България се управлява не от видимите дебелаци, а от невидимото дебело руско портмоне

Покрай редовните “знакови” събития, лансирани медийно като достойни за забелязване и отбелязване ( сред които най-любими са им всякакви адаптирани към християнството езически вярвания, ритуали и шарени атрибути на всекидневието ни) сме пропуснали да си спомним годишнината от “най-глупавата сделка на света”. Така Дойче веле нарече осъществената преди 150 години продажба на 1,5 милиона квадратни километра, при която Русия се “отървава” от Аляска, натрапвайки почти буквално тази огромна територия на САЩ срещу  7,2 милиона долара, равни приблизително днес на 120 милиона.http://www.dw.com/bg/продажбата-на-аляска-най-глупавата-сделка-на-русия/a-14953323

Припомнянето на тази епохална глупост, извършена от Русия, си заслужава вниманието поради начина, по който сега се опитват да ни натрапят още от преливащото в малка България и без това монументално преклонение пред същия руски император Александър Втори под формата на огромна негова статуя, дарена на граничния български град Свищов.

Как са успели руснаците да убедят американците да си купят Аляска, макар американците определено да са смятали, че не им е нужна ( т.е. не са проявили по онова време някаква далновидност и в това отношение не са се отличавали много от руснаците в онези търговски преговори)? Защо американското общество, американските вестници, американските политици не са възразили срещу сделката, изглеждаща от тогавашната им гледна точка като пълна глупост?

Не заради любовта към простите решения, но не мога да не възкликна “много просто”: чрез подкупи. Руски подкупи. Или, както се изразява авторът на статията в Дойче веле, цитирайки историчката Джоан Ентънсън, руският посланик във Вашингтон Едуард Стекл имал “много дебело портмоне” и подкупвал американските издатели на вестници, които осигурили удобно мълчание по темата и така сделката била прокарана без брожения сред американските граждани.

Много неща са се променили през изминалите 150 години в Русия, включително и отношението към загубената Аляска, но не и системата, по която Русия действа в подкрепа на своите каузи- където не може с груба сила, тя действа подмолно чрез склоняване на местни продажници да помогнат с каквото могат за руската кауза.

Наскоро президентът Плевнелиев, който 4 години е чел най – секретните доклади на българските тайни служби ( снабдявани вероятно с данни и от съюзниците по НАТО и ЕС), се ангажира с тезата, че Русия финансира много български партии. Подчертавам: много. Което говори едновременно много на желаещите да осмислят този факт и нищо от гледна точка на институциите и политиците, които се правят че не са чули, видели и не са информирани по въпроса.

И защо така немеят? Ами пак заради дебелото руско портмоне.

И вие си мислите, че едни балкански дебелаци, изобразявани правдиво от храбри български карикатуристи, борещи се вестничето им да оцеле под пресата на същите шишковци, управляват България? Нищо подобно. България днес се управлява от дебелото руско портмоне. Това ще стане ясно и на  слепите, когато в новия парламент настъпи пълно ( този път, без изключенията от миналия) мълчание по темата за руска намеса в България – мълчание, подобно на онова, което Русия си е купила дори в Америка преди 150 години.

Това мълчание се чува още от сега. Без сериозно сътресение, което да развали идилията на напазарувания ни “елит”, нямаме друг шанс то да бъде нарушено. Освен при едно задаващо се обстоятелство: ще дойде ден, в който руснаците ще разберат, че са сключили лоша сделка с българските мълчаливци. Когато от Москва проговорят ( както проговориха архивите им през 1935 г. за подкупите, давани на български политици, тачени днес от русофилите- като един Драган Цанков), тогава и ние ще можем да оценим по достойнство кой (за) колко се е продал.

Руската версия на Уикилийкс рано или късно ще издаде лапачите на руски подкупи у нас. Това неизбежно ще стане тогава, когато новите власти в Москв, дошли в резултат на започналия процес на ерозията на сегашния автократизъм в Кремъл ( видно като тенденция от протестите, започнали едновременно в десетки руски градове на 26 март), решат да се отърват от лакомите си клиенти в чужбина.

