За какво се молят на Тръмп нашистките рашизоиди

С един американски ракетен залп в Сирия беше пометен граденият с години мит за руската безнаказаност. И още един мит рухна : фактът, че Русия е била предупредена за залпа, само доказва до каква степен американците са били уверени в реципрочната неспособност на руснаците да противодействат. Щом са знаели това, какво ли още крият в торбата с изненадите омразните им американци, които написаха “Кока кола” с бели букви на луната, боядисвана стрателно в червено от слугите на Путин?

“Натовският генерал” от резерва Румен Радев изпадна в неудобното положение да коментира руското унижение и предпочете да се изхвърля с “обръщение към нацията” по липсващ повод, на което не му липсват елементите на патриотарството в крак с актуалната политическа мода – нещо като политически минижуп, предназначен да тества тестостерона на поданиците в поверената му държава, заподозрени , че са виновни за демографския срив.

Мълчат в тон с него и русофилстващите елементи у нас. Но ако за унижения Путин не могат да кажат нищо ободряващо по форумите в интернет, нито пък да наругаят истински Тръмп, преди да им бъде позволено от Москва, то едничката им радост от изборната загуба на либералните врагове продължва да топли посърналите им сърца. Не са отишли съвсем напразно руските инвестиции в пропагандата и подкупването на цели партии, барабар с присъдружните им медии!

Парадоксално, обаче, е залагането им на Тръмп да довърши започнатото от Путин в България. С уникален русофилски плам в очите поклониците на Русия се молят американецът да прегази омразния му американски либерален враг Джордж Сорос и с това някак си окончателно да погребе зловещия за всеки проруски мракобесник български либерализъм.

Надеждите, които братушките на Тръмп възлагат на него, са достойни за сравнение с прошенията на техните подобия от края на 19 век, в които молят руския цар да осинови България, защото сме били недоразвито племе и не можем да понесем бремето на свободата, натоварени с твърде много права от Търновската конституция. Така мислели т.н. славянофили- българофоби по същество, като московците на Иван Аксаков и съответно техните протежета в България покорно повтаряли тезите им.

По същия начин днес богомолците се тълпят пред олтара на Путин и едновременно продължават да палят свещи ( или фитили- като си мислят, надявайки се да чуе горещите им молби) пред помръкналата в техните очи икона Тръмп. Умоляват го да спре парите на “соросоидите”. Само така, считают те убедено, най-после ще настъпи мир на земята българска. Русский мир.

Не е известно как точно един американски президент, пък бил той и Тръмп, може да нарежда на друг американски милиардер как да си харчи милиардите. Но нашистите си представят нещата точно така, както се вършат в тяхната Русия: президентът нарежда да бъде подгонен някой богат политически враг и той бива прогонен затворен или ликвидиран физически ( в зависимост от степента на провинението му пред самодържеца, една от тези неща му се случват задължително).

Поради невъзможността да му попречат озъбеното либерално чудовище Сорос продължава да подкрепя непоносимата за консервативно – (национал)социалистическите среди толерантност и свободолюбие по света и у нас. Запънал се е и не иска да се откаже в тази подривна дейност срещу любителите на затвореното общество и борците срещу прекалената свобода.

Но рашизоидите тук не губят надежда. Молят се горещо и вярват, че ако никой не финансира алтернативите на прогресивното руско мракобесие на земята (ни) най-сетне ще се възцарят благоденствието и справедливостта.

А справедлвостта изисква да признаем все пак, че рублофилията има светъл пример от тъмното минало, когато пропагандата ругаеше загниващия капитализма и му вещаеше скорошна смърт. Борците против фашизма и капитализма първи капитулираха като престанаха да се наричат борци срещу капитализма, прегръщайки го в духа на римската максима да се присъединиш към врага, щом не можеш да го победиш. Дали пък нещо подобно няма да се случи и с борците срещу отвореното общество?

