Туркофобията на българското русофилство язди троянския си кон

Колкото повече се развива демокрацията ни и интеграцията ни в семейството на развитите дължави, толкова по-назад във времето разкопават и реанимират опорните точки срещу нашето бъдеще на европейски народ в името на евразийските мераци на нашите бивши (?) руски владетели.

Началото на трози процес бе постававето с великата опорна точка 3 март, на която превключи руското влияние у нас с решение на Великото народно събрание след сгромолясването на пряко упражняваното съветско господство с неговия 9 септември. Фундаменталният успех с това превъртане от съветско на руско честване на събитие, съотворено от друга нация като триумф в и над България и българите, но обявен за български национален празник, е на път да бъде затвърден с пренасочване на цялата негативна енергия на българите срещу Турция и турците. И само срещу тях.

Пример от днес ( ако предизборната кампания не ви стига като цялостен епизод от осъществяването на този сценарий): не друго, а Турция ще бъде основен проблем на новото българско управление, пророкува Андрей Райчев, който по честотата на своите телевизионни изяви в качеството на незаобиколим гуру на телевизионно хипнотизираните българи може да се конкурира само с Бойко Борисов.

Вие, драги читатели, не се ли сетихте точно за него и подобията му, когато журналистът от БНТ Бойко Василев обяви миналата седмица да очакваме в коментарското студио на БНТ в деня на изборите да дойдат пак “най-добрите коментатори”? Пак сте познали, нали. И не мислите ли, че такива, като Борисов, няма да си отидат, щом отново и отново се налага да дойдат тези “най-добри коментатори”, лансирани от “най-добрите журналисти”? На това по народному се казва “синджир марка” или “свински черва”, но в държавата на Пеевски, друсана от антитурски страхове като джанка, налазена от Бойко(вците), по-добре да не споменаваме за “свински” неща и за “синджир” ( асоцииран непременно с любимото на робофилите робство, използвано като извинение за доста свинщини в наши дни).

Обречени сме и този път да се съгласим и с тази андрешкова прогноза на Андрей, независимо от провала на доста предишни подобни пророкувания. Имаме причини да сме принудени да се съгласим с нея поради неоспоримите факти.

Както знаем, Турция ни снабдява с най-скъпия турски природен газ , продаван в Европа. Богатата на тази суровина евразийска държава налага монополно у нас баснословни цени. Натрапва ги без алтернатива под зоркия поглед на своите охранители от петата й колона на правата на бивш наш колониален владетел. В резултат на това се задава скок на цените на тока и верижна катастрофа от фалити на български предприятия. А от септември  – и фалит на семейните бюджети на стотици хиляди българи, поробени от скъпотията на парното и топлата вода ( която е открита отдавна, но за мнозина ще се наложи да я закрият с помощта на кранчето, за да не се затрият съвсем ).

Ясно ли е сега, как вековният ни враг се готви да постъпи с нас с типична азиатска жестокост?

Но и това не е всичко. Турция ни осъди миналата година. Наказа ни заради това, че цяло десетилетие й плащахме стотици милиони долари годишно за поддръжане в жива кома на мъртвородения, наложен от нейното ядрено лоби в България проект АЕЦ “Белене”. Взе ни по съдебен път още милиард и нещо отгоре долара за удоволствието да си имаме реактор, пореден огромен паметник на вечната ни дружба. Ще го поддържаме в същия скъп режим на излишни разходи по съхраняването му на принципа “ където е изтичало, пак ще изтича” (в джобовете на протурските мекерета у нас).

Нямам преки доказателства, но подозирам също, че грабежът – не на века, а на последните няколко хилядолетия – в размер от 4 милиарда лева, осъществен с източването на КаТеБе, ще да е организаран от някое турско мекере през турско КаТеПе. Кой друг, освен проникналата на всички нива в българската икономика, политика , прокуратура, медии и т.н. турска държава, има експертизата и шпионския инструментариум да клати българската държава, за да я сочи за назидание на кандидатите да попаднат под съвременното турско робство? Пък и всяка държава си умира да има дестабилизиран просяк за съсед. Турция едва ли прави изключение.

