ТВ пералните у нас перат най-добре червено-кафяви петна

Ако някой гледа повече телевизия от мен, да каже, дали греша. Но от моите скромни наблюдения стигам до извода, че някаква (не)видима сила ( не е ли странно да се вижда, каквато е целта на телевиденията, но уж да не се вижда какво има на заден план), каквато са нашенските телевизии, са запретнали полите, нагазили са в мейнстрима и перат биографии на някои от най-оцапаните персони, символизиращи прихода. Аз така си го наричам: прихода. Пък вие ме коригирайте, ако искате.

За телевизионната центрофуга, която завъртя образа на Сидеров в пералнята си  за изчистване на неговото кафяво зацапване като носител на червено-синьо-бялото знаме на евразийството в България, няма да си хабя клавиатура с цитати. Фактите са толкова крещящи, че и ослепените по византийско-руско почин български пленници на московската пропаганда го забелязват с ушите си от неговите шепнещи до мяукащо скимтене напоследък интервюта.

За рекордно кратък срок Сидеров е прероден във вакло агънце ( направо в символ на невинността в политиката поради битови причини) от телевизиите, които се надпреварват да го карат да блее жално и изобилно като противовес на собствения му вълчи нрав, демонстриран толкова години досега в битността му на знаменосец на евразйската агресивност в българската политика.

Че телевизиите не са сами в този процес на избелване- а и че са производна на политиката, която диктува тази необходимост, става ясно от поредицата изказвания на върховни политически победители, които смятат да си управляват заедно със Сидеров. Най-напред Цветан Цветанов се застъпи като кръстник на Сидеровото прераждане в безопасен, направо тревопасен хищник, като подкрепи телевизионната версия на самия Сидеров, според която е минал под дъгата  и на политическа диета поради факта, че е станал баща.

Бащата на финансовата политика на ГЕРБ Владислав Горанов се присъедини към същото тълкувание на чудото, заявявайки пак по телевизионна линия, че невероятната метаморфоза ( да не се бърка с метамфетамините) на Сидеров се дължи на бащинството му.  Какво единство ( “творчество и красота”, както би казала др. Людмила Живкова, дъщеря на  Тодор Живков, кумир на Бойко Борисов)!

Казано в скоби: въздържам се (напоследък) от затормозяване на читателя с линкове, които да илюстрират тезата ми. Причината е изобилието на доказателствата, които всеки читател ( щом чете този текст) може да провери.

Телевизионните перални обаче въртят не само това кафеникаво бельо, оказало се чисто ново за нуждите на коалиционната политика на задаващата се рециклирана власт на Борисов. Упорито центруфигират носталгията и по семейство Живкови, което “малко” се беше поизложило в лицето на по-консервативните българи поради просташките изпълнения на издънката на правешката династия Тодор Славков, готов винаги да си покаже “оная работа” в състояние на голям, спонсориран от малкия екран запой.

Славков, досущ като Сидеров, също бил преживял прераждане в поведението си. Вече не близвал, не изневерявал ( и не си показва оная работа по телевизора при първа възможност, както правеше и младият Сидеров още преди четвърт век, позирайки за едно списание срещу доста доста по-малък хонорар от Малък Тошко в тлевизионните реалита). Показват ни го вече като голяма, чисто нова работа. И как е станало това? Ами по същия начин като при Сидеров. Вече бил баща и се променил.

Някой да има нещо против катарзиса? Никой не вдига ръка?

Ок. Разбрах. Явно нещо греша. извинявайте за горния текст. Забравете ( какви са ги вършили и ) какво съм написал

Приятно гледане, слушане и послушание.

23 мнения за “ТВ пералните у нас перат най-добре червено-кафяви петна”

 1. Здравейте г-н Инджев
  Възхитен съм от вашия точен, ясен и разбираем изказ по най- различни злободневни въпроси.
  Сигурен съм, че имаме и други български журналисти със способности като вашите, но мълчанието им, недомлъвките им и заобикалките им се дължат на техния страх да не загубят подхвърленото им кокалче във вид на заплатка.
  С уважение към вас и такива като вас.

