Мъката на победителя Борисов

Изборите на 26 март бяха предизвикани от Бойко Борисов с еднолично решение, което беше изненада дори и за хора от близкото му обкръжение в първия момент, когато обяви това свое намерение. Ето защо ще бъде погрешно да се говори за ГЕРБ като партия, която предизвикала изборите. Нещо повече, при цялата прословута лоялност към вожда, от разни структури се дочуваха приглушени, но явни признаци на мърморене във връзка с риска от загуба на изборите, която би довела и до загуба на гарантираните досега порции във властта и икономиката, раздавани на послушните “деца” на бате им Бойко.

Но ето, че вождът им се оказа прав, макар и наведен към факторите, от които зависи третият му мандат. Защо обаче , както самият той отбеляза, лансирайки важна опорна точка, победата му не предизвика партийно ликуване и не се празнува с “бонбони и шампанско”, каквито щяло да има в лагера на БСП , ако социалистите бяха победили?

Борисов очевидно разбира, че присъства на погребението на собствения си възход и е неприлично да се радва на факта, че му предстои трето бягство от властта, с което ще отбележи срамен рекорд по напускане на управленските окопи. Дали това ще се случи още сега в контекста на евентуален провал на опитите му да състави правителство, какъвто теоретично могат да му сервират забогателите откъм ролята на балансьор патриоти от трипартийния сговор или пък ще му се случи след като устиска на премиерския пост до края на българското председателство на Европейския съвет, това не знам. Но тази прокоба тегне над него и не вещае да остави славен спомен за българския Наполеон от Банкя.

Както е казал Талейран ( не само по адрес на Наполеон и наследниците му във властта във Франция), “честолюбието не остарява”. Това е същият хитър френски дипломат, надживял доста сгромолясали се режими, върху чиито руини е съумявал да се изкатери като най-видният строител на европейски ред в началото на 19-ти век, отбелязал важността на щиковете, с които се взима властта, но и неудобството да се седи върху тях. Предстои и на Борисов да усети липсата на удобната реформаторска възглавница, от която така неразумно побърза да се отърве, в сравнение с щиковете на патриотарството, срещу които Брюксел е на нож по дефиниция.

Знаейки това,  онези с щиковете му предлагат вече открито да направи онова, което Макиавели съветва чрез афоризма: “ хубавото на обещанието е в това, че винаги можеш да се отметнеш от него”.

Предстои да видим дали гъвкавият Борисов няма за пореден път се отметне и да предложи брак по сметка на Нинова след годежа, който им предлага Валерий Симеонов. Брак в името на европейското ни председателство, разбира се. А вие да не си помислихте нещо друго?

27 мнения за “Мъката на победителя Борисов”

 1. В последно време почнах да гледам на живота като на училище и все повече си мисля, че е точно това! Някои си мислят, че трябва да го изживеят на макс плежърс, обаче живота не се дава на никой! А на какво трябва да ни научи живота?? Това, което умира е тялото а това, което се учи е духът!! Професионалните умения, богатства, имоти и удоволствия, нямат стойност в това училище! Духът се учи само, когато развива и работи с духовните си качества и само това остава след смъртта! Затова всеки трябва да избере с кои свои качества, да се занимава! С Любов или с омраза! С лъжа или Истина!! Със творене или с разрушаване!! Едното е енергия за духа, другото смърт!! Затова нека се занимаваме повече с Хубавите, хора! Нека Благославяме, нека Обичаме! Да подаряваме и да разхубавяваме! Това дава положителни точки в Божия свят а другото ги взима!!!
  Не ги гледайте тези паднали хора!! Те трябва да гледат нас и да ни се възхищават и да се учат от нас а не ние да се занимаваме с тях!! Ако даваш черна енергия на лошото, ти го храниш ако даваш добра, то гладува и беснее, защото отдавна се е отрекло от хубавото и го е намразило!

 2. Ах, колко страдат тези от ГЕРБ, за загубата на РБ2…как всякаква манипулацийка и внушенше използваха, за да им помогнат за се шмугнат и те в парламента. Кандърми от социолозите, че ето на почти са хванали 4-те%. А гони сега дивото…И как са злобни по Радан Кънев!Той подаде оставка, а те не спират по форумите да го замерят с камъни! И така се изданат.
  Предстоят интересни времена!

 3. “Западните партньори” носят голям грях, за това, че България е на това дередже. Те и към момента продължават да се правят на ударени, т.е. учудени от изборния резултат. Нямало алтернатива на ГЕРБ…
  Просто им е по-удобно и евтино да си партнират ГЕРБ, отколкото да инвестират в нещо ново. Те си гледат просто собствения интерес. Това по повод статията в DW.

