Знаел ли е Борисов за руските инструкции към БСП или да?

Имам един въпрос във връзка с разкритието на Уолстрийт джърнъл, че ДАНС имат копие на секретни рускии инструкции към БСП как да спечелят президентските избори миналата година. Повтарям, миналата година.

Маналата година най-осведоменият човек в държавата беше най-овластеният политик по силата на конституцията, премиерът Борисов. Той знаел ли е за този скандален документ и ако е знаел, защо не е предприел нищо срещу уж големия си политичски съперник БСП ( за намесата на Русия и за някакво противодействие срещу нея пък изобщо не питам )?

Макар и само два дни преди края на предизборната кампания, написаното от американския вестник би трябвало да предизвика някаква реакция, ако не и да се превърне във водеща тема за ГЕРБ. Вместо това обаче Борисов занимава аудиторията днес в последната си телевизиона изява преди изборния ден със спомени как крал джанки като дете, ял бой от баща си и поради това повече не пипал чуждо – нещо, което трябва да приемем като доказателство за неговата предопределена невинност по отношение на кражбите в държавата, разигравана от него лично от различни началнически позиции вече 10 години.

Направо се изкушавам да се “похваля”, че и аз съм изял доста бой за непослушание, но за разлика от Борисов си останах непослушен. Но все едно, че не съм казал нищо…

Повече от обоснованото ми предположение е, че Борисов отдавна е бил запознат с онова, което едва сега научаваме от Джо Паркинсън, пратеникът на американската медия, с когото разоварях повече от час в София на 22 февруари. Ще ми се да съм знаел и аз същото ( напълно възможно е кореспондентът също да не е бил информира по онова време за руските инструкции). Но моят “пропуск” е по-скоро закономерен, отколкото укорим, докато за Борисов е недопустим. Той го издава като играч в отбора на Русия заедно с Нинова, с която се дърлят махленски за глупости по време на комфортното си гастролиране в услужливите телевизии.

Хитруването в политиката носи временни резултати. Лошото при Борисов е, че това време се проточи толкова, че дори и реалните му критици говорят за “ерата Борисов”.

Ако се окажат верни последните сондажи и ГЕРБ наистина са “дръпнали” през последните дни с няколко процента пред БСП, трябва да си зададем въпроса какво се е случило междувременно, какво по-различно направи Борисов, освен, че доста по-активно се включи в кампанията, след като мързеливо почти се беше самоизключил от кандидатпрезидентската през миналата година.

Отговорът, според моите наблюдения, е че Борисов за първи път започна да се умилква не само на русофилите, но и на еврофилите, които искаха да чуят от него поне няколко думи на съчувствие към каузата на Украйна – не заради самата Украйна , а заради аналогиите, които предизвиква у нас. Борисов направи точно това: малко, много малко, дори пренебрежимо малко на фона на значимостта на този въпрос, мръдна в посока на нещо като солидарност с общоевропейската позиция срещу руската агресия, без,  разбира се , да я нарича с истинското й име.

Куриозното е, че изразните средства, с които Борисов си служи, за да намигне в знак на несъгласие с руската окупация на Крим, се използват и от внука на Тодор Живков. Младият Тодор Славков, цитиран от жълтия сайт ПИК, рецитира дума по дума като своя мисъл казаното от Борисов колко опасно ще бъде “да дойде един турчин и да забие знамето в Кърджали”.

Колкото и да е дребна стъпката на Борисов в тази посока, тя вероятно му е донесла въпросните увеличени проценти, ако измерването на социолозите отразява реалната картина. Колебаещи се в избора си в дясно получиха извинителна за себе си причина защо “все пак” трябва да подкрепят отново онзи, който обсеби вота им и вече 10 години ги стимулира да му гласуват по …телесъобразност.

 

28 мнения за “Знаел ли е Борисов за руските инструкции към БСП или да?”

 1. Човек, който хапе ръката, която го храни(ЕС/България), винаги завършва с лизане на ботуша, който го рита(русия).

 2. Към всички НПН-ейци, многоуважаемите Мика и Нели и господата ала Йордан Тасев които за н-ти път виждат спасител на “дясното” в лицето на баце.
  Сега не сме изправени пред дилема комунизъм-антикомунизъм, дясно-ляво. Хибридната война предизвикана от лилипут.ин както пръв в България би камбаната Стопанинът на БЛОГА НИ е ЕС-еас. Друго мяма. В момента се прави не възможното да се удари в сърцето на Европа-Франция за да бъде докаран в Елисейският дворец един от тримата кандидати на кремъл. Корумпетата, готови и децата си да продадат наща маринка, фф и клоунът-“идеалист”-троцкистът меланшон. България също е уважена според мястото и зна

 3. Продължение. България също е уважена според мястото и значението й кат троянският кон на раззия в ЕС-сатаията по-горе. Всичко друго освен гласуване с бюлетина номер 4 за НОВА РЕПУБЛИКА е равно на политсамоубийство.
  СЕГА или НИКОГА!

