Руски журналисти са убити от сърби, призна косвено Путин след четвърт век

Наистина ли не вярвате, че Русия “политически целесъобразно” е обесила в съгласие с османците непокорния спрямо двете азиатщини българин, чужденеца Васил Левски?

Ето ви един съвременен пример за това, как четвърт век Москва шикалкави за смъртта на двама руски журналисти, убити от сърби, за да не навреди на отношенията с нейната клиентела в Белград.

Фактът, че в Русия\ СССР животът на имперските поданици- животът на “малкия човек”- никога не е бил от значение на кантара на “голямата политика”, не е откритие. Новината за посмъртно наградените с 26 години закъснение руски жертви на сръбски (не)приятелски огън “просто” потвърждава най-дълбоките традиции на безсмъртната руска политическа доктрина, според която човекът е нищо в сравнение с държавния интерес.

Руските журналисти Виктор Ногин и Генадий Куринной ( на снимката) са убити от сръбски полицаи край село Костайница на 1 септември 1991 г. по време на войната между Хърватия и Сърбия.

Журналисты Виктор Ногин и Геннадий Куринной

 

Руснаците са разстреляни в безпомощно състояние от сръбски отряд от 13 души, начело с някой си Бранко Бороевич. Той не само заповядал огъня по обозначения като превозващ телевизионни журналисти автомобил, но и след като в колата имало ранени наредил те да бъдат доубити с убеждението, че са “хърватски шпиони”, макар руснаците отчаяно да обяснявали , че са руски “братя на сърбите”.

Едва на 20 март 2017 г., след дългогодишни усилия на близките на убитите да преодолеят съпротивата на руската държава да изобличи убийците, Путин благоволи да признае истината, награждавайки посмъртно загиналите журналисти “за мъжество и самоотверженост при изпълнение на служебния си дълг” – т.е. те вече не са “безследно изчезнали”, а убити по време на работа ( на сръбска територия и от сръбски убийци).

http://www.kommersant.ru/doc/3247900

 

5 мнения за “Руски журналисти са убити от сърби, призна косвено Путин след четвърт век”

 1. А днес, напълно реабилитирани, политическите убийци на тези журналисти, на големия и непримирим публицист Славко Чурувия и на още хиляди невинни хора управляват с пълно мнозинство, менкат си постовете по върховете в Сърбия, мляскат се с Могерини, кланят се на Путин… а, то аз за Сърбия говоря, пък то май за комшийската й България излиза. С известната морална разлика, че Сърбия не иска да е в НАТО, а България държи да бъде Троянски кон в Алианса.
  Офтопик към предишния текст на Иво. Много вълнуваща среща… “Тов. Борисов встретился с движение “Русофили”. НА НЯКОГО ВЕЧЕ ДА НЕ МУ Е ЯСНО, С КОЛКО И КОИ ДРЕСИРАНИ АГЕНТУРНИ ГЛУТНИЦИ играе Русия за изборите?

  http://pik.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news642207.html

 2. Че и онуй нащ`о момиче със здравите комунистически и нещо български корени, Дилма от Бразилия, дето черногледците несправедливо му придиряхме, че няма и стотинка инвестиции да остави в родината си, я вижте все пак какво е внесла и в родината, а и в касичката си…
  Bon Appétit!

  http://www.24zdrave.bg/article/6125644

 3. Чудна работа, в една нищо и никаква Сърбия убити двама журналисти. А наш’то момиче с гащиризоните на Еминем, препрошна Чечения, Афганистан, Ирак, Сирия, Сомалия без никаква загуба в жива сила. Или онези двамата наистина са били журналисти, или Йончева само се легендира като такава. Може да й се разминава, понеже е русокоска. Известно е, че това чеченци, араби, сомалийски пирати са особено благосклонни към блондинките, хич не ги похващат. Мисля си тая да не е някой съвременен Щирлиц, обаче най-вероятно бъркам. Щирлиц може да е всякакъв, но не и блондинка, не и съветник на българския президент, който не се казва Мюлер. Борисов нещо ме оспорва, обаче аз нему не вярвам. Друго щеше да е Томето, Димитрий и Гарелов да ми се закълнат. Митко Гестапото и Шаренковица, ако се обадят, работата направо спи. Обаче тия всичките си мълчат. Защо ли?

 4. За убийството на Левски никога няма да признаят – позорът няма давност.
  А как мислите,има ли все още политически убийства в двете азиатщини?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.