Борисов отиде на крака в щаба на московската пета колона

Борисов и компания от ГЕРБ днес са сторили предизборен поклон на Национално движение “Русофили”, които, оказва се, си поръчват социологически изследвания за съотношението на русофилите и “русофобите” в тази уж чужда партия.

След срещата НД “Русофили” и Борисов ( във фейсбук) осведомяват по уж идентичен начин, но всъщност с “някои пропуски” какво се е случило.

Русофили.бг:

“Състоянието и перспективите на българо-руските отношения бяха обсъдени днес на среща между ръководствата на НД „Русофили“ и Политическа партия ГЕРБ.

Срещата е по инициатива на Национално движение „Русофили“, което се обърна с покана за предизборни разговори към партиите с потенциал да излъчат представители в следващия парламент – АБВ, „Атака“, БСП, „Воля“, ВМРО, ГЕРБ и ДПС.

По-общата цел на инициативата е да допринесе за подобряване на българо-руските отношения и в този смисъл за привеждане на държавната политика в по-пълно съответствие с настроенията и очакванията на българския народ. Убеждение, че „България трябва в максимална степен да възстанови и поддържа приятелски отношения с Русия“, са изразили 67 процента от запитаните в национално представително изследване на „G consulting“, проведено през юли 2016 г.  На противно мнение са едва 5 процента.

За последната година посещенията на руски туристи в България са се увеличили с 40%, а с президента Путин сме обсъждали и потенциалните възможности за двете страни от проекта за газовия хъб „Балкан“, работата по който вече започна, отбеляза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на „Русофили“ Николай Малинов подчерта, че движението сътрудничи много ефективно с редица кметове на ГЕРБ. Според цитираното проучване съотношението между русофили и русофоби сред електората на ГЕРБ е 48:13 процента.

В последните години работим много интензивно, за да бъде възстановена популярността на руския език у нас, оказваме методическа и организационна помощ за изучаването му в детските градини и училищата, отбеляза зам.-председателят на „Русофили“ Пенчо Зулчев. Той отправи молба към лидера на ГЕРБ да подкрепи тези усилия, които бележат видим успех”.

Бойко Борисов във фейсбук:

“По покана на Национално Движение „Русофили“ днес проведохме съвместна среща. Запознах техните представители с прагматичните отношения на България с Русия и ЕС.

Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си.

За последната година посещенията на руски туристи в България са се увеличили с 40%, а с президента Путин сме обсъждали и потенциалните възможности за двете страни от проекта за газовия хъб „Балкан“, работата по който вече започна, съобщи още Борисов.

Изразих несъгласието си с потъпкването на европейското знаме по време на събора на язовир Копринка. Представителите на Движението ме увериха, че това е било провокация и че те не стоят зад този акт, допълни във Фейсбук Бойко Борисов”.

Както се вижда, русофилите правят проучвания сред избирателите на ГЕРБ, но Борисов не се засяга, че му шпионират електората по проруска линия, а само “пропуска” да спомене този факт. Но и двете страни не пропускат да се похвалят как лично работят с президента Путин за газовия хъб “Балкан”.

От НД “Русофили” пък предпочитат да не споменават, че Борисов ги е смъмрил приятелски за стъпканото европейско знаме на русофилския събор край язовир “Копринка” миналия семптември. Застраховал се е “европейски” и побърза да изведе тази застраховка като основен акцент от поклонението си в русофилската централа.

Ако питате мен, който многократно съм посочвал очевидното русофилстване на Борисов, няма изненада във факта, че ГЕРБ вече официално се нарежда сред посочените от петата колона на Москва проруски партии. Интересно е обаче, че русофилите някак си много пестеливо споделят резултатите от своето социологическо проучване при положение, че техният лидер Николай Малинов ( напуснал БСП в знак на протест, че соцпартията не била достатъчно проруска) не веднъж се е изхвърлял с твърдения за огромен процент русофилстващи българи. Ако имаха данни за нещо подобно, защо не ги споделят сега?

Вместо това ни баламосват с твърдения за 67 процента от българите, които били за приятелски отношения с Русия. Че защо да не са? И аз съм за приятелство, а не за война ( пък била тя и хибридна от страна на Русия), ако въпросът е зададен така. Друга тема е с каква Русия искаме да си дружим и дали искаме в България да е като в Русия. Защото на точно този въпрос последният път, когато беше зададен на българите малко след руската агресия в Крим, едва 6 на сто са отговорили положително.

15 мнения за “Борисов отиде на крака в щаба на московската пета колона”

 1. Да не са се координирали с този полезен идиот? Щял да пее за Русия!…
  http://www.168chasa.bg/article/6126767

  В парада на кремълските доброволни роби Роби обаче тръшна класика олывэр стоун- сега той пък трябва да каже, че ще снима целулоидна възхвала за живота в Северна Корея, или романтична биография за светлия образ на парижкия мечтател Пол Пот, а пък ноам чомский ще напише възторжена рецензия в NYT RB… Отврат!

 2. Бойко изпълнява заветите на Т.Живков:
  България да стане >16та република на Русия.