 4. Въпросът на въпросите е ще пита ли бнт бб това което вие питате или ще се сниши. Да но много строго, чак нотариално ще пита НОВА РЕПУБЛИКА за НОВА ПАНОРАМА.http://novarepublika.bg/bnt-zaplashi-nova-republika-da-spre-novapanorama/
  И защо Пита за едното и защо НЕ пита за другото е фундаментален въпрос чии интереси прокарва бнт. Нямам думи. То по време на “турското робство” е имало свободна журналистика и печат. Е на Раковски са му иззели брошурата , за убийствената роля на русия но пък не имало ХИБРИДНА ВОЙНА и тролове.
  Тази вечер пред Народния театър в София НОВА ПАНОРАМА и закриване на предизборната кампания на НОВА РЕПУБЛИКА. Начало 20. 00 часа.

 5. Борисов с джанките ми напомни на една преводачка във филмотечно кино, която навремето правеше симултанен превод на Антониони. Вместо да превежда диалога между главните актьори в преден план, тя се провлачваше солидарно с далечния глас на продавача на плодове в третия план: ‘Банаани… портокалиии… банааании…’… с дълги паузи паузи между тях. Шокиращо беше, че хората в салона (явно навикнали на цензура) изобщо не реагираха.
  Та мога да си представя как Боко с пробутаната си ‘каузалност’ между крадените джанки и неговата ‘почтеност’ като нищо е хързулнал отново електората.

 6. Едва ли някой, който ползва по предназначение мозъка си вярва, че Бойко Борисов е десен или европейски “политик”.

  Неграмотният пожарникаромилиционер е само ЛАКЕЙ на болшевишките си господари. Скарали са му се за президентските избори и са му наредили “загубата” им, и резултатът е видим. Вероятно същото са му наредили и за парламентарните избори – предстои да видим в неделя.

 7. Днес Европа е преситена от руските ЛЪЖИ и отново не и вярва, а народът ни започна да си отваря очите. Струва ми се, че у нас вече не е далеч деня, в който голямата част от нашия народ ще стигне до прозрението на Цанко Дюстабанов и на дедите ни за ЛЪЖИТЕ на Турция, НО ТОЗИ ПЪТ ТО ЩЕ БЪДЕ ЗА ЛЪЖИТЕ на Русия и нейните разпространители у нас. Цанко Дюстабанов преди смъртта си заявява казва: “Вие издадохте Хатишерифа и не го изпълнихте, издадохте Хатихумаюна и него не изпълнихте, обещахте правдини на християните и тях не дадохте. Мислите си, че все с лъжа ще я карате! Европа се насити на лъжите ви и вече не ви вярва. Вашата се свърши вече. Европа, както казах, ще ви изпъди оттука”.
  Така че, каквито и усилия да полагат политическите трубадури на Русия у нас ГЕРБ, БСП, ДПС, изпаднали в шизофреничен унес и сипейки ЛЪЖИ подир ЛЪЖИ не могат вече да задържат затворени очите на тия, които все още не са прогледнали и разбрали зловредната роля на Русия за нас БЪЛГАРИТЕ. А целта им е една единствена, гарантиране на охолен живот, единствено само за себе си и то за поколения напред оставайки винаги във властта, за да може Русия да постъпва с България както намери за добре. Но идва края на ЛЪЖИТЕ, а с тях и техния край. ВАШАТА СЕ СВЪРШИ ВЕЧЕ!
  Затова и ГЛАСУВАНЕТО ПРОТИВ БСП И ГЕРБ Е ИЗБОР БЕЗ АЛТЕРНАТИВА, защото са ЗЛОТО и МИМИКРИЯТА НА ЗЛОТО ЗА БЪЛГАРИЯ. Защото реставрират престъпния режим от 1944г до 1989. Реставрират Георги Димитров, Вълко Червенков и Тодор Живков. Песента, която пеят тези неокомунисти , певците на ЛЪЖАТА, надпреварвайки се един друг, е в прослава на този режим и на неговия създател „двойната освободителка от Азия-Русия“, и е предназначена за идиоти и родоотстъпници изпитващи носталгия по „освободителката ни, покровителката ни и доброжелателката ни – русия“ . Защо идиоти и родоотстъпници? Ами много просто. Защото са го казали НАЙ-ДОБРИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НА БЪЛГАРИЯ, и ТЕЗИ БЪЛГАРИ не само са го казали, но и с цената на живота си са го доказали. Аз на тях вярвам и техния завет пазя и предавам на децата си. БЪЛГАРИЯ съществува благодарение на БЪЛГАРИТЕ, именно поради това възстановяването на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ и благополучието на народа и трябва да бъде поверено в ръцете на БЪЛГАРИ, а не на руски наместници. Къде са тези БЪЛГАРИ? Отворете си очите на четри ( 4 ) и ще ги видите. Да, те са там! Това са днешните следовници на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов………Стефан Стамболов.

