Г-жа Фиданкова в услужливото медийно огледало

Как Йорданка Фандъкова се крепи на върха на столично-националната любов толкова години? Да сте чували и виждали опити да бъде подлагаган на критичен поглед нейният системно граден от медиите образ на грижовна майка, бореща се всеотдайно за благото на българската столица и нейните посетители ?

Газейки от канал в канал в търсене на илюстрация на известните ми от сайтовете новини,  попаднах на нахална политическа реклама, маскирана като “позитивна новина”. Изобщо не беше обявена като “платена реклама” , каквато изглеждаше ( а плащанията на подобен род реклами обикновено са част от пакет спазарени условия за дългосрочно “сътрудничество”).

В рамките на чиста пропагандна акция за избелване на и без това обгрижваната визия на Фандъкова, тя беше показана да заявява в неделната сутрин, че е много загрижена за чистия въздух в София и областта. Дърветата пречистват най-добре въздуха, осведоми ни тя за ползата от храненето в борбата с глада.

Позирайки с лопата сред подобни на нея залесители с бели якички, тя ни беше демонстрирана да засажда фиданки в околностите на един от най- замърсените градове в Европа, на който тя някак си “не е кмет”- когато става дума да понесе негативите от своите (без)действия. Такава статистика се появи ( за пореден път) през седмицата по отношение на поверения й едно-двумилионен град, който кашля астматично мандат след мандат под нейно ръководство на върха на европейските класации по замърсяване на въздуха.

Ето защо г-жа Фиданкова ни я показаха само в контекста на мерките, които взима срещу убийствените данни на евростатистиката, без да съобщят информационния повод за отвентата й (ре)акция. Класически случай на медийно подмазвачество чрез пролетно почистване на една политическа физиономия!

Подпряна на лопатата, Фандъкова обобщи, че общината се грижи да залесява между 50 и 100 декара годишно ( уау, както казват в ЕНП), а конкретно за тази 2017-а се приедвиждат цели 53 декара да бъдат превърнати в гора. http://pik.bg/фандъкова-с-голяма-амбиция-тази-година-да-бъдат-залесени-53-декара-общински-земи-news646533.html

Както в аноноса на репортажа, така и чрез собствения й монолог в рамките на видеото, бе подчертано поне два пъти , че Фандъкова е много загрижена за чистотата на въздуха- да не би да си помислим, че ей така, най-случайно са я заснели да се разкършва за собствено здраве, а не от загриженост за нашата кашлица.

Само който не е чул новината за поредния софийски рекорд по задушаване на живеещите под похлупака на столичния смог хора, регистриран от измервателните уреди на евростатистиката, не би се досетил, че става дума за злокачествено оправдание от най-недосегаемия за критика политик в България от ерата на нейния ментор Бойко Борисов. Така се става Номер едно в класация на политотличниците на нашенските политбукмейкъри!

За мащаба на измамата с “добрата новина” за залесяването на “цели” 53 декара става ясно от една “контрановина” от същия ден , която едва ли  ще накара Фандъкова да се оправдава пред камерите така, както се хвали с “успеха” от планираното залесяване на 53 декара. Незаконна сеч в околностите на София е унищожила за броени дни ( ако не и часове- разследващите мълчат) повече от три пъти повече дървета ( факт, а не намерение), от онези, които Фандъкова ни обещава да бъдат засадени за година. https://www.actualno.com/sofia/nezakonna-sech-unishtoji-180-dekara-gora-kraj-sofija-news_604772.html

Повтараям, говорим за три към едно съотношение на отделно реално регистрирно, консумирано злодеяние спрямо обещанията на Фандъкова за евентуално благодеяние за подсилване на белите дробове на столицата в рамките на цялата година. При това незаконната сеч, регистрирана в случая, най-вероятно е само детайл от истинската картина.  Което е представително за съотношението на истината спрямо измамата, с помощта на която медиите крепят на власт гражданите за евразийско разнебитване на България.

