Българските русофили с неосъзнати русофобски изблици срещу руско-турската дружба

Не е честно да се твърди, че в България властта изобщо не противодейства на руската политика. Малко, лекичко и косвено, но все пак тя се дърпа и противоречи завоалирано на указанията от Москва. Факти?

Обърнете внимание, че Путин и Ердоган си стават все по-близки до степен, че вече говорят за военно сътрудничество помежду си. Вечната ни освободителка ще продава оръжие на вековната ни поробителка. Не че руско-турската дружба няма своите исторически корени – например при едновековното ( 1774-1877 г.)  дуалистично управление на двете империи на териториите , северно от Дунав и от днешна България, наречени по-късно Румъния ( където споменът за съвместното руско-турско изнасилване не беше изтрит от съветската окупация така, както се получи в резултат на старанието на българските надзиратели в съветския концлагер НРБ ).

Такива висини на руско-турската дружба, каквито виждаме днес в приятелството между Путин и Ердоган, двете евразийски автокрации не са постигали никога преди.

На фона на тази крепнеща руско-турска спойка у нас опредлено се забелязва неподчинение на московските индикации. Това си е дори повече от бунт. Кога се е чуло и видяло, българските русофили да правят каквото и да било срещу руския интерес, който днес определено залага яйцата на руската мечка в тигана на Ердоган?!

Но, млъкни сърце ( разтуптяно от надежда за малко българофилия срещу вездесъщата русофилия). Да говорим по същество.

Президентът Румен Радев, избран с проруската бюлетина, почти се опълчи на Москва като каза снощи в изповедалнята на властта “Панорама” по БНТ, че има турска намеса в предизборната кампания у нас. Някой в Москва да казва подобно нещо? Това е направо натовско своеволие срещу тенденцията на все по – крепки отношения между Москва и Анкара, между руско-турските братушки.

Самата Корнелия Нинова днес предизвиква Бойко Борисов да си кажел за Ердоган. Не е ли това русофобска шизофрения? От една страна за Нинова всичко руско е култово, а от друга- излиза, че да се дружи с приятеля на Путин, с неговия турски двойник Ердоган, едва ли не е компрометиращо обстоятелство. Русофобка щеу се окаже Нинова, май.

Божидар Лукарски, министър на икономиката от квотата на руския олигарх Валентин Златев в кабинета на Борисов, също обяви, че лично има информация за турска намеса в българските избори. Напомням кой е Златев за началника на Лукарски в близкото му минало Борисов: първото пътуване извън София на Борисов като премиер през юни 2009 г. завърши с гостуване в хотел на Златев на Черноморието и с негово ръмжене пред една телевизонна камера , че няма намерение да обяснява, защо е избрал точно този хотел да отмаря в първата си мрачна премирска нощ.

Ето така, най-неочаквано и Лукарски се оказа русофоб насред процъфтяващата близост между режимите в Москва и Анкара. Опълчи се на тенденциията, демонстрирана от руските началници, според която за Турция е позволено да се говори само като за приятел.

Очаквано, обаче, като русофоб се изяви русофилът Ахмед Доган, който се изсули от сараите си, за да заклейми пълзящия неосманизъм. Да сте чули любимият на Доган кремълски властелин Путин да енегодува срещу пълзящия антикемализъм на своя приятел Ердоган? Не сте. Няма така инструкция. Защото Путин не е прикрит русофоб, като неговия (Ер)Доган, както се оказва.

Русофибията, която се съдържа в обвинението за пълзящия неоосманизъм, блика и от актуална телевизионна изява на позабравения бивш журналист и бивш депутат от ДПС Иван Палчев, награден за заслуги в еничарското слугуване на петата колона от неговия падроне Първанов с посланически пост в Азербайджан. http://offnews.bg/news/Politika_8/Blizak-do-Dogan-Politicheskata-mu-kariera-ne-e-spriala_650237.html

Това е същият  Палчев, който през ноември 1992-ра ме заплаши чрез послание, изпратено по репортер от БТА, че главата ми ще се търкаля по стълбите на агенцията, понеже  съм разгласил данни за зависимостта на Доган и обкръжението му с ДС от екрана на предаването “Още” в БНТ, на което се задържах като автор и водещ броени месеци в условията на победилата междувременно мафия и възцаряването на нейното правителство с мандата на ДПС,  обслужвано от съветника на президента Желев и  марионетката на Мултигруп под прикритието на поста на премиера Любен Беров.