ВАЖНО ПОЯСНЕНИЕ: Авторът на горния текст декларира, че не получава средства от никакви фондации, посолства и т.н., независимо от убедеността в противното на рашизоидите, които съдят по себе си и не могат да си представят, че идеи и принципи могат да бъдат защитавани безплатно.

36 мнения за “За какво се молят на Тръмп нашистките рашизоиди”

 1. Като всеки роб и неонацистките националсоциалистически попълзновения наричащи себе си патрЕоти НЕ МОГАТ да ПРОУМЕЯТ, че свободата и достойнството са присъщи на ЧОВЕКА! И че той, ЧОВЕКЪТ си ги защитава, защото няма нищо по-добро от СВОБОДАТА на личността! На ЛИЧНОСТТА, не на държавата (им)!!!
  Тези продажни “руски души” НЕ МОГАТ да РАЗБЕРАТ, че СВОБОДНИЯТ ЧОВЕК не се нуждае от плащане за да защитава свободата и достойнството си! НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, защотоо не знят какво е ДОСТОЙНСВТО, а за свободата не си и заслужава да говорим с тях – те си искат господарската “здрава” ръка.

 2. Парадът в комунистическа Корея продължава.
  Дали томахавките или майката на бомбите могат да докачат и него? Тя и за това бе пусната там, наблизо, да подсети съседи от север, от изток, от юг. А и стана след срещата в Америка с председателя на Китай, който може да не е възразил?
  http://www.spiegel.de/video/nordkorea-militaerparade-in-pjoengjang-zum-tag-der-sonne-video-1758903.html

 3. Страхотно!
  Вярвам изцяло на декларацията на Стопанинът на БЛОГА НИ в края на брилянтната статия.
  Щом като цели държави, визирам Австралия и Канада само заради едни голи принципи и съюзническа солидарност се включиха във ВСВ,още в самото й начало. Първите на 3.09.1939г., вторите на 10.09.1939г. Защо тогава ИВО, който си остава в публичноста ни пространство по различни поводи самотна ЛИЧНОСТ отстояваща убеждения да не го прави абсолютно безкористно. Следвайки философията си, принципите си и отстоявайки римската максима: “Дори ако всички, аз не”.

 4. Добър ден и Честити Празници! Иво, благодаря за “похвалното слово” за руските “патриоти” на територията на Родината! Признавам, отварям сайта ти всеки ден / е, само 6-7 пъти, ха, ха /. Благодаря за таланта, за смелостта и прозренията, с които ни вдъхваш Надежда и Увереност! Надеждата българския народ да доживее окончателно своето Възраждане и да работи за оцеляването си!

 5. Много хубав материал. Браво, г-н Инджев! Аз съм за умерен консерватизъм и умерен либерализъм и в този смисъл можем да почерпим най-доброто и от Русия, и от Щатите и да го вплетем в структурата на нашето общество и икономика. Аз лично ще бъда вечно признателен на руските воини (и на всички останали с тях), които са се били за Бългрия в 7-мата или 8-мата им война срещу Турция и която се явява Освободителна за нас, но не приемам раболепие пред която и да е т.нар. Велика сила – днес или когато и да е било. Без българските опълченци и българските съгледвачи и помощници в обоза, руската армия доникъде нямаше да стигне, така че и ние имаме своя принос за Освобождението си. И мога да уверя всякакви българофоби, че няма да сломят България и българския дух!

 6. С нашите борци нещата стоят така, както в предпоследния параграф. С Путин ситуацията е отново класическа. Като не можеш да спечелиш нито една партия шах, то тогава най-голямото ти желание е да разпарцатосаш цялата шахматната дъска. https://www.youtube.com/watch?v=Orgfvp_Whqg

 7. ЧРД на Стопанинът на БЛОГА НИ!
  Няма нищо по-хубаво във виртуалното пространство от ivo.bg .
  Да не престава да ни радва с творчеството си.

