Банкянският тигър с нов патриотарски автогол в деня на изборите

Както и да завърши днешният изборен ден, началото му беше типично  за доминиращия ( по израза на Уолстрийт Джърнъл ) политик в България. Пред репортери, изпратени да отразят неотразимото му присъствие в Банкя ( където, казват кореняци, никак не го “долюбват”) Бойко Борисов коментира как снощи сме “размазали холандците”.

Ако оставим настрана фактът, че Борисов се изява като патриотарски запалянко в контекста на политическо събитие, каквито са парламентарните избори, по интерсен е друг акцент о коментара му. Той, оказва се, има обобщение и за този случай. Размазали сме ги холандците в двубоя между нацоналните отбори по футбол не за друго , а защото са ни подценили, прозря “бистришкият тигър” от Банкя.

“Който ни подценява, го размазваме”, тегли чертата Борисов.

Схванахте ли посланието? Излиза, че не ние сме си виновни за това, че в главния мач в Европа- този за класиране на достойно място сред останалите народи, сме размазани на всички възможни последни места.

Щеше да е добре да е вярно, че щом ни “подценяват”, т.е. смятат ни за най-бедни, най-корумпирани и нещастни ( все констатации от статистиката), то ние ще ги изненадаме и изневиелица ще ги размажем- в миг ще се превърнем в най-богатите, най-неподкупните и най-щастливите. Обаче истината е размазваща- особено в сравнение с народи, като холандският, които се радват на един от високите стандарти на живот в света.

26 мнения за “Банкянският тигър с нов патриотарски автогол в деня на изборите”

 1. “По-просто нещо от Б.Б. и Цв.Цв. на по-високо място не сме имали”-не си спомням автора.
  Най-важното е комунистите от ГЕРБ да не се връщат,комунистите от БСП да не спечелят.
  Най-стрaшната последица от “соца” е култът към посредствеността

 2. Боко си е Боко. Нема как! Но ниновица не остАна по-надзад. Тя казА , немала да даде да ни се брЪка ниКОЙ. Нито от ЗАПАД, повтарям – ЗАПАД. Нито да ни се брЪка ниКОЙ от ИЗТОК, и ниКОЙ от ЮГ! Но ниновица не казА дали ще позволи неКОЙ да й се брЪка от СЕВЕР. Спомена всички посоки , НО не спомена ОТ СЕВЕР, по фройдистки, Или още по-точно по решетникойвистки! Излиза ,че само от СЕВЕР ниновица ще позволи да й се брЪкат!
  Но въпреки патриотарско-небрЪкощите има лозУнги , двамцата с Боко , след изборите им ще си официализират най-накрая задкулисният си Боко-Курнелив ПАКТ(БКП!) и няма да им се налага повече да се правят на “патрЕотари”. А пък нищо не пречи да се гушнат и с “Обединените им Патреотари” и да си направят общ пропутлериалистически ПАКТ – Боко-Курнелия-ПатрЕотари(БКП!). Разлики между двойният и ТРОЙният пакт както винаги НЯМА да има. Щом абревиатурата им е все СЪЩАТА – БКП!

 3. Да, простаклъкът на простака е въпиющ и от езикова, и от политическа, и от всяка гледна точка! Днес, в навечерието на задаващото се националсоциалистическо червено управление под кремълска дресура, след като с домочадието гласувахме за НОВА РЕПУБЛИКА, се замислих пак за историческите аналогии на просташкото управление на Банкянската мутра. Само един аспект- как пряко, естествено и услужливо то постила килима на властта пред “чистите” комунисти. ОБразеца-режима на Гошо, Вълко, Тошо, Мако, Пеко, Тако, Дако и т.н. съзнателно пропускам – той е инсталиран от Кремъл при строги кадрови критерии за покорност и простащина на каскетите и калпаците като формални администратори на съветската колония НРБ. Иначе българинът свободно избира като премиер завършен простак за пръв път в лицето на Стамболийски. Пропускам всичко, с което този човек почти колкото и Фердинанд завинаги навреди на България (хвалителите на трудовата му повинност да си я заврат в дирниците!), пропускам курварлъка и рушветчийството- ей я народната песен от това време:

  А пък Стамболийски, мамо,
  голям нерез беше!
  И на всички си министри
  булките е..еше!

