Нинова като маша на Маша и таран като троянски баран

От години вбесявам русофилите с това, че се “занимавам с Русия”, обаче дойде време с Русия – със същия акцент, който поставям, да се занимават не само световните медии, но и световно неизвестната им доскоро Корнелия Нинова.

Тя и днес не направи изключение да се “занимава” със санкциите срещу Русия (които са всъщност санкции срещу приближени на Путин крепители на неговатаагресивна политика). Значи имало е основание изпреварващо да съм “познал” колко важна за България е темата за Русия и нейната намеса в България, щом самата шефка на “системната партия” номер едно у нас става и ляга със системни поклони в молитвена си поза на Изток? Благодаря за признанието!

В интервю за Ройтерс Нинова не пропуска да каже отново, че санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава своите интереси в рамките на Съюза. Ако човек падаше от Мар(к)с , можеше да си помисли, че в ЕС нещо ни мъчат, бият, насилват ( да ставаме европейци) и поради това трябва да се отрбаняваме срещу този евротормоз с евразийски ятаган.

Ще каже някой , че тя просто отговаря , когато я питат. Само че до не много отдавна никой не я питаше – нея или който там да беше на мястото й – за това какво място заема Русия в плановете на партията й. Защо вече не пропускат да я питат точно това – това е въпросът. А отговорът го знаем: защото успя да блесне международно със заплахата да налага вето на санкциите срещу руските олигарси в случай, че стане премиер на България.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която разиграва по време на брифингите си в Москва водевилни мелодрами с елементи на имперски цинизъм по отношение на България, обясни онзи ден значимостта на България в очите на Кремъл. Отвръщайки на подмазвачески въпрос на един индивид от български произход, тя се съгласи с подсказването от страна на подмазвача, че всъщност България е много важна в едно отношение: може да провали европейски консенсус на решенията, които се взимат само със съгласието на всички страни от ЕС.

Както се вижда, поредицата от помятания за България като Троянски кон на Русия, започнала с изказване на руския посланик Чижов в Брюксел в навечерието на приемането на страната ни в организацията през 2007 г., вече придобива форма на таран, с който Москва се опитва да блъска по европейската порта. Това е интересен принос към историята на военното изкуство. Таранът най-често е имитирал глава на баран ( на овен, ще рече на български, в превод от руски). В нашия случай имаме хибрид, при който овнешката част от тарана е мъзъкът, а формата на главата е на кон от троянски тип.

Накисването на България е двойно: веднъж сме заподозрени по подразбиране от съветско време като руски диверсант и втори път , понеже не се дърпаме особено от тази каишка, вече директно ни инструктират от Москва как да се държим тила на врага.

Нинова е само маша на Маша ( Захарова).

19 мнения за “Нинова като маша на Маша и таран като троянски баран”

 1. За др. нинова не е ли по-лесно да излезем от ЕС И НАТО, да се присъединим към евразията и да продаваме корнишони на воля.

 2. Тези дни нашумя скандалът с повредените картини на известни художници от Национална галерия “Квадрат 500”. “Академикът” Светлин Русев подаде оставка, а контрата, естествено, остана в директорката Слава Иванова, която пенсионирала предсрочно двете служителки, които разгласили за щетите по катините, следствие от повреда в климатичната инсталация.

  Днес, в предаването по БНТ за култура, художникът и сътрудник на ДС Недко Солаков “оплю” директорката и пространно говори за гениалната и с дългогодишен опит кураторка, зам. директорката Яра Бубнова (родена в Москва, СССР, която още с идването си в България, въпреки крехката си възраст, направи шеметна кариера вкл. директор на Националната галерия за чуждестрано изкуство), която, логично, след провалът на директорката, би трябвало да оглави институция с национално значение като “Квадратът”.