Освен това, заради европейските санкции срещу списък от турски бизнесмени и политици, поддържащи турската анексия на част от остров Кипър, Турция ни наказа с ембарго на български стоки, от което, ако се вярва на българските политици, сме пострадали тежко. Което е фалшива новина. Защото още от началото на 90-те години, когато Русия ни освободи отново и благодарение на това се освободихме пазарно, Турция ни наложи непосилни такси за традиционно изнасяни на турския пазар стоки – от свинското, до винското. Това ги направи непродаваеми на необятния турски Капалъ чарши, а с цялото си турско нахалство и до днес турците твърдят, че ние сме били виновни, че сме загубили евразийския им пазар.

Но да оставим материалните щети, които търпим от бруталната турска политика срещу България. Какво да кажем за униженията, който ни нанася Анкара? Нейният посланик в Брюксел ни нарече турски троянски кон тъкмо в навечерието на нашата интеграция в ЕС. И се оказа прав- Нинова изцвили обещанието да наложи вето върху европейските санкции срещу Турция, сякаш тя наистина не е анексирала части от Кипър. По-лошото е, че никой в света на се изненада, че арогантният турчин е “познал”- след век и половина турско робство в най-новата ни история, какво друго може да се очаква от нас?

Не е чудно всичко това. Та нали Турция подло ни обяви война през 1916 г. и нахлу в Добруджа, но благодарение на родоблюбивите българи, които не се повлияха от вековните връзки между двата народа, бяха доблестно отблъснати от юнаците на генерал Иван Колев . Турците, обърнати в бягство, платиха с хиляди свои жертви. За което ни отмъстиха през септември 1944 т-та, когато доблестният турски шпионин генерал Иван Маринов, министър на войната с едноседмичен стаж на поста, им помогна да намерят повод да ни обявят война отново и този път, без българска пушка на съпротива да гръмне, да ни окупират. Окупацията продължи 3 години пряко и още 42 бе поддържана от българските еничари на вероломните ни турски владетели.

Синилата от този турски бич и днес ни напомнят кого трябва да мразим най-много по същият монополен начин върху посоката на омразата, по който ни натрапват своите енергийни доставки и източват икономическите сокове на България чрез дисбаланс в търговията в съотношение 1:10 в полза на бившата ни колониална владетелка, защитаваща тези свои позиции тук с помоща на съвременните еничари, създаващи масови предателски организиции от рода на Национално сдружение “Туркофили”. В техните редици е пълно с благодарни на това статукво хора, които пледират за още повече благодарност към комшиите, които са ни освободили от страховете от византийско робство още през 14-ти век, а ние ( все още) не сме им построили нито един паметник на благодарнстта за това благодеяние.

Не случайно на фона на тази обща, но далеч не изчерпателно нарисувана по-горе картина, един руски заместник – министър на външните работи напълно справедливо отбеляза онзи ден, че след изборите в България  вече няма нито един глас, който да говори за някаква си руска намеса.

 

И с него ще се съгласим. Прав е, не остана нито един подобен глас: нито в президентската, нито в правителствената администрация, нито в “системните медии”, а вече и в парламента няма да има такъв глас. Всички гореспоменати институции в един глас или чрез мълчанието си са впрегнати да ни плашат с Турция, зад което прозира доволната усмивка на руската мечка.

 

П.С. На читателите, отказващи да разберат сарказма на фактите в текста и желаещи да открият някакво туркофилство в него, няма да мога да помогна. Да не си правят труда да ме приканват – на глупавия и най-добрият лекар не може да окаже първа помощ. Може само да констатира вроденото заболяване и да го остави да си живурка.

Невежеството, в края на краищата, често се оказва благодатна почва за цъфтежа на личното усещане за щастие сред хората, които не се затормозяват да мислят сложно. А на човешкото щастие не бива да се пречи, освен когато се постига за сметка на цял  народ, дефилиращ като един от най -нещастните на света според международните статистики, които отчитат явлението, но не и причините за него. В горния текст съм се опитал да ги посоча в цялата им шизофренност.

42 мнения за “Туркофобията на българското русофилство язди троянския си кон”

 1. Най голям интерес у мен, буди очакването за неминуемата нужда, някога, от някого, било то журналист или политик или Ентелектуалец, да се съобрази с гореспоменатите факти и да ги вкара в “широкото” медийно пространство и осветли широката аудитория.Настоящият план явно се състои в мълчание още 140 години и току виж историята се променила.

