Пълната приемственост в чуждомразието на властта не идва на празно място

Не ( просто ) един духовник, защитил духовността, е прогнен от България. Прогонена е човечността.

На тази тема се написа и изговори не малко, а и протест вече се състоя. Първият, който “намеква”, че новата власт е като старата: мълчи съучастнически по въпроси, които всъщност подстрекава с политиката си.

По независещи от мен причини не можех да се присъединя към стотиците българи, протестирали днес в София срещу това поощряващото мракобесието мълчание на властта. Но понеже смятам, че “мълчанието е злото”, ще опитам да поднеса своята солидарност и мислите си по тази тема, която е много по-широка и по-дълбока от частния казус, който я направи актуална.

Давате ли си сметка защо властта мълчи наистина? Не си падам по простите решения, но обяснението в случая наистина е просто: защото тази власт в момента продължава държавната линия на предишните управници от ГЕРБ , които подстрекаваха чуждомразието. Спомнете си само човекомразещата пропаганда в медиите на рекламни лица на ГЕРБ, някои от които се оказаха сега кандидати за депутати от партията, призоваващи за “крути мерки” срещу бежанците.

Нали искате устойчивост? Ето ви я.  Устойчивите нагласи да се спекулира със страховете от бежанците се оказват най-устойчивото нещо в държавата, занемяла устойчиво пред абсолютно незащитимата от чисто човешка гледна точка проява на варварство в случая с едно беззащитно, иначе формално защитено от законите семейство, избягало от война. Отказът на държавата ( която има ангажимент към поддържането на реда ) да се намеси на страната на справедливсостта е като да бъдат оттеглени полицаите от улиците и те да бъдат предоставени на най-бруталните двукраки хищници.

Подпалвачите на омразата към слабите и подгонените хора обаче имат един проблем- мълчат също така и поради факта, че няма как да го стоварят на “демокрацията”. Предпочитат да не се обаждат изобщо, за да не излезе, че скърбят за прогоненото семейство като “толерасти”, както се изразява руската пропаганда, разпрострнявана у нас от нейните братушки. Затова си траят както си знаят. Както си траеха десетилетия наред за много други важни и очевидни неща. Иначе са гръмогласни, ако ги настъпиш по някой съветски мазол, изобразен като червеноорзамец с оръже, вдигнато над главите на покор(е)ните българи.

За “другите”, т.е. за откровено червените и червенеещите им подобия от всякави разновидности – уж опозиционери, на които чуждомразието им отива по дефиниция, дори не говоря. Макар, че точно те са сега на власт и са негласни приемници на ксенофобията на своите уж опоненти от предишната власт.

Освен всичко друго прогонването на един чужд инвеститор ( с извинение за акцента в рамките на разговора за духовността) също е типично за мутризираната ни държава. Италианският инвеститор Паоло Кортезе е създал работни места в открита от него пицария и пекарна. “Довел” е помощи за 100 000 евро годишно от католическата църква в малкото градче Белене, където такава инвестиция вероятно може да бъде съизмерена на глава от населението с обема на еврофорнодвете, с чието разпределяне в национален мащаб властта толкова обича да се хвали като своя заслуга.

Обаче отец Кортезе има “грях” към същата тази държава: дръзнал е да буни духовете по забранената тема за жертвите на комунизма и го погват да си ходи. Уж заради бежанците ( общо 4 на брой), които имало опасност да доведат след себе си още бежанци ( също неизвестно колко на брой, т.е. те са една хипотеза и необоснована с нищо хипербола на несъществуващ проблем).

За друго по върховете на държавата, които се сливат с опозициоонния фундамент (какъвто БСП беше за ГЕРБ и какъвто ГЕРБ е сега за БСП) единство няма. Но за тази гадост мълчат издайнически солидарно.

После питайте пак по какво  си приличат двете формации, клекнали отново на подстъпите на изборите в позата на предизвестени водачи по привличане на гласове. На това питане отговарям ( веднъж и аз – по подобие на вечно контрапротестиращите немници ): а по какво се различават, че да не си приличат, след като са толкова солидарни срещу елементарната чевещина? В нюансите ли? Колко процента сиво има в тази порнография?

