Президентът Радев по стъпките на Живков и Борисов- гледа да не дразни Москва

Бойко Борисов и Румен Радев, “силните мъже” в българската политика- и двамата пресни победители на избори- мълчат като слабаци в момент, когато тяхната проатлантическа реторика бе поставена на изпитание от силно действие на лидиращата сила в НАТО с ракетен удар в Сирия без съобразяване с Кремъл.

Ако Борисов е все пак в по-удобната позиция на бивш премиер, макар и запътил се към върха на изпълнителната власт отново, то дезертирането на главнокомандващия Радев от ясна позиция по предизвикателството на САЩ спрямо Русия за пореден път потвърждава индикациите на избирателните реакции на държавния ни глава като ориентир за неговите “вкусове”.

За сравнение: заради някакво си намерение на някакви си общинари в малкото градче Копривщица президентът ни намери за нужно да изригне със светкавична и категорична позиция ( точно както и Борисов, впрочем), но по въпроса за неудобната на Москва американска акция в Сирия, който буквално разтресе световната политика, София се прибра обратно в провинциалната си черупка в духа на заветите на Живков “да се поснишим, докато бурята поремине”.

Точно както и след руската агресия срещу Грузия през август 2008 г. нашите днешни управници изчакаха изявление на ЕС по случая, за да се скрият зад него. В сайта на външното ни министрество се появи най-после присъединена към европейската местна позиция.

“В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия. В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун”, се казва в текста на МВнР.

Снишаването на президентския самолет на завет зад ведомствения ход обаче не може да остане незабелязано нито от съюзниците, нито от будната част от българската аудитория, за да разчита на приспаните й сетива. Лидерите на демократичните страни застават с физионимите си в момент на изпитание на привързаността към политики и ценности, споделяни от демокрациите, за да покажат ясно на чия страна са държавите, които ръководят. У нас обаче , както вече отбелязах, шикалкавенето при избора между лоялността спрямо съюзниците и стремежа да се угоди на Москва с някое намигване зад западния съюзнически гръб, е традиция, наложена още с нахлуването на уж западния възпитаник Сакскобургготски в българската политика.

Приемствеността по линия на политиката на снишаването ( пред гнева на СССР по времето на перестройката) продължи при Борисов под неофициалния девиз ( който съм чувал като признание лично от устата на Борисов като премиер в негово телофонно обаждане до моя милост) “ не искам да дразня Путин”. В този смисъл, Радев е направо традиционалист, който кара самолета на България по въздушните, но видими коридори на въжеиграчеството на свите предшественици.

Свързано изображение

Резултат с изображение за Тодор Живков снимки

 

…лика-прилика, като три руски чепика

31 мнения за “Президентът Радев по стъпките на Живков и Борисов- гледа да не дразни Москва”

 1. Боклуци да искаш в днешна България. Пък после някои се сърдят, че Кристо я нарече наскоро “тъпа страна”.
  На президентски избори на 6.11.м.г. при кандидат президент-слънце, той получи пряко сила малко над 200 хиляди гласа. За фатмака-военен пенсионер Хвърчилков, за Аецка цачева, за лайновоза каракачанов и мутрата маГарешки, общо над 15 пъти.
  Ако това е индикация, че не сме “тъпа страна”, без мен.
  Снимките са връо!
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. Не е по темата и на сАвеЦки диалект.
  Изкопано от руски ресурс.

  Такие уже управляли Россией.
  – В 1931г (ликвидация кулачества) леди Нэнси Астор (Nancy Astor) спросила Сталина: ‘Когда вы перестанете убивать людей?’ ‘Когда в этом отпадет необходимость, – ответил Сталин. – Надеюсь, скоро’.
  – 1937г Джозеф Дэвис (Joseph E. Davies) – американский посол в СССР в годы массовых чисток – в своих мемуарах ‘Миссия в Москву’ (Mission to Moscow): ‘У него карие глаза, необычайно добрый и кроткий взгляд. Любой ребенок захотел бы забраться к нему на колени’.
  – 1942г Черчилль завел беседу о кровавой ‘ликвидации кулачества’. ‘Десять миллионов, – сказал Сталин, подняв руки с растопыренными короткими пальцами, – Страшное было время. Четыре года это длилось’.
  – Когда один посетитель-американец пытался объяснить Сталину, что рост военного производства в США сдерживают забастовки, тот спросил: ‘У вас что, полиции нет?’
  – Объяснив Тито, что он согласился считать Югославию совместной советско-британской сферой влияния, он попросил его восстановить на троне короля Петра. ‘Я не говорю, что это навсегда, – заметил он. – Верните его на время, а затем, в подходящий момент, вы сможете всадить ему нож в спину’.
  – Сталин поделился с Каменевым, тогда еще коллегой по Политбюро: ‘Выбрать жертву, подготовить тщательно удар, беспощадно отомстить, а потом пойти спать… Слаще этого нет ничего в жизни’.
  TIME 16 марта 1953г из некролога.