  НОВА РЕПУБЛИКА-ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 8. Уважаеми г-н Инджев,
  Докато ние тук се занимаваме с дребнотемие, Отечеството е в Упасност! От юг се надига мътната вълна на изборния туризъм. Пълчища избиратели с български паспорти и турско самосъзнание напират през рехавите редици на истинските патреоти, за да гласуват за проевропейския път на развитие на България. И то в момент, когато сме на крачка от консолидирането на избирателите с български паспорти и антиевропейско самосъзнание, готвещи се да поставят България над всичко, и най-вече над гражданите ѝ. Нима ще допуснем да отиде бадева изстраданият компромис между патриотът, произнесъл слово при откриването на паметника на ген. Колев, за което съм готов да му стисна ръката, патроитът, извървял пътя от предложението „Алеша“ да стане паметник на американските морски пехотинци, до веенето на руски знамена, и патриотът, който с гърдите си (а напоследък и с шкембето си) е прикривал, прикрива и пак ще прикрива Родината от домогванията на македонци, американци, европейци и др. подобна сволоч? На моменти направо съжалявам, че съвестта ми пречи да гласувам за тази сговорна дружина, но поне да отдадем заслуженото на усилията им… че то без мигрантска вълна завалиите направо се чудят как да мотивират електората си…

 9. Така наречените ‘социологически агенции’ да заврат ‘методологиите’ си в грозната си калинка кремълска малинка. Потресаващо манипулативна пасмина!

 10. Бъдещето на “Б”СП: депутати и младо попълнение!!
  Антуражът на Курлелия!!
  ЦИНИЗЪМ, ПРОСТАЩИНА, ДОЛНОСТ:
  http://bit.ly/2nMOvjg

 11. Хаха!…По “телесъобразност” …Всъщност е по телОсъобразност! 🙂

 12. Винету отново се обрЪкал. Сега дава интервю по бТВ.
  Първо отново повтори лъжата ,че той дава по 3-4 милиарда от “бюджета” му за здравеопазването?!?!?
  Ама тоя съвсем е скаран с финансите!
  От бюджета се отделят малко над 1 милиард лева за осигуровките на пенсионерите, учащите и “държавните” служители назначени на всички държавни ясли , за да си вземат заплатите , да “дават акъл” и да “получават подаръци” за така тежката си “работа”. И така за здравеопазване от бюджета се дават по-малко пари отколкото за МВР , и за армията. ПО-МАЛКО! Другите пари – 2-3- милиарда са от осигуровките на всички българи ,които се осигуряват.
  Друга ГЛУПОСТ е че парите за “образУванието” са “МАЛКО”?!?!? МАЛКО!!!
  Бюджета само за “образУванието” е повече от всички пари давани за МВР, армията и за всички здравни осигуровките плащани от бюджета , ВЗЕТИ ЗАЕДНО! Общо над 3 милиарда! Като САМО за “образУванието” пак се дават над 3 милиарда!
  Суфлирането за още по-голяма увеличение на бюджета за “образУванието” за все по-малко и по-малкото ученици идва разни просветлени даскалици , които се обградил Винету, и особено от една рускоезическа даскалица, която е толкова “просветленная” , че повече време се упражнява като кмет на София , отколкото като рускоезическая даскалица!!! Много опит , много акъл, много “капацитет”! Нема как!
  И заради такива “съветници” по здравните и “образУвателните” въпроси – нито “образУванието” е ОБРАЗОВАНИЕ, нито здравеопазването е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  Което за сетен път потвърждава ,че с администрирането и на здравеопазването, и с администрирането на образованието НЕ трябва да се занимават никакви лекари и никакви учители! Тяхната квалификация е съвсем друга. За административните работи се изискват съвсем други опит, квалификация и манталитет. Досегът с централната и местна администрация съвсем не съвпада със сферата на обучение и контакти на лекарите и даскалите.
  Но Винету това има – това слушка, това разбира – това прави!
  И накрая Винету отново съвсем се замота в казусите с Крим и Косово. Че даже и още повече, като включи и казуса с Кипър?!?!
  Като за 17 години във властта Винету не разбра ,че Кипър не е член на НАТО. И случаят с него няма нищо общо със НАТО.
  Но не може да се очаква повече от “кадри” на симеоновската “академия”, “специализирали” след това при тато и цара.
  И за най-накрая потвърди ,че за него няма особено голямо значение спазването на коалиционни споразумения и гласа на гласуващите за него, защото може отново да си подаде оставката пак ,заради партийните и личните си интереси.