Данните, които оповестих с популяризирането от телевизионния екран на потулено от всички медии ( солидарно!) откровено интервю на прогонения от Бриго Аспарухов негов заместник в разузнаването Радослав Радев, се потвърдиха до последната запетая по документи около три петилетки по-късно от комисията по досиетата. Но главата ми действително беше махната от върха на БТА малко след заплахата.

Моето прогонване , обаче , беше дребна цена, която платих през лятото на 1993-та, в сравнение с факта, че на Радослав Радев му се наложи спешно да избяга от демократична България и следите му се загубиха нейде в чужбина. Преди това, след като вече излъчих съдържанието на казаното от него, се срещнахме и запознахме ( понеже той отказа да дойде в предаването ми именно от съображения за сигурност). Сподели, че го заплашват с убийство – някакъв наемник му насочил пистолет насред улицата. В тази война той се оказа “безследно изчезнал”.

Авторът на интервюто в “Отечествен вестник” с него Констанца Анчева, майка на 4 деца и в разгара на жизнените, и творческите си сили, скоропостижно се разболя смъртоносно и почина седмици по-късно за потрес на всички, които я познавахме като най-усмихнатият и енергичен човек в журналистическата колегия. Както съм писал вече, някакъв бивш фатмак, заграбил търговия с бензин, казал на приятелка на Констанца, че такава съдба чака всекиго, който си отваря много устата ( Констанца беше допълнително ненавиждана като дъщря на тогавашния директор на Нефтохим, който изглежда пречеше доста на руско-българската, организираща се по онова време престъпност- както се видя по късно от размаха на нейната дейност чрез развихрянето на огромната контрабанда по трасето Русия-България-Сърбия при разпада на Югославия в условията на поредната балканска война) .

Като най-русофоб от вчера насам се открои, обаче, самият русолюбив по подразбиране ( защото не е предприел каквото и да било досега срещу руската намеса в България) главен прокурор Сотир Цацацаров. Не е хубаво да се каламбури с имена, но той, солидарно с русофобите от ДАНС ( които също бойкотират инструкциите на Кремъл за повече разбиране към проруската политика на Турция ) , изведнъж натири трима турци да си ходят у дома. С това си заслужава прозвището Натир Цацаров. И той се оказа русофоб, който не уважава напълно линията на Кремъл към укрепване на приятелството между аркадашите Владимир и Реджеп.

Мисля, че долното естество на горните примери е повече от достатъчно да заключим, че тежка русофобия е налегнала България. Господ да ни е на помощ! Защото е единственият началник на русофоба Борисов, силният човек в българската политика в периода на отслабената до пълна капитулация българската съпротива срещу руския натиск по всички български фронтове.

32 мнения за “Българските русофили с неосъзнати русофобски изблици срещу руско-турската дружба”

 1. Тези двамцата сега се имат за големи съмишленици но аз мисля че те се дебнат също както Хитлер и Сталин едно време и при първа възможност …

  Да му мислят тези между тях.

 2. ИВО, сред изненадващо залялата ни лавина от пряка и индиректна русофобия попадам на светотатствено с бруталността си заглавие, където един от адресатите е пак “джан кардашът” (душевния брат) на Путин- “Зъбите на Местан и Ердоган трябва да бъдат строшени”. Автор-…… кремълският кенефен клозетолизец алэксандр сымав, място- “только в пыг и рэтро”. Казал го е – не сме забравили!- някогашен страстен американофил, който сега сигурно е останал тайно такъв, както сигурно тайно разгръща и поемата на Салвадор Дали “Великият мастурбатор”…

