44-то Народно събрание ще е като през 44-та година- руска окупация без българска съпротива

Остава по-малко от седмица до развръзката от изборите за 44-то Народно събрание. Ще ми се да напиша една оптимистична прогноза, но предпочитам да не лъжа себе си и читателите.

Политиците, разбираемо, се опитват да мобилизират колкото се може повече подкрепа и обещават победа без значение какви са социологическите резултати. Но аз не съм политик.

Какво бих направил на тяхно място в оставащите дни?

Не ми идва на ум друга идея, освен същата, която от избори на избори предлагам, но не долавям никакъв отзук. Ето защо ще я изтупам от прахта на забравата и пак ще я сложа на своята витрина- не, че би имала магическата сила да преобърне някакви тенденции и да пренареди картите на съдбата. Но все е нещо в графата “консолидация”.

Бих свикал предизборен митинг пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София, за да се види , че в България има съпротивителни сила срещу корена на злото, срещу фундамента на лъжата и напук на търпимостта към нея, а не само заради неуредените сметки с натрапения тук съветски комунизъм и колониализъм.

Днес, обаче, си дадох сметка отново, доколко нищо подобно не витае в полическото пространство като намерение. Убедих се в това по време на т.н. дискусия ( нищо дискусионно не забелязах- имаше вежливо съгласие и размяна на комплименти) за бъдещето на Европа, организарана в Дома на Европа в столицата по повод 60- годишнината от сключването на Римския договор, т.е. от подписването на акта за раждане на бъдещия Европейски съюз.

Няма да преразказвам казаното от българските евродепутати в техните експозета, под част от които бих се подписал ( макар и с особено мнение, поради една крещяща липса в тях). Но най-лошите ми очаквания се сбъднаха в едно отношение: два часа гладки речи, въпроси и отговори нито за миг не засегнаха темата за войната в Украйна, най-голямата европейска държава, препъната силово по пътя към европейската й интеграция, на чиято европейска територия се води война по вина на съседната евразийския империя. Все едно, че няма такъв проблем.

Ще попитате защо не съм попитал нещо по този въпрос ( сякаш не ми е ясно, че една Илияна Йотова и един Ивайло Калфин няма какво да ми отговорят). Мина ми през ума ( отново) да се изявя като “черна станция”, както съм правил не веднъж на подобни форуми. Но си дадох сметка, че не съм на място в тази компания- дори е чудно, че изобщо са ме поканили. Гласувах с “краката” си накрая.

Да обсъждаш два часа проблемите на Европейския съюз и да не споменеш нито веднъж предизвикателството на руската агресия ( в Украйна, а потенциално и на доста други места), е ярко доказателство докъде сме я докарали тук. Снишаването (пред опасността да си имаме работа с руската мечка и нейните местни помагачи) е довело до преклоняване на главицата ни пред кремълската сабя, която дирижира страховете на нашия политически елит.

Ето защо развръзката на изборите не се очертава да донесе промяната, желана от онези от нас, които не се чувстваме представени и “възнаградени” за упоритостта да откажем подкрепа за популизма на ГЕРБ, реваншизма на БСП, примитивизма на патриотарите, етноцентризма на депесарите и изобщо на другарките и другарите , различни в нюасите, но обединени помежду си като пролетариите от всички страни в името на властта.

Това е, което мога да прогнозирам без да предозирам.

38 мнения за “44-то Народно събрание ще е като през 44-та година- руска окупация без българска съпротива”

 1. Освен агентурата в столицата, тов. посол Макаров стяга и регионалната… Като гледам, въпрос на време е Бургас да придобие статут на Крим, Камчия вече на практика е нещо подобно, но пак гледам, гледам и виждам, че вината за това престъпно и вонящо на азиатска корупция предателство май не е пряко на “комунистите”. Направиха Черноморието руски анклав точно “успешните кметове от “дясната”, “антикомунистическа” още от дядово време, сестринска ЕНПейска, “евроатлантическа” и пр. “партия” герб. За да се любува Банкянската мутра от брега на паруси, гларуси, маруси, дуси, чайки, собаки лайки, яхти, корабли, самовари, и руски туристы, руски туристы и още руски туристы, еще раз, эх раз!…
  Ето защо НИТО 1 глас на десен българин- евроатлантик не трябва да отиде за рубладжийския клонинг герб. Вътрешновидовото междустадно самоунищожение е едно от нещата, в които руските комуняги и техните подражатели нямат равни.

  http://pik.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B4-600-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%8E%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2016-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-news641979.html

 2. Да, докато Путин седи в Кремъл, Президентът Плевнелиев ще ни липсва всеки ден и час….

