Проспаната 24 годишнина от приспания ни порив за освобождение от “освободителите”

Вчера, без нито една “медийна пушка да гръмне”, тихомълком в България бе подмината неудобната за днешното проруско статукво годишнина от решението на  Столичния общински съвет от 18 март 1993 г.  за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА), наричан по документи от времето на СССР и НРБ Паметник на съветската армия.

Резултат с изображение за Паметникът на съветската армия скеле за демонтаж снимка

Преди 24 години, по т.2 от дневния ред, с  решение №2, т.2 по Протокол №24/18.III.1993 г., кметът на Столична голяма община Александър Янчулев е задължен в срок до 1. V.1993 г. да направи необходимото за демонтрирането на скулптурните фигури и орелефи ( както е правилно да се наричат, а не барелефи, както е записано – бел.  ivo.bg) .

Янчулев издава заповед №РД-09-168/7.IV.93 г..С нея нарежда на заместника си Христо Димов „да ръководи и осигури извършването на всички необходими законни процедури по демонтажа, транспорта и опазването на фигурите и барелефите от паметника, в съответствие с действащата законова и подзаконова нормативна уредба, както и за подготвянето и устройването на подходящи места за тяхното съхранение на отговорно пазене”.

Идеята е била разходите по демонтирането да бъдат покрити с дарения от юридически и физически лица. Те са били събрани за тази цел, но какво е съдбата на този фонд авторът на тези редове не може да удостовери. Но пък е свидетел на развитието по блокирането на демонтирането, в дъното на което стърчеше посланикът на Русия в София Александър Авдеев( на нимката).

Резултат с изображение за посланик Авдеев София снимка

С мобилен телефон с ръка той обикаляше като акула около корабокрушенец монумента, обграден със скеле. Напомняше на пациент, подготвян за ампутация.   Намесата Авдеев (  видима тук в София, а дали е имало и друга пряко от Москва, никой не си признава тук)  доведе до това на 14 април вътрешният министър Виктор Михайлов да спре ( с устна заповед, доколкото документали следи за нея няма открити) започналата вече на 12 април операция по демонтажа, за целите на която беше издигнато скелето през тези две денонощие, а от “Кремиковци” в готовност беше поръчан съответен кран.

20150812_133845

После?

После червените общинари изискаха документацията около собствеността на съветското капище в центъра на столица и започнаха да “бавят” топката под предлог, че това е неизеяснен юридически казус. Изчакаха смяната на кметовете и в един “прекрасен момент” на власт дойде синият Софиянски, който се оказва голям фен на московския си колега Юлий Лужков и мачлетата с него. В резултат на което паметникът, превърнат в свободна зона за изразяване на чувствата на българите срещу съветската окупация и наложения от нея комунизъм, за първи път беше излъскан уважително ( от трудови войски – все още ги имаше, а русофилите все още бяха в ступор и полунелегалност, от която режимът на Путин ги извади като тапа от шампанско с мощни финансови инжекции).

НА СНИМКАТА:  През късната есен на 1992 г., както се вижда от моята снимка с трите ми деца ( правена от фотограф на германското списание “Бригите”) МОЧА  все още беше достъпен за желаещите да изразят отношението си към съветската окупация

Scan 1

 

Нещо повече, по заповед на Софиянски около спазарения с Москва като недосегаем знак на старата ни зависимост от уж новата Русия, започнаха да обикалят полицейски автопатрули ДЕНОНОЩНО- да не би някой свободолюбив българин да оскърби лъжата за съветскота окупация като форма на освобождение на България.

И така- до наши дни, когато през 2011 г., на върха на русофилската симбиоза между президентската власт на Първанов, изпълнителната на Станишев и кметската на Фандъкова, промосковският български триумвират без много шум ревизира по съдебен път ангажимента на Столичната община да изреже съветският тумор от сърцето на българската столица.

А тъжната истина, че тези факти са предадени на забвение и никой не “забеляза” годишнината от решението да се освободим от “освободителите”, е показателна за успеха на най-важната операция на постсъветския колониализъм у нас след като междувременно успя на замени 9 септември с 3 март – втори пореден “национален празник”, произведен и производен от имперските интересите на друга нация- и демонтира демотивиращо наченките на порива към еманципация от времето на съветското колониално робство.