 3. Клозетолизец ли написах преди малко за алэксандр сымав? О, извинявам се, той е просто непримирим журналистически бунтар в сравнение с този фемининно обозначен като журналистически комплект от кенефно биде, ЕМЕКА, и хавлия – бърсалка… Не, бидето Кр.Кр. тук категорично е надминало себе си и собствените си анал-лизаторски стандарти във възхвалата на един полудебилен питомец на училище за дебили… Как обаче такава ода ще се приеме от Биг Боса, няма ли да ревнува? Или нещо задкулисно се крои?
  Хайде, приятели, грабвайте Мистър Пропер, или каквото имате за предпазна хигиена, запушвайте носовете…и четете!

  https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6119810

 4. Eто пък какви ги е измЪдрил русофилът компанйеро МЪдуро в борческа комунистическа Венецуела… Та вече и хлябът е с дажби! Маладец, верен ученик Ленина-Сталина!
  Стани от гроба, ДОН АУГУСТО, предай на някой смел и достоен венецуелски патриот твоето класическо ноу-хау за ефективно справяне с червената чума и глада, който винаги тя носи, спаси и тези нещастници!

  http://www.mediapool.bg/hlebna-voina-vav-venetsuela-news261446.html

 5. Цинизъм “с обич и загриженост” Любослава Русева

  „Да вървим да живеем!“ – предложи Доган. И го ударихме на живот.

  Арена ни бе нощният бар на хотел „Родина“. Още с влизането си в него открихме, че тази „родина“ е всъщност вилаетът Доганов. Посрещнаха ни салтанатите на управителя, на цяло ято от сервитьорки, изсипа се върху масите (най-хубавите, разбира се, баш на ачик!) цялото богатство на рая… Балерините, както се е полагало за балерините на всеки султан, постепенно превръщаха бара в харем…

  Нощта завърши призори в дома на Доган… В дома ни посрещна неколкомесечен доберман, красиво, расово кученце. Красиво, но бе сторило грешка. Не помня каква, кучешка грешка, гледаше виновно и жалостиво, посягаше да близне ръка на стопанина си… Грешките се наказват, отвърна му той.

  Изхлузи бавно колана си, сгъна тежката му кожа на две и раздаде възмездие…”

  От книгата “Лъжата, Жан, Иван и другите” на Тошо Тошев, главен редактор на в. “Труд”. Описаната случка е от декември 1992 г.
  ……………………………..
  целият български преход Ахмед Доган се опияняваше от своята недосегаемост…
  ……………………………
  И сега същият този човек е припознат за патриот и пръв поборник срещу намесата на Турция във вътрешните ни работи? Същият, чиято реплика „Пътят на България към Европа минава през Босфора“, се превърна в крилата за „прехода“? Да, моля ви се, Бойко Борисов даже ни тълкува последното му писание точно в този дух: „Той отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, имат вече една база – запазване на България от подобна интервенция. Сближаване на позициите с много от партиите, които мислят като тях“!

  Че намесата на Анкара чрез клонинга ДОСТ (и не само) е абсолютно брутална, няма никакъв спор. Но да не забравяме, че именно Бойко Борисов миналото лято се постилаше пред Ердоган, връщайки му хора, неудобни за неоосманистките амбиции на турския президент. И тогава беше ясно това, което казва сега Ахмед Доган „за преобразуването на Кемалистката република в Султанат“, което е „безумие“ и „игра ва банк“, и тогава турските власти се опитваха „да ни надзирават и направляват“. И тогава бяхме в „разкрачен стоеж“, а имаше нужда от „Национално Самосъзнание“, защото и тогава българската държавност започваше от хан Аспарух.

  Чак седмица преди изборите обаче Доган се сети за Левски, а Борисов рече да го припознае като патриот, което издава координирани действия с оглед на бъдещо политическо взаимодействие зад паравана на националния интерес.

  А и защо „бъдещо“, впрочем, след като неведнъж ГЕРБ и лично Бойко Борисов са давали поводи за подозрения, че между тях и ДПС е сключен пакт за ненападение, доколкото всички приказки за обръчите, наглото източване на обществен ресурс по време на тройната коалиция и модела „Кой“ останаха без последствия? Въпреки заканите никой не посмя да посегне на барбекюто в Сараите (казано по-скоро като метафора), а на няколко пъти Доган получаваше златни шансове да заема героични пози и успешно да реанимира претенцията си да бъде единствен бранител на етническия мир.

