Борисов прогледна предизборно със западното си око за Крим

“Алелуя, Бойко прогледна”, би казал някой проповедник  от онези мошеници, когато по даден от него знак някой уж незрящ изведнъж “проглежда”.

Наш Бойко най-накрая чудотворно прозря предизборно за анексията на Крим от Русия ( макар да продължава да внимава да не спомене самата Русия) като нещо, срещу което “продължаваме да сме”.

Казва днес го за пръв път в интервю за Ройтерс:

“We continue to be against the Crimea (annexation), because when borders are changed by force, Bulgaria becomes vulnerable,”http://in.reuters.com/article/bulgaria-election-gerb-idINL5N1GX58A

Борисов вече промълви няколко пъти през последните дни при обиколките си в страната, че няма да е добре, ако някой ( разбирай- Турция и подразбирай- в Кърджали) развее неговото знаме у нас като свършен факт. Но никога досега, в качеството си на премиер или на пишман опозиционер, той не се е произнасял ясно публично срещу руската анексия на Крим като за “промяна на границите със сила”, която прави България уязвима.

След като посети днес щаба на руската пета колона в София и  направи проруски реверанс към Национално движение “Русофили”, Борисов бърза да компенсира пред избирателите ( и посолствата) впечатлението от този жест на самопризнание за русофилското си пристрастие с “нещо по-така” от обикновено. Защото, повтарям, никога досега той не е заставал ясно с публично изявление срещу анексирането на Крим, както ( почти) прави за първи път в интервюто си за Ройтерс.

Това, че Борисов играе роли за всички възможни публики в България, е банално да се каже. Но в случая надиграва дори себе си, заигравайки и с международната аудитория.

Актьорското му майсторство в рамките на това театро, обаче, все пак си остава за консумация у наше село, където наивниците са достатъчно много, за да му рускопляскат.

По същото време, само с часове разлика в изявите, Борисов заяви в Благоевград следното по темата за Русия , персонализирайки благодарността си към Путин , че върнал руските туристи в България ( нали са му крепостни туристи, които оттегля за наказание или връща като награда за добро поведение на Турция или на България!):

“С Русия имаме прагматични и изгодни отношения – президентът Владимир Путин върна руските туристи в страната ни, имаме 40% ръст. Имаме 14% ръст и на стокообмена с Русия, въпреки наложените санкции”.

15 мнения за “Борисов прогледна предизборно със западното си око за Крим”

 1. Борката докато разбере и ето, че Корнелизъма дошъл вече, а той – назрачен за главен секретар на МВР, както преди години, ех младини, в едната ръка държиш филията намазана с масло, а с дугата риташ топката, намазана с руско

 2. Зад словесната еквилибристика на Борисов, след 17г. управление та БСП и 10г. на ГЕРБ цифрите са трагични!
  Русия обезкръвява икономиката на България! Търговският ни баланс е 400млн. срещу 4млрд.- всяка година към Русия изтичат 3млрд. и 600млн. евро!
  За европейска България с НОВА РЕПУБЛИКА!

 3. Боко така бързо се врътка, че ще си види задника без огледало.