 3. Важното е да гласуваме за реалните и доказали се хора. Не си спомням автора но:”След 26 и март няма да е по-добре,но със сигурност ще е различно”.
  Силата на мъдрия е в десницата му, на простия и заблудения в левицата му.

 4. Какъв е фундаментът на съвременната демокрация? Сърцевината?
  Равното ПРАВО да бъдеш избиран, и равната ВЪЗМОЖНОСТ да избираш!
  Започнала с „Магна харта” преди 800г. , преминала през кръв и премеждия, няма да свърши и с изборите за 44-то НС.
  Каква е моментната картинка у нас?
  Не са РАВНИ правата да бъдеш избиран- дори и за включените кандидати в листите! Освен, че има и праг,преференциите не важат за водачите на листите!
  Така в Избирателния Кодекс е съхранен чл.1 от Живковата Конституция за ръководната роля на Партията/ и нейния Вожд/.
  Не сме равни на ПРАКТИКА по ВЪЗМОЖНОСТ да гласуваме-зависими сме от местоположението си ,моментното си състояние и времето на гласуване.
  Затова в нормалните държави се гласува по пощата/има ги навсякъде по света и у нас/ и можеш да гласуваш цял месец преди датата на изборите!
  У нас заобикаляйки Конституцията ,ПО ЗАКОН са лишени от глас НА ПРАКТИКА около 2млн. избиратели!
  Дори и да идеализираме нещата с липса на фалшиви протоколи и купени гласове, у нас е разрушен фундаментът на демокрацията-равното ПРАВО да бъдеш избиран, и равната ВЪЗМОЖНОСТ да избираш!
  В различните държави и демокрацията и различна: „Всеки народ си заслужава управниците!”
  И у нас ще бъде така ако ни ПОЗВОЛЯТ да си ги „заслужим” .
  Засега ни ги назначават!
  С повече шум и лакърдии, но на практика ПОЧТИ като при Тато!

 5. За европейска България с №4!
  За НОВА РЕПУБЛИКА!

 6. Жалко…..много жалко….
  И на мене ми се къса сърцето, и аз се чувствам безсилен, безпомощнен, и – както е казал поетът – “От нийде взорът надежда не види….”

 7. 44-то Народно събрание ще е точно такова, каквото заслужаваме. Още веднъж от същото.

 8. Социологическите проучвания са мощно средство за масова манипулация. До скоро нито една дясна партия не минаваше бариерата, сякаш ние, “десните” демократично и проевропейски настроените сме изчезнали. ( Абе още малко ще стигнем Путин с неговите 89%). Сега ни подхвърлят, че РБ достига 4.4%, т.е. “хванете се за тях”. Тия малоумници си мислят, че човек,който не понася БСП и ББ, ще се дигне да гласува за Кунева и Москов?!

  Просто не се поддавайте – не гласувайте с отвръщение за по-малкото зло ( не се знае колко ще порасне). И не вярвайте на екзитполовете, и не се отказвайте до края.

 9. Ето затова господин Инджев трябваше да се кандидатирате за депутат,за да може поне един човек от трибуната на Народното събрание да разобличи Петата колона на Русия,а на избирателите да им дойде просветлението и да не се оставят да бъдат лъгани и манипулирани.

 10. На 26 март! От ТРЪН на ГЛОГ.Или от ДС на БКП.Избирай народе. Да ви е честито новото правителство.IIC…..oIL.

 11. ПРЕДИЗБОРНА ВИКТОРИНА „ПОЗНАЙ РУБЛАДЖИЙСКАТА ПАРТИЯ ПОСОЧЕТЕ ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ И СПЕЧЕЛЕТЕ!

  1. Лидерът на каква партия публично възхвалява режима на Тодор Живков за „построените от него две Българии”?
  А) На комунистическо-рубладжийска
  Б) На антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И на двете
  2. Коя партия изпраща като посланик в Брюксел и в Москва прононсиран съветски агент, син на убиеца на писателя Георги Марков и коя партия пълни дипломацията и специалните служби с руска агентура?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете

  3. Каква партия оплаква „загубата на руските пазари” и роптае срещу санкциите против Русия?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете
  4. Коя партия блокира засилването на активността на НАТО в Черно море и регионалните инициативи като отговор на руската агресия?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете
  5. Коя партия превръща Черноморското крайбрежие в руски анклав с всички опасни последици за националната сигурност?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете

  6. Коя партия величае Путин и Лавров?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете

  7. Каква партия цени биографията на червен фатмак, милиционер, ДеСарски копой, потомък на живкови придворни като стабилна гаранция за кариерен възход?
  А) Комунистическо-рубладжийска
  Б) Антикомунистическо-евроатлантическа
  В) И двете

  Ако Вашите отговори са А, вие явно сте пропуснали последните десетина години от политическия ни живот, когато се появи планирана разновидност на комунистическо-рубладжийска партия.

