Борисов гледа през крив Мак(а)рон към кого да се присламчи в битката за Европа

 

Изглежда, че т.н. български елит си е намерил нова кауза на стар глас: да се оплаква от несправедлвото отношение на развитите към нас, недоразвитите. А защо сме недоразвити, изоставащи и трайн заседнали на дъното на класациите по жизнен стандрат и на техния връх в черния им вариант, това същият този “елит” не желае да обсъжда.

Тук се завихря състезание кой да измърмори най-силно срещу същата Европа, която ни постои метрото, магистралите и политичската стабилност на къщата, обитавана от мърморковците.

Да вземем само метрото в София, с което толкова много обича да се хвали Борисов. То е единственото нещо, което е видимо на европейско ниво и ако искаш да се почувстваш като европеец в развита Европа, можеш да слезнеш под земята и да го направиш, казва на шега, но не съвсем, един мой близък. Бих добавил също, че в буквалния смисъл, метрото е същото така единственото даказателство, че поне в едно отношение се движим на една скорост с развитите държави в Европа, макар и да възложихме доставката на самите влакчета на бавно развиващата се технологично Русия.

Щяхме ли да сме в крак с времето с най-развитите посестрими на континента без европейската ( финансова) солидарност, на която дължим този открояващ се прогрес?

Интересното е, че у нас се смята за задължително да бъдем благодарни за (съмнителни) услуги, извършени от руската империя през 19 век, но за доказданите добрини, дошли от Европа, които реално ползваме във всекиднвинието си, дължим мърморене и ръмжене, както се вижда от надпреварата между президента Радев, неговата партийна менторка Корнелия Нинова и техния съмишленик Борисов, който се включи днес в пророкуванията, че можем да включим на задна скорост спрямо Европа ( ако не ни управлява той отново).

Борисов до момента лавираше между Москва и Вашингтон за пред българската публика с лъжата, че плащаме на Вашингтон милиарди заради “мариците” точно, както и на Москва плати повече от милиард за дългогодишното си съучастие със своите предшественици от манархо-социалстическото управление в безобразието да се обслужва мъртвородения проект АЕЦ “Белене”. Правеха го приживе на изкуствено поддържанни на корупционни системи обект с вноските от сттици милиони годишно ( в което първия кабинет на премиара Борисов се отличи особено много в три поредни годни). Пак Борисов продължи да захранва и трупа на проекта с безпрекословната капитулация пред Русия в съда. Ни посмя да из(об)рази дори несъгласие, камо ли да измърмори за този руски рекет.

Сега обаче ще трябва да се определи и по отношение на разделението в Европа на първа и втора скорост, както популярно е известна тенденцията към обособяване на група от водещи стари демокрации и икномики в рамките на ЕС, които искат да вървят напред без да се съобразявт с онези в съюза, които не могат или не желаят да се затичат. Бикът, който Борисов трябва да хване за рогата е Меркел, на която Борисов е задължен за своето политическо слънцестоене от 10 години насам и не веднъж го е признавал.

Късният Борисов обаче се държи като късния Брежнев от времето на “застоя” в СССР, чиято доктрина се заключваше в това да не “клати лодката”. Вицът оприличаваше управлението му като пребиваване на глухия коловоз в купето със спуснати пердета, в което възкликва: “ чувствате ли скоростта”!

В днешно свое телевизионно интервю  изпеченият демагог показа готовнот да изпържи избирателите отново с твърдения за бързото развитие на ( поверената му от години) България в момента. Излиза, едва ли не, че онези, които искат по-висока скорост на развитие, трябва да се поучат от нас ( т.е. от него). По нахална интерпретация на изоставането на страната и трайното й пребиваване на дъното на еврокласациите по добруване на гражданите , трудно може да се измисли.

Но Борисов е добър в това – не се плаши от трудностите, когато става дума за демагогия. Питат ли го за преклонението му пред Тодор Живков, той е в състояние да каже, че се бил “запознал” с него тогава, когато всички са го напуснали ( горкичкият). Как точно го “запознават” с низвергнатия диктатор в качеството на негов пазвантин и защо именно него избират да му масажира ушите ( за което Борисов някога се хвалеше сам), Борисов не казва. А не го и питат. Рано или късно обаче ще му се наложи да заеме позиция по т.н. разделение на Европа на две скорости и ще изпадне в положението да избира между многократно декларираната лоялност към Меркел и заиграването с побратимите си от Източна Европа, склонни на компромиси в духа на желаната от Москва позиция на “особеното мнение” на бившите съветски колонии, оспорващи германското лидерство.

