Президентът Голиат Радев се смалява в битката с Давид Талев

Наблюдавам с интерес как се материализира поговорката “вола рие, на гърба му пада” или “който гроб копае другиму, сам пада в него”. В главно (противо)действащо лице на “вола” другарите и другарките с касапски манталитет в управлението превърнаха младия юрист Любомир Талев.

Бил съм подвеждан от недостачната си информираност да реагирам с похвални слова за личности, които след това са ме лишавали от моя ентусиазъм. Такъв беше случаят с онзи , който стовари кроше срещу Волен Сидеров на улицита пред телевезионни камери и множество полицаи. Това беше изключението, когато една саморазправа , укорима по принцип, изглеждаше като акт на справедливост срещу развилнялия се т.н. националист Сидеров. Но се оказа, че побойникът на практика му усмирява Сидеров, за да престане да отблъсква дори русофилите с агресивните си клоунади.

Онзи случай ме кара да си извлека поука и да не бързам с “похвалите”. В този смисъл не искам да насочвам вниманието (си) към личността на уволнения младеж, а към онова, което той разкрива ( независимо от мотивите и стечението на обстоятелствата).

Като съм започнал с поговорките, да припомня и за библейската притча за победата на Давид над Голиат. Колкото и да е преувелично на пръв поглед, наблюдаваме подобна метафорична ситуация: те го уволняват, но той ги изобличава и вероятно сто пъти съжаляват, че са го подценили и са го накарали да си отвори устата.

От тази битка, пренесена в медиите, вече разбрахме, че Иво Христов, най-важният ментор на президента Радев в качеството на началник на кабинета му, съветва пред свидетели държавния глава да не сеобразява със законите и някакви “вряскащи” граждани ( когато не са от тяхната партийна боя). И държавният глава явно се съгласява, щом като още не е уволнил любимия си русофил.

Изскачат и още подробности- дребни наглед, като камъчета под колелата на каруцата. Те говорят за дребнавостта на началството и неговата отмъстителност. Това е нещо повече от характеристика на човешките качества на извършителите. Явно става дума за мащаба на мислене и действие, характерен за тези управници.

В желанието си да спрат Талев, те му  спрели служебния телефон посред разговор, който водил. Просто го лишили от телефон, без да му дадат възможността да си прехвърли номера. За сравнение: въпреки скандала след челния ми сблъсък с президента Първанов през октомври 2006 г., след заплахите да бъда уволнен и след моето изпреварващо репресията напускане на медията, от БТВ великодушно ми позволиха да си запазя номера на мобилния телефон. В това отношение ставаме свидетели деградация- днешната президентска администрация, излюпена в скута на БСП както и онази на Първанов, е станала още по-отмъстителна.

За протокола ( за да не остане някой с впечатление, че по времето на др. Първанов са били прекалено меки) : на мен “само” ми спретнаха публичен другарски съд да ме закопават в мое отсътвие на три гласа – чрез прякото ми началство Люба Ризова, водещия Николай Бареков и любезно откликналата на на тази неустоима покана да срита падналия Венелина Гочева. И тримата са отлично “трудоостроени” и днес като награда за добре свършената работа по обслужване на олигархията и издиганите от нея политици.

Интересното е, че овластените “великани” се смаляват все повече в очите на мислещата публика, а дребният служител Талев вече изглежда като Голиат благодарение на собствената им управленска глупост и подценяването на “малкия човек”. Вместо да го сгазят, каквото е било намерението им, те са на път да го превърнат в медийна звезда, в разобличител на мрънкащия президент и оправдаващия се негов антураж от изпълнители на неадекватната му воля.  Човекът си е загубил работата и се държи адекватно: няма какво да губи и печели симпатии с разобличенията си. Губещите са онези, които се смятат за толкова важни, че не желаят да полемизират с дребната жертва на височайшия им гняв.