  В момента прави същото, колкото и да е прав в „писмото“ си, по една съвсем проста причина – загрижен е за собственото си оцеляване, и то не само политическото. Всички лакардии за асиметричната онтология и трансцеденталната субстанция на семантичната еманация в контекста на квазиметафизичната сугестивност и прочие псевдофилософски разсъждения са единствено опит този страх да бъде прикрит зад „умност“, която да представи за национална отговорност.

  И точно това е най-циничното – изхабеният, опустошен и деморализиран „почетен председател“, спотайващ се като лалугер зад високите дувари на Сараите си, пак вади зайчета от политическия си цилиндър и пак се опитва да се пробута във властта.

  При реална опасност за националната сигурност отново той, който от години се е вживял в ролята на султан, използва същата тази реална опасност за собствени цели, а уж интелигентни хора го аплодират, все едно са забравили кой всъщност е Доган. И дори не си задават въпроса дали всичко това – от раждането на ДОСТ, през афишираната конфронтация между ДПС и Анкара, до супер мощната пропаганда в полза на клонинга, не е само театър в подкрепа на същинския проводник на „безумието“, обърнал се към публиката „с обич и загриженост“…

  Обич и загриженост?!

  Опасявам се, че политик, който неведнъж се е подигравал с нас, няма как да е искрен. Политик, който демонстрираше невиждан стандарт на живот, поставяйки се над законите на държавата и по същество над самата държава, едва ли милее за нея. А най-неприятното е, че от такива спасители не можем да се спасим и с летящи чинии – те и тях ще ни вземат. И съвсем справедливо, между другото, защото „грешките се наказват“. При това не непременно с разпасан колан, когато собствената ни глупост е напълно достатъчна.”

 6. Не,не става въпрос за русофобия с русофилски адрес,а за кьорфишеци,целящи да разпалят национализъм с предизборна
  цел чрез лъжемишената – ДОСТ,която партия едва ли ще премине изборната бариера,но и в този безопасен случай
  сериозно застрашава позициите и антибългарската роля на “патриотичното”,русозависимо ДПС.Един почетен
  лидер изпълзя от леговището си като подгонен звяр,усетил приближаваща непредотвратима опасност.Целта е
  да се маскира истинската причина,която може да взриви автентичния български национализъм – тоталното
  настъпление на руския комуно-олигархизъм в България,заплашващ да разруши европейските перспективи на страната ни,
  да ни върне десетилетия назад в останалата завинаги чужда за нашия цивилизационен усет азиатска орбита.
  Не допускайте това,граждани,не се поддавайте на манипулации – предстоят исторически избори!Изберете Европа!

 7. Нещо не няма “равнопоставеност” между двамата гасудари на колониалната “институциоалсоЧиалистическа” администрация на НРБ?!?
  Ето на евромалоазийският гасудар са му върнали 3 агентина. А пък няма НИТО един, НИТО ЕДИН изгонен чекист на евроголямоазийският гасудар?!?! Едва ли евробольшеазийският е спрял да се намес(т)ва във вътрешните работи на НРБ? Той си има вече 20 платени “партийни” наложници , които са се устремили да вземат парламента на абордаж, за да развеят пиратският му колорадски флаг над него.
  И ако се гонят евробольшевикоазийски тролянски мутрьошки , то техният брой трябва да е поне 30 000 – 300 000 директни легални агенти и още толкова нелегални от ДАНС,УБО,БНА,милицията и т.н..
  Макар че ако и султана развърже кесията си за платени услуги, могат и него да го обслужат, защот “парите не миришат”. Особено за потомствените генетични паразитутки, за които това вече станал единствениЯТ условно-безусловен рефлекс и “еволюционен признак” за оцеляване.

