Коализията между Борисов и Нинова

Знаете ли какво е да ти “набият канчето”?

Ако не сте от поколението , служило в казармата ( по времето на ) НРБ, може и да не ви е ясна тази картинка. Но имаме актуален повод за осъвременяване на терминологията  по отношение на израза “ да ти набият канчето”, т.е. да те напердашат по чутурата, за да се смириш.

Иначе канчето, ако позволите малко отклонение, беше алуминиева купичка за хранене. Издълбаните по нея надписи говореха, че тези примитивни съдинки са били ползвани още по времето, когато в казармата не е имало “другари”. Същото се отнасяше и за каските, които по форма ( и съдържание на оставените  по тях писмени белези и знаци) си бяха направо “фашистки” –  поне в периода март 1973 г. април 1975-та, който ми познат от личен опит.

Войникът носеше канчето си в “мешката” ( торба- в превод от руски) по време на учения, походи, трудова повинност. Знам какво “говоря”, когато споменавам робията на безплатния труд на обекти, където нямаше други “желаещи”, освен безмълвните роби на труда в униформа.

Участвал съм в срутването на сгради с въжета ; в изкопаване на гробове на починали началници ;  в остъргване на тавани на киното в Сливен ( без някакви си маски срещу сипещата се мазилка във врата, гърлото, ноздрите и ушите);  в прокарване на траншеи към връх Карандила в скалите по почти отвесния склон над планината; в денонощно разтоварване на вагони с тонове въглища само с лопати ( в каросерията на камиони, от които с лопати същото количество трябваше да се пренесе в двора на складовете на поделението на купчини и за трети път да се вкара вътре на сухо с лопати и колички)- въпреки наличието на съоръжения на гарата със съответните кранове с “челюсти” за изгребване от бездънните огромни вагони.  Робският труд беше по – евтин от употребата на машини, доклкото ги имаше.

Но да се върнем към “канчето” на Нинова, което НяКОЙ е набил, т.е. вкарал я е в “правия път” с шамари. http://www.dnevnik.bg/politika/2017/04/04/2947764_bsp_shte_podkrepia_kabinet_na_gerb_za/

Тон за пробрюкселска песен, обратно на частушките в промосковската предизборна копаня на президентските и парламентарните избори, даде Сергей Станишев, някогашният новобранец в партията от началото на века, превърнат от своя ментор Първанов за една нощ от Пепеляшка в лидер ( и премиер след това).

Възходът на Станишев от нулевото ниво в партийната кариера до върха на тази каменоломна за дялани камъни в икономиката, банките, тайните, по-тайните и най-тайните служби, медиите и прочее явни трамплини до шефското му място на соцвърха в Брюксел, е тема за друга ретро(ин)спекция. Но е факт, че Станишев смъмри антиевропейските напъни на своята следовница Корнелия Нинова и тя откликна с “винаги готова”, както се казваше в рамките на клетвата на пионерчетата в НРБ, когато им връзваха алените връзки.

Комбинация от фактори допринесе за това изтрезняване от руския махмурлук на Нинова и компания.

Мантрата, че в България русофилите преобладават, поради което трябва да се заложи на руската карта за туземна употреба, изигра лоша шега на БСП. Оказа се, че по-добрите русофили в България са ГЕРБ, които таят в сърцето си същото отношение към Москва, но в джоба им дрънкат евромилиардите от Брюксел. И камбанката звънна завистливо откъм централата на евросоциалистите.

Иначе казано, ако перифразирам стар израз на Станишев за борбата между телевизора и хладилника, телевизорът, употребяван наднормено от русолюбивите сили до степен , че поставиха във фризера неудобните за Москва български коментатори в медиите, загуби и тази битка с хладилника, ключът към който държи властващият от 10 години насам ( заедно с БСП в началото като столичен кмет и полицейски шеф, а после вече и като премиер) Бойко Борисов.

На бойното поле реалностите си личат по труповете. Борисов живна за пореден път в ролята на зомби, за което на избори “бронебойни патрони няма открити” до момента, въпреки, че в престрелката с Румен Радев се гръмна в крака, допускайки свое подобие да го надхитри със собствените му някогашни аргументи ( “аз съм мъжкар, който никога не е участвал в политиката”).

Нинова се превърна в призрак, който броди из Европа, където я съветват да се прегърне със зомбито Борисов, ако иска двамцата да си оцелеят до следващото пришествие.