 13. Сега осветиха инструкциите към БСП.Време е вече да излезнат на яве и подобните към европейският лидер ББ.

 14. Тази вечер жена ми ме подкани: “Дай да погледаме Бойко Борисов по БТВ и да се посмеем”.
  Не ми беше до смях,още повече-видях една измъчена,доскоро началническа,физиономия с две невиждани досега рески между веждите.Предчувствие,черно предчувствие!
  Разбира се, не му беше лесно на Бойко да се снишава,да се прави на света вода ненапита,да се изевява като прост мъдрец -човеколюбец,дарител на народни благини,да представя лошото като победа и да обещава,че ще превърне грешното в светло бъдеше.
  Като го слушах ми мина през ума какво казва народа,кратко и ясно:”Лъже като дърт циганин”.Да извиняват ромите.
  Господин Борисов се похвали,че е завършил два университета-първия на Тодор Живков и втория на Негово величество Царя. Хикимян,освен многото спестени въпроси,пропусна да го попита, кой университет го е направил д-р (доктор). Бих добавил- д-р по метаморфозите.

 15. Как Путин убива (приятелят на Радев, Нинова, Боко, “патриоти” и сие)!!
  Разстрелът на депутата Денис Вороненков в Киев:
  На тротоара посред бял ден:

 16. Едно ЛАНСИРАНО ЛАЙНО.
  Досието на “журналист” Тома Томов.
  Съдържащо доноси срещу (известни) 43 души, включително учителя си и други най-близки хора:
  http://bit.ly/2nO6p5g
  “Сътрудник” = “Служител” на руски, там няма такава дума “служител” (personnel, staff officer и т.н.).
  Нали КДС е изакано съветско лайно в България и трябва да прилича на първообраза си.

 17. Интересно ми е друго! Дали руснаците са инструктирали Другаря Бойко да предложи Другарката Цецка, за президентския пост ?? Защото това беше неизбираема кандидатура! И цялата простотия около Цецка, като майка на държавата, беше повече от комична!! Герб можеха да предложат, което и да е мъжко магаре и най-вероятно щяха да спечелят на втори тур но те решиха леко да минат ниско с дама срещу поп. Дори самата увереност на Другаря Бойко, че ако Цецка загуби, ще предизвика нови избори, буди недоумение ако човек не подозира, че може и да е нарочно! А помните ли какво голямо забавяне имаше докато Герб обявят кандидата?? Румен Радев отдавна търкаше ръкавици на ринга, докато в Герб имаше голямо мълчание! Защо??? Дали защото са търсили шампион, който да го бие или са търсили такъв, който да падне но да изглежда като голяма битка!? А може би просто са чакали инструкции! Кой може да ни гарантира, че е имало само един доклад от москва към БСП ?? Ами ако е имало и към ГЕРБ ??? И какво пречи да е нямало ?? И да задам въпроса, как Данс са го побарали този доклад щом е толкова секретен ?? Взели са го от чекмеджето на Другарката Курнелия ?? Ами ако просто им е подхвърлен ?? Москва според мен играе една много демонична игра в България в няколко кръга! Матрьошка в матрьошка! Все пак говорим за Професори на лъжата, конспирацията и клеветите! Не ги подценявайте!!! Уолстрийт джърнал, моите уважения но е прекалено елементарно!! Вие не знаете с Какво си имате работа!!

 18. КАРАИВАНОВ,

  чудесен сарказъм, поздравления! Фалшивият патриотизъм на тези рублоядни троглодити и толупи под руски знамена е в пълен синхрон с фалшивото им пеене-хептен да ти срежат нервите, като грачат, че и текстовете на патриотичните песни не знаят като хората!