 8. Да не се заблуждаваме:
  Това, че изглежда, че Румен се е “опълчил” и Ахмед се е “изявил” по тема Анти-Ердоган, е нищо друго, а предизборно наливане на вода в мелницата на Руската резидентура (половина) на ДПС – на Меди, в полза на контриране на Турската резидентура (половина) в ДПС – на Местан.
  Точно затова са и изгонванията на турците от България – да не наливат вода в мелницата на Местан. Ако те бяха някак донесли милиони за Доган – пари и гласове – щеше да е друго.
  Което ще рече, че политическият елит продължава стабилно да е проруски. Като казвам това, никак нямам предвид той да бъде протурски – напротив – Трябва да бъде Единствено Български.
  Никаква промяна не е настъпила на цялостната политическа класа спрямо Русия, с изключение на 5%, хайде да ги турим 8% за изборите.
  Румен си остава червен, очакващ на посещение Путин, но не на Тръмп. Доган си остава темпорален руснак и т.н.
  Всички те, както се изрази Доган във великата си космическа реч при изключително важното за историята на България негово руско награждаване, гарантират “възраждане на геополитическия баланс в света”. Това е нищо друго, а гарантиране на новата сила на Русия, която да вземе накрая да стъпи на врата и доминира над САЩ, докато иначе те си остават прикрити, “под гласуващи ръчички”, като членове на НАТО и ЕС.

 9. Руско-турската дружба наистина не е от вчера! Много рядко се говори за така наречената Босфорска експедиция през 1832г., когато Русия спасява с военни сили Османската империя:
  “В этих условиях Порта официально обратилась к русскому правительству с просьбой о присылке черноморской эскадры и сухопутных войск для защиты Турции. 8 (20) февраля 1833 года русская эскадра в составе 9 кораблей (4 линейных корабля и 5 фрегатов) с 30-тысячным десантом на борту под командованием контр-адмирала М. П. Лазарева вошла в Босфор и встала на якоре перед зданием русской миссии. Муравьев был послан в Александрию, чтобы заставить Мухаммеда Али остановить войска в их продвижении к Стамбулу.”

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%8D%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F

 10. TENKO:
  Благодаря за интересната и силна статия, и за уточнението. “Политико” са наистина добри – бившите European Voice.
  (То аман тука от приказки на руски език, излияния, уточнения, лаф-мухабетчета, по цели страници. Все едно продължаваме да сме част от Русия и можеш да получиш яснота, само, ако тя идва оттам, и четеш оттам. Яко ни е закърмила матушката – за още век напред. И бозаенето проължава…)

 11. Американското правителство предприема програма за 700 млрд. долара (!) да модернизира военния си флот, за 30 години:
  http://www.ibtimes.com/trump-military-plans-navy-expansion-could-cost-700-billion-take-30-years-complete-2510501
  Америка усеща, че Русия иска да й стъпи на врата. Путин се ебава както си иска, с всякакви мрежови прониквания, нахлувания в Европа, купувания на националисти Льо Пенци и Сидеровци, безброй други капани.
  Няма да стане!
  Флотът е винаги №1 за Америка, преди пешаци и хвърковати.
  Ясно ли ти е Румене в Президентството!? Колокото и да се гъбаркаш с руснаците, да им помагаш за санкциите, като са те купили с Курлелия, и колкото с Доган и останалите “патриоти” да помагате за “издигане на геопозицията на Русия”, няма да я бъде!
  Нали ти беше “от Васил Левски”, бе, дето казвал “Който ни освободи…?”
  Аман от национални предатели, начело с П/Резидента на държавата ни!!

 12. В неделното издание на рубриката “Глупостта и неграмотността в комунистическа България” посочвам случая,който е оповестен в някои медии:

  “Вчере стана ясно, че със заповед на директора на ДАНС Димитър Георгиев от страната е изгонен един турски гражданин, а други двама са със забрана да влизат в страната, като заплаха за националната сигурност и опити да откъснат част от територията на България.”

  ДАНС не е администартивна и емиграционна служба,нито служба,която контролира влизащите и излизащите небългарски граждани в и извън територията на страната.

  По тази причина,тази институция няма законно право да депортира и екстрадира пребиваващи чужди граждани в България.

