Гамбит* с наша барекуда в Гамбия

ОБНОВЕНА

От достоверни източници научаваме, че Европарламентът праща в Гамбия Николай Бареков да наблюдава на 6 април изборите в тази африканска страна.http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evroparlamentat-izprashta-barekov-v-gambiya-da-se-sledi-za-demokratichni-izbori

Защо?

С какво са се провинили гамбийците, че им уреждат този гамбит?

Имам необосновано предположение.

Преди всичко въпросът е технически. Кой друг би могъл да се справи по-добре с непредсказуемата ситуация в неизвестната му страна от известния със своя непукизъм наш сънародник? Той успя да се натресе в Брюксел с елементарни, предизвикващи смях езикови познания, та в една Гамбия ли няма да се оправи!

Нашият евродепутат многократно е изтъквал, че не е кой да е, а политик от европейски ранг. Изкласил е този връх. Сега е време да изкачи и африканския.

Него заклинания на шамани не го плашат- те и българските викаха, че е едно нищожество и елементарен нагаждач, но той взе че омагьоса ловко стотици хиляди евробългари и се промъкна в Европарламента.

Ако се окаже ,че Гамбия е родината на мафиотския клан Гамбино, нашата барекуда ще се чувства като в родни води.

Човекът с часовника за хиляди евро- за когото русолюбивият пловдивски мутрополит би камбаните в деня на сватбата му, не може да бъде подкупен в една бедна африканска държава нито с пари, нито с повече слава от онази, с която непреходно вече се е покрил ( още преди да се покрие в центъра на Европа).

Приятелят на туземните балкански олигарси, които “купува и продава” с лекота  ( след като  купуват за техните мисии медийната му бухалка), не може да бъде впечатлен от нищо ново в друга джунгла.

Политик с простоватия прякор “дудука” е подходящ мисионер на европейската култ-ура в дълбините на континента, където учените казват, че се е зародило самото човечество.

И не на последно място: африканците също трябва да имат шанса да се насладят на факта, че и европейците не са много стока, когато стане дума за качеството на техния вот, на базата на който европееец със споменатите по-горе качества, бива нает да върши работа за заплата, равна на брутния вътрешен продукт на няколко африкански села , взети заедно.

 

* Става дума за дам(а)ски гамбит, в който Бареков се прояви като яростен фен на режима на Асад в Дамаск в предизвиканата от диктатора гражданска война по времето, когато днешният евродепутат все още се правеше на журналист

18 мнения за “Гамбит* с наша барекуда в Гамбия”

 1. (запис)

  Ай ем мембър ъф Юропарламент дилигейшън ъф Гамбиа илекшън уит говермент, уит опозишън биг айс, биг проблем уит опозишън, биг айс ъф говермант, фърст раунд илекшън фифти-фифти, секънд-вери гуд, съмтаймс вин, съмтаймс -люн…

  (чете текст, предаващ с български букви следното признание…)

  Moreover, I am a shit factory at the expense of the European taxpayer…

 2. Стамбо, тъй като за Великите пости се опитвам да поизчистя речника си, ще го преведа това последното като “фабрика за тор на разноските на европейския данъкоплатец”. Но които и думи да използваме, това си е все същия дудук.

 3. Да не би Европарламентът да праща Бърбореков(както правилно го нарече Николай Колев-Босия)в размирната държавица с тайната надежда да се отърве от него?Или може би великият изборен спец се надява по-дълго време да наблюдава чайките на плажа?Вече разбрах къде ще бъдат най-честните и демократични избори!

 4. Не само “дудук”, но и “капут” (презерватив – казано по европейски)! Интересното, е КОЙ? го е предложил и избрал да изпълнява тази отговорна мисия (допи и в Гамбия)? В ЕС, изглежда не са запознати с неговите “геройски” подвизи и “ицепки”!

 5. Отново забранена публикация в България!
  Четете, докато не са забранили и копието й!
  ДС-ДАНС – “Патриоти” и други герои на нашето време в единен кюп-далавера с граждани от Македония в канал за пласиране на български паспорти.
  По публикация от пресата в Македаония:
  26 млн. евро са спечелили от пласиране на паспорти – търговия с българско (ЕС) гражданство.
  На черно един наш паспорт върви до 1500 евро!
  ДАНС оказва натиск върху Министерството на правосъдието да “оправят” статута на сириец.
  (То и бащата на младия бизнесмен – сириец, който отдавна е в България, собственик на Аладин Фуудс, е доносник на ДС, сега ДАНС. Ако не бе такъв, нима щеше да “получи” правото да развие такава добра и доходна верига. Всичко подобно у нас е мафия с участие на ДС-ДАНС и “довереници”)

  Статията бе първоначално в “Афера” тук днес: http://afera.bg/патриотите-продали-български-паспор.html
  Но след очевидна намеса на ДАНС е премахната.
  Сега се открива все още тук:
  http://www.bnews.bg/article/224035-afera_patriotite_prodali_balgarski_pasporti_za_28_000_000_v_makedoniya_arestuvan_branka_ot_verigata_za_izdavane_na_udostovereniya_za_balgarski_proizhod

 6. Бареков е абсолютен гьон. А и излага България в ЕС.
  Няма друг като него в тая говорилня / парламент.
  Което доказва какви успяват в нашата родина – и какви биват харесвани и избирани. Същия типаж на Боко, Курлелия, патриотари. Нормалните 5,85% (от президентските) са все в малцинство. Това ще се потвърди и на изборите, by the way, за голямо съжаление.

 7. Може пък да спретне една гамбийска афера и да спечели изборите там.

 8. Гамбийците да внимават много да не им спретне някоя лайняна акция като в България.

 9. Вижте разликата между дудука представител на статуквото и Радан Кънев представител на дясното обединение НОВА РЕПУБЛИКАhttp://novarepublika.bg/radan-kanev-buhalkata-antsugag-byaha-zameneni-ot-sadijsko-chukche-prokurorska-toga/

 10. Екскурзия с безплатен уан уей тикет за всички русофилистици по тези места!
  Да се организира от тур-операторите “БСП-Транс”, “Волэн & Каракачанав-Травел”, “Любамыр Каларав-Турс”, “Ыва Грыстав 1-Воаяж”, “Ыва Грыстав 2-Путьовка” и “Герб-Холидей – Советская Камчия -АД”!

  http://clubz.bg/51911-naj_zloveshtite_mesta_v_rusiq_snimki

 11. Нямаше ли в Гамбия някаква далавера с концесия за ценна дървесина и Кунева?Или греша?

 12. Дано да му хареса и остане в Гамбия завинаги. Нощо против гамбийците нямам и не им желая злото.

 13. KRASNOSELSKI и ИВО,

  В Гамбия най- атрактивни открай време за българските далавераджии са фъстъците-периодично пазарът ни се пълни точно с гамбийски-печалбата била голяма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.