 3. А междувременно абсурдите в Русия продължават:
  “Теперь в России те, кто попал под продовольственные санкции собственного российского правительства, будут кормить тех, кто попал под иностранные санкциил”

 4. На 01.02.1945г. една шайка от комунистически главорези става автор на най-страховитото масово изтребление на държавници в цяла Европа – в тази вечер са разстреляни и хвърлени в общ гроб 3-ма регенти, 22-ма министри, 67 депутати, 47 генерали и висши офицери, 8 царски съветници и един княз.
  След това, с „решаващата помощ на СъвеЦката армия” продължава с години систематичното избиване на елита на българската нация!
  Десетки хиляди- нямат изброяване!
  Ето само няколко от тях :
  Райна Княгиня, ушила знамето на Хвърковатата чета на Бенковски, след освобождението е първата българска дипломирана акушерка!
  Синовете и, герои от бойните полета в защита на България:
  1.Владимир.Разстрелян на улицата без съд и присъда от комунистите-московски мекерета,национални предатели на 10.10.1944г.
  2.Иван,с чин генерал.Осъден на смърт от т.н.”Народен съд” , но садистично умъртвен в концлагера “Слънчев бряг” в Ловеч.
  3.Асен.След 09.09.1944г.дълги години лежи по концлагерите.
  Димитър Пешев/спасителят на десетки хиляди български евреи/ е осъден от т.н.”народен съд” на 15г. концлагер за АНТИСЕМИТИЗЪМ… Милиони евреи от цял свят са му признателни, а в сградата на Съвета на Европа в Страсбург, наред с бюстовете на основателите на Обединена Европа, е поставен и неговия бюст!

  А московските вампири ежегодно пируват на яз. Копринка/Г.Димитров/ с Нинова и Радев!
  А московските вампири целогодишно пируват в България и „приемат ВИНАТА само с мезета”
  Днес на хорото на вампирите без капка срам се хвана и Бойко Борисов!
  Българи!
  Опомнете се!
  Вземете се в ръце!

 5. До КЛЮКАР:
  “Днес на хорото на вампирите без капка срам се хвана и Бойко Борисов!”
  Не днес, не днес, приятелю! Банкянското човекоподобие си друса това хорце още от тодорживково време и не се е пускал от него!
  Само наивници и неграмотници го припознават като десен и противник на комунягите от БСП /Българските Слуги на Путин/.

 6. Клюкар, много интересни неща казваш и не трябва да спираме да ги повтаряме докато историята се пренапише и чрез медии и чрез събития и чрез паметници. Аз мисля че и на ЕС може да помогнем, като запознаваме европейците какви ги е вършела великая ссср. Бях чул за слънчев ден, но за слънчев бряг не бях.
  П. П Често срещам символите сърп и чук. Тия хептен са се разпали.
  Опомнете се, вземете с в ръце. Помогнете НОВА РЕПУБЛИКА да пребори герб. Да покажем че не сме роби а достойни синове и дъщери на нашите възрожденци. ВЪЗРАЖДАНЕ С НОВА РЕПУБЛИКА!!!!

 7. и какво още трябва да се случи за да стане ясно че ЕДИНСТВЕНИТЕ партии с ясна реалистична,трезва и прагматична позиция с/у Руслямска държава са НОВА РЕПУБЛИКА и ДОСТ.

  А за всички негласуващи и гласуващи НПН, които мрънкат като вдовица за вибратор – правете каквото искате,само че нямате право да мрънкате СЛЕД изборите (и не ми излизайте с изтъркания жалък филм “емигранта у Америката”),а вървете си взимайте рублите от БКП – РУСТРОЛЗАВОД ЕООД

 8. SIMEON | март 21, 2017, 21:02
  Поздравления за достойния коментар!

 9. ДО ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Абсолютно си прав!
  Изразил си се по-кратко и по-ясно от мен.
  Аз имах предвид, че зомбираните от ГЕРБ и БСП безсрамно ще твърдят обратното, колкото и детето да вика , че царят вече е съвсем гол!
  Ще твърдят, че това е висша политика, която ние простосмъртните не разбираме!
  А всъщност си е обикновен цинизъм!

 10. Мойто мнение за ДОСТ е друго. В момента имаме една ” война” между дсп и ДОСТ, но според мен преиграват. На Турция не се даваше никакво влияние. Сега руснаците могат да им отпуснат някой малък процент.
  Знаем колко важна е абривиетурата рб. Има една голяма част от хората мислят че лидерите Трайчо Трайков, Мартин Димитров и други са от рб. Медийния картел помага. Има и други плюсове от рб. И по абсолютно ченгесарски начин корман Исмаилов се подписа и благодарение на неговия подпис се открадна името рб и сега зетят на Бриго Аспарухов е при тях. А корман Исмаилов отиде при дост. Ама стига сме вярвали на приказки . Ако Местан е десен, можеше да намери формата и чрез ясни и точни ангажименти да се обедини с НОВА РЕПУБЛИКА която ще повторя е дясното обединение.

 11. Пълен цинизъм е комунистическата формация от състава на БСП.
  Тяхното “движение” не е никаква движени ,а комунистическо умопомрачение.

  Още повоече “национално”. Българската нация не свързана с комунистите напълно,че да се носи тази квалификация.

  Отделно от това,всяка “филия” е провъраност,хоби,вярност,а не политическа категория
  Впрочем няма смисъл след комунистическата лудост и държавата полудява…

 12. СТАНЕВ, 100% съгласен и по принцип си прав.В моят коментар засегнах единствено и само въпроса с позицията срещу Руслямска държава.
  А иначе – няма спор: Аман от ментета,НОВА РЕПУБЛИКА – ОРИГИНАЛЪТ

 13. Какъвто ще да е Местан, ако успее да събере повече гласове от доказаното ченгесарско-русофилистично-бандитско ДПС, за да се приключи с това раково образувание, тогава ползата от ДОСТ ще е страхотна и в един следващ парламент може да се мисли за една коалиция на нормални некомунистически, непутинофилски партии!
  А в предаването на хекимян беше организирана провокация на Евгени Михайлов, когото уважавам за честната му позиция!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.