 2. Съвърщена Сатира!
  И идиоти кат споменатият Лайчев, тяхното име е легион, безмълвно ще покрият с “гордо” мълчание всичките, до един факти и обстоятелства “преписани” на комшиите. Не изпитвам никаква симпатия към параноика султан Ердо но да гледам ако не с възхищение, поне с “разбиране” както ни внушават бойковасилевци и вся осталная сволоч на многоходовките на параноика лилипут.ин както до един правят родните петоколонци и полезни идиоти-отнюд. Оставям си средностатистически русофоб по скалата на Александър Невзоров.
  “У нас русофоби – са тези които смятат, че уродствто на страната ни трябва да се излекува, а русофили – тези които на уродството ни трябва да се наслаждаваме.”
  Пълният текст на изумителното последното интервю на АН, на сАвеЦки диалект по-долу.
  http://echo.msk.ru/programs/nevsredy/1952618-echo/

 3. За последната седмица разбрах едно: защитават народа от турско робство и западните инвеститори+защитават руските монополисти Газпром и Лукойл от народа.
  Само не разбирам какво пушат или шмъркат ЕНП и Жозеп Дол.

 4. Да си повторим какво е казал Айнщайн не нотариално заверено: “Във живота има две неща които са безкрайни – вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.”
  А това не знам кой го е казал:”Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш.”
  Където, няма правосъдие, служби НИЩО няма. Всичко може да е наопаки и всеки (медии, журналисти, политици) могат да се позовават на всяка лъжа и всяка кражба може да бъде представена като законна.
  СПАСЕНИЕТО. До SIMEON. Ще го мислим и ще се борим. Как навремето е имало план за Западна Германия , така ще изискаме план Х за България спасяващ държавата ни чрез масирана помощ в правосъдие и медии. Пък има и ЦРУ да осветли някакви връзки ако има между ЕНП и путин.

 5. Да, смешно е! Отдавна съм казал, че няма сериозна политика в държавата ни! Дори и изборната математика куца яко!
  Например ако предположим, че логиката за избор на 240 броя магарета е за 6.800.000 Граждани, да има на всеки 28.000 от тях поне едно магаре, тогава защо партии със 90.000 – 100.000 гласа от тези Граждани, нямат нито народен представител ???
  Другаря Многознайко, професор дрън дрън Константинов, може ли да обясни без номера ??
  А въпроса може да се реши много лесно като се сложи минимален брой гласове за влизане на партия! 20.000 гласа!

  Освен това ако погледнем реалната картинка, ще се окаже, че всъщност по-голямата част от гражданите си нямат избраник. Даже си поиграх да ги сметна 4.243.409 Граждани! А тези, които имат са 2.566.932 ?? Тоест от пет Българи, само двама имат някакъв избраник!
  Предполагам това означава и друго, че русофилите са точно наполовината на тези 2 ма. Тоест на всеки 5 Българи 1 е русофил хаха, което доказва съществуването на петата колона в България.

 6. Прага 20 000 гласа може да има известен проблем, заради мажоритарния вот но нищо не пречи да се направи селекция. Примерно ако партията не набере достатъчно гласове на местно ниво но е със 100.000 гласа общо, тогава първите от нейните представители, събрали най-много гласове, могат да се класират и трябва да имат дял и мисля, че е справедливо!! Иначе се получава, че комунистически задници са представители в парламента на демократично мислещи Граждани!!! И каква демокрация е това??? По-скоро цирк!

 7. За новия парламент българите у нас и изтеклите мозъци в чужбина гласуваха, все едно от тях се иска да сформират сбирката на някой етнографски музей. Те, разбира се успяха и го напълниха с беневреци, калпаци, кукурузе и нестригани цървуле. Сега “уморени, но доволни”, с китка здравец на ухо, седят по миндерите на Ганковото кафене и трепетно очакват представлението- я “Многострадална Геновева”, я “Загубена Станка”. По-вероятно е да гледат “Криворазбраната …”, обаче още не го знаят. Нищо, и без това няма да я разберат, но на финала задължително ще скандират “Туркия ке падне”, “Дядо Иван ще ни …” каквото там си е наумил. Може да съм Киряк Стефчов, обаче господа, “аз излазям”! А на лапацалото Райчев не се връзвайте. Две големи на гладно са като “три кила пироксилин в темеля”. Камък върху камък не остава.

