Сирийски офицер говори руско-български: колко (не)интересно, нали

“Напълно” и “трийсет минути”, казва на български в репортаж на руски кореспондент на Anna News в (5:09 минута) офицер от сирийската авиационна база в Хан Шейхун, който се опитва да говори на руски език. https://www.youtube.com/watch?v=LfWcXkgyzio

Няма съмнение, че героят от руския репортаж в сирийска униформа изрича няколко думи на български, които нямат аналог в произнасянето нито в руския, нито в доста по-близкия сръбски ( с всичките му балкански варианти). Въпросът е каква е връзката на сирийския офицер с България? Дали е обучаван някога на българска земя или има роднинска връзка по българска линия, за да намесва български думи в руския ( както повечето българи, когато говорят или си мислят, че говорят руски)?

Ако в руските медии се появи българска връзка- хипотетична или не, българските медии веднага захапват стръвта и започват да навиват кордата с надежда на кукичката да се хванат колкото се може повече зрители или читатели, на които да бъде внушено, че натовска България помага на тероризма. Подразбира се, че щом на терена са открити боеприпаси с български произход, значи България е виновна. Дали наистина подли български емисари са продали нещо подобно на сирийски опозиционери или терористи, или пък те са придобили боеприпасите от арабска държава, търгуваща легално с България, няма значение. Важното е да се обслужи московската пропаганда, според която Западът ( чийто слуга в очите на Кремъл е България) заговорничи с терористите.

Когато обаче “българската връзка” говори ( буквално) сама за себе си и явно е част от руския сценарий, това не се вижда интересно на нашенците, които клечат с въдицата над бурния световен информационен океан. Което никак не чудно, щом управляващият държавата президент Радев дава тон за песен. Той се осмелява само да намеква за наличието на “друга чужда намеса” в българските избори ( освен турската), но не му е позволено да произнесе в негативен контекст думата Русия. Нещо повече, за възникналата ситуация на конфронтация между Запада и Русия на сирийското бойно поле изобщо “няма мнение”, макар да обича да се представя като “натовски генерал” ( особено в интервюта за кореспонденти от  натовски държави).

29 мнения за “Сирийски офицер говори руско-български: колко (не)интересно, нали”

 1. Само да попитам. Някой сети ли се по обилно ослюнчваната злоба на деня да коментира по родните тАлАвизии долната снимка изпусната по “невнимание” от руски телерепортаж на бастисаната военновъздушна база Хан Шейхун. Това са прословутите варели със зарин, мейд ин раша” с които е бомбардирано цивилното население в подконтролен от бунтовниците район.

  https://i0.wp.com/defence-line.org/wp-content/uploads/2017/04/1491731228.jpg

 2. ====================================================================================

  Генерал Владимир Заимов – шпионин на СССР (руски шпионин) – предател на България в полза на Москва, е осъден и разстрелян на 1 юни 1942 год.

  ====================================================================================

 3. В цялата история на третото Българско царство до ОДС с Иван Костов сме били на губещата страна.отдавна твърдя,че ако имаше далновидна българска политика отдавна трябва да заемем мястото на нестабилна и ислямизираща сеТурция,а не тайно И явно да се излагаме с подкрепа на изроди като Асад

 4. Къде ли се изпрати убеждението на “натовския “генерал”” Радев, че Тръмп щял да си делне светът на сфери на влияние и да се гушне с лилиПутин-ката. И щял (бил) да му свали (на дребосъка в Кремъл) санкциите!

  Този объркан фелдфебел с генералски лампази е толкова тих по отношение агресивното влияние на Кремъл в България и толкова гръмогласен със същата активност от страна на Ердоган. Суфльорите му са го инструктирали достатъчно за да знае кога да си затваря устата!