 8. Някой знае ли бърклистите от-кутюр-бсп-деца на червените кратуни на чия страна са в този бой? -https://patch.com/california/berkeley/explosions-fights-pepper-spray-berkeley-patriots-day-rally-police

 9. Предварително се извинявам на собственика на блога, че ще отправя една малка реплика към негов читател: читатялю, доста се постарах да открия “най-доброто от русия, за да го вплетем …” но и така не открих нищо годно. Освен тъмно робство, кървави бунтове, тираничен деспотизъм, безкрайна омраза и войни към съседи, неистово желание за завладяване на чужди народи и земи, долнопробен милитаризъм… Е това не става за вплитане!

 10. Христос Воскресе!

  “Тръмп запраща ли Русия в задния двор като второразряден играч?”
  “САЩ и Китай ли стават двете свръхдържави на планетата?”
  “Тръмп говори и гърми – Путин стои и слуша”
  “Тръмп и Си – Путин дружка на Ердоган”
  http://www.rosbalt.ru/blogs/2017/04/14/1607756.html

 11. До ЧИТАТЕЛ:
  Какво имате предвид “да вземем от Русия най-доброто и го вплетем в нашето общество и икономика”?
  Кое е това едно най-добро или навярно няколко най-добри неща от руското общество и икономика, да сложим политика и какъвто и да е друг сектор, и го вградим тук?

 12. Честит рожден ден, Иво!
  Пожелавам Ви желаното от Вас!
  Наздраве!

 13. Честит Рожден ден господин Инджев!
  Да сте жив и здрав!

 14. Честито Возкресение! Нека Божията любов ви закриля, дарява и напътства – тиха, силна, светла и всеопрощаваща!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Честит рожден ден, г-н Инджев!

 15. Христос воскресе!

  Честит Рожден Ден на стопанина на блога, тази година по чудесно съвпадение и с Възкресението на Божия син !
  Мисля си, какво ли щяхме да правим през годините ние, съфорумците в ivo.bg, ако го нямаше Иво и неговия съдбоносeн за Възкресението на България и българите блог?! Къде щяхме да споделяме тревогите си за бъдещето на единствената ни родина, откъде щяхме да знаем, че не сме сами в страховете си и откъде щяхме да черпим оптимизъм, че все пак има светлина в тунела на българското бъдеще?

  ivo.bg, ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА на отровената от русофилия българска медийна среда !!!

  Да си жив и здрав Иво, вдъхновението и смелостта да са винаги с теб, защото наистина си изключително ценен като пример за всеки един от нас!

 16. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВО ИНДЖЕВ БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ,ПОЗИТИВЕН,ПАТРИОТ-БЪЛГАРИН.

 17. ЧРД Иво!На български чета само теб,фактора и клуба!Продължавай в същия дух!Има много ватници за лекуване!!!!

 18. @ GEORGI NIKOLOV:
  Благодаря за вниманието ЖОРЖ!
  Само че как можеш да поставяш под съмнение познанията ми в областта на САВЕЦКИЯ ДИАЛЕКТ?! Ами, че той ми е като втори майчин!
  🙂

  @ EVERYONE ELSE:
  Те самите не знаят вече! Много /им/ се обърка “международното положение”!
  🙂

  До ЧИТАТЕЛ:
  Това “умерен консерватезъм & умерен либерализъм” много ме развесели! Звучи ми като “малкодевствена & малко бременна”…
  “…можем да почерпим най-доброто и от Русия,…” обаче, буквално ме довърши!
  Ще рече – вярно, че сме се накиснали в лайната, но можем да почерпим най-доброто от тях!
  Я не ставай смешен!
  🙂

 19. Пак до ЧИТАТЕЛ:
  Щом не отговаряте, значи говорите по Убеждение, а не по Познание.
  Великата любов на Българите към Русия. Не можем без нея. Ако я няма тази Русия, няма да сме българи. Произнасяме “Америка” само като прикритие на “Русия”. Т.е., една историческа слабост на много от нас. Ако не бе Русия, щеше да измислим друга необходима велика страна за България, за да се чувстваме уверени, стабилни: например Индия, ако бяхме будисти, Турция, ако бяхме мюсюлмани, а и Америка, но ако бяхме протестанти.
  “Пустите клисурци….”.
  Балтийци, Поляци, Украинци, Грузинци мислят точно обратното.
  Т.е. те мислят нормално.

