Била ли е използвана Елена Йончева от службите, както Борисов намеква, май?

Направи ми впечатление , че новата(?) звезда на БСП в  политиката Елена Йончева се прояви като самозван говорител на “журналистическата професия”, която щяла да пострада, ако тя се окаже опровергана за едни милиони, която била получавала от държавата за своите филми, както намекна Бойко Борисов. За разлика от нея, никога не си позволявам своеволието да се самонзначавам за говорител на групи хора, които не са ме упълномощавали. Правил съм го само в качеството на издигнат чрез подписка от колегите си на поста Главен директор на БТА, но никога не съм злоупотребявал със самочувствието да защитавам “професията” или “българите”.

Изпреварвам същината на репликата си с това уточнение, защото скандалът около повдигнатата от Борисов завеса за финансирането на ( някои) журналисти напусна коловоза на немодлъвките. Току що. http://clubz.bg/51449-borisov_platili_sme_blizo_2_mln_za_joncheva_bqha_dogovoreni_ot_nejniq_myj_togava

Изправен съм пред предизвикателството на българския избирател , който често няма избор ( например при мажоритарните президенски кампании, когато на втори тур е принуден да подкрепя “по-малкото” зло, поради което мнозина се отказват да правят такъв компромис). В случая трябва да избирам на кого да вярвам между величини, срещу които от години се противопоставям.

Ако на кантара сложим “журналистическата професия” на кантара, би трябвало да застана първосигнално на страната на Йончева, когато се кълне, че не е получавала въпросните милиони.

Борисов обаче вече конкретизира сумата, като я закръгли на 2 милиона. ДВА МИЛИОНА! Мили Боже, това е баснословна сума за толкова окаяния журналистически труд в случай, че е честен, а не поръчков!

Но и размерът не е най – важната “подробност”, а фактът, че в битката си за оцеляване ( може би не само политическо, но и като свободен гражданин) Борисов е готов да пристъпи самоналоженото табу да не разкрива колаборацията си с червените. Оказва се, че те ( чрез Сергей Станишев), са му “наложили” нещо, с което той се е съгласил, а сега го разгласява като отчаяна съпруга, която няма нищо против хората да разгледат голите й снимки, стига по този начин да уязви бившия си партньор.

Нещо повече ( дори и от това): Борисов отново прави намек, който обаче вече не е така мътен, както проговарянето му по темата, а направо прозрачно визира “разузнавателните служби”. Подразбираме, че по някакъв начин Йончева има отношение към тях и към милионите, отпуснати във връзка с нея ( в досието ми, създадено от ДС, пише за взети суми “във връзка с него”, което в. “Стандарт” и прочее подли инструменти за моето морално закопаване “изтълкуваха” като “заплата”, която уж съм бил получавал). Такъв ли е случаят с Йончева- някой е взел милиони във връзка с нея, а тя не е знаела това?

Управник от ранга на Борисов, който иска и има вероятност пак да ни управляа, ще трябва да се конкретизира. Но и казаното дотук от него никак не е малко. Особено ако се постави в контекстта на факта, че в съюзнически държави, като САЩ, законите забраняват от доста години насам журналистите да бъдат използвани от разузнавателните служби.

Проговарянето на Борисов по тази “деликатна” тема , обаче, е знак, че положението му не само е деликатно в рамките на опасенията му от загубата на изборите, но си е направо “ в шише”. И като е тръгнал да вади зпушалката, да вземе да пусне духа от бутилката, за да видим по какво съвременните разузнавателни служби и техните партийни ментори ( от две публично противоборстващи партии, като БСП и ГЕРБ) се различават от онази ДС, която е едновременно почти демонтирана и почти демонизирана.

FullSizeRender

23 мнения за “Била ли е използвана Елена Йончева от службите, както Борисов намеква, май?”

