Да учредим награда “Златен Решетник”

Като се замисля и аз съм русофил. Направо съм решетниковист защото трябва да призная, че Решетников е нашият пророк и няма друг пратеник на Путин на земята (българска), който да е изрекъл толкова истини и откровения.

С риск да прозвучи нескромнно, следя и публикувам откровенията и прозренията на Решетников още от времето, когато той беше незаслужено неизвестен у нас и по света. И като се върна в спомените си за това как съм отразявал неотразимия българофил, влюбен в нашата покорност до сълзи ( няма майтап, поплаква си от умиление в едно от интервютата си за в. “Дума”, както ни осведомява авторката на подгизналото интервю) установявам, че винаги и във всичко е бил прав.

Любимата му теза е, че българите са невинни пред Русия за това, че частично са се обвързали със Запада в рамките на НАТО и ЕС. Русия е виновна, че допусна това, заявява той и се кахъри, че Русия е изоставила своите братушки в края на миналия век и българчетата се били принудили да търсят пристан при западните врагове. Прав ли е? Прав е, разбира се. Можеше ли Русия да си вземе България както през 1944-та, че и през 1878 г.? Можеше, както направи с Крим. Обаче Русия още си нямаше тогава Путин.

Ами неподправеният възторг на Решетников от невижданото и нечуваното  като явление българско русофилство? Той не пропуска да спомене изумителният факт, че никъде другаде в света не съществува Национално движение “Русофили”. И е абсолютно прав. В другите страни има нациионалноосвободителни движения , борещи се срещу окупаторите, а у нас си имаме Национално движение за прослава на окупаторите ни. За Гинес сме, направо могат да ни показват в пътуващ цирк, ако имаше толкова голям фургон, на който да пише с огромни букви за привличане на любопитните : “ Вижте уникалните националисти – само външно изглеждат нормални, но си падат по чужда националност”.

Друго откровение на Решетников, което съм цитирал, е че Русия помага с пари за различни проекти в България ( и в Сърбия, добавя той, за да е ясен руският размах на операцията). Става дума за паметници, църкви, манастири. Не си признава чак за финансирането на партии, макар по времето, когато беше признал това, не криеше, че любимата му партия в България е “Атака” и съответно тя му отвръщаше със същата любов чрез телевизионно обгрижване на образа му по едноименната телевизия. Трябваше да минат години на всякакви атакистки зулуми и уйдурми, преди Президенът Плевнелиев, вече след края на мандата си, да потвърди нещо подобно, конкретизирайки откровението на Решетников за руските проекти  с уточнението, че Русия финансира много партии в България.

Забележете една подробност: когато Решетников престана да хвали “Атака” нейният лидер Сидеров изяде публично в присъствието на телевизии, полициаи и други незрящи в последствие граждани кроше от доста по-едър путинофил, след което на нападателя не му се случи нищо, а Сидеров се смали и смири до степен днес да си позволява да се поява на избори без руското знаме.

Решетников, за разлика от лъжливите руски политици и медии, които определят ГЕРБ като прозападна партия, с типичната си откровеност я посочи като по-близка до сърцето на Кремъл от БСП. Това признание искрено ме развълнува поради съвпадението на оценката ми с неговата. Как да не съм решетниковист!

Но най – ярко си пролича дълбочината на прроческата дарба на Решетников от сбъднатите му видения за прочистване на българския прозападен елит- първо чрез президентските, а вече и като резултат от парламентарните избори. Не ми е известно друг някой някога с тава вещина да е познавал. В настоящия парламент наистина не попадна нито един братушка, когото можем да заподозрем в нелоялни мисли по адрес на Москва.

Ето защо предлагам да се учреди награда “Златен Решетник”, която да се връчва на социолози, политолози и прочее побратими на Решетников у нас, които се борят да познаят какво ни се пише ( понеже не ползват базата данни на Решетников, няма как да достигнат неговите 100 процентни успехи в предсказанията, но не пречи да се боричкат за този приз).  Нали живеем в свободна ( от прозападен елит ) страна, можем да си го позволим.

 

По време на съветското мракобесие (   без капка ирония – Решетников го презира вече заради провала му, изтъквайки предимствата на днешния монархо-капитализъм в Русия), за подобна идея можех да получа наградата “златната решетка”. Тя се полагаше у нас за всяка нечестива проява срещу СССР. Но днес “Златен Решетник” би била логично продължение на наградите, които проруският елит си раздава подигравателно от името на неспособни да се защитят покойни русофоби, като Стефан Стамболов.

 

Фактът, че Путин уволни Решетников от поста директор на Института за стратегически изследвания след провала на опита за преврат в Черна гора, където някои братушки бяха пъхнати зад решетките, а началниците им бяха разкрити като руски шпиони и се издирват от правосъдието, не помрачава убедеността ми на решетниковист. Защото в България този наш прииятел, който дори говори български ( за разлика от който и да е руски посланик в обозримото изминало столетие) се радва на пълен успех в прогнозите си.