 

ПОСЛЕПИС:

Посланик Авдеев се завърна триумфално в Русия и бе повишен за успешната си мисия в покор(е)ната отново София. Повишиха го на първи-зам. министър на външните работи, а после се оказа посланик в Париж по същото време, когато най-случайно на същия пост от София бе изпратена Ирина Бокова, за която в един американски доклад се говори като за “много близка” на Авдеев ( познайте как се е стигнало до идеята за издижането на кандидтурата на Боково за шеф на ЮНЕСКО със седалище Париж).

 

Резултат с изображение за Вежди Рашидов Александър Авдеев подписват снимки

И Путин го “забеляза”. Издигна го за свой министър на културата, а през 2013 г. го назначи за посленик във Ватикана. Междувременно на колонение при него се явяваха български пратеници, благодарни за стореното от него, като Вежди Рашидов,  когото господарски излъгаха през 2011 г., че щяло да има паметник на Иван Вазов в Москва.http://m.24chasa.bg/Article/846263

17 мнения за “Проспаната 24 годишнина от приспания ни порив за освобождение от “освободителите””

 1. Да,статията е изключително правдива,но в комунистическа България няма сили,които да обърнат внимание на този позор.Особено сега,когато комунистическата пропаганда е изключително силна и мащабна.

  За по-младите читатели на сайта ще припомня че всичките посочени “червени общинари”,”русофили” и пр. са всъщност българските комунисти.

  Абсолютно всички президенти са изпълнявали инструктажи на комунистите,защото не може един Държавен глава да не може да издаде Президентски Указ за демонтиране на всички символи на Съветската окупация.

  Какви кметове,общински съветници,посланици,патрули ,чистачи и лизачи имат място тук…

  Издава се указа и се поставя задача кой да организира и проведе демонтажа ,при това не само на символа в София,а ми в цялата страна.

  Не може един истински и отговорен Държавен глава да не знае,че надписите върху монументите не отговарят на историческите факти и смисъла на Съветската окупация.

  Възможно ли е истински честен президент да управлява цялата държава под сенките от символите на чужда окупация и напълно идиотските надписи за освобождение,признателност и др.

  Изключително необяснимо поведение деммострираше и демонстрира Президента Г-н Росен Плевнлеиев.Той съвсем справедливо обвинява Русия в некоректност и наглост дори,но не се замисля на какво е базирана.Възможно ли е държавата на чекистите,които окупира България,да не обръща внимание на самата й същност-цяла верихга от символи на съветско-руската окупация.
  Затова бъларчетата все още държат тези символи-за да може Русия да е сигурна,че нейното присъствие в Българските дела е добро дошло.
  Днешния президент Г-н Румен Радев няма да позволи дори да се повдигне въпроса за демонтаж на тези символи.
  (НЕ)отношението на дългогодишния министър-председател и комунист г-н Бойко Борисов също е показателен факт за категорична липса на вероятност символте на окуапцията да бъдат демонтирани.

  ТЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ДЕМОНТИРАНИ!!!

  Повтарям,съветско-комунистическите символи може да бъдат демонтирани само ако държавата е НЕкоминистическа ,властта и Държавния глава също не са комунисти.

  В момента такъв момент не съществува!

 2. Браво Иво за пълната документация. Както казва Илиан Василев “джинът е пуснат от бутилката” Според мен наближава Видов ден и румънския модел на правосъдие ще потърси сметка за действия и бездействия.
  А иначе казусът МОЧА стана лакмусът за защита на Българския интерес. Така например ТРАЙЧО ТРАЙКОВ зае позиция по МОЧА за разлика от останалите кандидати за президент и така първия застана на Българска страна, а останалите които замълчаха заеха руска позиция.
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ- НОВА РЕПУБЛИКА. И НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С НАС.

