Благодаря и на зложелателите

 

 

IMG_5055

На рождения ми ден, който днес съвпада с Великден, ще постъпя нестандартно с изпреварващи благодарности не само към благопожелателите, но и към зложелателите. Последните ще включа в списъка на моите благодарности за пръв път.

Не ми достига християнски плам в любовта към ближния, който би искал да ме удави в капка вода, признавам. Без да съм ревностен християнин, споделям ценностите на християнската цивилизация, но обръщането на “другата буза” не е най-силната ми страна. Ето защо ще направя малък опит да се преборя с това свое несъвършенство.

Да благодриш на благопожелателите не е трудно. Правя го от сърце и в аванс заради всички добри хора, близки, приятели и непознати, които ме поздравяват за рождения ми ден.

Със зложелателите, ако се погледне откъм парадоксалната страна на зложелателството им, също мога да проявя искреност в благодарността. Поне към онези от тях, които не се крият и популяризират своята злъч в публичното пространство.

Анонимните  сред тях ще подмина с дължимото презрение, но и с благодарност за самопризнанието им за респекта от моята личност, която нападат и кълнат без да смеят да го направят от първо лице. Ще да съм им “страшен” , ще рече? Или пък подсъзнателно разбират грозотата на анонимните си зложелания?

За останалите зложелатели, които се подписват под хулите и клетвите срещу скромната ми личност, ще отвърна с анонимност , но само по отношение на техните имена. Своето съм свикнал да слагам под всяка една своя публична позиция.

И така: благодаря на всички онези, които и прз изминалата година ме удостииха със злобното си внимание. Сред тях има стари и новопръкнали се политици, един от които взе цял процент на парламентарните избори като лидер на партийка с гръмкото название “Възраждане” . Същият споделил пред мой приятел, че съм първият , който би обесил ( с помощта на Путин, тъй като въпросният “възрожденец” бил не просто русофил, но и откровен путинофил, с което се гордеел). Вторият в списъка му бил Илиян Василев. Престижна за мен компания!

Между неанонимните ми зложелатели има и (набедени) журналисти с достъп до големи аудитории. Един от тях, който се изживява като мой морален съдник от висотата на бившето си величие на спортен коментатор в партийния орган “Работническо дело”, ме почел с обено внмание и тази година в тиражен булеварден вестник, в които ме обявил за някаква единица мярка. Друг пък, беглец от лагер на проамериканското си възхищение към печелившия проруски полюс ( докопал се най-сетне до депутатско място в очертавщия се като най-русофилски парламент в европейска България), редовно ме величае като любим свой враг. Надявам се това да отразява настроенията и на аплодищата го аудитория, с която посмъртно не бих искал да се асоциирам.

Като споменавам толкова важния за формирането на гледна точка у хората медиен инструментариум на омразата, не мога да подмина без дължимото внимание знайните и незнайнте дейци на цензурата, която ми налгат правоверно в поверените им машини за обществено-политически манипулации. Искрено съм им благодарен за този дебилен подход в стимулирането на моята упоритост да защитавам позициите си през пролуките на същата тази тази цензура. Стесняването на рупора води до усилване на ефекта от самозащитните му звуци. Благодарение на този феномен съм спечелил безценни приятелства с личности, антиподи на нищожествата, въобразяващи си, че могат да ме спрат чрез ограничвне на възможностите ми за медийни изяви.

Текстът, който четете в този блог с милионите посещения през годините, е доказателство за положителния ефект от усилията на тези дейци на послушанието пред силните на деня. И едните и другите са ми особена слабост. Благодаря им. Без тяхното съществено спомоществователство блогът ivo.bg , който се е превърнал в мое второ аз, нямаше да го има.

Блгодаря на всички споменати и загатнати. Благодря им най-сериозно и обещавам да оправдая очакванията им на мишена на собственото им безсилие – дано да съм отдушник на душевната им тревога. Амин!