Както в началото на 90-те години получихме доказателства за “подозренията”, че за компартиите и техните печатни органи на Запад са били захранвани от СССР със субсидии, без които просто изчезнаха на момента, така и ние ще имаме шанса някой ден да научим разобличителната истина, скривана засега под благовидния предлог “дайте да не дразним Путин”.

Като кажат нашенците “дайте”, Той дава. Но докога- ще видим. А дотогава рублоядите все така угоено ще тържествуват като прасе преди Коледа.

Сещам се за подходящ финал по спомена на моята германска тъща. Когато била малка майка й карала децата вкъщи да пеят докато чукат орехи. За да не ги изяждат. “Децата” на българската корупция заслужават по-скоро да чукат камъни, но и да п(р)опеят няма да е малко.

22 мнения за “България се управлява не от видимите дебелаци, а от невидимото дебело руско портмоне”

 1. Отново блестяща статия с констатации, подкрепени фактологически и логически!
  СЛЕДЕТЕ ПАРИТЕ!
  И ако може това да става инцидентно в демократичните САЩ, какво остава за много МАЛКА България, но с много ГОЛЯМА и вечна благодарност към братска Русия за няколкократното ни „освобождение”.
  И все пак как става „номерът”?
  Физически е невъзможно ген. Решетников/или който и да е/ лично да подкупва стотици политици, а още по-малко да подкупи милиони , които ще мълчат за поредното увеличение на газта-уж вързана за цената на петрола, която от 2 г. падна двойно. Милионите не само мълчат-те благоговеят пред братята славяни, православни и абонирани за освободители.
  А ми то дори не е необходимо Генерала да се харчи за толкова подкупи! Достатъчни са само няколко подкупени! ДОРИ САМО ЕДИН!
  Но не и Стефан Стамболов!
  240-121-61
  ОЩЕ МАЛКО –За чл.1 на Живковата Конституция, пърформънса „Избори” и мъпет-шоуто в НС на „Н”РБ.
  С решение № 4686-НС / 31.03.2017, ЦИК обяви избраните народни представители в Четиридесет и четвъртото Народно събрание
  Сигурно никой от вас не си записа водачите на листите преди изборите/а е и безсмислено в ерата на Интернет/, но това бяха предварително „назначените” ни депутати, независимо как ще гласуват симпатизантите на съответната партия –за водачите/ на практика/ не важат преференциите/негласувалият с преференции автоматично „гласува” за водача/.
  Ако случайно някъде е сработила преференцията „15-15” или някоя друга, наблюдавайте, че впоследствие всички ще ги „самооткажат”.
  ЦИК вече узакони предварително „назначените”/но и с нашето неосъзнато съучастие/ депутати в 44-то НС.
  И така! При 31 избирателни района, това са: ГЕРБ-31, БСП-31,ОП-27, ДПС-26 и ВОЛЯ-12.Общо 127 предварително назначени депутати-водачи на листи .
  127 депутата са абсолютно подчинени на 5-те „Генерални секретаря”!
  Със задкулисни договорки между петимата /а защо не, командвани от някой извънземен „покемон”/ да блокират /със 121 гласа/приемането на всеки съществен реформаторски закон, и да си приемат всякакви конюнктурни закони./дори с 61 гласа/.
  Това е най-голямата тайна на псевдо-демократичният ни Преход и обяснението на всичките му „загадки” и парадокси! Заровеният в ИК чл.1 на соц.Конституцията! /И на всички тоталитарни държави!/Предварителното назначаване на „избраниците” и узаконяването им чрез избори! Дори и в КНДР!
  У нас: 121 са достатъчни/а127 предостатъчни/ за бетониране на „вечната и нерушима дружба с братския съвеЦки / руски /народ, която е жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество”!
  240-121-61!