Чакам с трепет да чуя какво още ще ни обещае, за да си сверя часовника в крак с бремето – такова, каквото са ни го намислили в Москва.

41 мнения за “Да учредим награда “Златен Решетник””

 1. Стига да не ми изневерява паметта, Дър(дор)ева ни беще нарекла списващите в коментарната част (н)инджи(вци). Та, всеки от нас може да бъде наречен и “русофил-рещетниковист”. Оказва се, че преписваната и тук “русофобия” се оказа безсилна да излъчи поне един депутат който от кумова срама да припомня, че не само комшийска Турция има реваншистки мераци към нас. Събраха се много маймунки на клона на рублофилието и вероятноста да го счупят далеч не е теоритична. Чета, че гонещият 200 кила каракачанов се гласял за военен министър а колегата МУ вс имал апетит за енергитиката. Точно двата най-важни сегмента на нацсигурноста. С две думи, по дупедавство към кремъл ще надминем дори ранният лукашенко.
  А дали гласящата се да ни управлява герберо-патрЕотска сган може да асимилира по-долу числата и размислите които пораждат.

 2. Г-н Иднжев, както сам констатирате , не сте получили „Златната решетка” преди, няма да получите и „Златен Решетник” и сега!
  Твърде много се разминавате с критериите за призьори на всички времена! Който и да раздава наградите!
  И да не останете само с „ И стига ми тая награда, да каже нявга народът…”аз ,от името на целокупният български народ/колко други говорят без да са упълномощени?/, за радост на едната половина и за ужас на другата половина българи, Ви награждавам със „Златен Клетник”!
  За разлика от желязната клетка, в която е държан с години Джордано Бруно/ поради силната вяра сменил рожденото си име Филипе/Щастривеца/ с Джордано –на р.Йордан в която е кръстен Исус/ и полужив е качен на кладата в1600г.
  Зад „Златния Решетник” в „Златния Клетник” със златното си перо да творите златни статии, една от които е горната!
  Желая Ви много години щастие /без да ви познавам отблизо, въпреки че сме се виждали-знам че сте щастлив човек/ ,на Вас , на Вашето семейство и на всички близки и приятели, които са Ви скъпи!

 3. Статията: тъжна картинка за нашето бъдеще като държава. Не трябва ли да се примолим на НАТО за налагането със сила на примерно час и половина ефирно време по бнт в диапазона от 18.00до 22.00? Това ефирно време да бъде под контрола на ПРОЗАПАДНИЯ ЕЛИТ, защитен юридически и подпомогнат финансово. От събитията през последната половин година ясно може да се определи ПРОЗАПАДНИЯ ЕЛИТ.

 4. Eто какво съобщават от мястото на събитието-раззия, моите приятели Юри и Таня. Все повече се убеждавам, че е по-добре Москалия да се разпадне на анклави отколкото да се сбъдне прогнозата на Бжежински за победа на белите в проточилата се 100 години Гражданска война.
  К тому же всякие события, о которых вы, наверное, слышали, добавили нервов. У нас такое впечатление, что ситуация несколько напрягается, что неожиданно – мы думали до выборов власть дотянет на старом багаже, но вдруг оказалось, что молодые очень недовольны. Теперь ждем, как события развернутся дальше. В любом случае, ничего хорошего не ждем – власть слишком привыкла воровать без ограничений и может занервничать из-за того, что ей мешают…
  Такие дела

 5. Филипе не означава щастливец, а идва от гръцки филео(обичам) и хипоус(кон) което се превежда като обичащ конете! Не знам какви езици учиш.

 6. Прослойката в Българското Общество купено с руски долари е пословична със своята абсолютна ненормалност!!!
  В.Коларов пише за руския царизъм в България-Той,заедно Гощо Тарабата са “светлите” знамена на БКП!БКП величае цар БорисIII за съюза между Хитлер и Сталин,след това обявява курс на Бъоръжена борба.Генерал от КГБ/ФСБ Решетников се опитва да възстановява църкви и манастири в България,……но защо пропуска да възстанови вярата на руснаците(ако изобщо някога са я имали)и техните манастири и църкви в Русия.Защо не издигне един паметник насред Москва…славещ приема на руската правослявна вяра от Българите?Ако това им идва много на решетковците и решеткава(Корнелия и Шаренкова)защо не вземат да направят един паметник насред Москва на Кирил и Методий,поне с височината на МОЧА?
  Хубаво е да има награда златен решетник….!Ще им се види безсрамието на българските путинисто-русофили

 7. Понеже по целий белий свят няма друг такъв атракцион като българските “Русофили”, защо да не извлечем полза от тази уникалност. Шефката на ЮНЕСКО още ни се води някаква роднина. Ако я мотивираме съответно, жената ще подпише сертификат. После с него отваряме панаир – я “Копривщица – за свят без памет”, я “Банско – за зимен курорт без курорт и без зима”. Може и “България – за Европа без мозък”. Това последното е най-всеобхватно и най-подходящо, защото се туря като на всеки ревер брошка. Мисълта ми е, че като обявим “Русофилите” за панаирджийска атракция, може и да си решим проблема с тях, с Решетников, защо не и с Путин. Така де, кой човек ходи на панаир повече от един път. Не съм чула да повтаря, щото едва ли има нужда. Освен ако не си е загубил портмонето или акъла. Обаче, и едното и другото няма да се намерят, ако ще сто пъти да се върнеш.