  Ако Вашите отговори са Б, пред Вас е бляскаво политическо бъдеще- Вие ще направите щеметна кариера в ГЕРБ! Побързайте, депутатските листи се затварят, но идат местни избори! Успех
  Ако Вашите отговори са В, сигурно само е мястото Ви като читател и коментатор в блога на Иво!

 12. Да допълня клюкар. Медийния картел, билбордове и реклама.
  Г-н Инджев, моето мнение е следното: Трябва да подкрепим НОВА РЕПУБЛИКА защото нейните лидери с това което са били, са се изправяли срещу руската мечка и само може да предполагаме каква смелост и саможертва се изисква. Атанас Атанасов беше на службите когато по негово предложение бяха изгонени 3ма руски дипломати и един турски консул . Трайчо Трайков беше уволнен от бойковото правителство заради руската мечка и сибирския сняг . АТАНАС АТАНАСОВ напусна комисията по сигурността, когато бойко даде службите ни на концесия на сараите, а те са на руската мечка. Радан Кънев излезе от правителството, когато бойко си риташе мачле и царя (цацаров) си запази самовластието- пеевски-руска мечка. На Радан Кънев борбата за правосъдна реформа е основен приоритет. Ако по закон МОЧА е трябвало да се премахне от това място достатъчно е решение на съда, което няма как да не се изпълни. Съдът може да свали от власт президент и премиер.
  Мартин Димитров основния борец против ” течната дружба”( по Вашето определение). Лукойл, АЕЦ Белене. Да му отчетем смелостта да се изправи срещу ежедневния пладнешки обир от горивата. Много ще ми се удължи коментара, но мисля че това е достатъчно. НОВА РЕПУБЛИКА единство на дела и думи.Според мен сме длъжни да я подкрепим максимално. Не трябва да привеждаме като аргументи фалшиви новини и прогнози част от войната на медийния картел срещу НОВА РЕПУБЛИКА-ОБЕДИНЕНИЕТО НА ДЯСНОТО.

 13. Вече години наред българинът се чувства в “руска обсада” по станалото отдавна чуждо и враждебно “Българско” черноморие: навсякъде, по улиците, на плажа, по спирките се чува само руска реч, пред касите в супермаркетите с предимство пак са руските граждани, защото мнозинството от касиерките са рускини, в магазините за облекло и мебели, докато спорът за “скидка” не приключи, нито един българин няма шанс да бъде изслушан и обслужен, по ресторантите първо обгрижват рускоговорещите, общинските институции, оглавени от рублофилски кметове- безочливи национални предатели, обръщат внимание и решават с предимство проблемите на руските собственици… и всичко това при положение, че руските собственици и техните гостуващи “родственици” (руски туристи под прикритие), все още са само “постоянно пребиваващи”.
  А какво ще бъде, когато след 1-2 години, когато всичките руски собственици, според закона за чужденците у нас, ще станат български граждани с право да гласуват и да се разхождат без визи в страните от ЕС?
  Като нищо (за наш срам!) европейците отново да въведат визи само за граждани на България, за да спрат наплива на тази напаст- новите български граждани от руски произход, които и там задължително ще пренесат съпроваждащата ги престъпност, корупция, и ,естествено, ще започнат да подкрепят материално и морално крайнодесните евроскептични партии, които открито декларират, че основната им цел е да разбият Европейския съюз.
  Кой ще ги пусне сибирските примати и там да вилнеят, както са се разпищолили у нас ?
  Все пак, властимащите в Европа, НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИЯТА СИ, СА ДЪРЖАВНИЦИ!

 14. Никакъв шанс няма тази проклета държава с този проклет от Бога народ.
  Единствената плаха надежда е да пукне по-бързо донорът на всички бугарорусняци -параша.Но дори и тогава, без физическа ликвидация на голям процент родни комунета, няма да стане, а дори и за това уви тоя народ (вече) не го бива.
  Бягайте от територията. Тук ще умре последният комунист на Земята – не аз, Талев го е казал.

 15. Затива моят избор е протестен, квадратчето:НПН. Поздравления за написаното!

 16. Г-н Станев, аз ще удържа обещанието си и ще мълча до 20-00 часа на 26 март.
  След това ще напиша нещо, което го написах преди месец и половина.
  Успех!