 2. Пъряо, Поздравление за Everyone else.
  Второ, четете бе, дебелаци какви ги е надробил вчера в Брюксел, вторият човек на администрацията в Белият дом-Рекс Тилърсън. Жална им майка на платениете путиноиди.
  Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън предизвика бурни аплодисменти на срещата с колегите си от НАТО заради свой коментар за структурата на властта в Русия, съобщава БГНЕС.
  Порталът Politicо твърди, че Тилърсън фактически е оценил като безсмислено да установи контакт с руския външен министър Сергей Лавров, защото на него „не му е позволено да танцува“. Шегата прозвуча в неофициалната атмосфера на работен обяд по време на срещата на външните министри на пакта в Брюксел.
  Един от министрите, говорейки за отношенията на алианса с Русия, заяви, че „за тангото са необходими двама“. Тилърсън отвърнал: „Разбира се, вие може да танцувате с Русия и дори да получите нещо от това. Но със Сергей Лавров няма как да танцувате, защото на него не му е позволено да танцува“.
  Един от дипломатите впоследствие сподели пред Politico: “Това беше истинска овация. Буквално. Той взриви от аплодисменти залата”. Според други събеседници на портала Тилърсън по този начин директно намекнал, че в Русия всички решения се взимат само един човек. Изданието твърди, че Тилърсън е развеял скептичните настроения сред страните от НАТО, съществували преди срещата. „Подкрепата на Тилърсън беше без условия. Той даде на всички да се разбере, че Вашингтон ще подкрепя своите приятели от съюза без никакви „но“ и „ако“, сподели един от дипломатите.

 3. В момента когато Русия затъне отново финансово(въпросът тук е кога, а не дали)и се види принудена от обстоятелствата да спре “захранването” на сметките им, не малко партии у нас просто ще увехнат. Някои от тях – окончателно.
  Подобно нещо се случи с цели държави след 1989 г.

 4. Статията за дебелото руско портмоне е чудесна.Вкрайна сметка,вложените в шпионаж и задкулисие пари се възвръщат многократно.За точност,освен 7,2 млн .долара има и 100.000 пушки.Русия подготвя по този начин войните,които ще води за територии.

 5. ““Децата” на българската корупция заслужават по-скоро да чукат камъни, но и да п(р)опеят няма да
  е малко.” – цитат от статията.

  Ето къде е заровено кучето(по-вероятно – мечката)!Разбира се,не приемам буквално думите от цитата – това е
  алегоричен израз,но как да го изровим,като тези,които трябва да свършат това,са мераклии също да
  чукат камъни и да пеят заедно с палавите “деца”.Румънците вече дойдоха на помощ,ама са малко.
  Няма да губим кураж – има още на кого да се надяваме.Един ден,дебелите портмонета непременно ще станат тънки и няма да ни притесняват.

 6. 240-121-61
  “15 кандидат-депутати са подали заявления да не бъдат обявявани за народни представители в 44-ия парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК). “

 7. П.П.
  И след “изборите” продължава узаконеното “доизбиране”/ донагласяване/

 8. Kaто допълнение бих казал,че т.нар. “най-глупава сделка в света” е най-полезната за света.
  Да,навремето едва ли някой е знаел как ще се развие Русия и света,но днешните факти недвусмислено доказват това.

  “Течния способ” щеше да се приложи неминуемо и в Северна Америка.Да,тогава никой не е знаел че съществува,но сега всеки арзумен човек и четящ нашия сайт че той се е прилагал точно като такъв по времето на всичките държави на русите-Руска Империя,Съветски Съюз и Руска Федерация.

  Хайде нека да каже,че поне при една от тези държави той не е бил прилаган.

  Казано с други думи ,”най-глупавата сделка в света” е СПАСИТЕЛКА НА СВЕТА.

