Патриотични комплиМЕНТИ

Не сме чули нито дума на разкаяние от един осъден политик заради ексцесиите му, какъвто е Сидеров, но като компенсация получаваме все по-големи порции комплименти по негов адрес, защото вече бил баща и “балансиран” ( комплиментът за балансирания балансиращ на въжето в днешния цирк “Борисов” е на Владислав Горанов, ковчежникът на съзаклятието). Обърнете внимание: Сидеров говори за себе си като “улегнал” баща (вече), но не се отрича от вакханалиите си, с които дефилираше по безпрецедентен провокативен дори за българската политика начин цяло десетилетие.

Сидеров, който като допълнителен бонус получава обилни снимки на масата на преговорите до дясното коляно на Борисов, не закъсня да върне комплиментите ( не на Горанов, а направо на общия им шеф), хвалейки Борисов, че е израстнал като държавник.

Гербаджиите четкат Сидеров със странниа “аргумент”, че бил опитен , защото от 2005 г. е в парламента. И той отново реагира огледално: Борисов натрупа много опит, казва ехото на човека с егото, което го беше довело до балотаж на мажоритарните президентски избори през 2006-та, но му го спихнаха с едно единствено руско юмручно послание насред централната столична улица “Раковски”. Парадоксално на пръв поглед, но руското юмручно право, приложено тук демонстративно, върна Сидеров в играта точно когато изглеждаше, че наказаният русофил е отстранен да си наляга парцалите нейде в периферията на своята маргиналност.

Странно е да изтъкваш като предимство опитността на Сидеров, без да посочваш точно какъв е опитът му. А той е белязан със заплахи срещу журналистите още от първия миг на парламентарното му нахлуване през онази 2005-та, с налитане на бой на колеги, дипломати, полицаи; с рейдове в редакции и автономни учебни заведения. За проруските му истерии на митинги и шествия в качеството му на знаменосец на флага на чуждата държава, както и за антиевропейските му демонстрации в Москва по повод евроизборите и т.н., да не говорим.

Това е неговият опит, който сега гербаджиите хвалят и изтъкват като капитал за участие в акционерното дружество, което Цветан Цветанов се заканва да управлява България до 2021 година.

България се гърчи толкова години в битката с миналото на десетки хиляди граждани заради мръсното им минало от края на миналия век по времето на комунизма, но за миналото на Сидеров от времето на Бойковизма  с лекота беше издадена индулгенция в името на властта. Така се били стекли обстоятелствата, ни казват от ГЕРБ. Без патриота Сидеров щяло да стане по-зле.

При всички прилики с практиките от времето на Тодор Живков, които самият Борисов олицетворява, размяната на комплименти между новите скачени съдове в управлението на страната ме връща към стария виц за обещанието на вожда от Правец за всички да бъдат осигурени апартаменти. А ехото му отвърнало “ментии, ментии…”.

Та така и с тези компименти-ментии-ментии…

НА СНИМКАТА: Стара любов , ръжда не хваща ( стига да я смазват и лъскат подобващо, за да гръмне като пушката на Чехов в следващото действе от пиесата)

Резултат с изображение за Сидеров, Борисов снимки

 

Ето цитат от парламентарно изявление на “опитния Сидероов” от май 2013 г., когато той се обръща към ГЕРБ със следните думи, подигравайки се на “катарзиса” на Борисов:

„Атака” е тази, която спря вашия път към властта. Личи си, че сте много озлобени, много ви е яд, личи си по вашата агресия. Знам голямата отговорност, с която ме натовари българският народ – да спра връщането на власт на една клика, която ще е обект на прокуратурата.

Всичко това ви плаши, но такъв е животът – имаш моменти на лентички, след това – на катарзис. 

Вашите номера, евтини трикове – преди малко Борисов говореше – вие правите триковете, с които опитвате да саботирате парламентаризма. Няма да успеете. Гарант за този ваш неуспех е “Атака”.

 

17 мнения за “Патриотични комплиМЕНТИ”

 1. Нямам думи! Това, което ни се случва сега е едновременно АБСУРД и… ПОТРЕС!

 2. Комунистическата мутра винаги си намира полезни идиоти с които да се коалира.

 3. Чудесен текст-напомка и снимката си е бащ на място и цитатът накрая ама до колцина стигат истините излъчвани от БЛОГА НИ и ако да, дали всички вдяват за какво иде реч.
  Сега не е по темата но първо на български, откъс от дневник на руснак, после какво прави и по точно с какъв потенциал е само на 300 мили от корейският бряг “нашият победоносен флот” и малко разсъждения на украински аналитик защо Рекс Тилерсън се прави на умряла лисица за Украина.