FullSizeRender

26 мнения за “Пълната приемственост в чуждомразието на властта не идва на празно място”

 1. Доскоро се присмивах на руското общество за това, в какво са се превърнали медиите (бълващи лъжи и насаждащи омраза) и вявращата им част от населението. След случая Белене започвам да се замислям дали и ние (и медии, и общество) не сме се запътили натам – кой по-бавно, кой по-напористо, а някои вече са си там. Защото този позор в Белене няма как да се случи без решителния принос на медиите. Утешително е поне, че православният свещенник не оглавяваше „протестите“, както би направил руският му събрат. Дори в интервю по телевизията е говорил съвсем човешки по въпроса, за което се радвам и го поздравявам! Но още повече щях да се зарадвам, ако в кадър бях видял двамата свещенници в братска прегръдка да защитават сирийското семейство. (сигурно много съм чел за 43-та година)

 2. ✿⊱•╮❤╭•⊰✿Подкрепа за отец Паоло Кортези ✿⊱•╮❤╭•⊰✿Бог да Ви благослови ✿⊱•╮❤╭•⊰✿ Изключително съм удовлетворен от факта, че видях кандидат-депутатите Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Методи Андреев, Петър Славов застанали в подкрепа на Отец Кортези – чест и почитания, господа!
  Г-н Инджев – поклон и респект пред Вашето перо – винаги актуално, винаги точно “в десетката”, винаги ЧОВЕШКО !

 3. Те винаги са прави. Истина е тяхната гледна точка. Правосъдието е призвано да репресират хората борещи се за законност и европейски норми на поведение . За ограбването никой не дава отчет. Държавата се изправя със всичките си власти срещу търсещите сметка за харчовете (минали, днешни и бъдещи). Това ми прилича на нов 9 септември. 1944 . НЕ .НЯМА ДА МИНЕ. ЗАЩОТО ГИ ИМА НОВА РЕПУБЛИКА С РАДАН КЪНЕВ, ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, АТАНАС АТАНАСОВ , ПЕТЪР СЛАВОВ, МАРТИН ДИМИТРОВ,ДАНИ КАНАЗИРЕВА, МЕТОДИ АНДРЕЕВ И ВСИЧКИ ТЕХНИ ПОДДРЪЖНИЦИ.

 4. “Политически некоректно” е, но в случая цитирам СТЕФАН СТАМБОЛОВ. Отчаян от предателството на рубладжийските калимявки, той заявява “Циганин да се бях родил!” Проклети да е изродите, които опозориха България и оскърбиха един благороден духовник, за да угодят на московските си господари!

 5. Много е жалко, че това, което е доброто и истинноста в нашата България, все отива в малцинство.
  Все бива смачквано и не може да надделее.
  Което показва, че другото, което не е такова, то е по-силно, запазва се и просъществува такова да надделява.

 6. Неизвестният до вчера, а днес вече “президент” на “Република” България бивш пилот така и не си направи труда да забележи безобразието с изгонването на сирийските бежанци не само от Белене, а и от Елин Пелин, така както е глух за всички националсоциалистически пропагандни изцепки на националистическите му приятелчета!

  Въпросният Румен Радев до такава степе си е “глътнал” езика, че не смее да произнесе и дума, която не са му разрешили от мястото в което го “намериха” за Корнелия Нинова и президентските избори! Този “президент” така и ще си я кара през мандата между забележките на Корнелия, напътствията на “вице”-то си и жена си! Жалка марионетка! Безличие натоварено с власт!

 7. Кои са тези, които си позволяват да плашат Свещеници на Христовата вяра със смърт!??
  За хората познаващи и признаващи историята на собствената си родина, този въпрос е излишен. Знаем всички, Кой събаряше Църкви и Манастири! Кой пребиваше до смърт Свещеници на Христа! Знаем ги тези разбойници и мълчим като …
  Къде обаче са Спасените от Бог, Православни Свещеници?? Къде е нашата Църква да се противопостави на това безумие ???? Не знаят ли какво каза Христос ??

