Русия пак победи Турция на български терен

Руско-турската предизборна война на български терен приключи с разцепление на турския вот и консолидация на проруския до такава степен, че в 44-то Народно събрание ще имаме еднопартийно управление от гледна точка на послушанието пред Москва. Вътрешнотурският вот, също като чисто българският, доведе до поражение на българските турци, които застават на критична позиция към Русия, а онези, които следват своя Сокол в метаните му към Кремъл, отново са в парламента ( макар и с подрязани криле), за да дадат своята лепта в обслужването на руското влияние у нас.

На някой може да му се струва странен този прочит на резултатите от изборите, но всеки е свободен да избира дали да вярва на фактите. Те показват, че руското пропагандно оръжие употреби страховете от Турция успешно както никога досега. Генералната репетиция за този успех бяха президентските избори миналата година. Ако целта е била в това отношение в парламента да замлъкнат няколкото гласове, позволяващи си да възразяват срещу хибридната намеса на Москва в България, то тя е постигната благодарение на тарана Борисов, който предизвика тези избори и сега ще може да пее своите частушки с всички останали гръмогласни изпълнители в целия диапазон от Марешки и Каракачанов до Нинова, все певци на руската правда. Нищо, че според него, днешните руснаци не били онези, които познаваме от песните за Червената армия.

Докато Ню Йорк Таймс “деликатно” припомня, че Борисов се противопостави на създаването на натовска флотилия в Черно море, за да не ядосва Путин, а във Франция се опасяват от патиотарското влияние върху новия му кабинет, в Германия го потупват по рамото като “проевропейски консерватор” ( макар на практика да консервира популизма и влиянието на рашизма у нас).

А у нас? Какво казваме у нас? Ето как, отново “деликатно” , ни преценяват отвъд океана, според същият отзив в Ню Йорк таймс:

“За някои избиратели Борисов ще има стабилизираща роля и няма да отчужди Русия”.

Иначе старият прадокс да намираме успех и в загубата напълно може да бъде възпроизведен и този път. Нима БСП не заведоха до урните стотици хиляди повече избиратели от последния път? Нима партията “Да, България”, която тръгва от нищото, не скочи лъвски с тези 3 спечелени процента? Нима ДСБ сега не получи самостоятелно ( във формата “Нова република”) процент и нещо повече , отколкото  при последното си самостоятелно явяване на избори? Нима ДОСТ не направи пробив от раз на първото си участие на парламентарни избори?

Е, реформаторите, АБВ и Татяна Дончева няма как да извъртят нещата в тази посока, но нали все пак трябва да има и загубили…

Изборите с нищо не проформатираха, но преформулираха политическото пространство. Вече все повече ще чуваме за възстновяване на двуполюсния модел и за разцеплението на градската десница. Селската десница в лицето на ГЕРБ, както по времето на Стамболийски, печели в селска България и това няма да се промени без консолидация на гражданите против евразийското рашизиране на България.

Ако трябва да употребя футболните изразни средства на победителя Борисов, в този мач проруският екип размаза остатъците от проатлантическия отбор от отделни играчи.  Нинова лъжеше в предизборната кампания, а Борисов мажеше, докато заедно не ни размазаха. Дружно скриха за руските инструкции как се печелят избори, разкрити от един американски вестник без това да предизвика поне малко изчервяване нито при червените, нито при техните гербаджийски съзаклятници. Скандалът солидарно беше премълчан така, както в момента Москва мълчи за победата на уж проевропейския Борисов.

Най-голямата перверзия обаче е фактът, че този победил сговор на руското влияние се кълне, че триумфира заради необходимостта да бъдем успешни председатели на ЕС ( който Путин се бори да разруши). Щеше да е смешно, ако не е шизофренично.

45 мнения за “Русия пак победи Турция на български терен”

 1. Като няма правосъдие изборите са като в Крим. Куче влачи ,диря няма. Можем да поздравим бнт с добре изпълнената задача на решетников. Да не забравяме скат и алфа , които също заслужават добра решетникова оценка. Благодаря на всички от НОВА РЕПУБЛИКА и обединение без предатели. Борбата продължава.

 2. Е, планът-решетников за зачистка на прозападния елит постига пълен успех на този етап. Не без усилията на самият “прозападен елит” де.