 3. Ако имаха малко мозък и разум русолюбците като президентът Радев /за Нинова не говоря защото с бърщолевенето си прилича на лека кавалерия/ биха искали по бързо да се махне лъжата МОЧА ,за да не поражда нови дискусии.Защото всеки път когато се заговори за проблема излизат все нови и нови доказателства за агресивната окупаторка Русия и нейната армия.Вече и Борисов разбра,че Русия р обявила война на България.
  Новите поколения ,които идват веднага им се обяснява защо е този паметник.А когато започне изучаване в училище може и да го препикават.Това заслужават руснаците и паметникът им в бъдеще.
  Да бъде превърнат в тоалетна.

 4. Всички т.нар. руски паметници у нас Са чисто Български.
  Те са: български проекти, на българи автори, българи скулптори, върху българска земя, и са чиста българска собственост.
  Какво искат пияните казаци – още 1000 паметника??
  В пълното право сме да си правим каквото искаме с тях.
  Да ги боядисаме, разрушим, построим от тях кенефи, и издигнем на тяхно място Български Паметници.
  Защо ли толкоз се подчиняваме??….
  Защо ли и “Пирогов” се казва така – нямаме ли един български хирург?
  Нямаме, нямаме достойнство и вътрешна сила…
  И това руснаците използват, коварно и хитро.
  Никъде другаде не съществува такова положение, в никоя друга страна, на Изток и на Запад. Никъде никой не плещи толкоз на руски и не кръщава под път и зад път всичко на Русия…

 5. Станев, би ли подал някой линк за да се запозная с мнението на Г-н Трайков за съветските окупационни монюменти

 6. Към тези монюменти трябва да се постъпва исторически и юридически изключително правилно.
  Задължително трябва да се посочи причината за тяхното построяване и липсващия смисъл и морал
  Второ , задължително да се посочи причината за Съветската окупация и трето задължително посочване на СВБ( Съветско-Българската война).
  На този етап в България абсолютно нито един човек и нито един комунист не знаят и не искат да знаят, че е имало такава война.
  Само няколко историци-антикомунисти посочват че е имало план на ВГК и конкретно на Щаба на Трети Украински фронт по вийната срещу България.
  Този оперативен план засега е секретен и за руските изследователи.
  Слабо се изучава и Нотата на Съветското правителство за обявяване война на България. Тя е уникален измамен и неграмотен в буквалния смисъл на думата документ.
  Не се анализират надписите както вече казах върху тези монюменти.
  Не се третира и смисъла им в общия смисъл на комунизма. А смисъла е елементарен-Съветския Съюз освобождава Царство България с цел да се построи най-хуманния обществено-политически строй, комунизма.
  Което се оказа напълно неуспешно.
  Така че кой има нужда от лъжливи и окупаторски символи.

 7. Слабичко, другарю АНТИКОМЕНИСТ, много слабичко!
  Падна дори пад средното ниво на манипулатор!
  Българският Президент, който и да е той, няма правомощия НИ ДА МОНТИРА, НИ ДА ДЕМОНТИРА паметници на кого и да било, където и да са те!
  Бях спрял да те чета, дори по диагонал, но и аз съм човек… апять ашибка!

 8. ПП. Г-н Инджев е обяснил всичко от игла до конец, подкрепено и с документи, от които е видно, че ни Кмета Борисов, ни Кмета Фандъкова в нарушение на закона не са изпълнили задълженията си! А прокуратурата – крепост на червената мафия, се прави на сляпа!
  Президенти, покемони -комунисти е тюрлю гювеч за замазване на елементарния факт :Задължените конкретно по закон за демонтажа Кметове на София- Борисов и Фандъкова за нарушили закона .И все още са безнаказани!

 9. Тези дни минах покрай „Паментика на победителите“ в Докторската градина и останах доволен.
  На единия барелеф („Граф Игнатиев подписво Санстефанския мирен договор“) турският паша е по-красив от граф Игнатиев. На другия барелеф („Български опълченец и руски войн – стражи на Свободата“) под фигурите е изписано „На Шипка всичко е спокойно“. За автора не знам, но поръчителите явно не са се сетили, че това название на верещагиновия триптих е провокирано от текста на съобщенията, които ген. Радецки е изпращал от топлата си землянка, докато войниците са замръзвали, пазейки непроходимия проход. Когато в края на декември са се сетили да ги изтеглят, почти всички са били с измръзвания. И „На Шипке все спокойно“ в Русия се е превърнало в нарицателно за случаите, когато с бодряшки думи се прикрива плачевно състояние. Но най-хубавото е, че табелката, на която пише, че паметникът е открит при посещението на Путин, може лесно да се свали. Не призовавам никого към вандализъм! Просто отбелязвам, че лесно ще се свали, когато от посолството на демократична Русия помолят за това. Освен това е направена от меден бронз и нищо чудно да даде фира и преди това.