  Да, и Стамболийски има идеи за развитие на страната! Да, и той псува комунистите! Да, и той ги плаши, че ще ги товари към Сибир! Но по-силна е омразата към града и градския човек, към “брадатите”, към интелигенцията, която издига следосвобожденска България до нивото на една стабилна и уредена страна, определено по-добра за живот от комшийските! Лишен от опора в истинските национални и проевропейски елити, той е първият премиер, който пълни администрацията с неграмотни и неуки, но верни калинки- фактът шокира във всички – “и леви, и десни” запазени спомени от очевидци на това време ( в Париж се праща земеделски дипломат с елементарен…немски!). Пред лицето на надигащия се комунистически терор, командван от Москва с цел -Болхарская ССР, свалят Стамболийски не фашисти в името на фашистка идеология, а патриотичната градска класа, отвратена от простащината на просташкия режим- социалдемократът ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ, либерали, радикалдемократи…
  Така че- може и ББ да псува комунистите и – хайде, приемам на вяра!- да държи на европейския път на България. Но той мрази и псува градския, интелигентен и непоколебимо проевропейски българин много повече. Служби за уж “политическия противник”, високи постове в дипломацията, подкрепа за най-долни медийни бухалки, енергийни монополи, шикалкавене пред Кремъл, умилкване пред 5-тата колона на Русия, това далеч не е всичко, с което ББ им помогна да налеят вратове и.. ето ни отново там, където сме били, а май не сме излизали.

 4. А дали българското население е подценило и подценява така наречениети политици,че те винаги го размазват.Едва ли има по-размазан народ в света от българския.

 5. Публикация от ФАКТОР
  Радев: Освен Турция има и други, които се месят в изборите ни.Той обаче не обясни, кои са тези други държави, от които има намеса. Отговорът му последва след конкретен въпрос относно поведението на Русия.

 6. Към СТАМБО:
  Колкото и тъжно да звучи, мисля, че не сме излизали от “стамболийския коловоз”. Още тогава размазващата победа на селяндура е ознаменувана с призива:
  “Грабяте буци – бийте гражданята!”
  По-късно комунягите в Белене и “Слънчев бряг” замениха буците с тояги и тук-таме – с ТТ-та, а “като дойде демокрацията” се поевропейчиха и я карат “по-мазно” – като банкянска филия със свинска мас!

 7. Ако бяхме победили любимата му Русия,патриотарът Борисов дали толкова възторжено щеше да обяви че сме ги размазали?Вероятно щеше да се ограничи с похвала за добрата игра на момчетата или пък с “дипломатично” мълчание.

 8. Драги Павле,

  Споменавали сме го- най-големият фен на цървулана Стамболийски -Пол Пот го прави най-дословно с буците по гражданята. 3 500 000 гражданя!… Ама пък в името на светла идея, дудне лайното чомски ..

 9. @Стамбо и @Павел Тинков!
  Господа “граждани”, не знам дали сте Българи, но АЗ СЪМ СЕЛЯНИН и НЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОВА! Да бяхте прочели поне две изречение от това, което един ИСТИНСКИ ГРАЖДАНИН като Атанас Буров казва за Българското село, но … къде ти, Вие сте “наясно с всичко”!” в Париж се праща земеделски дипломат с елементарен…немски!”?!Знаете ли кой е дипломатът с “елементарен немски” в Париж по времето на Стамболийски? Ако не знаете – казва се Петко Д. Петков, син на Димитър Петков и брат на Никола Д. Петков, завършил право в Сорбоната! И Вие господа “страшни антикомунисти”, знаете ли, че 80% от концлагеристите в комунистическите концлагери бяха членове и симпатизанти на БЗНС “Никола Петков”? Ако не знаете – научете! И да сравнявате Стамболийски с Бойко Банкянски е просто конщунство!Стамболийски може да е бил всякакъв, но не е бил страхлив мишок като Боко! Той единствен предупреждава Фердинанд, какво ще се случи с България след влизането в Тройния съюз и затова … е хвърлен в затвора! Той е този, който въобще не раболепничи пред Фердинанд!Той приема хиляди белогвардейци в България, прокудени от червената сган в Русия! А тия песни, които ми ги цитирате тук, аз мога да Ви посоча десетки такива за Вашия кумир Александър Цанков! Не е срамно човек да ходи с цървули, но е нагло да ядеш хляб произведен от Българския селянин и да го обиждаш! Ако Българските “антикомунисти” и “демократи” са като Вас – ясно е защо и дясното е такова и демокрацията ни е такава!