  Евангелие от Лука, глава 10

  25 И, ето, някой законник стана и Го изпитваше, казвайки: Учителю, какво да правя за да наследя вечен живот?
  26 А Той му рече: Какво е писано в закона, как четеш?
  27 А той в отговор каза: “Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си”.
  28 Исус му рече: Право си отговорил; това стори, и ще живееш.
  29 Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен?
  30 В отговор Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв.
  31 А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна.
  32 Също и един левит, като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна.
  33 Но един самарянин, като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се,
  34 приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него.
  35 И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя.
  36 Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците?
  37 Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така.

 8. Човещината, проявена към семейството от 4-ма бежанци, е само поводът за изгонването на падре Кортези.
  Големият му грях, истинската причина е цивилизационният, съвременен прочит на българската трагедия- концлагерът Белене. И то от свещеник от „фашистка” Италия!
  Ако бе инвестирал въпросните 100 000 евро/цитирани от г-н Инджев / не в пицария и работни места, а в един Беленски МОЧА, тогава Президента –резидент Радев нямаше да мълчи, а дори щеше да го награди с най-високото държавно отличие- орден „Стара планина”- Първа степен.
  Гаранция 100 % !

 9. Доживяхме и това! Жалко е, но факт! Трябваше в дните, когато си спомняме за онези достойни и смели българи, спрели ешелоните на смъртта преди 74 години и не допуснали изпращането на своито съграждани-братя от еврейски произход, та казвам, трябваше точно в тези дни да достигнем новото дъно на нашето падение и заслепение от лицемерието на лъжепатриотите-националсоциалисти като Каракачанов, Ангел Джамбазки, сидеров и рублофилската им компания! Не ми говорете вече за традиционното българско гостоприемство и състрадание, защото ако на мястото на онези смели българи, защитили своите съграждани евреи бяха днешните патриотари от Атака и пр., ешелоните щяха са отпътуват за Аушвиц и Треблинка, вероятно изпратени с благословията на т. нар. Свети Синод на Българската православна църква, която позорно мълчи и не изпълнява своя християнски дълг. Никога не съм подкрепял незаконното влизане в страната на когото и да било, но тук става дума за потъпкването на законноста и морала, тъй като въпросното сирийско семейство е получило законно право на престой в България. Надявам се, че не се заблуждаваме, че такива бежанци горят от желание да останат в България. В лицето на отец Кортези загубихме още един приятел, от онези, от които имаме такава нужда днес. А нека т. нар. президент на Ръ Бъ се обгръща в мълчанието на кукла, на която менторите са запушили устата! Хубав дебют във властта, г-н бивш офицер, няма що! Жална ни майка!

 10. Насаждането на омразата не свършва с бежанците! Дори и бежанците да изчезнат – ОМРАЗАТА ОСТАВА! Тя не изчезва. Само променя своята посока.
  Не може омразата да води до патриотизъм, както и патриотизма да води до омраза, Патриотизма е любов към своята родината и народа си. Омразата никога не може да породи любов не само към родината , а към нищо.