 3. Пореден блестящ анализ, макар и горчив. Няма мисля по-абсурден народ от нашия, затова историята на държавата ни е история на възход и падения /по Ив.Хаджийски/. Най-странното за мен обаче е, че най-висок процент и в чужбина е получил бай Хой. Чудя се, тия хора забравиха ли коя е причината за да са там /по-голяма част от които са там, защото е така тук/. И благодарение на които държавата е със затихващи функции /далеч съм от мисълта, че всички трябва да са в кошарата, както беше в недалечното минало/.

 4. Статията отразява най-същественото, най-важното на резИлтатите от изборите вчера. Всичко останало са бакалски сметки на доморасли политолози. Язък за титаничните усилия на различните социологически агенции които дадоха всичко от себе си за да “вкарат” в парламента смокиновото листо за пред Европа на баце-РБ2.
  Нашите хора от НОВА РЕПУБЛИКА да се стягат за масови улични протести. Гарантирано от герб пак ще има неадекватни кадрови управленчески рещения ала пееФски или “тактично” пропускане на 2 месечният срок за предоговаряне на цената на газа с Газпром.
  http://newsua.one/stati-analitika/na-severnyi-potok-ne-nakinesh-platok.html
  А и по КТБ има неограничен ресурс за атаки до пълното и окончателно разнищване на аферата.
  Който не се е научил да губи никога няма да усвои изкуството да побеждава.
  Винаги има утре!

 5. Изходът от тези избори бе очакван. Но все пак можеше да бъде и по-зле. Ако БСП бе първа политическа сила, твърдо нещата излизаха извън контрол в много кратки срокове.

  За сегашната ситуация:

  – Борисов спечели само заради мобилизиралият се вот на прозападни българи (не моят и на съблогърите). Той го знае. За първи път отборът му усети, че за ГЕРБ е подготвен сценарии за финал в стил НДСВ (обезличаване и изчезване от сцената). Борисов е всичко друго, но не и самоубиец. Не може да приклекне тотално на Путин, защото ще загуби необратимо измъкналия го електорат. Освен това Борисов е държан в мръсни (компроматни и финансови) зависимости не само от Русия, но и от Запада. Това значи, че ще гледаме продължение на сериала с празни приказки, мятане по целия спектър, смяна на мнение всеки ден и буксуващо управление. Гадно, но не и колкото алтернативата.

  – Нинова заяви, че няма да прави коалиция с ГЕРБ. Мисля, че от БСП разчитаха на повече. Ако няма коалиция, този парламент и мандат ще бъдат краткоживущи. Време достатъчно за истински десните партии да си направят изводи.

  – Десните (или по-точно прозападни) партии имат потенциал от минимум 10-11% (+ 2-3% вот от отишлият сега при ГЕРБ). Но… политика не се прави от аматьори с аматьорски средства. Съдейки по хората в “Да, България” (наследници на комунисти и някои роднински ДС връзки), е възможно това да е проект за фрагментиране на дясното или като минимум в него да са внедрени хора преследвали (и осъществили) тази цел.

  Гледани през очите на човек, работещ прогностика и анализи, демократичните ни партии будят само раздразнение. Твърде много лични взаимоотношения и твърде малко рационалност. А вътрешните конфликти ги правят лесна плячка за ДС агентурата.

  На десните партии им трябва:
  (1) източник на финасиране [устойчив екип от специалисти без пари не се поддържа], който в сегашните времена на борба на Запада срещу осъзнатата руска опасност може да се намери
  (2) да привлекат аналитици (статистици, социолози, think tank-ове), които да предложат опорни точки, послания и пътна карта (roadmap)
  (3)обединяване на десните сили в едно движение по стъпки предложени от (2)

  Дясното или ще се отърве от непрофесионализма си или загива. Вече всички би трябвало да са го разбрали. А също все пак би трябвало да са разбрали и че имат потенциала да са много съществен фактор. С оглед на факта, че ако не се случи договорка ГЕРБ-БСП този парламент е нестабилен, има достатъчно време за рестарт.

 6. Планът “Решетников” е изпълнен – извърчаха всички, които говореха против Путин – президент, депутати, министри… ГЕРБ участваха в този план, като не издигнаха президента за втори мандат и след това предизвикаха предсрочни избори – за да се премахнат депутатите/вкл.Местан/ и министрите “антипутинисти”. В този план участваха и БСП, Патриотите, ДПС… Интересно ми е, кои от десните партии участваха в този план.