  Не знам по какава причина, но асоциативно свързах тези повреди по картините днес с времето, когато Комитетът за култура на Людмира Живкова организира честването за Леонардо Да Винчи в България и въпреки непробиваемата охрана някакъв (странно как промъкнал се с голям нож!) психопат повреди гостуващото най-старо копие на Джокондата. Това беше първа стъпка в саботирането на честванията по случай 1300- годишнината от основаването на българската държава, чествания, които след странната смърт на Людмила Живкова бяха смачкани и де факто почти не се състояха.

  Ето няколко линка за дейността на гениалната кураторка с име на коза (яре):

  http://afera.bg/%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BB-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5.html

  http://imedia.bnt.bg/predavanyia/denyat-zapochva-s-kultura/kak-bi-bi-mogal-da-e-restavrira-pametnikat-1300-godini-balgariya-17-03-2017?640240

  http://www.sofialive.bg/heroes/sugrajdanin/273-yara-bubnova.html

 3. E,и като кажем в Брюксел ,че санкциите за Русия ще трябва да паднат и какво ще стане.Русия ще ни плати дълговете,които ни дължи ,още от комунизма.Или ще ни върне архивите.Или ще ни плати обещетение ,че самоволно спря Южен поток.Или ще ни продава нефт и газ на нормални цени.
  Не ,санкциите няма да паднат.Само България ще бъде унизена че е долна слугиня,ограбвана и без право на мнение.
  Ето това иска Русия.Да бъдем смачкани и унизени в ЕС.
  Да бъдем зле,да се сбъднат филмите които правят за нас.А в същото време да ни ограбват както с атомните реактори.
  Това ни спретват глупаците Нинова и Радев.Защото Борисов направи каквото можа до сега за Русия.
  И сега плачат, че Турция щяла да се намеси в изборите.Като ,че ли до сега не беше така.А когато Атака и Сидеров откриваха кампанията от Москва мълчахте.Защото ДПС и Атака бяха*наши,руски*,а сега виждаш ли Турция.
  Че чак и Лукарски рони крокодилски сълзи.Ами да каже на авера си Михайлов,какво прави при Местан.
  Егати управниците,егати държавата,/както би казал един бивш политик/която не може да гарантира едни суверенни избори.
  Където Русия и Турция нямат право да се месят.
  Само че в случая с Турция става въпрос за защита и на ДПС /на мафията/.Затова и Цацаров се надигна.Нагли и прости хора ни управляват.

 4. Ако не се страхувах,че ръката ме ще се вкамени,щях да гласувам за БСП.Да видя любовния съюз герб/бсп наяве,ББ -демаскиран,льотчика и корнелия с вето в ЕС,бъгарският народ застрашен от булгарзит и патреотите с голи гърди по границата.По-добре ужасен край,отколкото ужас безкрай.

 5. “Българският” комунист си е такъв – комунист, свързан с пъпна връв с Русия. Така е заченат през 1919 г. като част от Руската компартия (РКП) и Коминтерна. Плюс пълното отсъствие на всякакво българско или поне някакво национално-достойно, на място на което е вкарано руското.
  Той/тя, комунистът, не е с България, нито с Китай (ККП), а с Русия.

 6. Не само ниновица се е цанила за обслужваща рублодалистка. Но и т.нар. пильот-резидент е решил да я надмине в тоталното обслугване на водещите си ментори и наставници – таваришите кагебисти Решетников и пасол Макаренков. Това стана ясно току-що от интервюто на пильотчика в Панорама, където той обяви че все пак ЩЕ покани своят альфа-рублодарител и вседървец Путлер за 140-годишнината от Сан Стефанският окупационен договор. Явно пильота е решил да послушка пасола от метрополията си , и ще се срещне с Путлер за 3 март 2018г.
  То едва ли няКОЙ е очаквал нещо друго от избранник-назначенец на ниновица и Решетников?!?!? Нали!!!!

 7. До тук добре. С много мънкане Р. Радев си намери оправдание да не налага вето на санкциите…. да се готви Нинова (но силно се надявам да не ѝ се налага).

