Срамнението между Тръмп и Румен Радев

В началото беше словото ( в рамките на сравнението на славата на победителите Тръмп и Радев, съвпаднала по време, но и разглеждана като някакъв тандем от коалицията на надяващите се путинофили тук).

Червените, черведналестите, кафенеещите и прочие подобни коментатори от кафенетата, доминиращи на пропагандния фронт у нас, си умираха да сравняват Радев и Тръмп. И двамата били против статуквато, не са били политици и това било най-готиното за предстоящата им политика, но най-важното : щели да вдигат санкциите срещу Русия.

Тръмп все по-малко е любимец на началниците на българските рублофили. Пустата американска действителност в политиката го застави да подкара своя победен самолет на заден ход все по-встрани по руския въздушен коридор- все по-далеч от руския припев в предизборните му песньовки.

Да изброявам ли? Тръмп се видя принуден ( очевидно от доказателствата) да разкара от екипа си най-важния си съветник по националната сигурност, бившия си основен помощник в предизборната кампания по въпросите на пиара, а вече и шефа на шефовете в админситрацията, прочул се като крайно бесен от времето, когато се е борил журналистически срещу статуквото на либерализма с изразни средства и пропаганда, изобличени като нацистки ( и прокремълски).

Да видим сега какво се случва с пилотния проект на Кремъл у нас, така успешно осъществен от пилота Радев на крилата на рашизма в България.

Ако не броим Елена Йончева, която беше катапултирана от самолета на Радев в по-важния за БСП парламентарен бомбардировач марка НС 44, няма случай някой да е бил прогонен от обкръжението на Радев, по подобие на онова, което се случва на\ при Тръмп, който се чисти от заподозрените и уличените за връзки с Путин свои най-близки сътрудници като фронтовак от въшки- много са му близки, но му смучат кръвта, все пак.

В ляво, в червения сектор на стадиона и изобщо в русолюбивата коментаторска команда за бързо реагиране по телевизиите ( където тези братушки винаги са добре дошли на правата на господари на ефира – но не в хумористичния смисъл, а напълно сериозно), изчезнаха желаещите да сравняват нашия “натовец” с американския “борец срещу НАТО” Тръмп.

Докато Тръмп все по отчаяно се чисти от проруските бълхи в рижата си аура, плешивеещият наш Румен явно не изпитва такъв дискомфорт. Неговият началник на кабинета Иво Христов би трябвало да е първият отлъчен за проява на путнофилски цинизъм, след като беше изобличен да се подиграва как някакви си българи щели да си “вряскат” заради някакво си нарушение на конституцията ( само и само една антируска партия, като ДОСТ, да бъде препъната в бъдеще), но това нямало да има никакво значение ( за него и за началника му Радев, присъстващ на сценката с изказването на Христов).

Изразът “да подковем бълхата” е отколешна самоирония в Русия, свързана с опитите там да измислят “топлата вода”. У нас, обаче, понеже и самоирония няма, е по-зле: бълхите в пазвата на президента Радев , подковани подобаващо с руски опорни подкови, го налазиха преди да му ги пуснат да му теглят каретата. На което той реагира с израза , че нямало драма , т.е. “бълха го ухапала” по повод разобличението, че се меси противоконституционно в законодателството в духа на съветите, които – изпълзели като въшка на чело – едни постсъветски другари му дават.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/i-nay-nakraya-ofitsialnata-pozitsiya-na-radev-nyama-da-bezdeystvam-kogato-se-zasyaga-suverenitetat-na-balgariya

17 мнения за “Срамнението между Тръмп и Румен Радев”

