Остра конкуренция за о’скара (бира) с лика на бай им Тошо

Надлъгването между фаворитите за о’ скара ( бира ) в българската политическа механа си заслужава паралелния прочит на простотиите, изречени от тях за зарибяване на шараните, на които обясняват, че рибата се вмирисва откъм опашката. Щото сме на опашката на Европа, но ни внушават, че главата на рибата не  е виновна за това вмирисване.

За какво по-конкретно става дума в този сюжет с рибите на сухо?

Корнелия Нинова излиза едни гърди напред пред онзи, в чиято мъжественост няколко пъти публично се усъмни.

Прав се оказа Борисов, че БСП крадат идеи от ГЕРБ. Например прегърнаха идеята да се кланят на Тодор Живков в родния му Правец-  бивша неофициална   столица на Живковизма, настояща на хаджилъка от мъка по стъпките му и бъдеще духовен център на  новата коалиционна култура на мирно съвместно ( да не се бърка със съветско вече) съществуване между псевдолеви и псевдодесни.

НА СНИМКАТА: На поклонението на паметника на Живоков в Правец Борисов вече не му е личен охранител, а е държавен служител на най-висок пост в милицията, падрон- полицията.

Резултат с изображение за Борисов паметник на Живков снимка

НА СНИМКАТА: Поклонението пред духовния бащица Живков в Правец стана емблема на новото ръководство на БСП, което тръгна по стъпките на Борисов в това отношение.

Резултат с изображение за Бойко Борисов тодор Живков снимки

Напълно в духа на последния завет на Живков, обявил социализЪма за “недоносче”, другарите му се юрнаха да строят капитализЪма без Живков, но по Живковски.http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/15/2935629_nema_labavo_v_pravec_da_se_stegnem_za_izbornata_pobeda/

А по същото време в Пловдив следовникът на Живковите завети Бойко Борисов изръси нова порция чутовни глупости от рода на онази, че България била обявила война на СССР ( повторена два пъти от него, но останала , “незабелязана” от избирателно незрящите български медии).

Този път Борисов разшири територията на обратното си виждане за историята в регионален мащаб. “Ситуацията на Балканите никога не е била толкова предвоенна”, каза този негпрамотник, за когото думата “никога” никога не е била пречка да направи някое идиотско обобщение. В случая – по отношение на Балканите, известни от поне век и половина, като “барутния погреб на Балканите” с нейните междусъюзнически войни и атентати, предизвикали поне една световна такава.

Това прозрение на Борисов може да бъде простено на един прост човек, които иска да се разбере с останалите прости хора, за да ги накара да му гласуват. Но в следващото изречение Борисов се изява не просто като прост, а си проси аплодисментите директно от Путин. Защото защитава неговата теза, че му е позволено да си вземе Крим, защото това било същото като онова, което се е случило Косово.

“Имаме прецедент Косово и Крим. Ако се обособи една общност и сложи едно знаме в Кърджали, как ще се развият нещата там?” , заяви буквално той.

Ако не броим алюзията със знамето в Кърджали ( за което някои от нас са предупреждавали като аналогия със знамето в Крим, но Борисов едва сега “прогледна” за това сравнение), е буквален цитат на основната московска опорна точка. Който и путинист да попитате по света на какво основание подкрепя руската агресивна политика срещу Украйна, той веднага ще се опита да излъже, че в Крим е станало същото, като в Косово. Макар никоя чужда ( още по- малко ядрена и “велика”) сила да не си и присвоила Косово- да не говорим, че войната за Косово беше международна операция за спасяването на населнието й от започналия вече геноцид чрез насилственото преселване на десетки хиляди косовари от армията на Милошевич, докато в Крим нито един руснак не беше пострадал, че да предизвика военната намеса на съседна Русия.

Щадящите Борисов пак ще кажат, че на него му е простено, щото е прост, но пък е справедлив. Ето, не бои да се озъби и на Америка. Плямпа, че сме плащали едновременно милиарди на Русия и на Вашингтон ( заради мариците). Напъва се да подражава на източноевропейския Наполеон, на какъвто се прави Орбан. Интересно е дали неговият кандидат-депутат Георги Марков пак ще го посъветва  да го последва и в призива му за борба срещу международните капиталисти, какъвто Орбан отправи вчера, призовайки националистките лидери в Европа да се вдигнат на мирен бунт срещу ”нечестивия съюз на брюкселските бюрократи, либералните световни медии и ненаситните международни капиталисти”.

При такова състезание мантрата, че май няма да има явен победител на предстоящите избори, придобива малко по-друг смисъл, от чисто математическия: който и от двамата конкуренти за о’скара (бира) да грабне статуетката с лика на бай им Тошо, победител пак ще е неговият Правешки дух.