 8. До sms
  Примерът с тази московска шефка поставена на пътя на финансовите потоци сигурно е мултиплициран и на много други места. Търговията с картини често се използва за пране на пари тъй като цената на произведение на изкуството може да се разтегля много. Но в този случай освен за пране се ползва и за пладнешки обир на държавата.
  И една любопитна случка. Мои приятели обикаляха музеите в деня на отворените врати и ми разправят: Влизаме в художествената галерия и гледаме картина на Мърквичка без надпис копие , което ще рече оригинал (мисля че картината е била “задушница”). После отиваме в “квадрат 500” и виждаме същата картина от същия автор също оригинал. Мойте приятели бяха направо същисани. Сигурно въпросната кураторка от масква има заслуга за въпросното ноу хоу. Те в масква са специалисти на измамата , която им минава у нас.

 9. П. П. Забравих да спомена за лекарството: Правосъдие по Румънски модел произведено от НОВА РЕПУБЛИКА.

 10. Румен Радев Щял да се срещне с Доналд Тръмп тази година през май, по време на среща на НАТО, и се Надявал да се срещне с Влад Путин догодина, за 140-годишнината на руската война от 1877-1878 г.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6119729
  Прочетено зад редовете:
  1) Радев Няма да готви и проведе нормално двустранно посещение и среща с президента на Америка, а ще използва общ форум. Т.е. посещение-среща България-САЩ по точния смисъл на думата Няма да има, а и той не го мисли в близко време. Среща ознаначава да бъде той поканен в Америка и да отиде, или той да покани Тръмп в България и той да дойде, за което да се заделя отделно внимание, време, проекти и въпроси и т.н., та да се върши нещо по-сериозно между двете страни.
  2) Точно среща, двустранна, ще бъде тази с Путин догодина. А иначе казано, инициативата на полковник Марков, посланик на Русия, да докара своя император за едно напълно ненужно политически и за интересите на България идване, започва да успява. Т.е., Радев вече е казал “да” на полковника, и затова сега се изказва така, защото полковникът после ще го пита “какво каза вчера, пък днеска мълчиш”.
  3) По този начин, това което ще става, ще бъде ясно очертаваща и подготвяна среща с наследника на “освободителите”, а пък за Камуфлаж, преди произнасянето през уста на този факт, се произнася “среща с Тръмп”, за замазване на положението. Нали Румен е ходил там на един курс в Америка, пък и страната ни е там в някаква атлантическа организация.
  4) Нещата започват пак да стоят – всъщност, не са преставали – както при Гоцэ Първанов, човек от същите “български” социалисти. Гоцэ веднъж се потупа в гърдите, че бил разговарял наравно, с еднакви приятели, наречени Владимир и Джордж (Буш). Т.е. оставаме си пак с русняците, и за маскировка използваме и произнасяме “американци”.
  5) Простият Извод е, че “Българският” Комунистът си Остава Прост Елементарен Комунист, Включително Прост Резидент Радев, при това “руски”, а не български или китайски комунист, вари го или печи го. За него Русия е повече от нормалната цивилизация и развитие на родината му.
  Радев е просто един московски човек и нищо по-различен от Гоцэ, готов да се срещне с Путин, който да вдъхнови и подхрани Петата си Колона!

 11. Г-н Инджев, бъдете наш най-скъп гост на събитието, както и вашите читатели и почитатели!!!

  На 18.03.2017г. / събота/ от 11 часа на площад Радой Ралин ще има срещи, музика и стихове …Моля заповядайте на честването с Нова Република. ВХОД СВОБОДЕН!