 17. ДО:NELLY с квадратчето НПН.
  А защо ще се разкарваш изобщо до до урните?
  И ли и тук агитираш срещу НОВА РЕПУБЛИКА? Но “хитро”!
  На принципа: “Като няма риба- и ракът е риба!”
  Който клъвне- клъвне!
  Все файда!

 18. до NELLY
  Бих постъпил като вас, ако бившите комунисти не бяха направили гласуването задължително. Затова няма да си направя труда дори да отида до предизборните урни.

 19. До NELLI и MIKA
  Казано по-просто!
  Агитирате да се запази статуквото ГЕРБ=БСП и ОФ-креатурите им.
  Волята е ваша -както желаете – НПН-
  Но всички останали, които искат да не сме вечен сателит на кочината Русия, които са за европейка благоденстваща България , всички с №4 за НОВА РЕПУБЛИКА!
  И леви, и десни-статуквото еднакво ни ограбва!
  Всички за единствената алтернатива на статуквото – НОВА РЕПУБЛИКА!
  Всеки “ОТ ума си тегли!”
  Бълтаринът също-вече 27г.

 20. Всички,които тук агитират да не се гласува на тези избори или да се гласува с “не подкрепям никого” са вредни агитатори на петата колона. Какво ще постигнете като не гласувате? Подарявате победата на тъмните сили. Това ли ви е целта? Контролираният вот на ГЕРБ, ДПС и БСП да спечели. Хайде моля, без зловредни съвети. Вие сте провокатори- агенти.Визирам NELLY, MIKA. Този филм, дето всички са маскари сме го гледали и не ни харесва. На 26 март всички масово за НОВА РЕПУБЛИКА.Дори да ми кажат, че само аз ще гласувам за тях няма да се поколебая да ги подкрепя.

 21. До Ядосана
  Не сте сама,заедно сме,защото единственият полезен ход е НОВА РЕПУБЛИКА.

 22. до КЛЮКАР и ЯДОСАНА

  Изглежда не ви е съвсем ясно какво е пропаганда, затова прочетете написаното по-горе от Веселин Станев.
  Да, този път аз няма да гласувам, но го правя по изключение. Привърженик съм на ДСБ и бих гласувал за тях дори и скрити зад тъпото “Ново двайсе” и единствената причина да не го направя е Радан Кънев и цялото ръководство, които се коалираха с комунистическата мутра.
  На предишните парламентарни избори се доверих на многократното им твърдение, че при никакви обстоятелства няма да подкрепят правителство с премиер Бойко Борисов. Два дни след това разбрах, че съм допуснал огромна грешка. Е, вече знам с кого си имам работа и това повече няма да се повтори.
  Оправданията, че Кънев пристанал на мутрата, защото мислел че ще го накара да направи реформи и да започне борба с корупцията (която сам създава) са направо смешни. Ако това е истина, то значи Кънев е глупак, а ако съзнателно е лъгал избирателите си, значи е боклук! И в двата случая трябваше отдавна да бъде свален, но не!
  По пътя на логиката, след такъв провал трябваше да последват оставки. Оставки за доброто на ДСБ. Вместо това на конгреса Кънев беше единствения кандидат за председател. Единствения!?
  Та те се правят на много хитри, като си мислят че имат работа със зомбирани гласоподаватели като тези на БКП, които ще им простят всичко, просто защото нямат друг избор. Е, поне с мен жестоко са сбъркали.
  Един глас по-малко.
  Само един!

  P.S. Гласуването в РБ е задължително!

 23. За миковщината.
  Елементарно и примитивно.Кънев ли ви е големия зор? за вас каузата не е ли важна? Но да се уточним – знаете ли какво е кауза?

 24. @mika. Кой в живота си не е допускал грешки?Радан Кънев обеща при изборен провал да подаде оставка.Ако НЕ го направи има основание за разочарование но дотогава НЕ.

  Бюлетина 4,ако не за нас то за децата и внуците ни.Не ги правете бегълци

 25. до ДАНО

  Щом за ръководството на ДСБ тяхната кариера е по-важна от “каузата”, защо да гласувам за тях?

  до SIMEON

  Да, вярно е че всеки допуска грешки, но също така е вярно и че всеки трябва лично да носи последствията от тях. Те обаче хитруват. Въпрос на време е да видим дали ще им мине номера.

 26. до SIMEON
  P.S. А какво значение изобщо ще има оставката на Кънев, след един евентуален изборен провал?