 1. Въпреки че проруските изцепки от анексията на Крим насам на Е. Йончева бяха поизтрили в моите очи ореола ѝ на смела журналистка от горещите точки, бях склонен да повярвам, че Б. Борисов се е изцепил ей така, както си е свикнал. И не можех да кажа кой бих искал да е прав. След това гледах наглото ѝ поведение при диспута в студиото на „Нова телевизия“ и много ми се иска да ги е взела. Още повече, ако на Бойко не може да се вярва, то С. Дянков не би се излагал да лъже заради него. А като знам нашенските нрави, нищо чудно и да са ѝ „приписани“ тези пари от червените пазители на националната сигурност на далечните подстъпи, както обича да казва един синеок подполковник.

 2. При даден публичен казус ако може така да се каже, изнеслият определени данни за опрделен човек трябва да постъпва принципно.
  Особено съмнително човек като Г-н Бойко Борисов да бъде принципен, сиреч честен. Ето няколко въпроса, които елементрната логика поставя:

  1. Кога комуниста Бирисов е разбрал че комунистката Йончева е получила огромна сума пари.
  2. Кой ги е дал тези пари и по какъв повод
  3. Как са взети от неянтези пари-чек или кеш?
  4. Къде са в момента тези пари?
  5. Във валута ли са или в левове?
  6. Дадени ли са пари и на други журналисти?
  7. Кога Бирисов е разбрал за взетите пари и кога е счел , че има някаква нередност в този случай?
  8. Ако е бил убеден, че има закононарушение, защо не е информкрал съотвтетните органи или да назначи лично рой проучване на случая.
  9. Защо сега изнася случая, когаго той вече не е във властта?
  10. Защо го изнася точно сега преди изборите?

  Изглежда че ако не са избориге, той нама да го изнсесе…
  Въобще пълна неяснист и чипса на логика.
  Да, напълно е възможно комунистката Йончева да е била свързана с някакви служби, но това Борисов в имал възможност да установи без никакъв проблем.
  Просто това е примитивна игра, независимо дали има истина или не.
  Но по принцип всички комунисти получават пари от държавата, пък не само те.
  Комунистическата държава просто служи като резерв за източване на пари за лична употреба.

 3. Била е. И все още е.
  Някои ги поназнайват тия работи.
  А пък много страни си ги използват тези професии, журналистическите, и всякакви други възможни, дори буклукчии и шефове на театри, независимо от законите си, щом е от полза на правителство.
  Въпросът е, че Еленчето е гнусна комунистическа особа, използвана включително в сътласувани операции на Държавна Сигурност с руските братски шпионски служби, например при края на Югославия.
  Не случайно братята Украинци я откастриха в оня техен черен списък: goo.gl/S5jlcS, понеже е комуно-ДС-руски човек. Украинците не си поплюват, още повече, че са в състояние на Война.
  Последното е защото Братята Украинци с всеки месец се придвижват повече към Евро-Атлантическата цивилизация, а не като България, към Руско-Азиатската, което най-вероятно ще потвърдят и предстоящите избори.

 4. Не случайно медиите са наричани „четвъртата власт”.
  И не случайно от всички диктатори се използват , за завладяване „умовете и сърцата на хората” с думи, за да не се стига до „агитиране „ с куршуми.
  Рецептата винаги и всякога, навсякъде е еднаква!
  При диктатурите- дезинформиране, манипулиране и зомбиране!
  При демокрациите – информиране, комуникация между различните гледни точки!
  България за поредна година се срива в световната класация на “Репортери без граници” в индекса за свобода на словото. За 2016-та година сме поставени на 113-то място от изследвани общо 180 държави.
  От 2009 г. насам България отбелязва само спад в класацията. Преди 7 години сме били на 68-мо място, показват архивите на “Репортери без граници”.
  България се доближава по свобода на словото с държави като Замбия, Нигерия и Парагвай.
  В страни като Уганда, Габон, Кения и Бутан се радват на повече свобода на словото.
  От общо 180 държави сме на 113-то място по скалата на демократични-диктаторски медии/у нас,повечето са руска собственост-директно или чрез подставени лица /
  Невероятен , АБСУРДЕН факт, за страна от ЕС!
  Рецептата за демократизиране на медиите също навсякъде е била една и съща.
  Разкриване на действителните им собственици и източници на финансиране на медиите и на отделни поръчкови журналисти.
  Елементарно е! Но въпрос на политическа воля на управляващото мнозинство в НС…