 8. Въпрос(знам отговора) към гласувалите НПН+”по-малкото зло”: Като турско или друго робство е онзи мангал(циганин е друго понятие) вместо Цачева?ето такова е по-малкото зло.
  А коалицията герб+бсп ще я направят по най-перфидния(перверзен) начин: експертно/програмно ала Беров.

 9. Част от произведеното оборудване за Белене вече докарано на площадката,останалото все още не произведено,ще се докара до края на годината!Оборудването не се приема от българска страна,ще се обслужва от руски специалисти,които вече се настаняват в Белене!Предстои подписване на договор за обслужването му!Никоя медия не информира за случващото се на площадката на”АЕЦ-Белене” подържа се пълно затъмнение по въпроса.Увеличението на цената на тока ще отива за издръжка на руснаците в Белене!

 10. @ Веселин Станев:. Атанас Буров го е казал Веско и то при посещението си в мините в Пернишко и видял как миньорите са толкова оскотели,че режели дървените подпори в забоите и ги продавали за чаша ракия. Не за ХЛЯБ,а за ракия.

 11. След такава божествено точна сатира какво повече може да каже човек?
  Респект, г-н Инджев!
  Респект!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Както многократно съм писал и преди, единствено се натъжавам, че Вашето перо го четат “само” няколко десетки хиляди БЪЛГАРИ, а би трябвало да бъдат стотици хиляди!
  За свободна и европейска България!

 12. Много са промити мозъците на хората,но надежда има!В деня след изборите ,разпалено убеждавах две приятелки че не трябва да гласуват за по-малкото зло(както те ми казаха т.е герб),а за доброто,иначе то -доброто ще си остане все мъничко.И чудо.Едната ми каза: -сега като те слушам май наистина е така.Обнадеждаващо, а?Иначе ,много коне с капаци има,които ще приемат думите Ви буквално.Доста добре се погрижиха да израстнат ограничени и тесногръди хора!

 13. Драги ПЕТЪР,
  За поздравлението до ИВО:
  Ако искате да кажете на автора на арабско-турски “БРАВО”, то “българската” дума е “МАШАЛА!”.
  “Ашколсун” – Aşk Olsun – е “Любов да бъде!”: нещо като “Нека да е мир/любов, да не се караме, така да бъде, както казваш!”
  Тук го обяснява и Руслан Трад, който знае много добър (сирийски) арабски: http://ruslantrad.com/2011/01/30/istinskiyat-smisal-na-ashkolsunne-e-tovakoeto-si-mislite/
  “Машала” – MaşAllah – e “Така пожела Аллах / по своя воля да стане”: нещо като “Господ му е дал на ИВО (в главата) и той е написал тази добра статия”!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mashallah
  Та, БРАВО НА ИВО!!
  -:)

 14. https://www.youtube.com/watch?v=8ncJmmAGATQ
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Специален поздрав за всички български демократи!
  Не унивайте, приятели!
  Когато е най-тежко – опрете се на тези три неща:
  Дом, Здраве, Семейство!
  И над всичко това да стои Вярата в Бог!

 15. @ВЕСЕЛИН С ТАНЕВ: За спасението съм съгласен на 100% с теб Веско,но категорично с 2 фундаментални условия.
  1. Никакво коалиране на безпринципни основи (например с царисти,ДаБГ и ДБГ)
  2. СЛЕД като излезнат 2-3 зимни сметки за ток и парно защото немците имат поговорка: “Който не разбира,трябва да усети” и пухльовците от ЕНП изглежда също са забравили това.
  А дотогава: Заемане на нишата образувана в дясно + с постоянс твото на китайска капка разговори с хора от европейската десница които виждат по-далеч от носа си и опити за сътрудничество с такъв тип представители на Републиканската партия .Доколко ще са успешни и резултатни – само Бог знае, но това е пътя.
  Мисля си, че не зле и да се потърсят контакти със старите политици и експерти от ОДС за съвети и споделяне на опит.Няма да е излишно.

