Радев опроверга подозренията, че се еманципира от БСП

Скептицизмът, който изразих като “обсновано предположение” за нежеланието на президента Радев да се раграничава с бързи стъпки от своята политракета-носител, която го изстреля на върха на държавата, се оказа повече от основателен. Часове след като се позовах на аргументираната информация на Klub Z  от Брюксел в статията си от днес, която озаглавих “Президентът Радев се разграничава от кандидатпрезидента Радев”, той опроверга ( и моя прекален оптимизъм относно неговото еманципиране от БСП).http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37384321

Уточнението на Радев, според което той не одобрява споразумнието СЕТА ( но не е и възразил срещу него, като става все пак ясно), се нуждае от превод за онези, които биха се загубили в следите на лупинга на нашия храбър пилот, раздразнен очевидно от това, че е заподозрян в нелоялност към своите ментори от БСП.

Превеждам витиеватото обяснение на Радев, направено в Брюксел, според което решението на Съвета за СЕТА е пожелателно, декларативно и направо невалидно, понеже не е подкрепено от Полша, по следния кратък начин като самопризнание за хитруване и двойна игра: “ Знаех, че Полша ще постъпи така и поради тази причина “пропуснах” да се изложа пред чужденците с позиция срещу споразумението”, оправдава се на практика Радев.

За разтревожения за кратко кошер на червените в България настъпи успокоение: подозренията, че Радев започва да става самостоятелен в поведението си, се оказват преждевременни. ако перифразираме сарказма на Марк Твен по повод публикуването на некролог за неговата смърт, Радев заявява ( но без капка хумор в изказ) : “Съобщенията за моята моята нелоялност към БСП са твърде преждевременни”.

За българите, които не са му гласували, но се почувстваха длъжни в рамките на няколко часа да си помислят нещо положително за него, отпада необходмостта да си кривят душата.

А за Бойко Борисов, който буквално повтори въпроса към Нинова с искане да каже сега, ( който повдигнех в споменатата по-горе статия)- дали Радев не се окзава за нея сега “национален предател”, остава задачата да ревизира изразения си възторг, обоснован с убедеността, че президентът не е можел да не подкрепи СЕТА след като от Европа са ни изпратили толкова много пари.

Че от Европа са дали много пари, които при цялата корупция, съпътстваща разпределянето им, все пак дават видими резултати в полза на обществения интерес, е факт, известен на всички до последния евроцент. Никой обаче не казва колко пари са дадени от Русия, за да дирижира марша на нейната пет колона. За което управлението на Борисов не просто допринесе със своята търпимост към виреещия в благоприятнта среда тумор на външната намеса на тази държава във вътрешните ни работи, но без преувеличение изигра ролята на покровител в селото без кучета, което Москва третира като своя законна плячка след упоритото инвестиране в разграждането на българската кошара пред набезите на московските вълци ( нощни, сутрешни и пладнешки).

26 мнения за “Радев опроверга подозренията, че се еманципира от БСП”

 1. Рублофилите са безпринципни и безскрупулни. И винаги преди да бъдат поставени на важна политическа или административна позиция са вкарани в зависимост чрез компромат, който при първа необходимост може да ги заличи.

  Играта на Радев за сега изглежда ясна. Когато има някой друг от рубладжиите в ЕС или на национално ниво да наложи вето, той ще си мълчи и ще говори двусмислено за да се опита колкото може по-дълго да поддържа илюзията, че е поне частично независим или способен да изрази собствено мнение. Възможно най-дълго ще играе ролята на “доброто ченге”, така че да се опита да набере подкрепа (или поне да намали съпротивата) от непутлерофилистичната част на обществото.

  Уверен съм над 95%, че в момента ни играят пиеса. Всички овластени са се наговорили, и са си разпределили ролите, кога един ще върши черната работа, а друг ще се прави на света вода ненапита и кога ролите се сменят. Така се избягва всички негативи да ги обира само един човек и се поставя димна завеса, за пред който може бъде излъган, че има многопартийност и демокрация, а не червен мафиотски сговор.