Изчаквателната позиция на Борисов вероятно е свързана и с очакваните големи събития в Европа и с това накъде ще поеме една Франция, например. Харесваният от Кремъл Франсоа Фион върви към залез на шансовете си, както и обожаваната от Москва ксенофобка Марин льо Пен. Обаче изгрява зведата на Макрон, от чийто възход Путин и компания са разтревожени заради профила му на безкомпромисен противник на руската агресивност.

Ами сега? Имаше такива трепетни очаквания в Москва ( и в покорената от нея София) за центробежни тенденции след евроскептичната маневра на Албиона, но Макрон може да наклони везните отново към заздравяване на европейското единство под водачеството на Германия и Франция. Иначе казано, руската хибридна война, изненадващо за самия Путин, започва да мобилизира съпротива и консолидация, поради което той и подмазвачите му от бишия съветски лагер може би ще гледат разцепление в ЕС през крив Мак(а)рон!

НА СНИМКАТА: Путин наблюдва как вървят бойните действие на хибридната му война

Bildergebnis für Борисов бинокъл снимки

До изясняване на тази перспектива макаронът ще бъде крив и за нас, ако се надяваме да видим през него как хитрецът от Банкя се е опроделил преди да е ясен победителят, към който да се присламчи.

Покана за концерт

 

30 мнения за “Борисов гледа през крив Мак(а)рон към кого да се присламчи в битката за Европа”

 1. Отдавна следя политическото развитие на Е.Макрон и на него залагам големи надежди. Не съм уверена,че ще спечели президентските избори, но съм сигурна, че с този човек тепърва и за дълго ще се наложи да се съобразяват. Бъдещото развитие на ЕС с различните му скорости е голям залък- нито ще го отхапем наведнъж, нито ще го предъвчем с една само статия на г-н Инджев. Нашенският политически елит обаче не се терзае от съмнения в тая насока. Достатъчно му е да каже “аз съм против”, изтупва си ръцете и хуква да гони я киселите краставици, я копчетата по военните униформи, я значките “Бебе на борда” в метрото. Това последното ми дойде малко “свръх багаж”, защото много мога да кажа за прословуто им метро. Добре ни го построяват европейците, обаче да вземат и да ни го поддържат. Тогава и ескалаторите ще работят, и скоростните пътеки ще вървят, а може да измислят начин да се придвижиш с дете и количка, без да се налага да запокитиш количката още на първата спирка. За инвалиди, незрящи, глухи хора изобщо не повдигам въпрос. Достатъчно е да си малко нещо с гипсиран крак или да имаш проблем с простатата. Който може да се придвижи в това състояние в Софийското метро, да дойде да ми се обади, обещавам и възнаграждение.

 2. Тиквата е в свободно падане въпреки астролози,социолози и други врачки и дори алабализмите “Иван Костов е виновен” и сутрешното му изказване че герб плащали дълговете на ОДС и Иван Костов. Тиквата,Сакса,Нинова,Гоце само може да си мечтаят да се доближат до ОДС.Тиквата е на светлинни години разстояние от ОДС и Иван Костов. Най-големия грях на комунизма е култът към посредственоста.
  I. Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:
  1. Месечна инфлация 300%.
  2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
  3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
  4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
  5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
  6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
  7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
  8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
  9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
  10. Пълен блоцкаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.
  II.Какво остави след себе си Иван Костов?
  1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
  2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
  3. Валутен резерв – 7 милиарда DM
  4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
  5. Средна заплaта 250 лв = 125 долара.
  6. Средна пeнсия 130 лв = 65 долара.
  7. Премахване на Шенгенската изoлация и свободно пътуване из Европа.
  8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
  9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
  10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

  Започна да има ред.

  НЕ се допусна НИТО един бежанец от Косово, въпреки че войната беше на 350 км югозападно от София. НЕ предаде НИТО един кюрд на Турция заради голи обвинения.НЕ допусна преговорите с НАТО и ЕС да продължат излишно дълго (Турция тази година ще има “юбилей”: 50 год. преговори за ЕС).Преговорите приключиха за 6 години.