  А най-жестоката и смъртоносна “сделка в света” е Германо-Съветския договор за нанападение от 23 август 1939г.подпиан в Кремъл.
  Абе няма живот без Кремъл,то се вижда…
  А доказателство за това го дава България,тя избра за свой президент-руски резидент,а в Народното Събрание-депутати с проруско излияние.
  И нека само някой да посмее да каже ,че ние българите не сме дали нещо на света.
  А че ще продължаваме да даваме,в това никой не бива да се съмнява.

 9. Georgi Nikolov

  Благодарността е към теб, заради паметта в разговора!

 10. Системата за подхранване на предателите и продажници доста се е усъвършенствала с годините. Докато преди ( след руско-османската война 1978) част от окупационния фонд е оставал в България да захранва продажници, то сега се смуче Българска “кръв” от почти всичко, като едновременно с това обществото ни се разделя по линия на етноси. По селата умишлено (чрез покровителство на правосъдието) се издигат роми които изсмукват финансов ресурс чрез ДДС кражби, чрез кражби на държавни, общински и частни поземлени имоти със всякакви “законни” документи. После тези роми вече са ,”успели бизнесмени” и пример за подражание. По доходи(така изглежда) са изпреварили тези които работят в чужбина. По този начин хората се разделят по етнически принцип.

 11. Всички неща са важни, но те за следствие от НАЙ-ВАЖНОТО-България е парламентарна република!
  А „ изборите” продължиха, дори след обявяване на „крайните „ резултати от ЦИК- донатъкмихме 14 депутати – повече от Парламентарната група на ВОЛЯ/12 депутата/
  И сама един въпрос към „опечалените”- ако бяха влезли в НС събрание „десните”, щяха ли да децентрализират Прокуратурата както в Румъния?
  НИКОГА!За това са необходими 121 бутончета, Борисов, Нинова, Доган, Бисеров ит.н. щяха ли да си направят харикири?
  Не бъдете наивни! Наплачете се, избършете си сълзите, приберете си къпричките и се стегнете-пригответе сопите!
  В НС ги няма вече ни Костов , ни Радан-Пърдан, ни един десен за кадем, но пак ще ни стижат колективно- и сините и червените овце!
  …Цени и такси се вдигат от Червените мутри с бели якички . Вода с 18%, газ с 20%, парно с 30%, смет с 20%. Народе български, ако и сега не ви се отворят очите -дупце да ви е яко!

 12. Everyone else, запомних го добре не само защото идва точно от теб но ме завари в момент когато дълбоко се бях закахърил, че наистина
  “Трампнащ” е реалност и в лицето на близкото обкръжение. Чудих се дали пък няма да се наложи да ползваме опита на култовият пловдивски депутат от ранното СДС-Христо Марков който беше организатор и командир на “Първият частен партизански отряд” след 18.12.1994г, когато с бюлетинката електората върна триумфално в лицето на Жан Виденов бесИпето на власт.
  Сега-засега, има индикации, че в “много сериозни публикации”, това по любимата тъща, ни се разминава. Ще да видим.
  Ето и още една от тях, пак по същата тема но е по-разширена и аналитична. На сАвеЦки диалект е.
  Я да видим колко “(не)предвидим” е ДТ.

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/04/01/71984-tillerson-korrektiruet-trampa

 13. За съжаление натиска върху България от страна на Русия няма да отслабне след (поредния) финансов крах на Москва. Тук действа перфектно смазано корупционно перпетуум мобиле. Самофинансирано от самия народ чуждо проникване. На руснаците им излизаме безплатно – с ежедневното ограбване през горивата, през по-редките но мащабни афери (КТБ,Белене).

 14. “Имаме документи, които доказват, че руският посланик Едуард Стекл е подкупил вестникарски издатели, които вследствие на това публикували положителни статии за сделката. Твърди се, че по този начин били спечелени и конгресмени, без обаче да са открити доказателства за това”, казва Ентънсън.

