Картинки от едно излагане

След като вече се изяви като говорител на служебния премиер Герджиков, тълкувайки какво е искал да каже за “желанието” на президента Радев спешно да се променят правилата за гласуване в чужбина, дясната ръка на Корнелия Нинова на върха на БСП Валери Жаблянов се изказа днес от името на самата Нинова ( която лично не гори от желания да коментира защо е казала “не” на Борисов за поста председател на Народното събрание).

Жаблянов, ако сте обърнали внимание, се движи плътно до Нинова в публичните й изяви. Вижда се от телевизионните репортажи. А “в статично положение” по разни партийни седянки е също така край нея на една ръка растояние. Не ни остава друго, освен да вярваме, че той действително й “знае мислите”.

В този смисъл Нинова явно се бори да адвокатства на руския постоколониален владетел на българската енергетика “Газпром”. Жаблянов бе категоричен днес пред Нова телевизия, че гигантът е невинен за високите цени на газа.

В интерес на истината, чисто технически може и да е прав. Какво ни е виновен “Газпром”, че не искаме да избягаме от неговото насилствено осиновяване? Как , обаче, бащицата “Газпром” постига тази маниакална българска привързаност към неговия газов камшик, е друга тема ( за Жаблянов и компания). По нея другарите и другарките не искат да задълбават, защото е една от мръсните тайни на съзаклятието между онези, които власта си менкат, но руската козина за нищо на света не си дават.

Сега всички те си имат и президент, който без да му мигне окото препоръчва главната руска опорна точка- спекулирането с православието, да стане учебен предмет в училищата. Все едно, че слушаме победилия Волен Сидеров, който беше стигнал до балотаж на президентските избори през 2006 г. Моя милост за малко да му помогне, като зададе въпрос от екрана на БТВ за корумпираността на конкурента му Първанов, но здравите сили не допуснаха истинността на  въпроса да бъде проверена, с което препънаха Сидеров и власт за втори път се укрепи по-прикрития путинофил от двамата в името на предстоящото ни членство в ЕС.

Апропо, признавам вредния си навик да не действам по целесъобразност.Първо питам, после не питам, защо други не питат- защо да го правя, след като всички знаят! Да се питат неудобни неща у нас не е благовъзпитано.

Например? Ами да попитам как да тълкуваме казаното от преговарящите за правителство в момента, според което “имат уверенията на Владислав Горанов” за това, че пенсиите могат да се повишат до 200 лева наесен. КОЙ е Горанов, че да казва дали да има правителство или не?

Как КОЙ? Помните ли онази негова снимка с Пеевски в столично заведение по време, когато Борисов бягаше като дявол от тамян от подозренията за близост с олигарха ( а моя милост нарече три пъти идиот в телефонно обаждане до Нова телевизия заради това, че твърдях обратното)?

Защо Владислав Горанов е златната ябълка за ламята Пеевски

Е, може да съм три пъти идиот, но той колко пъти е лъжец, твърдейки предизборно колко абсурдно било да съуправлява с БСП, а след това предлага на лидера на партията третия в йерархията на държавата пост начело на Народното събрание? Отговорът е публично известен: два пъти се извъртя само по тази линия, предлагайки на Михил Миков същото след изборите през 2014-та и сега на Нинова през 2017-та.

 

Днес вече всички свикнахме и никой не го нарича повече лъжливото пожарникарче. Вълкът е в кошарата и никому това не прави особено впечатление в целия диапазон от морте от лъжи – от Белене до тъжно-радостното блеене на стадото.

 

“Картини от една изложба”, би казал Мусоргски за картинките от излагането на едни “мусори” ( т.е. боклуци, от руски).

 

Както се изрази приживе убитият в Москва опозиционер Борисов Немцов: “ не е срамно да си сред малцинството, срамно е да си в стадото”.

32 мнения за “Картинки от едно излагане”

 1. Ама пък как сладко блее стадото: “виновни са Радан Кънев,Иво Инджев,Иван Костов,англо-саксонците+американците,евреите и турците”

 2. Едва ли може да намерим по-голям и доказан ЛЪЖЕЦ от пожарникаря-милиционер Бойко Борисов!

  А Газпром ще ни язди докато територията България се управлява от милиционери, агенти и палачи от ДС, “генерали” – милиционерски и армейски – с манталитета на фатмаци, неуки и с полирани мозъци от болшевишката пропаганда.