 3. Чудесно!И в двата случая приликата е не само физическа,а и ментална!

 4. А може би “поснишавайки” се, двамата ни пишман генерали изчакват изхода от финала. За какъв точно финал иде реч, първо виц и после леко пояснение.
  “Рабинович към Хаймович: Хаймович, слушай, гледай. Навремето имаше фараони и евреи. Фараоните изчезнаха, евреите останаха.
  — Е? — репликира Хаймович.
  -Гледай, после имаше Хитлер и евреи. Хитлер изгоря в бункера си, евреите останаха
  — Е?
  — Имаше Сталин и евреи. Сталин умря в 1953, евреите останаха
  — Е?
  — Е,стига с туй е, де? Евреите отидоха на финала.”
  Сега, нали знаете, че който и да отиде на финала там го чака противник с когато трябва да се сборят за крайната победа. В нашият случай евреите са днешните ватници а отсреща по право играят янките.
  Залаганията в момента при азиятските букита за описаният финал които винаги са на огромна печалба са за победа на Америка коефициент е 1,1. Сиреч, за един бакс получаваш при познаване долар и десет цента. За Московития туряш долар и уцелиш ли ставаш по Иполит Матвеич Воробяников: (“Дай, милион, дай милион”)- милионер.

 5. Вярно уловен моментът на “снишаването” от Иво!
  Типична ближеща (отзад) реакция на т.нар. институции, като се почне с “п/резидентство”. Точно като на времето – да изчакаме големия брат. На мачове дори коментаторът винаги викаше за отбора на Русия, независимо че играе срещу БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР! Как ще тръгне Румения Червен Румен да критикува Русия, нали с нейна помощ, през Решетката, чрез комбинацията с Боко, Курлелия и Останалите, той бе инсталиран за президент на мястото на премахнатия РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ.

  Вънкъшното ни министерство и ЕС заговориха за ракетния удар, защото “зачакваха”, и го направиха едва след като вчера по обяд по въпроса СЕ ИЗКАЗА Н А Т О: Генералният Секретар Йенс Столтенбег изрази един вид подкрепа: http://nato.int/cps/en/natohq/news_143082.htm
  Но, ако забелязвате, в становището на вънкъшно министерство няма никаква квалификация за удара, дали е бил “необходим” или е нещо “положителен”, НИТО ПЪК му се изразява “подкрепа”. Говори се Размиващо и Умилкващо за всички страни по конфликта, че ударът се “приема като част от /общите, т.е. и Русия влиза тук/ усилия за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия”. Но ударът не е точно за това, а е НАКАЗВАНЕ на сирийския режим и сирийската войска, и оттук подкрепящата ги Русия на Путин и войска, заради използваното химическо оръжие с нанесените ужасни жертви на деца. По подобен начин, след като правителството на Роналд Регйгън разбра за либийските офицери от службите за сигурност на Кадафи организирали през 1986 г. взрива в Онази Дискотека в /Западен/ Берлин, убил американски военни в нея, подкара самолетоносачае до брега и го Бомбардира (http://bit.ly/1rcdske).
  Това е нашето българско мнение и съюзническо отношение – ТУРИ МУ ПЕПЕЛ.
  Нормални страни вече заявиха ПОДКРЕПА на удара, веднага след него, основно такива от Европа. Да не говорим за арабски страни, където вече кръстиха президента “Абу Иванка Ал-Американи, известен още като Тръмп” – “Бащата на Иванка, Американеца”: http://www.bbc.com/news/blogs-trending-39526653
  1 0 0 0 години да минат още, ще си останем БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И БЕЗ САМОЧУВСТВИЕ! Което само използват пияните казаци. А американците просто си траят и ни оставят, понеже мислят, че сме Нормални, и сами ще се нагласим според Нормалните правила в живота, тъй като те са и Естествени за всеки – човек и народ.
  Радев може да подготви котка за подарък за Путин: http://bit.ly/2nVxZdS
  “Къде си, Обама, върни се!”: http://bit.ly/2o9aDlD
  “Томахавките на Тръмп”: http://bit.ly/2oPkO1O
  http://bit.ly/2npp2wX

