Ден за размисъл върху лицемерната забрана да се мисли на глас и за пла(нк)тоническата любов в информационния океан

Днешният ден за размисъл преди утрешните избори повече от всякога досега може да бъде обявен за ден на законно упражняваното лицемерие в държавата. Наистина ли си мислите, че някой седи и си мисли какво да измисли в последния момент и най-после да реши за кого да гласува? Забраната мислите да се изказват на глас е една от глупостите, с които сме свикнали- подобно на онази традиция да празнуваме Октомврийската революция през ноември и тъпо, но упорито да си я наричаме октомврийска поради липса на указания отгоре за промяна в названието.

Защо пък този път лицемерието да е още по-голямо от обикновено, ще попита някой. Отговарям: по “технически причини”.

С течение на времето потребителите на океана от информация и най-бързо развиващо се средство за комуникация, каквото е виртуално пространство в интернет, стават все повече. Тази година със сигурност са се размножили спрямо миналата – да не говорим за сравнението с предишните, по-предишните и т.н. парламентарни и всякакви други избори. Следователно забраната да се говори на глас за това какво мислим за политиката и най-важното и проявление, каквото са изборите, става все по-лицемерна.

Лицемерна е, но не се намират смелчаци , сред онези, на които делегираме нашата воля ( за промяна?!) чрез работата, за която ги наемаме в качеството им на политици, които да забележат абсурда с наложената забрана да се говори за политика публично в деня преди изборите- забрана, измислена преди ерата на интернет и прилагана днес папагалски според едно закърняло във времето решение на нашите законодатели.

Дори и да беше възможно да се установи контрол върху споделените мисли в интернет с днешна дата, какво да правим с вчерашната агитация, запаметена и крещяща отвсякъде в сайтове и коментари, свързани с тях – да не говорим за чистата партийна реклама, която е платена точно с цел да пребъде във времето, включително и в днешното “забранено” време за политическо говорене?

Но какво да се прави- купуването и продаването на мисли не е престъпление. И от този факт се възползват лицемерите, които призоават да се спазва закона, след като напълно съзнателно са го нарушили с всякакъв вид агитация в интернет.

Впрочем, ако сме живи още достатъчно дълго, ще станем свидетели на това, как телевизиите окончателно ще загубят състезанието си с интеренет по степента на влиянието си върху избирателите- така, както вече вестниците го загубиха. Дали това е добре или не съвсем, е друга тема ( защото е здравословно да има конкуренция, а замяната на една диктатара с друга не води до нищо добро). Но преди това да се случи, ще продължават да ни агитарат от телевизинния екран да не агитираме в деня за размисъл.

Понеже н.в. другарят Путин е винаги прав ( според онези, които без Путин се чувсват в някаква умствена безпътица), вярвам, че тъкмо ЦРУ е автор на проекта интернет. Ето защо съм готов да агитарам в полза на ЦРУ ( Ценностното упраления на умовете).

Според някои коментатори, с които не искам да споря в рамките на тази другарска желейка, интернет вече е убил жирналистиката, включително поради това, че все в днешно вмеме може да сподели ( глбупавите си) мисли без редакция и гаранция за качеството на разсъжденията. Амин, дай Боже повече такива “убийства”, които разбиха добре смазания монопол на привилигированите.

А че трудно се плува в океана от информация, спор няма. И шофирането става все по-затруднено, но това не е причина да се откажем от автомобилите и да се върнем към времето на конете и магаретата, макар че малко от упоритостта на последните никак няма да ни е излишна, за да отстояваме позициите си сред виртуалните акули, които са се нароили във въпросния информационен океан, в който те вече се конкурират по многобройност с планктона. Но какво да се прави – от пла(нк)тоническата любов не се ражда нищо, освен планктон. Сблъсъкът с акулите е опасен, но си заслужава усилието заради еволюцията, до която ни води.