  Така че е добре да се спомни всичко това, да се даде сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова вкараха нескпосаната пиеса “Първо царя, после пъдаря”.
  Ако не беше ОДС и Костов какви еврофондове щеше да усвоява Тиквата,царистите,БСП+ДПС?

 3. P.S. Отваряне на досиетата като първи етап на лустрация + Събаряне на мавзолея на Георги Димитров

 4. Анализ-точен скалпел и без упойка! Но, вярвайте ми, Иво и приятели, смятам се за горе-долу издръжлив човек, само че вече всеки коментар за този субект ми струва усилия. Всеки ден носи нови и нови доказателства за неговата абсолютна некомпетентност, каскетлийския му маниер, ошумоляваването му, скатаването, снижававането пред всеки, който и да не го заплашва пряко, показва някакви зъби и стойки. Бас държа, че в момента тайно си мечтае да го поканят в коалиция с бэсэпэ, след като е наясно, че губи изборите, също както изгуби президентските- от простотия, подлост към собствените си избиратели и от голямото си шубе пред Москва.
  А като е за Масква-не е за вярване къде е копирана тази тревожна за ДОСЛОВНИТЕ рублофили новина.

  http://pik.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D1%83-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BA-news638776.html

 5. Къде щяхме да бъдем,какви щяхме да сме,ако продължихме с темпото на Костов от 2000г.
  Познавах служебно хора от втория ешалон на управлението.Обучени,изкарали специлизации,нахъсани да променят България.И тръгнахме .На първа скорост.И да не бъда голословна ще спомена имена .
  Юлиана Николова,Иван Иванов/ДЕКБР/,Гаврийски,колегата Харпацумян,Кожухаров,Илкова.Хора можещи и знаещи.Изгонени,разпилени.
  Дойде Царят с Велчев и нещата тръгнаха надолу.Закон за хазарта и за външният дълг.Чак сега му платихме лихвите барабар с откраденото.От времето на комунизма та до принц Кирил.
  Гледам го, принц Кирил се сгрухал и състарил повече от мен.Ами чуждите пари не носят щастие.
  А сега на амбразурата са застанали Нинова и Борисов.Единят пощем от ляво ,а другият от дясно.Какъв е проблемът да се менкат.
  И двамата са добри слуги /измекяри/.Важно е кой по добре ще служи и на нашите и на московци.
  И двамата добре лъжат,преструват се на такива каквито не са и ще видим кого ще изберат господарите.
  Да им е честито.

 6. Изключително жалък и смешен беше днес Руският Резидент (РР) в изказването си пред медиите от Брюксел:
  “От тази седмица Европа няма да бъде същата. Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС – единството и солидарността…”
  Ами нали точно той саботираше досега европейската солидарност и единство по отношение на санкциите срещу Русия със слагаческите си призиви за тяхната отмяна, но без връщане Крим на Украйна, защото там вече се веело руско знаме !?
  Нали точно той и назначеното от него служебно правителство умишлено не реагират на ксенофобските изстъпления, подклаждани от т.н. руски патрЕоти у нас и се съпротивляват на европейската политика за солидарност по отношение на решаването на бежанския проблем?

  Но тези му антисолидарни действия не пречат пак безочливо да призовава ЕС да проявял солидарност и да гласувал допълнителни средства за защита на българските граници от бежанския поток!
  Как ли му се подсмиват зад гърба европейските лидери и снисходително изслушват русифилските му тиради на високите европейски форуми!

  Жалко, че с тоя “български” избор не на втора, а направо на задна скорост ще ни изтласкат европейците. Обратно в евроазиатския концлагер!
  Така ни се пада!

 7. SIМEON
  Тези данни за управлението на Костов се знаят отдавна.Сега се разпространяват в Фейсбук.
  Костов сега не е конкурент.
  Но всяка дясна политическа сила би трябвало да тръгва от тези показатели за да покаже ,че десните управляват най добре.
  Защо се срамуват десни лидери и хора да кажат истината.
  Ако беше следвана политиката на Костов в управлението България сега щеше да е от водещите страни.Нека и ГЕРБ да признаят това.
  Това е истината.И ако искаме да имаме успех и в Европа трябва да следваме истината.
  Някой колеги в блога ме упрекнаха в емоционално-секс.подтекст че съм лансирала Костов.
  Лансирам не Костов,а истината за България и възможностите на нейните управленци.