 6. За сметка на това пък нямаше никакво снишаване от страна на генерал Рядавой, когато със скрити ходове се опита да ОДРЕЖЕ конституционните избирателни права на всички български граждани, много от тях и американски и канадски граждани, които с данъците отчислени от заплатите им поддържат точно тези Томахавки които се ствариха по Разсада на Ассада, малко след като рашъните се изнесоха по тревога от летището, може би тъкмо докато твареха новата партида бомби със зарин предначени за тези, които не искат да живеят по Асадски и по Путлериски. Некой генерал от Космически войски сигурно е съжалявал, че не може да гръмне една такава и в Петърбургското метро за всеобща уплаха на опозицията и непослушните КРЯСКАЩИ младежи, които скоро ще окачат двете джуджета като маратонки на жицити

 7. LiliPutin, don’t fuck with America!
  President Radev, don’t fuck with US sanctions on Russia!

 8. Нека Йосиф Кобзон да им попее: “Преди гАдини, кАгАтo рАкенд рАла беше мулат…”

 9. Абсолютно вярно. Бежанската криза и националната сигурност на България са оставени отново в ръцете на Москва. Аз не съм гласувала нито за този президент, нито за бъдещия премиер. Позорно и злепоставящо ни е поведението на българските политици в този тест за цивилизованост.

 10. Много смешни снимки. И ние се смеем,защото друго не ни остава.
  Всички знаем веселякът Тодор Живков до какво светло бъдеще ни беше подбрал цели 45 години. Развито социалистическо общество,нов социалистически човек,благоденствие и т.н.
  Сега се вижда до какво ни доведе през тези социалистически години.
  Едно е сигурно – другите две смеещи се персони ще властват само днес. Те за светло бъдеще даже не смеят да лъжат.

 11. Пак за Великите руски противосамолетни ракети и руски самолети-Бръкми – Любимите на Радев и Боко:
  Повторението чрез ТомаГавки днес на стара картинка никак не е случайно!:
  През 1982 г., в Ливанската война, проклетите евреи-ционисти нападат по въздуха долината Бекаа, къдета са разположени големи братски сили на Асад от Сирия, клиент на още по-братската Москва, напълнила го с оръжие. Въздушната си операция те кръщават “Попово прасе”, защото в долината са “заровени” такива хиляди сирийски (руски) хвърчащи оръжия, с които могат да ги гръмнат като долетят. Има и много руски военни съветници, като сега в Сирия.
  Участват с 90 израелски (американски) самолети, разни Еф-ове, и няколко дистанционни дрончета. Отсреща сирийците са със 100 миг-ове и 30 ракетни батальона.
  Резултат, за 2 (два) часа: Еврейските съюзници на империализма се завръщат с 1 (един) повреден самолет и без поне 1 дрон свален. Сирийско-руските сили остават със загуби: 85 (осем пет) самолети свалени и Всичките 30 батальони, което означава десетки пускови инсталации и стотици ракети, направени на прах и пух.
  Който не верва, да отиде и да пита: http://bit.ly/2obVXUK

  Руският посланик в ООН (на мястото на отровения Чуркин) си закрива ушите да не слуша критиките на Целия Нормален Свят срещу Русия заради режима на Асад и химическата атака: http://bit.ly/2nVGMMI

 12. Ангела Меркел: “Разговарях с президента на Франция и премиера на Италия по американския целенасочен, основателен ракетен удар и изразявам становище, че Асад носи пълната отговорност за така получилото се развитие на нещата”.
  http://www.hindustantimes.com/world-news/assad-bears-sole-responsibility-for-us-strike-say-merkel-and-hollande/story-QvnummmXg74LS0CD2sN2XM.html