 

А това го говореше Борисов само преди 4 години- мислите ли, че междувременно се е променил?http://www.dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=7065&pid=34055

Свързано изображение

14 мнения за “Остра конкуренция за о’скара (бира) с лика на бай им Тошо”

 1. из интервю със Стела Балтова, служебен министър на туризма във в.”24 часа”:

  “…У наc руският тypиcт търси
  културно-ПАТРИОТИЧЕН (!??) туризъм.
  За Камчия в Русия се говори като за (техен) рай. САМИЯТ Сафонов(кой е па тоя, че чак пък “самият”, Господ ли?) обяви намерение за КРУИЗ през българските пристанища като се мине и през Крим. (Той, Сафонов, бил обявил намерението СИ, ама нас питал ли ни е искаме ли да включваме и Крим в круиза по българските пристанища в общ туристически пакет? Да не са решили да присъединят Крим към българската територия или обратното?)
  …С ръководители на туризма на Урал и Алтайския район договорихме обмен на стажанти за период НАД 3 месеца.(“Стажуването” по летните и зимните ни курорти, както вече писаха някои медии, се оказва начин за “законно” заобикаляне на законодателството за наемането на работна ръка от страни извън ЕС.)

  То май се оказа, че слугинажът в Министерството на туризма е по-голям от слугинажа в МОСВ, с отказаната от министерството екологична оценка за плана за управление на Национален парк “Пирин”, стартирал ТОЧНО преди празниците.

 2. На Винету всички връзки със Сърбия се изчерпват с кръга около другарката Цеца , Аркан и неговите военни и криминални престъпници и подобните им криминални шовинисти.
  А пък колкото до Косово Винеету направо си е надскочил тъпумието. Защото няма никакъв дори далечен признак на подобие между Крим и Косово.
  В СФРЮ се водеше псевдоетнически геноцид от Милошевич от 5-6 години , преди да продължи с етническото прочиствне и геноцид вътре в самата Сръбска республика на СФРЮ.
  Като , за да спре геноцида в Босна се наложи НАТО да ликвидира военните командни пунктове на генерал Младич, който извърши геноцида в Сребреница. И чак след като Милошевич и Младич бяха отслабени от въздушните удари и освобождаването на Хърватска Крайна пак чрез военна операция се стигна до Дейтънското споразумение, което ограничи етническото прочистване в Босна.
  И сега султан Ердоган обвинява холандските сини каски за генцида в Сребреница?!? Явно и султана и Боко са еднакво скаран с историята на войните в СФРЮ?!? Именно за да се защитят сините каски се наложи НАТО да унищожи голяма част от босненските сръбски сили.Без това никакви “сини каски”, дори и да бяха от турският аскер нямаше да успее да принуди военният престъпник Младич да спре геноцида в Сребреница. Само военните удари ги принудиха. Докато “демокраДа” Елцин и компания помагаха на Милошевич. И сега султан Ердоган сключи пакт за “дружба” с елциновият наследник и пазител на откраднатите му богатства – Путлер. Ердоган се сдуши с менторите на кървавите палчи в Сребреница и техните още по-кървави рашистки наследници днес!
  Ето това е истината за войната в СФРЮ, която доведе и до прочистването в Косово! Но Боко и султанът не ги интересува нищо друго освен оставането във властта, дори да се наложи да ги подкрепи и Путлер ,с който имат точно противоположни и противоречащи си международни интереси и отношения.
  Освен това РЕФЕРЕНДУМЪТ за независимост в Косово се проведе близо 10(ДЕСЕТ!!!) години след военните действия там. Докато в Крим “референдума” на Путлер беше проведен от никакви военни действия, които даже да го предизвикат. Крим беше с реална автономия. Нямаше как да има военни действия и геноцид срещу рускоезическите колонисти(както в Косово!), защото целият Крим беше под реална руска окупация , а руските военни в Крим бяха 10(ДЕСЕТ!!!) пъти повече от украинските.
  Докато в Косово имаше само сръбски войски и сръбски башибозук, като този на Аркан.
  Имаше и голяма опасност стотици хиляди албански БЕЖАНЦИ от Косово да залеят НРБ, и заедно с това да унищожат независимостта на БЮРМ.
  И при това положение в СФРЮ – КЪДЕ видя Винету “приликата” между Косово и Крим?!?
  П.П. Всички войни в СФРЮ можеха да се избегнат , но се случиха ,защото Милошевич и неговите московски ментори не позволиха на СФРЮ да влезне в ЕИО, което щеше да ускори влизането и на НРБ и даже на Турция. Но войните в СФРЮ забавиха цялата интеграция в Европа и на НРБ. Като освен това забавиха и икономическото развитие в НРБ , и намалиха още повече чуждестранните инвеститори.
  П.П.П. А и накрая за т.нар. другарка Курнелия и нейният социологопатолог И.Христов, които преди няколко дена поискаха притворно – ЕС първи да отмени санкциите, защото първи ги бил е наложил?!?!?
  Ми първо нека тогава Путлер си изтегли зелените човечета от Украйна.
  ЕС наложи санкциите след като Путлер нападна Украйна! И нека който първи е въвел въоръжените банди в Украйна , трябва първи да си ги изтегли.
  Освен това ЕС не е въвел санкции срещу Русия , а срещу мафиотският кръжец около Путлер ,който разпали войната в Украйна, за да може чрез Газпром да завладее украинските газопроводи и да краде трилиони долари от транзита на газ. Но Украйна не им даде газопроводите си , и за това Путлер и мафиотската му шайка нападнаха Украйна.
  ЕС и досега не е отговорил реципрочно на САНКЦИИТЕ на Путлер! Защото ЕС НЕ е налагал санкции на Русия, докато Путлер наложи “контрасанции” на ЕС.
  Логиката на събитията е следната – първо Путлер анексира Крим и Донбас, което изискваше отговор от ЕС и САЩ , и те наложиха санкции на ВОЕННИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ на Путлер персонални санкции!!!!
  И след това без никаква логика бандитският кагебистки чекист ни в клин , ни в в ръкав наложи “контрасанкции” на ЕС?!?!? Но логиката казва ,че това на са “контрасанкции”, а са непредизвикани САНКЦИИ срещу ЕС. Което поставя въпроса – ЗАЩО вече три години ЕС не е наложил КОНТРАсанкции на САНКЦИИТЕ на Путлер срещу ЕС?!?!?
  Де факто и де юре ЕС НЕ е наложил никакви санкции и КОНТРАсанкции на САНКЦИИТЕ на рашисткият бандитустан срещу ЕС!!!
  И за да има реципрочност в санкциите ЕС трябва да наложи санкции не само срещу стотина души от мафиотското обкръжение на Путлер , но и срещу целият внос на руски нефт и газ в ЕС.