 7. На едно петно от картата съществува индивид страдаш от 3 тежки заболявания – 2 хронични и едно патриотично
  ,със придружавашите ги метастази и рецидиви.
  Неделната криза показа,че леталният край се отлага с неясна прогноза,за която е необходим медицински анализ,включитело и кръвната картина на на болния. Надявам се да не се засегнат белите кръвни телца на Надеждата,защото всяка инфекция първо напада защитниците на организма.
  Незнам как по-приемливо да опиша предизвестеното събитие.Знам,че всеки от нас си носи кръста – мнозинство,трябва вече да говорим с руски акцент,което страда и хленчи,и хубавци,които се възнасят с него до селенията на измамната победа.
  Ще поживеем и ще видим. Дано!
  Тази сутрин слушах един брадат социолог,който буквално повтори фразиологията на една особа,подвизаваща се в блога на г-н Инджев. До там са стигнали такива важни птици,не им стигат телевизиите,ами тролят в чужди гнезда.

 8. В България дясно мислещи и гласуващи, прозападно настроени хора сме не повече от 350 000.
  Когато това твърде ограничено количество бъде разделено, независимо по какви причини и по чия вина, то резултатът е настоящият.

 9. Изключително точен и правдив коментар,макар и жесток по смисъла си за съдбата на дясното (градското) у нас! Вчера гласувах с отвращение! Бях наясно, че всички десни формации ще се провалят (имах някакво предчувствие). И съм бесен, че така с лека ръка лидерите на градското дясно макар и скочило “лъвски” ОСТАВИХА БЕЗ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО в парламента гласувалите поотделно за тях избиратели (не съм ги смятал, но може би са грубо около 300 000). А най-лошото е, че те са именно най-умната (и красива), млада, мислеща и предприемчива част от нашия народ! Душата ми се гърчи!

 10. Г-н Инджев, дори и неуспелите да влезнат в парламента партии са русофилски (или без ясно изразено отношение спрямо Русия, но най-често проруски). Нова Република – направиха коалиция със Светльо Витков (Хиподил, Глас Народен), човекът, който зае една от най-яростните пропутински позиции, когато арестуваха и осъдиха момичетата от пънк групата “Пуси Райът”.

  Да, България – нищо ясно няма в тяхната програма. Нямало да бъдат нито леви, нито десни… За Русия и анексията на Крим мълчат. Обаче като имаме предвид произхода на повечето от ръководството на партията – няма как да не са проруски. Така че какво остана? Ердоганистът Местан. Той няма как да е против руската политика, тъй като Ердоган е пръв приятел с Путин. А Ердоган е гуруто на ДОСТ и Местан.

  Съжалявам, не виждам радостна картинка в българската политика. Дано да греша… ама надали!

 11. Какво се промени спрямо преди “изборите”?!?!? Нищо!
  И без изборите Винету имаше пак толкова гласове , заедно с Лукарски, Кунева и Ненчев. Около 100 дупетата.
  Патреотарите напротив те имат сумарен СПАД, въпреки че се броят за “победители”, защото Атака + ПФ имаха над 30 дупетата преди изборите, а сега имат около 25 дупетата. Спад с около 5 дупетата.
  Единственият “успех” на Винету е вкарването на ПРОКСИТО му – (НЕ)воля, с около 10 дупетата. Ако все пак това може да се брои за “актив” за Винету от тези “избори”.
  Но за смвтка на това Винету вкара и още 40 дупетата на БСП, което си е ЛИЧНО негов ПАСИВ.
  Друг резИлтат от “изборите” е че показаха , че реалната сила зад Реформаторският блок е била ДСБ, въпреки всички атаки на Винету срещу тях, опитвайки се да вземе на абордаж и РБ, след като се видя че РЕАЛНАТА тежест на всяка от присъдружките му от СДС, ДБГ и Ненчев е само по 0,5%, докато ДСБ е 2,5%, т.е. ДСБ има 5(ПЕТ!) пъти по-голяма тежест от лакеите на Винету в РБ.
  Другият момент е “поведението” на “Да България”. Явно самомнението, нарцисизма, ЗАВИСИМОСТИТЕ(личностни, олигархични, партийни!) не им позволиха да направят жеста за обединение с НР,и да могат поне да имат трибуна в Парламента да излагат своето виждане за своята “антикорупционна политика”.
  Но дано сега ,когато са видяли ТАВАНЪТ на своята електорална подкрепа , след “изборите”, да са по-отворени за коалиция в дясно?!?!
  П.П. И като извод може да се каже , че Винету не получил нищо повече от това, което е имал и досега. НО! НО сега Винету няма да има вече параван в лицето на РБ ,който да прикрива БЕЗОБРАЗИЯТА у некомпетентността му, докато си прави задкулисните си договорки с БСП и ДПС. Сега Винету ще ЛЪСНЕ в “целият си блясък”, без пешкира РБ, който да му служеше за прикритие и почистване на нечистотиите му. Сега САМ ще си носи тежестта и отговорността , без да може да я прехвърля на “коалиционните партньори”. И това само ще намалява времетраенето на “поредният мандат”, който от 600 дни(колкото му даоха от ДПС през 2014г.!), може СЕГА да падне и под 300 дни. А и СЕГА няма #КОЙ? да служи за гарант за еврофондовете, както беше РБ досега!
  Не вярвам Каракачански,Сидеров и Марешки да са много по-сговорчиви от РБ?!? Напротив , може доста да озорят Винету при формирането на правителството. Трябва доста порции и постове да им даде , а и текущо по още толкова , за всеки приет закон и решение на парламента.
  И все пак , за да си няма такива неразбории Винету може да премине към вечният си план “Б”, и да разчита на задкулисната си коЙалиция с БСП и ДПС, както досега. А още по-безоблачно ще му е ,ако си направи “ГОЛЕМА коЙалиция” с БСП, с над 170 дупетата.Плюс ДПС , естествено!