 8. Както винаги, бих се подписал под всяка дума, написана от г-н Инджев, но нека се опитам да кажа и аз нещо от себе си. Преди да започна, бих желал само „дребнаво” да отбележа, че руските влакчета в Софийското метро са доста шумни в сравнение с европейските. Това е, за да не забравяме от кого сме ги купили и за в бъдеще да си опичаме акъла.

  А сега, по същество: България не може да си позволява да бъде ПРОТИВ, ако не смее да бъде ЗА най-смисления сценарий „ЕС на две скорости”. Става въпрос за „две различни скорости” на ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ на различните страни. При това е ясно, федерализацията е неразривно свързана с уеднаквяване на административните уредби и гражданските култури на тези страни. Така че, скоростта на уеднаквяване между западноевропейските страни е една, а между източноевропейските е друга. Не става въпрос за уеднаквяване на техните национални идентичности, както си го представят някои източноевропейци и особено българските патриотари. Немците, французите, италианците, португалците и гражданите на Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) например, си остават със същите национални имена, но техните административни уредби и граждански култури са вече толкова близки, че уеднаквяването им е въпрос на няколко години, а не на десетилетия, както е при упоменатите източноевропейци. Друг е въпросът, че това означава и скорошно придобиване на общоевропейско самосъзнание, което ще започне да доминира все повече и повече над сегашните им национални идентичности.

  През това време, източноевропейците ще имат време да осъзнаят какво губят, и дали наистина са им толкова скъпи националните имена, заради които сега са готови да се откажат от федерализацията и бъдещата си европейска идентичност, с името „европейско единство” на уста. И дали и Путинова Русия, ще им се вижда толкова приятелска и желана за партньор, колкото им изглеждаше досега?! Най-вероятно е, бързо да забравят своите „национални достойнства” и да решат, че тяхното „европейско достойнство” е все пак нещо по-смислено и желано, преди всичко от икономическа гледна точка. (И бай ти Ганьо разбира от келепир.) И когато това се случи, дори и българските управници, ще забравят песента за „опазването на външните граници”, и ще започнат най-после да вкарват в затвора „героите със свинските опашки”, а не да ги хвалят като „спасители на отечеството”.

  Ето, за такива „две различни скорости” става въпрос, против които днес нашите управници напразно блеят срещу Луната.

 9. ПП
  управлението на Костов показа ,че България го може.

  Трябва да се гордеем с това.

  ЗА НОВА РЕПУБЛИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

 10. извинявам се, че не е по темата на статията, но се вписва в общата нагласа на блога:
  стр. 382 „Из миналото на руската дипломация. Исторически изследвания и полемични статии“, 1890 г. С. Петербург, С.С. Татищев
  … При цялото си уважение към началото на самостоятелността на България, генерал Соболев осъзнавал, обаче, ненадеждността просто на едни нравствени връзки между нея и Русия, такива връзки, които, „при господството на неблагодарността в политиката, лесно се прекъсват“. Той стигнал до убеждението, че „било необходимо да направи няколко материални възелчета“. Какво разбирал под материални възелчета, става ясно от няколкото мерки, проведени от него в кратковременното му, почти еднолично управление на княжеството. По негово предложение, българският съвет на министрите постановил да се прехвърли в Русия и да се съхранява в едно от нашите кредитни институции (установления) десетмилионният резервен фонд на княжеството, и не е негова вината, ако, по внушение на виенския двор, княз Александър е отменил впоследствие това постановление. Той също настоял за признаване от България на дълга й към Русия за окупацията 1878-79 г., сумата на който била определена на 25 милиона франка, при което България била задължена да ни внася ежегодно в продължение на дванадесет и половина години по два милиона. По идеята на генерала, тези пари трябвало да остават в България и да се изразходват там за подкрепа на такива дейности, целта на които била да укрепят родствените връзки, свързващи тази страна с Русия. За сметка на тези средства се предполагало, между другото, да се изградят в България руски женски институти, поставени под покровителството на Господарката Императрица, да се основат и поддържат вестници, отстояващи началото на руско-българската солидарност, да се издават награди за образование и литературни съчинения в този дух, а също така за преводи на български език на образцови руски писатели, да се изплащат допълнителни средства на руските офицери на българска служба и на учителите по руски език в българските учебни заведения, и най-накрая, да се дават субсидии на руските железопътни или параходни дружества, които биха пожелали да разпространят своята дейност в България, и т.н. Има основание да се мисли, че генералът е имал пред вид още други гаранции, от чисто политическо естество, осъществяването на които би послужило на надеждното потвърждаване на това, че България в никакъв случай няма да отклони занапред от пътя, който й е указван както от признателността към Русия, така и от вярното разбиране на собствените ползи и нужди. При съществуването на посочените гаранции самият въпрос за личните предпочитания на княза се превръщали във второстепенен въпрос и не биха могли вече да влияят на характера на взаимните отношения на Русия и България.
  По този начин, неудържимата сила на събитията щеше да ни докара до заемането в България на такова положение, което приляга на нашето призвание, като велика световна държава, и отговаря на тежките жертви, принесени от нас за делото на освобождението на българите.