 3. към SMS:
  Тая госпожа чува ли се какви ги говори? Що значи патриотичен туризъм на чужди граждани у нас! И къде ги намери тия незаобиколими туристически капацитети в Урало-Алтайския край, та да ни ги натресе като стажанти. Срокът “над 3 месеца” е толкова обтекаем, че свободно да предположим тия “специалисти” /може би зелени човечета/ да останат по местата си до въдворяването на “кримнаш” в Поморие, примерно. Ако съм почитател на конспиративни теории, ще кажа, че на госпожата нещо й е платено. Но аз съм почитател на българския закон и убедено твърдя, че министърката неминуемо трябва да има срещи от най-близък вид с органите на правосъдието ни. С дълготрайни последици за нея, че и за нас…

 4. @ Иванова

  Последици за лелката, министърка на “българо-русския” туризъм със сигурност ще има, но ако срещата е с румънските органи на правосъдието.
  A propos, днес в София се провежда съвместна конференция с ръководителя на румънската антикорупционна агенция Лаура Кьовеши.

 5. Поздрави на Иво, че разнищва редовно Тъпото Боко, докато всички други “медии” му целуват ръка (и крак, ако може) и му викат Шефе.
  Така е със съотношението на разпространяването лъжа : истината в България, поне 1000 : 1, като започнеш да броиш кой какво пише.
  А каква ли врътка им се върти в главите на всичките шменти-капелевци с Боко и Кобилата Нинова начело само и само да издокарат някой от техните ерудити да оглави коалицийка, да България да е по-представителна за ЕС-Председателството 2018-а !?

 6. Да си спомним “премиерския контекст” в сентенцията „Аз съм … и вие сте …, значи ще се разберем“ https://vbox7.com/play:b38a377ad1.
  От дядо ми знам, че с лош човек можеш се разбра, но с прост – никога. Значи ББ в рамките на едно сложно изречение изрича едновременно истина и лъжа, самопризнание и обида!
  ПРОСТ(о) гениално!

 7. Не съм сигурен,че е кобила,да не се окаже айгър,като една наша бивша скиорка,дето беше опраскала целия отбор.