 12. Едва-що приключил и морно кротнал се изборният ден и чевръсто запъплиха из разни открити,закрити,виртуални,3D и тем подобни студиа водещи домакини,заприиждаха с охота,плам и дръзновение поканените от тях представители на додрапалите след успешен абордаж до новото 44-то Народно събрание системни и несистемни пиратски партии.От всичките им чупки,фасони,пинизи,пинизайнери,пинизайнерчета и изхвърляния в стил задушевна селска вечеринка и маньоври от цикъла “Лов,риболов и военни хитрости”,основния извод,който ни наложиха беше,че тяхната партия е краен победител в отминалите избори.Безусловно и категорично!Бря,ела та гледай само.Така се стигна до абсолютно незаобиколимото желязно заключение:щом всичките,влизащи в Парламента партии са единствено и само победители,то тогава единственият голям губещ логично си остава народът.И си е хептен баш точно така!То Трайчо Трайков преди изборите ясно,просто и нагледно го каза,повтори и потрети биля(белким му просветне на българина!)да си отваряме очите на четири и да гласуваме с бюлетина четири,ама нейсе.Друго си е бабаитът бат Бойко да се изтъпани триумфално пред избирателя(щото нъл тъй де батальонът се строява!),да му се ухили широко,бащински,подкупващо-подкупно и,както само той си го умее(нали ги чактисва нещата,умеятелен е,пък и чалъмлия)да заяви”И аз съм прост,и вие сте прости,значи ще се разберем!”Ам тъй де!Щот бат Бойко е мъжкар,коскоджамити каратист и тенисист,пък и мачлета обича да играе особено когато трябва да възира по необходимост от Народното събрание,улеснявайки комунистите и съдружниците им по далавери и тъмни сделки да бламират поредния му министър,щото е негов министър,ама колко да е негов като е от РБ.Пък той оня Трайчо ли беше,що ли беше,абе,мани го,тури му пепел!Говори шашкънина едно тихо,бавно,мрачно,неразбрано,по научному някак си,ръйш ли!,не се усмихва,не обещава нищо по-така,а пък и очила на всичкото отгоре носи.Някак си непрокопсаник и нехранимайко ми се чини ще да е!
  “Тъй върви светът”с горчивина е писал поетът и точно тъй,за N-ти пореден път “мъдрият”български гласоподавател,избирател,суверен тоест,нацели калъч,удари биг дърво и греда.Омайван,приспиван,мозъчно промиван от сластните развратни песни на червените Сирени “мъдрият”,”трезвомислещ”зомбиран народ с всичка сила,с изящен гръм и трясък настъпи голямата житейска мотика.Амин!
  П.С.А моя скромна милост още по-скромно ще заключи върху заключеното заключение следното:До навършването на 40-те библейски години на лутане из комунистическо-мутренската пустиня,спъване в един и същи камък и садомазохистичното настъпване на мотиката остават цифром и словом само някакви си дванадесет.Ама то,май гаче изглежда аджеба ще рече,че това ще да се отнася и ще да е валидно единствено само за израилския народ,а на нашия може и два пъти по толкова да не стигнат,за да се освести,да прогледне най-сетне веднъж завинаги за простата истина,че от комунисти и присъдружните им бандитски организации,мутри и патрЕоти нито промяна,нито нещо добро може да се очаква и дочака.