 16. Да… последното увеличение е договорено отдавна, с “договорите” за доставка и транзит с Газпром. Само не е ясно ЗАЩО цената на газа трябва да зависи от цената на петрола?!?!? Все едно цената на доматите да зависи пряко от цената на тиквите, например! Или цената на рибата да зависи от цената на пилешкото?!?!?
  Това е характерно само за на няКОИ “пазари” ,като тези в “социалистическите държави”. Там всичко се определя от “пазарният” ПЛАН на “пазарният” държавен сОвет. И….от дължината на опашките пред магазините.
  Ако има истинска пазарна икономика, цените зависят предимно от търсенето и предлагането, и конкуренцията.
  Но като няма друг доставчик на газ, освен Газпром , сега цените ще скочат с 30%, защото и цената на петрола скочи с 30% преди 6 месеца, и според договора с Газпром трябва да се повишат с толкова проценти. А при липса на конкуренция , не може да се достави газ от друг източник!
  И сега от около 180 долара за 1000 куб.м.. ,трябва да плащаме по около 240 долар аза 1000 куб.м.. При консумация от 4 милиарда куб.м. на година, след увеличението трябва да се дадат около 1 милиард долара за газ на Газпром , вместо 750 милиона долара преди увеличението. Друг е въпроса че всички други страни са плащали, и продължават да плащат по-малко от нас. Но те не са “братушки” като нас, и на тях цените не са “братушкови”, а са само по-ниски от нашите. Ако този милиард долара от газа се прибави и към милиардите долари за нефта, се получават общо 5 милиарда долара. А през годините с високите цени на нефта и газа са били около 10(ДЕСЕТ!) милиарда долара. ГОДИШНО!
  А сега Путлер иска да спре и транзита на газ през НРБ през 2019г., и така подръжката на газопреносната система става по-скъпо. Въпреки ,че е изградена за да транспортира само руски газ, и никой друг нямаше право да транзитира. И сега ще трябва да се нареже на скрап , заради “братушковата помощ” от
  Газпром.
  Без да се броят десетките милиарди долари за Белене, Южен поток, КТБ, Булгартабак, Виваком, руските заселници, …….,и почти всички по-големи предприятия и услуги.
  Това е “безценната помощ” от “братушките” и техните рублофилски рублояди, като райчев и подобните му, защото са преди всичко бългорофоби.
  А пък не казва нищо и за инструкциите получени от Решетников. Защо ли?!?

 17. @БЪЛГАРИН: Благодаря за поздрава БЪЛГАРИН. Жив,здрав,прав и с хъс и занапред.

 18. “…пътят за безпроблемни отношения с Турция минава през Кремъл.”- проф.Людмил Георгиев,
  днес:http://bnr.bg/horizont/post/100814351/ludmil-georgiev

  Смятах да не коментирам отличната сатира на Иво,понеже все не ми стига време,но когато
  чуеш изказвания като посоченото горе няма как да не ти се повиши адреналина и да не кажеш
  поне няколко думи.Та,ето на кого трябва да любим ръка и да се кланяме доземи,ако искаме
  сигурност – Кремъл и само Кремъл!Същият университетски корифей в изказването си отново
  размаха плашилото “Кърджали” и заяви,че НАТО не давала сигурност срещу турската заплаха
  – демек:на колене пред Кремъл!Ето истинската причина за развихрилата се антитурска
  кампания у нас,а вижда се какви хора са включени в нея и какво всъщност целят.Хибридната
  война продължава,ние също не трябва да спираме!

 19. Сатирата е добра, но фактите са факти. Аз лично гласувах за ГЕРБ за да не ми се загуби гласа и да спечели Нинова.
  Тук възниква въпроса защо предвиждах че има опасност да се загуби гласа ми.
  Ами защото Радан Кънев е все напротив. Много просто. За да успее да прокара своя политика, той трябва да намери съюзници. А той това не го прави.

 20. Г-н Инджев,поздравления.Какво ще правим?Шумата ли да хващаме?

