Радев явно вярва в скорошни избори и в големия потенциал на ДОСТ

Колкото и да се опитват да монополизират “истината” така, че да не се пише в кавички, управляващите конспиратори в България трябва да свикват с мисълта за човешкия фактор. Ако не намерят начин да го усмирят с политически убийства на “ренегати”, както правят традиционно в Русия, рано или късно им лъсва заникът на червеното величие.

Такъв е случаят със скандала около противоконституционната намеса на президента Радев в законодателната сфера, нареждайки на кръг от заговорници да прокарат промени в Закона за българското гражданство, за да се попречи на български граждани в чужбина да гласуват. Работата обаче се размириса след стенографирана и публично сервирана реплика на служебния премиер Герджиков пред неговите министри, от която стана ясно, че по друг казус от същото естество ( т.е.- вдъхновен от предизборните обещания на БСП), държавният глава е поискал Министерският съвет да отмени наредба, свърза с “уседналостта” и на бежанците.

Така- веднъж уседналост, втори път уседналост и още преди третият път “стомната” на президента се счупи и от нея потече информация. Видя се как този политически новобранец си въобразява, че е станал за един ден главнокомандващ в политиката въпреки твърде ограничените си пълномощия.

На помощ му се притече министърът на правосъдието Мария Павлова. От най-загадъчното лице в служебното правителство ( за което като мотив да заеме поста май се промъкна единствено подозрението, че е била студентка на проф. Герджиков),  тя е на път да се превърне за броени дни в медийна звезда с твърде съмнителна отразена светлина.

От една страна тя подава на премиера въпроса за това на какво основание трябва правителството спешно и извън работно време в края на миналата седмица да отменя ( омразната на БСП) наредба за приемането на бежанци в общините под номер 208, което позволява на министър-председателя да посочи “желанието на президента” като истинската причина. Само два дни по-късно, след  като се дочуха откъм президентството и неговата партийна ракета-носител БСП вопли срещу това “предателство”, Павлова бързо се реваншира. Този път тя се опитва да замаже президентската намеса по въпроса за уседналостта като намери изкупителна жертва, на която да бъде приписана цялата тежест на замисленото престъпление десетки хиляди български граждани в чужбина да бъдат лищени от право на глас.

Принудена ( вероятно пак по внушение на инициатора Румен Радев и весталките от БСП, свързани с Брюксел ) да оттегли спешно злополучното престъпно намерение, тя уволни набързо един експерт, назначен на изпитателен срок в повереното й министерство. Обаче, както вече отбелязах, другарите и другарките съзаклятници още не могат да надживеят чувството, че като вземат властта всички техни подчинение ще си траят какви са ги вършили и ги вършат зад дебелите крепостни стени на властта с третираните като крепостни селяни служители.

Обвиненият от нея като главен злосторник ръководител на дирекция „Съвет по законодателството” в Министерството на правосъдиие Любомир Талев се защити пред медиите и не й остана длъжен. Не само че “издаде четата”, която се е събирала на инструктаж при президенета по темата, но и извади на бял свят цитати, уличаващи Радев и съветника му Иво Христов, кояйо също се изживява като законодател с подигравателни реплики към “десните”, които щели да “вряскат” срещу ограничаването на правата на български граждани, но това нямало значение.

В пряко интервю по Нова телевизия уволненият експерт категорично потвърди, че инструктажът за подготвянята законодателна инициатива, на каквато президентът няма право, е бил ръководен от Радев и то с откровения до цинизъм аргумент, че целта е да се попречи на партия ДОСТ да влезне в парламента при следващи избори ( доколкото не е за вярване, че Радев мисли в категориите на цели 4 години напред, явно е убеден, че такива избори ще има скоро).

Освен всичко друго, Радев по този начин потвърждава тезата на самия лидер на ДОСТ Лютви Местен, че цялата държава е била впрегната да се бори с новата му партия. Само че Радев, като всеки новобранец с напомпано самочувствие от връзките си със силните си покровители, още по-силно е надценил гаранциите конспирацията да си остане заключена между дебелите стени на неговата крепост.

Уволненият експерт категорично потвърди, че промените в закона са били поискани лично от президента Румен Радев, за да се ограничат гласовете от Турция.