 10. Господа, мисля, че пак се голословства, защото още в деня на подписването на Санстефанския договор ние просто сменяме Султана с Государя в Санкт Петербург. Защо въобще се споменава думата “освобождение”? Та нали самият Левски ни предупреди, че “който ни освободи, той ще ни зароби”! И нали точно за това му пророчество граф Игнатиев го качи на бесилото!?!
  Лично аз не мога да открия нито един СВОБОДЕН ден в нашата история, а това след дворцовия преврат през 1989 си е чисто продължение на руското иго, което означава ЧИСТ ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ НАС, които само умуваме и философстваме…Е, време е вече поне да не се заблуждаваме! Моля ви – поне това да правим! Другото си е чиста демагогия, на което руските властници нямат равни.

 11. До Антикомунист
  Заповядай https://ivo.bg/2016/11/05/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5/
  И не пей песента всички са маскари, аз съм омерзен и няма да гласувам, а помогни да се спасим от мрака на медийния картел.
  Да разсеем мрака и покажем блясъка на НОВА РЕПУБЛИКА.
  П.П. А Левски казал ли е “който ще ни освободи той и ще ни пороби”

 12. Г-н Инджев, поздравления за чудесния текст и подробното излагане на фактите!

 13. АНТИКОМУНИСТ |
  Е ,като до сега не сте разбрали какво е казал Тр.Трайков какво правите в този блог.Приличате ми на комунистическите ченгета дето се правеха на умрели лисици.Ама ви личи.Не се хабете.Всички са убедени какъв сте.ГОЛЯМ АНТКОМУНИСТ.

 14. “Българският Президент, който и да е той, няма правомощия НИ ДА МОНТИРА, НИ ДА ДЕМОНТИРА паметници на кого и да било, където и да са те!”–Клюкар

  Драги колега,винаги съм се възхищавал на твоята коректност и колегиалност,тя ме зарежда с надежда в борбата срещу комунистическата смрад.Ето нещо специално за теб,ако ми позволиш…..

  1.Първо,аз никога не съм твърдял,че Българския президент има правомощия да монтира или демонтира паметници.
  2. Второ,Българския президент има право да взема отношение и е задължен по политически,морални и исторически съображения да взима отношение върху всяка агресия срещу неговата страна(държава,народ).Защо Българските президенти никога не говорят за 05-ти септември.Нито Плевнелиев,нито Първанов,нито Стоянов,нито Желев.

  Ама Клюкар,как е възможно такова “невнимание” към най-голямата страна в света за всички времена,която е удостоила с “чест” нашата малка,слаба,далечна и беззащитна държава.Значи Съветския Съюз за да обяви война на 202 пъти по-малка държава от нея,с която е в дипломатически отношения до последния момент,това означава, че ТОЙ- СССР, счита Царство България за важен фактор в определени отношения към самия него и кък Европа дори.Та кой ни е считал нас за нещо такова,че да ни обяви война.

  И какво се получава?-до Десети комунистите всяка година трещяха от стаден възторг от Съветския Съюз,а днес когато комунистическа България е демократична страна,никой президент не обръща внимание на тази война.
  3. От Девети до Десети,комунистите почти не споменаваха 05-септември 1944г.,но що за ужас-след Десети абсолютно нито един президент не споменава тази дата.Разумните хора веднага ще скочат и ще питат,ама защооо?

  Отговорът е прост и еднозначен-на тази дата Съветския Съюз обявява война на нашата страна България.И понеже вече не върви един Държавен глава да спомене датата,а да не спомене Нотата,затова всички те,нашите мили президенти прескачат тази дата и се правят на гугутки.Каква е ЦЕЛТА пак ще питат малкото разумни българи?