 13. Тази сутрин Бойко Ноев беше много смешен с твърдението си , че Тръмп посто “Туитнал” атаката срещу Сирия ( е така завалията Тръмп , гледайки телевизия , много се възмутил от химическата атака и без каквито и да е доказателства наредил на армията да изстрелят 59 ракети за кеф ) …. абе Ноев , креатуро руска , я да видиме сега какво ще стане с бежанския поток ? Щото се запролети и почнаха химическите атаки , а както е известно те са по-голям катализатор на бежански вълни от конвенционалните сражения . Доналд Тръмп действа адекватно

 14. „Снишаването на президентския самолет на завет зад ведомствения ход обаче не може да остане незабелязано нито от съюзниците, нито от будната част от българската аудитория…“

  За съюзниците не знам, но аз лично бях дълбоко изумен от категоричността на изявлението! Идеше ми да наметна европейското знаме и да хукна да скандирам пред министерството. После съобразих, че може да стана за смях, когато се окаже, че някой чиновник-родоотстъпник с престъпна ръка е заличил последното изречение, чиято липса всъщност ме потресе – нещо от сорта на „Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо прекратяване на военните действия и полагане на градивни усилия за мирното урегулиране на сирийския, кримския, …. а бе изобщо на всички разпалени или поддържани от РФ конфликти“

 15. Гледам ги тия тримцата политически клоуни въжеиграчи,царе на нищоправенето и си мисля не са си само лика-прилика,ами и отгоре.Като сиамски близнаци.Природата си знае работата.В случая не само визуално,а и на ментално ниво.Съзерцавам този “триумвират’с неописуемо отвращение-абе пасват си,мязат си,всеки си е на мерил еша.Единствено от царуването на правешкото нищожество Тато Кратуньо липсват до “светлия’му лик “незабравимите”портрети на бандитското му обкръжение с неповторимо интелигентни имена,дълбоко “одухотворените”Мирчо,Мако,Дако,Тако,Цола,Дража,Митка,Пенчо…Да спра до тук,че ще си докарам киселини в стомаха.Сещам се също така как в началните класове по литература ни караха да правим преразказ по картина и,отново поглеждайки снимките на тези духовни лилипути,си мисля,че какво толкова да опиша и рискувам да получа двойка.Все пак се изкушавам да се пробвам.Поглед(и на тримцата) нагъл,лукавоприсмехулноциничен ала Андрешко.Високоинтелигентно излъчване и одухотвореност,мязащи на бостанско плашило.Горда и непоклатима осанка на теле в железница.Верноподаническа,кремълскоугодническа усмивка.Не им се вижда торса,но бас ловя,че са се изпедепцали в неповторима коленнопреклонна чупка от кръста надолу.Изящни черепи на австралопитек,недвусмислено доказващи наличието на две мозъчни гънки(общо сбором и за тримцата).Такава отчайваща духовна нищета,безличие и плесеннонафталинена безполезност лъха от тези снимки.Отврат и потрес!Използвайки моралнооценъчната система на добрия войник Швейк,обобщавам вкратце:”ЕТО ТАКИВА ГОВЕДА СЕ РАЖДАТ И ЖИВЕЯТ ПОД СЛЪНЦЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ!”
  И възниква в крайна сметка горчивият въпрос-заключение.Те се раждат,ама КОЙ си ги харесва,гласува за тях,избира ги начело да управляват държавата,радва им се,кефи им се,празнува изборните им победи неистово,гръмко,с истеричен възторг,сякаш става въпрос за спечелен от тях футболен мач отприщил най-низки страсти и желания.Определено и Господ не би могъл да ни даде смислен отговор на подобен чисто български феномен.Така е то!
  Прочее,допълвайки великия Ботев(“Свободата не ще Екзарх,иска Караджата!”)съм радетел за безусловна подкрепа на Нова Република.Борбата(трябва да)продължава!

 16. Нарича се конвергентна еволюция: сходните условия на средата (през 1944-1960 и сега) изкарва на преден план сходни помияри.

  Освен ако реално не се окажат роднини, де. Има доста полуанекдотични спекулации в интернет, а трябва да се признае, че прилика наистина има.

 17. Ще ми бъде много интересно,каква е реакцията на Българското Тръмп общество.