 2. Така е в нашата абсурдна страна. “Честните правят на луди”, а лудите се прераждат. Прераждат се в божи кравици,народолюбители,всеотдайни бащи на род и родина и света вода ненапита.
  Наскоро ни светнаха по телевизията жилището на новия Сидеров.Видяха се само един салон със фитнес-уреди и боксов чувал,който заместваше обекта на патриотичната ямручна ярост на народния трибун.
  На този фон идилично бяха показани новата му млада жена и атакисткото им производство.
  Уж показват жилището му,а друго не се видя. Демек,защо трябва да се види завидния резултат от борбите на патриота,който “душа дава …,но не своята душа,брате..”.Спирам до тук.Другото вече е казано.
  Телесериалите ще продължат.Със сигурност.

 3. На телевизора всичко е възможно! Телевизионните факири получиха своята власт над впрегнатите в земни грижи човешки роби и прелюбодействаха с нея. Но всеки си плаща, колкото и да се крие.

  В истинския живот, всички ходим пред очите на Чистия и Светъл Създател и Бог син Христос!
  Не ми вярвате, защото материалните ви очи не са ги виждали?? Тогава проблема е изцяло ваш, защото сте затворили очите на мъдростта!! А тях ги отваря само Господ, когато види, че има смисъл!!

 4. Иво, не гледам българска телЕвизия, даже когато посещавам България. Но явно телЕвиденията и повечето политически партии там се въртят в един омагьосан кръг. Все се мъчат да правят нови бардаци със същите стари перачки (като говорим за пране, де).

 5. След дъжд – кЪчулка:
  Радан: “Безумие е, че разпиляхме десния вот”:
  кънев-безумие-е-че-разпиляхме-десния-вот-1647.html

 6. За Сидеров е ясно- рециклират го, и му правят политическата репутация поносима за спешните нужди на коалиционното правителство.

  А за малък Тошко, май пак има идея да го използват като политическо лице. Прилича частично на Радев (не е професионален политик) и на Борисов (квартален бабаитлък). Но ако се опитат да свирят на тази носталгична нота по времето на Тато ще сбъркат. Може само да им стискаме палци да опитат. Едно е фриволна риалити “звезда”, друго политик. Този няма един ден трудов стаж, а около Борисов бе изградена цяла легенда (създал охранителна фирма, спортен шампион, кариера в МВР и т.н.). За Тошко вече няма ход в тази посока. Прекалено се е афиширал вече за “бохем” и миналото на неосъждан, но сериозно подозиран в изнасилване също е живо. Даже и за стандартите на БСП е в повечко. А като проект извън БСП е безсмислен, непривлекателен за дясното, и може само да фрагментира лявото.

 7. Капанът щракна и сега се готвят да векуват. Надеждата ми е по-бързо да се разпадне русия.

 8. Предлагам да се направи преброяване колко пъти г-н Сидеров си смени боята от 90те години насам.

 9. Пак иде реч за телевизия но по на изток. Авторката на цитираният по-долу анализ е върло одиозно. Но фактите и числата са страховити. И никак няма да се харесат на героите от поредната брилянтна статия на Стопанинът на БЛОГА НИ.

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/04/08/72085-konets-televizora

 10. Много бързо “забравиха”, когато ениешпиц командите на Болен сваляха, тъпчеха, поругаваха и палеха знамето на ЕС и когато при изпълнение на химна на ЕС, демостративно реагираха с пренебрежение! Да не говорим за хулиганските (бих казал вандаелски)прояви на Болен, за които има съдебни присъди и “самопризнания” (за да не получи ефективна присъда) дори и от нашия компроментиран съд! Тези “лица” (или мутри) ще представят лицето на България пред Европа и света! Може би се връщаме към определението (според теоритиците на БСП и БКП), монархо-фашизъм!

 11. Точно заради подобни “гости” в студията на телевизорите (които са си у дома там!) не гледам вече българска телевизия! Никоя! Служителите на тези пропагандни машини не заслужават грам доверие! Би трябвало да имат малко повечко съвест. Прехраната си човек може да изкарва И с честен труд!

