В банановата ни республика е банално руските колонизатори да ни правят на маймуни

Руският посланик Макаров нападна остро президента Плевнелиев при визитата си в Хасково, съобщава FrogNews.

Това е синдромът на политик, който наскоро е изпаднал от власт. Липсват му камерите, микрофоните и медийното внимание. Жал ми е за г-н Плевнелиев. Съжалявам, че се налага да го кажа, но е така!”, заяви Анатолий Макаров.

Той  бил помолен от журналисти да коментира твърдението на Росен Плевнелиев за това, че Москва се е месила във вътрешната политика на България, като е финансирала български партии. Според бившия държавен глава е имало доклади, според които Русия стои и зад хакерските атаки срещу сайтове на български институции на местните избори през 2015-а година “.

Коментарът за непристойното поведение на руският посланик ( не) е излишен. Могат да се кажат само баналности.

Банално е да се каже, че един посланик не се произнася – при това по политически въпроси- от свое име, а говори от името на държава, която го е изпратила за свои говорител.

Банално е да се каже, че Русия се меси в българската политика и Макаров го доказава с арогантност, произтичаща от увереността му в безнаказаността на подобно негово поведение.

Банално е да се каже, че в това няма нищо ново. Дори в качеството му на действащ президент Плевнелиев беше публично и грубо руган от руски политици , като Жириновски, без от това да произтече никаква реакция на институционално ниво в България.

Банално е да се каже, че Макаров върви по стъпките на своя предшественик Юрий Исаков. Той нападна невъздържано Плевнелиев в интервю за “Дарик” радио, за което ми стана известно от мой източник, след като московското превъзходителство е поискало от радиото да премахне при излъчването на записа на 12 април 2014 г. абзаца с ругатните към българския държавен глава. https://ivo.bg/2014/04/12/дарик-не-излъчи-запис-с-нападки-на-руск/

Банално е да се приеме, че случаят с Исаков беше потулен в зародиш още от самата медия. Вместо да прояви характер и да излъчи записа, тя му угоди.

Банално е, че вместо Исаков да стане персона нон грата в България, моя милост от онзи момент нататък се превърна още повече в нежелана перосона за радиостанцията.

Банално е, че баналностите от горния бегъл списък , не се коментират ( почти) никъде на публично ниво в България, освен в интернет, където запушването на усти е по-трудно.  Така е в нашата бана(л)нова республика.

Защото сме банална, направо бананова република, в която постколониалните ни владетели ни правят на маймуни с помощта на тревопасните от стадото, готово да блее умилително след всеки руски шамар на аванта.

НА СНИМКАТА: Развълнувани посрещачи на Макаров в Пазарджик по време на банално посещение в града

35 мнения за “В банановата ни республика е банално руските колонизатори да ни правят на маймуни”

 1. Нормално. След като има стотици хиляди овчи маймуни които блеят че Мая Манолова и прокуратурата щяла да им свали цените обаче. Р.Кънев и Плевнелиев им били некадърни че искат предоговаряне с 30% редукция на цената именно от доставчика т.е. Газпром.
  Докато има такива блеещи овце мислещи с телевизора си защо да не се опитват да ни правят на маймуни.

 2. Коментарът на посланик Макаров е най-вече коментар на простак, който при това нарушава (или просто не знае?) азбуката на дипломацията. Като цяло можем да му бъдем само благодарни. Нищо не може да сплоти про-западните и все още неориентираните българи (от последният вид има не малко) от тези арогантни коментари. Извън моментното удоволствие което е изпитал Макаров от думите си, в дългосрочен план ще му носят само минуси – вероятно като е изтрезнял (може би буквално), и той си е дал сметка за това.

  Едно прави впечатление- репликите на Нинова за демокрацията, “хумора” на Зарков, публичната “дипломация” на Макаров, бълнуванията на Симов- това са само камъни в тяхната градина. Явно освен че гарантирано са неадекватни, също са натрупали много злоба и жажда за реванш до степен, че не могат да се владеят. Това са пренавити хора изнервени докрай от това, че така и не постигат целта си въпреки всички усилия (и рубли)и поради това повтарящи многократно една и съща грешка. А напоследък изглежда, че рублите пръснати по света, като цяло не носят желаният резултат.