70 мнения за “Благодаря и на зложелателите”

 1. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

  Честит рожден ден на г-н Иво Инджев с поздрави за здраве и щастие за него и хората около него! Да продължава все така да ни осведомява през неговия поглед и да ни весели със своя изказ.

 2. Респект! Поздравления за автора и цялото семейство. Поздравления за цивилизования език на свободата, просвещението, и днес – две хиляди години след светлите събития – борбата за човечност е още по-наложителна.

 3. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Г-Н ИНДЖЕВ!
  ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И СПОЛУКА!

 4. Христос Воскресе!Честито Рождество г-н Инджев Спасителю на Истината,нека Бог бди над Вас и семейството Ви,като дава сили на перото Ви напук на “знайните и незнайни дейци на цензурата”!Още веднъж ЧЕСТИТО!

 5. Честит рожден ден, Иво! Бъди здрав и богат на истински приятели дълги години! Бъди благословен за твоята цветност и любов към Истината!
  Христос Воскресе!

 6. Христос воскресе и Ч.Р.Д. г-н Инджев!
  Днес се навършва поредната тъжна годишнина от атентата в черквата “Света Неделя” през 1925 година – едно от най-гнусните престъпления на българските комунисти!

 7. Честит рожден ден, ИВО!
  Бъди жив, здрав, щастлив с прекрасното си семейство, непобедим и неустоим в благородната борба за истината!

  Всяка протоколна реч бледнее при въпроса- какво е твоят блог за нас!
  Спасение, надежда, изход, бягство, убежище, олтар, път… все такива думи ми идват!
  ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!
  БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ!

 8. Христос Возкресе и Честит Рожден ден,г-н Инджев!Бъдете здрав и респект за Богоугодното дело,което вършите!

 9. Поздравления за г-н Инджев по случай неговия рожден ден!

  Да го спохожда все така всеотдайно и вярно неговата творческа муза, и да помни завета на великия внук на Анибал Етиопски, който в Санкт-Петербург, преди почти два века е написал:

  “Хвала и клевета приемай равнодушно
  и със глупеца не спори!”

  Извинявам се, че не привеждам руския оригинал, въпреки че съм сигурен във великодушието на г-н Инджев. Старая се да не дразня някои от неговите фенове, на които все още им предстои да разберат разликата между руска политика и руска култура.

 10. Честит рожден ден!
  Пожелавам здраве и щастие на вас и на семейството Ви.В момент на скроени шапки(и правителство с участието на В.Сидеров),щастието е съмнително за нормалните хора,но нали остава вярата,че най-тъмно е преди да се съмне!!!А, Вие се пазете!

 11. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  Ще направя едно отстъпление от принципите си, позволявайки си да скъся /незаслужено/ дистанцията помежду ни, поласкан от мисълта, че отношенията ни навремето ти определи като едно от приятелствата, за които споменаваш в края на текста!
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИВО!
  От името на цялата фамилия Тинкови, град Видин ти желая крепко здраве, обич от всички близки на сърцето ти, уважението на всички приятели и съмишленици и нека перото ти все така всява смут и страх всред недостойните да се докоснат до светлината, разпръсквана от апостолското ти , свято дело!
  Дерзай!
  Притчата за “бузата” не приемай прекалено буквално, защото и друго е казал Месията: “Не да събирам съм слязал сред вас, а да разделям; син от баща и брат от брата.”
  И нека днес душата ти да ликува!Защото го заслужаваш! Защото делото ти е за добро!

 12. Честит рожден ден, Г-н Инджев! Жив и здрав да сте и Вие и близките Ви хора!

 13. Честит рожден ден г-н Инджев!
  Да сте жив и здрав дъъълги години!

 14. Да си жив и здрав, Иво, Божието Благословение да е с теб!