 1. Американската политика към Русия при Тръмп вече се връща в нормалното си русло. Ако не е така, то досега най-малкото щяха да паднат някои санкции и той щеше да се срещне с Путин. Но Тръмп продължава санкциите, среща се с европейски ръководители, днес с президента на Египет и царя на Йордания, отаза да влезе в диалог с Путин и т.н. Както сенатори му седнаха на врата да си събере акъла в главата и престане да залита по Хуйло, така и той сам се убеждава какво е Русия, включително с хилядите хаквания на американски мрежи и действията в Сирия, и Кремъл не заслужава никакви негови хвалби.
  Така че Глупаците Леваци генерали Боко и Румен заедно с Курлелия и Сидер дето ПРЕДАТЕЛСТВАТ и се подчиняват на генерал Решеткин да сменят Росен Плевнелиев и правят други гадости във ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ и на ЕВРОАТЛАНТИЗМА, могат само да се целунат взаимно ОТЗАД. Същото се отнася и за Тръмп “обществото” – един проект на КГБ – който послушниците безропотно подемят и изпълняват в България, но е вече съвсем кух, повече кух дори от главата на Курлелия.

 2. А какво става с нашето “Тръмп общество”? – Слухтя, ама напоследък нищо не чувам 😉

 3. Пак за почти социалистическа Венецуела, избледняваща любов на наши социалисти, „патриоти”, комунисти, националисти, все русофили:
  2013 г., Майкъл Мур (Лява любов за Леваци):
  „Чавес обяви, че нефтът принадлежи на народа. Той използва доларите от нефта да премахне 75% от крайната бедност, осигури безплатно здравеопазване и образование за всички”: https://twitter.com/mmflint/status/309124649244057600?lang=en
  2017 г.: Реалността: „Липсата на храни кара венецуелци да ловят кучета, котки, гълъби за ядене”. „300 души опашка пред гастроном чака да дойде следобеда да докарат нещо царевично или оризено за ядене”. „По 4 часа всеки ден спира електричестното”. „Икономическият безпорядък се задълбочава, Венецуела може да експлоадира политически всеки момент”. „След протести и сблъсъци с полицията, Мадуро обяви извънредно положение за 60 дни”.
  https://www.usatoday.com/story/news/world/2016/05/18/venezuela-food-shortages-cause-some-hunt-dogs-cats-pigeons/84547888/
  Пази Боже у нас пак такова някой да “даде”.

 4. По разни оценки,пребиваващите в САЩ български граждани са около 280-320.000 души.При силно преувеличен капацитет,в една изборна секция могат да гласуват около 950-1000 души.Бойковия парламент наложи максимален брой секции 35.Това означава в добрия случай около 35000 ,а останалите?А да не говорим,че САЩ е голяма територия и дали някой ще отиде на 500 км само за да гласува след 4-5 часова опашка?Комунистическия план за ограничаване на вота за демокрацията е в действие.

 5. Статия за милион долара. С мъничак минус. Стопанинът на БЛОГА НИ е проявил моментно “разсейване” забравяйки, че България е типична балканска страна. В която политиката се бистри освен в кафенетата и в кръчмите. Не случайно е класика в жанра квалификацията “кръчмарски политик”. Та, червенокафявите пишман коментатори освен на кафе делкат планетата ни и по кръчмите. Само дето поводи за радост с адрес бялата къща и кремъл напоследък-нанай.
  С туй “трампнаш” кат первий секретар на вашингтонският обком и обвързвнето му с девочките с ниска социална ангажираност-производителки на златен дъжд изяде главата и на кремълският гном и на феновете МУ по света и у нас.
  Сега ДТ дава всичко от себе си да не даде и най-малък повод да бъде заподозрян кат руски “агент на влияние”.
  Нека повръщането на питото на 9 ноември м.г. в дурдумата започне сега.

 6. Не е по темата, но имам питане.
  Това химическо оръжие, което употрбяват сега в Сирия не е ли онова, дето не го намериха в Ирак не помня точно кои експерти? Само питам.

 7. Ето господа може би се убедихте че президента Тръмп не е Обама,и не е това което се коментираше преди избирането му- защото много от вас го нарекаха какво ли не .Сега вече се доказа какъв президент избра Американският народ а и какъв президент и какво правителство си избраха Българите.Видяхте как се намеси Америка в последните часове след обгазяването на невинни хора и деца в Сирия и изказването на президента Трямп. И видяхте след изборите у нас как новото правителство и призедент започнаха работа против своя народ.IIC…..oIL.