 11. Освен, че е Човечен, Отец Паоло Кортези е и антикомунист.
  Което е пак същото, защото не може да си комунист и да си човечен, след като въплъщаваш повелите на “класовата” борба, т.е. на комунистическо-партийна борба за масови убийства и безчовечност, правеща еднопартийна кървава власт.
  Отец Кортези осветлява паметта на отец Евгений Босилков, един от ликвидираните след 1944 г. водещи католически свещеници у нас. След като мнозина като него започват да изследват безследно, отвлечени, изтезавани и убити в мазетата на ДС, и той е отвлечен, “съден”, изтезаван с месеци, убит през 1952 г. и заровен на “неизвестно място”, т.е. известно на ДС. През 1994 г. Папа Йоан Павел ІІ – Бог да го осветява завинаги и него! – обявява Босилков за мъченик и за блажен. Кортези вдига първия паметник на папата у нас.
  Отец Кортези създава Граждански комитет за Парк-мемориал на мястото на смъртния лагер на комунистите и ДС Белене. България е единствена страна в Източна Европа без подобен мемориал, т.е. оставаща си с повече от един крак в съветското и комунистическото време!
  Отецът организира ежегодни преклонения с доброволци в памет на жертвите на Белене.
  Той организира първата клъгла маса в Белене за лагера и съдейства на стотици хора от България и чужбина да правят редовни посещения в памет на жертвите на комунизма, водейки и такива от своята страна, Италия. Той също е организатор на изложби по темата за концлагера и на обучение на ученици в местните училища за истините от миналото.
  С една дума Отецът е влязъл в очите на българските ченгета от ДАНС, преки питомци на ДС, и на “Българската” православна църква, която също се състои от офицери от ДС-ДАНС, начело с брадатия си полковник-вожд (по образец от Руската църква), под прикритие на “патриарх”, и те са в дъното на подстрекаванията и заплахите. Нима щеше да се случи нещо с отеца и бежанците, ако всички тези “поддръжници на реда и доброто”, ченгета и попове, бяха на мнение да се поддържа Кортези и подслонените бежанци? Същата картина се повтаря и при други случаи на нападане на хора, помагащи бежанци, и на самите бежанци.
  Начело на всички такива акции – и зад завесите им – са винаги Атака, “Националисти”, “Патриоти”, “Войводи”, т.е. офицери от ДС-ДАНС. Споменаваните и днес из хилядите публикации “неизвестни” “провокатори”, заплашвали “тайно” по телефона и други “манипулатори” , са точно те.

 12. Руменееее – къде си Тикво П/Резидентска?
  Какво ще кажеш по случая с отеца от Италия Паоло? Поне две думи? Руски поп от КГБ ли трябваше да е той та да скочиш?
  Защо оставаме да се разиграе и тая пародия у нас – нали българите били най-гостоприемните? Как се измерва това?
  Курлелия ли ти определя приказките да казваш?
  Или “патриоти”?
  Или каквото нямаш/имаш във фуражкната си глава?
  Или пък оная с дългите токчета, дето те стиска здраво под ръка да не те изгуби, че президент си бил станал, и показва да шашне с крака? При толкоз акъл не е чудно, че си падаш само по червени социалисти, по Русия и чукане на секретарки, зарязвайки свястна жена с две деца, та и две думи не може да вържеш като Боко Тъпото, та да сте си тандем с него там двамца и тримца с вашата лелия, целунати от Москва!

 13. В сутрешното издание на рубриката “Нормалните хора в България” ,посочвам уводните думи на коментатор от нашия сайт:

  “Освен, че е Човечен, Отец Паоло Кортези е и антикомунист.
  Което е пак същото, защото не може да си комунист и да си човечен, след като въплъщаваш повелите на “класовата” борба, т.е. на комунистическо-партийна борба за масови убийства и безчовечност, правеща еднопартийна кървава власт.”-KING

  Тази мисъл я подържам самия аз вече някоко години на сайта-почти от неговото създаване.

  Често изпозлвам по-синтезиран извод:

  Комуниста не може да бъде човек!

 14. А в рубриката “Наивността и уникалността в България” посочвам следното изречение.

  “Калин Терзийски взриви ефира с изповедта си защо жените се натискали на идиоти като него”-???

  Убеден съм,че читатлите на сайта ivo.bg не знаят друга страна,в която да се провеждат “взривявания на ефир”.Дори и в преносен смисъл не върви,тъй като всичко в областта на науката и техниката има само един-единствен и конкретен смисъл-научнотехнически.

  “взривяванията на ефира” ще продължат по всяка вероятност,но трябва да се информира задължително СЕМ.