  Решението за концесия на Пирин беше абсурдно и е било напълно ясно, че ще породи протести и няма да мине. Най-вероятно съзнателно се сглабят такива ситуации и се “подмятат” на Радев, който да стори очевидното и да се направи на добър. Това което отличава комунистите и всички други професионални революционери и манипулатори е, че когато създават заблуди смесват режисирани ситуации (на който никой не разчита) в които реагират нормално, и след това разиграват други в които провеждат истинската мистификация (често оставаща незабелязана на фона на еуфорията от показната случка с демонстрация на морал). Така манипулация и реалност се смесват и създават максимално объркване и апатия в жертвите.

 2. Казаното от Радев е вариант на лафа “пия, но с отвращение”, а усукването с Полша не прави чест на държавен глава. Азбучна истина е, че “ренегатство” от бэсэпэ към, общо казано, десния, син евроатлантизъм на що-годе видна червена фигура НИКОГА не е имало, НИТО един-единствен случай,а и с избирателя е приблизително същото. Виж, към герб-никакъв проблем- Веско Потния, Шибидар Шибидръв… Дребен, но показателен детайл.

 3. 10и март 1943 г. Митрополит Кирил застава СРЕД евреите и казва:”Където вие,там и аз”,a Екзарх Стефан I ляга на релсите пред композицията за Аушвиц и казава “Аз оттук няма да мръдна”.
  10и март 2017 патрЕоте увити с руски знамена плашат със смърт католически свещеник,Боко Тиквата предава турски дисиденти на Ердоган,а Фатмак Радев се изсулва като употребен презерватив “…да не се излагаме пред чужденците”.
  И ще ме кара Дарвин да вярвам в теорията му за еволюцията

 4. По едно време бях досадил с твърдението, це Цецка е малко по-приемлива от РР (повтарям – МАЛКО). Сега тъкмо се канех да се покая и хоп – всяко чудо за три часа. Нищо, надявам се скоро РР да даде нов повод да го похвалим, че се еманципира от БСП. А и да не забравяме, че е по-важно как се държи в Европа (да се придържа към европейските ценности, макар и с отвращение), отколкото какво плямпа тук.
  Колкото повече научавам за идеята „Европа на няколко скорости“, толкова повече се страхувам, че ще се хареса на нашите политици. Че какво ѝ е? Казваме, че сме суверенна държава и хоп – по-ниска скорост за реформирането на администрацията (да не стане прекалено френдли за населението). За съдебната реформа – нулева скорост (а на празен ход може да даваме газ колкото си искаме – шум, пушилка…). За санкциите – заден ход….. Пей сърце… Дано по-бързо европейците да се сетят да предвидят и различни пари за различните скорости…