  Някой да посочи разликите! Някой да възрази за нещо!
  Звучи ми доста познато – БТК, КТБ, БТ и други също насочват парите на българите към Русия, с които тя да купува българските политици. А пък ми обясняват, че не трябвало да се ровим в миналото, а да гледаме към бъдещето.

 11. Ако нямахме медиен картел или ако имахме поне 10℅ свободни медии досега тиквата да е аут. Няколко прости факти. Когато Радан Кънев го призоваваше чрез вътрешни избори да бъде издигнат достоен и единен кандидат президент, бб изигра играта в полза на москва . А когато трябваше да се направи и гласува реформата на сталинската ни прокуратура бб си игра мачле. Останалите дузина действия против интересите на България, ще удължат много текста.
  Но искам да наблегна на следствието от масираната кампания на медийния картел.
  Виждам че някои десни симпатизанти почват да леят сълзи за пропуснато дясно обединение. Има факти за действия. И тези факти ясно говорят за дясното обединение и то се казва НОВА РЕПУБЛИКА. Всичко останало е БСП-ЦИРК.Ако има някой факти за действия ( не за приказки и намерения) нека да ги сподели. Иначе всички Българи имаме една лесна и проста стъпка и тя е масово гласуване за НОВА РЕПУБЛИКА и следене за измами.
  Ето за ДОСТ едно съвсем прясно фактче. Със златното подписче на Орхан Исмаилов от НПСД името реформаторски блок беше откраднато и след това Орхан Исмаилов отиде при дост.!!!
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА.

 12. @Д.САВОВА: За данните – при факти и цифрите и боговете мълчат,само комунистите от БСП и ГЕРБ – не.Аз не съм ги писал тези данни за да се упражнявам в машинопис,а защото от 15 години няма ПРОМЯНА,а ПОДМЯНА на всичко направено от ОДС и Костов.И тази подмяна е уродлива,дребнава т.е. жива порнография която я плащаме всички ние.Писал съм ги не защото не ги знам (не само Вие се познавате лично с хора от тогавашните управляващи).
  Писал съм ги за да се направи сравнение и хора които не мислят с телевизора си да повярват че може + има алтернатива.
  Благодаря много за забележките Ви,добре че ме уведомихте къде мога да ги намеря тези данни та да направя сравнение(защото тези данни са от статистики които сме правили с колеги икономисти), иначе щях да си умра неосведомен.
  Уморих се вече да повтарям че пиша тук не защото си нямам ангажименти и дейности+помагане на Нова Република,а заради факта че хората които четат са ХИЛЯДИ пъти повече от пишещите(по техни си причини предпочитат да формират мнения и възгледи без да списват в блога,а само да четат)

 13. P.S. @Д.САВОВА: И съм писал и пиша защото ОДС,Иван Костов и екипа му,както и много хора които са направили каквото могат така или иначе няма да се върнат.Само че хора на сегашното време няма да паднат от Марс или да си ги внесем отнякъде.Могат да изгреят от нас,може и някои от тях сега да четат и/или пишат в този блог.Може да бъде съсед или от съседния квартал,град – но от нас самите могат да произлезнат,няма откъде другаде.