 4. Мъката си Тиквата разтушва в Малта с пухльовците от ЕНП.у нас цената на газа скача с 30%.ток парно и пр.също,а от днес узакониха и данък Русия и с горивата. Мутромарешки сигурно ще бъде посъветван да вдига цените,но с партийна субсидия около 6 милиона е на печалба.честито на Решетниковите любимци:Комунистите от ГЕРБ, БСП,ДПС и ПАТРИОТИ + нпн избрани на принципа “по-малкото зло”. Честито на печелившите получили стабилността на мизерията. Това да настъпваш 15 години една и съща мотика си е талант

 5. Нинова не е глупава, за да се хване на подобна въдица. Ще остави ГЕРБ да понесе негатива от вдигането на газта, парното, тока и всичко останало, а БСП без ДПС правителство не могат да направят. Проформа ще е правителство на малцинството на ГЕРБ с подкрепа от Марешки и ОП. При нужда ДПС и БСП ще удрят по едно рамо на ГЕРБ, докато стане време да им подложат крак, което ще стане до година. На следващата пролет пак избори.

 6. С риск да се повторя и пак никой да не обърне внимание ще кажа, че с тези 6,800,000 в избирателните списъци никога, ама НИКОГА,статуквото няма да допусне способни за промяна хора. И не са проблема само изборните списъци, това е един канал по който се краде яко. Например, ето в избирателните списъци фигурират трима починали граждани. Техните “гласове” отиват там където трябва. Но тези хора “получават” песии и не ги вземат техните близки, а се “крадат” съвсем законно. Промяната в България може да започне от изчистване на мъртвите души в избирателните списъци.
  Имам обосновано подозрение, че увеличените ц около половин милион гласове за БСП идват по руска линия. Имам надеждна информация за мащабно сдобиване с българско граждансво на руснаци с имоти и бизнеси във Варна. Руското знаме скоро ще се развее над България, както над Крим. Както казва президента Радев, фактите трябва да се приемат. Много ще се радвам да съм се объркала, ама надали. БЪдете здрави!

 7. @ SIMEON:
  Ама пък гласът ти “мъдър” – “глас Божи”! А що е българин – “юнак до юнака”!
  Що пък да не ни излезе и име славно –
  ТАНЦУВАЩИЯТ С МОТИКА…

 8. А сега да напишем до ЕНП, като поздравяват Борисов да му поставят минимума за европейска партия – правосъдие по румънски модел. Иначе да вървят по дяволите с техните ценности.

 9. Удобната реформаторска възглавница може да е била удобна за Тиквету, обаче не е чак толкова за болните, които се чудят как да влязат и излязат от болницата, когато Компа не иска да им разпознае пръстите.
  Иначе Туквету, си е селско дете и се хвали с това, разчитайки дълбоките селски корени на Българина да го припознаят като свой от наше село! Или от нашия отбор! На лъвовете и тигрите!
  Аз обаче бих предпочел, да се спре с тези селяндурски игрички и да си отворим очите за Българското село, което започна да прилича не на Българско а на Индийско! На програми сме наистина лъвове и тигри, обаче на дело сме лелемале! И от лево и от десно и по средата! : ) Сега ще се съберат в една дружина хайдути без калпаци и хайдуци с големи мераци и като почне едно дружно плюскане и пляскане на народни кюфтаци ше ни се отели волчету : )
  Оня ден едно голямо директорско л..но в строителна фирма ми рече, че трябвало да целуваме топките на Тиквету щот ни бил санирал блока! Рекох му, ти целуваш ли ги, че се грижи за ваще (тоест на наще) фирми да не фалират ама с народните пари!!! Това саниране да не го плащат извънземните ??? А всъщност според мен, това си е купуване на гласове! Или по скоро на глупави теленца, дето си мислят, че стопанина им ги храни, защото им е майка а пък той просто ги бройка за стока!!!
  И честно казано от известно време понатрупах опит с криминални мошеници и оттам разбрах, че тези “горе” дето ни бройкат за стока, са нещо различно от обикновения човек! Tе са като човек, който вместо сърце има черна дупка а вместо глава пробита тенекия! Наливаш наливаш обаче то си знае само собствения интерес и ако не му смачкаш ламарините, няма изобщо да те отрази!!! За съжаление Българина си блее като добитък а тенекиените мошеници си го доят, стрижат и колят!! Селяния до шия!!!

 10. С консултант НОВА РЕПУБЛИКА и румънската правосъдна министърка, която ще помогне дори безплатно.