 18. Не съм специалист по Близкия Изток, но безсмислеността (дори тактическа) на използването в този случай на зарин от Башар Асад е вопиюща. По тази причина не изключвам и да не е виновен. И тук е най-сладкото – репутацията на Асад и Путин е такава, че никой не им вярва или по-точно всеки може да се направи, че не им вярва, без ни най-малко неговата репутация да пострада от това. Ефектът на Лъжливото овчарче е безмилостен!

 19. От (не)развитието на комунистическа България може да се направи извода,че тя,Българията е най-демократичната страна в света.
  Защо ли?-ами защото нейните държавници са измамници,циници,крадци и мръсници,от което следва че българското население е най-демократичното и толерантното,щом ато съвсем дисциплинаирано ги збира.

  Втория фактор е,че само българските държавници в света служат преди всичко на чужда държава-Русия.

  Третия фактор е,че само в държавата на мръсниците и наивници има верига от символи на чуждата агресия и окупация.

  Четвъртия фактор е ,че само в България съществува (не) национално движения “Русофили” преклонение към тази държава-Русията,верно това е комунстическо крило в компартията,но едва ли има български комунист,който не е пристастен към Русия.

  Изовда на колегата Илиев напълно се покрива с моето твърдение.

  Говеждото население беше “втечнено” по съответния познат научен способ и сега е постговеждо.

  Илиев,прав си братко,няма какво да ти добавя…..

 20. копие,щеше да е перфектен за Вършавският договор,но какво да се прави като някои избиратели не са излизали от него

 21. Винету и пильотчика просто спазват рублофилската гледна точка, която се поддържа най-много в “медиите” в НРБ. Тъкмо “медиите” не правят необходимото за формиране на общественото мнение срещу войната в Сирия като цяло, и отделно срещу военните престъпления на примитивният режим на Асад , конкретно!
  Нали преди 5 години бареков и неговата телевизия отидоха в Сирия да правят пропаганда на путлер и терористическите му СЪЮЗНИЦИ от Хизбуллах и Асад, наред със ИСЛЯМИСТКИ Иран и “неустановените” бандитски главорези от шиитският башибозук шаббиха , събран от Ирак, Пакистан, Афганистан , подпомогнати от “революционните” палестински БАНДИТИ и другите лево-десни платени путлерастки изроди от целия свят и Европа.
  И по времето на войните в Югославия се търсеше и “гледната точка” на военните престъпници от режима на Милошевич, който се подкрепяше от Елцин -предшественика на Путлер.
  И не мога да разбера тая шизофренична престъпна шайка , начело с Путлер, която уж казваче разпадането на СССР е най-голямата “трагедия”, а в същото време всички путлерастки бандити около Путлер дължат своите постове и назначания тъкмо на Елцин, който разруши СССР, заради собствената си власт и обогатяване. От една страна Путлер позволи на Елцин да си запази “придобитото” по време на президентстването му, а от друга страна тъкмо Елцин разруши СССР ,за който Путлер уж най-много съжалява?!?!?
  Това показва доколко всъщност Путлер и неговите платени рублоядци съжаляват за разпадането на СССР и НРБ! Заради собствените си постове,лична корупция и ограбване, които дължат тъкмо на Елцин , който ги назначи в замяна не тяхната лоялност към него – фактическият разрушител на “най-милото” им – СССР, СИВ и НРБ!

 22. Ще се противопоставя на тези,които смятат,че има т.нар. “обществено менние”,което означава колективно.Това е рецидив от комунистическата пропаганда за “единството на народа” в името на Партията и Социализма.

  Моето мнение се потвърждава поне според мен от принципипните основи на сайта.Да вземем за пореден път снимката горе-вдясно.Тя стои вече няколко години и е несъмнено важен въпрос за България и българчетата….Та какво е “общественото мнение” към нея и ослепителната светлина на лъжата и покварата?
  Няма абсолютно нищо подобно,така нареченото “обшество” не изразява свое мнение,не се готви и да изрази….Тишина и счастие за говедата под слънецето на руските окупатори.