 8. Баснята за “вината” на холандските миротворци за касапницата в Сребреница си е чиста проба опорка “сделано в рАЗИЯ”. Няма как 400 пехотинци с лично стрелково оръжие да спрат корпуса “Дрина” – над 3,500 сърби (превъзходство 10:1) с артилерия, минохвъргачки и бронетехника, вкл. около 50 тежки танка. След само 2 спорадични сблъсъка в опита им да запазят отворен коридор за безопасно изтегляне на цивилните бошняци холандците са прегазени, разоръжени и заставени безпомощно да гледат кървавата вакханалия на продължилите с денонощия масови разстрели, изнасилвания и всевъзможни гаври.

  За честта на Холандия и холанското оръжие ще спомена, че командващият миротворците, полк. Тон Карреманс отказва да предаде личното си оръжие на сърбите (запокитва пистолета си в близкото долче и чупи приклада на автомата си о бронята на сръбския бронетранспортьор, до който се трупа оръжието. Цевта чупи няколко кости на дланта му, затова на снимките ясно се вижда, че носи шина-фиксатор). Според очедици е теглил и една сочна псувня на разбираем сръбски, макар това да ми се чини повече фолклор.

  Темата за “вината” сладострастно се дъвче от световните лефтистки или контролирани от Кремъл медии (вкл. “Гардиън” и “Индипендънт”)с години. Няма обаче никакво журналистическо разследване на факта, че Масква налага вето на проекто-резолюцията на ООН клането да бъде признато за геноцид.

 9. Да, Бат Бойку е уникален в простотията си! Интервюто му със С. Диков е като разговор на Кеч Звезда със Публиката.
  Какво повече казва искате от тая свобода да ми задавате въпроси!? Шамар ли да ми ударите??

  Разбирането на Бат Бойку за Демокрация е потресаващо елементарно. Той разбира думата демокрация като свобода да кажеш нещо или да се разходиш някъде и за съжаление С.Диков, който уж му опонираше, всъщност наливаше биричката в чашата на Бойку и му топлеше кибапчитата.

  И като си помисля, те наистина не знаят какво е демокрация или много ама много се страхуват от нея, защото тогава ще загубят силата си. Те не искат да кажат, че Демокрация означава разпределено влияние и сила между всички в държавата! Тоест всички да са началници не само Випаджийските Елитки!

 10. Темата и този път е много благодатна за широки коментари,но аз ще се огранича само върху един аспект от нея – Крим и
  нещо свързано с него.
  Публична тайна са ходовете на политиците ни за подкрепа и узаконяване на руската агресия в Крим,за сваляне на санкциите
  срещу виновните лица.В кампанията са включени освен политици още и мастити червени интелектуалци,които през ден по
  медиите ни убеждават колко неотменими са историческите права на Русия върху Крим и как е дошло вече времето те да
  бъдат узаконени.В същото време никой от тези хора не обелва зъб за една друга руска агресия,пряко засягаща България –
  срещу Македония.Всичко,което се случва там(от 19-и век до днес)е непосредствено следствие от руската имперска политика и
  целта не е просто териториално ограничение на България,а пълен духовен разгром на българския народ и впоследствие
  затриване на българската държава.Основополагащото значение на Македония за българската култура и духовност е неоспоримо –
  враговете на България го знаят добре и тъкмо затова са насочили усилията си в тази посока.Затова на Кирило-Методиевите
  празненства в Русия на челно място е гръцкия флаг,затова и до днес Москва не признава,че азбуката й е българска.
  Доказателствата за тази крайно антибългарска политика са безброй,но тук,поради ограниченото място,няма да ги споменавам.
  Лично мен,едни отвратителни московски радиопредавания(още преди интернет ерата,когато се опитвах да науча нещо повече за
  света чрез радиото)предназначени директно за Македония,ме превърнаха в убеден противник на руско-съветската имперска
  доктрина.Същевременно нашите далновидни(за себеси)политици продължават да угодничат на Русия за сметка на исконни български
  интереси – за руски Крим са,но против българска Македония.Нямаме ли ние исторически права,или не сме проляли реки от кръв?
  Вижте как постъпват гърците!
  Тази не мръсна,а мръснишка политика има резултат,но той все още не е окончателен.Забитият нож в гърба ни,един ден,когато
  и Македония влезе в обединена Европа,ще бъде изваден.Да не позволим на Правешките идолопоклонници да откъснат България
  от Европа – Европата ке я биде,барабар со назе!
  Поздравявам всички съмишленици с изборната победа на проевропейските сили в Холандия!

 11. То бива простотия ама Борисовата е бездънна!!!

 12. Ква европа, кви пет лева… Аман от простотиите на тия червенушковци… Зимам една червена връзка http://wear.bg и заминавам за Съюза

 13. Прясно-прясно от ARTE. В четвъртък вечерта цяла Германия видя кочината в която живеят 6 млн. `европейски граждани`.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.