 20. Към господата, които се питат какво можем да вземем от Русия – не се ли питате понякога как се управлява толкова голяма и велика страна? Същите проблеми или подобни ги имат Щатите, Канада, Австралия, Бразилия, Аржентина, Франция, Германия, Великобритания, Испания, Гърция и дори ние. Приносът на руснаците в развитието на световната цивилизация е на много нива, но няма да Ви излагам аргументи по темата. Потърсете и почетете и сами ще разберете – просто разчупете светогледа си и излезте от клишетата. Дори България по времето на социализма, при всичките му кусури, е направила най-големият си напредък от 1878 г. до момента. И това абсолютно никой не може да го отрече, защото е видимо. Дори Борисов, който се опитва в някаква степен да имитира Живков, не му се получава особено, освен с магистралите и няколко пречиствателни станции. Поне досега. Държавата има нужда от спешни и дълбоки реформи и този, който ги направи, ще остане в историята, а другите ще бъдат просто част от поредицата безлични имена. Съжалявам, но такива са фактите – и не само за нас, а и по цял свят.

 21. И отново подчертавам, за да не бъда разбран погрешно – признателност пред Русия, но не и раболепие. И Паметникът на съветската армия, дори този пред Парламента трябва да бъдат преместени в музея на социалистическото изкуство, а на мястото на първия може да има по-скромен мемориал, а на мястото на втория – статуя на тракийски или римски воин, който гледа строго към народните избраници. Поне това е моето мнение. Онзи паметник пред НДК също трябва да бъде демонтиран и на негово място да бъдат възстановени мемориалните плочи на първи и шести полкове.

 22. Просто Президентското Обръщение има стойност на президентско пренебрежение.дпри неграмотно самоунижение.

 23. До ЧИТАТЕЛ:
  Сега вече, след като прочетох в последния ти пост:
  – “Русия – … толкова голяма и велика страна?”;
  – “Приносът на руснаците в развитието на световната цивилизация …”;
  – Дори България по времето на социализма, при всичките му кусури, е направила най-големият си напредък от 1878 г. до момента.”,
  си дадох сметка, че да се спори с теб е безсмислено и безнадеждно.
  Всъщност всичко би било на мястото си ако твоето участие в блога оправдаваше НИК-а ти. Смущаващо е това, че се опитваш от ЧИТАТЕЛ да се преквалифицираш в ПИСАТЕЛ. Недей ,”чукча”, недей!

 24. Уважаеми Читателю, единствената причина да не навлизам в пространни възражения на Вашите тези е светлостта на днешния ден и неговото предназначение – ден за радост. Само ще отбележа, попитаха Ви за едно-единствено хубаво нещо,което да вземем от държавата Русия, а Вие, вместо да отговорите просто и ясно, задавате безсмислени въпроси как се управлявала такава огромна държава.По-нататък съвсем изпускате нишката, говорите за някаква по-малка признателност, дъра-бъра,извинявам се за грубия тон,ама нищо общо с въпроса. Аз ще отговоря вместо Вас,за да Ви покажа,че не е толкова трудно. От Русия можем да вземем единствено лошия пример,как не трябва да живеем и как да си изграждаме държавата. Това е най-доброто,което можем да вземем от Русия. Това е краткият ми отговор. Дългият очевидно не сте готов да преглътнете, а и не е за днешния ден.