 19. Миналата и информиран са сбъркани

 20. СТАМБО,
  Благодаря!
  Но не съм направил нищо особено. Просто съм имал нервите да събера глупавите клишетата на “патриотите”-петоколонници…

  Колкото до проукраинския завой на Бойко – да се беше замислил по въпроса овреме, сега да имаме нормален президент (втори мандат). Освен гонидбата за гласове тук сигурно се проявява и балканският манталитет – когато гори плевнятя на по-далечнея съсед – пей сърце, а като се зарпали в съседния двор – вай-вай.

  През 2014 вбесих ликуващата по повод кримския референдум червена агитка на в. Сега с въпроса какво ще кажат, ако една турска дивизия влезе да направи референдум в Кърджали? То беше поток от обяснения, колко различен е случаят. Ама тогово Ердоган беше още харен…
  Никой не мислеше, че въпросът е принципен, а не конюнктурен …. Балкани….

 21. Повече от ясно е, че управниците ни (доскорошни и отново готвещи се за това) ще са виновни страната ни да изгуби много приятели на Запад, както казва Илиан Василев.И това е закономерно защото в предизборните програми на ГЕРБ и БСП има пълно покритие по въпроса за отношението към Русия. За това и реакцията на държавните ни институции относно руските инструкции е изцяло в услуга на Русия.Жалко, ако мнозинството българи бъдат заблудени от тези лъжи и гласуват според социологиите от телевизионния екран!

 22. Въпросът е „Знаел ли е Борисов за руските инструкции към БСП или да?”

  Положителният отговор на този риторично зададен въпрос се крие най-вече в промяната на Бойковото говорене от про-европейско към про-българановски (не към про-руско!).

  Ясно е, че инструкциите препоръчват точно това : про-българановско говорене вместо про-руско. Иначе говорителката на Путин нямаше да се облече в българска носия на високи токчета! Примитивната българщината (дори и русофобската) върши в момента отлична работа на Кремълската политика, за която най-важното е разединението на ЕС на националистична основа.

  Крайно време е и най-искрените патриоти да си дадат сметка, че патриотизмът е исторически променлива категория, която е била една през 19 век, друга – през 20-ти и ще бъде съвсем различна само след няколко десетилетия. В момента икономиките на развитите европейски страни се превръщат от национални, в транс-национални. Това е обективен процес, определян от икономическите интереси на хората, които не могат да бъдат други. Макар и с известно закъснение, гражданското съзнание в тези страни също се денационализира и превръща в космополитно. Националността (етничността и пр.) там вече не е някакъв съкровен знак за лоялна привързаност към някаква общност, а само част от индивидуалната идентичност на отделния гражданин. На преден план излиза културната принадлежност към по-големи общности (например – Европейската) без това да означава рязко и пълно отпадане на етническото самосъзнание, което постепенно все пак губи своето значение (преди всичко по силата на неумолими икономически фактори).

  Ясно е, че при това положение, руските инструкции ще бъдат силно ЗА „българолюбието”, което може само да навреди на цялото (без изключение) население на България. Съвсем очаквано, на подобни инструкции се поддават дори и някои „родолюбиви” русофоби.

 23. Добър психологиочески анализ на “любенето”(филиите),но при политическите избори влизат в роля и мотивация политическите убеждения,а не филиите.
  От друга страна в комунистическа България няма политически смисъл при гласуването и след гласуването няма политически резултати от самия акт на гласуването.
  У нас няма политика,а бандитско-комунистическо съревнование.

 24. Ето и трети,коригиран вариант на моите първи два,които са погрешни не виждат бял свят на страниците на сайта.

  Все пак,аз дълбоко вярвам в правдивостта на сайта и затова като всеки честен човек взимам мерки за да се корогирам.

  Процеса на избора на президент в България беше нечестен от страна както на комунистите,така и от страна на Г-н Румен Радев.

  Органите и службите също не реагираха на закононарушението по отношение на конспиративните и незаконни контакти между комунистите и действщия военнослужещ.

  Бойко Борисов и Николай Ненчев също не реагираха съгласно ЗОВС.
  Единствено правилно и законосъобразно постъпи Президента Г-н Росен Плевнелиев,но за голямо съжаление комунстите победиха.

 25. В нощното издание на рубриката “Нормалните хора в комунистическа България” ,предоставям думите-констаттация на Г-н Евгени Михайлов:
  “Станахме свидетели на реставрация на комунизма”

  Хайде сега някой да му опонира и да докаже,че няма комунисти в България,както самите комунисти твърдят-те казват че са социалисти.

  В такъв случай защо Г-н Михайлов не казва “реставрация на социализма”?

  Евгени Михайлов е един от най-достойните българи в комунистическа България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.