 15. ИВО – ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!
  “Идеята е да умрем млади колкото може по-късно” – Ашли Монтагю
  “Ако свободата на словото ни се отнеме – тогава ставаме Овце, можещи да бъдат отведени неми и безмълвни на заколение” – Джордж Вашингтон
  “Ако искаш пълна сигурност, тогава отиди в затвора. Там си нахранен, облечен, здравно осигурен. Единствено я няма твоята… Свобода” – Дуайт Айзенхауер

 16. Всичко добре! Но не се излагай да блокираш единимишленици, които не са 100% на твоето.

 17. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Здраве, щастие и много поводи за радост! Знам, че ако се сбъднат мечтите на Иво Инджев, много хора ще сме щастливи. Дано се сбъднат!

 18. ЧРД на Иво Инджев!!!!

  В толерантния смисъл на избора и зложелателите да бъдат удостеоени с внимание от рожденика,бих искал да се опитам да идентифицирам кои са те,все пак.

  От историята всеки разумен човек знае,че зло е имало и ще има винаги,но обикновеното зло обикновено е инцидентно и периодично…
  В България като уникална сърана в много отношения,злото е вековно и се очертава да бъде вечно.
  То не е българско по произход,внесено е от друга държава,която формира себе си точно като зла държава,съвсем справедливо квалифицирана от американския президент Рейгън като “Империя на Злото”. Моя незначителна и незабелязвана от читателите на сайта личност винаги проверява(тества) големите личности и силните квалификации.
  За да не наруша традицията и този ден,на Иво-рождения ден,за сетен път прибявгвам до инструментаруима на неговия персонален сайт.
  По-интуитивните читатели,осоебно тези,които твърдят съвсем диспциплинирано че не ме четат веднага ще се досетят че моята досада е патологична и хронична-все “течния способ” прилагам и нескромно казано не се излагам.
  Ще го приложа и днес за да не изпадат зложелателите в стрес.

  Фразата “Империя на Злото” беше залепена за комунистическата държава СССР,или накратко казано Съветския Съюз.Само тази държава имаше две официални имена и точно затова я няма днес и никога няма да я има.
  Вместо нея,налице е нейната наследница Русия.
  Държава голяма,но и тя със зло заляна….
  Да се доказва че Русия е зла държава е просто наивно и безсмислено,доказват го стотиците разумни и достойни руснаци,само не увират българските комунистически тъпаци.

  Прилагайки любимия ми “течен способ” веднага се вижда колко реален е бил Роналд Рейгън,въпреки че не е знаел,че съществува самия способ.
  На новите читатели на нашия блог ще кажа,че той е точно тук открит и никога не ще бъде за(к)рит.
  Той остава като достижение в изучаването на комунистическото умопомрачение.
  И Злото от Русия е успешно експонирано върху Българската тепсия…Какво се получава-вечна родна носия,която си е старата комунистическа простотия….

  Облика на Република България е даден само с една фотография,горе-вдясно,но на зложелателите съвсем не им става тясно,на тях нищо не им ясно,само всекиденвно дадъвчат всичко Руско -прясно,прясно…..

  Този мой текст е поздрав за Рожденика,ако бъде разбира се приет и е само част от моя коментаторски пакет!
  С уважение към бореца срещу българското комнистическо умопомрачение!
  Антокомунист!

 19. Конгениално хрумване е благодарнсота към зложелателите. Далеч по-силно от пълното пренебрежение.
  Да увочня само за себе си. На 99% съм сигурен, че зад текста: “Един от тях, който се изживява като мой морален съдник от висотата на бившето си величие на спортен коментатор в партийния орган “Работническо дело”, ме почел с обеБЕно внмание и тази година в тиражен булеварден вестник, в които ме обявил за някаква единица мярка.”
  Преполагам, че тук се “крие” маститият ексчлен на “съвета на боговете”, така мой роднина, “най-добрият журналист сред лекарите и най-добър лекар сред журналистите” определяще редакционната колегия на разбойническо дело-жорката атанасов. Имам съмнителната

 20. чест да го познавам малце от световното по футбол в Япония-Южна Корея. Колегите му ласкаво го зовяха-финалиста. Потънал изцяло в тресавището на световната конспирация и минал на другият бряг с налудничиви теории за всяко що годе значимо събитие, от всякакъв характер по света и у нас.