 8. Държава, в която гонят бежанци , заплашват със убийство католически свещеник,дарявал години стотици хиляди евро за бедните,направил мемориал на жертвите на комунизма, наметнати с руското знаме – не е държава.Това е губернията на решетников.Даже подпалиха и църквата -по чие давление, понеже е католическа, а не тази, уж нашата, пък завладяна от Путин.Решетников си падна у нас на по русофили от него – затова се чуди на тия нищожества, пък и сигурно знае , каква им е цената- плаща им.Защото не може да си какъвто и да е фил , ако не обичаш Родината си – слуга и предател можеш само да си.

 9. Аз предлагам първия носител на наградата да бъде Президента на Република България ,Г-н Румен Радев!

 10. Към тъжно-смешния коментар на г-н Инджев бих искал да споделя моя опит в изясняване на „… невижданото и нечуваното като явление българско русофилство“.
  Опитвам се да обясня „българско русофилство“ на моя син и ползвайки опита си на преподавател слизам на „битово ниво“. Започвам … обичам съпругата си, обичам майка ти, всички обичаме мама, нали ни е род(н)ина!? И веднага се усетих, че не мога да продължа … Как да му дам пример, че мога едновременно и наравно със съпругата ми обичам и друга жена? При това не е майка ми, т.е. баба му. Как да му кажа, че да обичаш РУС-ата е същото като да обичаш майка му? И всичката тази любов е подчинена на Платон – безплатно, бъз ущърб или заработка за фамилията. Помислих си да предам обяснението на съпругата, но какви ли аналогии ще се измисли тя?
  На помощ ми дойде … думата „рублофил“ (автор – г-н Инджев). Грешно е записано, обясних всичко, синът ми ме разбра. Посмяхме се.
  Синът ми порасна. Вече знае, че русите не ни обичат. Пак ще ме пита за „невижданото и нечуваното явление“, която вече няма да мога да заменя с „рублофил“. Защото става дума за „онождане“ и по-точно “Какъв е смисъла да плащаме за това, че друг си прави кефа на нашия г..?”

 11. Липсата в парламента на “прозападен елит” не е заради някаква подмолна намеса от страна на руската сган, а е изцяло по вина на лъжливи и ламтящи за политическа кариера некадърници като Кънев, Кунева, Лукарски …

 12. @Georgi Nikolov
  Обръщам се към Вас ,след като видях препратката за военно инвалидите в Русия
  Вие сте много „напред с материала” и няма нужда, но използвам повода да подканя диверсанстващите тук в сайта да изпишат в търсачката „остров Валаам”
  Не става въпрос за редовите комунисти –психологията лесно ги обяснява.
  Не става въпрос и за изявените им дейци- патологията може да ги обясни.
  Но науката все още е безсилна за обяснение на вождовете им!
  …След ВСВ, Западът оказва голяма помощ на Русия :строи им модерни/за времето/ автомобилни, самолетни и др. заводи.Храни и други продоволствени стоки потичат към Русия по държавни, благотворителни, „мормонски” и др. линии.
  Но комунизмът е неефективен и злобен- като кучето вързано до купа сено-нито то яде , нито на другите дава!
  Страшна мизерия! И най -страшна за героите -инвалиди от войната. Изпълзяват навсякъде в градове и села, окичени с ордените си и ежедневно просат.
  И Великият Бащица Сталин „окончателно” решава въпроса по случай рождения си ден1949г./всичките много бичат своя РД! И Тато –случаят „Г.Марков”/
  Десетки хиляди орденоносци са разстреляни тихомълком ! Дори „самоварите” са изтръгнати от близките им!
  А Валаам /на г.за на географията в северната част на Ладожкото езеро/ е по- скоро за парлама пред чужденците.
  Така най-хуманният строй окончателно е решил проблема със своите герои от Великата Отечествена Война.
  Нещо което човешкият разум отказва да го проумее!
  Поне моят!