20 мнения за “Ден за размисъл върху лицемерната забрана да се мисли на глас и за пла(нк)тоническата любов в информационния океан”

 1. Да, отново ден за размисъл. Сигурно сега е мометът да кожем „До тук добре“ (по „Великолепната седморка“). Сега е моментът да си припомним стратегията: Не подкрепихме на втория тур Цецка не само защото е Цецка с цедка и има харизмата на сух хляб (по М. Вешим), но най-вече защото това беше начинът да си ходи Бойко (едно по принцип добро събитие). След това отиваме на избори, гласуваме както трябва, но става каквото ще и комунисти, патреоти и православни/путинославни турци управляват както само те могат. Държавата се срутва, Народът излиза на улиците за да ги прогони (дано тук не се наруши традицията, че Станишев го чакахме 4 години) и отново избори (предсрочни или в по-лошия случай – редовни), на които…. е тук малко ми се губи нишката…. дали отново идва Бойко, когото ще трябва отново да прогоним, като подкрепим Радев за втори мандат или най-после печелят истинските демократи…. например „Нова Република“ – 30%, „Да България“ – 20%, БР2 – 5 % и си тръгваме по правилния път (и ставаме ако не Швейцария, то поне Естония или в краен случай Словения на Балканите).
  А ако коворим сериозно – в неделя, естествено, за „Нова Република“! Ако някой не може да диша някого от водачите ѝ – „Да България“! Ако някой намира, че Хр. Иванов не е съвсем гладко избръснат – РБ2! Е, тия малко ментета си падат, но поне не съм чул да искат да отменят санкциите, плоския данък, валутния борд и другите остатъци от здравия разум…
  Накратко казано – УСПЕХ!

 2. В САЩ оборотите на рекламата и търговия в Интернет още преди 4, 5години изпревариха традиционните. Сега къде ли са стигнали. От мои приятели там не съм чул за измами. Нищо чудно дори измамите да са намалели. От някои предавания на някой от чуждите канали се вижда как човек вижда недвижим имот и го купува през телефона. Затова са богати хората там. Защото държавата въвежда ред и се грижи за този ред. А когато една позната ми изтърси че били богати,а ние бедни, защото те крадяли от нас щях да падна.
  Привличали мозъци ни.(американците). Ами то мозъка да се използва за нещо е по добре, отколкото да работи тук като охрана или нещо подобно на заплата под минимума за оцеляване.
  Ето и една хубава статия за бнт, където се казва: путин напразно си харчи парите за тролове. Той си има бнт безплат.

 3. Ето го линкаhttp://kafene.net/pc_url_37408537

 4. Дори и днес в т.н. ден за размисъл телевизиите не престават да правят репортажи от граничните пунктове с Турция.Това си е чиста реклама и агитация за т.нар патриоти,които ни “пазят”.
  Телевизиите нарушават драстично изборния закон ,като освен това ,криейки се зад свободата на словото,поощряват беззаконието на псевдопатриотите,които препятстват български граждани да упражнят конституционните си права.
  А полицията вместо да ги респектира стои като
  наблюдател.Лицемерието на президент и правителство няма граници.Колкото и да е противен Ердоган в случая е прав,че се оказва натиск на избиратели.

 5. Въздържам се да коментирам за България днес. Но, да видим какво става по света. Днес стана известна молбата на Моруньо,президент на Венецуела, за помощ от ООН. След 18 години социалистическо управление страната е в голяма криза:лошо продоволствие, няма лекарства, няма бензин и т.н.

 6. ================================================================================

  със съкращения

  “Това няма да се каже по телевизията … има директна забрана от Кремъл.”

  Всички шофьори в цяла Русия се обединениха и вземаха решение за провеждането на безсрочна всерусийска политическа стачка на 27 март 2017 год.
  Стачката не е във връзка с Доналд Тръмп, не е за Украйна, не е и за п-в Крим, а е за това, което всъщност се случва в Русия.

  В навечерието на широко известената стачка на “…всички руски шофьори”, която ще започне на 27 март 2017 год в повечето региони на Русия, представителите на различни асоциации на превозвачите, защитници на правата на човека и други инициативни групи дадоха пресконференция, озаглавена:
  “Така не може да се живее повече”,… в която за пореден път предупреждават целият руски народ за силата на надвисналата икономическа катастрофа над тях.

  Единственият изход е: … да се поиска оставката на правителството и да се анулират всички “драконовски” закони насочени срещу тях.