 21. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  Честит Рожден ден! Много здраве,щастие в семейството и все така верен на свободното слово и ИСТИНАТА!
  Днес Ви желая един прекрасен Светъл Ден, изпълнен с приятни емоции,много приятели и наздравици!Наздраве!

 22. Честито Рождество и Честит Рожден Ден,Иво!Най-вече,единствено и само здраве,здраве-от здраве да не се отървеш!С всичко останало-морал,принципност,честност,гражданска позиция,непоколебими принципи,животът те е дарил пребогато.Бог винаги с теб и твоето прекрасно семейство!
  П.С.:До Георги Николов-Познал си,приятелю,за Георги Атанасов иде реч.Профасониран негодник,”специалист”по всичко,мазен нагаждач,противен житейски нагаждач и въжеиграч.Жив и здрав бъди!

 23. Христос воскресе! Честит рожден ден, г-н Инджев, бъдете жив и здрав и все така корав.

 24. До Емил Илиев
  Благодаря ти, приятелю! И ти от здраве и сполука да не се отървещ!

 25. Христос воскресе!ЧРД,г-нИнджев!Желая Ви здраве и винаги така упорит!С уважение Марга.

 26. Христос ВОСКРЕСЕ!
  Пожелавам Ви светли и благодатни дни, г-н Инджев!
  И честит рожден ден!
  Не бих могъл да со представя как бих се чувствал, ако рожденият ми ден би бил Великден! Вярвам, че Вие сте наистина щастливец!
  Нека Господ да дава живот и здраве на Вас и всички Ваши любими хора!

 27. Честито Рождество Христово и Честит Рожден Ден! Пожелавам на вас и вашето семейство здраве, щастие и любов!

 28. Христос Возкресе.За много години,г-н Инджев,да сте жив и здрав и да държите знамето на демокрацията висико.

 29. Честит ден рожден,г-н Инджев!Светлината на Възкресението да изпълва дома,сърцата,пътя Ви и Истината,на която сте отдаден!

 30. Христос воскресе! Честит Рожден ден! Бъди здрав и весел, приятелю!

 31. Христос воскресе и да ти е честит рождения ден!
  Не вярвам в притчата, че Христос е дошъл за да ни спаси от греховете ни, но вярвам, че е дошъл да ни покаже, че в този живот всеки си има кръст и трябва да си го носи. Не ти пожелавам лек кръст за носене, но наистина ти пожелавам да имаш сили да носиш кръста, който ти е отреден!

 32. Христос Воскресе!!!Честит рожден ден!!

 33. Честит рожден ден господин Инджев. Бог да те пази Будителю.

 34. Честито Възкресение Христово! Честит рожден ден, г-н Инджев! Много радост, светлина, вдъхновение и благослов Ви желаем от сърце!

  Семейство Андрееви

 35. Честит рожден ден, г-н Инджев!
  Много здраве, късмет и добро,
  И все така остро перо!
  Христос Воскресе!
  Да възкръснем в Истината и ние!

 36. Честито Рождество Христово!

  Скъпи Иво, честит Рожден ден!

  Обръщам се на малко име не поради липса на респект или възпитание, а защото те чувствам като близък приятел, с когото всеки ден съм заедно, с когото сме безкрайно честни един с друг, и който за мен, обикновения посетител на блога, би влязъл в битка!

 37. Уффффф…толкова се развълнувах, че направих лапсус, на какъвто винаги съм се смял….

  Нищо, поне съм развеселил някого!!!

  ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО !!!

 38. Христос воскресе и честит рожден ден! Две светли дати, събрани в един ден за Вас, който да Ви донесе здраве и сили! Пожелавам го на Вас и на Вашето семейство!
  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ и поздрави на всички съмишленици във форума на блога!

 39. Честит Ви Рожден Ден, г-н Инджев!