 5. Не се връзвайте на Румен Радев!!
  Никаква “ципация” няма да настъпи у него!
  Руснаците знаят кого избират. От 1944 г. всички полицаи, военни и тайни ченгета са под внимателно наблюдение да не са и антируски. Особено тези, които са издигани на ръководни постове в полиция, армия, сигурност и после в политика, държава. Затова сега последствията са такива.
  Промъкналите се единици като Атанасов или Шаламанов са по-скоро изключение. Не е случайно, че всички руски вестници гръмнаха от радост когато Плевнелиев бе махнат като “пяна” и Радев бе избран през ноември 2016 г. за президент като за “приятел русофил”.
  Да, Радев, ще гласува всичко в Брюксел – в ЕС и НАТО – но ще продължи да прави у нас Всичко възможно да го проваля. Заедно с Курлелия и останалите “български” партии. Истинското лице на Радев не е “от НАТО”, а е с комунистите-социалисти и Русия, както и с “патриоти” и “граждани”. Той го доказа със стократните повтаряния за падане на санкциите на Русия и декларираната голяма любов към Русия – основен противник на НАТО и заплаха също за ЕС.
  Само ако има една страна да гласува в Брюксел против общи решения на НАТО и ЕС, и Радев веднага ще гледа заедно с правителството ни да гласува така. Това пролича много ясно при политиката по бежанците и мигрантите предните години: там се появи разнобоят, наречен Унгария, и някои други страни, и веднага Тъпото Боко хукна да прикача страната ни към тях, в един глас със съветника Георги Марков, офицер от ДС, а и двамата премиери се наградиха с медали, като заслужили водачи.
  Никога не забравяйте, че Русия купува цели парламенти и правителства, както го пишат по света всеки ден вестниците – а не в руската преса, дето и тук повечето коментатори я четат ежечасно – та един Сидеров или Радев ще е проблем.
  Русия отстъпи окупирана Източна Европа, включително България, единствено заради разгрома си от ангажиралата се при Рейгън Америка и разпадането на “Съветския” съюз. След това, пак заради договаряне с Америка, тя даде съгласието си тези страни в да влязат в НАТО и ЕС, но не страните като Украйна, Беларус, Грузия.
  България никога нямаше да влезе в НАТО и ЕС. Нашият манталитет и национална идентичност са преобладаващо кючекчийско-балкански, срещу евро-атланвтически, и в Русия много добре го виждат. Ако нямаше ЕС и НАТО да ни притеглят и влезем, одобрено от Русия, а просто България стоеше в среда на Балканите и континента без никакви нови съюзи след Съветския, със сигурност досега Москва щеше да ни погълне, при милионите русоблизци и дупедавци тук.

 6. Онзи ден стана дума за вонящото влечуго алэксандр сымав и за постоянно мяркащите се в неговите текстуални екскременти “свалки”, “пози”, “оргазми”, “перверзии”, “еякулации” и пр. Това са верни признаци за компенсаторни виртуални словоблудства. Синхронизирани с ръкоблудствата, те кодират невъзможността на вонящото влечуго да осъществява реални блудства. Та в един боклукчийско- рубладжийски сайт днес влечугото смрадливо е писало, че НОВА РЕПУБЛИКА събрала порноактрисите (?) Не става ясно кои звезди от жанра “Adults only” му се привиждат. Но коментарите под чекиджийските вдъхновения на червения рубладжия са много духовити. Майтапчиите намекват, че депутатските му мераци точно в Кърджали са свързани с тамошни традиционно по-големи шансове за гьотверджилък, дупедавство, демек, извинете!

 7. Наляво и надясно по студиа, по радиа се разтягат (наддумват) едни коментатори и разни кандидати от знайни и незнайни партии, как ние на всяка цена трябва да си съхраниме добрите отношения с русия и как трябва да си изберем съюз към който да се включим, защото ЕС само ни ограбвал чрез банки и фирми и други врели-некипели. Явно след успеха на резидентна Хвърчилков тия измекяри се вземат много на сериозно че дори и си вярват. Да покажем на тези национални предатели къде зимуват раците.
  НАПРЕД СЪС СИЛАТА НА ПОЗНАНИЕТО И СМЕЛОСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА НОВА РЕПУБЛИКА.

 8. Гнус.Гнус.
  Била съм в положението на Радев.Когато съм се противопоставяла на определени тези и ми е било напомняно ,че заводът например в гр,Кула се нуждае от специалист.Студена пот ме е избивала по гърба.Така е когато не си свободен.Друг ти определя поведението.
  В Брюксел е едно,а на Позитано го чака кълбото от змии.
  В Брюксел европейските лидери те гледат като равнопоставен.Ти си убеден ,че общото решение е добро за България.Горд си ,че се уважава твоя глас.Името на България звучи с респект.
  Но Позитано и Москва чакат от теб друго.Да саботираш европейските решения.И ти се превръщаш в червей,който се гъне.Нямаш силата да отхвърлиш робският диктат.
  Ти ставаш нищожество.Пионка.
  В следващият път си за подигравка.Заедно с името България.
  Г-н Радев,или съберете сили и им се противопоставете или им теглете една майна и се махнете..
  Не ги слушайте.
  На Позитано са събрани сто годишни врагове на България.
  Не си мърсете името да служите на потомци на българоубийци.