 13. Пуснах преди броени дни топлото съчетание ‘церетели-бокова’. Материал бол по темата, но насладете се на това юнесково съждение, глобална засуканост, лубянкова интенционалност, майсторска катастрофа на речевия акт:

  “The culture is more than stones and monuments. This is what we are. The development can not be sustainable without culture. The culture is both an incentive and means for sustainable development”

  – these are the words addressed by the UNESCO Director-General Irina Bokova to guests and participants of the International Forum “World Culture as a Resource for Sustainable Development” that opened in Tsereteli Art Gallery on May 10, 2015. Irina Bokova thanked the President of the Russian Academy of Arts Zurab Tsereteli for the invitation to take part in the opening ceremony for the Forum dedicated to the 70th anniversary of UNESCO
  http://en.rah.ru/news/detail.php?ID=29806

 14. @Поправка на клюкар
  Филипе не означава щастливец, а идва от гръцки филео(обичам) и хипоус(кон) което се превежда като обичащ конете! Не знам какви езици учиш.
  ………………
  Ако не се заяждаш, в случая изобщо няма значение , какви езици уча и доколко ги владея.
  Имам две висши образования, но те са по скоро технически и логически.
  В няколко чужди езика съм самоук , колкото за „собствена” употреба .
  Но знам доста повече от „конгречулейшън” на Борисов.
  Когато трябва да разбера нещо „по-така” ползвам най-голямата си внучка/прогонена от тук, но това е дълга история /, която в момента работи в Холандия и я „експлоатират” за няколко хиляди евро месечно.
  Тя владее /писмено и говоримо- придружено с дипломи и сертификати/- 7/седем/езика,като китайският е от завършеното и там средно образование.
  Но в случая няма да се допитам, дали Джордано /като Филипе/ е обичал и конете.
  По- важното е, че се преименувал на Джордано, защото много е обичал Христос, и е бил любимец на кардинали и папи. Но бедите му започват, когато запитал, щом всички говорят за пост и молитва, за божието царство- защо им са всичките църковни имоти и тънат в разкош и разврат ?
  И продължавал да говори с години, дори и в желязната клетка!
  Но и тогава и сега, фарисеите не обичат истината, въпреки, че постоянно твърдят обратното.
  Та оттам са и бедите на г-н Инджев!
  Но точка . Не се връща награда от целокупният български народ!
  „Златен Клетник” и край!
  Не знам ти от коя половина на народа си- ако искаш ликувай, ако искаш псувай!
  Воля твоя!

 15. ПП. Само за миг си представи цената на истината. Желязна клетка и в нея Бруно Ноланеца. През лятото се пържи на ламарината, през зимата залепва за желязото. И пак си знае неговата: ” Вселената е безкрайна!”

 16. Г-н Иджев, наистина е интересен този другар Решетников – /дето се вика “да стане на името си”:), както някой тук остроумно бе забелязал/. очевидно този другар е специализирал “българско петоколоние”, и е някакво важно изключение от правилото да не се говори на презряния български език. Защото освен всичко друго, руската имперската доктрина явно забранява на своите служители и посланици да говорят местните “туземни” езици, за разлика от посланиците на западните държави. Така руско-съветско-имперската система се опитва да излъчва дистанция и величие, което, естествено не й се получава при контакт с нормални народи, а се разкрива по-добре само феодално- азиатската й същност. Явно този другар е много важен, щом това правило не го лови, и той дудне “на болхарском”

  Очевадно точно позна Решетников и това:
  “В настоящия парламент наистина не попадна нито един братушка, когото можем да заподозрем в нелоялни мисли по адрес на Москва.”
  Следователно, с такъв парламент лесно можем да очакваме и появяване на наградата “Златната решетка/Решетников”, с която /или зад която/ родните решетници, г-н Инджев, с удоволствие биха ви номинирали. 🙂

  “Златен Решетник” – в раздела “Зачистване на про-Западната интелигенция” -/това им беше милиционерският термин/ 🙂

 17. Нека ако греша някой да ме поправи.
  Еврокомисията излезе със становище че русия ни продава с 40℅ по скъпа газ , вследствие на което газпром за да не бъде глобена ни е предложила предоговаряне на цената с някакъв срок. И в момента от наша страна какво се прави? Сигурно искат да изпуснат срока и така хем цените (високите за нас) остават хем за газпром няма глоба. ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ СЕ УПРАВЛЯВАМЕ ОТ ПУТИН.

 18. Всичко това е така – нашите путинофилски еничери и стадото, което блее след тях, нямат аналог в света! Но се питам – само с контстатациите ли ще се задоволим, колкото и верни да са? Не е ли време наистина да окажем съпротива на новото робство, което ни гласят безподобните продажници-рублофили, за които интересите на Путинова Русия стоят високо, високо над нашите, българските национални интереси?!

 19. Блестяща,похвална инициатива!Радетелите за благото на българския народ и животворната българо-руска
  комуно-монархическа дружба трябва да бъдат тачени и увековечавани.Нашият културен и обществено-
  политически живот би бил крайно оскъден без подобна изключително значима награда и признание.Призът
  “Златен Решетник” трябва да издигне на най-висок пиедестал наши политици,културни и обществени
  деятели,бизнесмени и духовници дали всичко от себе си за развитието на тази невероятно плодотворна
  за Русия и призьорите дружба.Е,има и подробности – наложително е за наградата да се учредят и
  категории:например за главна,второстепенна и поддържаща роля,за сценични ефекти,за сценарий,режисура,
  музика,операторско майсторство и т.н.,но и това ще дойде с времето си.Засега нека се ограничим само
  с номинациите за главна роля в политическата сфера.Който успее да състави правителство в този
  приятелски настроен към Русия парламент,със сигурност е пръв носител на престижната награда.