  При работа по определни лица,ако се открият закононарушения или основателни предположения за закононарушения,тази служба има право да сезира следствието и прокуратурата,дори да получи допълнителни права за продължаването на разузнавателните действия по действията на тези лица.

  Заповеди на Директора на ДАНС имат законова валидност само към служителите от агенцията.
  По посочения начин ДАНС разкрива официално по какви “бекти” работи,което означава,че има риск работещите служители да се изложат на риск.Дава се един вид предупреждение на лицата,че действително служба за дъражвана сигурност работи по тях и техните евентуални сътрудници.Тка се дава възможност развиващите незаконна дейност да избягат от следствените и съдебните власти.

  Право на забрана за влзиане в страната или депортация имат тези институции,които са отговорни за режима на влизане и излизане от страната.

  По подобен незаконен анчин преди години беше издадена подобна заповед към друг чужденец.
  Обикновено когато се работи по такива случаи се отваря специално дело-преписка,следене,събиране на информация и пр.,които не бива да са достъпни до публиката.

  В комунистическа България правната куптура на държавниците е изключително слаба.
  Какво демонстрира тази агенция пред чужди служби и ица,които са “заплаха за националната сигурност” на България? Ей,драги агенти,сътруднци,служители,дипломати и пр.ако случайно работите срещу “нашата национална сигурност”,не се притеснявайте,като установим вашата противозаконна дейност,нищо яма да ви се случи , а просто ще ви изгоним от страната.
  При следващия случай пак същото…

 13. И Илиян Василев го казва добре. ДС/ДАНС няма да се спре пред нищо да подпомогне победа на своя човек Доган. И пред най-безскрупулното. И пред национално шоу – активно мероприятие. Доган и ДПС са си част от тях.
  http://idvassilev1.blogspot.bg/2017/03/blog-post_18.html

 14. преди над 10 години се появи информация, че Меди Доганов Савов е дал на “патриотите” от Атака над 1,6 милиона лева ,когато се е основавала на “партията” им, с помощта на КГБ. И ,когато ДПС имаше нужда от “златният пръст” на доганозависимият Сидеров за подкрепата на правителството на Обръчгархски, лично Сидеров гласува за него.
  Още от тогава Путлер и Ердоган са сключили пакт за “партийна дружба” между османският и рашисткият империализъм в задунайско-румелийският им вилает, чрез общите си хибридни “партии” от етно-националсоциалистически тертип.
  Но, извън личните причини свързани с персоналната забрана на Меди Савов и Пеевски да влизат в Турция, Доган няма други различия със султана си , на който правеше метани дотогава.

 15. И Любомир Канов го казва добре:
  “Петата колона на Кремъл се опитва да ни излъже, че нашият защитник е не Васил Левски, а нейният агент Сава. Защото конкурентната му турска партия може да му вземе гласовете. Национална ДС-мафиотско-монополно-медийна мрежа с квартетен център Сараи-Позитано-Атака-Гоцэ”.
  “Сава = Гротескeн хидроинжинер, използващ загадъчни псевдофилософски термини и витиевати изказвания = БошЛаф” (тур. Boş Lâf = Празни Приказки)
  И т.н.:
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/poznay-koy-shte-doyde-na-minderya

 16. Към AWACS:

  Надявах се да е ясно, че иронизирам за”опълчването” на русофилите, които се заиграват с турската карта за българска употроба, но с по този начин с мъка на сърцето влизат в мълчаливо противоречие с руската политика. И кщато лицемери,които иначе се кълнат във всичко руско, са готови да преглътнат неудобната истина за дружбата между Ердоган и Путин.

 17. Уговорките между двете империйки не продължават дълго освен ако Ердоган не е проект на кгб. Да си припомним че в Истанбул има паметник на руския воин спасил Цариград , освен дуалистичното им управление. Не знам защо няма паметник на Българския опълченец спасил москва в москва. Защото ако не бяха нашите опълченци войната щеше да бъде загубена от русия и москва щеше да бъде под дуалистично управление на България и Османската империя.
  Да се присъедини към държавите които опазват живота и здравето на гражданите си чрез бързо въвеждане на електромобилите и производство на зелена енергия с една проста стъпка : Н О В А. Р Е П У Б Л И К А с първо действие румънски модел на правосъдието. И Румънците са като Българите само ни липсва основата. Нашите дадености ( географски, исторически, подземни богатства, климатични) са по големи от румънските. Погледнете София с ежедневните блокиране на автомобилния трафик който пълни касичката на москва и краде от нашите пари и здраве. А в Букурещ основните артерии ги дублираха под земята.