 4. Има едно нещо, което никой не казва. путин не взе Крим, защото е пълен с руснаци (чак толкова не му пука за сънародните му) а защото Крим е леговището на черноморския руски флот, от където се тръгва за Черно и Средиземно море, тоест за Сирия, Египет, Либия и т.н. Ако бяха загубили Крим, това означава край на влиянието на русия в тези региони, край на световната и сила, което е много по-важно от европейските санкции. Иначе руснаците, живеещи в Крим сигурно биха предпочели европейска Украйна пред азиатска русия. Тоест не е същото като с Кърджали, където турците със сигурност предпочитат Европа пред Турция. Съюза между путин и ердоган, също се гради на общи интереси. Руснаците искат свободен достъп до Средиземно море и отслабване на Нато. А ердоган иска да запази държавата си от кюрдските бунтовници и да бъде едноличен лидер, което не пасва на Европейските традиции. Американските и Европейските “лидери” пък явно предпочитат да има слаби държави, генериращи евтина работна ръка, за да поддържат икономиките си на върха и затова твърде слабо действат, за да има мир и разбирателство. Истинската кауза, която си заслужава и заради която преди 2000 години Христос дойде на земята е унищожаването на Царската власт във всички държави и събуждането на Божия дух, който дреме във всеки човек, за да има Любов и Истина между човеците и връзка със Създателя! Разбира се ние не можем да осъзнаем, че Царската власт е точно тази власт, която иска всеки от нас за себе си, тъй като това иска нашия мозък (който е създаден, за да служи на тялото), когато Божествения дух е подтиснат в телата ни. По тази причина Дявола, който също е отхвърлил Божията власт ни прави много лесно негови слуги!! Той подклажда мечтите и желанията на човешкия мозък за господство и власт със всякакви средства. Всеки Мъж мечтае да живее като Цар и всяка Жена като Принцеса, тоест да се наживеят със всички удоволствия, които цивилизацията може да им даде но не осъзнават, че това е проклятие за човека. Това е причината за всички нещастия на земята!! Защото тези стремежи подтискат гласа на Божия дух дремещ в сърцата им!!! Дори го оковават като птиче в клетка! И затова дойде Христос, да счупи тази клетка и да унищожи Дяволската власт обсебила мозъка ни. А дявола повярвайте ми иска само едно, Армия от роби-войници! Но той не се интересува от телата ни и мозъците ни а от това което е скрито в сърцата ни! От Божията сила, която стои там и чиято сила е огромна но е невидима за земните ни очи! Много пъти, казват Любовта е необяснима но силата и е непреодолима! Да точно затова! Защото това е Божията енергия, която ние не познаваме и се боим да освободим!! Търсим щастието а то стои в нас и чака мозъка ни да спре да слуша страстите си и да почне да слуша гласа на сърцето, гласа на Създателя си!

 5. Малко отклонение.
  В кои страни по света населението е в най-добро здравно състояние (health) и най-голяма продължителност (longevity) на живота – познайте.
  Италия, Исландия, Япония, Швейцария, Сингапур, Испания, Австралия, Япония, Израел, Норвегия, Канада, Холандия, САЩ, Нова Зеландия…
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-20/italy-s-struggling-economy-has-world-s-healthiest-people
  Т.е., това е Западна Европа и Северна Америка и страните които са като тях – техни приятели и съюзници.
  Иначе казано, там където са измислили и поддържат демокрацията. А пък според Кухата Курления, там, където “вземат”.
  Здравното и продължителността са основни характеристики на състояние на хората в дадена страна, показващи включително състоянието и резултата от нейния обществен и политически живот, да оставим настрана икономически, битова среда и т.н.
  Затова тази статистика бе така упорито укривана от комунистите и Държавна сигурност, вкл. в комунистически Русия и България, т.е. в такива страни, където “дават”. Да не се види, че във великата съветска страна хората падат още на по 50-60-ина години, точно заради наличието на нейния комунизъм със свързаните икономика, празни магазини, комунални квартирки (не жилища), справедливо управление на живота и т.н., Но Пък Живееха в Следващия Строй На Земята.

 6. На бб се повтаря играта от преди първите му избори за кмет на София. Бих казал че това не е неговата игра а на шевовете му от масква. За кандидат кмет се пенеше колко много билбордове и реклами има в София и къде отиват парите от тези реклами. Като стана кмет билбордовете и рекламите се увеличиха а парите и до днес не знаеме къде отиват. След това на парламентарните избори се пенеше че ще вкара доган и Станишев в затвора. Видяхме че това не се случи а въпросните господа излязоха кристално чисти. Ако стигна до наши дни когато съвсем спокойно подари около милиард и половина на русия и скри доклада за некачествения строеж в Белене.(виж Биволъ), то съвсем ще отегча читателите.
  ЗАКЛЮЧЕНИЕ: на бб , и на вся останалая сволоч може да се вярва само на конкретни действия като например премахването на МОЧА и приемането на правосъдие по румънски модел. Днес да се борим за победа на НОВА РЕПУБЛИКА, ЗА ДА НЕ НИ ПИТАТ ДЕЦАТА КЪДЕ БЯХТЕ И КАКВО ПРАВИХТЕ ТОГАВА.