 20. До Борислав.Само с констатации не върви. Прав сте. Но ако сте забелязали давам конкретно предложение: 1.5 часа в гледано време да бъде предоставено на контрола на НОВА РЕПУБЛИКА, Росен Плевнелиев, Иво Инджев, Илиан Василев, Янко Гочев, Георги Георгиев, Александър Йорданов и други. С една дума под съвместния контрол на ПРОЗАПАДНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЛИТ, с чужда финансова и юридическа закрила, наложена със сила, тъй като ние сме прецедент, то са необходими и извънредни спасителни мерки.

 21. Рано е още да се закрива Българската Държава! Духът е още силен!
  Да Ви разкажа една приказка от баба.

  Кой ти мисли доброто и кой злото

  В час по история, учителката завършвала урока за Руско-Турската Освободителна война.
  По едно време се загледала през прозореца. Навън минавали волски коли които носели житото от полето. От време на време падало по някое зърно. Ято врабчета веднага се спускали да ги кълват.
  По едно време едно врабче се забавило или какво, една волска кола минала над него и вола го засипал с една голяма пита. Врабчето започнало да пърха в усилието си да се освободи.
  Изневиделица от небето се спуснал орел и сграбчил врабчето …
  … и така деца … продължила учителката … не винаги този който ви тика в лайното ви е мислил злото. Както и не винаги този който ви вади от лайното ви мисли доброто …

 22. Към Веселин С:

  Ако позволите да се пошегувам ( и със себе си в тази престижната компания от Вашия малък списък): Вашата идея прилича на практиката, наложена от победилите западни демокрации в покорената нацистка Германия, където съюзниците назначават на първо време англосаксонци на ключови постове във възстановящите се медии, гарантирайки по този начин посоката, която е зададена на демокрацията в повалената, но съвземаща се след войната Германия.

  Тук сме катурнати също, но “само” на колене пред Путин.

  Никой не желае да ни окупира и курира, нали така, че да ни гарантира освобождението от пропутинската диктутара в медиите, от която се лее отровителство без съпротива от където и да било срещу нея.

  Не дай си боже от Брюксел да се обадят по темата- настава страшен вой от верните кучета на руската мечка.

 23. Полша официално и прокурорски ОБВИНИ РУСИЯ В УБИЙСТВОТО през 2010 г. НА ПОЛСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАЧИНСКИ и останалите на борда на самолета чрез “падането” му край Смоленск с всичките вътре от правителството, парламента, агенции, генералния щаб и още куп официални лица.
  Поляците нарочно бяха тръгнали с руски самолет – БРЪКМАТА ТУ-154, КОЙТО НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ КУПУВА ДОБРОВОЛНО – за годишнината от КАТИНСКАТА КЛАННИЦА, за показване на добра воля.
  http://www.reuters.com/article/us-poland-smolensk-kaczynski-idUSKBN175152
  БЕЗЦЕРЕМОННИ МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ!! – “освободители”.

 24. Прибавете към златния решетник и други призове, г-н Инджев. За носталгиците по златната татова ера е добре да се обявят и други придобивки от онова златно решетъчно време:
  “Златен кльон”
  “Златна мина” от минните полета по границата с Гърция и Турция
  “Златна изходна виза за напускане на страната”
  “Златен АК” за опитващи да избягат от Рая
  “Златен КПП” с въоражени до зъби милиционери по граничните райони
  “Златен ретранслатор”, който заглушава вражеските радиостанции

  Залагам евроатлантическата ориентация на Местан и ББ, че много скоро ще се радваме на тези забравени “благини”, както е тръгнало. Първо марксиста правозащитник претърпя внезапна атака на патриотизъм, после патрЕотите отидоха по границата, после в парламента не влезна нито една проевропейска политическа партия…..Ами кльона почти е възстановен – остават минните полета, заглушителите по всяко тепе до всеки “Альоша” и сме готови.
  Даже няма нужда да правят задължителна военната служба – те патрЕотите са кой бивш фатмак, кой наследник на такъв, кой с фатмашки манталитет….ще износят службата до окончателното установяване на фатмашко-решетническа власт.

 25. Решетников се е ъпгрейднал и вече използа съвременната вер(е)сия на българският език. Докато другите руснаци, дори и назначените от Путлер за пришълци в НРБ , все още използват старата вер(е)сия на българският език от 1000(ХИЛЯДА)! години.

 26. НЯМА друга държава по света, в която да има ТОЛКОВА МНОГО руски паметници, на глава и на километър, да съществуват ДВИЖЕНИЯ “РУСОФИЛИ”, да се правят “копринки” и се говори за “освободител”.
  Н Я М А !
  Това е валидно дори за много по-близките от България до Русия “културно-исторически” и “православно-славянски” – коита са нашенски термини измислици-извинения – страни като Грузия, Украйна, Беларус. Тези страни са били много повече векове във вътрешностите на руския организъм.
  Н Я М А !
  S h a m e !