 13. Резултатът от изборите ме убеди,че популацията “Бай Ганьо” е достигнала невиждан разцвет
  и за други видове хора вече почти няма място.Миражната надежда – малките европейски партии,доказаха категорично с отказа си от коалиране,че са манипулирани с определена
  задкулисна цел,която е видима с просто око и устройва само “победилите”,”победоносно” влезли в парламента партии,изповядващи всъщност една и съща чужда политическа вяра.
  Азиатщината твърдо стъпи(едва ли някога ще отстъпи) на родна земя за радост
  на байганьовците.Няма как да вървим напред нито културно,нито икономически,нито исторически с политически сили проявяващи все по-открито и нагло антиевропейска тенденциозност.Мрачни за България перспективи.
  Бай Ганьо е подхванал последната си далавера – на тезгяха е България.След нея тази красива,обезлюдена,обезбългарена територия ще бъде рай единствено за чужденците,
  пристигнали на наше място.

 14. Към 100jan:

  Не желая да адвокатствам, но изводите Ви са базрани на грешни твърдения.
  Витков или Врътков, както вече го наричат някои, наистина намирисма на путинизъм. Но той беше прегърнат в това качество от Реформаторския блок и лично от Лукарски, който обясняваше публично, че Витков го бива повече от Радан Кънев.
  Грешите и за “Да, България”. Те бяха единствените, които реагираха ( остро) на разкритията на Уолстрийт Джърнъл за руските инструкции и поискаха обяснние за тази руска далавера в декларация, под която всеки противник на Путин би се подписал по тон и съдържание.

 15. В България ще умре последният …путинист (ако мога леко да перефразирам).
  Дори когато в рашистан, путин вече няма е на власт (и жив), тук все още ще има хора милеещи за сАвецка власт и батюшка, който да ги оправи.
  Единственият шанс за България е, че в РФ май назрява “майдан” все повече….естествено неотразен все още от нашенските “мас(тити)медии”.

 16. 100jan,

  Изводите ти са напълноправилни,само бих добавил,че победилата партия ГЕРБ е комунистическа и проруска,както и “опозоционната” БСП е също комунистическа и проруска.

  Всички партии треперят от Русия.Затова в България няма да има прокопсия…

  Напълно прав е Евгени Михайлов,но кой слуша…

 17. Днешното издание на рубриката “Наивността в комунистическа България” е белязано от следната подкана:
  “Нашите хора от НОВА РЕПУБЛИКА да се стягат за масови улични протести”.

  Както и от лаконичното “успокоение”:
  “Борбата продължава”

 18. Русия победи не само Турция,а и ЕС.със скандалната подкрепа на Антонио Лопес от ЕНП САМО към герб с “приятели” ЕНП изобщо не ни трябват врагове(само че свършат ли еврофондовете герб първи ще ни извадят от ЕС).
  а НПН и негласувалите – поздравления:бетонирахте мафията на комунистите от герб бсп дпс за година-две напред.ама пък как наказахте Радан Кънев,а?

 19. Продължават бисерите в комунистическа България:

  Марешки: Ще вкараме мъдрост и красота в парламента.

  Ето каква е била платформата на тази партия-да внасят художествени ценности и разум.

  Досега Народното Събрание не е било нито мъдро,нито красиво.

  Как все в България се раждат подобни простотии…

 20. Слави Трифонов: Имам 3 условия към новия парламент или идвам.

  Един човек поставя условия на Народното Събрание и след това го заплашва.

  Навремето имаше събиране на “бисери” от кандидат-студентски избори,сега е добре да се напарви сбирка по предизборни и следизборни бисери.