  Чугуненият електорат на БСП, който ще гласува за тях без да мисли е на отмиране. “Патриоти” и прочие скотове са около 17% гласоподаветели, но те пък предпочитат по-“първични” лидери (по-скоро биха отплавали при Борисов, отколкото при БСП). ОК, нека говорят и си вредят сами.

 3. Предлагам всички руски дипломати да бъдат изгонени от България.
  “Българският” (п)резидент Радев е руско назначение, действащият парламент е 100% руски, служебното правителство е 100% руско, правителството Борисов-3 ще бъде излъчено от сто процента руския настоящ “български” парламент.
  И за какво им е на ватниците посолство в България? Цялата ни държава е под кремълски контрол. Много здраво сме загазали.

 4. ПОЛКОВНИК МАКАРОВ – ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
  В Ъ Н !!
  Бананов Полковник – Сурогат дипломат.
  ПЕРСОНА НОН ГРАТА!!
  (На снимката до него се вижда и “фотограф” под прикритие – за какъвто е учил Сидеров във фото-училището в София (без да има акъл да завърши нещо повече в живота си).)
  Русия има стратегия да се МЕСИ във ВСЯКА страна.
  Както има стратегия да “изчегъртва” “синя пяна” от България и дори да ИЗКАРА ОТ НАТО страната ни!
  А, посреща ли някой, по същия начин, някъде в България представител или делегация от Европа или Америка??
  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ е съвсем нормален човек, говорещ напълно нормално, повтаряйки АБСОЛЮТНО СЪЩОТО 100%, което казват ЕС и НАТО и ВСЯКА СТРАНА ОТ ТЯХ относно Русия, включително КАКВОТО ТЕЗИ СТРАНИ ГЛАСУВАТ и ГЛАСУВА И РАДЕВ в Брюксел, но после той, п/резидентът, в България ГО Е БЪЗ да коментира.

 5. А как биха коментирали Антибългарските изявления на Полковник Макаров “българските” ни руски политици?
  Радев, водещ по градове и села пропаганди кампании за сваляне на санкциите на ЕС и НАТО срещу Русия?
  Боко, подаряващ Куче на лили-Пут, хвалещ, гостуващ на КГБ, отричащ западни “бръкми” и Прославящ руската външна политика?
  Ниновица, договаряща се с Руски Шпиони срещу България?
  Сидеров, пряко руски агент, на руска ясла?
  “Патреоте”, слагащи Винаги Русия преди България?

  Да – те ще се снишат.
  Във ВСАКЯ ДРУГА страна по света, включително в Източна Европа, Балканите и Турция, ИЗОБИЛСТВА от критика срещу Русия. Но никъде руски посланици не се Бъзикат с нея. ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИЦИ И ОБЩЕСТВЕНОСТ, включително от различни бои, се обединяват зад Външната Политика на Своята Страна и Правителство.

 6. Интересен анализ, както винаги, г-н Инджев! Адмирации!

  Все пак, според мен ние не сме нито банална, нито бананова република. И не искам шамар нито от руски, нито от американски, нито от брюкселски или от които да било квази-колонизатори, дори да е на аванта. Защото тази земя е българска и винаги ще си остане такива – империи идват и си отиват, но България остава. Поне това е моята лична позиция.

  Хубав и успешен ден от мен!

 7. “…с помощта на тревопасните от стадото…”
  ====================
  По-горната фраза ми припомни една мисъл на Борис Немцов: Не е срамно да си част от малцинството,срамно е да си част от стадото!!!