 5. Думата, дума отваря. Да ви светна как във Франция в заключителната фаза на предизборната кампания-2 седмици преди вота, сиреч от днес, 10 април, от 0,00 часа времето посветено на всички кандидати по телевизията и радиото-11 на брой е абсолютно по-равно. До секундата. А сега си представете ако у нас преди президентските избори се процедираще по горната схема. Дали кандидат-президента-слънце Трайчо Трайков щеше да се задоволи с мизерните, малко над 200 хиляди гласа. Дълбоко се съмнявам. А при наличия на диспути, както е тук, абсолютно за всички, къде отиваме. Нали лъска на мига за всеки и най-малко съмняващ в опаковката в която се предлага стоката пълната безпомощност на военният пенсионер Хвърчилков, на Аецка цачева, на мутрата МаГарешки, на шопаря каракачанов и последният да затвори вратата.
  ДА, ама НЕ!

 6. Български патрЕот на рУска служба – ударен с tomahawk по носа.

 7. Явно са учили руски в Долна Митрополия… до 90те години имаше чуждестранни студенти и там

 8. “Томаховките” макар и да паднаха в Сирия удариха директно режима в Кремъл. Само наивници могат да си мислят че Русия може да направи нещо в отговор (освен още престъпления разбира се). А и световната война дето ни плашат с нея не я виждам как ще стане след като руснаците първо ще линчуват Путин преди да тръгнат на война с когото и да е. А “българското” Тръмп общество ще бъде и пребъде. След като Путин бъде изритан те ще са първите които ще се обърнат на запад и ще станат първи атлантици. При комунистите страхът от Москва е по-малък отколкото от насочената срещу тях американска сила.

 9. След като баасиста поназнайва български , трябва някой журналист от НРБ да му зададе въпроса кога бандитският терористически режим на Асад ще върне заема си към НРБ?!?! Защото заема е лично към него и роднинският му кръг , а не към Сирия. Също както заемите към Саддами Кадафи не са към Ирак и Либия. Трябва да се вземат от откраднатите сметки в чуждите банки на Саддам и Кадафи.
  Всички земи от НРБ към Асад,Кадафи и Саддам са за оръжия ,които бяха за техните лични режими насочени против техните граждани и религиозни , политически и племенни противници. Това са лични сметки и лични заеми от тях. Путлер еднолично реши да опрости военните заеми към тези терористически режими, защото е от същата банда. Но Русия ,като държава НЕ е опрощавала НИЩО. Просто сметките на Асад, Кадафи и Саддам трябва да се добавят към сметката ,която трябва да поискат от Путлер. А тя е над 4 ТРИЛИОНА долара ,плюс няколкото десетки милиарди от Асад , Кадафи и Саддам. А още и от 30 милиарда от Кастро и няколко стотици милиарда за другите “братскирежими” на Путлер и КПСС и КГБ.

  Путлер вече опрости на

 10. Не само тия две думи, но и интонацията и ударенията на думите, които имат аналог в руския са пак на български. Например работа тези двамата слагаха ударението на първата сричка, а не като в руския на втората. Наставката ъй в края на думите също нежсе произнасяше, вместо нея чусто българското “и” се ползваше. Без да са знаели български, няма как да знаят това. Аз познаеам араби учили в Одеса и те имат същия акцент като тези, но думите и ударенията са си руски.

 11. До Георги Николов
  Напълно съм съгласен с Вас за президентските избори, но искам да добавя че за парламентарните нещата бяха същите. При едни нормални диспути вся сволоч , която е избирана по тъпота за да служи а не да мисли ще оттече в канала.

 12. Не по темата, но е важно. Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Илиан Василев бият камбанита за ЦЕНАТА НА ГАЗА. А бе това държавно управление всички да не им е работното място в газпром. Покъртително пише и Никола Георгиев Григоров.

 13. Очакваме с нетърпение официалната реакция на България.

  Разследва ли държавата евентуалното участие на Български граждани във военни конфликти на страна на противник на НАТО (и съответно България)?

 14. До Веселин С. Абсолютно сте прав. Даже и така започнах коментара си но рещих да направя аналогията само между кандидат-президентските кампании. Познавам нащи симпатизанти които по цял ден са пред телето а от мен научиха името на най-активният, работоспособен законодател-Петър Славов. Няколко дни преди 26 март. И тогава осъзнах, че сме у киреча.