 5. “Из софийските потайности се говори, че когато Елена ходи през май 2009 г. да прави филм за сомалийските пирати, била отвлечена. Похитителите разбрали, че е конкубина на българския премиер. И погледнали на нея като на два милиона долара на цяло. Откупът бил платен от Франция. Когато Бойко стана премиер, французите си поискали парите. Той първо се опитал като Бай Ганьо, имали сте бол пари, дали се, но му се обадил лично френският му колега и тогава Дянков превел на ДАНС $2 млн., а те съответно на французите.”

  Стойко Тонев (Тони Филипов, д-р)
  http://www.reduta.bg/%d0%b8%d0%b7-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%bb%d1%83%d0%b4-6-10-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82/

 6. Г-н Инджев, според д-р Тони Филипов от Редута, в последната статия от днес на Дневниците на един луд, Елена Йончева е била отвлечена в Сомалия. Защото там са разбрали, че е приятелка на премиера. Французите са платили 2 милиона откуп и после са си ги поискали от ДАНС.

 7. “Повече от век Русия „инвестира“ във ВМРО за мръсната си политика на Балканите”
  Много добра публикация, за Руската политика спрямо Българите, Македония, България и истинското ВМРО, а не фалшивото сегашно ВМРО, дето е сбирщина на офицери на ДС, т.е. на руски хора, нарекли се “войводи” и “патриоти” – ПФУ!
  Ролята на Ленин-Сталин с техните сатрапи Дзерждински, конккретни български агенти на руския шпионаж, и още:
  http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/poveche-ot-vek-rusiya-investira-vav-vmro-za-mrasnata-si-politika-na-balkanite

 8. На рускинята (майка й е рускиня) Елена Йончева, на която, заради лъжите които разпространява, беше забранено влизането в Украйна, искам да задам някои въпроси:
  1. Защо Росийската федерация(РФ) не изпълнява Минските споразумения и пречи на Украйна да охранява ефективно своята граница с РФ? Защо Естония строи ограда на границата си с РФ?
  2. Какво прекарват през тази граница „хуманитарните конвои” на ВОЕНИЗИРАНОТО министерство на извънредните ситуации(МЧС) на РФ към Украйна и какво връщат обратно в РФ(може би „груз 200”)?
  3. Откъде проруските бандити в Донецк и Луганск имат тежко въоръжение-танкове, гаубици, ракети, миномети и др. и къде са се научили да го ползват?
  4. Как се нарича използването на специални руски части при окупирането на украинската територия Крим и за бягството на сваления украински президент Виктор Янукович, за което с гордост говори росйският президент Путин в документалния филм „Крим. Пътят към Родината“?
  5. Къде отиват въглищата от най-големия в Европа украински каменовъглен басейн Донбас, та Украйна, която изнасяше въглища и за България, е принудена да купува и вози с кораби въглища за своите електроцентрали от ЮАР и Австралия?
  6. Защо РФ заплашва със санкции малката държава(600 хил.население) Черна гора, заради поканата да стане член на НАТО?
  7. Защо РФ наложи вето в ООН на предложението да се изпратят миротворци(сини каски) на границата м/у РФ и Украйна и да се направи международно разследване и съд за свалянето на Малайзийския самолет?
  8. Дали не е военно престъпление следния факт, изнесен в росийските СМИ?
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Потери_авиации_в_ходе_войны_в_Южной_Осетии_(2008)
  „Потери российской авиации в ходе боевых действий в Южной Осетии (7—12 августа 2008 года):
  Су-25 —сбит ракетой 8 августа южнее Цхинвали при атаке на колонну грузинских войск. Пилот подполковник Олег Теребунский успешно катапультировался. СПУСКАЯСЬ НА ПАРАШЮТЕ, ОН БЫЛ ОБСТРЕЛЯН РОССИЙСКИМИ ВОЕННОСЛУЖАЩИМИ И ОСЕТИНСКИМИ ОПОЛЧЕНЦАМИ, принявшими его за грузинского лётчика.”
  Подобни и много други по-сериозни въпроси е поставила Украйна в заведеното дело срещу Русия в Международния съд на ООН в Хага. В момента се чака решението. https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2017/03/7/7062647/
  http://www.mediapool.bg/v-mezhdunarodniya-sad-v-haga-zapochna-deloto-zavedeno-ot-ukraina-sreshtu-rusiya-news260939.html
  http://graniru.org/Politics/Russia/m.259315.html
  АГРЕСОРЪТ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН!!!
  Ето това са клеветническите филми на проруската журналистка Елена Йончева, заради които й беше забранено влизането в Украйна. Явно за тях е платено с нашите данъци:
  1. Битката за Украйна –