  Не се казва кой ефир се взривява-националния,регионалния,локалния,частния и др. Само да не е “международния”.Стискам палци,иначе няма да мога да участвам на сайта,пък не само аз,и хилядите му читатели извън България.Дано “взривяването” е неуспешно…

 15. В рубриката “Цинизма на Българския комунист”, публикувам думите на комунистическия функционер Г-жа Елена Поптодорова:
  “Разбрах, че има бурканче крем в голямата ми пътна чанта, когато съм на борда на самолета. Нямаше как да се върна, за да го върна в магазина”

  А кога е разбрала кой го е поставил в голямата й пътна чанта? Все е имало и такъв момент от целия процес-влизане в безмитния магазин,разглеждане на стоки,разглеждане на крема,задържането му в ръката или дрехите ,излизане извън магазина,телефонен разговор,минаване през “секюритито”(скенера и служителите)),минаването през голямата зала към ръкава и чакалнята за съответния полет,минаването през последния паспортен контрол,минаването по сами ръкав,качването на борда на самолета,намирането на мястото за сядане,качването на “голямата пътна чанта”( а къде ли е малката) в багажния отсек над седалките,сядане,излитане,четене,музика,спане,поръчки и др.

  Та в кой точно момент от ПЪТУВАНЕТО между Аерогарата във Варшава и Аерогара -София,комунистката е разбрала,че в личния й багаж има неплатена стока…

  Ако някой се надява Г-жа Поптодорова да посочи този момент,заблуждава се напълно.

  Нито един комунист не обръща внимание на такива подробности.
  И затова комунистите не обърнаха на най-важния резултат от строителството на комунизма-неговия провал и прекратяване…

  Втората част на цитата е още по-наивен и съвсем справедливо минава в рубриката “Идиотизма на българския комунист”.

  Оказва се,че комунистката Поптодорова е имала желание да върне крема,но е нямала тази възможност. И наивниците веднга се съгласяват-да бе,самолета не е възможно да бъде върнат,язък,носещата “бурканчето с крем” е имала силно желание да го върне,но поради летателно-технически причини това не е могло да стане.
  Случая има и трето измерение-за пръв път в историята на въздушния транспорт по време на полет пътник е проявил желание да върне предмет от багажа си,но поради горните причини не е могъл да го стори.

  Хоп-цуп,има и четвърто измерение,комунистката не казва кой е поставил “бурканчето с крем” в нейния багаж.Ами да го върне на този ,който го е поставил в “гояламта пътна чанта”.

  Е,пустата логика не ни остава на мира-има вече и ето измерение.Защо след кацането в София,комунистката не е информирала съответното бюро или служба,защо не е позвънила в посолството на Полша,защо не е позвънила на компанията,с която е пътувала,едва ли тя няма предствителство в София.Или пък направо да позвъни на Аерогарата във Варшава.Или директнов Безмитния магазин….

  Или,или,или при кчаването на борда при обратния й полет.Отива при някоя от стюардесите и споделя,че е намерила преди три дни “бурканче с крем” в пътната си чанта,което не е нейно и предполага,че е взето от Безмитния магазин,моли за съдействие.Не съществува възможност за игнориране на съдействие.

  Или пък незабавно след излизането от самолета през ръкава и влизането в залата. Дори на някоя полска чистачка да беше казала,случая щеше да има тотален обрат.
  Да не говорим,че г-жа поптодорова е една от малкото българи,която е пътувала толкова често по всевъзможни дестинации и дори може да напише упътване по пътуване по въздушните линии.

  Но поляците са допуснали грешка,че са приели откраднатия крем обратно.Откраднати консумативи за хора не се приемат от учреждения,магзини,аптеки и др. след като веднъж са излезли извън техен служебен контрол.Но е възможно след заплащането на глобата,кремът да е бил осатвен за следствието и съда и после да бъде унищожен.но да се връща обратно в търговската безмитна мрежа не е редно.

  Уважеми читатели,елементарната логика днес направо не ни дава мира…..
  Ами като г-жа Поптодорова е установила нерегламентирано просъствие на вещ(предмет,стока,крем) в нейна собственост(пътната й чанта),защо не информира веднага някоя от стюардесите.Изпитва желание да върне крема,но самолета лети и няма как това да стане(да,напълно е права),а не се сеща да информира стюардесите. Те са длъжни да реагират незабавно-вземат името на пътничката,описват случая,дори имат право да докладват на Командира на самолета(полета),а да той задължително щеше да докладва на РВД-то на Аерогарата във Варшава.Все пак става въпрос за инцидент с притежател на дипломатически паспорт и с пътник на висока,международна длъжност…

  Тази сутрин скромния анализ на случая може да послужи за освежаване заедно с кафето.