 8. Извинете за грешката не (Трямп)а Тръмп !IIC…..oIL.

 9. Стопанинът на БЛОГА НИ е гений. Нямам друго обяснение за съдържанието, характера, констатациите и изводите в нея. Часове преди 60 ракети Томахоук да ударят сирийската военна база използавана при последната химическа атака на асадистите срещу цивилно население в район контролиран от въоръжената опозиция да наредищ точно този текст-ШАПО!ШАПО! ШАПО!
  От мен към мнението ми в полунощ след случилото се което е преломният момент, от който връщане назад, визирам илюзията за презареждане на янко-московитските отношения само да добавя, че изгарям от нетърпение за реакция, каквото и да означава това, на Тръмп клуб бг обществото.
  И какво ли е изпитвал монахът-воин, бясното куче, шефът на Пентагона Джеймс Матис издавайки заповед за атака.За когото съм убеден, че не е по-долу от сенатор Джон Маккейн в разбирането и възприемането на заплахата която излъчва психопата от кремъл.

 10. Явно в България всички “генерали” – милиционерски (Борисов) и “натовски” като Румен Радве – демонстрират, че за тях конституцията на Република България, законите, международното право са си едно НИЩО!!!

  Тези носители на лампази, по стар съветски (руски) обичай неглижират всичко, което не съответства на мисловните им напъни! Какво за тях означава някакво си право, пък било то и международно!??! Те си правят какво са си (са им) наумили началниците от Кремъл! И никакви граждани, особено “десни” не могат да ги спънат в услията да приложат изискванията на империята на злото!

 11. Уволняването от Тръмп на въпросния “съветник по националната сигурност”, Стивън Банън, както и преди това отпадането през февруари на съветника по националната сигурност генерал Майкъл Флин, е ВАЖЕН МОМЕНТ, подпечатващ ПОВРАТА на новобранската тръмп-политика към Реалността, включително СПРЯМО РУСИЯ.
  Стивън Банън бе Най-Важният човек и довереник на Тръмп в държавната администрация. Като такъв, той бе главен стратег, главен съветник и един вид шеф на големия екип по национална сигурност. Преди това той бе шеф на предизборния екип на Тръмп. Банън бе една Излагация за американското правителство и свидетелство за Тръмпска непрофесионалност в политиката (в бизнеса Тръмп може да е супер), след като последните години бе известен единствено като шеф на интернет-сайта Breitbart за т.нар. “алтернативна” дясна политика. Толкова алтернативна, че се застъпва за неоснователно приятелство с Русия и има даже публикация да хвали “български” националисти да бранят българската граница патриотично (http://bit.ly/2oPELCR): с една дума, в линията на КГБ. Такъв се оказа и Флин, който преди година по свое решение отиде на гости на Путин в Москва и седна на една маса с него, с което като съветник изложи на този пост такъв на времето като Збигнев БЖЕЖИНСКИ. Човекът на негово място, генерал МакМастър, бе този, който изхвърли Банън.
  Накратко, на ЗАЛИТАНЕТО по Русия вече му е СЛОЖЕН КРАЙ. Путин и КГБ толкова се надяваха да УЛОВЯТ американските полезни идиоти, НАЧЕЛО С ПРЕЗИДЕНТА ДОНАЛД.
  С това увяхват и последиците. Основна от тях ЗА БЪЛГАРИЯ бе Кремълско-Казашкия напън, ретранслиран чрез генерал Решетков и полковник Макаров, от страната ни да бъде ИЗСТЪРГАНА евро-атлантическата Пяна, тя да ИЗЛЕЗЕ от НАТО, и да бъдат настанени такива като Червения Румен, наместо Българина РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ.
  По това, кои заиграха на СВИРКАТА на Кремъл, ще ги познаете кои играят СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ: Тъпото Боко, Кухата Курлелия, Подпухналия от Пиянство Волен, Гоцэ, Гестаповския Тръмпо-общественик Шесто-иванов, и цялата останала плеяда от ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, на която гласовете продължават да се чуват на най-висок тон.
  Увяхващите тръмпо-надежди в Русия са сринати днес и от американската бомбардировка срещу сирийските военни на режима на Асад – Клиент на Москва – доказано стоял зад ужасяващата химическа атака (http://bbc.in/2nK8Fqb).