  Преди всичко бъдете ни здрав
  и продължавайте по пътя трънлив, но прав.
  Макар и рядко да коментирам статиите Ви – винаги ги чета. Както винаги Ви слушах постоянно по Радио Свободна Европа навсякъде по света. Докато някои не решиха, да я закрият за България, защото демокрацията била победила и комунизмът вече е само спомен.
  Не преставайте да се борите за истинската ДЕМОКРАЦИЯ, изобличавайки мутрокрацията.
  Ще има Изгрев и на нашата улица.

 40. Христос Воскресе и Честит рожден ден г-н Инджев. Бъдете жив и здрав и с все така остро перо.

 41. Честит рожден ден г-н. Инджев. Нека Господ продължава да ти дава сили, да носиш нелекия си кръст в борбата със злото, което от повече от 100год. е с кърваво червен цвят. А аз и много други като мен българи в емигрантство сме щастливи че Ви има и Ви изпращаме нашата любов и възхищение от перото Ви.

 42. По темата атентата в Св,Крал,платен е от Москва,там е и замислен,доларите ги донася Иван Винаров,който си признава в спомените си.Не е знаел,че един ден това ще е улика,а не геройство.

 43. Честит рожден ден господин Инджев! Пожелавам ви здраве и щастие на вас, на семейството ви и на всичките ви приятели!

 44. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Г-Н ИНДЖЕВ!ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ В СЕМЕЙСТВОТО ВИ!

 45. Понякога в съзнанинето на човек остават завинаги дребни,случайни,незаличими,а вероятно немаловажни,
  спомени.Нека разкажа накратко за един такъв спомен,останал от детските ми години.
  В училище,през едно междучасие,едно мое другарче – малкият Иво(така го определях за себе си,понеже
  беше тръгнал на училище една година по-рано) ме покани да отидем заедно с него при баща му,който
  работеше наблизо в редакцията на един вестник.Поводът не е важен – сигурно имаше нужда от джобни пари.
  Признавам,бях слисан – трябваше да отида до редакцията на вестник,който моите близки редовно търсеха,
  четяха и предаваха от ръка на ръка като апокрифна книжнина.В онези тъмни,тоталитарни години това,
  струва ми се,беше единственият вестник,осмеляващ се да публикува малко по-свободна информация от
  официалната.За хората той даваше живителна светлина в мрачната тъма,потиснала ги отвсякъде.Не съм
  предполагал,след толкова много години,когато времената започнаха да наподобяват тогавашните,че ще видя
  Иво да носи и изразява себеотрицателно същия свободолюбив и истинолюбив дух,усещащ се от страниците на
  онзи знаменит за времето си вестник.Стигнахме редакцията,развълнувах се и не посмях да вляза в нея –
  изчаках отвън.Случката мина,но споменът завинаги остана.Остана,за да ме кара неотклонно след нея да търся
  скритото,потайното,замазаното,да не се примирявам с лъжовното,несправедливото и да осмисля живота си.
  Вестникът се казваше “Вечерни новини”,а редакцията беше на улица “11-и август”.
  Поздравления,най-добри пожелания за всички около теб,послучай Рождения Ден и от мен,Иво!
  Христос Воскресе!Да помогнем със своите скромни усилия да възкръсне също България,разграничавайки се от
  политическата индоктринизация на Христовите завети!

 46. Христос воскресе. Честит рожден ден, г-н Иннджев, бъдете щастлив.

 47. Честит рожден ден, г-н Инджев! Бъдете още дълги години жив и здрав! Радвайте се на обичта на близките Ви и многобройните Ви почитатели/читатели!

 48. До DESEN:
  Много добре го казвате, казаното от вас.
  В България комунизмът не бе победен и отстранен.
  Както в Западна Германия след 1945 г. национал-социализмът бе победен и отстранен – включително изтрит, до последния паметник и име, и германците депрограмирани от него – с помощта на Америка.
  В България комунизмът се трансформира и продължава да живее не само като същите хора на власт станали политици и капиталисти, но и просто като комунизъм в нова мутация.