 27. Благодаря и аз за златно речените думи на автора! Мисля, Иво, че и Златен реЧетник заслужаваш от дълго време насам!!! заради неподражаемата, хирургически прецизна и швейцарски навременна реч на българин, желаещ добро на страната си. И който освен да насърчава, неотменно взима участие в актуалните събития! РЕСПЕКТ!

 28. Абсолютно адекватна идея за наградата,но освен да бъдат номинирани определени лица(комунисти),нека да се номинират и държави.

  Първата награда веднага ще я поеме България.И повече от сигурно е,че догодина също тя ще е на първо място.

  Връчването на нагрдата да става всяка година на 05 септ.-датата,на която Съветския Съюз обяви война на нашата страна Царство България.

  Първата награда да се връчи до ПСА в София,нарчен на нашия сайт МОЧА.
  Догодина наградата да бъде връчена в Пловдив ,до ПСА -Альоша.
  През 2019г. наградата да се връчи във Варна….
  и така всяка година във всеки град,където има МОЧА.Понеже те са около 85 на брой,всеки разумен човек може да си представи вечните тържества-няма да има край Руско-чекисткия рай…

  През следващите пет години,приемащия наградата да бъде Българския прездент-Руски резидент и агент.
  Ако след него бъде избран за президент-НЕруски резидент,наградата да се връчва на лидера на компартията БСП.

  Въобще по всичко изглежда че новата награда ще се връчва вечно,защото българо-руското комунистическо умопомрачение е течно….

  Нищо ново,нали драги съфорумци-антикомунисти!

 29. Клюкар, съмнява ме, че на поповете им пука дали вселената е безкрайна. В края на краищата ако е безкрайна, значи това е недоказуемо. Според мен не е безкрайна но да не се оклонявам. Май друго ги е сърбяло тях. И те са били вълци, наметнали овчи кожи и това е била най-голямата им тайна. Уж работата им е да извисяват и пречистват духа а погледа им все в низшата материя. Аз дори попитах наши църковни служители, как може да носите златни ролекси ?! И се оказа, че те се мислят за нещо като идоли. Ролексите и т.н. им били подарък и те горките щат не щат трябвало да ги носят!? Охх голяма мъка! Излиза, че оня, който го е дал, се кланя на тях! И после, какво да чака от Духа-Баща?? На Великия Дух, както казват индианците не му трябват ролексите им. Той иска духа на човека да бъде свободен и чист! Защо ли ? Защото Отец-Създател е кристално чист дух!! Как ще хареса той човешкия дух, който се е преклонил пред грижата да угоди на капризите на едно материално тяло, което има живот 70 – 80 години? Духа е диамант, облечен в био-разграждаща се опаковка и как този диамант да го оставиш да служи на опаковката? Робството на духа е като ръждата за желязото! Но иди го обясни на ръждясалите негодници окупирали властта. Те искат хем Господ да ги обича, хем да тънат в ръжда. А това е абсолютна дебилщина. Те ли са по-горе от Господ или Той е по-горе от тях?? Много човеци в безумието си стигат дори до идеята, че човека е родил Бога в съзнанието си. Това ражда големи болести. Като комунизъма. И ние, които живяхме в тази болест, все още боледуваме.
  А Путин, между другото, много добре е ориентиран. Той желае, чрез порочните свещеници да превземе сърцата на хората. Защото тези хора са много неграмотни и суеверни. Комунизъма ги научи, че Бог е измислица а сега суеверието и разпада на комунистите, ги връща тези хора обратно в Църквите. И там вместо да ги посрещнат Христовите ученици, ги посрещат вълци в овчи кожи! За щастие не всички са такива! За всяка Божия душа има шанс, да се обърне към Създателя си! Господ, затова е Господ! На всеки се дават много шансове! Да избере Любовта пред Парите, Да избере Честността пред Лъжата, Милостта пред Жестокостта, Търпението пред Глупостта и Мира пред Войната, Щедростта пред Егоизма! Това значи, да се преклониш пред Бога а не просто да го славиш и да палиш свещи или лепиш стотинки по иконите или колиш телета и агнета на курбан! Какво като Свещеника ти чете името всяка сряда или четвъртък! Хиляда пъти да го прочете, все тая ако Ти не се поклониш на Бог и не го заобичаш, както Него, така и ближния си!! Ако го направиш с Вяра, тоест без да си сметкаджия и да теглиш на везните, това което си дал, срещу това, което си получил, Бог няма да те предаде!!! Защото Бог е неизмеримо – милиарди пъти по-благороден от нас!!!

