Червен депутат брани президента Радев от истината

Чрез самозвания говорител на служебното правителство, в каквато роля се изяви днес червеният депутат Валери Жаблянов, БСП обвини косвено премиера Герджиков, че (наистина) и в наше време е бавно развиващ се ( какъвто бил като дете – по признания на самия премиер).

“Постановлението за бежанците е отменено не защото така иска БСП или президентът, а защото товари общините с разходи, за които те нямат бюджет”, заяви пред бТВ Валери Жаблянов от БСП и с това се усъмни в способността на проф. Герджиков да се изразява правилно.

Ако е вярна тезата на Жаблянов, възниква въпросът какво прави той начело на изпълнителната власт, след като не разбира елементарното значение на думите. Утре президентът може да изрази някакво желание по адрес на някаква жена на чаша бира, а Герджиков да хукне да му я осигурява без да схваща, че така се омаскарява ( и не само себе си). Или пък президентът да се размечтае за някаква сума, която не му достига  и Герджиков да обере банка.

В отговор на въпрос от министъра на правосъдието Мария Павлова какво налага спешното правителствено заседание миналия петък след работно време и също толкова спешното зачеркване на наредбата за бежанците ( в духа на едно от предизборните обещания на БСП), Герджиков отговаря лаконично, но категорично:

“Съвсем коректно поставяте въпроса, не мога нищо да кажа срещу тази коректност. Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този начин, по който аз докладвам. Това е”.

Както се вижда от тази извадка от стенограмата на вчерашното заседание на кабинета в отговора на премиера няма и следа от колебание. Жаблянов обаче се изяви по БТВ днес като коректор на премиерските мисли и на практика го обяви за неразумен юрод, който не разбира разликата между желанието и нареждането на президента. И в добавка за пореден път отрече, че БСП влияе на президента Радев. Така показа, че смята за слабоумни и всички способни да разсъждават наблюдатели на сценката с лъжливото овчарче.

Всеки закоравял рецидивист предпочита да отрича вината си, когато го заловят за поредното му престъпление. Рецидивистът знае, че ченгетата трябва да я докажат и колкото по-малко признава, толкова по-малко ще им помага да го тикнат там, където му е мястото. Ще видим дали Герджиков ще върне косвената обида на неканения преводач на собствените му думи, изразени на ясен български език.

Още по-интересно е да чуем коментар от самия президент Радев, чийто таен лупинг беше разкрит. Може да е бил въздушен ас и да е изпълнявал онова упражнение с кобрата ( както се твърдеше по врето, когато зарибяваха избирателите да го наемат за днешната му работа), но когато го приземяват сега с доказтелства за него като трансмисия на волята на БСП има възможност да докаже обратното. Нали е храбър, нека си признае, а не да оставя премиера да бъде набеждаван за малоумник. Ако си замълчи, ще се окаже част от упражнението “ питон хипнотизира зайче”. Но не в ролята на питона.

17 мнения за “Червен депутат брани президента Радев от истината”

 1. Жаблянов е имал агитация за излизане на България от НАТО.
  Жаблянов и всичките Патологични Леваци като него, включително Радев (чрез който бе ИЗХВЪРЛЕН РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ), Нинова, Сидеров и кой ли не още дето се прави на не-ляв, наред с конкретно ляв, са ЗЛОТО И ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НА СВЕТА!
  Жаблянов (не заслужава пак да го изписвам) е още веднъж потвърждението, че всичкото тъпо отива в лявото, през цялата хилядолетна история на човечестно. Докато всичко нормално отива в дясно.
  ЛЯВОТО са: “Утопични” социалисти, Маркс & Енгелс, Владимир Ленин и болшевики, комунизъм, Съвецки “съюз”, “Народни” републики”, Варшавски “договор”, Мяо Цзе Дун, Ким Ир Сен, Георги Димитров, Тодор Живков, Лев Главинчев, Гоцэ, комунистически партии някои после мимикрирали като социалистически, комунистически убийци, КГБ и К/ДС, комунисти и партизани, постсъветска Русия, държавна икономика и пазар, какво ли не още.
  ДЯСНОТО са: Джон Лок, Шарл Монтескьо, Джордж Вашингтон, Конрад Аденауер, Джон Мил, конституции, парламенти, Георги Раковски, Васил Левски, Георги Михов (ГеМе) Димитров, Кристо, Филип Димитров, НАТО, ЕС, ЦРУ, либерализъм, християн-демокрация, републиканизъм, деморациите на Америка и Европа, съюзниците им Австралия, Япония, Корея, и какво ли не още.
  ВТОРИТЕ, а не първите, са измислили в съвременния им вид: Демокрация, Свобода, Права на човека, Плурализъм, Равенство пред закона, Свободни медии, Свобода на изразяване, Свободни пазари, какво ли не още.
  ПЪРВИТЕ са САМО РАЗРУШИТЕЛИ НА ВСИЧКО ТОВА, опитващи да го премахват и наложат своята “Великост” – ТОТАЛИТАРИЗЪМ за хващане в капан и ликвидиране на нормални хора и идеи.