10 мнения за “Г-жа Фиданкова в услужливото медийно огледало”

 1. Всъбота се е провел ленински съботник в Москва,да очакваме и тук,а така също самооблагане и ергенски данък,все пак има демографска криза…

 2. Фандъкова и ГЕРБ са пряко отговорни за наказателната процедура от ЕС с/у България за мръсен въздух+НЕзакриването на тецовете на Ковачки. Когато платят глобата от джобовете си могат да “имат очи” за каквото и да е

 3. Фандъчката е огромен балон обгрижван до степен за нея да се говори по ТалАвизии, радия, “популярни” сайтове, печат кат за мъртъвци. Или добро или нищо. Надминала е отдавна нивото си на некомпетентност, с “пъти, пъти повече”, това по ментора й баце. И резИлтатът е налице. София е най-кофтият за живеене голям град в ЕС.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Би трябвало другарката Фандъкова да плати глобата на България за замърсения въздух от джоба си! Толкова години има(ше) възможността да си свърши кметската работа хиляди пъти, а не само на думи като ментора си – милиционерът-пожарникар Бойко. Тази жена е неадекватна и мястото й не е в кметството.

 5. Какво говори за нашата действителност – власт и общество -една учителка по руски език да е най-компетентния специалист, избран за столичен кмет?
  За властта е ясно-няма по-удобна личност,която едновременно да й служи и да заблуждава населението.
  За населението на града,като извинение може да се каже,че е силно зашеметено от мръсния въздух,кой го задушава отвсякъде.

 6. Пак си дойдохме на думата че кучето е заровено в ПРАВОСЪДИЕ, ПОЛИЦИЯ, МЕДИИ. И няма какво да приказват някои че и в другите държави няма ред( изключвам русия ). Ако не беше горната статия въобще нямаше и да чуя за тази незаконна сеч. И сега споменатите институции ще се заемат с важната задача за потулване. А хората ще бъдат все повече разделяни защото участниците (дървосекачи, превозвачи, заетите в преработката и пласмента ще получат средства за преживяване. Ето в какъв параграф 22 се завъртаме, “благодарение” на участниците в спъването на правосъдната реформа. Ето затова трябва да продължим да подкрепяме НОВА РЕПУБЛИКА, независимо от цирка наречен ИЗБОРИ. И да осветляваме ежедневната кражба лукойл ( вече и доказана от лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА.)

 7. Фандъкова не е личност, а лице, фасада,ако щете циганин от врачанско, безработен, но с фирма или офшорка за милиони. Не, че е неграмотна, глупава или алчна. Подходяща. Така, че не я съдете, няма вина за София, която Вие СОФИЯНЦИ заслужавате, тя е кмет, която ВИЕ избрахте. Знам, че няма да реагирате-елита на нацията вкопчил се в инструмента на разпределяне на парите е твърде далеч от “”провинцията”” на все неуспяващите, наивни българчета, които много съблогъри тук, на това място наричат селяндури, с извинението за манталитет и препратки към елинпелиновия АНДРЕШКО.Няма да реагирате, защото критикувате, изваждате наяве страшни факти от ежедневието на разрушената ни почти от дъно държава,но само с приказване и умни приказки не става. Няма провинция, няма народ, има хора събрани от Бог в общонст, наречена България, която трябва да отрече племенната организация, и да използва позитивния ресурс ОБЕДИНЕНИЕ, отричащи политически реклами, съревнования в красноречие и безмислени “послания”. Това е адски трудно, затова се провалят всички партийни егоисти-трябва да родим съвременния Ботев, Левски, Стамболов. Не само да гледаме портретите им над нещастните главици на самозабравилите се.

 8. Садене на дървета. Но още не съм видял разследване колко от насадените дървета са останали ЖИВИ. Една приятелка лично спаси 2 новозасадени кестена миналото лято. Поливаше ги, защото щяха да изсъхнат. Не казвам името й, написах горното не за реклама, а за да покажа как работи общината.

 9. Така е, г-н Павлов.

  София има нужда от много повече и предимно здрави дървета. Ще си я направим най-хубавата столица на Земята (или поне на Балканите), само време ни трябва и повече далновидност на тези, които я управляват.

 10. И все пак, от доста време насам Софийска община (чийто шеф е Фандъкова) води борба за запазване на един културен паметник. Борбата е с така наречената фирма АДИС, зад която отново се появява името на Пеевски. За повече подробности вижте статията

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/03/24/2940609_v_kakvo_shte_se_prevurne_bivshoto_iransko_posolstvo/

  където в колоната, в ляво, има и два строителни чертежа, които не следва да бъдат пренебрегвани, ако искаме да разберем цялата подлост с която си служи АДИС по случая. Като граждани, трябва все пак да се определим на чия страна сме по случая – на тази на Фандъкова или на Пеевски, т.е. за запазване на паметника или за неговото разрушаване. И нека, моля ви се не излизаме с коронния номер, че и едните и другите били еди какви си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.