Този кратък сюжет е ярка илюстрация за това, как хитрата сврака не винаги може да заблуди всички с лупингите си. Вместо да изчака конституирането на новия парламент и да задейства лостовете си на влияние ( Борисов се скъса да обяснява как трябва да има единство по важните теми в държавата, а Нинова запя същата песен от няколко дни насам), самоувереният пилот на съветски изтребител беше приземен от реалностите. Идеята му да ускори приемането на текста в неродения още парламент предвиждаше българите зад граница да могат да гласуват, само ако са живели три месеца преди вота в България. Но се наложи при дадените обстоятелства и поради грубата намеса на държавния глава проектът да бъде оттеглен и ще трябва да премине през обществно обсъждане.

Това призна най-високопоставеният кадър на БСП в служебното правителство Деница Златева пред БНТ днес. Твърдейки, че не била знаела за готвените промени в Изборния кодекс, ограничаващи гласуването на българите в чужбина, а е разбрала за тях едва, след като били качени на съответния сайт на правосъдното министрество(?), вицепремиерът Деница Златева започна да замазва положението тази сутрин пред БНТ.

“Не мога да кажа какво е провокирало тази законодателна инициатива, но е факт, че министърът на правосъдието свали законопроекта от страницата и предприе други дисциплинарни действия в ресорноо министерство”.

И още:

 

“Мога само да кажа, че в рамките на служебното правителство темата не е повдигана и ако беше минало на междуведомствено съгласуване със сигурност всяко едно от министерствата щеше да даде своето становище. Радвам се, че законопроектът е свален, защото всякакви такива предложения би трябвало да минат през едно широко обществено обсъждане, не само в рамките на правителство, което ги предлага, но и политически партии, представители на различни организации. Смятам, че е правилно решението на министър Павлова да свали този законопроект от сайта и съответно да не бъде подложен на обществено гласуване”, добави “радостната” от излагацията на съзаклятието Златева.

Е, радваме се и ние, които вие гледаме сеира да водите законодателна битка с една извънпарламентарна партия, като ДОСТ, още преди да сте уседнали в Народното събрание, в което русофилството има мнозинство от 240 (между)народни представители.

 

В заключение: рикошетът от намесата на Радев постигна успех за ДОСТ. Вместо да закопае партията на Местан ( която дразни петата колона в България с дързостта да говори претив агресивната политика на Путин), болгарский президент постигна обратния ефект: извади пред строя тази формация като най-голямата заплаха за рашисткото влияние у нас и даде без да иска рамо на онези, които иска да препъне като вместо да им протегне ръка от позицията на “натовски генерал” се опита да им подложи крак.

22 мнения за “Радев явно вярва в скорошни избори и в големия потенциал на ДОСТ”

 1. Брилянтна Статия!
  Да си призная честно нямах високо мнение за споменатите завераджии, мераклии да лишат жиляди бг граждани от конституционно право вкл. и срещу прескромната ми особа но вече съм убеден, че изглежда подборът им е бил на база сите да са способни да счупят тъпомера.
  ДГД от една, долна, мръсна, “вряскаща”, последно е специално за мизантропът, българомразец, путиноид ива христав който е на копанята на президенството.

 2. Четете бе, путинофили накъде е засилил любимата ви матушка кремълският гном.

  Не к тому, что лучше, и что – хуже. Просто, чтобы знать траекторию. Точки на временной оси. Не быть Иванами Непомнящими.
  Добыча нефти в 1990 г. – 516 млн. тонн, в 2016 г. столько же (2015 г. – 502 млн. тонн).
  Природный газ в 1990 г. – 641 млрд. кубометров, в 2016 г. – 639 млрд. куб. м. (2015 г. – 633 млрд. кубометров).
  Уголь в 1990 г. – 395 млн. тонн, в 2016 г. – 385 млн. тонн (в 2015 – 372 млн. тонн)
  Чугун в 1990 г. – 59,4 млн. тонн, в 2016 г. – 51,9 млн. тонн (в 2015 г. – 53,7 млн. тонн)
  Сталь в 1990 г. – 89,6 млн. тонн, в 2016 г. – 69, 6 млн. тонн (в 2015 г. – 69,4 млн. тонн)
  Цемент в 1990 г. – 83,0 млн. тонн, в 2015 г. – 62,1 млн. тонн
  Стальные трубы в 1990 г. – 11,9 млн. тонн, в 2016 г. – 10,1 млн. тонн (в 2015 г. – 11,4 млн. тонн)
  Персональные компьютеры – 1 штука на 500 человек в год (2015).
  И все-таки никогда не нужно забывать, что это большая индустриальная экономика. В 2013 г. – 2,8% глобального ВВП, в 2016 г. – 1,8%. Что с ней будет дальше – зависит, какую дорожку выберем
  Источник: Народное хозяйство РСФСР в 1990 г., база данных Росстата ЕМИСС