 9. Хайде и малко хумор с един брадат виц, който в нов вариант прочетох преди малко. Уа-у-у! Треперете!
  “МОЩЕН КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОР ИМА ИНТЕРЕС КЪМ БДЖ!”
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/moshten-kitajski-investitor-ima-interes-kym-bdzh-2006119
  Прогнозата ми е рутинна и потвърдена многократно. Особено точен бях в репликата си към лакомите облизвания на медийните облизанковци, които явно не са наясно с прелестите на една протекционистка и разядена от соцкорупция икономика- “ЗАЛИВАТ НИ БРАЗИЛСКИ ИНВЕСТИЦИИ! ДИЛМА ИДВА В РОДИНАТА С НАТЪПКАНА КАСИЧКА!”. Размерът на очакваната инвестиция и в китайския случай е 0, 000 в каквато обичате валута.

 10. Всички знаем поговорката: “Мъжът е глава на семейството,а жената-шията…” Одобрявам решението, но с ЕДНО НА УМ! Бивша фуражка да прочете 900 стр.- этого не можеть бьiть. Сега сериозно! Никой в Задунайската Губерния не обелва и бъкел за хода по изслушванията на съда в Хага по иска на Украйна срещу Московията /Защото Русь е Украйна/ за финансиране на тероризма и расовата дискриминация към украинци и кримски татари / в “ЛНР и ДНР – “русскоговорящие” /

 11. Няма никакви “изненади” от резидентурното пильотиране , все пак таваришт Афицерь Решетников не случайно му е разписал пилотният лист – НАЛИ!
  Но най-наглото с направо войнстваща некомпетентност е претенцията на пильота да се прави на компетентен по въпросите засягащи вземането на решения в ЕС.
  Не е съвсем сигурно ,че и “съветниците” ,които му е инсталирал Решетников са в час. Както си личи и от неустановените изявления на “съвет(изир)ваният” от тях запасняк-(п)резидент. Явно и те очакват “включване” от Кремъл и РИСИ, за да им досуфлират наставленията на метрополията. Все пак не трябва да се оставят да “импровизират”. Не трябва да им се оставя такава “чест”. Не за това са избирани и одобрявани от Решетников. Нито те , нито Нинова.

 12. Симеон е напълно прав със сравнението на двете дати. А да сте чули БПЦ да се е застъпила за преследваните сирийски семейства? (много ще се радвам, ако съм пропуснал такава новина, а и имам предвид висшия клир, а иначе знам, че има много достойни свещенници по места) И то в годината, в която е номинирана за Нобелова награда заради спасяването на евреите. Правилно някой беше казал, че при сегашната БПЦ и политическа класа – евреите до един да са депортирани. А аз добавям, че нищо чудно някои архиереи и да благославят влаковите композиции.

 13. Вот самата наша Маша от Министерството на иностраннните дела! В болгарски народни одежди. Подарил й ги “журналистът” с българско име, за чието кремълско клозетолизничене дори Болхарската Задунайка е тясна, та се е заселил в необятната съветск.., пардон- в русския мир се заселил рублолизеца… Че и мярка не й вземал, ами като воайор правил перде-кириз уйдурдисал пропорциите.. Боже Всемилостиви, има ли дъно българското самоунижение?

  http://pik.bg/%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%86%D1%8A%D1%84%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%8F-news639261.html

 14. https://www.youtube.com/watch?v=_nhDYNarJn4
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Четверту добу уриваються плови,
  Сльозиться у схроні зволожений мур.
  Не плачте душею, мій друже Ковалю,
  …Бо дуже нелегко й мені самому.
  Уже котрий тиждень чекаємо грипсу,
  Коли запалає Вкраїна в огні.
  Мій друже Ковалю, затягнемо пісню,
  Бо дуже нелегко й самому мені.
  Кудись наші коні помчали далеко
  І долю понесли у зоряну ніч.
  Нам сниться в розлуці згорьований батько,
  Зсивіла дружина приходить у сні.
  А нам би одверто агітки лукаві
  Розбити об святість твердої руки.
  Та іменем нашим свої чорні справи
  Ізнову прикрили московські полки.
  І мачуху долю, й брехливу неславу
  Нам подарували звитяжні роки.
  Тож будьмо незламні, мій друже Ковалю,
  На славу Вкраїні, на вічні віки!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Слава Україні!
  Да живее евроатлантическа свободна България!
  Скъпи мои приятели, просто си нямате и на представа какво са ни приготвили болшевишките йероди…трябва да бъдем и останем силни, хора и българи – едновременно!

