Палчев в ролята на Палечка край великана Доган

Пропуснал съм да забележа, че в един сайтовете на сарайско-библиотекарската силова задкулисна групировка в България, се е появило лакейско писмо до Доган от бившия му парламентарен слуга Иван Палчев. Същият, който беше проводил по репортер на БТА през ноември 1992 г. заплахата към мен в качеството на директор на агенцията, че предстои главата ми да се търкаля по стълбите на ведомството. http://www.faktor.bg/bg/articles/dogan-v-kapana-na-chengetata-ot-porachan-ot-erdogan-do-noviya-ivan-shishman

Имам два открояващи се в спомените ми пропуска в живота, освен вероятно още много други, но по-дребни, за които искрено съжалявам. И двата са свързани със заплахи към мен, на които трябваше да реагирам по-категорично.

Единият  ми пропуск е свързан с това, че отвърнах само вербално на всесилния по онова време бос на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, който на прием на гостуващия израелски премиер Ицхак Шамир през 1992 г. ме заплаши с пистолет насред залата с гостите в хотел “Шератон” в София. Отгърна си сакото и ми показа кобура с оръжието със заплахата, че ще се справи с мен “по този начин”, след като го попитах как да тълкувам заканата му малко преди това, че съм заслужавал “гьостерица” ( във връзка с информация на БТА, която не му хресала).

Другият случай е свързан с устното послание на Палчев до мен като директор на БТА. Бях дръзнал като водещ на телевизионното предаване “Още” да изоблича Доган. Трябваше да си потърся правата срещу този “специалист” по борбата с тероризма, който ме заплаши в духа на главорезите от днешната Ислямска държава. Уви, махнах с ръка, а можех малко да му затрудня живота на този самодоволен тип…

Но във връзка с писмото му до Доган имам малка реплика на снимката, на която са изтипосани двамцата. Обърнете внимание- не е колаж, нагласен от зложелатели. Явно Доган и Палчев позират съзнателно и са разположени така, че Сокола да изглежда по-висок, както се полага на шефа ( досущ като при съветските паметници в България, където съветският другар винаги стърчи над българския).

Всъщност Палчев, когото познавам още като стажант във в. “Вечерни новини” при баща ми в отдел “Икономически” , е по-висок поне с една глава от Доган- ако не и повече. Но в света на мафиотското раболепие ролите се разпределят не според природните дадености, а в зависимост от йерархията при раздаването на порциите. Ето така Палчев се озовава в ролята на героинята на Андерсен Малечка – Палечка с тази разлика, че няма никва опасност да победи великана Доган.

17 мнения за “Палчев в ролята на Палечка край великана Доган”

 1. Едно набито око, една добра памет и една бърза мисъл водят до ЕДНО ВЕЛИКОЛЕПНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ.

 2. според мен снимката е колаж. Догат е осветен от горе, вижте сенките под очите и носа. При Палчев светлината идва от няколко посоки, но сянката от неговия нос пада в дясно. Има и други детайли, които ме карат да мисля, че снимката е колаж. Което в случая няма никакво значение, защото не променя нещата. Неотдавна попаднах на едно предаване, не знам по коя телевизия, в което Палчев венцехвалеше Доган. Тогава за пръв път разбрах, че този човек е журналист. Тогава защо да се чудим защо България е на 113 място по свободата на словото.

 3. Малко допълнение:
  Иван Палчев и Константин Тренчев са хора на комунистите.
  Тяхната основна задача беше да помагат в дезориентирането на двете потенциални антикомунистически категории-турците и работниците.
  Затова бяха създадени съответните организации-ДПС и КТ “Подкрепа”.
  На Доган и Тренчев им бяха дадени огромни пари , власт и властване.

  Службата им явно продължава да “тече”…..

 4. Малко е да се каже, че и тази статия е един брилянт в диамантената огърлица на творчеството на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Какви нищожества, боже мой. И понеже нямат аргументи първото и единствено което могат да употребят за да “защитят” поведението си е заплаха за физическа разправа.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 5. Сия е права за колажа (освен светлината, един неумел фотошопски ‘blur’ върви безотказно по краищата). И втори път Сия е права – този факт не променя нищо.
  Великолепен текст!

 6. Към everyone else:

  Присъединявам се, т.е. предавам се: ок, колаж е, обаче е правен с любов към вожда- а и да не е, отразява действителната субординация по “вертикала”, както се изразяват в Русия.

 7. До Антикомунист:прав си,това са част от плана на ДС,за съжаление,оправдаха с лихвите дадените им пари а ентусиазма на масите беше претопен,времето за мимикрия на БКП спечелено и ето ни тук и сега на този хал.

 8. Фотошоп или не, ясно е, че Палчев е в ролята на жената в тази връзка. Напълно закономерно е да е по- ниския в картинката.

 9. Доган – “великан” : Come on, don’t fuck with the Common sense.
  (О, Аллах, чуваш ли ме?)
  А какъв тогава е Боко – исполин?
  Сидеров – интелект?
  Курлелия – лидер?
  Радев – титан?
  Дол с Дренки Червенки.
  Това ли са нашите критерии? На България? На обществото ни? Това ли сме Ние?
  (Май да?)
  Да де – на майтап.

 10. Една от комплексарските мании на Тренчев беше да си го показва (пистолетът) на публични места. Друга негова “синдикална особеност” беше да не използва ключ. Ходеше по коридорите на конфедерацията си придружен от домакина, който винаги носеше комплект инструменти за разбиване на врати и резервни ключалки. Повечето врати бяха разбивани десетки пъти, а тези на заместниците му най-често.

 11. @Иво Инджев

  То и аз се предавам, тя е сложна за интерпретация… Класическият, руски/кгбейски модел на ‘субординация по вертикала’ е надграден от сарайско-библиотекарската школа със забележима (и за невъоръжено око) хоризонтална субординация. Великанът е паркиран с една гърда напред!

 12. SMS-

  След така шашардисалата ме история с Тренчев в хотел ‘Шератон’, мислех, че няма какво повече да науча. Но грешах.

 13. Тренчев и хората му по този начин отстраняваха и директори,които не им харесваха (обикновено истински демократи).Повдига пеша на палтото и се хваща за патлака, за да ти покаже ,че не си им удобен.Сега всичко е ясно,но за съжаление!

 14. Към SMS,
  Не мислех,че днес четейки за родната ни политическата хубост,може някой така да ме разсмее.Благодаря Ви,за което!В България чистата съвест не е нещо престижно,но пък е голямо удоволствие за ценителите.За въпросния синдикален синдикалист имах “аристократична представа”.Той се носеше с лула и пръстен с монограм,плюс жабо!!!Къде ли е сега този елемент?

 15. Извода на Красноселски е ДЕФИНИТИВЕН. ….., за голямо съжаление, и за още по-голямо теоретически и практически не съществуват никакви надежди за обратното!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.