 21. Поздравления за Иво Инджев, чета с удоволствие коментарите му.Ако случайно чете коментарите, да оправи текста – на няколко места пише Турция, вместо Русия, което може да обърка читателите…
  И аз гласувах за ГЕРБ за пръв път, за да натиснем БСП. Пожелавам на десницата да се възстанови до следващите избори. Това може да стане с нов лидер, но с качества, а не на случаен избор. Има време…

 22. Слагам на едно ниво герберастките и Ниновите тролове за откровенни тъпотии по адрес на Радан Кънев: ту се коалирал с Витков(?!?),ту пък не искал съюзници(Иванов,Лукарски и Москов какви ги плещеха ПРОТИВ коалиция с НОВА РЕПУБЛИКА).
  Дано си заслужава плащанията за тролене, в противен случай си е живо малоумие, поне лъжете за нещо не толкова скорошно

 23. Руснаците напират (бързат да не изпуснат удобния “юбилеен” повод) да монтират още един кичозен и непоискан подарък -паметник на императора “освободител”в Свищов, че са малко 250 набучени из цяла България!
  Гледайте само каквъв цирк предстои по случай фамозната 140-годишнина от руско-турската “освободителна” война! Паметник до паметника.Скоро ще се наложи да ги прескачаме! Ще се чудим къде да ги денем.
  Един форумец дава следната практична идея:
  “Това е един прекрасен паметник и непременно трябва да го подарим на Скопие. Там чудесно ще се впише на площада. Освен това Александър Освободител е пряк наследник на Александър Македонски и ще е добре да ги експонират наедно. За радост на сите македонци.”

  http://www.marica.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-9-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-ii-news719993.html

  http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=7&newsid=61259

 24. Туркофобията на българското русофилство язди троянския си кон

  Само заглавието струва милиони.
  На сегашния парламент може да замести -Съединението прави силата.
  Плана на Решетников е в ход – прозападния елит е вече вън от парламента и медиите, а скоро и от държавата.Не виждам светлина в тунела.Даже насрещния влак е без фарове, поради съсипването на БДЖ.
  Давам всичко труд, средства помощ някаква , само и само да има десен проект.Отвратително е как лъжат хората с цената на газа,Как замазват бездействието на държавата, само и само да ни скубят.Държавата ни стана един Параграф 22 – бедни сме, защото сме корумпирани,а си избираме най оялите/корумпирани/ да ни управляват.
  Най-тъжното е, че в медиите няма вече и спор някакъв, а само внушения по Каспировски,как всичко е правилно – и изборите и цените и кражбите.Апропо – браво на Асен Йорданов и всеки, който не се е примирил.

 25. Не , че ще отбележа кой знае какво, но доста време актуалната О.Т. ще бъде Радан/Пърдан/ Кънев.Не знам дали ще бие по продължителност „Филип Димитров се самосвали, като поиска вот на доверие” или разлайването с Драгалевския Супермен/или Гадняр/, който отдавна си гледа внучките и теменужките.
  Повтарянето на „самосвалянето” на Филип целеше основно да се забравят празните рафтове при Луканов и кърпените чорапи на Живков, а постоянното говорене за Костов целеше/и все още цели/ да се забрави вакханалията при Виденов.
  О.Т. Радан Кънев, дълго след като той подаде оставка, ще има основно три подточки:
  А/Ще се говори постоянно за него, за да се забрави, че и без неговите 5-6 гласа/които нищо не решават/ не се извършиха /и извършват/ НИКАКВИ реформи и все повече изоставаме от предпоследната в ЕС- Румъния.
  Б/Ще се говори постоянно за него, като виновник, че не легитимира Борисов за десен, а той заедно с БСП/и Русия/ ограбват България /и КТБ , и ежегодното „ енергийно ” изтичане 5-6млрд. към Русия…/
  В/Ще се говори постоянно за него, за „разбиването” на десните, а всъщност другите „десни” не пожелаха да се обединят с него и да престанат да са дясна ОФ-креатура на статуквото ГЕРБ и БСП.
  Този път О.Т. Радан цели и нещо много по-съществено/ не, че А,Б и В не са съществени/- цели НИЩО НЕПРАВЕНЕТО!
  Въвличането в безкрайни наддумвания с някой ЧИТАТЕЛ, който всъщност е ПИСАТЕЛ на О.Т.
  От ИЗЛИШНИ приказки файда няма-„ Лозето не ще молитва – иска мотика!”