 15. Ама този съвсем на български си говори: я скажу, че американци памагают …
  Те това „ЧЕ“ руснак посмъртно няма как да го вмести в главата си и още по-малко – да го каже точно намясто!

 16. Осъден от легитимен български съд за шпионаж в полза на чужда държава,продължава се по телевизии и пр. да се казва парк”Заимов”Дали ще видим в Русия парк “Пенковски” или в Кембридж парк “Ким Филби”?

 17. До ВЕСЕЛИН С
  А Мая Манолова внесе жалба в съда.

 18. @mika:и като е внесла жалба в съда,какво?след година ще излезе решение.а всеки ден омразния Радан Кънев който не се вмества във ах,възвишените представи за десен или лидер бие камбаната човека че срока за предоговаряне с Газпром изтича. Загрижил се всички малоумници които го”наказаха” наскоро вместо да ги остави да блеят и плащат

 19. до SIMEON
  Никой не е “наказвал” политическия труп Кънев. Той наказа десните избиратели като не си подаде оставката след пълен провал на неговата политика, мислейки че ще му се разминат наглите лъжи и коалицията му с комунистическата мутра.
  Това бе главната причина ДСБ да не влезе в парламента – жаждата за власт на един лъжлив, самозабравил се некадърник.

 20. До Веселин и GEORGI NIKOLOV
  И не само това, ами се правят на глухи и замайват главите на маргинализираните им избиратели с 200 лв мин пенсия.Като една елементарна сметка е достатъчна да се разбере,че това увеличение не компенсира щетите от поскъпването на газа и от нататък всичко.И обратно, ако се договорят нови условия ще се спестят милиарди.
  http://frognews.bg/news_132771/Energiiniiat-vampir-vpi-zabite-si-v-Balgariia-oshte-po-dalboko-Sas-sadeistvieto-na-politicheskata-ni-mafiia/

 21. @mika: Труп или не Радан и лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА имат настояще и бъдеще,а овцете имат правото да блеят, да ги доят и стрижат т.е. да си носят сметките за ток,парно и т.н. на Мая Манолова да им ги обжалва в съда (може и на арменския поп – ефекта ще е същият).
  Аз преди време съм си решил проблема с енергоносителите като изключим горивата.Ноември като ми доставят и една ТЕSLА и до голяма степен си решавам и проблема с горивата и няма да ходя при Любослав Пенев за консултации какво се прави с гореща супа

 22. до SIMEON
  Мая Манолова я дадох само като пример, че и тя наред с гореизброените, се е наредила на опашката за политически дивиденти.

 23. @mika: По тази логика: Апоcтолите на свободата подготвяйки Априлското възстание са били абсолютни “политически трупове” и “некадърни глупаци” мислейки че могат да преборят Османска империя с черешово топче и архаични пушки? Христо Ботев е бил абсолютен “некадърник” да милси че с 200 души чета може да свали Османската империя и то СЛЕД провала на Априлското възстание? Опълченците на Шипка са били “политически некадърници” да си мислят че могат да удържат позиция без муниции срещу враг 5:1? Стамболов е бил “политически труп” и “некадърник” да извършва контра-преврат и да връща Батемберг опълчвайки се на Руската империя?
  Добре че на са живи и не четат ИНТЕРНЕТ бълвочите да видят за какви мърши и боклуци са се жертвали и мрели

 24. до SIMEON

  “По тази логика…”
  Явно логиката не ви е силната страна. Всичко което сте написали е плод единствено на вашата логорея.

 25. @mika:По-добре логика с логорея отколкото малоумна овца която блее че Мая Манолова щяла да му свали сметките чрез обжалване в съда

 26. @EMO: “Явно са учили руски в Долна Митрополия… ” Не, не руски, а български са учили в Долна. Дори и по времето, когато аз бях там (до ’91 г.), имаше сирийци, обучаващи се по различните инженерни авиационни специалности. Към момента някои от тях би трябвало да са подполковници или полковници. Не им знам отличителните знаци, но може би сириецът е подполковник, та може и да сме се срещали в Долна с него :).
  “Ракети пачнАли взриватьса” пък е образец на т.нар. българо-руски 🙂 :).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.