Путин и Ердоган си се радват взаимно

 

За всички нашенски партиоти, които се правят, че не разбират приликата между двете евразийски империи и се възмущават избирателно само от турската им вер(е)сия, прилагам без допълнителен коментар информацията за това колко много Путин се радва на сътрудничеството си с Ердоган ( и обратно). Обърнатите към 19 век евразийци, управляващи в Москва и Анкара, намират утеха за своята нарастваща международна с(р)амота и (само)изолация в сближаването помежду си, включително в сътрудничеството във военната област  ( същата, която за нашия властник Бойко Борисов е табу като зона за сътрудничество на България с Турция в Черно море, за да не дразним Путин).

“Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове, Москва се радва на това, заяви в петък руският президент Владимир Путин, след като се срещна с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Москва.

По думите на турския лидер пък, в момента основни елементи в сътрудничеството между икономиките на двете страни са отбранителната промишленост и енергетиката.

Икономическото сътрудничество

Ердоган каза, че сътрудничеството между Русия и Турция по строителството на газопровода “Турски поток” и АЕЦ “Аккую” се развива все по-активно.

Изпълнението на проекта “Турски поток” ще позволи да се увеличат доставките на газ в Турция и да се повиши транзитният потенциал на тази страна, заяви от своя страна Путин, цитиран от ТАСС.

Миналия месец влезе в сила междуправителственото споразумение по мащабния проект за строителство на газовата система “Турски поток”, допълни Путин на заседанието на Съвета по сътрудничество на високо равнище между Русия и Турция. Практическото изпълнение на този проект ще позволи да се увеличи обемът на доставки на природен газ за Турция, и да се повиши транзитния й потенциал, каза руският държавен глава.

Путин определи сътрудничеството между двете страни в енергетиката като “истински стратегическо”. Той отбеляза, че Турция е вторият по обем потребител на руски газ.

Има добри перспективи за задълбочаване на сътрудничеството в металургията, автомобилостроенето и производството на селскостопанска техника, допълни Путин.

Турция влиза в числото на основните външноикономически партньори на Русия, посочи Путин. Същевременно той отбеляза, че през последните години двустранният стокообмен е намалял. През 2016 г. той намаля почти с една трета, фактически падайки до равнището отпреди десет години, посочи руският президент. Надяваме се, че негативната динамика във взаимната търговия ще може да се преодолее тази година, добави той.

Турция ще създаде в страната инфраструктура за обслужване на банкови карти “Мир”, каза още Путин.

Активизирането на двустранните икономически връзки би допринесло за увеличаване на дела на националните валути във взаимните разплащания, ние знаем, че господин президентът /на Турция Реджеп Тайип Ердоган/ активно подкрепя това, посочи руският президент. Конкретна стъпка в това направление ще стане създаването в Турция на инфраструктура за обслужване на банкови карти на руската платежна система “Мир”, за което говорихме в тесен състав, добави Путин.

Ердоган пък заяви, че руските компании трябва да бъдат избавени от санкции и ограничения от страна на Запада.

Турция е заинтересована от доставката на руски самолети МС-21 (влязъл в производство нов модел руски пътнически самолет от класа на Боинг 737 и Еърбъс 320 – бел. ред.), посочи още Ердоган. Ние сме заинтересовани и е нужно да осъществим сътрудничество и да привлечем турски индустриалци към доставки на самолети МС-21, които се произвеждат в Русия, отбеляза турският президент.

Военното сътрудничество

По време на същото заседание пък Ердоган акцентира върху военното сътрудничество, което било много важно за двете страни.

Ердоган изтъкна необходимостта от предприемане на съвместни усилия за предотвратяване на кръвопролитието в Сирия. Що се отнася до въпросите на сигурността в нашия район, за това да се спре кръвопролитието в Сирия, аз мисля, че ние сме длъжни да предприемем съвместни усилия, каза Ердоган.

Руският президент Владимир Путин също изтъкна „изпълнената с доверие ефективна работа на военните ведомства и специалните служби на Русия и Турция по въпроса за Сирия“.

