Незрящият за намесата (и) на Русия Румен Радев се доказва като руски наместник

Напоследък ни набиват в главите термина “системни партии” за ГЕРБ, БСП и ДПС. Останалите , както излиза, са антисистемни. За тях щеше да е комплимент, доколкото ги откроява в навалицата в политиката, в рамките на която всеки се старае да бъде припознат като борец срещу системата ( каквото и да подразбират в това отношение разните привличащи се по този признак противоположности).

Системният Доган, строител на съвременната система от зависимости в политиката, също се опълчи – срещу самия себе си, представяйки се за борец срещу влиянието на турския президент Ердоган. Пак надскочи собствения си ръст като чистач на личното и колективното минало на онова, което се припознава(ше) от всички в политиката като толкова мръсно, че ДПС изпадна в изолация на местна почва. Да се коалираш с (партията на ) Доган в България постепенно стана толкова неприемливо, колкото на международния терен изведнъж се оказа забранително за демократичните лидери по света заиграването с Путин след агресията му срещу Украйна.

Лютви Местан, бившият съратник на Доган, изобличи новородения герой от съпротивата срещу неосманизма, показвайки документ, разкриващ предаността на Доган пред Ердоган, изразена в лично верноподаническо писмо до турския президент през 2012 г. И точно това е повъдът за репликата ми, особено след като от ДПС се ужасиха от себе си и подързаха да заговорят за фалшификат, предизвиквайки Местан да покаже документа с подписа на Доган.

Но нека го “защитя”. С какво Сокола лети по – долу от Сидеров, който в зората на демокрацията пишеше хвалебствени статии за Америка и американците, а после ги превърна в мишена на хибридната си прокремълска пропагандна ярост?

А отличава ли се от днешния водач на листа на БСП, злобен водач и по пропагандни храчки в защита на Путин от всеки български критик Александър Симов, разписал се също като Сидеров сред подмазвачите на Америка в не толкова далечната 2006 със статията си “ 20 причини да обичаш Америка” http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html?

Или каква е разликата между полета на Сокола на заден ход от подобните палачинкови циркаджилъци на един  политико-пропагандист, строител на псевдопартии и евродепутат, като Бареков? Или Доган прави нещо по-различно от пируетите на една Беновска или един Антон Тодоров, които ругаеха Борисов, пък след това започнаха да го величаят най-безсрамно?

Ами пътят, извървян от войнствения национализъм, до присъединяването към ДПС  от страна на Слави Бинев?

Освен всичко друго, общото между посочените по-горе носители на ордена на палачинката е обстоятелството, че имат претенции към миналото на някои техни критици с десетилетна давност, но собственото им минало на омърсени с московската хибридност политикани от последните години, месеци и дни минава под знаменателя на “край да върви”.

Не, никак не е оригинален проскубаният Сокол. Направо е типичен, макар и да е особено важна птица за Кремъл като ярък представител на палачинковия отбор, селектиран от Кремъл за целите на маршируващата тук московска пета колона.

Ако нещо откроява Сокола, това е фактът, че е пилотен проект, прокарал пътя за един пилот, полетял на крилата на проруските фантазии и приземен сега сред реалностите, изискващи да се докаже като президент на всички българи, след като допринесе за тяхното разцепление с реверансите си към русофилстващата част от тях.

От позицията на своята информираност за предисторията на сегашната предизборна ситуация президентът Росен Плевнелиев призова днес в телевизионно интервю наследника си Румен Радев да направи точно такъв жест: да посочи и руската, а не само турската намеса в България.

На ход е Радев. От това, дали ще откликне или (пак) ще си мълчи по тази тема, ще проличи доколко са верни внушенията, че бил независим от петата колона на Кремъл, която го внедри с емблемата на “антисистемен играч” в българската политика. Предимството му по пътя към висшия мажоритарен пост в държавата беше фактът, че не е бил политик, т.е. не е взимал страна в партизанските боричкания за власт.  Е, сега вече излиза от нелегалност и партизанства открито, след като сочи само едната страна на монетата с турския полумесец, но се прави, че не вижда рублатата от другата.

Ако иска да ни каже с мълчанието си, че Русия не се меси ( като твърдят световни медии, добре информирани политици от ранга на британския министър на отбраната и още по-добре осведоменият президент Плевнелиев), Радев ще постигне едно: ще затвърди представата за себе си като наместник на Москва в София.

8 мнения за “Незрящият за намесата (и) на Русия Румен Радев се доказва като руски наместник”

 1. Волен,Не само пишеше за САЩ, но и ходи там няколко пъти,и се среща с правителствени лица,повечето статии в медиите относно това,много ‘странно’ са изтрити от Интернет пространството.