 2. Ако в БТВ се намираха читави журналисти, логично би било да се зададе на жабляновата комуняга въпроса:
  КАТО КАКЪВ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛИМ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО САМ ПОСТАВЯ ЗА ПРЕМИЕР НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА БАВНО РАЗВИВАЩ СЕ /МАЛОУМНИК, ИДИОТ/?!
  Възможните отговори са два: или президентът е нечий РЕЗИДЕНТ /НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ/ и целта му е съсипване на държавата, или самият той е МАЛОУМЕН, ще рече – ОПАСЕН ЗА НАЦИЯТА!
  Дава ли си сметка за това жаблянката?! И, при една такава /единствено възможна/ трактовка, ще потвърди ли окончателно, че отстоява изказването си?!

 3. Това е Илон Мъск (от държавата на проклетото цереу:
  – той искаше нов начин на плащане по интернет и създаде PayPal;
  – той искаше да се карат електрически коли и създаде Tesla Motors;
  – той искаше полетите в космоса да са по-евтини и основа SpaceX
  https://www.facebook.com/1458111907749834/posts/1936859319875088
  Казаците му завидяха – преди всичко на Америка – и трябваше да похвалят последните му ракети с ускорители за многократно ползване, каквито СКОРО НЯМА ДА ИМАТ.
  НЯКОЙ СИ Рогозин поздравил Илон: http://oborona.gov.ru/news/view/16143.
  Каменна Ера Въоръжена До Зъби.
  Над 40 ХИЛЯДИ села из Русия нямат водопроводи за нормално подаване на вода и нормални пътища.
  Руската федерална “магистрала” “Лена” (нещо като Ню-Йорк – Лос Анджелис): http://antikor.com.ua/articles/20072-doroga_v_ad_federaljnaja_trassa_lena

 4. На вниманието на Румен Радев п/Резидента а Кухата Курлелия, БОРЦИ Срещу санкциите срещу Русия или За оставане в Русия на Крим, Донбас и каквото още може (както са се наговорили с генерал Решетков и полковник Макаров):
  “Вашингтон: Санкциите срещу Русия ОСТАВАТ, ДОКАТО РУСИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ УКРАЙНА”!
  http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/03/tillerson-sanctions-will-remain-until-russia-leaves-ukraine.html
  Разбра ли, РУМЕНЕ, не “ДОЛУ САНКЦИИТЕ”, а санкции цял ВЕК ако трябва, докато Агресивният Окупатор се махне.
  Свери си часовника, че руския ти раздрънкан “Слава” цъка по друго време, на Москва, не на цивилизования свят. Нещо си в грешка, заедно с ръждясалата ти бръкма Миг, дето се перчиш на нея!

 5. Сценката, разиграна от храбрия професор и бившата му студентка, временно министър на правосъдието е колкото смешна, толкова и жалка, подобаваща за някоя детска градина. Нямам никакво съмнение, че Премиерът предварително се е договорил министърката да му подаде реплика, да се заформи диалог тип “многострадална Геновева” и героически да топнат президента в мръсната вода. Обаче МС на РБ не е ОДЗ “Овчарчето Калитко”, а ние не четем само детски книжки за дуфалаци. За да му пристанат на капризите, очевидно президентът си е послужил с компроматец някакъв. Храбрият професор и верните му министри гласуват едно скандално от всички гледни точки решение и уморени, но доволни приключват работната седмица. Но, както казва Чърчил- “това не е краят, не е и началото на края; това е краят на началото”. Ако има останала някаква опозиция у нас, то за нея сега е най-належащо здраво да захапе този случай. Ако тръгне да разплита- много дреб ще изпадне. Това Крюели, това Библиотекари, па Борисовци, патрЕоти недокръстени- всички ще се подредят в една редичка. За Хвърчилков дори не питаме, тоя си заслужи да му викаме “Станка perdue”, щото е ама много загубен. А най-загубена е българската публика, която подобни пошлости изобщо не ги “отразява”. За сега…