 11. Не плачете за „разединената” десница!
  Всяко зло – за добро!
  Най после възможност за АВТЕНТИЧНА десница!До сега десницата беше оглавявана или от „назначените” водачи от Луканов, или контролирани впоследствие от ДС, която вече уж я няма /то и „библиотекари” уж няма!/
  А последната „десница”, менте-реформаторите от РБ служеха единствено за смокинов лист на Борисов в ЕС!
  Сега ще се разбере, дали народът български има /у нас и в чужбина!/ десни водачи, които имат чисти помисли, но и дупе и гащи!
  Политиката не е кръжочна дейност!
  240-121-61!

 12. Справедливостта изисква “изборите” да бъдат КАСИРАНИ от Конституционният съд.
  Българите в чужбина НЕ бяха РАВНОПОСТАВЕНИ с гласоподавателите в НРБ, за пореден път. Но този път НЕравнопоставеността беше груба, нагла и особено недемоктарична. КС трябва да разгони тая партийнозависима пасмина ЦИК ,като особено зависима и безполезна, която вместо да гарантира честността на изборите, ги манипулира и фалшифицира по заповед от началството си.
  Но такава гавра ,като на тези избори , с изискването на ЦИК българите в чужбина да попълват декларациите само в секциите ,изисква адекватни мерки срещу зависимостта на ЦИК от премиер и (п)РЕЗИДЕНТ назначил служебно правителство! И НЕзабавно касиране на изборите!
  Ако и вътре в НРБ трябваше да се попълват декларации само в секциите, както беше СПУСНАТО от ЦИК на тези избори за българите в чужбина, то едва ли щяха да могат да гласуват повече от 1 000 000. НЕ трябва такава НЕравнопоставеност при упражняването на ОСНОВНОТО конституционно право за гласуване на българите в чужбина, спрямо гласоподавателите в НРБ, по вина на ЦИК и служебното правителство(чиято основна задача е да гарантира честни избори!), да остане несанкционирана от КС. Веднага! И (п)РЕЗИДЕНТА да назначи ново служебно правителство и ЦИК, което този път да осигури честност и равнопоставеност на новите извънредни избори за всички българи , и в страната , и в чужбина. Като се осигури по-бързо гласоподаване в чужбина, без формалности при попълване на декларации само в секциите. Поне.
  А скоро и електронно гласуване за всички българи и в НРБ, и в чужбина.

 13. П.П. Малко уточнение! Ако трябваше и ВСИЧКИ българи в НРБ да попълват декларации. И при това САМО в секциите, както беше “изискването” за българите в чужбина. Тогава нямаше да могат да гласуват и половината от сегашните гласоподаватели. И затова трябва КС да премахне тази неравнопоставеност.

 14. Борисов е играч. Както често е заявявал, за него е важно на “него да си му е добре”. Спечели изборите. Има активче, което да отиграе в собствена полза. Останалото / останалите нямат никакво значение. Не го мислете. Той пак ще е на далавера. Спестете си и пространните анализи. Мафията остава на власт. Ще има размествания в сферите на влияне на фамилиите и техните партийни представителства, но като цяло “стабилността” (на интересите й) ще се съхрани. Псевдо демокрацията си свърши работата.

 15. „Цветанов в Септември: Силата на ГЕРБ е в постигнатите реални резултати в цяла България” Понеже Фактор .бг умишлено не разреши коментар под статията , Аз изброявам само някои от ПОСТИГНАТИТЕ РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ на ГЕРБ тук: Медиите имитират борба между ГЕРБ и БСП, а те заедно ограбват България! И през управлението на ГЕРБ Р.Овч., Гагаузов и П.Димитров бяха в бордовете на държавните енергийни дружества!Заедно назначиха Мая Костинбродска за Омбудсман, заедно бранят централизацията на Прокуратурата- крепост на червената мафия! Какво говорят цифрите? Само 5% от произведената в АЕЦ се консумира в България! Останалите 95% се изнасят от частни фирми на БСП и ГЕРБ! АЕЦ печели 1млн., износителите печелят 500млн. Данните бяха оповестени на ТВ дебата за енергетика, а присъстващите Жельо Бойчев от БСП и Теменужка Петкова от ГЕРБ не ги опровергаха! Заедно БСП и ГЕРБ заедно ограбиха КТБ! Даже Цветанов директно трябва да бъде осъден за съучастник на Цв. Василев! ГЕРБ обявиха КТБ за най-добрата банка, лична Цветанов награди Василев за Банкер на годината и фирми и граждани се юрнаха да внасят в КТБ! “Банка се убива с вестник!” но и банка се прави с вестник! После Борисов и Цацаров заметоха дирите на 4млрд. и ни прецакаха с още 4млрд. данъци. Да не са се изпарили тези пари? Къде е ДАНС-финансовото разузнаване? Ние 1000лв ги връщаме с лихвите ДО СТОТИНКА! И ГЕРБ, и БСП не са партии, а организирана престъпна група, под закрилата на централизираната по съвеЦки модел прокуратура-крепост на червената мафия в България! И леви, и десни еднакво ни ограбват!- всички заедно за европейска България! Всички за НОВА РЕПУБЛИКА! 113 о място по правосъдие 115о място по свобода на словото 670 (ШЕСТОТИН и СЕДМЕДЕСЕТ) села заличени от картата на България през 2015а На ВСЕКИ 8 МИНУТИ намаляваме с 1 човек от нацията. На 26-ти властта е в народа и всеки САМ решава за себе си на кого ще я даде! И леви, и десни- всички които са за благоденстваща европейска България-всички заедно за НОВА РЕПУБЛИКА! Всички, които са да сме вечен сателит на кочината Русия , да гласуват за БСП, ГЕРБ и ОФ-ДС креатурите им! Глас народен- глас Божи! Дали са 1% или са 51%- броят са на 26-ти!И всеки САМ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ!Ти също! —————————-