 3. По времето на тая явка, министър на финансите беше Дянков. Горанов му беше заместник. И едва ли Дянков го е назначил. По-скоро Боко го е назначил за да слухти около Дянков и да донася на шефа си. Горанов е типичен “кадър” на Боко и ГЕРБ. Там се ценят партийните калинки, и Плевнелиев, Трайков, Дянков и даже Ваньо Танов просто бяха като външни за набързо събраната партийна камарила на ГЕРБ.
  Но Боко не спря само до назначаването на Горанов. Не. Продължи нататък, и то не само в изпълнителната власт. Боко си назначи и бизмесмемите , с които си “контактуваше”, като прекиер. Цв. Василев и пееФски са точно такива, но не са само те. Боко продължи и със съдебната власт и ЦацАров, избора на конституционните съдии, и особено с ВСС.
  В законодателната власт Боко също искаше да “кадрува” и доста се престара. Изобщо Боко със своята “кадрова политика” допринесе за институциомналната криза и катастрофа през последните два мандата, през които се формираха 6 правителства. А както се вижда докато е във властта всичко ще си продължи ,както си го може.
  Трябва от Берлин и Брюксел да го “докадруват”, иначе той сам нема да се донаучи, както се видя от последните 8 години, а и от преди това.

 4. Дори нагло високите цени на горивата не могат да събудят овцете . Даром им тикат в ръцете от Еврокомисията свободата да начукат канчето на Колониалният “гигант” , ноооо и това не е актуално за бг територията .
  Свинефермата
  върви право към светлото бъдеще .

 5. Честито на стадото. Роди се новата 3+1 коалиция: ГЕРБСПДПС+патрЕотЕ

 6. Поздравления за поредната превъзходна във всяко отношение статия!

  Просто нямам какво да добавя.

 7. Картинки мили,родни и до болка познати.Цяла плеяда менте политици изложени на тезгяха на този Панаир на Срамотата,Паноктикум на мъртви продажни души.С чието име да започне човек изброяването им никак няма да сбърка-нагазва в огромно количество талаш,шлака и смрадлива тиня олицетворяващи човешкото им нравствено и духовно падение.Бавноразвивашият се на млади години и все още продължаващ в този дух царски шут Оги Гердж(журналистически въпрос към него след изборната победа на НДСВ 2001г.”Как избрахте Симеон Сакскобургготски за министър председател на България,след като не сте гласували този акт в Народното събрание?”,”С бурни аплодисменти и ръкопляскания”-отговор на абсолютен дебил),Радевия Румен-той и на баба му Фърчилото Фурнаджийско Резидент,поболялата се от кариеризъм червена пачавра-миндил Курнелия Решетникова Кухолейникова,верният неин помияр-паж Абаж(жаба наобратно)Валериев,бесният фашизоид-перхидрол Сидер Безволев Подмасов,”братчето”му по оръжие Валери Пограничников,присъдружната каракачанска мастия Пърдухал-Въздух-Под-Налягане Краско,сирищниковото седефчово червено изчадие Първаново,Владово Горановото Безхаберно Недоразумение,Делян Пеевския Шопар,Миковото Мих-Спиртосано-Безмозъчие и още безкрайна кохорта доказани,доказали се и усърдно продължаващи да се доказват кремълски хрантутници,негодници,безличия,мерзавци и морални лилипутинци.Тези набедени и самопровъзгласили се патриоти Ботев нарича презрително кратко,точно и ясно “темелсуратларъ”и”гюбре.

 8. Тангиращо към темата е въпроса как ще чувства останалата част пенсионерското братство която е работила десетилетно и професионално,за да получава възнаграждения резултиращи до пенсии по-високи от минималните.Тях вълци ги яли:да не са се напъвали да учат и творят….

 9. Равна по символика с лаф-моабета между Прас-Прес Магната и финансовия спец на Гангстери за евразийско разнебитване на България (абревиатура по Иво Инджев) беше сцената от онзи ден- излизането от Парламента на троичната тумба рублофилни патриоти на балалайкин ритъм под кремълска дресура -каракачан, волэн сыдэрав и валэры семёнав. Какви оръфляци ще управляват България!…
  Ясно е, че русифицирането на политическия живот у нас върви към пълен триумф – парламентът вече е почти пълно подобие на Гасударствената Дума. Там, както знаем, няма опозиция. Любезният жест на Банкянския до Нынава с предложение за председателския пост доказва и на слепите, че двата отбора от московската скамейка си партнират не само в съблекалнята, но и на терена.