  ================================================================================

 7. Скъпи Инджев, вчера /само/ във “Фрог”беше отпечатана потресающата новина че “ПЕТИЦИЯ В ИНТЕРНЕТ ЗОВЕ ПУТИН ДА ПРАТИ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ” и честно казано, очаквах цял ден Вашия коментар по тази “покана”. Затова пък нямаше, няма и днес медия, която да не показва демонстрация на “електората” на ДС от ПФ против българите – Мохамедани. Не стига че с всички средства се отклонява вниманието на българите чрез Ердоган от отявлената руска заплаха, която вече е факт, ами вече и откровено майко-продавците русофили канят новият государ на Русия, да ни ОКУПИРА! Апела им свършва с “Обич и вечна признателност към Русия и братския руски народ от българския народ!” Чувате ли – това става от Ваше и мое име! И никаква реакция от страна на институциите в държавата България!!! Всъщност, какво и кога ще ИЗБИРАМЕ утре при тази абсурдна ситуация?

 8. За НОВА РЕПУБЛИКА с бюлетина №4!
  Всичко останало е гласуване за пут.ин под една или друга форма, вкл. и НПН или “беритба на гъби”.

 9. Към Света Анна:

  Извинявайте, но такива анонимни призиви към Путин съм получавал и изхвърлял в коша не веднъж. Поне докто не се обозначат, нямам нмерение да им разпространявам глупостите.

 10. ЕС чества 60 години!
  Честито!
  http://www.euronews.com/2017/03/25/eu-leaders-sign-new-declaration-60-years-after-the-treaty-of-rome
  Юнкер предупреждава Тръмп да спре да подстрекава още европейски страни да правят като Брекзит и бърбори срещу ЕС, с което може да се стигне до разклащане в Европа и дори война в Западните Балкани, пак с руски пръст в нея:
  http://www.politico.eu/article/juncker-says-trumps-anti-eu-talk-could-lead-to-new-balkan-war/

 11. Чл. 63.
  Народното събрание се състои от 240 народни представители.
  Чл. 81.
  (1) (Изм. – ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.
  (2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители, освен когато Конституцията изисква друго мнозинство.
  Чл. 84.
  Народното събрание:
  1. приема, изменя, допълва и отменя законите;
  6. избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение – Министерския съвет;
  Чл. 89.
  (1) Една пета от народните представители може да предложи на Народното събрание да гласува недоверие на Министерския съвет. Предложението е прието, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.
  …………………………………………………….
  Казано с две думи!
  Каквито и да са резултатите от изборите:
  1.Депутатите ще бъдат 240.
  2.НС ще избира и сваля МС със 121 гласа.
  3.НС ще може да избира закони за МС дори с 61 гласа.
  Не казвам за кого ще гласувам, защото всички вече знаете.
  Тогава за какво става въпрос?
  Просто запомнете три цифри: 240, 121, 61.
  Повече-след изборите!Зад цифрите и с конкретни имена, които И СЕГА ГИ ЗНАЕТЕ /ако не ви е домързяло да си запишете водачите на листите на първите 4 партии, които СЪС СИГУРНОСТ ще влязат в НС/.
  И все се питам: Аз ли сам луд или всички останали!

 12. Ако 30 години след началото на комунизма, 1974 г., някой продължаваше да:
  – говори в полза на САЩ и НАТО;
  – иска отпадане на руски санкции срещу тях;
  – развява американско знаме;
  – среща с американски шпиони;
  – поддържа закупуване на западно оръжие, вместо руско, вече навлязло 100%, и т.н.
  То просто такъв човек нямаше да съществува. Такъв борец за нормално развитие на България щеше да бъде просто разстрелян като мръсно куче, от К/ДС, «в името на народа», т.е. управляващите в България и Русия комунисти.
  Точно това правят сега, с обратен знак, ~30 години от началото на промяната, такива като Радев, Нинова, „патриоти”, сие:
  – работят в полза на Русия;
  – борят се да няма санкции;
  – с което се борят Крим да остане в Русия;
  – срещат се с руски шпиони, превръщайки се в част от руската агентурна мрежа в България, получават указания, документи, връзки, срещи и какво ли не още;
  – веят руски знамена;
  – радват се на увеличените проруските организации и сайтове в България, подриващи страната ни;
  – не възразяват оръжието на страната ни да е руско още 100 години напред, с което обвързват и сигурността й на проваляне, и т.н.
  От всичко това те остават незасегнати, че и дори популяризирани, докато в същото време лъжат, че са европейци.
  Въпроси:
  – има ли Сигурност в тази наша държава или просто ДС-ДАНС продължава да си е част от Русия (през 2013 г. например ДАНС работеше усилено срещу проевропейския протест в България, разработвайки го по възможно всеки час и всеки човек в редиците му, не само в София)?
  – какво означава Сигурност на съвременна, демократична, европейска НАТО-вска държава като България?
  – какво е мястото на Русия в тази наша сигурност, как трябва да се гледа на нея;
  – какво трябва да понасят хората и организациите, продаващи сигурността на европейска и НАТО-вска България на Русия?
  – докога ще се кара така?