 3. Във връзка с горната горчива статистика за петоколонците и полезните идиоти фенове на Московития да припомня мъдрост от Марк Твен.

  Никога не спорете с идиоти. Спускате се до нивото им където те ще ви потопят с опита си

 4. Руменеее, румене, пак се изложи.
  А уж беше “от НАТО”.
  И, каква е тази “уседналост” в официалната терминология. Нямаме ли Българска дума за поредния руски речеви Самогон – “оседлость”? Пореден позор. Не може ли нещо като “/постоянно/ пребиваване”? На беларуски, например, е “аселация” (на украински подобно) дошла от латинското и европейското “седентизъм” – “живеене продължително време на едно място”.
  Като възприемем нещо или се допрем някак до Русия, все едно прегръщаме огромна колона като на Съдебната палата – и ни влиза някаква сила, стабилност, енергия. Иначе сме слаби, неуверени, несигурни, като правим или говорим нещо. Нищо чудно, че и тук коментатори в блога първостепенно висяj пред руски сайтове и използват руски език. Като че ли това е най-меродавният начин в света. Винаги с Русия, с руското, да е по-сигурно. Нещо като преживяване на постоянно удоволствие от душевно изпразване (еякулация). Капаци на кон.
  Имаше една отдавнашна приказка, че “Българинът като изпадне пред други в объркване, започва да говори на руски”. Добре набито в главата – и нашенска психика да го попие.
  Русия трябва да бъде гледана НЕ ПРЕЗ Русия.
  А ПРЕЗ България, като Българи, и през световната цивилизация.

 5. Ако бяхме нормална държава, президент Хвърчилков щеше вече да е пътник, а служебното му Правителство групово да седи на подсъдимата скамейка. “Ако”- прекрасно стихотворение на Киплинг. Винаги се сещам за него, когато се питам, къде се дяна достойнството на десните, дето съм им гласувала. “Ако”- отвърнали спартанците, когато им поискали да предадат позицията и ги заплашили, че ако я превземат, всичките ще ги изколят. Не ме напуска усещането, че блогът на г-н Инджев и малкото коментиращи тука останахме шепата спартанци, за които достойнството означава нещо много повече от живота.

 6. Този Рядавой е доста мръсен човек, след като си вкара ПАРАМУРА в президеството и за повече от десет години в НАТО не се научи да КАРА самолет ФАНТОМ, за сметка на което уволни Тодор Тагарев, защото е радетел за нов изтребител ФАНТОМ който хвърля в ужас поклониците на съветските летящи кофчези и на техните обитатели от цека на капесес, ТАЙНО И ПОЛЕКА се опитаха да ОДРЕЖАТ конституционните избирателни права на ЕДИН МИЛИОН умни и работливи българи, от завис, че същита са конвертируеми и вземат заплати, за каквито разни льотчици могат само да мечтаят и затова вземат пари от разни РЕШЕТНИКОВИ, които искат да сложат ПРОЗАПАДНО ОРИЕНТИРАНИ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАД КРЕМЪЛСКИ ТОТАЛИТАРНИ РЕШЕТКИ, да УБИЯТ ЕЛИТА НА НАЦИЯТА РАБОТЕЩ НА ЗАПАД, от СТРАХ че този елит един ден ще се върне на борда на ЛИНКОРИТЕ които почва да строи Донълд Тръмп и ще поиска сметка от комунягите и фашагите в България за престъпленията през фалшивия преход и корупцията по върховете.