 10. А ето ви отвратителен фейк- пълна сэсэсэрска измишльотина!Бъдете сигурни, че изводът на цивилните учьоные ще бъде, че Ленин е дал на болхарыте кирилицата, Сталин-глаголицата, но те като неблагодарници сега са в НАТО и ЕС, където всеки момент ще загинат от масов катаклизъм, планиран в ЦРУ!
  Дорогая Маша Захарова, вот тебе новина, вземи я, барабар с дедовия!

  http://pik.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-news648542.html

 11. На мискин-президента му е заръчано да завърти ‘православни’ фундаменталисти по училищата. А ние (случайно) разбираме мекотата на това хибридно острие.
  Обаче радевите идеологически цигулки са като разстроен стомах. Не искам да давам бонус разстройство, но нека съветниците му проверят как стоят нещата в гравитационния център Русия. Такие дела, товарищ Радев: https://takiedela.ru/2017/04/takaya-rossiya-cerkov/

 12. От малкото което изнасят за преговорите м/у новата 3+1 коалиция ГЕРБСПДПС+патрЕотЕте дискутират САМО и ЕДИНСТВЕНО разходи.
  Нищо не говорят за увеличение на приходи.
  Което означава 3 неща:
  1. ДЪЛГ
  2. ДЪЛГ
  3. ДЪЛГ
  Честито на стадото.
  Много искам да видя как деца и внуци ще стават не емигранти,а бежанци от България и как ще питат:”Мили мамо&тате,бабо&дядо като решихте март 2017а да си го нахендрите, ‘що аджеба го нахендрихте и на нас”. Като чета демографски и икономически данни – няма да е далече този момент.

 13. Страшно е описанието на пасивността на повечето българите.
  За кураж на борещите се един цитат от Ели Визел: “We must always take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented.”

 14. Новата тройна коалиция се заформи – ГЕРБ( бивше КГБ/НДСВ)-ДС/ПАТРИОТИ(пълен аналог на КГБ/ДПС)- БСП !!!

 15. СТАМБО, свинските медии и техните космические учЕни са доста закъснели. Такива техологии се използват отдавна. Но както знаеш в СССР технологиите пристигат с различно закъснение, в зависимост от бързината на краденето им от разведчиците.

 16. Всъщност кое му е хубавото на Немцов?
  Аз не си спомням той да е осъдил анексирането на Крим например.
  Това че беше срущу Путин все още не ме прави негов привърженик. Може би малко, дотолкова доколкото да се подкрепя антагонизма в руското общество, но само толкова.

 17. Най- големите и най актуални кражби, където коалицията бсп герб е в действие.Топ 3 по актуалност и мащабност ГАЗПРОМ ГАЗА, ЛУКОЙЛ МОНОПОЛА, ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР ГЕРГОВ. Ето пресконференцията на НОВА РЕПУБЛИКА. https://m.facebook.com/NovaRepublika.bg/?__tn__=C Информационния картел крие. Непълната истина е също лъжа.

 18. Тръмп продължава да го НАЧУКВА на Путьин:
  “Белият Дом: Днес, президентът Доналд подписа Американските документи за ратифициране на членството на Црна Гора в НАТО”
  https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/04/11/statement-press-secretary-montenegros-nato-accession-protocol
  Да им е Честито!
  Превратът на КГБ Не Успя!
  Усещате ли как КГБ-Тръмп “обществото” у нас все повече издиша. Издиша, издиша, до сплескване като спукана гума за Препикаване от минаващи крастави кучета.
  А Бе, “обществари, като сте толкоз отворени към Америката, ЗАЩО не направите “Джордж Вашингтон общество”, или “Теодор Рузвелт общество”, или пък “Роналд Рейгън общество”? Говорят ли въобще нещо тези имена на някои от вас, намират ли някакви прилики и разлики между тях Кухите ви Глави??
  Шестак-Гестапов с Тръмп-общество. Все едно еврей израелски след 1945 г. с “Хитлер общество”. Ай холан бе, измети. Те тръгнали да ми се правят на американци. Отидете в Москва да си получите медалите.