 2. РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ наистина заслужава поклон за днешните си думи! Турция се меси в българските избори, а пък Русия ги замесва така

 3. …че все клисави и мухлясали блины и пельмены нагъваме след избори! А как някога българската интелигенция е била единна в отхвърлянето на кремълските попълзновения! Един пример. Днес рових за нещо из архива на Кръстьо Раковски-вижте го, дигитализиран на английски! Защото, както си знаем, не е съвсем лесна работа да прочетем току-така на български писаното от чичото и племенника Раковски против Русия като международен бандит, варварска тирания и вековен враг на България.

  https://www.marxists.org/archive/rakovsky/
  Замислих не само за неговата съдба 1910 г.-от сой, богат човек, интелектуалец, ерудит, европеец- …и комунист, съветски министър, дипломат, пръв премиер на “съветска Украйна”…докато Сталин му тегли куршума. Но за друго ми е думата. Как през 1910 г. социалистът Кръстьо Раковски, заедно с радикалдемократите Пенчо Славейков и Петко Тодоров са най-най-най-активните изобличители на мракобесническия Славянски събор в София- едно от най-наглите “активни мероприятия” на руския шпионаж у нас по това време! Всичко, което те изричат тогава за агресията и потисничеството на Русия е 100% валидно и днес! Само че България, нейното общество и “интелектуалци” не са на моралното и политическото равнище на своите предци от 1910 г.

 4. Браво, ИВО, чудесен коментар и анализ, изказ и подреденост!
  БРАВО, РОСЕНЕ, КЪДЕ СИ ДА ТИ СТИСНА РЪКАТА!!
  РУМЕНЕ, ТИ МИГ-29 РЪЖДЯСАЛ, КАКЪВ БИСЕР БИ СЕ НАПЪНАЛ И СНЕСЪЛ СЕГА?
  Хидроинженер Сава е руско-български проект, на КГБ-ДС/ДАНС, продължаващ като такъв до днес, спонсориран с оглед:
  – подкрепяна с пари и отвисоко организация за създаване на една от няколото по-трайни партии, продължителки на “Б”КП и на традицията след Съветския и комунизма, която да не бъде срещу тях, а по-скоро спокойно за Москва продължение, но определено срещу наистина демократи и сини;
  – вклиняване в политическия живот още около 1989 г. (когато се подрежда новото политическо пространство и “наливат основи” за него) и заставане на трайни позиции с оглед да пречи на разрастване на други сили из него;
  – прилепяне на гласовете на турци у нас и чужбина, да не би да се организират в някаква подобна партия, каквато сега се оказва Дост, и се отклонят към повече нерусизъм и евроатлантизъм;
  – подлъгване на политически и обществени хора у нас, също в Европа, че е “от либерална закваска”, за демокрация и атлантизъм, докато остава привързана в твърда връзка, темпорално и ректумално следвайки Русия;
  – проваляне на проекти на ЕС и НАТО през България, от които Русия може да я “заболи”, както се изказа съюзникът по проруска линия Тъпото Боко;
  – сътрудничество с всички възможни в горните насоки, като Румен Червения Президент, Курлелия с “български” социалисти, руски “патриоти”, “националисти”, “граждани” и всякакви други възможни, доказали, че са купени от/продали се на Русия да обслужват интересите й.

 5. “Картинки от руския свят” : Страната на великите паради на Червения площад, огромните ракети и територии, най-голямата мечка в света.
  Да се задавят дано с Грузия, Крим (и какво ли още са намислили)!
  Голтаци от каменния век, въоръжени до зъби, тръгнали да стават световна империя за пример, но все още налапвани от мнозина в нашата България.

 6. ОЩЕ МНОГО от Същото:
  Аксионов, руски губернатор на Крим, офицер от КГБ и на Путин Сол ташак (тур. Sol Tаsak = Лява топка, почти като сладоледена):
  “Ако Путин бе шеф на СССР, той нямаше да се срути, и точно заради това той трябва да остане президент на Русия до гроб!”
  https://twitter.com/shaunwalker7/status/843123815265779712

 7. Атанас Атанасов изгони 3ма руски дипломати и един турски консул . Имаше равнопоставеност. А сега няма. Всички на страната на русия една дост на страната на Турция. А бе путинчо и ердоганчо трябваше да се разберат за квотите на владеене в България, а не да причиняват стрес на петоколонниците.
  И пак за правосъдието: ТО НАКАЗВА БОРЦИТЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ КАТО АСЕН ЙОРДАНОВ И ПАЗИ КОЛОНИЗАТОРИТЕ НИ И ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ. ( информацията от коментара на sms )
  С Н О В А Р Е П У Б Л И К А да ги почнем с правосъдната реформа която е най големия им кошмар.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.