 8. Отново и отново-точно навреме,своевременно и по вечната тема с непреходно значение за “вечната”и”нерушимата”,”като слънцето и въздуха за всяко живо същество”българо-съветска дружба(понастоящем избуяла с всичка сила от буренясалото комунистическо тресавище “българо-руска,щото то аслъ кво друго им остана на нашите московски чизмолизци-ни бронебойни патрони,ни терористичния Вапцаровски плам,ни бълнуванията в бетонираните марксистко-ленински мозъци за светлото комунистическо бъдеще и за победата на терористичния им “строй”(много точно определение за лишените от всякакво въображение комунистически апологети!)и всичкото налично в ръпата им идеология и фразеология словесно гюбре,с което българските червени говноядци(по В.Суворов)не престават да пълнят кратуните на(сетете се от първия път!)”мъдрия”български народ,т,нар.с благоговение “избирател”,още по-авторитетно курдисан като “суверен” и след поредните(без значение какви и кои)избори оказал се този чутовен българин-мъдрец(щото той акъл не ще-на него ти пари му дай и глей сетне как ги спастря,умножава,бди над тях,за да ги хвърли най-накрая надлежно опаковани в торбичка през балкона в услуга на поредния телефонен измамник)отново под кривата круша в поредната но не и последна роля на АНДРЕШКО-НАСТЪПИ-МОТИКОВ!
  Извинявам се за лирияеското отклонение,но то винаги е актуално с темата,която стопанинът на блога не престава да следи,да припомня неуморно и непрекъснато да дообогатява с нови факти по отношение на нашите кремълски етоколонници,безропотното и телешко покорство и слугинаж и пораженията,които всичко това са нанесли и продължават да нанасят и понастоящем върху цялото ни тъжно българско житие-битие.
  Искам да споделя и с всички съфорумци свое лично-мнение-предложение,което се надявам да не прозвучи като вид реклама,защото си е убийствено точно по тази тема,която както поясних БУДИТЕЛЯТ Иво Инджев не престава да преследва,а както сам той спомена преди броени дни ще продължи,допълни и още по-подробно с нови факти осветли в “Течна дружба4”.
  И така-преди има-няма десет дни приключих прочита и затова препоръчвам най-горещо на всички съфорумци:потърсете,издирете,намерете и на всяка цена прочетете! тази книга,която ме остави без дъх-“Руската Империя срещу България”-1-ви,2-ри и 3-ти том.Този разтърсващ(както се казва шаблонно”до мозъка на костите”,но тук това важи с пълна сила)исторически тритомник,плод на неуморния тригодишен труд на истинския БЪЛГАРСКИ историк Янко Гочев,почиващ на неизвестни(естествено укрити или фалшифицирани от нашите комунисти)исторически факти от нашата история,разкрива в пълна мяра истинската разбойническа същност на Руската Империя и явните й и подмолни(но винаги коварни и неизменно в наш ущърб!)действия срещу България и българския народ в периода(запомнете непременно началото на този период!)1453-1918г.С всички приведени и цитирани от автора архивни исторически документи(а те са огромни като обем)нацяло пада лицемерната маска на”освободителя”Дядо Иван,за да лъсне пред читателя зловещото лице на азиатско-византийската политика на Руската Империя,която неуморно и неотклонно действа чрез натиск,шантаж,заплахи,подкупи и яростна пропаганда срещу всички опити на България да стане свободна и независима държава.Впрочем нещо да се е променило от тогава та до наши дни?Нищо-ни на йота!
  Писал съ многократно и пак ще повторя:ето това е истинската история на България,ТОЧНО ТОВА трябва да се напише и изучава в българските учебници по история.Ако всичко това се знае и стане обществено достояние,всичките каменно-гранитни капища на азиатските варвари,на които челобитно се кланят и кадят свещи нашите червени мерзавци,барабар с бронзовите им статуи,шмайзери и “освободителни”мисии на Балканите ще изхвърчат с космическа скорост там,където е исторически отреденото им място-на бунището!
  Прочитайки този изобличителен исторически документ(защото този тритомник е точно такъв),доказващ недвусмислено истинската хищническа политика на Руската Империя по отношение на България,лично аз изпитах в себе си отврат,потрес,омерзение и безпомощна ярост от всичко,което са ни натресли руските варвари в “братско”съдружие с всички български правителства съставени след оставката на Стефан Стамболов все от яростни русофили национални предатели.Не е пропуснато от Янко Гочев зверското показно(в типичен зверски отмъстителен азиатски тертип!)убийство-посичане на Стефан Стамболов поръчано,инспирирано,финансирано и осъществено с непосредствената помощ на Руската Империя.
  И накрая една (немало)важна,но напълно разбираема за нашата комунистическо-мутренска действителност подробност-НЕ ТЪРСЕТЕ тази книга в книжарниците!тя не се прелага на свободна продажба и си е чисто губене на врема,ако я търсите по този начин.А няма да я откриета,защото книгата е дълбоко законспирирана и укрита.Поръчах си я в книжарница”Хеликон”с предварителна заявка,за да ми я доставят след 2-3 дни.До същото упражнение прибягнах,за да си набавя и поредната книга на Янко Гочев”Убийството на Васил Левски.Виновниците”.За тази книга с една дума-УБИЙСТВЕНА!Такива ми ти работи.Малко дълго се получи,съжалявам,ако съм досадил,ама тя тази тема е безкрайна,неоетаряваща и вечно актуална!
  П.С.:Иво,С ОГРОМНО нетърпение очаквам “Течна дружба4″Бъди жив и здрав!