 7. Лесно ми е да си представя урагана в някоя цивилизована страна след такава антиконституционна издънка. Тук обаче можем само да гадаем, каква инсценирана патърдия трябва да замажи и заглуши скандала с льотчика, дето толкоз го люби бэсэпэ и наоборот…

 8. Не е по темата но все още е актуално.
  Дмитрий Заполский.
  В государстве где все делается через жопу, где все системы и звенья создают имитацию бурной деятельности, где падают ракеты, самолеты с военными оркестрами, где сенаторы умирают в общественных банях, а единственный авианосец способен только рассмешить публику, где даже не могут нормально заслать денег потенциальному советнику Трампа, где не могут скрыть употребление допинга и вынуждены по ночам силами оперсостава подменять баночки с мочой мельдониевых медалистов — теракт, организованный спецслужбами? Да о нем Трамп узнает через час после первого совещания на Лубянке…

  http://rusmonitor.com/dmitrijj-zapolskijj-bomba-dla-putina.html

 9. Ясно е, че без социалогопатолозите ,които го “съветват”, пильота не може да достигне САМ до такива предожения. Социалогопатолозите ,които ТРЯБВА да “поназнайват” поне малко от социология и избори, защото това е основната сфера на тяхната нАука, също така ТРЯБВА да са наясно ,че изборното право НЕ нитоп “лЕво” , нито “десно”, то е КОНСТИТУЦИОННО. Но за “партийните” социологапатични бонз(айниц)и на БКП, изборите никога не са имали някакво значение,защото всичко се “планира” от неКОИ “отговорни дрОгари” и техните социалогопатически лакеи.
  А пък пильота се е обградил от самоуверено с “партийните калинки” на БКП и……на своят “главнокомандващ” – таваришч генерал Решетников. Които му дават фалшивата самоувереност ,че той е действителният главком. А пък и в МО пильота също действа “професионално”. Сега има инфантилното желание да си поръча и нови самальоти, нали все пак беше начело на ВВС. Но реално е в положението на дете ,което накрая ще получи това ,което техните ще могат да му купят.
  Пък и пильота може да иска държавата да му купи Ф-22, но парите няма да стигнат даже за ракетите му. Пильота съвсем не разбра ,че може и да е написал някакви изисквания към новите самальоти, но това не означава че не трябва да се вземат предвид и всички други изисквания – финансови и по съвместимостта с НАТО.
  П.П. Правилото за независимост на президента от армията беше пренебрегнато от БКП и техният ментор Решетников. Като кандидатираха директно ДЕЙСТВАЩ военен, който освен това е имал и някакви “партийни” протекции и от агент Гоце. И сега се вижда какъв е “резултата” от това.

 10. Идва ми да се щипя- полудяваме ли, кошмар ли сънуваме?…
  Махленски бабаити и катили редят управлението на страната, прононсиран рублояд и долна десарска кука оглавява отбраната, патологичен кремълски клозетолизец обяснява началата на коалицията и маркира с отегчение, че нямало да става министър…Поне една Сърбия показа, че има хора,които по чисто морални мотиви протестират срещу избора на Вучич-не че той е въплъщение на злото, а че е емблема и симптом на пълната забрава, кой кой е, и с какви мерзости е започнал кариерата си…

 11. Поздравления,г-н Инджев.
  Това не е моят президент!
  Освен това,”смешно спешното” вкарване на тази промяна вбесява не само нашите събратя,прокудени в Турция още по времето на комунизма.Това реже првата и на над 1 млн.от нашите деца,живеещи в чужбина.
  Трябва да се противопоставим на това влияние на рашките.

 12. Добре е, че родните рублофили все още ги е страх от ЕС и не могат да правят пълни беззакония като в Русия (където сега се готвят след (инсценирания!?) атентат да забранят протестите).

  Лошото е, че се решават да мислят в тази посока и да пробват.

  По принцип и аз мисля, че предсрочни избори са много вероятни- ценови шок зимата; интересчийска, но нестабилна (с противоположни зависимости) коалиция в парламента; силни и конфликтни външни интереси и т.н.

  Времето преди следващите избори е времето, което проевропейските политици имат да се обединят и да създадат жизнено (с голям % избиратели) политическо движение. Съзнателно не казвам десни; в БГ няма дясно и ляво, а само прозападно и прорублофилско.