 21. До Българин. EVERYONE ELSE
  …Както каза и Илиян Василев -тези избори нищо не решават , само силни протести ще променят нещата…
  Posted by Дари | март 27, 2017, 09:21
  …………………………….
  Блажени са вярващите!
  И ЗАБЛУДЕНИТЕ!
  Уважавам Илиан Василев, на понякога си мисля, че и той е от умните, красивите и ЗАБЛУДЕНИТЕ, които изригнахме след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и на третия ден го „уволнихме”!
  Продължихме да се шматкаме по жълтите павета, но те се правеха, че не ни забелязват и Орешарски подаде оставка, когато ТЕ РЕШИХА, защото им спряха лапачката -еврофондовете.
  Това беше /осъзнат или не/ ПЪРФОРМЪНС!
  Но не винете НАРОДА български! Той е най-добрият в целият ! ЕС!!!
  Още преди да бъдем в ЕС , ние ЕДИНСТВЕНИ в Европа ДВА ПЪТИ победихме комунистите!
  Всичките им БКП-креатури и ДС ОФ-та!!!
  Нима забравихте сините милиони но Орлов мост и Цариградско шосе?
  Ами след ЖанВиденовата вакханалия, забравихте ли АБСОЛЮТНОТО мнозинство при Костов?
  Комунистите не бяха натикани в миша дупка, те не бяха разгромени- ТЕ БЯХА УМРЕЛИ!!!
  И отново възкръсваха не както в митологията- птицата Феникс от пепелта!
  А както в реалният живот възкръсват хлебарките-даже с години да са били мъртви!
  Прекланям се пред многострадалният български народ –независимо от различните етноси, вероизповедания, та дори и от различните му политически пристрастия!
  И не питам него, не му е негова работата да отговаря на въпросите – той отговаря с енергията си на Орлов мост , с даденото АБСОЛЮТНО мнозинство на Костов!
  Народ ГЕРОЙ! Единствен в Европа, докарал на два пъти комунистите до клинична смърт!
  Не питам интелигентите- московски мекерета- малка част МОЖИ БИ знаят отговорите, но ще говорят точно обратното.
  Не питам и ГМО-АНТИКОМУНИСТИ партизанстващи и в този сайт.
  Питам ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, водачите на нацията- нашите, БЪЛГАРСКИТЕ!
  Питам и вас съблогъри в останалия май единствен сайт на последният мохикан, именуващ се Иво Инджев!
  Защо, и „само силни протести ще променят нещата”???
  ДА,АМА НЕ!-Та вече ДВА пъти единствени в Европа нашите комунисти възкръсват.
  Та дори и Христос е възкръсвал само веднъж!
  Протести, но не САМО протести!
  ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЪЗКРЪСВАТ!
  „Какво да се прави?”/Класика!/
  „Как отговорът да намерим, щом верният въпрос не сме задали!”/друг класик/
  Но за това-друг път.
  Засега не забравяйте:240-121-61!

 22. Стана ми скучно. Все пак коментара на GG ми хареса.
  Победата е път а не крайна спирка.
  Човек не може да направи другите слаби, но може да направи себе си непобедим!
  Просто трябва да се стегне и да работи.
  Колкото до Радан, аз го уважавам като образован и интелигентен човек, но не бих го следвал.
  Политиката е просто да умееш да поведеш хората, а не да им налагаш.
  Звучи лесно, но малко го могат.

 23. Ега си смехорията…. гарнирана с отврат!
  Перхидролното човече,което крачеше като стоножка с още 10 голобради и с едни хоругви, никъде другаде, а само по жълтите павета… същото дето се скри под една пластмасова масичка; онова дето ‘припадаше’ от любов към Бълария, та отиде в чужда държава да стои на колене, за да продължат да му плащат олигарсите; дето докара руските знамена, с надежда ако може да ни го забият…, дето вкупом всички го криха по време на цялата кампания за 44. Парламент…(Както госп. Лъже-крадла скри “екипа си; знае ли някой дали въобще го е имало?)
  Този същият, Е вече кандидат да ни управлява, само защото “не бил управлявал” и Сега е възможно ДА СЕ ПРИСЛАМЧИ към ГЕРБ и те да го изтипосат като “демократ” в Европа; та по него Светът да съди за нас българите, кои сме и що сме.
  ПОВРЪЩА МИ СЕ !
  Е, много стана! Но малко ни остана !

 24. До Емил Илиев-Шапо!
  100jan, объркали сте. Не НОВА РЕПУБЛИКА направи коалиция с ВРЪТКОВ, а РБ2.