  “Днес станах както обикновено, сипах си двеста грама водка за закуска и пуснах телевизора да видя Путин. Вместо него обаче даваха Алла Пугачова. “Тоже неплохо”, помислих си аз, допих водката, намигнах на портрета на Сталин на стената, облякох се и тръгнах за работа. Във входа срещнах съседа Серьога. “Крым наш!” – поздравих го аз. “Воистина наш!” – отговори той и извади една бутилка водка да полеем събитието. На улицата беше минус 50 градуса и ладата запали едва от втория опит. Подкарах я внимателно между дупките и мечките. Особено досадни бяха последните – като видят кола, тичат да си изпросят нещо за ядене. Уж кметът все обещава да направи нещо с бездомните мечки, но нищо не се случва и те все така си обикалят около кофите за боклук. После минах покрай една от най-голямите дупки, където на дъното лежи предишната ми кола. Впрочем, вероятно и двадесетина други. Местните власти чакат да паднат още пет-шест и като се напълни, после да асфалтират отгоре. Малко по-нататък ме чакаше полицейски патрул. По навик посегнах към калашника, но видях в ръцете на единия лека картечница и се отказах. Полицаите ми взеха десет долара, но почерпиха по една водка с кисели краставички, а служебната им мечка ми изтанцува ламбада. Разделихме се като приятели. На работа бригадирът беше купил пет бутилки водка и кило сельодка. Изпихме всичко, като пяхме песни за войната и за победата. После съм заспал. Привечер се събудих и тръгнах за в къщи. На улицата беше минус 70 градуса и дори мечките бяха с шапки и шалове. Помислих си, че е време да сложа зимните гуми. Вечерта най-после дадоха Путин по телевизията и аз отворих една бутилка водка по този случай. Стана ми малко студено, та слязох до мазето да подсиля малко ядреният реактор. Навремето го свих от военния завод, в който работех и сега не давам пари за отопление. Вярно, на няколко години трябва да му се сменя урана, но иначе си работи. Посвирих малко на балалайка, а после си легнах. Малко преди да заспя си напомних, че вече цял месец не съм ходил в мавзолея на Ленин…”

  https://www.gazeta.ru/army/2017/04/13/10625321.shtml#page4

  http://newsua.one/mneniya-blogosfera/lukavyi-tillerson-ili-zachem-zapadu-ukraina.html

 4. Не може безкрайно да се обичат тайно

 5. сидеров е едно ЛАЙНО.
  Което Никъде по нормалния свят нямаше да бъде показвано нито по телевизия, нито да му се чува гласа, нито да занимава хората с пиянските си истории, нито да има партия и телевизия, нито още повече да участва в избори и бъде депутат.
  Но тук нещата са все още обратни по характер, и той запълва пространство с МИРИЗЛИВОТО СИ КАФЯВО-ЧЕРНО-ЧЕРВЕНО присъствие.

 6. SMS-Под тази статия на д-р Канов има един ,(според мен)много точен коментар на ,написал се “Канканов”В смисъл ,че не само ние ,но и д-р Канов трябва да се срамува защото е привърженик на партия,която за трети път се кани да ни управлява,като си затваря очите за хибридната руска война,за енергийната ни зависимост,да ни управлява в комбина с проруски патриоти и т.н.Съгласна съм с този автор,Канов,Сугарев,с какви очи гледат…

 7. http://kafene.net/pc_url_37439945
  Нашата победоносна авиация (по Георги Николов по горе ) почна да действа като пусна “Майката” на бомбите в Афганистан да потрошат генщаба на врага ни.

 8. Kато влюбени ГЕЙ партньори са на тази снимка,още малко ще се разцелуват уста в уста.Та нали са си от едно котило любимата им БКП и ДС. Господин Инджев все така ги ТИПОСВАЙ!IIC…..oIL.

 9. Недоумявам как ще издържим едно ново “трайно” правителство с така наречените патриоти/повечето от тях трудно устойчиви психически/,лесно податливи на парични знаци.Аз лично съм обезпокоена от това,което ни очаква от тази “коалиция” с руски привкус.

 10. Тези мерзавци като едното нищо могат да се сдушат чак до 2021 година – властта им се услажда на всички в “коалицията”. Дали ГЕРБ или БСП – разлика никаква за болшевиките в Русия. България им е в кърпа вързана за съжаление! И нормалните хора в нея останахме неорганизирани за да вкараме представители в парламента за пореден път. Няма как да им попречим освен с протести, но масови, за което май вече българите нямат силици…

 11. Г-н Инджев ,аз ви се възхищавам(уникална българска дума) но моля ви , не си губете времето с палячовци(не го наричам “клоун” от уважение към Бьол).Младото поколение на София ,разчита на вас.

 12. Financial Times: “Руският език в упадък с продължаване на отхвърлянето му от пост-съвеЦките страни”:
  https://www.ft.com/content/c42fbd1c-1e08-11e7-b7d3-163f5a7f229c
  В Казахстан знаещите езика по брой падат на 20%, Естония и Латвия – 30%, Украйна – 24%, Грузия – 1%.
  Единствено Беларус държи високо ниво – 71%
  А пък наш Боко, от сичките учителки по Английски, избра учителка по руски за кметица на София, да поучава, включително за руските паметници…

 13. Как да се оправи нашта Нация, при таз Колаборация!–)(*§€%$№@!Щѝ???

 14. Политиците навсякъде приемат мълчанието на народа като одобрение за действията си. В нашия случай те дори надминават себе си в политическия цирк и поставят нови и нови рекорди точно благодарение на това мълчаливо съгласие.
  Кучето скача според тоягата, казват мъдрите хора, като тук в ролята на кучето са политиците, а не обратно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.