31 мнения за “Президентът Голиат Радев се смалява в битката с Давид Талев”

 1. С всеки изминат месец, П/Резидентът Румен се потвърждава не като друго, а една Червена Пръдня – Red Fart (от курса в САЩ ще има английски да го прочете).
  Излизаща от него и от соплата на ръждясалите му руски Бръкми.
  Но накрая, Давид ще победи Голиат!
  В България и в Русия.
  Американският ракетен удар, 60 пъти, по заповед на Тръмп: бият самара, сеща ли се магарето, Русия:
  http://24tv.ua/zyavilosya_video_raketnogo_udaru_ssha_po_siriyi_n803395
  Ръководителите на някои страни от НАТО вече подкрепиха удара.
  А Румен? – Отговор: Той продължава по руския курс срещу санкциите.
  https://twitter.com/VictorKvert2008/status/850058426948386816

 2. Тази сутрин слепото кучи Пьотър Волгин по стар кагебиски рефлекс обвини Талев във фашизъм и култ към генерал Луков, за да го вкара в калъпа на червените хмери надрискани на Бялисток и после във Вяземското котле, където умре новее съветски човек, а мечтата за Световна революция се наду и се пръсна като зелен сапунен мехур пълен с ленинска гной и опръска и без тва опетнения български политически небосклон.

 3. Руските свръхмодерни противовъздушни ракети в Сирия – в руски и сирийски ръце – какво правят те – къде са – защо не защитават войската на Башар Асад от имперското нападение с томахавки?
  Отговор: Казаците в Сирия са се изпокрили като мишки в дупки или пак са накъркани от своя комплекс водка-тройной-антифриз.
  2016 г.: “Руските ракетни комплекси С-300 (има ги в Сирия) прикриха небето на Сирия от американски крилати ракети” : http://bit.ly/2oM9fbr
  2015 г.: “Руските ракети Панцир (има ги и тях в Сирия) Нямат Аналог В Света, основната им цел са АМЕРИКАНСКИТЕ ТОМАХАВКИ и други ракети на НАТО, които те унищожават за 5 секунди” – бре, бре : http://bit.ly/1vpHoXK
  Символично!: По време на ракетния удар, президентът Тръмп обядва с намиращия се в САЩ на посещение президент на Китай, Си, и му казва, че “развива приятелство” с него (http://bit.ly/2o2OWUz).
  Пресата в Британия (левият Гардиън http://bit.ly/2nKs0Ym), Германия и други страни: “Тръмп е УВЕДОМИЛ за удара президента на Китай, но не п/резидента на Русия, Великия Страховит Путин!”
  Внимателно си спомняме как през 1987 г. Матиас Руст, от Германия, кацна на Червения площад, Москва със своята малка “Бръкма” – под носа на тогавашния Путин, или по-скоро Върху плешивото му теме:
  http://bit.ly/2nkVOzp
  http://bit.ly/2oQgFYs
  Тогава пак имаше свръхмодерни руски ракети и въздушна отбрана срещу чуждите самолети…

 4. Дай власт на глупав човек и ми гледай сеира,лошото е е че е наш гръб

 5. ====================================================================================

  Той не е РУМЕН ….. той е ЧЕРВЕН …..

  ====================================================================================

 6. Радва ме поведението на г-н Талев, че не се оставя да го подмятат като парцал!
  Иначе, искам да споделя една идея, която може би не е и нова, но ми хареса, и се надявам чрез вас, г-н Инджев, да намери повече популярност:
  прочетох, че в Будапеща на площада, на който е паметникът на съвеЦката армия (във всички победени държави има такъв) сложили и паметник на Роналд Рейгън. И, тъй като изглежда махането на паметника от нашата Княжевска градина е трудно осъществимо, може би ще е възможно пък да се сложи и тук един паметник на Рейгън, например на мястото, на което е бил паметника на Сталин, все ще е нещо!

 7. Според мен съществува възможност БСП да му кроят шапка. Илияна Йотова моментално се позиционира “в защита на конституционните права на гражданите”, което само по себе си е чудесно. Ако съветниците на президента му дадат още един-два такива съвета и го оставят да поеме отговорност за тях, току виж се сдобием с първата жена президент на България. Малко конспиративна версия, но не и невъзможна.

 8. То пък един Голиат… Сламено човече на Доган

 9. Ако беше Голиат щеше да започне съдебната реформа-едно от предизборните му обещания.
  Чакам другия поплювко-Тиквата да прави съдебна реформа+ ВСИЧКО което обеща. Да,ама…….