 13. Тук НОВА РЕПУБЛИКА Е ПЪРВАhttp://m.offnews.bg/news/Izbori_18760/Finalnite-rezultati-ot-anketata-na-OFFNews-Nova-republika-sa-parvi_650980.html Така че мобилизаця и екшън с бюлетина #4 за НОВА РЕПУБЛИКА.

 14. Беларус са надигна срещу Лукавишенко и неговия закон за Тунеядците, задължителната трудова повинност

 15. Ден за размисъл и масово купуване на гласове.В Гоце Делчев БСП масово купува гласове. Цялата ромска махала е притисната от собственика на фирмата по чистота утре под стрй да гласуват за БСП. Рзадават се и пари на ръка. Цялата общинска /кметска/ администрация е ангажирана с кампанията на БСП. Червените олигарси в града са притиснали всички институции- МВР, Прокуратура. Никой не реагира на купуването на гласове от БСП. Всички хора са роби на 4-5 червени олигарси. Всеки го е страх да не изгуби парчето хляб което дават тези другари. Кмет пет поредни мандата и изгледи за още пет.

 16. Михаиле, тва е то Македонска работа, не случайно специалиста Македонист Гьорги Първанов с подкрепата на ДЕПЕСЕ и разни други РАДИКАЛИ и НАЦИОНАЛИСТИ ДЕСЕТ ГОДИНИ СТреля по архари по бивишите съветски републики и България не мръда на милиметър напред пред света ми си остана същата клекалня с клечащи тоалетни за генерали на полеви занятия на ВВС с единствения самолет МИГ, един МИГ до смъртта 🙂

 17. AWACS, всички знаем ,че руският език не ти е любим. Но все пак ще ти дам един материал на руски език в украинският сайт Inform Napalm, който разглежда прупутлеристката насоченост на EURONEWS:
  https://informnapalm.org/34580-kak-moskva-rasprostranyaet-svoyu-propagandu-cherez-telekanal-so-sponsorstvom-evrosoyuza/
  П.П. AWACS, все пак не забравяй че “руският език” е СТАРОбългарски език. И даже и сега се припокрива 50-60% със съвременният български език.
  Не езика е виновен за действията на руските путлеристи. Никой език не е виновен за действията на говорещите го.
  И в материалът който ви давам има възможности за превод на различни езици в горният ляв ъгъл. Можете да си го преведете на англиски или френски. Можете да го преведете и на български.
  Но едва ли това ще промени смисъла му!

 18. “Ако изборите променяха нещо, то (поне мнозинството) политиците досега да са ги отменили”.
  No comment…

 19. https://www.unian.net/world/1842454-arestyi-v-minske-v-seti-poyavilos-video-razgona-aktsiy-s-vyisotyi-ptichego-poleta.html

  Беларуският диктатор нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил.
  Пускам този линк с тъга и на вниманието на някои форумци, които гледаха твърде оптимистично(според мен – наивно) на ситуацията в Беларус. Лукавшенков няма нищо против да получи инвестиции в евра, срещу витиевати обещания за “демокрация” и “спазване на човешките права” – на практика обикновени лъжи!
  И който му се върже – върже.

 20. В днешното издание на рубриката “Идиотизмът в комунистическа България” посочвам статията на иво Инджев и особено заглавието й.

  Идиотизмъут в България е толкова силен,че става смешен,особено когато на някои гласоподаватели се подаряват букети с цветя.Лидера на комунистите внася в изборната секция цветя,оставя ги при неин сътрудник,гласува и полсе пак поема букета.

  Някой да е заблеязал подобно гласуване с цветя в други страни?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.