 12. За другаря Радев, п/резидент на народната република:
  Руските контейнери за химическо оръжие (отровни газове) на летището в Сирия, разрушено от американските томахавки (на Тръмп):
  http://ic.pics.livejournal.com/andreistp/13279564/1205521/1205521_800.jpg
  http://tyler78.livejournal.com/771589.html
  Разрушенията на сирийското летище:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4392240/Syrian-warplanes-air-base-hit-missiles.html

 13. “Сидеров” е проект на ДС, съвместно с КГБ, още преди 1989 г., замислен:
  – да се вклини в опозицията на комунизма, преструвайки се на син;,
  – да налепи като мухоловка лапни-мухи по себе си, повярвали му (като Тренчев, че е син профсъюз, Фори светулков, че е син поп, и т.н.);
  – да стане шеф на вестник “Демокрация” като уж прозападен човек (където още отначало Енчо Мутафов също бе човек на ДС, първият й редактор);
  – заедно с Румен Воденичаров да организират паралелно “Независимо дружество за права на човека”, за да пресушат истинското дружество на Илия Минев и го затрият;
  – да разбива опозицията колкото може повече;
  – да създаде с помощ от Русия чрез руското посолство партия Атака (заради което бяха изгонени от посолството двама помагащи “дипломати” по времето на Иван Костов);
  – да се прави на голям автор и литератор, пише статии и книги с Титаничната Си Мисъл, които да обземат примитивния дух и създават последователи;
  – и т.н.
  Както се вижда, Титаничните задачи съответстват на руския проект, заради което досието му е в Русия, където е награждаван с тиквени медали. Но пък не е обявяван тук за ченге, за разлика от други “осветени”, вместо ВСИЧКИ ДА БЪДАТ ИЗОБЛИЧЕНИ И ЛУСТРИРАНИ, и продължава в същия дух, докато мнозина си мислят, че не е ченге. С една дума, обявяването на такива става по съвсем субективни критерии и само малък процент от тях.
  Едно Тъпо червено-националистическо Копеле, но Вярно на съветско-руската кауза и тукашните й слуги.

 14. Да бяше само препирането на биографии, да го разбере човек. Каква пералня на пари са телевизиите, само погледнете какви лотарии, тото и какви ли не милиони се раздават. Държи ли някой сметка какви и колко пари се разиграват? Някъде мярнах в нета, че Нова телевизия е на тезгяха за продан. Да очакваме ли, че скоро ще стане руска тази телевизия?
  На всички пожелавам светли празници!

 15. Думата ПРИХОД е поредната точна квалификация на комунистическата пропаганда от комунистическа диктатура,до демократически комунизъм.

  Това всъщност е същността на новата линия на ПРАТИЯТА. В тази линия ,по-скоро в това трасе попада и водещата партия ГЕРБ,която е също комунистическа,но простотията не иска да разбере истината.

  Смущаващото е че населението вече е угаснало психически и никаква истина и морал не го интересува.
  Тотална депресия и деградация,нечувана,невиждана ,неусещаща се….
  Населението се дави и не усеща че водите на комунистическо-проруската пропаганда го задушава,дори обратното,влива при потъването си последни количества на безпочвени надежди….

  В тази ситуация ,как се намират сили у това неселение да се занимава с Руски императори отпреди повече от век.Да,Александър-Втори има несъмнена роля в българската история,но не сега е момента да му се вдигат статуи,ами комунистите да бяха изчакали още един век…
  Понеже е непролично да се величае съветския комунизъм,вместо него се имплементира Руския империализъм.

  Какво ли още ще последва ,а че ще има и други простотии,в това не бива никой да се съмнява.

 16. Доналд Тръмп е направил посещението на шефа на Китай Си да бъде в частната си резиденцията във Флорида, където са се срещнали и двете семейства, 100 стаи на 10 декара площ. Такова уважение няма към другаря Путин както се вижда досега и той вече пикае газ (не от неговата). По време на обяда в резиденцията, внучетата на Тръмп са пяли на Си песен на мандарински език – най-много говореният език на планетата – и всички са останали много радостни. Такова уважение и близост към Путин също няма. И трето, по време на посещението, като са заудряли американските томаГавки, Си е изразил разбиране, че “те са в отговор на смъртта на толкова много деца от използваното от Сирия химическо оръжие”. Такова отношение Путин не показва, а се гняви като червен дявол.
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/08/2950401_vnuchkata_na_trump_pia_na_si_dzipin_na_kitaiski_video/
  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/07/us-strikes-syria-tensions-rise-russia-warns-damage-ties-washington/
  Китайската политика към Сирия, разбира се, няма да се промени и ще продължи да подркрепя Асад заедно с Русия, но случките във Флорида са повече от показателни за Американското Отношение към Русия и голямото очакване от Кремъл (и Петата Колона тук) да Не Бъде така и Тръмп да бъде един руски Полезен Идиот.
  Поради това, т.нар. Тръмп-общество у нас могат да се целунат всинца отзад и продължават да си въртят кухите глави защо се получава така? Създадени бяха като група по препоръка на Кремъл и КГБ да обслужват руски интереси, без да имат никаква представа какво е Америка и Американската Идея въобще, а всичко се получава обратното. Сега са се умълчали и оклюмали, като прани гащи със сирийска химическа киселина.
  Поредно неразбиране на хода на историята и Поредно заставане напреки на нея.
  Както от 1848 г. с оня червено-кървава манифест, 1917 г. “революцията” в същия цвят, продължаваща да дави демокрацията в Русия до днес, 1944 г. и всичко останало, правено от тях, достойно единствено да отиде за ЧЕРВЕН БОКЛУК!