 15. Случаят с генерал Рядавой е много тежък. Това е офицер от резерва, който въпреки че е имал прекрасната възможност да заема висши командни постове във ВВС е пропуснал умишлено или просто от мързел да модернизира тези сили при положение, че още в края на 90-те години на миналия век ПЕНТАГОНЪТ и НАТО поставиха пределно ЯСНО своите изиствания за ДЖОЙНВАНЕ НА БЕГЕАРМИТО към ЗАпадния Алианс – 1) Език по СТАНАГ, 2) С3 системи за управление – Командни, компютърни, бойни (C3) 3)Радарни системи за разпознаване на самолетите. Тези изисквания бяха изпълнение в срок с усилията на много млади про-западно настоени офицери като Тагарев, Шаламанов, Захирев, Бончев и много други, които трябваше да се млатят по служебните събирания с представителите на руския генералитет като Ангел Марин, които беха захапали кокала и не го пущаха лесно. След приемането на България в НАТО командването на ВВС вместо да започне постепенното внедряване на изтребителите ФАНТОМ както направиха Гърция и Румъния, по поръчка на Москва започнаха да съботират процесите на западна модернизация – там имаше пръст не само Рядавой, а братът на Румен Петков – Велислав (ВОВА – като Ленин) Петков и много други випускници на най-странното военно училище, разквартировано в село Долна Митрополия, превърнало самолетните си писти в такива за състезания с Мотоциклети, излапало МИЛИАРДИ левчета за щури съветски проекти като тези с космонафтите Г. Иванов и А. Александров, които тодор Живков питаше в пряк ефир – “как е хрънъта другари, как е хръната??+?!”. Генерал Рядавой отиде на кратък курс в щатите, където не научи ка се кара Фантом, а научи как да вкара фантома на ПАРАМУРА си в канцелариите на мнимото ВВЕСЕ, което ходеше да ръси с минерални торове на ишлеме в Судан и Тунис за долари, докато бойците от Сухопътните войски, рамо до рамо с американците ходеха по Мисии да пазат света от Лудите , и от Путлер. Затова от тоо не чакайте нищо добро, той още отсега тръгна да се пазари на дребно ПО СЕЛСКИ с Европа, затова не на ПЪРВА СКОРОСТ а НА ЗАДНА ще вкюлчат България, Първанов Гоце поне не ходеше на Запад да са излага ми само стреляше по Казахстан и Азърбайджан но този СЕ ОЧЕРТАВА ДА БЪДЕ ТЕЖЪК СЛУЧАЙ!

 16. т.нар. президент тотално се издъни, надминавайки дори рекорда на Борисов по скоростно завъртане на задник. За съжаление вече няма критична маса от хора, способна да разбере и накаже подобно действие.

 17. Един необременен и адекватен народ щеше да избере Трайчо Трайков за президент, само че в Булгаристан мисленето си остава РОБСКО!!!

 18. До GG:
  Абсолютно точно!
  По-добре не би могло да бъде казано.

 19. Да не забравяме, че бай Ганьо може да демонстрира и почти-европейско поведение (заради келепира, разбира се), а в същото време да си остава простак-русофил, защото не може да бъде друг, по рождение. (Имам предвид, че етническото самосъзнание на бай-ганьовците е родено, заченато с русофилия, още през 19 век). Така че, съвсем очаквано, Президентът на БГ (Бай-Ганьовците) е почти-европеец в Брюксел и убеден патриотин-русофил на местна почва.