  Целта е елементарна и единствена-по този начин Българските президенти не говорят за СБВ(Съветско-Българската Война).А като не говорят за тази война,не говорят и за съветската тригодишна окупация с последващо удължаване от 40 години.

  Е,кой е този Президент по света,който не говори за последната война от историята на страната и народа му????

  Значи Руските президенти могат да припомнят и говорят за датата 22 юни 1941г., и с напълно основание,а Българските президенти не могат да припомнят 05 септ. 1944г.
  И каква е разликата между тези две дати пак би попитал разумния човек?-НИКАКВА!!!

  На 22 юни 1941г. Германия обявява война на своя съюзник Съветския Съюз и го напада, а на
  На 05 септ. 1944г. Съветския Съюз обявява война на държава,с която са в пълни дипломатически отношения и също я напада.

  Значи 22 юни е ясен,а 05 септ е таен ден от историята.

  Защо е нужно това задружно и отговорно мълчание на БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ.

  Ами за угаждане на БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНСТИ и на РУСИЯ.

  Необяснимо е по разумни съображения това невнимание,то е продиктувано отнякъде,някой е наредил на Българските президенти да не обръщат внимание нито на 05,нито на 09-септемри.И съвсем резонно и на 28 октомври 1944г-края на войната.
  Е,откъде може да дойде това нареждане,пак разумния бъларин би попитал?-отговорът пак е единствен-от Кремъл и Комапртията(БСП).От други места не е възможно,нали!

  4. Е,какво предопределя това единодушно комунистическо-кремълско мълчание????
  Единствения отговор е Българските президенти след като се рпавят че не знаят нищо за тези дати,да не знаят и за Мочите и Альочите.А “незнаейки” нищо за тях,те не им обръщат внимание.
  А като не им обръщат внимание,те не взимат отношение към символите на Съветската окупация.

  Уникален и неповторим в света е случая с президента Г-н Плевнелиев.Той не се противопостави по никакъв начин на откриването на паметника на Съветския окупатор Маршал Толбухин.При това,точно на ДЪРЖАВНИЯ ПРАЗНИК на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ- ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ-22 септември!

  И на фона на този “президентски комунистически идиотизъм” ти драги колега Клюкар твърдиш,че Българския президент не бива да се занимава с монтаж и демонтаж на паметници.

  А кой да ги демонтира тези сурогати на унижението и покварата-БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ли?

  Или служителите от Посолството на Руската Федерация в Република България.Или Президента на Русия Г-н Путин?

  5.Пето,Съветския Съюз не е обявил война на нито една политическа партия,нито на една община,окръг или околия,войната е обяявена срещу БЪЛГАРСКАТА ДЪРАЖВА и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  Е,кой е редно да вземе отношение към тези два “обекта”-ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА ,или кметове като комунистката Фандъкова.
  6. Затова комунистите нареждат Президента да не се занимава с тези символи,а снижават нивото на Съветско-Българската Война срещу ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ,на ниво кмет и община.

  А самия надпис пък потвърждава моята теза-“благодарен” е не даден кмет,обшина,район партия,или област на съвестаката окупация ,а “БЪЛГАРСКИЯ НРАОД”.

  Е,кой в такъв случай е отговорен и свързан с ЦЕЛИЯ НАРОД- Кметицата или Президента.

  Клюкар,изказвам силна благодарност към твоята реплика към мен,когато имаш време,пак попрочитай нещичко от мен,благодарността ми към теб ще бъде още по-голяма.
  С уважение лично към Клюкар!
  Твой Антикомунист

  P.S.Да,малко слабичко,ама аз все слабички неща пиша,слабичко е нивото ми,не могат всички да са еднакви,благодаря за разбирането.