 25. Фактът, че РБ2 не успя да прескочи бариерата от 4% ще има положителен ефект, защото така ГЕРБ се лишават от един много удобен параван. Сега горките ще трябва да се изправят сами лице в лице срещу голата истина!
  Жалко наистина за НОВА РЕПУБЛИКА. Уви, интелигентното и почтеното у нас трудно вирее…
  За тези дето сега реват за пропуснатото обединение: безпринципни такива, скроени само заради самото влизане във властта, на минимален брой депутати не носи никому полза дълготрайна. Напротив моралната вреда от евентуалните, много вероятни разцепления, отлюспвания и пр. скандали след това само допълнинелно удря по авторитета на десните…
  ВЪРТИМ СИ СЕ В ОМАГЬОСАН КРЪГ!

 26. Този 44 парламент е железен по отношение на комунистическо-руска линия и аз не смятам, че ще е с кратък живот. Дано да греша и бъдещето да ме опровергае.

 27. Антик., предупредил съм те изрично и нееднократно и бъди така добър да спазваш елементарната съблогарска култура. Нито ти чета и коментирам наукообразните чарщафи от които лъха мухъл и безнадеждност, нито желая да го правиш и ти за моите писаници. Не те припознавам като съмишленик колкото и да се напъваш и туй то. Стига си се правил на “искрен” недодялан пещерен “антикомунист”. Не се получава!
  У лево!

 28. И ЕС е зад Борисов! За съжаление! Не може заради по-големият брой депутати да изразяват такава явна подкрепа! Поне да си траеха !

 29. И така става.
  Един по един, до един. Още един виден путинист, между другото, осъществил среща с извънземни, това с кавички и мераклия за зелена карта за омразният Пиндостан, без кавички, е аут.
  https://www.gazeta.ru/sport/news/2017/03/27/n_9848717.shtml

 30. Четейки горните коментари ми се ще да направя няколко обобщения.
  1. Лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА не са допуснали сериозни грешки, напротив те са изключително смели,умни, харизматични и дадоха всичко от себе си за да успее каузата. Заслужават истинско БЛАГОДАРЯ!. НОВА РЕПУБЛИКА е успешен десен проект,който трябва да бъде надграден.
  2. За краткото време от както съществува не успя да влезе в парламента защото овладяното правосъдие в комбинация със всички държавни органи сложиха чадър над всичко антибългарско,представяйки го за българско и с огромен финансов ресурс (малка част от пладнешкия обир на България) ни натресоха изцяло чужд парламент. Блогът на Иво Инджев както и няколко други сайта и блога не бяха достатъчни за преборването на информационния картел. Вътре влизат и интернет войната объркваща и Българите живеещи в чужбина. Отделно самите избори как се провеждат, като липсва правосъдие.
  3. Така че стига сме се обвинявали и стига сме търсили грешки. Решението? Най-бързо и лесно. Запазване на читавото ( ако трябва с повсеместна дарителска кампания само към НОВА РЕПУЛИКА на малки суми ) Масово изобличаване на фалшивите новини и масово просвещение.

 31. Всичко започна със задкулисното решение Радев и приключи успешно вчера.Да България изпълни също функциите си,много жалко,но докато не стигнем до управление на БКП и тотален нов крах, не мисля,че тоз народ ще прогледне.Много точен анализ както винаги

 32. Тиквата изпълни успешно заръката на задкулисието на 100%. Предизвика с нищо необосновани предсрочни избори като по този начин:
  1 Направи услуга на Доган, който се оттърва от присъствието на Местан и другите отцепници от ДПС в новия парламент.
  2 Изправи на крака залязващата БСП след умишлената стратегия за загуба на президентските избори и давайки и възмажност за реванш на тези.
  3 Събу си обувката и изхвърли камъчето от там или тия които смятаха че са му камъче в обувката на ГЕРБ (по Москов) и крояха планове да му бъдат такива и в следващия парламент.

 33. “Нима ДСБ сега не получи самостоятелно (във формата “Нова република”) процент и нещо повече, отколкото при последното си самостоятелно явяване на избори?” Фактите:
  Резултати ДСБ 2013 г. – 2,96%
  Резултати “Нова република” 2017г. – 2,48%
  Това са резултатите съгласно ЦИК

 34. Добре си поиграха на добро и лошо ченге, а шараните повЕваха,че Мутрака е по-харен от бясната Кучка. Руската примка над България се затегна.