 19. Тук хубаво го заковава и нашият Приятел Александър Йорданов:
  – Не вярвам на Радев: един Партийно-Пристрастен ЦИНИК – който като другите циници Винаги пропуска, че от 1944 г. досега в България се намесва ЕДИНСТВЕНО Русия: марионетни правителства, марионетни министри и депутати, марионетни бизнесмени: катастрофалната българско-съвеЦка “дружба”;
  – не е ли гласуването на съвецките граждани Луканов и Станишев намеса в Българските Вътрешни Работи?;
  – Радев и радевци работят за руската политика в България;
  – Радев копира путиновия модел на управление и е ОПАСЕН за България!
  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/vyarvam-v-tozi-den-a-ne-v-radev-i-radevtsi

 20. До “ЧИТАТЕЛ”:
  Немцов бе един от най-силните критици на Путин и Кремъл, по ред от неща, включително Крим.
  Иначе нямаше за какво да го убиват – простата логика на руския Цинизъм (навални е повече против корупцията, затова е /още/ жив). Плюс, Немцов ги критикуваше редовно в интервюта за чужди медии, което най-много дразни КГБ и Кремъл. Плюс, беше вицепремиери и знаеше много, а и като такъв участваше в много международни срещи и представяше Русия доста демократично – отново “нетърпимо” нещо.
  Последният текст на Немцов във фейсбук преди да го застрелят като куче на улицата е бил за Крим: В него той описва кратко как незаконно е станало открадването на Крим и как незаконно е проведен “референдума” там, с дула насочени срещу гласуващите с насочени дула срещу тях (т.е. като в България след 1944 г. нещата):
  http://euromaidanpress.com/2015/02/28/boris-nemtsovs-last-facebook-post-crimea-annexed-unlawfully/#arvlbdata

 21. ДО SMS-
  Това за Казахстан е интересен и важен момент, дето сте уловили. То не е просто “решение на Назърбаев, който си направил историческа справка”, както малко звучи статията. Религията и Езикът са основните елементи на Идентичността на една нация. С тях тя изгражда себе си и става каквото е. Или се откъсва от дадено естество и се преобразува в друго, каквото опитват сега. И с отделен човек. В случая, откъсват се от отровния “руски мир/свят” и ще преустановят постепенно преливане на метастазна кръв по този важен канал. Повечето действително славянски страни карат с латинска азбука или двойно: Полша, Чехия, Словакия, Словения или Сърбия. Личи си как онези единствено с кирилица и православие са Прилепнали до Русия: България, Беларус, и населението им в мнозинство е повярвало на тази “важност”.
  Но в Казахстан ислямската религия и тюркския произход, а и влияние от Турция, е което тласка и азбуката да се промени – наложена насила от комунизиралата ги Русия от 1920-те.
  България е била Велика, Велика страна, с религия, Тенгризъм, и писмо, с Крум да превземе Константинопол (Рим, Вашингтон, днес), но тази религия и писмо са били повече на дошлите Българи, на властта, останала в малцинство сред населението. Големият му брой е бил славянско-тракийски и подобен, с православна религия вече поета от Византия, като византийски “граждани”, и друг етнически произход. Вбиването на православието и кирилицата във властта ни и оттам официално цялата ни държава от Византия е един от начините да ни променят изцяло, и са успели. После, това е било улеснение за Русия да ни притегля към себе си.
  На времето през 1920-те години Ататюрк в Турция е сменил използваната от векове арабска азбука с латиница, да откъсне страната си от ориенталския свят и я приближи до Европа. Огромна ревюлюция.
  Кирил и Методий, който и каквото да казва, са: родени в друга държава, Византия, граждани на друга държава, Византия, работещи за правителство на друга държава, Византия, с националност, самосъзнание и убеждения на друга държава, Византия и т.н., независимо, че родителите им са от български земи. Това е все едно да наричаме Доналд Тръмп германец или шотландец, след като баща му е германец, а майка му шотландка. Той си е Чист Американец, както те Не са българи. Кирил и Методий НИКОГА не са стъпвали и виждали България, не са се срещали с български ръководители и са изпълнявали правителствени мисии в Кавказ, Западна Европа и др. Славянската (им) азбука на България е един византийски проект, след взето Решение и Поръчка на Византийския двор. Тя не се е пръкнала ей така, в мазето им пред частен компютър. Тя е съставена в манастира Полихрон в Мала Азия – до днешна Бурса в Турция – с цел да бъде наложена в Изтока на Европа на местни народи да бъдат откъснати от западно влияние. При нас, на Балканите и на север от Черно море са успели. При поляците, Великоморавия и другаде не са, защото влиянието на Папството и Западна Европа са били подкрепяни от голямата военна Сила и влияние на Франките, които са разпространявали около Ценнтрална Европа западен тип вяра и азбука.
  Не става въпрос да си сменяме азбуката и религията, а за един повече здрав разум по тези неща и по-ясна отвореност към света – кое е полезното за България, кое е политическият здрав разум.
  В крайна сметка си оставаме по-близо до топлещия ни “руски мир” и с по-малко желание културно да прогледнем, включително четящи на руски език и залепени за руски сайтове денонощно, както се вижда и тук, сред многобройните коментатори на ИВО. А после искаме да сме като европейците, с малко по-различна от комунистическата култура, налочена пак от нея – Но и добре попита.
  От Русия – само лъжи и проклятие.