  Несъмнено американската историчка е напълно права и съвсем справедливо може да се твърди,че всички държави и народи в Северна и Южна Америка трябва да са благодарни на Руския посланик Стекл и на неговата спасително-благотворителна дейност.Както на Русия Цар!

  И навсякъде да им се построят паметници.Защото точно тези хора и такива като тях спасяват Америка от Русия и Съветския Съюз.

  Едуард Стекл-СПАСИТЕЛЯТ на Америка!

 15. Към Клюкар, който казва:

  “Не бъдете наивни! Наплачете се, избършете си сълзите, приберете си къпричките и се стегнете-пригответе сопите!
  В НС ги няма вече ни Костов , ни Радан-Пърдан, ни един десен за кадем, но пак ще ни стижат колективно- и сините и червените овце!”

  Др. Плюнкар, аз съм приготвил сопата, ама ти се опитай да скриеш малко злорадството си от факта, че няма десни в парламента! И ни спести тирадите на тема наивност! А “сините и червените овце” е като “синьо-червената мъгла” – авторът на израза е с адрес в Москва.

 16. От това, което знам – изборът пред “рублофилите” е следният: или си с нами и после си купуваш хотелче, или детето ти умира от инфаркт. Москвичите действат така, за жалост. Просто средно положение няма.

 17. Към Гурко Тотлебенски:

  Не знам каква е тази телепатия, но в момента се запознавам с още информация за Гурко и за Тотлебен.
  Единият предизвиква с неадекватната си поява в града клането на наивното население, излезнало да посреща конницата му в Стара Загора, бягайки след това от настъпващите пълчища на Сюлейман паша , а другият, който поема командването на руските войски в последната фаза на войната, е бил убеден от самото начало, че българите изобщо не заслужавали тази война. Цитирам откровението му в едно от неговите писма, което доказва фалша на официално прокламираната руска мотивация за войната:”Фантазиите на нашите панслависти и интригите на Англия ни въвлякоха в тази война”, пише той в качеството на последния руски главнокомандаващ на корпуса на Балканите.

  ” “Българите тук са по-заможни и живеят по-щастлино от нашите селяни Русия”, мотивира се той, наричайки “химера” идеята за освобождението на християните от мюсюлманите, каквато е била официалната идеологическа доктрина на Русия. Защото, свидетлства Тотлебен, българите са плащали двойно по-малко данъци досега от онова, което им предстои да плащат ( в условията на руската окупация).

 18. Русия никога е нямала отвъдморски земи като своя територия. И не се е стремяла настойчиво към такива да ги добавя към себе си. Това е простото обяснение за Аляска. Ако тя им бе настойчива цел, със зъби и кръв щяха да я държат и за милиарди да не я продават. Още повече, руснаци през Аляска са слизали “надолу” до Сан Франциско чак. Но това не е означавало абсолютен териториален интерес към такива земи.
  При Германия е същото положение с отвъдморските. При Австрия също. И при още империи.
  Но не при всички!

 19. @sir sven/или който и да си/
  Др. Плюнкар, аз съм приготвил сопата, ама ти се опитай да скриеш малко злорадството си от факта, че няма десни в парламента! И ни спести тирадите на тема наивност! А “сините и червените овце” е като “синьо-червената мъгла” – авторът на израза е с адрес в Москва.
  ………………………………
  1.Не ми е известно да има Сър с ушанка и петолъчка.
  2.Ти не си приготвил сопата, а отдавна я употребяваш върху такива като мен.
  3.Няма „синньо-червена” мъгла, има само непрогледен „червен мрак” в главата ти.
  4. Подценяваш интелигентността на присъстващите в сайта- могат да правят разлика между „мъгла „ и „овца”.
  5. Това, че Червените мутри с бели якички ни стрижат всички /и мен и теб/сини и червени овце е видно за всички: Увеличение-Вода с 18%, газ с 20%, парно с 30%, смет с 20%.
  6. Вярно е, че аз КЛЮКАР се плюнча, но безплатно, докато ти прибираш/предполагам/ от остриганата „синьо-червено” вЪлна „ хонорарче „ за диверсантстването си.
  7.Злорадството ми е не от това, че не са влезли автентични десни, а за това, че няма да има в НС „ десни” ОФ-храсти, зад които да се крият ГЕРБ=БСП.
  8./Най-важното!/Народе български, ако и сега не ви се отворят очите -дупце да ви е яко!