 16. Досадно,ама факт,”Идиотизма на българския комунист”

  “Каквото и да говорят цифрите ви – проблем си остават бедността и мизерия. За да има по-високи доходи, България трябва да има силна икономика. Има много големи и много малки фирми. Имаме среден бизнес, който разчита на трохи ,за да се издържа и само на няколко фирми, които обират каймака”,

  Само в комунистическа България,световен спортен рекордьор може да се занимава с политика,при това в състава на комунистическа партия.

 17. Няма какво да се заблуждаваме – всички медии работят за опростачването на българина.Много внимават да не допуснат г-н Инджев до ефир. Така елиминират и представителите на Нова Република.Затова пък патрЕотите,Марешки,Велизар Енчев,да не говорим за ГЕРБ БСП,даже и РБ-2 са постоянно в ефира.Слави Трифонов е кумирът на младите!!!Много е тъжно!

 18. България все повече се превръща в душевно гето, нищо че доходите растат и сме в ЕС от 10г. Мрази се всичко – различни, по-бедни, по-богати. Има една малка прослойка която се радва на всеки нов полет от София до нова точка в Европа и има повече общо с хората в Берлин, Прага и Лисабон отколкото с местнити от Елин Пелин или Белене.

  Повечето медии и политици се радват на всяка проява на расизъм и чуждомразене защото им носи популярност. Вчера по Нова съвсем лежерно пряват портрет на Волен и жена му, показват къщата му и го питат глупости. Хигиена нулева. Това е все едно да те поканят на маса с убиец и изнасилвач и ти да не откажеш защото има безплатен обяд. Гняс.

 19. “Къде сте, патриарх Неофит, излезте от дупката си?”
  Къде сте, президент Радев, излезте от президенството?”
  “България ми е като втора родина!”
  Последно интервю на отец Паоло:
  goo.gl/mpWhJb
  И едно писмо до отеца – призив за завръщане у нас.
  Вижте коментара под края му: “Бягай, отец, бягай от бъл…”:
  goo.gl/33hd7j

 20. П.П. Омразата не изчезва , тя само си търси нова форма. И като крайна проява се връща при тези ,които са я подклаждали , мислейки че могат да я експлоатират “безопасно” за себе си. И при това се връща мултиплицирана и от омразата на тези срещу ,които е била насочена, докато е търсела поредната от многото си жертви! А те са винаги мнозинството.

 21. Подписах петицията в подкрепа на отец Кортези.
  Всеки от подписалите има право да обоснове избора си и да напише няколко реда отстрани.
  Най-много ме впечатли написаното от г-н Костадин Генчев, пенсионер от София:
  “Подписвам, защото както е казал Отец Рафаил: „Нека бъдем повече хора, отколкото българи и повече християни, отколкото православни.“
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿

 22. Единствената причина държавата на БЪЛГАРИТЕ да е била процъфтяваща, могъща, благоденстваща и уважавана, е спазването на, и преклонението пред върховенството на закона, както и наложените справедливи данъци. Поради тази причина други народи доброволно са се присъединявали към нея и са приемали името БЪЛГАРИ, независимо от тяхната религия, обичаи и бит. Затова действията, които извършиха българските граждани в Белене и Перник с изгонването на отец Паоло Кортези и към законно пребиваващите у нас чужденци, в никакъв случай не може да бъде определен като акт на БЪЛГАРИ, а като акт, в най-добрия случай, на ПРАВОСЛАВНИ НЕХРИСТИЯНИ.

 23. към БЪЛГАРИН:
  Благодаря за новината за своевременната петиция. Подписах и разпратих по света и у нас.

 24. Тервел, като каза единствената причина се сетих за още една! Българските Ханове са милеели за народа си и дори и за миг не са си помисляли, че съдбата на народа не е тяхна грижа и че те са нещо различно от народа си! Затова и законите им са били стари и мъдри, предавани от поколение на поколение и затова са имали цена в очите на народа! Нещо, което не може да се каже за днешните Боклуци, защото те са селектирани от чужда нация. И техните закони нямат цена нито в техните нито в очите на народа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.