  Така ще е и занапред. Така би постъпвал и Първанов и всеки един от публичните лица на БСП, без при това да предизвиква разочарование на БГ (Бай-Ганьовската) маса от простаци-русофили. Последните разсъждават така: Президентът си „наш” човек, който „Що пък да не бъде и той европеец като другите?”, „С какво сме по-лоши от другите?”, „Само другите ли ще се правят на европейци?”, „Важното е да от полза за БГ” и т.н. и т.н. Това е блатото, в непосредствено съседство с което живее останалата (не.бай-ганьовска и нерусофилска) част от населението в България.

 20. До GG.
  Сега намерих време да прочета повторно коментарът Ви. Съгласен съм изцяло с Вас. По собствено наблюдение стигам до същите изводи. Много политици дори ни възхищават като петър москов например и в решителните действия им падат маските.
  Изход : масирана подкрепа за НОВА РЕПУБЛИКА.

 21. @ ДИОДИ
  Абсолчтно точно.Човек на Решетников е това.А натовското като смокинов лист върху руските му срамотии.

 22. SIМEON,
  Чудесен паралел.Живеем в десетия кръг на ада.

 23. В ранното неделно издание на рубриката “Идиотизма на българските комунисти”,посочвам думите на комунистическия представител в предстоящите избори Г-н Тома Томов:

  “България е на погрешен курс и той трябва да бъде сменен, това е решителна битка. Вие сте офицери и разбирате колко е тежко положението, за първи път от 25 години ние ще решим кой ще ни управлява – нито Брюксел, нито Вашингтон,” заяви Томов. „Америка е обърната към себе си, а Европа още повече. Желанието на големите европейски политици – с „Европа на много скорости“ – ние ще бъдем периферия и вие, като офицери, много добре знаете какво означава това. Нуждаем се от силна армия и държава.

  Подхода е познат и незаконен:по същия нчачн с флирт към военнослижежите бе избран за президент представителя на комунистическата парти комуниста Г-н Румен Радев.

  Тогаващния президент Г-н Плевнелиев наруши законите и не се намеси в назаконния прцес по конспиративните среши на комунистите с действащия гернарал,не се намеси и по отношпение на рапорта му осовбождаване от военна служба.

  Същото се повтаря и сега,Г-н Томов прекрасно знае,че офицерите от армията са почти всички с комунистически убежднеия и затова той се обръща персонално към тях като специална категория избиратели.Това е също незаконно.Всички избиреатели са равни пред закона и никой няма право да прави подобна дисекция,особено към държавни служители,които по закон нямат право на политическа дейност.

  По този начин комунистите мобиизират определни среди сред избирателите.

  Според мен този подход е синхронизиран с централата на компартията и вероятно с Президента.

  Българските военослужещи-комунисти не са имали такава възможност от много години да гласуват така открито за комунстите,сиреч и в интерес на доминацията на Русия.Игледите за победа на комунистите са изключително големи.

  След като са мобилизирали 75-годишни комунисти да обикалят страната и да провеждат проруска и прокомунистическа пропаганда,те са заложили изключително много на тези избори.Може би те ще бъдат изключително важни.

  Както всички виждат комуниста твърди,че България е на погрешен път,но не казва откога и кои са тези,които са направили погрешен избор.

  Не изглаждаше че Г-н Томов че е толкова примитивен и такъв мръсник.Не ще да е бил само сътрудник на ДС.Задължително е бил обвурзан с чекистите,навярно и днес.

 24. Приятелко, SAVOVA,
  не мой така, че още малко и ще ме разплачеш с това умиление по отношевие на льотчика! Последните ти два поста ми напомниха с какво усилие се опитваше навремето да оправдаеш поведението на Петър Москов, обяснявайки ренегатството му с опит да се бори със статуквото, чрез “реформи отвътре”…
  Сега пък се опитваш да изкараш летящия говнояд едва ли не за жертва. Горкият човечец, той се кандидатирал от името на комунягите, съгласил се да му бъде вице Йотова, ама откъде да допусне, че Корни ще му извива ръцете за “знамето над Крим” за СЕТА и санкциите срещу кликата на путлер?! Хойде холан!
  Стига с тази всеопрощаваща наивност!