  2. Кой спечели Украйна? –

  3. Пътят към Славянск – https://www.youtube.com/watch?v=JuJavr1xvBc
  4. Маските на Майдана –

 9. Мисля,че въпросната особа беше и в Чечения,правеше и от там репортажи,познайте от един път дали каза истината.Познахте.

 10. Дали комунистката Елена Йончев е взимала пари,дали са малко или много,дали е откупвана от Франция и България,дали е агент или служител на българското или съветско-руското разузнаване,това няма особено значение за публиката,важното е че тя е силен представител на СТАДОТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЪРШИ в комунистическа България.
  И по-лошото е,че стадото хем става все по-многобройно,хем по-смрадливо.

  Каквато и да бъде в бъдеще,това не може да се сравнява с личността на Президента-комунист-резидент и проруски прецедент.

 11. Може пък ако да е била изкуствено отвлечена в Африка и заедно с “бандитите” да са поделили двата милиона.Ккавито и да са те,защо им е нужна една жена-комунистка.

 12. Не е по темата!

  Изхождайки от убеждението,че по-принципните читатели на нашия блог си спомянт,че днешния ден 13-ти март 1940г. е денят на края на Първата Съветско-Финландска Война,koето всъщност е ПЪРВАТА самостоятелна победа на Съветския Съюз в периода на ВСВойна,редно е да се отдаде внимание на този факт.
  Само няколко човека знаят,че ПОСЛЕДНАТА самостоятелна победа на Съветския Съюз през същата война е срещу нашата страна Царство България.

  С този текст нашия неофициален сайт официално поздравява( с евентуалното одобрение на Иво Инджев) българските и руските комунисти,както и двете държави Русия и България по повод посочената победа. Понеже днешната руска пропаганда е създала нов празник- “Ден на защитниците на Отечеството”,всеки комунист(но не и човек) може да счете,че съветската агресия срещу Финландия попада в цялостния процес на “защита на Съветско-Руското Отечество”.И е напълно редно да се поднесят цвета пред паметниците на Съветския окупатор в комунистическа България.Защото новата руско-българска комунистическа пропаганда обявява,че всички агресии на Съветския Съюз и Русия са в интерес на “защита на Отчестевото”. Но поне едно позвъняване в посолството на Руската Федерация в България би могло да стане. Все пак загинали са над 170 хиляди съветски аресора при окупацията на Финландия и по този начин са защитавали Отчеството си от НИКОГО.Но за комунистическите смрадове това е подробност-дали някой заплашва или не заплашва Русия,всяка война срещу несъществуващ враг е “освобождение” на НЕврага и “защита на Отчеството”.