 14. “Изключително жалък и смешен беше днес Руският Резидент (РР) в изказването си пред медиите от Брюксел” – много точно казано!
  И сега се е сетил, че Европа трябва дя е “съюз на принципи и ценности”. Нали точно тези принципи и ценности изискват да се каже, че Русия е агресор, и че отдавна в Европа не е имало по-позорно нещо от веещият се в Крим руски флаг.
  Нищо, точно идеята “Европа на две скорости” може да вразуми орбани, ципраси и руменовци, както Брекзит показа на англичаните какво губят.
  Все пак РР се държа достойно. Аз се страхувах да не поиска и трета скорост – за тези, които си дружат с Путин, гонят сирийските семейства,но получават еврофондове – рахат!

 15. Един стар, но все още актуален виц:
  Инспектор изпитва учениците и вдига Иванчо:
  – Кажи, Иванчо, коя страна обичаш най -много?
  – Съветския съюз – отговаря Иванчо.
  – Правилно! А защо?
  – Защото руснаците са ни освободили два пъти!
  – Така е! А сега ми кажи коя страна мразиш най-много?
  – Америка! Защото нито веднаж не ни освободи, а и сега не иска!

 16. @ SIMEON,
  Моето мнение относно сградата на мавзолея е било винаги за запазването ѝ като музей за престъпленията на комунизма! А МОЧА и альошите в цяла България – да се разрушат с контролирани взривове!

 17. Ето това ще спаси Нацията и Дължавата. Добрина и Родолюбие!

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/03/10/nash-emigrant-zaveshta-1-mln-dolara-na-uchilishte.334392

  Кадрите на БКП (бившите другарки и другари ) нека кажат, кой от тях може и е направил подобен подарък за държавата си! А народа акъл няма щом не знае кой го обича. И прав е Левски… Ако не можем да се освободим сами, значи не си заслужаваме свободата!

 18. От кой трепери мафиотизирана и русофицираната ни държава. Страх ги е да покажат НОВА РЕПУБЛИКА на дебат по панорама както реформаторски блок 2,3…(говноядци). Нищо че ги крият до сега ами защо да не ги скрият и до изборите. Пък новини за село и за кражби и взривове могат да се разтягат до безкрай. А като свършат има достатъчно партии които трябва да се рекламират като ожесточено борещи се помежду си.
  Избори по тошевско осъвременени с нови технологии. Но пак са те : чл 1 на нрб.. бкп.
  https://novarepublika.bg/signal-tsik-bnt-diskriminira-nova-republika/
  Всички заедно за НОВА РЕПУБЛИКА срещу БКП.

 19. Снощи, в праймтайма, настойчиво и упорито по всички телевизии показваха двама героични руснака, живеещи в Бургас, които смело подгонили крадец, дръпнал чантата на жена от Пловдив, дошла в Бургас, за да празнува така уважаваният в Русия
  (като достоен повод за яко натряскване на мужиците с бояришник, тройной и даже водка!) женски празник 8 март.

  Умилителният театър с цел повдигане на имиджа на руските скакалци, опоскващи Бургас и цялото ни ченоморие, е скалъпен съвсем ПО РУСКИ, ТЕМАТИЧНО, точно на 8 март руснаци спасяват българска жена от крадец-българин! Гениално! И шефът на бургаската полиция мигновено ги награждава с грамоти за гражданска доблест, а сензационната новина моментално се разпространява и многократно повтаря от всички телевизии.
  Все пак, на някои от купените, но по-проницателни новинарски редактори им е минало през ума, че новината е прекалено НАГЛАСЕНА (дори за българите!) и са изчакали поне един ден, за да я пуснат, но останалите, с по-снисходително мнение за интелигентността на зрителите, са карали направо “през просото”:
  Точно на 8-ми март руснаци спасяват българка от грабеж!

  НАПРАВО ДА ПОВЪРНЕШ ОТ УМИЛЕНИЕ!

 20. MISTER BEAN
  И принц Кирил го заръфахме.Заради мекеретата от Лондон и безхаберния му баща.
  Симеон Сакскобурготски;*Г-н Костов,много високо сте дигнали летвата*.
  Ами като е вдигнал летвата остави го за Мин.председател .Да довърши започнатото.Най малко нямаше да има Белене и руски проекти.А облигациите по външният дълг.Всичко помним ,всичко знаем.Принц Кирил да не пипа чуждо.