 25. ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Прав си .Но аз съм си такава.Винаги давам шанс в аванс.За съжаление нещата са по жестоки.Исках да го подкрепя в правилната според мен посока.А Москов се изложи тотално.Хем не свърши никаква работа,хем Борисов го изрита когато пожела.Просто Москов бе поредният шут.
  Радев с часове ме разочарова.Днес бях на протеста за защита на сирийското семейство и отец Паоло.
  Очаквах тази вечер да даде изявление в отговор на митинга.
  Но не би. Явно е страхливец.Нищо добро не ни чака.
  Добре ,че съм в София поне да присъствувам на протестите.Друго не ни остава.

 26. Предварително се извинявам за дългия пост.

  Благодаря на Веселин Станев и IVAN KONSTANTINOV за добрите думи. Мнението ми обобщава не само наблюденията върху настоящето, но и 15 години съвместна „работа” с агенти на ДС. Те са лоялни (най-често и държани с мръсни тайни) единствено към интересите на мафиотския кръг (т.нар. задкулисие), което ги е поставило на мястото им. Единственият „език” който ги кара да отстъпват назад са компромати, заплахи и изнудване (колкото и да е гнусно да се използват такива средства). Лошото е, че по този начин нито една институция, в която ДС-рите са на важни постове не върви напред, а се превръща в арена на ежедневни сблъсъци и войни (виждаме го всеки ден).

  Нещо, което в началото заблуждава е очевидната неграмотност и тъпота на тези хора, но уви това е подвеждащо. Лицата поставени на публични ръководни позиции (като политици, министри, ръководители на институции), са обикновено само параван. Кукловодите зад тях най-често са ерудирани и умни хора (изпълняващи тази роля защото разглеждат България като феодално владение), които не бива да бъдат подценявани.

  От това дали прозападната част от обществото ни в момента ще се обедини, зависи курсът на бъдещето ни, Евразия или Европа.

  Аз също ще гласувам вероятно за Нова Република, но само защото така ще изразя гражданската си позиция, а не защото мисля, че това е спасението.

  Спасението е единствено активиране на разочарования електорат на старото СДС, който в момента съставлява огромната част от негласуващите и също привличане на колебаещите се. За тази цел, трябва mainstream медия, телевизия с национално покритие. Миналата година анкета сред ползващите Internet активни хора, на няколко сайта с разнообразна политическа ориентираност, даваше на Трайчо Трайков, първа позиция по гласове. По-голямата част от активните интернет ползватели (т.е. голям процент образовани хора с добри позиции) е прозападна. Но не трябва да се подценява и останалата част от хората, които поради ред прични (възраст, местоживеене, вид работа или просто начин на живот) не ползват Internet активо (или изобщо). Ако комунистите, както тръбят държат всички гласове в провинцията и целият работнически пролетариат, защо има над 50% негласували? Телевизия, достигаща до всеки дом, показващи ежедневно с факти продажността на мъглявината ГЕРБ-БСП-ДПС-Марешки-патриоти, и също рекламираща обединителна фигура в дясно, която освен да критикува статуквото предложи конструктивна програма по разбираем начин- това е което може да активира „спящите” избиратели. Създаването на медия в момента едва ли може да стане отвътре (за съжаление контролът върху ТВ медиите е много силен), но си струва да се помисли за „имигрантска телевизия” излъчваща от чужбина (нещо като „Свободна Европа” в миналото), която да стига до всички кабеларки (това е трудно за забрана в рамките на Европейското законодателство). В момента ЕС започва да усилва фондовете за борба с руската пропаганда и финансиране за такава цел може да се намери. Ако този „заспал” разочарован електорат бъде активиран и ако част от разглеждания като „чугунен” твърд електорат на традиционните партии бъде накаран да си задава въпроси, спасението е възможно. Все още битката не е загубена, но времето за реакция е вече дошло.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.