  За всяка война има причина и подготовка.Така става и по отношение на Финландия.
  Съветското правителство започва обмислянето на плановете за напдение срещу Финландия,още преди подписването на “Договора за ненападение между Германия и Съветския Съюз” от 23 авг. 1939г.
  Защо е била нужна тази окупация на Финландия?-причините са основно две:

  Със завладяването поне на част от Финландия и Карелския провлак,Съветския Съюз си осигурява изключително мащабен излаз срещу Европа от севери и североизток.
  Осъществява се домианция в Балтийско море и изходни позиции за нахлуване във всички Балтийски държави-Финландия,Швеция,Норвегия,Дания,Естония,Латвия,Литва и Полша.
  Това по себе си означава,че е заплашено и Обединеното Кралство(Великобритания),която е разположена само на 450км на запад от Скандинавия.
  На юг е Германия…

  Територията на тези държави може да бъде използвана като “непотопяем авионосец” срещу Европа.И като база за всевъзможни военно-морски операции извън Европа.

  Това е така наречения “Северен плацдарм”.

  Освен читателите на сайта ivo.bg,абсолютно никой не знае че съществува и “Южен плацдарм”.За голямо съжаление точно в него е попадала и нашата страна Царство България.Към нея,всъщност срещу нея са работили ПЕТ разузнавателни органи на Съветския Съюз,като основния агентурен състава са били българи,имало е дори неизвестен брой съветски щатни служители от българи.

  Втората причина за тази война е,че понеже Съветския Съюз се е готвил за тотална война против Европа и Света е,че е съществувал вариант от английско-френска доминация в тези басейни,която в единия вариант би се противопоставила на Германия,а при другия би била зплаха за реализиацията на плановете на Съветския Съюз. Отделно от това възможен е бил и варианта Германия и тези две държави да станат съюзници срещу Съветския Съюз.

  И при всичките тези варианти,излизането на ВМФлот на РККА от Баренцево и Бяло море(не Блаканското) в Атлантическия океан става или невъзможно или изключително трудно и рисковано.
  А в икономическо-търговско отношение Съветския Съюз ще държи морските коридори в цяла Северна и Североизточна Европа.

  Защо Съветския Съюз избира като приоритет за своята агресия срещу Европа “Северния плацдарм”.Причнината е военно-географска.

  – нито една страна не разполага с такъв военноморски флот като Съветския Съюз
  – армиите на скандинавските държави са изключително малобройни:
  Швеция—–51хил.
  Финландия-37 хил.
  Норвегия—19.5 хил.
  Дания——-13 хил.
  – нито една армия не е могла да води успешни военни десйтвия в тези северни райони
  – “Южния плацдарм” е много по-сложен във всяко отношение-Проливите към Средиземноморието-Суец ,Босфор и Дарданели, а за Гибралтар да не говорим.
  – при успешен излаз в Атлантика ,ВМФ на СССР може да атакува Гибралтар и прилежащите държави от две посоки-от Черно море и от Балтийско-Бяло-Баренцово направление.

  Политическата подготовка на Съветския Съюз към окупацията на Финландия започва през 1938г с многобройни сондажи на европейско ниво.

  Ще предоставя един факт,който засега нито един историк в България не го е публикувал,вероятно е все още неизвестен.

  На 19 април 1939г.(Обърнете внимание уважаеми читатели на сайта,впрочем знам че никой няма да обърне внимание…) ……
  Та на тази дата в Щаба на Ленинградския Военен Окръг(ЛВО) е подготвен план на бойните действия на Северо-Западния Фронт ( СЗФ).

  Тези действия ще бъдат провеждани против Финландия и Естония в случай на война между Съветския Съюз и Германия,която би имала за съюзник Полша.

  Психологическо-оперативната подготовка започва един месец по-рано.През март Командващия ЛВО Командарм 2-ри ранг Констанин Мерецков получава заповед от Народния комисар на отбраната Тимошенко да провери бойната готовност на войските от фроната в случай на военен конфликт между Съветския Съюз и Финландия.

  Уважеми читатели,до публикуването на продължението на поздрава към българо-руските комунисти,ако имате възможност поздравявайте всеки от тях с Първата победа на Съветския Съюз в периода на ВСВойна.Може да се поздрави и подсети Ръководството на Компартията (БСП).Впрочем комунистите не изучават всички войни и победи на Съветския Съюз,камо ли пък да ги почитат.Те почитата само тези,които се посочват от Кремъл.Но за съжаление и самта Българска държава се вслушва съвсем дисциплинирано в препоръките на Кремъл.А президента на република България и бивш генерал няма и понятия от тази война.
  Интересно защо болшевиките на включват тази Съветско-Финска война в състава на ВОВ.Да,но отговора на този въпрос го знаят само читателите на сайта ivo.bg.