 16. Борисов като Славейко Трифонов е честолюбив, самовлюбен, горделив.
  “Колкото по-долу интелектът, толкова по-горе носът”.
  Иначе, отново, по случай годишнината му: Да Живее ЕС! (и да живее НАТО, защото без НАТО Европа е нищо в сигурност и сила, отдавна прегазена от Русия).
  “Какво е съотношението мир-война в Европейската История от 16-и век досега, измерено по конфликтите между първоначалните членове на Евросъюза”:
  https://i.redd.it/2mm9cohi085x.jpg
  (За онези, които не знаят език, а се радват на руски бърбор: черен цвят е война, бял цвят е мир, а цифрите са годините)

 17. @ПАВЕЛ ТИНКОВ: прав си Тинков и една добавка: Ама пък сме с най-висок коефициент Ентелегентност и си имаме Баба Ванга.
  @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ: Няма да разберат европейските пухльовци Веско; те на англичаните ултиматума не разбраха, че нашия ли.
  Пухльо = путеринг + мухльо

 18. “А вие да не си помислихте нещо друго?”- цитат от статията.

  Да,мисля си нещо друго.Путиновата власт сега е силно притисната от взаимносързани
  вътрешни и външни проблеми.Тя има спешна нужда от верни и твърди привърженици на
  международното поле,които да действат в синхрон с нея за пълна и сигурна защита
  на интересите й.След като поклонниците на Русия спечелиха изборите в България,
  най-вероятно властта ще бъде тикната незабавно в ръцете на свръхпреданата БСП.
  За ГЕРБ и лидера й е отредена поддържаща и клакьорска роля.Дори да има съвместно
  правителство между БСП и ГЕРБ,то ще бъде с мандата на БСП.За лидера на ГЕРБ да
  не говорим – той сам се свали окончателно.

 19. P.S.@ВЕСЕЛИН СТАНЕВ: Очите на пухльовците от ЕНП могат да се отворят САМО ако прокуратурата на Лихтенщайн си свърши работата и САМО ако се разкрият банковите сметки и финансовите потоци КЪМ Тиквата.
  Неслучайно преди година и половина Хелмут Кол каза в прав текст: “Ако мога,бих ударил един шамар на Ангела Меркел”

 20. Вече не очаквам скорошен край на възхода на ББ:
  – поддържан е от държавната и местна администрация, която за нищо на света няма да се откаже от удобството и комфорта. Освен това той обеща заплата от 1500 лв., която се отнася за същата тази администрация.
  – всичко му се прощава, дори съучастието с одиозния Пеевски, постоянни оплаквания от него, мрънкане и недоволство, но на избори гласуват за него.

 21. В колонизираната ни държава всичко както е замислено така се изпълнява. http://istinata.bg/?p=1467 Затова искат да заличат НОВА РЕПУБЛИКА. Тя и извън парламента им пречи.

 22. Да му мисли Борисов, защото хиените чакат, предалия се бива оглозган.Цените ще скочат, а в Румъния цените на храните падат.Ето къде е пряката връзка на необходимостта да обявиш война на корупцията – директно в джоба ни.и или ще ги търпим да ни крадат/а тези в сегашния парламент са като изгладнели лами/ или на бой последен, защото те вече ни унищожават буквално.
  Срам и позор за България -членка на НАТО и ЕС, и РЕСПЕКТ за Черна гора ,само 500000 души, тепърва ще влиза в НАТО и ЕС.

 23. Според мен, ББ не би посмял да се коалира с Нинова,поради простата причина, че 90% от електората на ББ са гласували за него, като най-вероятна дясна алтернатива, която има възможност да направи правителство. Това би било голямо разочарование за избирателите и падение за мутрата.
  Най-вероятния според мен, развой на нещата е комбиниране с Марешки и патриотите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.