 26. @РА: Хубаво е,че четете, лошото е че не разбирате от ирония и метафори. Но щом сте гласували за Герб е оправдано

 27. Страхотна сатира,но и Турция направи грешки спрямо България.Не мога да повярвам,че при турската дипломация,държавата се скара с САЩ и ЕС.

 28. Мрачно потвърждение на Ботевите думи: “Погледът мрачен нищо не види-добро ли,зло ли насреща иде”.

 29. Ние не можем да искаме повече от редовите средностатистически бацефили от обучените им тролове които, меко казано, предизвикват в най-добрият слуяай някакво подобие на съчувствие с отчаяните си, жалки опити да “легитимират” вота си в и тук в БЛОГА НИ. Ами те в София и Пловдив изиграха брилянтно номера15/15, в нашият случай 11/11. В Пловдив от туй обстоятелство се възползва на 100% гъвкавият политик, бившият син кмет Спас Гърневски. Депутатин!Оттук-нататък не намирам смисъл да коментирам “мотивите” на антиКОРНИ вота им. А опитите да се даде оценка на творчеството на Иво са смехотворни. Те са в духа на: “Айде, и от нас да мине, бива го”. При положение, че вече 10-тина години любимият им Слънчо от Банкя дава всичко от себе си да не мръднем от последните места в положителните класации на ЕС и първите на отрицателните.
  Един ден историята ще отсъди, Бойко Борисов, дребен политиканин от епохата на Иво Инджев.
  Бог да ги пази феновете на Бочко. Ама България, КОЙ.

 30. Напира руски Троянски кон

  Христо Пеев
  31.03.2017
  Някакъв нахално огромен и комично грозен руски паметник на император Николай Втори, безцеремонно натрапван тия дни на Свищов, втрещяващо ми напомня за… митичния Троянски кон!
  Свищовлии, българи, спомнете си древния завет: “не вярвайте на данайците, дори и когато ви правят дарове”! Не допускайте това чучело да стъпи високомерно и завинаги в Отечеството, за да хвърли вечната сянка на руската претенция за господство над земите ни.
  Пък и, подобно на лековерните троянци, откъде ще можем да знаем какво крие в търбуха си тази девет метрова матрьошка?!
  Току-виж излезе, че “подаръкът”, всъщност, е била поръчан по незнайно какъв договор, подобно на атомния им реактор, та да се наложи да платим и няколко стотин милиона долара на гениалния й автор – като за уникална културна ценност и сантиментален символ на пролятата руска кръв за “освобождението” ни.
  Идете, че се опитайте да го върнете на “братушките”, когато и да е! Опре ли до “пролята руска кръв”, с тях шега не бива!
  Тъй че, по-разумно и по-безопасно е закъснелият за евроатлантическа България “цар Освободител” да не прекосява “тихия бял Дунав” и да си остане в евразийска путинова Русия!? Там си му е и историческото, и логичното място!

 31. И аз като Дари давам труд и някакви средства да има десен проект. Прави ми впечатление коментариите дори на мислещи хора за някакви грешки на десния проект НОВА РЕПУБЛИКА. Няма грешки. Лидерите и си зарязаха семействата, а сигурно са давали и пари от себе си за каузата. Но това което не се постига с пари се постига с много пари. Този път бяха наляти пари в много на брой проекти за да се елиминира НОВА РЕПУБЛИКА. Отделно без ПРАВОСЪДИЕ изборите няма никаква гаранция за честно преброяване, камо ли за спазването на някакви предизборни регламенти. Така че за мен НОВА РЕПУБЛИКА е успешен десен проект, в който няма предатели в управлението. А това е изключително важно. И запомнете УНИНИЕТО е божи грях. Така че давайте идеи и акъл (труд) за каузата десен проект.