 13. Съдбата напоследък си прави тънки шеги с червените Другарки! Дали това е намек, че водениците им ще пресъхнат ?! Дай Боже!!!

 14. Г-н Инджев, дълго размишлявах и установих, че бг. телевизия и бг. вестници много лъжат.
  Не е възможно нашето Ленче да отиде в Сомалия и да краде помади и да ходи във Варшава за да я снимат.
  Да не е артиска за да се снима.
  Не, не , не, много лъжат нашите медии.

 15. Стояне,много късно си разбрал,че медиите лъжат.Аз отдавна не чета вестници,а от телевизиите гледам BIT и ON AIR.Там допускат понякога и другата гледна точка.Дано не прозвучи като реклама.

 16. АНТИКОМУНИСТ , може да се спекулира доколко “победата” на Сталин срещу Финландия на 13 март 1940г. е “самостоятелна”! Все пак преди това е подписан СЪЮЗНИЯТ пакт Молотов-Рибентроп. Де факто и де юре Сталин и Хитлер са СЪЮЗНИЦИ на 13 март 1940г..
  Това е за Финландия.
  Но ако искаш да припомниш 13 март са някакво събитие от българската история ,то можеш да споменеш 13 март 1913г., когато пада Одринската крепост през Балканската война. Това е ПОСЛЕДНАТА битка ,която принуждава Османската империя да признае поражението си в тази война. Без падането на Одрин Балканската война нямаше да сврши и през 1913г.. И можеше да се проточи с години ,както Първата световна война, която затъна в окопите за 4 години. Но , заради империалистическите шовинистически интриги на руският император Балканската война доведе до Междусъюзническата война и турският геноцид в Източна Тракия, което остави в Османската империя отново големи територии и Одрин. С което се запази възможността за завземане на Константинопол и околните територии от Руската империя, подтикнала и Румъния да нападне България през Междусъюзническата война.
  Така че ,АНТИКОМУНИСТ, и ние в България имаме заради какво да отбележим датата 13 март!

 17. Моля за извинение-собственото име на Командващиа ЛВО е Кирил, обърках го с това на Рокосовски!

 18. Седя и гледам Другаря батбойко и Другарката е.йончева, как се нападат бясно! Единия вика, много лъжете и крадете и другия и той! И хич не им пука че “морковите” (ако не знаете, това е прякора за българския гражданин в средите на зачервените кадри) седят пред телезивора и зяпат тоя велик сеир!
  И кво сега да си мислим ние “морковите” ?? Айде поне веднъж да им повярваме и на двамата!!
  И крадат и лъжат !!! И като идете в тайната стаичка не си избирайте хайдуците, за да не останете накрая ептен по бели гащи!!

 19. Колега досега не съм прочел никъде на 08 септ 1944г. коя война започва
  Вкл. нито един историк не знае,или не иска да я назове

 20. Валери Божинов нападна националния селекционер Петър Хубчев в ефир

  Не бива никой да се страхува от подобни нападения,ефира е условно техническо понятие и не може да осигури никакъв вод нападения,дори словесни.

 21. Мисля, че заглавието на статията би било по точно, ако вместо минало се използва сегашно време. Защото руските “служби” в България не са преставали никога да функционират, а най-малко днес. А що се отнася до схемите чертани от Йочева и компания, я си представете ако същият геометричен подход бъде приложен спрямо самата нея с всичките й любовни и сексуални комбинации, странни другарства, нерегламентирани и неясни доходи, безкрайни круизи из света,проруски лобизъм в ущърб на България,нощната й активност като на хлебарка за пробутването на руската къртица за президент и пр., каква само схема би се получила – достойна за златна звезда на герой на Съветския съюз.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.