 10. “Мы академиев не кончали” – популярен ленинизъм от началото на 20-те.

 11. Бай Танчо, хайде по-спокойно, че да не тревожим покоя на Петър Танчев!

  Никой не е против СЕЛЯНИНА, а против СЕЛЯНДУРЩИНАТА, ако не си схванал нюанса! Тя се настанява завинаги и злокобно в българския политически живот точно благодарение на Стамболийски.
  Пропастта между селото и града я изкопава той, последваха реваншите 1923-25, 1944 и досега…
  С лозунги лесно се кара!

 12. ТАНЧО , всеки камък си тежи на мястото.
  Едва ли Стмболийски би могъл да защити правата на селяните по-добре от някой по-компетентен и квалифициран от него!
  Гражданите си имат своите силни страни, селяните си имат техните. Също както не може да се говори обобщено нито за гражданите, нито за селяните. Стамбо повдига не за първи път въпроса за селяндурщината, комплексарщината, некомпетентността на Стамболийски , конкретно. Както и че Стамболийски с недемократични средства иска да си осигури несменяемост и разправа с политическите и лични противници.
  Превратът срещу него е реакция на неговите просташки и примитивни действия и репресии срещу всички противниците на зараждащата се оранжевата диктатура и “оранжева гвардия”.

 13. @До Танчо
  Откритите хора обикновено, когато пишат нещо публично си пишат имената, а страхливците и мишоците са анонимни или използуват партизански имена като комунистите!”…зараждащата се оранжевата диктатура и “оранжева гвардия”.”. Ще се съглася с Вас , ако ми кажете името на един убит на улицата, заклан, обесен в “името на народа” от правителството на “Диктатора” Стамболийски или Оранжевата гвардия!Аз обаче мога да Ви посоча имената на стотици лидери на Земеделския съюз избити от засада или направо изклани и изгорени от “демократичните” превратаджии! Самият Стамболийски, Райко Даскалов – убит от засада в Прага, Петко Д. Петков убит от засада в центъра на София, Александър Димитров министър на вътрешните работи – убит от засада още при управлението на БЗНС, Петър Янев – министър на правосъдието при управлението на БЗНС – изгорен в Обществена безопасност! Превратът на 9 Юни 1923г(подкрепен от “мъдрия” цар Борис III) РАЗДЕЛЯ БЪЛГАРИТЕ И ОТВАРЯ ПРОПЪСТ МЕЖДУ ТЯХ, А НЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАМБОЛИЙСКИ! Това дава коз в ръцете на комунистите да действат през септември 1923г брутално и хвърля България в кръв! Защото няма такъв закон, който да дава право на Александър Цанков да прави преврат, а на Георги Димитров – да не дава право! А колко е мъдър Вашия “добър” градски цар Борис си проличава, когато обявява “символична” война на САЩ и Великобритания, защото НИКЪДЕ, НЯМА В ПРАВНИЯ МИР ПОНЯТИЕ “СИМВОЛИЧНА ВОЙНА” ОСВЕН В КУХАТА МУ КОБУРГОТСКА КРАТУНА! Обявиш ли война – биеш – не биеш ще ядеш шамари особено от такива велики страни и не е необходимо за да го разбереш това главата ти да е плешива! Това го знаят и хлапетата от улицата!

 14. Танчо, ето ти откъс от “Стамболийски се завръща”, под него е точно за “дипломатите” с цървули:

  https://chitanka.info/text/24450-stambolijski-se-zavryshta

  Петдесет и два селски туза:

  Няма нийде други

  с толкова заслуги,

  воля, ум и мощ!

  Той ще ни изпрати

  всинца дипломати

  още тази нощ.

  Стамболийски

  Аз казвам стига веч

  аз ще държа вам реч:

  (Оправя си връзката.) Аз! (Обръща се надясно.)

  Аз (прави кръгом и гледа наляво). Аз!

  Един от безгръбначните:

  Това е реч велика!

  Оратор туй се вика!