 21. Той, Винету, отново се самозамота , и след това се опитваше да се размотае от поредната си доза самодемагогия.
  В това отношение се стреми да догони своят кумир и виСшестоящ по длъжност , но , о чудо – с по ниско военно звание Путлер. За него Меркел каза ,че обитавал някаъв собствен въображаем свят , който няма много общо с реалният. Чудно какво ли би казала Меркел за нашенският му последовател?!?!?
  Но освен всичко друго Винету промърмори нещо за “костовиста” Семерджийски?!?!? А в следващото изречение шизофренично натърти ,че служебният кабинет на Герджиков не е гербаджийски, както се е опитала да го определи Нинова, въпреки няколкото оставени министъра от неговото правителство.Значи Костов , който не е виждал властта от 16 години си има министър?!?!, а за ГЕРБ ,който вчера сдаде властта и има няколко министъра, няма основание да се твърди ,че е си има цял служебен кабинет, както се опитва да пропагандира Нинова и БСП?!?! Ето такава е вождистката логика?!?!?
  Така се лепи етикет и се набеждава Семерджийски , че е “костовист”, сякаш единственото му “постижение” е пребиваването му в правителството на Костов преди 20 години, и няма с друго какво да се “похвали”, за времето след това.
  По същата логика и Кунева ,Лукарски и Москов , могат да се броят боковисти, след като са били в правителството му.
  Винету по същия начин се опита да се разграничи и от Р.Радев. Като каза ,че Радев е бил генерал и през двата му мандата, но не бил негов генерал, защото видите ли станал президент ,след като БСП го издигнаха кандидатурата му.
  Значи когато негови министри са останали във властта при правителство с друг мандат – те не са герберски, но когато случайно някой бивш министър от Костов , участва отново във властта – той си остава завинаги “костовист”, въпреки че не имал никакви връзки с Костов от 15 години?!?!?
  П.П. Същата антилогика прояви Винету и по отношение на Т.Живков. Не можеш да се оправдаваш с това ,че си останал с него ,когато всички са го “”оставили””. От човешка гледна точка може и е опрадвдано. Но не и като пишман-антикомунист. Пък и колко лични може да са били отношенията между един диктатор и един бивш пожарникар от пожарната му?!? За да е оправдано присъствието му донего ,когато много по-приближени и близки до него са го били “изоставили” на пожарникарските му лични “грижи”?!?!?
  И тъкмо присъствието му до Т.Живков ,точно когато не е във властта , говори за дълбокото му преклонение към диктатора и към комунизма му, защото поне формално не може да очаква никакъв келепир от това си присъствие! А това никак не се връзва с “антикомунизма” на Винету.Тъкмо обратното – потвърждава, че изцяло е бил подчинен идейно и на комунизма, и на диктатора му.
  Което изисква никога да не го споменава , когато се опитва да се представя за “антикомунист”.

 22. към Socrates:
  “руските влакчета в Софийското метро са доста шумни в сравнение с европейските” – не само, те са и неудобни, грозни със своя военно-полеви дизайн, опасни, возят като Москвич – в метрото не се чувствам в Европа! За Костов съм напълно съгласен, за Нова Република също.

 23. към Socrates:
  Пардон, объркал съм П.П. на госпожа Савова. Хосе Ортега и Гасет пише, че при формирането на нациите е похвално да се гордееш, че си французин, или германец, докато в наши дни /писал го е дваисетте години на миналия век!/ това звучи провинциално. Ето и различните скорости – това не е ясно на всички българи дори и един век по-късно.

 24. @Тодор Тодоров

  Този феномен ‘гордеене’ така и не го разбрах. Синът и той ме пита: Гордееш ли се с мен? Казвам: Не, не се гордея с никого и с нищо. Радваш ме, и това е много.

 25. “Българския елит” няма от какво да се оплаче. Хотелите им задръстиха всички красиви местенца в родината! Българските VIP елитни Дрога-рки са особено Горди със заушените си сънародници, които не желаят да слушат гласа на разума и пак и пак дърпат червив билет на изборите.

 26. EVERYONE ELSE
  Думата *гордея се *я употребих аз.В смисъл *достойни с другите*.Защото преди Костов бяхме в тинята.

 27. D.SAVOVA

  За Костов нямаме различия в мненията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.