 18. В статията на О.-С. Панфилов има интересен пасаж:
  “През цялото съществуване на социалистическия лагер поляци и унгарци, чехи и румънци (и българи – бел прев.) не са изоставяли надеждата да се освободят от Марксима-Ленинизма”
  Хм, на преводача ли да вярвам или на резултатите от изборите…?

 19. ОЩЕ МНОГО от Същото:
  Аксионов, губернатор на Крим, офицер от КГБ, и на Путин Сол ташак (тур. Sol Taşak = “лява топка”, почти сладоледена):
  “Ако Путин беше шеф на СССР, той нямаше да се срути, и поради това Той трябва да бъде президент на Русия до гроб!!”:
  https://twitter.com/shaunwalker7/status/843123815265779712

 20. Направо не е за вярване.

  Главна прокуратура има свои законови права,правила,прерогативи,определени съгласно общата и конкретна юридическа база.

  Главна прокуратура,както и всяка друга прокуратора има основна задача да обработва преписки,воденето на следствени действия и формирането на обвинения срещу лица,институции,агенции и др.

  След завършването на тези действия,оторозирани лица от определена структура в прокуратурата преценява дали повдигнатите обвинения са правилни и имат тежест да бъдат внесени в Съда,обикновено във Върховния Съд.И Главния прокурор санционира работата на своите подчинени.
  Самия съд прави допълнителни действия от своите структури,които да установят дали прокуратурата правилно и достоверно е повдигнала обвиненията.

  Следва съд и СЪДЪТ взема решение за издаване на “съдебни решения,постановления,мерки,санкции и др”. към лицата и обектите нарушили закона.

  Принуждаването на дадено лице да напусне територията на старната става на базата точно на съответни съдебни решения(присъди). Съдът разпорежда на Изпълнителната власт да изпълни неговите разпореждания. Обикновено това са служби от МВР или емиграционната служба.Те са законно отговорни за влизането,престоя и напускането на територията на страната.Но не и Прокуратурата.Никой не пита Прокуратурата нито да влзе,нито да излезе от страната,а се “пита” МВР и Иминрац. служба,или Визовия отдел на МВън.Работи.

  Ако действително в посочения случай има данни за “заплаха на националната сигурност”,те трябва да се публикуват след завършване на преписката.
  Самата правна категория “заплаха за националната сигурност” е много серизозен правен казус и не би трябвало да прикчи само с депортация. На депортирания трябва да бъде връчено съденбо решение или постановление.
  Някой действително може да е провеждал действия,които съглансо законодателството на РБ са “заплаха за националната сигурност”,но да не е познавал законите и да не е осъзнавал че извършва незаконна дейност.

  И изведнъж Главния прокурор игнорира всичко и казва на даден чужденец “излизай от страната”.Да не говорим,че всеки посетител има също права на такъв и може да протестира за подобни обвинения.

  Знам Иво,прекрасно знам че няма да пуснеш този коментар,но поне знай ти самия че правната подготовка е нещоо изключително важно в правовите държави.А съвсем прекрасно знаеш,че България съвсем не е правова държава.

 21. Ако хитрия Горбачов не беше направил мек завой,СССР щеше да се разпадне с жестока гражданска война.Частично тя се води между азербайджанци и арменци/клането в Сумгаит и други места/,Площада в Тбилиси,телевизията в прибалтийската република,средноазиатските републики и т.н.През 1978 г.се сблъсках в Полтава с ярък антируски и антисеверокавказки изказ.Добре,че успях бързо да кажа,че съм българин.Това спаси положението и допринесе да ни бъде оказана помощ при ремонта на колата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.