 7. „Ако някой ни попита какво правят днес българите, ние, като туриме ръката си на сърцето, отговаряме му тия две думи: стоят и чакат.”
  Стефан Самболов

 8. Борисов е ЛАКЕЙ и поведението му е само за да се подмаже на съответния си господар. И тъй като се е навел на всички възможни посоки се налага да обсужва всички прищевки, които му искат.

 9. За съжаление на тези избори Кремъл изигра картите си много добре и време за тотално обръщане на тенденцията до Неделя няма. Много ги подценихме и тук и по света. Предстоят 2-3 критични години, в които в глобален и национален план приоритетът първо ще е овладяване на щетите (неутрализиране на Тръмп в САЩ, изборите във Франция; минимализиране на загубите от рублофилите тук). След това ще може да се потърси пълен обрат. Но в тези 2-3 години на нестабилност Путлер ще даде всичко. Това му е шанса; после парите ще свършат и край. Но “отиграването” на тези 2-3 години е решаващо.

  Отвращавам се от Борисов, Цветанов и ко. Но те имат зависимости освен от Кремъл и от Запада. От там и всичките мятания на Борисов ту в едната, ту в другата посока. Държат го и едните и другите. Съгласен съм с всичко, което казва г-н Инджев за мутрата от Банкя и в тази и в други публикации. Ясно е, че Борисов ще слугува на руснаците. Но ще слугува и на Запада. Ефектът е, че рублофилите избуяват, но без да имат тотален контрол.

  Печалба на БСП и съставяне на правителство, в което те са водещи и поставят министър-председател ще е нещо, което не сме виждали от Виденов насам. Единственото, което удържа рублофилистиците в ЕС е усвояването на още няколко оставащи Еврофонда. След това можем да чакаме референдуми срещу евро-атлантическата ни ориентация, и др. стъпки които да провокират изключване от ЕС. Пряко наблюдавам какви хора пращаме в Брюксел за председателството ни в ЕС. Потомци на ръководители в ЦК и в ДС и проводници на съответното влияние. И зависимостите на БСП са изцяло от Кремъл. В момента те нямат ефективен западен “регулатор”.

 10. Казано е:”Който седи на два стола,пада на земята”Само за нас не важи тази поговорка!От години се върти като долнопробен шмекер.През деня говори с Меркел,а през нощта с Бащицата.Но явно в очите на повечето хора това е висш пилотаж в политиката и дипломацията,а не примитивно ду..не.Страхувам се,че това е много присъщо на народната ни психология.

 11. Корнелия, ако стане премиер, дали ще ни пуска и нас да пътуваме навън, или вече няма?

 12. AWACS, социализЪма е властта за “пролетариатЪТ”. След 60 година възраст НЯМА вече “пролетарият”! И “народната власт” вече НЯМА никакви задължения към “ДРУГИТЕ” прослойки , които са различни от “пролетариата”, НАЛИ! За “народната власт” всички “ДРУГИ” прослойки са “буржоазни”, и изначално “паразитни”, и подлежащи на премахване, и даже директно
  физическо унищожение!!!! ЕТО заради това “народната власть” няма никаква изгода да “хрантути” паразитите ,които са над 60 години. Не случайно БКП открад………пардон!, “национализира” пенсионните фондове и вноски на всички пенсионери за над 100 години, натрупани преди 1944г. и до днес! Пенционерите не са “пролетариат”! Още повече ,че “пролетариатът” произвежда , а пенционерите – НЕ! Те само използват от “народното имане”, което принадлежи само на некои “отговорни дрОгари” от БКП , и на ниКОЙ друг! Не може някакви си пенционери да “ограбват” личното имане на БКП, натрупано от “пролетариатЪт” ИМ, все пак! То си е само тяхно, лично!
  И за да не става това, няма защо продължителността на живота на “пролетариатЪт” да е повече от 60 години! Трябва да се пазят “денгите” на партията , и на властта Й, а не да се раздават за пенсии и за здравните грижи за “буржуите”-пенционери! НАЛИ!!!