“Ние активно работим за решаване на най-острите кризи в света, преди всичко в Сирия”, каза руският лидер. “Много приятно е да се отбележи, че никой не очакваше, че на равнище военни ведомства, специални служби, ще се установи такъв изпълнен с доверие, много ефективен диалог”, посочи Путин.( Медиапул)

FullSizeRender

26 мнения за “Путин и Ердоган си се радват взаимно”

 1. И двамата клептократи отдавна си въртят ортаклъка, само при свалянето на путлерският самальот в края на 2015г. малко се попреструваха ,че са скарани , но такава нищожна дреболия не може да е сериозна пречка за всеобхватният клептократизъм ,който свързва и обединява и двата “религиозни” диктатора , и техните “религиозни” “империи”.
  Без намесата на Ердоган в “Арабската пролет” през 2011г. много от протестите в арабските страни щяха да постигнат много по-голям успех. И нямаше толкова бързо да се стигне до доминацията в тях на ислямистите в Египет,Либия, Ирак , Сирия и т.н..
  Войната в Сирия и Ирак се удължи с няколко години не само заради Путлер , но и заради “натовският съюзник” Ердоган. При такива “съюзници”, като Ердоган, не е ти трябват други врагове , като Путлер. Това се прояви още с войната срещу Саддам през 2003г, когато Ердоган не разреши поне лигистична подкрепа през Турция. Също както доскоро не позволи на САЩ да използват военновъздушните бази в Турция срещу ИД в Сирия.
  Но с Путлер почти нямат разногласия по прилагането на националклептотеократизма, който всъщност ги обединява.
  П.П. Андрей Пионтковский в поредната си статия разширява още малко кръга на путлерските платени агенти около Тръмп, който също е ползвал кагебистките деньги след няколкото си фалита, за да започне “бизнеса” си отново, и даже да успее да стане “милиардер”:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58C1B997480B9

 2. С тази възобновена любов, мога само да дам един съвет за инвестиции. Купете си бързо акции на K-Y jelly, че ще скочат много нагоре.

 3. Българските националсоциалисти са ВИНАГИ ГОТОВИ да подкрепят всяка глупост произлизаща от Кремъл и неговия дребен властелин!!!
  Българските националсоциалисти и русолюбци силно любят Путин-ката и заради негов хаир тутакси ще залюбят и Турция.

 4. Радва им се и долното рубладжийско леке и доказано извратеният тип джулиан асанж.От неговото зловредно зловоние, развявано и от феновете му, начело с олывэр стоунь, ще избави цивилизования свят само някой спокоен човек с точно око и добре центриран снайпер.

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/moskva-shte-napravi-vsichko-vazmozhno-lyo-pen-da-specheli

 5. Към Юлия:

  У нас, в този блог, отдавна публикувах резюме на разкритията на Навални и линк към видеото с него.

 6. Тези двамата ще вземат да спретнат една съвместна флотилия в Черно море и тогава сутрешните блокове на телевизиите няма да насмогнат на призоваващи да се присъединим към нея петоколонници…
  Няма да им е за пръв път да се завъртат на 180 градуса за една нощ (вж. Втората световна война).

 7. Инджев, мое се караме по некой път, ама сеа те мола да ми обясните у вашия блог там тез дето пишете, кво съм казáл у Шумен таа вечер- у пик, мноо ги обичам, е тва е сайт, точно са го писали, кой е тоа партиен вожд

  “Уважаеми граждани на България, когато говорихме с колегите и с партийния ни вожд, и с Цветанов, и с министрите, всички решихме да дойдем тук. Защото този регион има две направления – колкото се може по-бързо да се изгради инфраструктурата и да се отворят нови работни места”, сподели в първите си думи председателят на ГЕРБ…”

 8. Той Шумен бил у Североизточна България, ама карай към Северозападна, ей, теа от пик хубао са писáли как съм споменал Бай Тодар-голем държавник, учúл ме е на мноо работи

  “Навсякъде се опитваме да помогнеме еднакво. Много е лошо да се делиме на християни и мюсюлмани. Ние не делиме хората. Обичаме всички еднакво, независимо кой е Ахмед, кой е Иван, кой Бойко”, обяви той. По думите му без магистрала “Хемус” Северозападна България е загубена.
  “И ние ще я докараме докрай. Ако беше лесно, Тодор Живков също щеше да я направи. Парите са заделени и магистралата ще стане”, отсече бившият премиер.”

