Руски хакер арестуван в Испания по искане на САЩ

Руският гражданин Пьотр Левашов е бил арестуван в Испания по искане на американските власти по обвинение в хакерство, съобщава руският сайт Коммерсант. http://www.kommersant.ru/doc/3267145

Информацията за задържането на Левашов звучи стандартно до момента, в който бива цитирана съпругата на задържания, която се възмущава, че испанските полицаи извършили ареста на летището в Барселона въз основа на хартийка “без печат”.

Колко типично за съветско-руския манталитет, възпитан в духа на преклонението пред държавата и нейния печат, а не към някакъв си съдия или прокурор, чиито подписи в демократичните държави значат повече от знаците на безименната държавна власт!

 

12 мнения за “Руски хакер арестуван в Испания по искане на САЩ”

 1. “Приятно нещо е да има човек топла соба, самун хляб”, лаптоп, денонощен WiFi, пък “да легне да мисли или да спи и да сънува”: Генерал Радев спечелил избори, станал Президент Радев, назначил си Правителство. Един никому не пречкащ се български ДАНС установява, че лицето Радев, български генерал и натовец при това, ползвало незаконно услугите на някой си руснак Решетников и се сдобило с прозвището “български президент”. После правителството, което нововъзникналият български президент си е назначил внезапно издава заповед за арест на този същия Решетников. Най-вероятно с цел да ги осъди за престъпление срещу държавната сигурност. И президентът Радев нищо не казва на правителството, нито на дребните му чиновници, даже не ги уволнява ей така, от въздуха. Оставя ги да си арестуват, че и да съдят за нещо, което лично нему е допринесло най-голяма полза. Този приказен сюжет е сън, разбира се. Обаче като се събудиш, главата ти думти като след грозно препиване. Не за друго, а защото в събудено вече състояние осъзнаваш, че това, което за теб е сън, за белия свят НЕ Е. “Сън в лятна нощ” или “Политическа зима”. Изберете българското, ако ви се занимава…

 2. Не е по темата,но е към всички които агитираха за”по-малкото зло”, невъзможна коалиция герб-бсп и друго подобно блеене: днес тиквата предложи на нинова поста председател на НС. Чакам да чета “бисери” тълкувания. “Докато има овце,ще има касапи” Проф.Брадистилов

 3. `ми права си е жената, дружко си е да има едно печатче!:-)

 4. БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета или по-точно двете лица на Петата колона на Русия в България.Чрез престорената “борба” помежду си заблуждават избирателите за да могат да запазят статуквото и да си разменят властта като Путин и Медеведев.

 5. Да не се окаже, че въпросният товариш Левашов е работил в групата Gucifer2.0 към руската военна кантора ГРУ и да вземе да издаде четата която крадеше пощата на Клинтън и предаваше накраденото на товариш Асанж шеф на една друга руска кантора.

 6. Чудна работа. Тук, във Франция по пощата получаваме какви ли не известия и от кого ли не-префектура, община, данъчни, глоби от “КАТ”, осигуряването и откъде ли не, никога с печат, сал един подпис отдолу, реагираме съответно и досега нито веднъж-проблем.
  Не е по темата но според мен трябва да сигне до максимален брой Граждани.
  http://e-vestnik.bg/26401/balgarite-v-chuzhbina-balgarite-u-nas-i-kakvo-potavame-s-vyarata-che-stava-po-dobre/

 7. според американската телевизионна журналистка Рейчъл Мадоу руският хакер не е кой да е, а в световните “Top ten spammers”, /единственият руснак в спам десятката/,и е помагал на Путин, като чрез разработения от него спам генератор е затрупвал нета с “информация”, примерно, че даден политически противник на Путин е гей. Това е само една от многобройните му прояви.

 8. Русия обещала да не сваля американски ракети.
  По тази логика аз обещавам да не свалям Мишел Пфайфър

 9. От sms научих за “ВАЖНИТЕ” задачи които трябва да решава кабинета. А бе Герджиков срокът за ЦЕНИТЕ НА ГАЗА ИЗТИЧАТ. ИЗТЕКОХА ПОВЕЧЕ ДНИ ОСТАВАТ ПО МАЛКО. ТИ СЛУЖИТЕЛ НА русия ЛИ СИ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.