 12. AWACS е много прав в сравнението с Гоце (ужасяваща прилика). А още по-трагично е сравнението с Плевнелиев (ужасяваща разлика). Нямаме вече президент, който да каже, че Русия е агресор и като се изтегли от Крим, веднага ще паднат саткциите.
  А за това как ще се среща с двамата президенти, да не забрявяме, че политиката е реализиране на възможности. С Тръмп всеки иска да се срещне и на нашия Румен (почти червен) трудно ще му дойде редът. Докато с Владимир Нерукопожатный, поради липса на други желаещи, е много лесно да се срещне. Както казват руснаците “Легко, как два парьца об.. асфальт”. Май ще трябва да стягаме украинските знамена за посрещането му…

 13. Извинявам се за глупавата правописна грешка. Да се чете “как два пальца”.
  Между другото, не знам откъде се е появил навикът Путин да се нарича полковник. Уволнил се е като майор и при преминаването му в запаса е повишен в подполковник. Това ни най-малко не умаловажава величието му, просто е така.

 14. Не са парите! Не е благодарността ! Не е и любовта ! За комунистите присъствието на русия в България е въпрос на ОЦЕЛЯВАНЕ !

 15. “санкциите срещу руските олигарси ” (И.Инджев) -Точно казано! Но мисля, че е добре и “санкциите срещу приближените на Путин”. Има и “санкции на Путин срещу България”. Това също е точно.

  Пълен политически абсурд е, Радев да кани Путин в България, при положение, тази личност и страната ни взаимно са си наложили санкции. Но от Радев явно друго не може да се очаква.

  По време на снощното интервю, особено жалък беше отговорът на Радев на въпроса за изгоненото от Белене сирийско семейство. Новият президент намери за уместно да размаха по този повод изтърканата мантра, че “българският народ е изключително толерантен” (Р.Радев). Оправда грозния “протест” на 10-15 ксенофоби в Белене, с думите че “хората са притеснени за националната ни сигурност”.

  Водещият така и не го попита, дали подобна позиция на Президента не е в противоречие с всеобщия принцип за защита на човешките права. Вероятно смята, че Радев не разбира защо случаят в Белене е крещящо нарушение на човешките права именно под претекст за “защита на националната сигурност”.

 16. Евгений Ихлов в коментара си за продължаването на санкциите казва “слуховете за италиано-унгарската фронда не се потвърдиха” (…Трамп заявил, что Крым и Донбасс Америка “не забудит и не простит”, ЕС продлил санкции (слухи про итальяно-венгерскую фронду опять не подтвердились)…) … още не сме пришити кам отявлената пета колона на Путин… но това е поправимо…

 17. Към Караиванов:

  Нам-близката аналогия, която мога да направя бързо, е с режима на полковниците в Гърция.

  В политиката “полковник” се възприема подсъзнателно като военен или “силовак” ( както казват в Русия и папагалски повтарят тук), нагазил в политиката.

  Когато ни се развалиха отношенията с един нашенски дисидент ( заради пари, които му отказах като хонорар срещу обещание да вдигнел драстично с 4 свои статии на месец тиража на вестника, на който бяха главен редактор), той започна да ме разнася по медийните трибуни именно като “полковник”, което достоверно знаел от свои източници ( т.е. точно от полковниците от ДС, за които се оказах смъртен враг- най-големият абсурд на подобни “разкрития” през последния четвърт век е, че техният източник са истинските полковници, които използват за рупори свои доверени…антикомунисти). Не ми е известно да е пожелал да ми се извини за тази тлъста лъжа, която със сигурност е заседнала в главите на някои хора.

 18. “Подкрепяният от Русия премиер на Крим заяви, че Владимир Путин трябва да стане доживотен президент на Русия и че СССР никога е нямало да се разпадне, ако Путин е бил начело му по онова време, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.” Идва ред на Нинова и Радев, да обяват вечна и нерушима дружба с Русия…След това следва втори мандат на Радев спечелен с 99%, “малка” промяна на конституцията за “успешен” 3-ти мандат, и нови 40-50 години благоденствие под ръководството на великата БК(С)П в тясно сътрудничество с братската Русия и другаря Путин зад желязната завеса, защищаваща ни от империалистите на запад. Докато един хубав ден Путин (на 90 години), остави власта и този свят и Русия пак се разпадне, а БК(С)П не обяви нов курс…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.