 13. П.П. една малка корекция във второто изречение:
  ….. След 60 годиШна възраст НЯМА вече “пролетариат”!……..

 14. Наблюдавам се, че по време на избори ставам особено чувствителен за бъдещето на клетата ни държава. Не от вчера показвам открито дясната си политическа ориентация и многократно ми се налага да се обяснявам на разни разбирачи, че това е пътя, по който България може да прескочи пропастта, в която се е закопала. Опитвайки се да се самоанализирам, стигам до извода, че щом се вълнувам, когато говоря за това и искам да помогна на някого да си отвори очите, то все още ми пука и вярвам в светлото българско бъдеще. А и често ме запитват: “Е, уж си хубаво момче и ходи почти десет пъти до Америка, а пък как така не успя да си намериш едно момиче там, да се ожените и т.н.” Отговорът го дадох малко по-горе – все още ми пука и вярвам.

  Написах едно есенце по случай тревожността, която изпитвам, че ще ни управляват още много години наглеци от комунистически произход и ей така предизборно, някой друг може да се позамисли преди в неделя да си пусне вота. Ето го:

  „Благоденствието на една държава е пряка функция на зрелостта на хората, които живеят в нея… Трябва да започнем отначало. Българската нация е демотивирана, обезверена и дълбоко склонна към окайване…Но въпреки всичко аз вярвам в новото Българско възраждане. Българският народ има сили за това.“
  Думите са изречени през 2014г. от втория ни президент, г-н Петър Стоянов, в чийто мандат (1997-2002г.) България започва активни преговори за присъединяване си към Европейския съюз. Те заслужават да бъдат епиграфирани и оставени за ежедневно осмисляне на всеки един българин. Нека всеки се запита дали това, което представлява, заслужава да се нарече европейско и дали изобщо иска да е европейски гражданин. Ще използвам цитата за опорна точка и ще говоря повече за България, като имам предвид страната и хората, които направиха своя избор и се самопределиха като европейци, за да могат и най-истинските такива да ги признаят за себеподобни, а сега им опасност от връщане назад. Причина да започна по този начин са и едни особено присъщи на народопсихологията ни качества, които са фактор за това ползите от членството ни в Европейския съюз към момента да са по-малки, отколкото биха могли да бъдат. Говоря за невникването в смисъла на европейските ценности, нашенската подозрителност, пресметливост и мисленето, че някой цели да ни измами, да ни вкара в бедност и безпътие, криволиченето хем на запад, хем на изток; лъкатушенето хем назад, хем напред…
  Достойни за съжаление са онези, които преди десет години са се заблуждавали, че веднъж влезем ли в Съюза на богатите, бедността ще се изличи на мига и краят на мъките ще дойде. За тях трябва да е ясно на първо място едно – има бедност на духа, на ума, на волята и тя далеч не е само свързана с финансова немощ, с други думи – нищо не идва даром, то трябва да се заслужи и да се брани. Икономическият просперитет на България в годините след 2007-ма е проверим факт и той дори може да се усети и види. За другите, които внушават на народа противното, е ясно че гонят чужди интереси, не български. Твърде тревожно е, че тяхната бройка расте. Развитието в мисленето е затлачено, неопределено и хаотично, като не е ясно колко време ще отнеме на байганьовското (по Алеко), „матряла“ (по Бай Тошо) и „чиповете“ (по Симеон Втори) да се изкоренят и заличат като присъщи ни явления. Това аз намирам за най-тежката задача за разрешаване пред нацията ни в бъдеще.