 49. До ИВО ИНДЖЕВ:
  Този отзад, белият античен мраморен човек, не е ли правен по модел от Иво? -:)

 50. Честит рожден ден, г-н Инджев! С пожелания за много здраве на вас и семейството ви. И искрени благодарности за този блог! Споделям написаното от STEVEN

 51. Честит Рожден Ден, г-н Инджев! Толкова добри думи и пожелания Ви бяха казани,че за мен почти не останаха,но няма да престана да Ви желая здраве,живот и шастие за Вас и хората,които обичате.
  Мижитурките бърже ще бъдат забравени, а ВАС ВСЕ ЩЕ ВИ ЧЕТАТ!

 52. Христос воскресе! Пожелавам здраве и щастие на всички по света, които искрено обичат България.
  Честит Рожден ден, уважаеми г-н Инджев! Бъдете здрав, щастлив в прекрасното ви голямо семейство и все така неуморен и безкомпромисен в защита на българската кауза.

 53. Честит рожден ден, честит Велик Ден! Аз, макар и русофил ( но не путинофил) ви чета и разпространявам, доколкото мога, с голямо удоволствие. Наистина България е място, което е най – близо до Пъкъла. Но дано са повече хората като вас, които сантиметър по сантиметър ни измъкват от там. И нека Силата бъде с вас!!!

 54. Христос Воскресе и Честит Рожден Ден! Желая Ви Светли празници и нека Бог подкрепя святото Ви дело!

 55. Честит празник, г-н Инджев! ЗДРАВЕЙТЕ!

 56. Господ Христос е най-големия Подарък за човечеството! Най-голямата Милост, която Бог Отец ни даде! Едно е да споделяш християнските ценности, съвсем друго е да признаеш, да се преклониш с дух и да повярваш в Учителя Христос, който те води по този път! Защото християнството е път, учение, което се учи всеки ден с помощта на Небесния Спасител Христос! Само чрез него (неговото тяло и кръв) можем да получим Живот и Спасение! Христос Воскресе братя!!!

 57. Честит рожден ден, г-н Инджев!
  С пожелания за здраве, радост, щастие на вас и семейството ви. И с все така остро перо в този блог!

 58. “Честит рожден ден, честит Велик Ден! Аз, макар и русофил ( но не путинофил) ви чета и разпространявам, доколкото мога, с голямо удоволствие. “-SIMA SIMA

  Щом като си “русофил”,значи си комунист,а Путин го остави,днес е на върха,утре ще е някой друг руснак.

  И публиката гледа и не обръща внимание на твоите двойни стандарти,пълниш с тях безброй сайтове и все се промъкваш,затова аз те определям като победител над наивниците,удоволствието е само твое….

  Има ли още русофили като теб,на русофили ли “разпространяваш ” материалите на Иво Инджев?

  Продължавай с разпространението….

 59. Кой друг на блога е “русофил”,освен СИМА СИМА….?

  Каква екзотика,на сайта иво.бг има и русофили,сиреч комунисти……Няма спасение от вас….

 60. Честит рожден господин Инджев!(Макар и с ден закъснение)Вчера в самолета от Прага за София видях журналистката Мира Добрева и си спомних интервюто,което тя взе от вас в дома ви преди време и от което бях впечатлен.Дай Боже да има повече журналисти като Иво Инджев!

 61. @AWACS
  Античният мраморен човек е Диадумен. Едно едно от няколкото запазени римски копия/реплики на Поликлет. А г-н Инджев е живата дуплика. Играта с диадемата е заслужена. И чудесният жест към историята е на място.

 62. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА РОЖДЕНИКА И ЗА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ!бЪДЕТЕ ЗДРАВИ И НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖДА!

 63. Честит Рожден ден Иво, макар и със закъснение!
  Истината, истината и само истината винаги е струяла в блога ти за което ти благодарим.
  Да си ни жив и здрав и както се казва, да илядиш!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.