 20. П.П.
  Ако трябва да съм докрай честен, и в интерес на истината, с едно нещо съм съгласен с теб:всичко ”…е с адрес в Москва.”

 21. Към Клюкар:

  Господин другарю,

  Предполагам, си мислите, че понеже лесно ви се размина миналият път, и сега ще можете да пробутате порция от обърканите си брътвежи на тема “всички са маскари”.

  Господин другарю, няма да тръгна да ви обяснявам, че нямам сестра, и никога не съм си сменял ника, нито пък съм се занимавал с вас, защото най-вероятно прекрасно го знаете, но сега тарикатски заемате позата на разплакано детенце.

  Объркан другарю, аз чета и понякога пиша в този сайт, може би десетина години вече – това може точно да се провери, но вие сте или тотално изкукал, или се правите на три и половина. Всеки един мой коментар е бил анти-комунистически и антирусофилски. Не се мислете за голям тарикат, като лепите етикети с ушанки и петолъчки на хората – номерът не минава.

  Ако не сте забелязал /а колко ограничен трябва да е човек, за да пропусне това/, тук има един невидим консенсус – коментиращите не се карат и не наричат десните, Костов, демократите, Радан Кънев и други истински ЕВРОПОЦЕНТРИСТИ с разни обидни имена. Дори и да има хора с различно мнение по отношение на Костов и ДСБ, те споделят СЪЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ, а не евразийски ЦЕННОСТИ, и за това като цяло тук цари културен дух и тон. Вие обаче се изтъпанихте отгоре с калните си копитца, и заредихте дебелашките си лафове ” Костов ни изменти, Радан-Пърдан” и т.н.

  Господин другарю, не аз, а вие страхотно подценявате форума, и си мислите, /като всеки наглец/, че, щом досега, между другите ви писания успяхте да пробутате и “Радан-Пърдан”, и никой не реагира, ще успеете да докарате нещата наистина до Барековата висота – висотата на “Рамадан Кунев”.

  Но няма да ви мине номера, знайте го. Ако имате още ресурс за обиди към малкото Европоцентристи в този тежък момент, моля, зацапвайте в някой друг форум – патрЕотичен и рублофилски например- такива Бог дал, там с удоволствие ще чуят за “изментването” на българския народ от ДСБ и за Радан-Пърдан.

  Тук спазваме стандарти.

 22. Другарят Сър с ушанката. Въобще не ме интересува кой си , за какво се бориш, колко голям АНТИКОМУНИСТ си. Още по-малко ме интересува мнението ти, какъв голям ГАД съм аз- унищожителят на всички демократични и европейски ценности по света и у нас.
  1.Знам , че писанията ти въобще не касаят моята личност, но намери друг начин за манипулиране и пробутване на тезите си .Многократно съм декларирам защо присъствам в този сайт! Нотариална заверка ли искаш?
  2.Интернет е пространството на свободният човек -кой каквото иска пише, който иска да го чете- никой не го задължава. А още по малко го насилва , да се съгласява с прочетеното. Аз не чета АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ тюрлю-гювечи ,Не съм длъжен да се обяснявам защо. Проблемът ви е, че Интернет сложи край на монопола на “истината” на “последната дума” и обезсмисли т.н. Опорни точки.
  3.Дали ще пиша ТУК , и какви стандарти спазваМЕ ТУК го казва стопанинът на блога, а не ТИ.
  4.Прочети 1.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.