 15. Tанчо вместо да ми подскачаш като пърле пред майка си първо прочети писаното от. Стамбо и Тинков. НИКЪДЕ не пише БЗНС а пише Стамболийски.вместо да подскачаш като скакалец отговори защо по селата Тиквата бие земеделците като маче у дирек

 16. @СТАМБО
  Аз не се претеснявам да наруша покоя на Петър Танчев, ако Вие се претеснявате може да отидете да му се извините и запалите свещ на гроба му, а даже и литургия да му поръчате!
  Пропаст между града и селото НЯМА И НЕ Е ИМАЛО – ОСВЕН В ГЛАВИТЕ НА НЯКОИ ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ! Виж пропасти има много други : между умни и глупави, между мързеливи и трудолюбиви, между честни и корумпирани, между принципни и безпринципни и соксан докуз още!НЕЩАСТНИ И ТЪНЕЩИ В РАЗКОШ ИМА КАКТО В СЕЛОТО ТАКА И В ГРАДА! Както и не е имало и няма да има власт/режим при който сития да вярва на гладния!Обратното може да се твърдии само от куртоазия!КОМПЛЕКСАРИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТЪРСЯТ ПРИЧИНИ ЗА НУУДАЧИТЕ СИ НАЙ-НАПРЕД У ДРУГИТЕ! Що се отнася до хайдушките политически нрави в България – НЕ ГИ ТЪРСЕТЕ КАТО ПАТЕНТ НА СТАМБОЛИЙСКИ! Достатъчно е да прочетете Алеко Констатинов, който е платил с живота си тези нрави, много преди още да изгрее Стамболийски на политическия небосклон! На някой пишман демократи обаче им е удобно да търсят вина там където я няма!

 17. ТАНЧО , ама ти се взе много насериозно?!?!
  Според теб дали твоят “демокраД” Стамболийски не е предизвикал преврата?!?!
  Самата жестокост ,с която е ликвидиран , и с последващите убийства на негови хора говори много , но не и на анонимните оранжеви “земледелци”, като теб.
  Това е РЕАКЦИЯ на оранжевата партизанщина на Стамболийски. И КОЙ му е дал правото да говори от името на всички селяни, защото не всички селяни са земеделци?!? Точно на него?!?
  Самата претенция да представлява над 80% от всички българи, е признак на диктатура. Още повече ,че частни полувоенни “партийни” банди , го сродяват с фашистките “черноризци” на Мусолини, и със “кафявите ризи” на Хитлер, или със червената гвардия на советите на Ленин. И твоят “земледелец” Стамболийски да не остане по-назад си прави “оранжева гвардия”.
  И всичко това преди цар Борис и българските “фашисти” да го свалят от властта, от която не иска пожизнено да си ходи. Всички кръвопролития и преврати след това са предизвикани от прецедентът с посегателството Стамболийски срещу установените правила на младата българска държавност и демократично устройство.
  Точно по същият начин при заграбването на властта в Римската република от Сула се стига до нейното унищожение. Защото ВСЕКИ военен командир след него , като Цезар , вече има прецедент пред себе си.
  Всеки си е повтарял след Сула – Щом Сула го може, мога го и аз!

 18. @ТАНЧО: И като е имал право Гошо Тарабата да прави преврат доволен ли си че втория път (9 и септември) успя?
  Как може изобщо да сравняваш Цанков и Гошо Тарабата?!? Цанков възстановява държавноста, работещите институции и парламентаризма, а Гошо Тарабата вдигнал хората на някаква си интернационална революция и избягал в СССР за да го направят Коминтерновец след това.
  проф.Цанков след нормализация на държавата подава оставка; насилието и диктатурата НЕ са били самоцел за него.
  Стамболийски е управлявал единствено и само чрез насъскване на хората едни с/у други.
  “Оранжевата гвардия” е взаимствата точно от “Черните ризи” на фашистите в Италия, а Даскалов възхвалява идеите за аграрна реформа на Мусолини, след посещение там и е цитиран техния вестник, брой и дата..Стотици са случаите на бити и пребивани опозиционери, режат им брадите, вкарвани в затвора без присъда.Да ти напомня за нещо?На мен ми напомня за 9и септември т.е. малко след това.
  Нито СТАМБО, нито ТИНКОВ говорят против БЗНС.Нито пък с/у Никола Петков или други земеделци. Казват хората че постоянното насъскване на селяни и граждани, прости и образовани, софиянци и прованса е тотална идиотия която води само до пепел и кървища и че Стамболийски е вкарал този начин на управление.