Така се роди изразът на Нинова “ БСП ще подкрепя кабинета та ГЕРБ заради…” ( каквото и да следва след многоточието).

Това разбира се, не е точно коалиция, а е резултат от колизия между пировата победа на Борисов и завистта на Нинова, че няма да участва с глутницата си на този етап в разпределянето на порциите.

Коализията кара Бойко и Корнелия да си омекотяват твърдостта.

11 мнения за “Коализията между Борисов и Нинова”

 1. Така наречените “национални”, не “мандатни” (по цитирания “Дневник”) неща, са поредни тактически хитрости на комунягите с Нинова, преименували се на социалисти, а и тематично безпринципни тъпизми. Единствено външен натиск и европейска обща среда, поставящи ги пред принципа “няма накъде”, постепенно могат да ги променят, но никак скоро. Поради това те и не могат да се обявят против председателството като приоритет, че кощунството им ще надскочи всякакви граници.
  А пък и какви са “всичките други теми” (по Нинова) на Борисов, че социалистите да са им опозиция. Принципно, и едните и другите са си еднакви-еднаквички, нямат разлики по принципни въпроси. Да не говорим за важни въпроси като правосъдие, корупция, реформи из основните сектори, санкциите срещу Русия и т.н., които пак не се появяват приоритетно очертани. Нито пък ще се борят за тях – бойковци и ниновци, нито “патриоти”.
  Станишевското “Б”СП да е “водеща за европейското бъдеще” е пак недоразбрана ценностност и история и едно кухо wishful thinking. В Европа и по света, да, има социалисти и социалдемократи, но те просто произлизат от демократичната битност на обществата си в своите държави. Те не произлизат от комунистически партии от руско-съветски тип, заграбвали еднолично държавите си и трепали наред. Партиите като “Б”СП, с голямо самочуствие и голяма кухина, са партии, дошли от кървавата тоталирарна идеология с диктаторско управление, врагове на тези държави. Те още не могат да се отърсят от миналото си, нито желаят това, чествайки гордо годишнини и конгреси по комунистическите им бройки.
  Затова манталитетът им е такъв. Затова и няма нищо принципно общо между “социалисти” в България и социалисти в Германия, но има много общо между “социалисти” в България, и тези, дошли след комунистите на “ГДР” (ГЕСП) и Единната Русия, до голяма степен дошла като наследник на огромната КПСС (Капе $$).

 2. И чрез милиционерската банда ГЕРБ Кремъл притежава във вастта в България т.е. победи!

 3. В ” шегички и закачки” времето минава. Но 17 април почти дойде (14, …17 Великденски п-ци). Това е срокът в който газпром ни “моли да се договим за 40℅ по ниска цена” но управляващите си имат други спешни задачи. Какво тук значи някакви си милиарди долари годишно подарък на братския руски народ, който може само той и никой друг да ни пази от гадните турци.
  Картинката се повтаря по същия начин когато при действащ десет годишен договор за цени на газа управляващите договарят по високи цени (подарък пак за милиарди). ТОВА НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ?
  А послушните на братята патриоти правят стачки против ДКЕВР и бъркат компоти с компютри.
  ДА БИЕМ КАМБАНАТА! ВРЕМЕ НЯМА.СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА. А ТЯ Е ДА СВЪРШИ ТЕКУЩАТА ЗАДАЧА ЗА ПРЕДОГОВАРЯНЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА.

 4. Никой не си спомня 10 годишния договор с Газпром до 2010г. сключен от Правителството на злия Костов,доколкото ми е известно по 85 $ за 1000 м3,котто Р.Овч. години предварително денонсира и оттогава плащаме най-скъпия газ .Честито!

 5. Ето от къде идва проклятието за България. БКП (бягай камъните падат) – “каменоломна за дялани камъни в икономиката, банките, тайните, по-тайните и най-тайните служби, медиите” – И.Инджев
  Много ми хареса този израз! Ако заместим думата камък със семе…
  Какъв плод може да даде едно семенце, което си блъскал с чука и кастрил със сърпа??

 6. Последно пояснение към някои Видни теОретици и праГтици на АНТИКОМУНИЗМА, дразнещи се от присъствието ми в сайта, според ТЕХНИТЕ стандарти, които трябва да спазваМЕ тук.
  Може да бъда лишен от възможността да се ПРЮНЧА в сайта .
  Но НИКОЙ не може да ме лиши от възможността да чета статиите на г-н Инджев, както да ползвам препратки и да чета някои коментари с удоволствие.И четирите, показани до този момент /09:32/, но особено на AWACS.
  Както НИКОЙ не може да ме задължи да чета АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ тюрлю-гювечи, целящи обезверяване и безпътица/според мен/.