 15. Абсолютно всички президенти са изпълнявали инструктажи на комунистите,защото не може един Държавен глава да не може да издаде Президентски Указ за демонтиране на всички символи на Съветската окупация.
  Какви кметове,общински съветници,посланици,патрули ,чистачи и лизачи имат място тук…
  Издава се указа и се поставя задача кой да организира и проведе демонтажа ,при това не само на символа в София,а ми в цялата страна.
  Posted by Антикомунист | март 19, 2017, 17:29
  …………..
  1.Първо,аз никога не съм твърдял,че Българския президент има правомощия да монтира или демонтира паметници.
  Posted by Антикомунист | март 20, 2017, 17:07
  …….
  Президентът да бъде абсолютен монарх! Или поне като Другаря Живков!
  Приятелю любезни, този път се уплете като пате в кълчища!
  Прочетох те до т.1 Първо,аз никога не съм твърдял,… и спрях
  Направо си паднал под кота „0”!
  Никога не съм обичал квалификациите/даже когато са справедливи!/, но в този случай, не мога да не се съглася с г-жа Савова, която беше казала/по памет/, че комунистите освен, че са нагли, са и ТЪПИ!
  Жив и здрав бъди Другарю АНТИКОМУНИСТ!
  И все така старателен!
  ПП.
  Нали всички сме равни пред Закона?
  Щом президента може да издава каквито му Укази скимне, без да има правомощия за това,
  Защо и ти не си издадеш един Указ за демонтиране на МОЧА без да имаш правомощия за това?
  Ами само плямпаш тюрлю гювечи?
  Все по вмирисани!

 16. Милицията винаги е била вЕрна на строителите на светлото бъдеще !!
  За съжаление нито един от тези строители не можа да проумее безкрайната глупост на червената идея, която повече приляга за основаването на фанатична секта от безмозъчни, алчни зомбита, отколкото за нормален живот в нормална държава. Конспирации, тайни заговори, убийства, лъжи и кражби, родиха червеното знаме, носещо сърп-знака на смъртта и чук-знака на роба!

  Какво повече да кажа!? Истината е че България прекалено навътре в себе си допусна тази отрова! Едно неукрепнало, слабо общество, едва направило първите си стъпки след падането на отоманското иго, беше хвърлено в нов още по-горещ огън! Останалите европейски държава излезнаха доста по-издръжливи и сега виждаме, че бързо се възстановяват но България е болна а Европа трябваше да бъде много по-активна в България. Всички, чисти Българи трябваше да са много по-активни и обединени но вместо това позволиха СДС, да бъде заразено и унищожено от някакви мазни законспирирани некадърници. Христо Бисеров например така и не стана ясно, какво точно правеше заедно с Иван Костов, след като всички много добре знаят какъв некадърник и неграмотник е този човек а той се издигна до поста Сив Кардинал!!?? Сигурен съм че със другите отрепки е било същото!

 17. В изданието на рубриката “Добрия тон в комунистическа България”,посочвам тона на колегата Клюкар.

  Ккато винаги,аз започвам да коментирам придържайки се към основните фактори в блога.Най-вероятно всички са забелязали,че Иво Инджев се държи с читателите си коректно и възпитано,не ползва цинизми,квалификации,обиди и др. Аз също се опитвам да подържам такъв тон,но никой досега не проявява такова високо ниво на любезност ,колегиалност и мъжкарство като колегата Клюкар.
  Точно неговото завидно възпитание ме импулсира да пиша още по-задълбочено.
  Ето още малко мисли по отношение на СБВ(Съветско-Българската Война) и (не)отношението на Българските президенти към нея.

  Дали биха могли да издадат указ за разрушаването на символите на руската безпричинна и дълга окупация,аз не споря,според мен би могло…
  Но как да издадат такъв указ,като те всички по списък не вземеат отношение към основните дати от войната .Вече ги посочих-05-ти и 09-ти септември 1944г. и 28 окт с.г.

  Президентите в нормалните и ненормалните държави(особено Русия) все намират време за да изразят своето държавническо отношение към такива дати,особено към тези,които са изключително трагични за Държавата и за Народа.Според нормалните Българи,тези дати са точно такива…

  Не минава нито една година,когато в Русия да не се спомене 22 юни 1941.Не минава нито една година,когато във Финландия да не се спомене 30 ноември 1939г. Не минава нито една година,когато в Сърбия и Гърция да не се спомене 06 април 1941г.Или пък в Полша 01 и 17 септ. 1939г.