 19. Към до ТАНЧО:

  Сула, с неговите проскрибции ( т.е. масов терор по списък срещу нелоялната част от патрициите със заграбване на имуществото им, заимстван по-късно от всякакви терористични режими, като болшевишкият), има едно морално предимство пред страдалеца Стамболийски: оказал се на финала на живота си удивително равнодушен към властта. Той е един от малкото диктатори в дългата история на диктатурите, които доброволно предават властта, оттегляйки се в провинциалното си имение да си доживее старините в мир, макар нищо да не го е принуждавало да го направи.

 20. към г-н Инджев:
  Така е г-н Инджев. НО! Но вече е създал прецедента, като първият консул ,който окупира първи окупира Рим , и се обявява за безсрочен диктатор. Макар след това сам да се отказва от властта.

 21. P.S. @ТАНЧО: И на последно (но не по значение) място:Защо комунистите толкова години именно с БЗНС управляваха?Вярно че БЗНС им бяха смокиновия лис т,но защото точно те,а не някоя друга партия? Защото Стамболийски им даде пример и ноу-хау?

 22. Приятели, мощните ви атаки срещу ТАНЧО са „удари в празното пространство”. Просто защото опитът за диалог протича в различни плоскости, разнопосочно ценностно ориентиран, на различни езици…
  ТАНЧО отрича реално съществуващата пропаст между СЕЛОТО и ГРАДА, отворена от СЕЛСКИ ВОДАЧИ и шеметно задълбочена от комунягите, защото не вижда зейналата пропаст от противоречия в собствената си позиция. Не е тук нито мястото, нито е времето да се впускам в дълбокоумни анализи, за да оборвам точко по точка съжденията му. Ще си позволя да му подхвърля само няколко теми за размисъл:
  1. Къде намираш общото между Стамболийски и Н. Петков?
  2. Наясно ли си как свършва /идейно и физически/ жизнения си път втория и защо?
  3. СЕЛЯНИН ли е бил Атанас БУРОВ, когото избирателно цитираш?
  4. Защо в защита на стамболийската селяндурщина прибягваш до Н.Д. Петков и Сорбоната като аргументни, сякаш те са иманентно присъщи на СЕЛОТО?
  5. Какво ти дава право да определяш СТАМБО като „комплексар” – той /убеден съм/ не е засегнат от това, че наричаш него и съмишлениците му ерудити ГРАЖДАНИ. Не си ли всъщност комплексиран ти, щом като скачаш като ужилен, обисен от определението СЕЛЯНИН?
  6. Можеш ли да посочиш ПРОСПЕРИРАЩА държава /днес и в миналото/, управлявана от СЕЛСКИ ВОДАЧ /селска партия, министри-селяни/?
  Драги, ТАНЧО, разбирам обидата ти, съчувствам ти, но не искам и не мога да мина на твоя бряг – ЦЯЛОТО МИ СЪЩЕСТВО СЕ БУНТУВА, КОГАТО СЪМ ПРИНУДЕН ДА ПРИЕМА ЗА НАЧАЛНИК /ПО ББ/ ЧОВЕК ПО-ПРОСТ И ПО-ГЛУПАВ ОТ МЕН, ДАЖЕ И ДА Е ДОБРОНАМЕРЕН И БОГОУГОДЕН /рядка комбинация!?/! УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ТАКИВА НАЧАЛНИЦИ /ВОДАЧИ,ЛИДЕРИ/ СА ФАТАЛНО ВРЕДНИ ЗА ВСЯКА НАЦИЯ!

 23. Щях и аз да кажа нещо, но май за едната страна спорът е твърде личен. Стамбо е съобразил бързо (в първото си изречение-отговор).

  ps: ленински награди за мир на праха

 24. Имахме си Гого тъпото.
  Той се оказа по-мимолетен.
  Имаме си Боко тъпото.
  Той се оказва по-устойчив.
  Всъщност, не е изолиран случай, а харесван типаж.
  Колкото и да не ни се харесва.

 25. До Павел Тинков

  Що лъжеш бе човек! Танчо никъде не е наричал Стамбо “комплексар”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.