  Ирония, е че г-н Местан (агент на ДС; вероятна връзка с Ердоган) се превръща в символ на евроатлантическите ценности. Преди време г-н Инджев писа, че му вярва. Надявам се да е прав в преценката си. Във всички случаи поведението на Радев, показва колко ги е страх рублофилите от лидери с евроатлантическо говорене (искрено или не). А и показва, че Ердоган и Путин далеч не са безпрекословни съюзници или че Местан, е нещо повече от прокси на Ердоган. Ако е първото, това може да има значение в контактите на прозападните политици с външния свят.

 13. Към Иванова:

  Много от събитията в древността, свързани по някакъв начин с Гърция, са силно надценени поради вторачната вълна от пропаганда на идеализирания през Ренесанса принос на гърците в съвременната цивилизация. Но спартанците , колкото и да си заслужават до голяма степен демонизирането от страна на атинските си врагове ( а и в резултат по-късните интерпратации на достигналото до нас тяхно наследство) наистина са спасили нещото, което днес наричаме “западна цивилизация”. Това се твърди от мнозина сред сериозните историци, които допускат, че евентуален успех на Персия с превземането на Балканите би обрекъл на непредвидимо дълго, ако не и фатално налагане на азиатските деспотични правила върху люлката на европейската ( т.е. западната) цивилизация, която би могла да не се случи при подобни обстоятелства.

  Така че- да, 300 души понякога могат да преобърнат хода на историята.

 14. Към Georgi Nikolov:

  Това откровение на начачалника на кабинета Му Иво Христов, според което “вряскането” ( на десните) няма никакво значение, е показателно до каква степен властта са взели хора, за които нарушаването на конституцията е пренебрежима дреболия пред тяхната воля да приложат принципа си “целта оправдава средствата”.

 15. И още едно допълнение: Спартанците не са гърци, а – Дорийци, нахлули на Балканите и в Пелопонес откъм северо-изток, тоест, оттам откъдето по-късно пристигат и нашите Предци. Ето защо те непрекъснато воюват с градът-държава Атина. А, въпросните 300 просто са Спартански наемници, които наистина успяват да спасят задниците не само на платците, а и на цялата тогавашна човешка цивилизация.Над столицата им Спарта се извисява планината Тайгет – явен отзвук от предишната родина, а и общественият им строй е бил съвършено различен от този на робовладелска Атина. В знак на отлика, фамилните имена на всички Пелопонесци завършват на “пуло” /Пападопуло, Аргиропуло и т.н./ После същият полуостров е завладян от Славяните, заради което днес повечето коренни Пелопонесци са синеоки и русоляви хора, отличаващи се рязко от азиатския субстрат в този народ.

 16. Лупингиращият летец на руски изтребители с това си деяние си изпроси импийчмънт! Не разбирам защо ВСИЧКИ демократични организации не НАСТОЯВАТ за импийчмънт-а на Румен Радев!?! НовобранецЪТ в политиката така се е оплел в (руските) кълчища, че съвсем се разпищоли! И това във 2-ия-3-ия месец от мандата си?!!?
  Същото измерение има и настояването му за отменянето на решението за бежанците!

  Безобразие! И що за мекотело е Огнян Герджиков!????!

 17. И Да, по някой път и 300 души срещу цяла армия могат да обърнат хода на историята.

  Това, което е много интересно е да се достигне до кореновите причини за разцеплението между лидерите на про-европейските формации. Дали има много вождове и малко индианци, или по-съществени са внедрените агенти, които да генерират конфликти.

  Иначе, умните хора са повече от 300. Както се вижда от резултатите около 300 000+. Което е сериозен потенциал, за сега оставащ необединен.

 18. За разлика от достойният,открит и балансиран Плевнелиев,фатмака прави все по-смели и по-големи гафове и простотии…ех,боко,боко,тикво рубладжийска недодялана,ти го докара тоя малоумник савеЦки..!!

 19. http://www.faktor.bg/bg/articles/evropeyskiyat-parlament-glasuva-za-bezvizov-rezhim-s-ukrayna
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Чудесна новина!
  Заслужена за нашите изстрадали украински БРАТЯ и СЕСТРИ!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Интересно как са гласували българските евродепутати (по-специално интерес буди БСП и на т.нар. “патрЕоти”)?
  Примерно, от ТВ Европа дали ще се понапънат да проучат и информират зрителите си?
  А?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.