 30. Предложението ми звучи лековато, но не искам да чакаме години докато разума в България победи. Това което опита Радан Кънев да обедини здравият разум не се получи. Те (тези които не подкрепиха правосъдната реформа) ОТРЯЗАХА КЛОНА НА КОЙТО СЕДЯТ.Или от глупост или от зависимост. От горният отговор на г-н Инджев до мен “от която се лее отровителство без съпротива от където и да било срещу нея.” съм съгласен с констатацията “без съпротива”. Но искам да споделя мнението си , а то е че само в България се овладяха всички държавни институции и всеки който окаже съпротива може да бъде “законно” наказан. Обратно за пладнешкия обир на всички нива и за всички лъжи от медиите има награди. Така че коментара остава отворен.

 31. @skyspirit с уважение от КЛЮКАР!
  1.Да не го обръщаме на ЧАТ.Многократно съм казвал, че присъствам в този сайт заради златните статии на г-н Инджев, и някои отлични коментари и препратки на съблогарите , които ползвам „безплатно”.
  2.Когато и аз се „плюнча”/както се изрази един „доброжелател”/ или се стремя да се придържам към основната статия, или съм провокиран в повечето случаи от диверсанстващи ”доброжелатели”/ които според мен/ не са от”кръвната група” на сайта.
  3.Всички говорят за Бог, но никой незнае какво е това.И понеже всеки го разбира по своему,започва кавга между хората, докато се появи един тарикат поп/няма значение от коя религия/ да им обясни „истината” срещу съответния „хонорар”. Ако хората от съответната общност стигнат до единодушие и „хонорарът” намалее, баш-поповете ще измислят я някой Кръстоносен поход, я някой Джихад, я някой Комунизъм.
  4.Всичките богове с многото лица и тела, и форми при политеизма са плод на човешкия мозък.И тези при монотеизма с различните им имена-някои дори без лице/аллах/.
  5.Аз ВЯРВАМ/както при другите богове-нямам доказателства/ о онова нещо/не му знам името-ако искаш го наричай някакъв бог/, благодарение на което и има първоначалните взривове, черните дупки, звездите, цветята, и Вие,и аз. И човешкият дух!
  6.Специално за автентичното християнство- било е „хитро” унищожено от Константин и майка му Елена, превръщайки го в казионно.За да стегнем сега до ДС Синода, водещ ни на синджир в Русия. Ако забелязваш в последно време вместо руски и съвеЦки паметници, се строят повече североизточно-православни църкви.
  7.Прекланям се пред духовните водачи на човечеството! Много са, но понеже е въпроса за религии –Буда, Йисус ,Мохамед и други, чийто учения в последствие са превърнати в „религии” с комерсиална и политическа цел.
  8.Много уважава обикновените вярващи от всички религии които следват моралните послания на първоучителите. Докато се появи някой поп или политик…
  9.Един от най-близките ми приятели и Човеци е искрено вярващ християнин и голяма му е мъката, че все още не ме е направил повече християнин, отколкото от баба ми и от попа от който взимам причастие.
  10.И понеже и аз съм човек, кой знае, може и аз да си открия накрая своя човешки Бог. И трябва да побързам, защото краят ми наближава…
  Още веднъж-с уважение!

 32. към ВЕСЕЛИН
  Съгласен съм, не трябва да чакаме години докато /и ако/ здравият разум победи. Често съм си мислил, какво може да се направи на по-ниско ниво от парламентарното, дали може да се организира по подобие на “Национално движение русофили”, едно “Национално движение Западнофили” например? Поне едно, за цвят в безкрайното море от русофили, русолюби, русоблуди, русобляди, патрЕоти, и т.н. Дали има някакъв формален признак, по който да се обединим хората, който не искаме да ни натрапват Руско-азиатският хомот?! Трябва да има начин, въпреки петоколонниците…

 33. P.S.
  sorry – “хората, които не искаме да ни натрапват….”

 34. Благодаря, Г-н Клюкар за учтивия и уважителен отговор!
  Искам да Ви обърна внимание, че не е много точен израза Ви, че никой няма понятие за Господ! Има достатъчно свидетелства на пророци и светии! Имате право да се съмнявате във всичко но имайте в предвид, че ума е този, който се съмнява а сърцето обича! В модерния свят мисълта на сърцето, където се крие Божествения дух, който е диаманта и заради, който тялото живее е подтисната заради силния глас на Разума, който се грижи да оцелее тялото в един особено жесток и сложен свят, пълен с хиляди измами, примамки и изкушения! Обаче, обучението на разума не струва пукната пара! Той умира с тялото а духа, излита към Божия свят и значение има само това, което е научил духа! Предствете си го все едно вие сте Божие дете, долетяло от Божиите покои но за да живеете в материалния свят ви трябва робот в който да се вмъкнете и да го управлявате. За съжаление много от тези Божии деца заспиват и робота поема на автоконтрол! Ето това е мързела в Божиите очи и така наречения “грях” при който Детето вместо да стане ученик става роб!
  Колкото за многото лица на Бога… Не се притеснявайте. Господ Исус Христос е истинки и жив!! Той беше на земята и показа кой е и Кой го праща! Той не е излъгал и наранил никой! Той ви е достатъчен. В момента вселената е под негово управление и затова не мисля, че имаме нужда да се кланяме на други сили!
  Казвам го с пълното убеждение, че Разума ще запротестира но поне за миг му дайте покой!