 7. Просто цитат:
  “Колкото повече едно общество се отдалечава от истината, толкова повече то намразва онези, които я казват” – Джордж Оруел
  “The further a society drifts from the truth, the more it will hate those who speak it” – George Orwell

 8. Спомняме си.помним и за някакви сметки в оффшорки и на някакви острови.Само прокуратурата и ДАНС не знаят.

 9. Честито на дебилите гласували за ГЕРБ ‘щото заради “по-малкото зло”+”Радан бил такъв и онакъв”. Получихте Сидеров+Нинова за подкрепа(да не споменавам другите екстри които вече цъфнаха: ток,парно,горива и всички стоки по ефекта на доминото).15 години да настъпваш дебилски една и съща мотика си е направо талант

 10. Малко е късно да им се набиват канчетата – и на Крюела и на Борисов. В тандем направиха, каквото можаха – все пагубни за страната неща. Приносът на Борисов: с напълно ненужните избори елиминира от НС нищожното останало в него дясно, НО увеличи броя на депутатите социалисти по две и нещо. Приносът на Конярката: напълни изборните листи с отявлени рашисти и патологични отрицатели на ЕС и НАТО. На много места тези лица бяха и Водачи на листи, което ако не е откровена заявка за смяна на посоката, то аз съм Червената шапчица. В резултат към днешна дата НС е напълнено с антиевропейски елементи в критично за бъдещето ни количество. Рехавите критики на Станишев, че кампанията на БСП-то не съдържала достатъчен елемент европеизъм са перфектна демагогия. Каква проевропейска кампания очакваш да ти проведат водачи на листи от сорта на Иво Христов, лицето Симов, Елена Йончева, Т.Томов. Да й беше набивал канчето, когато джигитката редИ листите. Сега вече е след дъжд-качулка. Що се отнася до канчето на Борисов- той сам ще си го набие. Ха дано си набие и още нещо.

 11. “Коализията кара Бойко и Корнелия да си омекотяват твърдостта.” – Ха-ха, как да не омекотят стоманЕната си твърдост, при положение, че единият отбор обича ушанките, а другият отбор -будьоновките! 🙂
  Но според мен ги омекотява и факторът страх – и то не толкова от ситуацията вътре в страната, а това, което бълбука зад южната ни граница. Общият им Бай Тошовски генезис ги кара да се снишават пред опасността, те друго не могат. А в Турция рисковете съществуват – не толкова, че Ердоган ще пусне милионите мигранти през границите, колкото това, че страната му би могло да бъде изправена пред сериозна дестабилизация, ако той спечели на референдума за поправка на конституцията и увеличаване на властта му. Ако той спечели с малка разлика, сигурно ще има колизии с все пак недоубитите му противници, които няма да понесат това. А дестабилизирана /да не кажа по-лошо/ страна, с 2 милиона мигранти на границата ти, не е приятен факт.

  Към ВЕСЕЛИН:-Съгласен съм с вас, и не разбирам, /абе аз разбирам, ама нейсе/как така всеки наш ГЕРБО-комунисто-пардеот се надпреварва да се изказва за увеличаване цените на газа /и респективно на всичко свързано с него/, при положение, че за пръв път досега Газпром кандиса, и клекна на условията на Евро Комисията /придружени със заплаха за огромна глоба/, да не злоупотребява с господстващо положение главно в страни като България! Как така Газпром казва: “Добре де, ето, не ме бийте, ако желаете ще сваля цената”, а наште измекяри казват: “В никакъв случай дарагие тавариши, напротив, ние даже не сме чули какво казвате, моля, увеличете цената, колкото ви душа иска!” Наистина не разбирам! Сега разбирам и защо Боко преди месец в едно предизборно студио виеше към луната, колко ниска ни била цената на газта – а тя е била ниска заради световният спад в цените, нещо, което ние не усетихме благодарение на родните червени чорбаджии.

  Наистина, няма за какво да се протестира пред КЕВР, така че:
  ДА БИЕМ КАМБАНАТА! ВРЕМЕ НЯМА.СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА. А ТЯ Е ДА СВЪРШИ ТЕКУЩАТА ЗАДАЧА ЗА ПРЕДОГОВАРЯНЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.