 22. Г-да Немцов готвеше голям митинг няколко дни преди да го убият, на който щеше да огласи доказателатва , които беше събрал за убити руски войници и наемници в Източна Украйна.
  Сигурно г-н Инджев и другите постващи могат да допълнят още за това намерение на Немцов около началото на март 2015г.?!?

 23. Уважаеми “ДО ЧИТАТЕЛ: AWACS”:
  Може би имате предвид този анализ-доклад, изготвен основно по Немцов:
  http://4freerussia.org/putin.war/Putin.War-Eng.pdf
  Документът стана известен януари-февруари 2015 г. Немцов бе разстрелян в центъра на Москва, пред стените на всеосвобождаващия Кремъл, през същия февруари, скоро след това, а той бе публикуван малко по-късно.
  Както се вижда, текстът е изготвен и на английски език, да го чуе и разбере целият свят, с което раздразнението на Кремъл е станало още по-голямо.
  Докуменът е с мотото на Немцов: “Задачата на руската опозиция е Образоване и Истина. А истината е, че Путин означава война и криза”.
  Също както се вижда, значителна част от текста е за откъсването на Крим.
  И още само едно:
  Немцов: “Киевски Пост”, 2014 г.: “Аз съм против анексията на Крим. Това е война на Владимир Путин. Това не е наша война. Украйна избра европейския път, което означава прилагане на върховенството на закона, демокрацията и промяната. Успехът на Украйна по този път е пряка заплаха за властта на Путин, тъй като той избра противоположния курс – оставане доживот на власт, изпълнена с произвол и корупция”:
  https://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/why-does-putin-wage-war-on-ukraine-362884.html

 24. @ ИНЖ.ЛАЗАР МАДЖАРОВ
  Можем да погледнем въпроса за пенсиите и от друга гледна точка: много от хората с минимални пенсии са блъскали цял живот на смени и са изпълнявали норми! Покойната ми майка беше работничка и си отиде от тоя свят с минималната за БГ пенсия, а беше работила само в производството и имаше пълен стаж! Като я пенсионираха й подариха един сервиз за вино от 8 лева! Беше се изгърбила от непосилна работа! Други другари обаче не стига, че до пенсия си клатеха краката по канцелариите, но си запазиха здравето и се пенсионираха с добри пенсии, а сега като ще дадат 15 – 20 лева на нещастници като майка ми, започват да им завиждат! Какви заслуги имат разни бивши партийни секретари, профгрупорзи, всякакви шапкари като милиционери и военни, председатели и деятели на какви ли не измислени организации, които днес вземат по-добри пенсии от изтормозените в отровните и вредни производства (такива бяха повечето в БГ)! Какви пенсии ще получат след време например шивачките, на които с месеци не се изплащат заплати и осигуровки и никой не се интересува от дереджето им?! Къде е главният ни прокурор да подгони техните работодатели – робовладелци?! За какво изобщо получава заплата той, а после и пенсия ще взема и то какви?!

 25. @ ЧИТАТЕЛ
  Ето я гледната точка на Борис Немцов по отношение на Крим и тя съвсем не е такава, каквато вие я описвате! Вижте и чуйте какво казва самият Немцов:

 26. @ ЧИТАТЕЛ
  Три часа преди да убият Борис Немцов:

 27. До Читател.
  Вие ни насочвате към решение на зададените от вас въпроси.
  Питате: “Какво му е хубавото на Немцов”?
  На такъв кратък въпрос няма смисъл да се дава отговор.
  Не сте привърженик на Немцов, защото бил срещу Путин.
  Това си е ваш личен проблем.
  Може би ,малко сте привърженик защото подкрепял антагонизма на руското общество.
  Е,това трябва вие да обясните. Какво разбирате под “антагонизма на руското общество”?

 28. Българите са толкова щастливи, защото не знаят колко са нещастни.

  А не знаят, защото не искат. Също както един болен от рак предпочита да не знае и да живее в миналото, когато е бил здрав и щастлив.

  Нарича се синдром на щастливия пациент и засяга неизлечимо болни.

 29. С ъветски граждани са били и Г.Димитров и В,Коларов и В.Червенков,а Гриша Филипов говореше български с руски акцент и словоред.Нито за Луканов ,нито за С.Станишев се показа документ с дата и пр.,че са български граждани.Гореизброените са били министър-председатели на България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.