  Хубао пишат, ше ги зема направо у МС за говорители, като спечелиме ..

 9. По времето на Иван Костов -премиер, Атанас Атанасов началник служба “Сигурност” са изгонени от България един турски консул и трима руски дипломати.
  Атанас Атанасов е от НОВА РЕПУБЛИКА. Всеки ден всеки от нас да помага на единствената партия ,чиито лидери са се борели винаги за интересите на България.

 10. Ислямската държава е лицето на войнстващия човеконенавистен ислям, а руското примитивно и също така войнстващо православие, пък е туземен монархo- олигархо комунизъм… Рано или късно, маската от лицата и на двете туземни некултурия ще падне и ще видим, че става дума за едно и също. Ислямския халифат е рускo-сирийско творение, създадено от останките на армията и спецсилите на Садам,което путлер подхвърли като занимавка на Обама, за да позабрави за агресията в Украйна. Скоро ще стане ясно, че Путинията и Халифата са едно и също. Очаквам опорни точки в тая посока на извъртания на нещата да бъдат спуснати много скоро и на нашите непримирими „антиислямисти” от Атака,“МВРО“ и другите рублоядни партийки..! Логичното е тия които си приличат да се обединят срещу другите, които са си лика прилика.Т.е руслямска държава и ДАЕШ срещу останалия демократичен свят.Новият “Троен Пакт“ е факт-Масква,Анкара,Техеран…!Те това е Минке!!Опознай раззия,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 11. Само при Костов бяха хванати руски шпиони-българи продали се на чужда държава,При Станишев съдът мота делото,докато се замаза.А за посещението на Путин му направиха подарък,като ги оправдаха.

 12. До Димитър Симеонов: Точно в десятката!!!

 13. Б.Борисов:

  “Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има.”
  ” Слава на Путин!”

 14. Една силна статия за вината на медиите в каквоhttp://m.webcafe.bg/article/2054073926 са превърнали обикновените хора.

 15. Не знам защо, но тази бурлеска, която разиграват тези двамата, поразително ми напомня за „братската дружба” между Джугашвили и Шикългрубер и продукта ѝ – Молотов&Рибентроп. Всички знаем как се разви и в какво прерастна тяхното „сътрудничество във военната, енергийната и суровинната” области след юни, 1941…
  За подобна, спонтанно избуяла , „искрена и всеотдайна” любов, сърбите имат много точен, макар и малко нецензурен израз: „С една ръка дупе глади, с друга – ку..ц вади.”
  Колкото до завоя на нашите „патриотични” говнояди-русобляди, тепърва ще им гледаме сеира. Не очаквайте обаче да си посипват главите с пепел – тепегьозлука на комунягите е безграничен!

 16. Цитат от статията:
  “Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове, Москва се радва на това, заяви в петък руският президент Владимир Путин…”
  (край на цитата)
  В синхрон с тази силно благоприятна тенденция очаквайте скоро и на местна почва сърдечни прегръдки между лидерите
  на ДПС и ДОСТ,даже обща,съвместна политика.Естествено,за наша сметка.Радвайте се!