  Какво е станало в мрачните години от 44-та до 89-та е ясно. Цветът на нацията ни е ликвидиран и е поставено начало на една епоха на царуване на глупостта и незачитането на основни човешки права. Това го знаят много българи, но го признават малко. Четящите и подбиращите внимателно литеретурата, към която посягат, трудно подлежащите на манипулация и объркване в собствената си ориентация и все пак гледащи широкоскроено на света го знаят, непрекъснато го повтарят и все не е достатъчно. А всичко, което ни се случва, е логично и то не е просто кофти стечение на обстоятелствата или лош късмет. Напротив! Причина са поредица от грешки, направени от нас, българите и вината следва да поемем повсеместно. Щом някой в този период, който е имал възможност да направи нещо – да се изкаже, да отвори очите на околните, да се сбори с властта за по-смислен живот, за свобода и справедливост, е решил да си премълчи, предпочел да е съзерцател и безделник, примирил се е с безпомощността си, то той не може да се нарече носител на европейски дух. Той няма нищо общо с героите на Стария континент и уроците, които са ни завещали. И за съжаление е вярно, че до 1989 г. нивото на възприятие за европейска принадлежност е било принудително сведено до минимум.
  В даден момент обаче нещата се завъртат, народът вижда, че вятърът на промените вее в друга посока и решава да се поведе по него, крепи го надеждата за по-щастливо бъдеще за семейството. Вратите се отварят и… много решават да избягат, на запад, разбира се. Все пак се намират тези, които успяват да погледнат отвъд пропастта и да поемат контрол. Дали защото са гениални, смели и борбени, или защото световният исторически икономико-политически случай им го позволява, те успяват да сътворят нещо велико. Постигат няколко рекордно високи скока и е направен опит за цялостно преобръщане насоката на мислене на хората. Българите гласуват с мнозинство за това рулят да поеме по посока евроатлантичност, към НАТО и ЕС и резултатите са налице. Не е осъзнато обаче, че успехите трябва да се защитават непрекъснато, че те не са вечни. Европейското поведение и принадлежност са свързани с дейното съучастие в световното развитие и са път към благоденствие и светло бъдеще. Съответно, тръгването в обратна посока е равнозначно на погром и самоотлъчване.
  Оказва се, че е нужно е много време за една комунистическа държава да смени мирогледа си, а за съжаление на българина му е необходимо още повече такова. Нужно е постоянно да му се повтаря, да му се доказва, да му се показва, та да вземе той да възприеме, да се научи, да се цивилизова. По-младите и по-образованите в по-голямата си част не чакат. Те напускат, защото ги е срам, защото не им се живее в „тъпата България“. Безпомощността им в собствената им родина ги кара да отиват да правят пари на гурбет. Там, където ще бъдат оценени високо и заслужено.
  А къде е любовта към майката, към родината, питам аз. Как така с лека ръка да кажем довиждане и просто да се махнем? А не бяхме ли ние, които искахме да станем като Левски, Ботев и Раковски? Те да не би да са емигрирали? Нали всички тези, които са платили с животите си, за да не сме сега роби и рая, ни служеха за пример. А Патриархът на българската литература Иван Вазов и той ли е сгрешил, че „не се гаси туй, що не гасне!“ Нима ще позволим на България да угасне като я върнем назад в развитието й? Този хилядолетен пламък, част от могъщия европейски огън… Аз заставам срещу тези чужди, предимно източни намерения, защото осъзнавам, че като българин и европеец имам отговорности пред себе си и побратимите си и трябва да ги отстоявам.
  Древногръцка мъдрост гласи, че щом нещо се е случило веднъж, значи то е възможно. Съгласявам се веднага. Нашият президент също е прав – възможно е, нека се възродим отново! Нека Европа и светът отново започнат да ни се възхищават! Преди само около стотина години точно това се е случвало. Българи, не забравяйте – Европа ни иска, тя ни уважава и отдавна ни е подала ръка, която България е избрала да стисне, защото Европа сме и ние!
  Защо продължавате да изпитвате съмнения?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.