 32. @sms-
  И още по темата за кичозния 8 метров паметник на “Освободителя”:
  http://www.faktor.bg/bg/articles/rusofili-porobvat-po-putinski-svishtov-s-osem-metrov-pametnik-na-imperator-aleksandar-ii
  ……………..
  Благодаря за препратката!
  Едно от нещата, които много ценя на блога е това, че заедно се информираме и много съм ви благодарен на всички – ползвам ги „на готово”!
  Не приемайте думите ми като внушение , а още по малко като подкана, а единствено като информация!
  И въпросите ми са по-скоро риторични!
  Знаете ли, че никога не е имало нито в правния мир, нито на географската карта, нито табели при влизането и излизането от него, нито табела пред кметството на населеното място с надпис „Сан Стефано” където се е подписало нашето „освобождение” ?
  В правният мир, на географската карта и на всички табели е пишело „Агиа Стефанос” – населено от гърци, от което вече нищо не е останало и там сега се намира кварталът на Истанбул „Йешиль Кьой”
  Всъщност знаете, че на националният ни празник 3-ти март сусофилистиците празнуват и рожденият ден на цар Освободител ,на когото ще има още един паметник от „признателните” помияри в Свищов!
  Та като стане въпрос за много построени и строящи се руски паметници в България , винаги се сещам…
  Руснаците обичат като кучетата да си препикават териториите.
  Затова и имаше много паметници на Съветската Армия , Освободителка в целия соц лагер, но вече останаха /и продължават да се строят/май само у нас.
  Та ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ веднага с подписването на примирието със султана, руснаците построили и паметник в с.” Агиа Стефанос” за увековечаване славата на същият този Цар Освободител, на победоносното руско оръжие, в памет на загиналите солдати и т.н. и т.н.
  Само след няколко години обаче ,неизвестни турски акъна- патриоти една нощ го демонтирали, като го…взривили.
  А нашите янлъш-патриоти продължават да препикават руските територии с паметници…
  Така е в Решетникова България на Бай Ганю Банкянски, уважаеми съграждани и партньори от ЕНП!

 33. В няколко коментара се вметна за зависимостта от Газпром и цената на газа, та да питам знаещите, защо за 10 близо години леко дясно управление не построихме една тръба да друг източник?

 34. @ВЕСКО: Освен до герберастите тук (които са отдали,ах ценното си цветче ли,пъпка ли,трендафил ли,бодил ли за “по-малкото зло”) резонно е този въпрос да се отнесе към Тиквата, Станишев и Червен Овч. особено пък като се има впредвид че има предвидено европейско финансиране по кохезионния фонд покриващо 80% от стойността на конекторите към Румъния,Турция и Гърция.
  От мен да знаеш Тиквата ще ти каже че е виновен Иван Костов,Иво Инджев, Радан Кънев,соросоидите,американските грантаджии и международното положение

 35. @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ: dimitrovsimeon@abv.bg До края на октомври съм много зает (не мога повече да си неглижирам дейностите), но както казваше един приятел:”Не бива да се губим от очи”

 36. Г-н Станев, да дам и аз идея за каузата.
  Поне 1 (една) телевизия, споделяща идеите на свободните демократични хора трябва да има!
  Забележете, умишлено избягвам думата “десни”, щото според мен “дясното” не се изразява единствено и само в количество притежавани акции, дружествени дялове или участие в инвестиционни фондове, а е начин на мислене – по отношение на собствеността, свободата, семейството, правата на човека и правото на труд!
  В смисъл, че един почтен човечец на село, имащ двайсетина декара земя, която обработва, двор, малко животни и здраво семейство, за мен е не по-малко десен от гражданин в центъра на столицата.
  Та без телевизия и(или) сайтове, г-н Станев, колкото и пари да се наливат в дипляни, билбордове и клипове – няма да стане работата.
  Помня как атакаджиите почнаха с тв скат – аха аха за малко да им паднат прожекторите в студиото, и с някакви дървени бюра бяха в началото…ама полека лека захлебиха и умело трансформираха медийната проекция в политическа и сега се таманят да ни управляват, заедно с “десните”…

 37. От кога казвам,трябва ни трибуна,екран.250000 души правилно мислещи,не можем ли да дадем по 2 лв.това е половин милион.Сигурно за начало ще е достатъчно.Не знам,затова на няколко пъти казвах,тези,които са сведущи във въпроса да кажат какво е нужно,пък ние ще подкрепяме.Докато ние тук си говорим,комунистите отново си оплетоха кошницата .За тях работят и манипулират всички телевизии и вестници,без “Стършел”,той единствен казва истината право куме в очите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.