 17. Русия и Турция са исторически две сухоземни (сухопътни е много мило) империи, които, като опрат границите си една до друга, и правят всичко възможно във вреда на народите между тях. Не знам дали се знае, но Русия е помагала на Турция в Арменския геноцид, изтребил и очистил “ислямската” земя от 1,5 млн. арменци за няколко години, опасявайки се кавказките “гранични” народи да станат силни и независими. Тя просто умишлено не е правела нищо срещу ставащото пред очите й, а също така е прехвърлила над 150 хил. войници арменци от кавказката си армия (да не се присъединят към бунтуващите се арменци в Анадола) в европейската си армия да се бият и гинат срещу украинци и поляци, също борещи се за своаята свобода.
  Такова отношение го има и при поведението на Русия заедно с Германия, като опрат една до друга, спрямо народите между тях: Финландия, Полша, Балтийските (не при-Балтийските) и други. Още повече, през Втората световна, от “споделена” между тях Полша, Русия разстрелва ВСИЧКИ пленени полски интелектуалци и офицери – КАТИН, 25000!, в тила, да я прекърши окончателно – докато Германия НЕ РАЗСТРЕЛВА НИТО ЕДИН ОТ пленените тогава поляци, държейки ги предимно в затвори и да бачкат.
  Подобно на Русия и Турция са Германия, Австрия и други такива, основно Азиатски чингизки империи. (Но Германия вече е съвсем различна.)
  В тази си потисническа и също смазващо-трансформационна особеност, всички те много се различават от “океанските” империи, като Британия, Америка, Холандия, Франция, които също са окупирали и експлоатирали чужди народи, с изключение на САЩ, но предимно икономически. Оставеното наследство от тях в тези народи, включително в техните административни системи, образователни, пътища, обществени схеми, медицински и други, се пази и зачита до днес. Тези народи по никакъв начин не са били подлагани на идеологически и религийни трансформации, напротив, тяхната идентичност е запазвана – разбира се, срещу чуждата власт те са въставали и е имало кръвопролития. Но, в допълнение, са им били въвеждани цивилизационни закони, като например в Индия (от втория британски губернатор) спасяването на хиляди жени от самоналожен смъртен обичай и независимо от индуските протести отначало. Тези жени, поради древна религиозна традиция, е трябвало да се самоизгарят, веднага, след като съпрузите им умират: Sati: goo.gl/398JHT. Дори в Южна Африка, чернокожите при апартейда са само притискани да живеят в гета и изолирани от ръководни постове в обществото – да, ужасно е и това – но не смазвани и насилвани да стават либерали, комунисти, англичани, холандци или от някаква друга идеология и вяра. Още повече, “поробените” народи от такива системи, като Пакистан или Индия, остават с увереност в система като Британска общност на нациите. Докато, както Русия иска да направи всички руснаци вътре и край себе си, Турция прави същото, последен пример с което са кюрдите, прекарвайки ги през своята месомелачка да стават турци, независимо, че религията им е същата. Никак не е случайно “Даваш ли даваш…” у нас, нито съвременните разстрели на кюрдски партизанки като кучета в тила, каквото е ставало и при геноцида: goo.gl/0kkACr. Поради всичко това, поробените народи от османската и руската системи се чудят как да избягат от тях и се присъединят към цивилизования свят, на “океанците”, при които са вече и Германия и Австрия, но, докато някои успяват, други са още в отдавнашна клопка.

 18. Министерството на туризма се похвали със специален диплом от Москва чрез странно прес-съобщение.

  От съобщението научихме с изумление, че “Олга Ярилова, директор на дирекция „Туризъм“ в Министерството на културата на Руската федерация, информира министър Балтова по време на разговора, проведен на изложението, че руската страна планира провеждането на мащабни „Дни на руската духовна култура в България”, които ще стартират през месец юни 2017 г. с голям българо-руски туристически форум в София”. Това звучи повече от интересно. Русия просто ни информира, че смята да проведе въпросните дни. Няма не искам, няма недей…

  http://www.faktor.bg/bg/articles/ministerstvoto-na-turizma-se-pohvali-sas-spetsialen-diplom-ot-moskva-chrez-stranno-pres-saobshtenie

 19. Без да омаловажавам приликите между двамата, добре е да се отбележи и една съществена разлика. Ердоган се появи на екрана и каза „Добри хора, правят ми преврат, помагайте“ и видяхте какво стана. Я да видим какво ще стане, ако Путин направи същото? Правилно, няма да го направи… защото знае какво ще стане.