 6. ОСТАВКИ за малоумника герджиков и момчето на повикване-Резидента Хвърчилков.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 7. “Жаблянов е имал агитация за излизане на България от НАТО.”
  И не само това! Познавам лично лицето от времето когато завършваше новопокръстената катедра “Научен комунизъм” в “политология” (СУ). Той е патологичен и крайно агресивен СТАЛИНИСТ, не просто комунист. Освен това, мисля, че трудно би се намерил човек в обкръжението на Нинова, който така “люто” да мрази САЩ и всички, повтарям всички без изключение, американци, англичани, германци и т.н. и т.н. нации от западния свят! Защо го казвам това!? Ами не го казвам аз, казва го моето дълбоко разочарование, от факта, че преди 10-на години, Жаблянов бе приет да специализира по Фулбрайт. Нещо, с което, този “червен негодник”, днес искрено се гордее и забавлява , едновеременно. Да, програмата Фулбрайт, недостъпна за десетки, стотици млади, морално и политически необременени, талантливи българи, се отвори за този доказан сталинист. И то когато същият бе почти на 40, минал през Газпром и завеждащ някакъв идеологически отдел на Позитано!!!Този факт ме нарани лично, жестоко, така, както ако човек загуби най-ценното си, вярата, надеждата, че нещо в тази забравена от бога страна, може да се промени.

 8. А истинските премиери са Валентин Златев и Пеевски. И се отчитат директно на Путин. Който разбрал-разбрал

 9. До Симеон. Потвърждавам изцяло декларацията ти. С една добавка. Водещият в тандема пееФски-доган е последният. Те “курират” икономиката. Моя къртица в ЛБ Булгарикум ЕАД чийто принципал е държавата ми светна, че всяка смяна на изпълнителният директор се “съгласува” със сараите. И така е навсякъде.
  баце се води само за пред журналята и наивната публика “премиер-мъжкар”. Да, ама не.

 10. Резидента е ясен. Но вчера Ненчев каза още ,че е назначил сестра си в борда на летище София, което е тежък конфликт на интересчийство. Между другото всички комунистически каскетлии правят точно това ,когато се докопат до някакъв вид власт. Те за това обичат общото, за да могат да го използват за лични цели. Само за лични си цели милеят за “държавата”. Само докато те са “държавата”. А, когато не са във властта……. най-много почитат андрешкофилията, докато готвят поредният опит за докопване до “държавата” им,. Тяхната си.
  Толкова за “морала” , “независимостта”, и “патрЕотизЪма” на парашутираният резидент с решетникова начална скорост и ускорение. Остава си един случаен парашутист без самальот, кацнат на върха на НРБ без собствен полетен план, освен за своето лично живуркане. И на някои и друг връзкаро-шуробаджанак около него.Толкова е.Толкова си е!
  А,пък от това решение на измисленият “служебен кабинет” се видя съвсем ясно ,че пильота даже няма хал-хабер ,какво и КОЙ кара самальота. А, т.нар “министър на правосъдието” даже е надградила днес още идиотизма си , като е предложила да има “уседналост” за изборите за тях. И така не само бежанците, но и българите в чужбина са нарочени за “врагове на НРБ”.
  Е ми като е тръгнала така другарката министърка да вземе да изчисти първо изборните списъци от всички “мъртви души” ,и освен това най-важното за честността на изборите да се проследи от ДАНС и “службите” каква е “уседналостта” вътер в НРБ , и особено в малките населени места. КАК от стотина местни избиратели , понякога броят им нараства по няколко пъти?!?!
  И както е тръгнало с “уседналостите”, другарката “министър” може да въведе и “открити листове” и “жителствата” от времето на тато й.
  И все още остава неяснота защо някаква си служебна министърка , която не е избирана за нищо , повдига въпроса за “уседналост”, вместо да си изпълнява преките задължения за гарантиране на честността на изборите, за които даже не успя да намери машини за гласуване , но пък се сетила за “уседналостите” , които въобще не и влизат нито правомощията , нито в “мандата”.
  П.П. И всички тези “служебни” и случайни хора(от пильота, до “министрите му”) дължат присъствието си във властта на един единствен “благодетел” – Винету.
  Дано от ЕНП да следят какви ги върши ГЕРБ , защото в Малта му дадоха мандат най-много до края на 2018г., а днес Винету преговаря с патрЕотарите за 4-годишен мандат?!?!?