 12. Предполагам,че оръжието,което не се намери в Ирак,една част е в Сирия,а другата-обратно в СССР,откъдето беше дошла.

 13. Пильота е в конфликт на интереси! Защото е избран с помощта на Решетников, а в същото време говори за намесата на Турция за ДОСТ, която не влезе в парламента. А в същото време той е избран на най-високият пост в НРБ. Но мълчи за този флагрантен личен конфликт наинтереси?!?!? Ердоган подкрепя всичко на всичко една партия , а Путлер ВСИЧКИ, и НЕГО(пильота!) включително! И след като пильотчика е тръгнал да търси “вмешателство” в изборите трябва да започне с Решетников и Путлер, защото тяхното вмешателство е ТОТАЛНО, ВСЕОБХВАТНО , докато Ердоган вероятно е подкрепил само ДОСТ , след като видял “помощта” на Путлер и Решетников за всички рублоядни “партии” в НРБ!

 14. Относно ракетният удар нареден от Тръмп, все още е трудно да се правят еднозначни изводи: http://terminal3.bg/sashh-bombardira-podkrepjanija-ot-rusija-sirijski-rezhim-no-s-njakolko-utochnenija/

  Както пише в анализа реакцията е по-бърза отколкото в администрацията на Обама, но руснаците са били предварително предупредени за нея и ракетите са се целели единствено в летателна площадка, а не по сирийската въздушна отбрана.

  Така че, това може да е демонстрационен ход за отслабване на вътрешното напрежение около Тръмп, който е под страхотен натиск в САЩ (рекордно нисък рейтинг; разследване за връзки с Русия и все по-обезпокоителни факти излизащи от него; критична преса и т.н.).

  Но е факт, че еднозначно положително беше казаното от Тилерсън, че САЩ ще одобри падане на санциите, само след като Русия излезе от Украйна. Това вече е доста конкретно и отмятане от такива думи е трудно.

  С нетърпение ще следя резултатите от визитата на Тилерсън в Москва.

  Също изглежда има сблъсък на фракции в кръга около Тръмп (напр. Банън срещу Кушнер), които ще имат огромно значение. Ако екстремистите и агентите около Тръмп бъдат отстранени, ситуацията влиза под контрол.

  И много важно е, че развития свят като цяло осъзна величината на заплахата Путин и започна да действа. Ако Путин, осъзнае че времето е срещу него, ще започне да играе с най-силните си карти, и най-после пъзелът ще стане сглобим, и режимът в Кремъл удобна и неподвижна мишена.

 15. Хмм, има разминаване между източниците, къде са се целили ракетите http://defence-line.org/2017/04/13613/#more-13613 (линк от съблогър)

  “Два американских эсминца USS Porter и USS Ross, накануне прибывшие в район Восточного Средиземноморья, успешно отстреляли по четверти своих пакетов крылатых ракет «Томагавк» по аэродрому Шайрат в провинции Хомс. Причем, не просто по аэродрому, а по конкретным целям, которыми были самолеты в бункерах, топливное хранилище, склады боеприпасов и система ПВО, прикрывающая аэродром.”

  Това е друга картина. Ако някой съблогър знае надежден източник може даде линк.

  Както винаги при политически и “горещи” теми, намирането на точна информация е проблем.

 16. Да се правят сравнения м/у двамата президенти е доста фриволно. Да се правят генерални изводи зa Д.Тр. заради единично действие в Сирия е все едно да кажеш че България е световна футболна сила побеждавайки Холандия. Тик-так,тик-так.Marco Rubio is the MAN

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.