 20. “Шменти-гражданинът Боко Борисов и ГЕРБ не са граждани за европейско развитие на България – те са граждани за евразийско развитие на България!”
  “ГЕРБ не е дясно-центристка формация, а група за задоволяване на интересите на олигархията, която е едно и с “Б”СП””
  “Борисов втори мандат осигурява стабилността на олигархично-мафиотския модел, от времето на Станишев насам”
  “България не е очистена от комунистическия режим с неговия олигархично-мафиотски модел – всичко е нагласено зад кулисите преди 1990 г. чрез тайните ченгета на Държавна Сигурност под диктовката на Москва, и промяна няма”
  “Приватизацията и промяната в България стана по руски образец”
  “Руският агент Симеон Сакскобургготски бе докаран да закрепи модела чрез Държавна Сигурост и внедри следващите министри в него”
  “ДАНС и всичко от сигурността е пленено и подчинено от руската връзка, трябва да бъде разформировано, държавата да бъде изчистена от октопода на мафията”
  “ГЕРБ и Борисов са боклук, дясното е една лъжа!”
  “Борисов защитава интересите на Русия, не на България, и нейните проекти Белене, Лукойл и останалите”
  “”Шефе!” в България казват само на двама души: на Доган и на Боко – а те са главатари на банди, кочини!”
  “За 27 години в България бе създаден един Франкенщайн – лявата му половина е “Б”СП, дясната му половина е ГЕРБ – трансформация на “Б”СП”
  “Курлелия и Боко са едно и също нещо”
  https://www.facebook.com/NovaRepublika.bg/videos/vb.109213199592183/163393514174151/?type=2&theater
  Методи Андреев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Димитрин Вичев
  Среща на “Нова Република” в Ловеч, 7 март 2017 г.

 21. Уважаеми AWACS,
  Вижте какво отговори пресаташето на Димона по повод разследването на Навални – не коментираме предизборни нападки.
  А Вие искате да коментираме предизборните нападки на „Нова Република“. Няма какво да им коментираме – от горе до долу са чиста истина…

 22. „…че руската страна планира провеждането на мащабни „Дни на руската духовна култура в България”,…“
  Кога най-после руснаците ще се освободят от управляващата ги банда, та когато чуя „руска култура“ да изпитвам същото приятно усещане, както по време на СССР, когато тя беше контрапункт на съветската култура.

 23. AWACS, Армения е първата и най-стара Християнска държава в света!! Нима Руския цар не го е знаел ?? Истината е много жестока! Но който е посегнал на Църквата и Свещениците, винаги си намира наказанието!!
  Една колежка от Велинградския край, веднъж ми разказа, как най-лютия партизанин, комунист от тяхното село гонел хората от Свещен параклис в планината, за да празнуват селския празник в селото а не на тази местност! Ей сега рекъл, ще видите какво ще направя! Влязъл в параклиса и стрелял с пистолета си срещу иконата на Богородица. Куршума пронизал ръката на иконата.
  След година, две му се ражда дъщеря но ръката и била до лакътя. Тази ръка, която Комуниста улучил на иконата.
  От този ден нататък, този същия лют комунист, става най-старателния Християнин!
  Затова ще го кажа и тук, като предупреждение за безумците! Не посягайте на Църквата и на Свещениците! Обичайте Ближния си и бъдете Добри хора, иначе ще дойде страшен ден за вас в който ще искате да не сте се раждали!!!!

 24. Между другото да поздравим Холандия и Дания за достойнството с което отрязаха турските мераци!! Ето за това тези народи са силни и свободни!!

 25. Диктатори и масло. Кубинският председател фидел кастро посрещна венецуелския президент уго чавес в театър ‘карл маркс’ в Хавана, подписаха споразумение за сътрудничество.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.