 10. ====================================================================================

  Свърши се с мита за “великата и непобедимата” Русия, От днес задника на Путьо е гол и осран от страх.
  Вече противовъздушните му комплекси С-300/С-400 се разбра, че са РУСКИ БОКЛУЦИ.
  Щяха да ги продават на Иран, Китай,Турция, но никой вече няма да иска да купи РУСКИ БОКЛУЦИ.
  ПУТИН ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЕ В ДЪН ЗЕМЯТА … САТАНАТА ГО ЧАКА !

  ЧЕТЕТЕ И ТРЕПЕРЕТЕ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ !

 11. Прави ми впечатление че въпросният човечец Талев се гордее със рода си и споменава че от това произтича достойното му поведение. Аз мисля че повечето Българи трябва да сме горди от делата на нашите деди и водени от това да смачкаме предателите и продажниците, които развъжда системата и самочувствието им почива на властта и парите. Затова медиите ги пазеха и пазят от всякакви дебати и несъгласувани въпроси.

 12. Винаги съм казвал, че комунистите са дяволска секта но това просто ме разби !!!!!
  Стихотворения на Маркс, възпяващ дявола.

  http://svoboda21.com/%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8/

  Между другото бих искал отново да помоля, ако може господина писал под превдонима “Поправка на Клюкар”, да каже може да се запозная с него ? Благодаря и моля за извинение!

 13. Петър Волгин наистина беше неотразим…
  Много работа му се отвори на това момче напоследък – дано да му плащат извънредния труд.
  Онзеи дни защитаваше Путин (отначало от протестърите, а после от обвиненията в тероризъм), сега Радев, утре му предстои да громи агресора, погазил международното право и суверенитета на Сирия… Дано все повече работа му се отваря.
  Криво да седим, право да съдим – понякога казва и истини… Например, че Петербург/Петроград/Лененград/Петербург (о санта конюнктурика) е издържал на много – и на Хитлер, и на Сталин, и на това ще издържи… не му стигна куража да каже, че “Това” е Путин, но ние, неговите почитатели, си се сетихме.

  Между другото, някой знае ли как мога да се запиша в Дружеството на приятелите на Тръмп (преди да са го закрили де)?

 14. Браво на Талев. Надявам се, че ще успее да намери много по-добра работа и да продължи живота си напред. Това е най-добрият начин да победи окончателно овластените малоумници, след като вече им натри носовете.

  Но си мисля друго. И на мен като Сароян ми попадна излиянието на Волгин. Невероятна помия в речеви стил, ала “обвинител в народния съд” от 1944-45. Ако не го гледах на запис бих се запитал възможен ли е този начин на изразяване в 2017?

  Като добавим “демокрацията” на Нинова, чувството за хумор на Зарков, онлайн писанията на Симов….. човек остава с впечатление, че Решетников като им е дал ръководството за печалба на избори, не е отчел невероятният интелект на подопечните си и не е предполагал, че трябва да ги научи и на първите 7. Чак почвам да се питам дали като го е осъзнал не започна сам да разобличава г-жа Лъжа, та да сложи някой по-схватлив на нейно място.

  А иначе явно много злоба и реваншизъм се е натрупал в тези хора за да им липсва минимален словесен контрол.

  Можем само да им пожелаем да продължават в същия дух. Все пак и сред техните избиратели има интелигентни или просто чувствителни хора, които колкото и да са свикнали да гласуват за БСП (често без да се замислят, поради навик и възраст), ако продължат да бъдат заливани с тези “бисери” ще вземат да се замислят. Ще се окаже, че начинът да се разбие чугуненият електорат на БСП, е просто да се даде възможност за спонтанни словесни изяви на техните лидери и “идеолози”. Като минимум успяват пределно да мобилизират електората на политическите си опоненти. Давайте другарки и другари, живота е надпревара, но благодарение на вас има и хумор, сатира и забава.

 15. @AWACS
  хареса ми нарицателното ‘червена пръдня’ за новия руски резидент радев

 16. Опитали се да му извадят очите, а само му изписали веждите.

  Българска поговорка.

 17. и сега какво се оказа, че гласувалите в чужбина според графиките, които са били доскоро непознати на Фелдфебела Рядавой, в чужбина са гласували двойно повече българи отколкото в Турция, така че давай, фелдфебел, гори юргана заради бълхата, бълхата според плиткоумния му фелдфебелски мозък

 18. Г-н Ганчо Бонев, кое трябва да четем? Май сте пропуснали линка или говорите за Атаката срещу сирийската база?
  Ако може да Ви попитам, Вие ли писахте под псевдоним “Поправка на Клюкар?
  Отдавна не бях срещал толкова точни и истински неща и ми се искаше да се запознаем?