  В комунистическа България поне 09-ти септ. се споменаваше,дори беше национален празник.И вместо след прекратяване на строежа на комунизма да се споменават и другите дати,свързани с Девети,Българските държавници,и специално Президентите не споменават абсолютно никога нито една от посочените дати.
  Какво се получава,понякога споменават 22 юни и 09-ти май,които не са дати,свързани с Българската история,но псоочените дати ги игнорират по най-безотговорен начин.

  Какво демонстрират БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ със своето дисциплинирано и задружно мълчание?????
  Ами демонстрират лоялност към Съветската окупация и Руската доминация днес.

  СБВ не се споменава дори мимоходом,комунистите поднасят цветя на Мочите и Альочите,но само на 09-септ.,а на 05 септ. не обръщат никакво внимание.А “Девети” е следствие на “Пети септ”.

  Българските президенти не признават нито “Пети”,нито “Девети”,за тях няма Нота на Съветското правителство,няма Съвестка агресия и окупация,няма Съветско-Българска Война,няма и край на войната.Грамотност на квадрат.
  И това били “президенти”.Нищо подобно,всички са руски резиденти.

  Защо БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ не обръщат внимание на тези дати? Отговорът е единствен и елементарен- ако споменат “Пети”,трябва да споменат и Нотата на руснаците,а тя вече е публикувана. И в нея никъде не пише че русите имат намерение да освобождават Царство България и Българския народ.
  Нотата си е черно на бяло документ,който има стойност на военна агресия.

  Не споменават и “Девети”,защо,ами отговорът е пак еднозначен-тогава става държавния преврат,осигурен от съветските служби и техните агенти в България. Пък е трябва да спомената и “Пети”.Отделно от това,на 08 и 09-ти септ. властите и гражданите в България посрещат с цветя и музика Съветските окупатори.По този начин Съветския съюз е направен за смях от България-вижда се на какъв “враг” тази огромна държава е обявила война.Това се разбира веднага от Щаба на фроната и сътрудниците на НКВД,които изпращат информация лично до Сталин,който се усеща каква “простотия” е направил и незабавно нарежда да се спрат “военните действия към 23 ч. на 09 септ.”

  Защо БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ не обръщат внимание и на края на СБВ-28 окт. Логиката пак подава единствен отговор-ако споменат тази дата,трябва да споменат и първите две,иначе няма хронология,а всяка война има свой период и хронологически факти и събития.

  Ето защо БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ се правят на гугутки и отговорно и НЕслучайно мълчат.

  Мълчат безброй фактори в България,но прави чест че поне един журналист и пистател е отворил “случая” пред публиката.

  Лошото е,че е само той.

  Така че драги Клюкар,преди да се вземат евентуални мерки към символите на съветската окуапция на България,трябва БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ да вземат отношение към тях,ДА,точно ТЕ,а после кметици и всевъзможни безотговорни птици.

  Затова безброй пъти казвам-който премълчава тези дати е комунистически мръсник.

  И вместо БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ да се поучат от Руските президенти,те мълчат,защо ли,ами защото тяхното мълчание е в услуга на Русия ,на всички комунисти и чекисти.

  Както споменах по-рано,как такъв специалист по десетки големи и малки войни като комуниста Тома Томов,поне веднъж не спомена последната война,обявена срещу БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

  Що за съвпадение е ПРЕЗИДЕНТСКОТО МЪЛЧАНИЕ с КОМУНИСТИЧЕСКОТО МЪЛЧАНИЕ.

  И пак според моя гениален учител Виктор Суворов,неговото правило на “третия път” е напълно приложимо в случая-ако мълачт повече от два или три презоденти,следователно мълачнието им НЕ Е СЛУЧАЙНО.А принципно!

  И то е ТЕЧНО,за съжаление се оказва че ще е и ВЕЧНО.

  Дано отново колегата ме прдизвика с неговата любезност да кажа още някои неща,за което пък многобройните читатели на нашия сайт биха останали доволни.

  С уважение към Клюкар!
  Антикомунист!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.