 27. @mika е нали сте му много обидени и разочаровани на Кънев и Плевнелиев.Христос да слезе и той няма да пасне на ах ангелските критерии.гласувайте си НПН “протестно” по този начин твърдите електорати бетонират статуквото,а матряла блее от кеф че “ги е наказал”

 28. P.S. @ mika: А всъщност мат’ряла си го е нареферндил (нареферендил = нахендрил с 100% самоучастие) четвъртит, с контра гайка и ситна резба против развиване.
  Е, щом му е кеф на мат’ряла да си го нахендря аз на такова удоволствие няма да преча.
  Надявам се на децата и внуците да попитат мат’ряла като му е било толкова кеф да си го нареферендва защо го е нахендрил и на тях и зорлем ги е накарал да с тънат бегълци от България

 29. Към MIKA:
  Грешките на Радан са от полза на България, докато вашите безгрешни крачки след преживения ви катарзис от допуснатата ваша „огромна грешка“ поддържат прекрасно статуквото организирано от бкп-герб-ДПС и водят България към упадък.В този смисъл определенията, които давате за Радан,че е “глупак” и “боклук” според мен са плод на неприкрита ви злоба, ограниченост и завист,но от друга страна са в изключително съзвучие с вас.И още нещо там, в тази КОАЛИЦИЯ №4. Там, Радан не е сам. Там са Трайчо, Мартин, Борис, Атанас и още много грешни, но морално чисти и способни хора. Всуе е напразно мика. Няма да успееш с агитацията си против НОВА РЕПУБЛИКА, защото семките ти са безплодни.

  НОВА РЕПУБЛИКА-ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 30. P.P.S. @mika: А оставката на Радан Кънев е за онези “разочаровани” и “обезверени” които като политически пуберчета хем ги сърби,хем ги боли и не знаят дали им се ходи по малка нужда или им се прави секс

 31. До MIKA
  Не разбирам КОНКРЕТНО за какво ми се гневиш!
  Конккретно за коя ДУМА?
  ВОЛЯТА Е ВАША!
  Заставам зад всяка буква и запетайка от написаното!
  Прочети го пак добре/ако желаеш/
  …….

  Казано по-просто!
  Агитирате да се запази статуквото ГЕРБ=БСП и ОФ-креатурите им.
  Волята е ваша -както желаете – НПН-
  Но всички останали, които искат да не сме вечен сателит на кочината Русия, които са за европейка благоденстваща България , всички с №4 за НОВА РЕПУБЛИКА!
  И леви, и десни-статуквото еднакво ни ограбва!
  Всички за единствената алтернатива на статуквото – НОВА РЕПУБЛИКА!
  Всеки “ОТ ума си тегли!”
  Бълтаринът също-вече 27г.

  Posted by клюкар | март 21, 2017, 18:31

 32. до SIMEON и TERVEL

  Може би сте прави, че съм злобен, ограничен и завистлив политически пубер. Явно дясното в България е завряно в миша дупка не заради некадърните и лъжливи политици разпореждащи се в него, а заради такива симпатизанти като мен, които им търсят отговорност и чиято ограниченост не може да разбере гениалните им стратегически ходове.

 33. Mika, вие какво предпочитате ,и какво предлагате?!?!?
  КОЙ е вашият избор за десен о ляв политик?!?
  Защото си представете, че отивате на магазин. И трябва да си купите от наличните в него стоки. Вие или си купуе=вате от наличните стоки, или си излизатебез нищо. Итрябва сам/а да си ги произведете в необходимите за вас качество и количество. Но пък само за ваша консумация, защото едва ли ще се харесат на много други купувачи, защото са съобразени с конкретните ваши уникални и бутикови стандарти и изисквания.
  Това свежда избора ви или да си тръгнете от магазина все пак с някаква стока, която най-добре покрива ощоприетите стандарти за нея и вашите изисквания ,или сам/а да предлижите своя собствена марка ,със лично ваши стандарти , но с ограничен кръг от потребители, или само за ваша консумация. Или да не купите нищо , ида си останете без нищо.

 34. Писах за миковщината, а не за Мика,но тя се е припознала. Щом е така поне да беше отговорила на въпросите ми. Пак ли ще се припознае ,ако попитам какво е наглост?

 35. Mika,
  Не е затова, не се ядосвай.
  И така си противоричиш, отговорност се търси от тези които са имали възможност да изпълнят обещанията си. Критика ти трябва да насочена към тези които пречат и престъпно бездействат. Но бягането от отговорност не е решение ако имаш интереси. И винаги имаме избор не забравяйте това.

 36. към Веселин Станев:

  Напълно съм съгласен с Вас!
  Няма нищо по-читаво от Нова Република.
  Аз, семейството ми и приятелите ми ще ги подкрепим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.