 19. Това е отлична новина за подобряването на отношенията Китай – Сащ!
  Еххх Благодаря ти Господи Христосе!!!
  Благодаря!!! Благодаря, че те има!!!
  Ако знаехте, какво прави за нас Господ Христос!!! Той е прекрасен и безкрайно добър!! Управлява цялата вселена и делата му са чудни и невероятни! Това, което сте чели в Библията е една милиардна малка частица от делата на Господ Христос!
  Преди доста време, Благия и Добър Христос, предупреди комунистите да се опомнят и те имаха шанса. Знаят го много добре а сега и Аз ще им го напомня! Опомнете се, и се заобичайте! Изтрийте омразата и алчността от сърцата си! Отворете очите на духа си и го пуснете от материалната клетка в която сте го затворили!!!

 20. БРАВО НА ТЕБ, ЛЮБОМИР ТАЛЕВ!
  ТИ СИ “ОТ СЪВЕСТТА НА БЪЛГАРИЯ”!!

 21. Гледах го снощи при Милен Цветков.Свестно момче,говори истината.Жалко е само,че един български генерал се опитва да си бърше насрания задник с един…подпоручик.Това не е било.Срам.

 22. Надявам се много скоро фатмака и съветника му Иво Някой си, да чуят едни оглушителни вряскания под прозорците си.Дали и насъскването срещу ДЕКВР, не е за отвличане на вниманието от законовите безобразия на руските слуги. Костинбродската аферистка също нарушава конституцията. като насъсква хората , но си мълчи за гафовете на президента и монопола на Лукойл и Газпром, които водят до тези цени.

 23. До края на месеца е срокът, в който БГ трябва да договори новите цени на газа с руснаците, но както служебното, така и новото правителство няма да направят нищо и така ще изпуснем срока, което е истинската цел на лайногризците (завзели почти всички важни държавни постове), а междувременно ще се вдига шум против КЕВР и Иван Иванов, който съвсем нормално обясни защо се налага увеличението на цената на парното и топлата вода! И как после да не сме най-мизерната страна в ЕС, и как още не са ни изритали от там?! Не само в ЕС, ами в цяла Европа няма такава страна като БГ и Кристо е напълно прав като казва, че БГ е тъпа!

 24. Господин Инджев
  Моля напишете една статия за наи голямата въздушна битка след Втората световна война състояла се през 1982 година в долината Бекаа между Израел и Сирия.
  Няма нищо ново под слънцето.
  И тогава и сега съвецкото оръжие и ПВО е безаналогово а самолетите уникални.
  Но числата говорят друго.

 25. Както може да се очаква така нареченият “натовски “генерал”” Румен Радев си е един най-обикновен фактмак! Глупав и отмъстителен! И това недоразумение ще предтавлява Република България още 5 години!??!

  От първите си изяви се нааква сред публиката (такова беше искането му за сваляне санкциите на империята на злото в първото си посещение в Брюксел та се наложи Юнкер публично да му напомня, какво трябва да го интересува!)) така и ще си я караме – с неприятна миризма около “президент”-ина на България!

 26. Мисля да не обиждаме фелдфебелите,като ги сравняваме с льотчика.Фелдфебела-майката на ротата е управлявал в стопанско-материалното осигуряване,както и възпитавал в морално,хигиенно и военно отношение.

 27. Красни,Българския президент Г-н Румен Радев е комунист и Руски резидент,това е необорима квалификация дадена от Иво Инджев и ползването на други снижаващи неговата не е добър вкус.За какви льотчици и фелдфебели намекваш,това са несеризони неща,повярвай ми.
  Да,всеки има право да прави квалификации,но да са съизмерими с най-реалните.

  Румен Радев е несъмнен комунист и проруснак!

 28. хареса ми нарицателното ‘червена пръдня’ за новия руски резидент Радев-не е важена втора.

  Не е пробема една личност,дори да е държавен глава,държавата е “червеня пръдня”.
  Цялата без изключение…

 29. Президентът Радев и неговият екип да си отиват заедно със служебното правителство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.