Фараонът Цацаров си има за охранител свинкса Борисов

Мразя да споря задочно по два пъти на ден с Бойко Борисов, но какво да направя, след като той се забави с коментара си за скандала с прогонването на червения олигарх Георги Гергов от ръководството на БСП. Междувременно, ден по-късно, той ни осветли за позицията си от Бургас.

Ще бъда кратък : Борисов остана верен на себе си, изричайки истината за борбата на червените олигарси в тяхната си партия, зад която, обаче, още по-типично, се опита да скрие известната на всеки средно информиран българин истина за връзката му с главния прокурор Цацаров, който всъщност беше главният герой в тази срамна сценка.

Вместо да вземе отношение по признатия от всички страни факт, че главният прокурор доброволно е замъкнал височайшето си тяло в частен офис да раздава в работно време зле прикрити присъди\ заплахи (без постановление на съда към заподозрян от него в прекалено свободолюбие бизнесмен и издател), Борисов бащински посъветва Цацаров друг път да не прави така. Да не ходи на такива срещи, организирани от червени олигарси, защото те са капан.

Покровителствен съвет с избелваща стойност за зацапания лик на Цацаров, описан в този сюжет от Борисов като невинно агънце, поддало се на изкушението да се окаже в ролята на червената шапчица, поканена от столетната си баба да й донесе курабийки на сладка раздумка, но пресрещната вероломно от един зъбат панаирджия.  Всеки на мястото на Цацаров би се обидил да му обясняват какъв тъпак се е оказал, но точно Сотир няма нищо против, май.

Вярната констатация, че БСП обича  да залага капани, не може да прикрие факта, че Борсов се изявява като адвокат на бившия съдия и настоящ главен прокурор, монтиран на своя сегашен пост тъкмо по времето на всесилието на ГЕРБ, без чието одобрение практически неизвестният на публиката провинциален магистрат едва ли щеше да бъде помазан да се превърна в Пилат Пловдивски, натоварен с властта да разпъне на кръст всеки, който с нещо пречи на императора от Банкя.

Борисов се издаде. Потвърди за пореден път връзката си с Цацаров, когото защитава дори в момент, когато самият главен прокурор мълчи. Направо се превърна в негов говорител, който му пере имиджа на принципа “ако имаш две кирливи ризи, дай ми ги да пусна в моята медийна пералня”.

Ако ролята на Гергов като организатор на злополучната ( за него) седянка е укорима, то най-важният фактор в българската (право)раздаваща порциите система Сотир Цацаров е два пъти по-виновен като върховен жрец на правосъдната пирамида. На нейния връх той се държи като фараон, а Борисов се изяви като негов сВинкс.

5 мнения за “Фараонът Цацаров си има за охранител свинкса Борисов”

 1. Все пак Борисов така и “влезе” в публичното пространство – като охранител! Като лакей това и прави – лакейства на господарие си.

 2. Затова, утре на протест.

  “Беззаконието трябва да приключи, веднага!”
  24 АПРИЛ, 18.30 ч. пред Съдебната палата
  https://www.facebook.com/events/2009615695943425/

  Ето коментара на Илиян Василев във Фейсбук за ролята на протеста.
  “Това е добър повод да се стартира антикорупционния фронт на десните – каня всички приятели от различните десни и центристки формати /а и не само/ да присъстват и с присъствието си да подчераят, че са осъзнали уроците и желаят единното общо действие повече отколкото удовлетворение на личните си планове.Нямам детайли кой точно го организира, но поне вярвам в това което ми казаха, че не нито една от “спорещите” партии в дясно.
  Не е необходима кой знае каква организация – просто присъствие, решителност – протест е все пак. И най-накрая важните са победите и общите цели и действие – тогава ще дойда и успехите и удовлетворение на лидерите. И признанието.
  Истинската опозиция от тук нататък ще бъде на улицата – от там ще тръгне промяната.
  Имаме поне няколко каузи – оставката на главния прокурор, гранд корупцията която свети през темата за природния газ, за новите “дремещи” КТБ, за разпасаността на Кой? и новите планова за грабеж от и чрез държавата, за тоталното подчинение на външно влияние и пленеността на държавата.
  Без силна извънпарламентарна опозиция – Българи е загубена. И тази отговорност лежи върху плещите не само на лидерите на “десните” но и върху всеки който се определя като демократично мислещ и желаещ доброто на България….”
  https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9

 3. Илиян Василев има коментар и по темата за “сВинкса Борисов”, повдигната от г-н Инджев.

  “E, не това вече преминава всякакви граници.
  Защо му трябваше да отваря темата Мултигруп?! Изобщо. Или темата за финансирането от немските НПО.та. Такъв автогол, такъв скандал. Той самият дори не се усеща какво направи. Член 24 1/4 от Закона за политическите партии праща Борисов директно в съда.
  Просто в момента се води битка между Пеевски, Цацаров и Божков – от една страна, на тази група симпатизира Борисов и обектите на тяхните атаки – искат бизнеса на Дончев, искат да заграбят Виваком, да вземат активите на ЧЕЗ, двете телевизии БТВ и Нова. Покрай Нефтохима също има игри.
  Да беше прочел писмото на прокуратурата до Дончев – там е казано всичко едно към едно.
  Сега ги е страх, че Гергов може да се разприказва и да развали дослука му с Борисов. Панаири, панаири.
  Нещо много гафове прави напоследък – но още повече стават недоволните от нареденото правителство. Не може да удовлетвори всички.
  Борисов си е най-големия враг. Под напрежение винаги дава фира.
  Език мой, акъл мой, враг мой.”
  https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9

 4. Има един риторичен въпрос – кое първо? – яйцето или кокошката?!?
  И макар да не е ясна причинно-следствената взаимовръзка,взаимнозависимостта и взаимообвързаността между яйцето и кокошката. То в случая с Боце и Цацаров не е точно така. И въпроса – КОЙ е пръв? – Боце или Цацаров?!? Има много по-определен отговор! И отговора го даде Кокинов – Ти си го избра!
  Пък и Боце е доста по-дълго е във властта от Цацаров. А също и променения от него ВСС избра Цацаров за главен прокурор.
  И докато Цацаров изкара само един мандат, Боце досега има вече три мандата, а може и още, нали?!? Само мандати да му дадеш – сто ще изкара. Не случайно правешкият каскет му е “дал тапията” за това.

 5. Ще формулирам хипотеза, на база видимата част от случая. Всички (би трябвало да) знаят близките отношение на Дончев със В. Симеонов и В. Сидеров.
  Домогванията към бизнеса му са санкционирани от най-високо ниво, затова, както Цветан Василев иска среща с Цацаров (или е извикан на нея, за да му “направят предложение, което не се отказва”). С изявлението си в подкрепа на Цацаров, Борисов мисля слага край на “надеждите” на Дончев за помирение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.