 35. Клюкарю, извинявам се ако съм ви засегнал на темата езици, просто исках да поправя тази езикова грешка, която сте допуснал! В последващите си писания, обаче сте продължили да допускате още много грешки! Но първата, е че се опитвате да се скриете, измествайки фокуса към внучка си да ви е жива и здрава, но това са си нейни постижения! Мога да и съчувствам, тъй като и аз от години съм изгонен от БГ територията и ме експлоатират за по няколко хиляди месечно, но в лири стерлинги сега, преди в евро! Ползвам 6 езика (писмено и говоримо и без да броя гръцки, древногръцки и иврит, които все още изучавам), писани на 4 азбуки, от които Кирилицата(БГ азбуката) е най-новата! От 5-те ми деца само едно е родено в БГ територията, на 3 различни континента! Та как мислите, от кои ще да съм?
  Бруно е заблуден в твърдението си за Вселената – безкраен е само Господ Бог нашия Създател и Спасител! Това, че Бруно е страдал за фалшиви идеи не го прави герой! В този свят лежащ в лукавия има много такива като него! От всичките ви словоблудства на тема религия, единствено в тезата за Константин и майка му има зрънце истина-имената им, но въпреки усилията си тия двамата сатанински слуги не са успели да унищожат Библейското Християнство-то е още живо, нищо че е “малко стадо”! Създали са поредната хибридна псевдорелигия (впоследствие подразделена на Католицизъм, Православие, и много видове Протестантизъм) като всички човеци водени от нечисти духове! Такива са и изброените от вас Буда, Мохамед и т.н. “велики” учители. Богохулство е да сложите Господ Иисус Христос сред тях, но и други като вас дори са го причислили към разбойниците! Съветвам ви да се покаете, ако наистина мислите за душата си и да изследвате Светите Писания – Библията и наистина от сърце да потърсите Бог, вместо да словоблудствате из интернет! Има Един Бог, Една Истина, Една религия(благочестие е българската дума), Един Посредник между Бог и човеците и т.н. – това е същността на монотеизма!
  По отношение на противопоставянето Изток-Запад (Комунизъм и Демокрация) само ще спомена, че не само в Руслямистан избиват, кастрират, унижават човеците създадени по Божи образ и подобие! И тук фокусът е изместен! Истинската война се води по лицето на цялата Земя и всички различни системи на управление са в една или друга степен сатанинско извращение на Божието намерение за справедливо управление – света лежи в лукавия! И в демократичния Запад има насилствено стерилизирани и дори екстерминирани човешки същества, вярно е, че е в по-малки мащаби! Но комунизмът много се шири и из Запада, завладявайки умовете, особено на младежите в университетите, подготвяйки почвата за всемирен комунистически/сатанински Световен ред! Комунделските издънки като Станишевци, Бокови и подобните им (дори ми е противно да им пиша имената) са на върхови позиции по институциите отговарящи за установяването на този ред от комунделския Евросъюз на комисарите, до ООН!
  Темите са дълги и обхващат цялостната човешка история, съжалявам но нямам време да пиша толкова сега! Надявам се да не приемете изобличението ми и призива ми за покаяние като обида, а по-скоро “светеща лампичка”-призив за събуждане относно Истината, Пътят и Животът, които само БОГ може да ви даде!

 36. @skyspirit
  Наистина, да не го обръщаме на ЧАТ.
  Но понеже казвате „Има достатъчно свидетелства на пророци и светии! „
  Няма да споря и да накърня религиозните чувства на никой, независимо в какво вярва.
  В последната катедрала, която посетих имаше мощи на пророци и светии.
  Но много ме впечатли плочата на която бяха изписани имената на всички епископи от почти 2000г. Първият от 51г. осветил най вероятно някаква барака, до днешният „надзорник” на високо над 100м. чудо, което не се наемам да опиша.
  А у нас първата работа на комунистите беше да изгорят „архивите” на църквите по селата, където от освещаването на църквата, се е записвало, кой ,кога се е раждал,кръщавал, венчавал и умирал. И изведнъж тези същите станаха много набожни , но непременно североизточно православни. Нали Христос е на всички християни? Така ли не се намери кой да защити падре Кортези? Дори запалиха и църквата му- също християнска !
  Да оставим, че познавам лично няколко свещеника, от които определено аз съм по „праведен”.
  Да ме прости Бог, който и да е той, ако с нещо богохулствам!
  С уважение от КЛЮКАР!

 37. @Поправка на клюкар
  Г-не, поздравявам Ви за коментарите!
  Заинтересувахте ме много! Има ли начин за контакт с Вас?

 38. Аз намирам за по-подходящо наградата, която предлага да се учреди г-н Инджев да бъде наречена “золотой решетняк” – ще е по-разбираемо за мурзилажа говорещ на православно-североизточен, но все пак църковно-старобългарски.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.