 35. Изводът на Цветан Тодоров за резултата от изборите е много реалистичен според мен. Към 100JAN: Освен, че грешите с факта за “Нова република”, но и за ДОСТ.
  Вижте какво има в тяхната програма(на ДОСТ:”Безусловно отстояване на евроатлантическата ориентация на Р България като най-адекватния отговор на предизвикателствата на геополитическата криза и нарастващите призиви на БСП и на евразийските сили в българското общество за промяна в стратегическия курс за развитие на страната”. Това го няма в нито една от програмите дори на десните формации. Отначало се чудех какво правят там хора като Георги Боздуганов и Евгени Михайлов, но сега разбирам, че десните демократи и републиканци трябва да си изговорят неприятните истини и да тръгнат единни към властта с цел реформи, а не самоизяви лидерски…
  Иначе евразийският вятър има опасност да пресуши и последните езерца на европейски демократични ценности на български терен…

 36. В изданието на рубриката “Наивността в Европа” предлагам думите на немска телвизия:

  “В репортажа си, германската обществена телевизия разказва за появата на нова протурска партия в България, чийто лидер от години си позволява да агитира на турски език с пълното съзнание, че нарушава закона. Време е да кажем всички ….”

  Напълно вероятно е това да е така,но нима “старата” комунистическа партия БСП и новата комунистическа партия ГЕРБ не са руски ,нима цлята страна не е залята с руски “обекти” и субекти.
  Защо сърбина не споменава нищо за Мочите и Альочите.

 37. Тактиката на бившите управленци от ком. време беше *всички са маскари*.Този призив винаги ме е изваждал от равновесие.Защитата на комунистическата мафия,структурите на ДС,назначените капиталисти и както казват *скъпите*руснаци и *всья осталналная сволач* излизаха неизменно с този призив.
  Вододелът от проруското лоби и костовистите вече съвсем си личи.
  При всички случаи аз съм от вторите..И едно от нещата,които направи Костов е да сложи граница на този вододел. И между другото не се занимавайте с Другаря мижев! Злобата му е на високо ниво а душицата в гащите! А за останалите шибаняци наводнили синята партия нямам думи! Не могат да го докарат нито на приказки нито на дела! Безплодна сган пусната от ДС да унищожи истинските демократи! Граница,която някои още не могат да преглътнат.И озлоблението им е жестоко.Но бъдещето не е на тяхна страна.
  Семената,които пося Костов са вече избуяли.

 38. За Русия е от значение да не разглежда изборния резултат в рамките на старата схема, според която социалистите са проруска партия, а ГЕРБ е против Русия.
  Това заявява бившият шеф на руското външно разузнаване, после ръководител на руския “Институт за стратегически изследвания” – ген. Леонид Решетников, в интервю за руската телевизия “Царьград”, цитирано от Mediapool.

  “Това не е така. В това отношение двете са горе-долу еднакви. И социалистите, по-точно партийното ръководство, не е много различно от ръководството на партията ГЕРБ.

 39. Избирането на предсатвителя на компартията за президент е бил цял прпцес-начало,разработка,конспирация,предложения ,договаряния и съобщение в пресата.

  Хайде да видим може ли някой да познае кой в комунистическата държава пръв е разбрал този процес.

  И дали каквато и да е нформация би достигнала до Държавния глава. да допуснем,че обикновените хора са наивни и не са се усетили какво става,но нима нито една служба и различните институции не е установила наличието на такъв процес и конспиративни срещи на комунистическите емисари с един комунистически еничар.

  Няма следствеи,няма ДАНС,няма пркуратура-абсолютно никой не знае,че комунистите са се срешали с лице,което по закон няма право да сътрудничи с политически фактори.
  И минава вече половин година и всички се правят на гугуткиа после казват,абе Русия се меси в българските работи,а нима не са се емсили в президентските избори???

  Ако това не е наивност и глупост,няма какво друго да е.

 40. До Тодор Тодоров. То че не е за четеме, едмо на ръка. Но обича да се изживява менторски, да наставлява и да ръси непоискани мозъци. В името на блогарският мир го помолих най-учтиво да ми отговори с взаимност. Не го чета и не го коментирам. В негово лице не припознавам съмишленик. Примерно, който и да е от останалите съблогари ако ме хване в каквото и да е погрешка готов съм не само да го изслушам но и при най-малкото основание да приема безусловно упрека. Но от него-НЕ!

 41. към Georgi Nikolov:

  Не го приемайте толкова емоционално – човек не може да ръси нещо, което не притежава.

  Бъдете здрав, и най-важното ВЕСЕЛ!

 42. Toдоре, Съгласен и Благодаря за добрите думи.
  До нови срещи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.