 25. към ЧИТАТЕЛ:

  Посмях се от сърце на всички несвързани безсмислици, които споделяте с нас. Любимата ми е, че паметника на Арнолдо Цоки пред Парламента, трябвало да бъде преместен в музея на социалистическото изкуство. Толкова откровена безсмислица отдавна не бях чувал. Така и така се криете зад ник ЧИТАТЕЛ – ами четете, четете и няма да ставате за смях. Приятелски съвет.

 26. @читател: След всичко прочетено по-подходящ ник за вас е: Папагал.
  (без да обиждам птицата) разбира се.
  Няма да коментирам папагалски приказки,само цифри:
  1. При онуй ниво на техниката и технологиите, Стамболов построил 5343 км пътища. Стамболов изградил 829 км жп линии. Стамболов построил 1672 училища, 32 болници, 12 сгради на банки, 38 обществени бани, жп гари, пристанищата във Варна и Бургас, сградите на НС, БАН, БНБ и т.н. и т.н.
  2. Към 1954 г. точно преди национализацията т.е. ОГРАБВАНЕТО Пенсиония фонд на България възлиза на 16 МИЛИАРДА лева. ЗЛАТНИ.
  Здравно-осигурителния фонд – около 12 МИЛИАРДА лева. ЗЛАТНИ
  3. В общоевропейско проучване през 1938 г. България е била на 6то място в Европа по жизнен стандарт. Държавите Дания, Норвегия и Турция ИЗОБЩО не са били в kласацията.
  4. Преди 1944 лева е бил конвертируем по целия свят. Покупателна способност на ЕДНА ДНЕВНА надница: 1 кг. месо, 1 кг. сирене,1 кг. мас, 1 л. газ (за осветление), 3 хляба, 2 кутии цигари. ДНЕВНА НАДНИЦА.

  Мога да пиша още, но RUSOFILISTICUS BULGARICUS е тежка болест, за щастие лечима, но с изричното желание на болния да се лекува.

 27. Читателя си е комунистически провокатор и аз по стара моя морална традиция определям всеки комунист за мръсник. Мърсотията му частично се разобличава от други коментатори по-горе.

  Тезата за “социалистическото изкуство” е измислена от комунистическите мръсници и за голямо съжаление е приета за валидна и от напълно нормални хора дорининот антикомунисти.
  Каква е целта на комунистите?Много просто-да докажат, че все пак е имало “социализъм”, иначе не може да има “социалистическо изкуство” ако не е имало “социализъм” . И наивниците у нас веднага казват, о , да ама как не, имало е “социалистическо изкуство”.
  Отделно от това едно изкуство е само изкуство , то не може да бъде нито социалистическо, нито комунистическо, нито пък капиталистическо или феодално, нито буржоазно, нито пролетарско или робовладелческо….

  И сега наивниците заедно с комунистите правят оазис на тяхното соц-изкуство.
  И не искат да напрегнат мозъците сини да разберат разликата между изкуство и пропаганда.
  Дори Мочите и Альочите считат за елементи-символи на социалистическото изкуство.
  Имаше и сициалистически спорт, социалистическа наука, социалистически песни и маршове…
  Абе край няма на “социалистическото”…

 28. @ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Отрезвихте ме, г-н Тинков.
  Очаквах повече от поколенията им. Под червеното знаме и през динамичните (в рамките на денонощие) директиви на Сталин, епигенетиката не си ли свърши работата? Не успя ли да доведе командното поддържане на курса до жироскопно съвършенство?!
  Няма червена еволюция, няма…

 29. Честит Рожден Ден,господин Инджев!С един ден закъснение,но с пожелания за здраве и късмет!Смелост и доблест не ви липсват.Благодаря Ви!

 30. WARимир Путин не знае ли, че войната е шестия от десетте най-тежки проблеми пред човечеството? Как да знае като всички последствия от нея си ги има в държавата: значително влошена инфраструктура и екосистема, намаляване на социалните разходи, глад , висока смъртност и мащабни емиграционни начинания и тнт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.