 17. Погледнах няколко пъти т.нар, “джурналист” Хакимян по БАШАР-ТВ(бТВ) днес. НяКОЙ казваше ,че ходил да пислужва от време на време и в кафявата на цвят и мирис Альфа на Сидеров. Явно рублите от БАШАР-ТВ не му стигат и ходи да рублоядства и в атакисткият коптор на рублоядската пропагадност?!? Но колкото повече, толкова повече! Нали!
  Та днес тоя наследник на Бареков в бТВ си заслужи премиалните рубли от гасударите си. Той бепе поканил не един, не двама, а цели трима икспьерти ,които са на пуълеристка служба. Първо беше един асадистки храненик на путлерастка служба, който твърди ,че Асад бил “легитимният” управник на Сирия , от която тоя т.нар. икспьерт се върнал наскоро, където бил на рублоядско-баасистка “командировка”! Сякаш не е “чувал”, че Башаровци не са вдигнали ИЗВЪНРЕДНОТО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, с което завзеха с преврат през 1962г.. Според тоя икспьерт 55(ПЕТДЕСТ и ПЕТ!!!)години военна хунта правят Асад “легитимен”?!?!? Това може да го измисли само некой наистина гольЕм икспьерт!
  Втори беше Калфин , той пък каза че сме били “ястерби”, защото без да има “доказателства” сме приели , че Асад е използвал химическо оръжие?!?!? Тук нема какво да се каже, освен че такъв рублояд е бил назначен за външен министър без да има някаква икспьертност за такава работа. Още повече ,че Асад документирано е извършил над 150 химически атаки с варелни бомби. Но такива икспьерти като Калфим няма откъде да го знаят, аи не ги интересува. Те са “квалифицирани” в рублоядството, и зарди това са назначени от гасударите си.
  А третият икспьерт беше Йовчев , министър на Олигархски,и икспьерт от библиотекарската “школа” на КДС и КГБ. Ето такива икспьерти си беше поканил Хакимян днес. Дори и джурналист ,като Бареков не е достигал такива “висоти” в икспьертността си в обслужването на гасударите на БАШАР-ТВ , като него. Но Хакимян за това е назначен. Нема да се дава на някакъв си Бареков, нали!

 18. До AWACS
  Къде виждате тук грешката на г-н Кънев, За това че десните се явиха в три листи “заслуга” имат кремълските проекти . Ето ви точния цитат ,а вие цитирате заглавие то:Класическото дясно се явихме с три листи. Това беше абсолютно политическо безумие“, призна Радан Кънев, председател на ДСБ в оставка.
  П. П . Въпреки че и горния цитат изваден от контекста си губи смисъла понякога. Изборите (правилното е театъра) доказаха че политиците които могат да бъдат достойни са твърде малко и че системата работи на максимум да ги изчегърта дори и извън властта.

 19. Като судент въпросният външен министър търгуваше с контрабандни златни синджирчета,сърчица,котвички,кръстчета.Знаем го и помним.

 20. Господин Инджев, освен новините, други предавания по българските телевзии могат да ме заставят да гледам само с опрян на тила пистолет – дотолкова са ми ОТВРАТИТЕЛНИ!
  Но се питам -Вас не – как тези хора гледат децата си в очите…

 21. Така е, г-жо Симеонова. И аз съм на същото мнение. Повечето родни предавания не стават за нищо, просто запълват ефирно време. Има отделни, които от време на време заслужават внимание, но като цяло положението е доста трагично. И всичките тези турски и индийски сериали – телевизиите, освен изпиране на един или друг образ, явно имат и функция за устойчиво затъпяване на населението. Аз няколко дни почти не гледам телевизия и се чувствам много по-добре.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.