 23. Първите жертви на комунизма са семейството на Маркс

  Карл Маркс е бил наркозависим, пристрастен към опиума. Бил е баща на седем законни деца от съпругата му Джени и едно незаконно дете (Фреди, от домашната прислужница на Джени). Четири от законните умират, докато са още малки, според повечето изследователи – от недохранване. Но бащата – Карл Маркс, отказва да работи и да се грижи за семейството си. По цял ден чете книги, изследва разни неща и събира материали за неговата „велика“ теория. Две от трите му дъщери по-късно се самоубиват, едната от които(Лора)- заедно с мъжа си (френски социалист). Лора и французинът-социалист са имали три деца, всички от които умират малки; след като Лора и мъжа ѝ изхарчват всички пари, които са имали, но отказващи да работят и да се прехранват, се самоубиват заедно поради липсата на смисъл на живота им.

  Най-малката дъщеря, Елеанор, е емоционално осакатена за цял живот от баща си Карл Маркс. След смъртта му се жени за психопат-социалист, който изхранва за години, след което ПО НЕГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ се самоубива!

  Джени, третата от оцелелите три дъщери, също се жени за французин-социалист. Умира от туберкулоза на 39 г.

 24. Няма ли някой, който да направи видеофилм по книгите на Иво Инджев, за цената, възлизаща на милиарди, на течната дружба с путин от българските мекерета.Тогава ефекта ще е огромен, колкото е огромен и грабежа. Финансирането може да стане от нас, читателите на блога.Резиденцията на доган в парк Росенец, не отстъпва на тази на Медведев,ятите също,а въоръжената охрана?!За Лукойл да не говорим.А липсата на друг източник на газ, откровено съботиран от боко и подобните му.

 25. Господа вие си ги избрахте и призидент и примиер, и като ги гледате на снимките до този който до 89-та година мачкаше Българския народ. Те ще продължат неговото дело и в сегашно време! Не е случайна тяхната прилика а и работа та нали те изповядат една и съща вяря и идея само че под прекритието на демокрацията- но пак по руски маниер. Само че на тях няма да има кой да им кърпи чорапите като на тяхния кумир.IIC…..oIL.

 26. Тези тримата, сякаш една майка ги е раждала! С еднакви гадни, мазни и угоднически физиономии! Но в определени моменти и срещу определени хора, тези физиономии се превръщат в злобни, грозни и хищнически такива!

 27. Най-вероятно Радев не знае какво да каже – не са му дали разрешение от Кремъл! А и едва ли ще знае какво да каже и след като му дадат разрешение – просто ще прочете или повтори текста, който ще го накарат да наизусти, но написан от русолюбците, подлоги на съветските мераци на лилиПутин-ката.

 28. При ето такива рекламни “факти”, фуражката е обяснимо да се снишава:

  “На Камчия очакват двойно повече туристи | Новини

  В Санаторно-оздравителния комплекс (СОК) „Камчия“ очакват двойно повече чужди туристи през предстоящия летен сезон. Това стана ясно по време на среща в Камчия на министъра на туризма Стела Балтова с изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова.

  “Очакванията са да бъдат реализирани 320 000 нощувки. До момента имаме резервации за 160 000 нощувки за предстоящия летен сезон”, обяви Станка Шопова.

  Тя допълни, че приемат вече туристи и от други региони на Русия, а не само от Москва. Работи се с руски и български туроператори. Започнали са да приемат гости и от други държави. През 2016 г. са посрещнали туристи от 66 страни.

  “СОК „Камчия“ предлага изучаване на руски и английски език за деца. Дори има интерес от Китай за обучения на деца, които да идват в Камчия”, обясни още Шопова.

  Регистрирано е средно училище до 12 клас, което е с лиценз от Министерството на образованието и науката.

  “Интересът на туристите вече е насочен към получаване на нови знания. Това се търси на международните пазари и това показа участието на България на туристическата борса в Москва”, отбеляза министър Балтова.

  СОК „Камчия“ предлага лятна експедиция по програма „Интеркосмос сега“, която обучава децата за космоса. Лектор е българският космонавт Красимир Стоянов. Гостуват още първият български космонавт Георги Иванов, руският Павел Виноградов, унгарският Берталан Фаркаш, румънският Думитру Прунариу и дори инструкторът на Юрий Гагарин – Йосиф Давидов.

  Комплексът е еднолично акционерно дружество, собственост на Правителството на град Москва.”

  БЕЗ КОМЕНТАР!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.