 11. Доколкото знам, както Европейската народна партия, така и АЛДЕ /обединените либерали в Европа/, заедно с ПЕС са единни в едно нещо – те са проевропейски, а не евроскептични. Евроскептици, в смисъл искащи да напуснат Европа, са само някои крайни консерватори, както и крайно леви или крайно десни екзотики. ПЕС по принцип не са анти-европейски, и по въпросите за европейското единство гласуват за. В този смисъл, кога ще достигне до знанието на г-н Шулц /той им беше шефа, дано не греша/ КРАЙНО АНТИ ЕВРОПЕЙСКАТА РИТОРИКА И ЗАКАНИ на лицето Жаблянов, което го ручаме за Европейски социалист, а пък той всъщност бил сталински социалист. Няколко пъти въпросният жабок от кулоарите на парламента, чрез микрофоните на разни телевизии попържаше Обединена Европа, и лееше путинска отрова в ефира. Не мисля, че има подобен комуняга нито в АЛДЕ, нито в ПЕС. За начало е необходимо да му скъсат ушите от дърпане първо от ПЕС – най-малкото заради това, че той се дели от общата им позиция за Обединена Европа.

 12. До Симеон и GEORGI NIKOLOV
  Те са мъпет шоу ,т.е. куклите на конци на КГБ-то.
  Путин и той е до време, ама май почна да тече обратното броене.Санкциите ще продължат, скоро имат падеж за 60 милиарда , на народа му е черно пред очите.
  А предателите ни, хем не обичат демокрацията, хем си натискат тук парцалите.Хайде , самальота и в Москва.

 13. Нашите ганьовци и то от едно служебно правителство решават да въведат изискване за уседналост при гласуването, с което се цели единствено елиминирането на българските граждани, живеещи в чужбина като избиратели! Избирателните списъци са пълни с мъртви души, но за това не се казва нищо, а може просто да се вземе от опита на САЩ и да се въведе активна регистрация на граждание един месец преди изборите и това решава въпроса с мъртвите души в тези списъци!
  Сега започва да се мъти правителство , съставено от ГЕРБ и патрЕотарите, които са абсолютна пародия: Волен – укротеният опърничав, Валери Симеонов Плашибабичков и Красимир Каракачанов – търтеят без нито един ден реален трудов стаж! За такива като него в бившия СССР казваха:
  “мы не сеем и не строим, мы гордимся нашим строем”!
  Предстои ни голямо шоу! Дано накрая не станем нещо като Венецуела!

 14. @Георги Николов:прав си и тя икономиката затова е на това дередже.
  @Дари:съгласен с добавка:краен арок за погасяне иска на М.Ходорковски за 50 милиарда е септември т.г. (60 милиарда е падежа на държавен дълг по облигации)

 15. Във връзка със споделеното от Simeon и Димитър е много интересен и според мент точен анализът на проблемите в дясното (европейското) от Огнян Минчев http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/04/04/2947582_desnite/

  Иначе, няма защо да се тюхкаме за тези избори. Нещата бяха предрешени от фрагментацията, липсата на единение при еднакви програми (Радан и Иванов) и падението на РБ пред Борисов.

  Сега се виждат плодовете на дълъг процес, вероятно режисиран и от Русия, но и от липсата на единение.

  За сегашната ситуация- положението е тежко, но все пак можеше и по-зле (Нинова да спечели). Чудя се дали нарочно от БСП не направиха изцепките в последната седмица пред изборите. Отдавна се е знаело, че се качват цени на горива и вода и оставят Борисов да обере негативите. А и на БСП хич не им се иска тъкмо набрали сила да съживят спомените от Виденов и Луканов.

  Но все пак… Борисов е зависим и от Европа, а и никак не му се иска да се превърне в политически труп (до което би го довел всеки съюз с БСП или невъзможност да издържи ценовият як зимата). Предстои интересен водовъртеж.

  А десните все още могат да се изправят на крака.

 16. Чета силния коментар на RANGER за жаблянов и се сещам за друг ‘Фулбрайт’ стипендиант – КГБ генаралът Олег Калугин, обучаван в журналистика в Колубийския университет. Не за пръв път и аз се дивя на профилите на някои стипендианти. Те пък как оправдават целта на стипендията? Апропо, ето някои мисли на дарителя: https://eca.state.gov/fulbright/about-fulbright/history/j-william-fulbright/j-william-fulbright-quotes
  Рационалност, хуманност, цивилизованост… логическата верига прещраква с НКДВ и КГБ възпитаниците, но пък защо да не включим в ‘културния диалог’ и отрочетата на БКП?

  Както при човешкото сърце, динамиката на ‘отварянето’ и ‘затварянето’ работи за здравето на една университетска система.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.