 9. Съгласен съм с QQQ че всички власти са 100℅ руски. Но няма да се предаваме. Световните процеси вървят в наша полза. Европа тръгва по правилния път, независимо от инвестираните рубли. Електромобилите навлизат с невероятни темпове. Остава мислещите Българи да се обединят и да разрушат руския монопол върху МЕДИИ, ПАМЕТНИЦИ, ПРОКУРАТУРА, ИКОНОМИКА, НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

 10. Кратко четиво за п/резидента Радев:
  Пак за Целостта на Украйна и Санкциите срещу Русия.
  Държавният секретар на САЩ Р. Тилерсън дава гаранции на президента на Украйна П. Порошенко:
  “САЩ стоят ТВЪРДО зад суверенитета и териториалната цялост на Украйна и ПОТВЪРЖДАВАТ, че Санкциите ОСТАВАТ докато Русия ВЪРНЕ КРИМ на УКРАЙНА и ИЗПЪЛНИ ИЗЦЯЛО СВОИТЕ АНГАЖИМЕНТИ според споразуменията от Минск”:
  https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2017/04/270398.htm
  Румен ЧЕРВЕН Радев гласува с ръчичка в Брюксел, но в България пропагандира “СРЕЩУ санкциите” и “Украйна да се прости не само с Крим, над който се веело руско знаме, но и с Донбас”.
  Радев НИКОГА не е заявил в България, открито и КАТЕГОРИЧНО, да е ПРОТИВ АГРЕСИВНАТА политика на Русия в Украйна, че Русия трябва да се МАХНЕ оттам и от Грузия, и, че Русия е ЗАПЛАХА за цяла Източна Европа, включително за БЪЛГАРИЯ, Балканите и Черноморието.
  Той е руски наглец, подменил президента РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ с помощ от Русия, съглашателство от гербери и “социалисти”, при пряк принос на Боко и Курлелия, “националисти” и цялата руска тайфа у нас.

 11. Вчера излезе новото издание на Репортери без граници (RSF). Класацията за Свободата на пресата за 2017 г.
  България се Била Изкачила с 4 пункта в сравнение с 2016-а. Ура, няма да спя цяла седмица от радост!
  Страните са в 5 категори. Най-черни най-долу са в Близкия Изток.
  Следват червените, където е България. Както последните години. ВСЪЩНОСТ, КАКТО Е ОТ 1944-а.
  99% БОКЛУК-ИНФОРМАЦИЯ И -МЕДИИ.
  Един километър АСФАЛТ е МНОГО ПО-ВАЖЕН.
  ОТКОЛКОТО ЕДНА СВОБОДНА МЕДИЯ!
  https://rsf.org/fr/classement
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/04/26/2960090_reporteri_bez_granici_2017_bulgariia_veche_e_v/

 12. Да не забравим да поздравим посланика на путистан в БГ с празника на съветската радиация – днес се навършват 31 години от чернобилската авария! Коммунизм – это советская власть плюс електрификация всей колючей проволоки и радиация всей страны!
  Умом россию не понять, когда бутылку – две принять!
  Русский народ – очень хороший народ!
  Русский народ – замечательный народ!
  Вот только люди как этот посол хуйовые!
  Приятели от форума, предлагам да вдигнем тост: за нас с вами и за хуй с ними!

 13. В Ютюб филма за невероятните имоти на Медведев достигна 20 милиона гледания. По-долу има връзка към видеото.

  Но Медведев не е подал оставка и няма да подаде. Нито Путин, нито Чайка, нито Ротенберг, нито останалите от путинския кръг няма да престанат да крадат от джобовете на руските данъкоплатци.

  Но чудя се – това пък дали не е всъщност добре? Може би това е добро за всички нас. Тези хора крадат от руския бюджет такива фантастични суми, че фактически унищожават Русия по-бързо и по-качествено от който и да било и от каквото и да било друго. Чудя се дали не е добре да бъдат оставени да продължат с тая дейност?

  Филма за Медведев Он вам не Димон, има английски субтитри:

 14. С една дума-позор!
  Този парад на лакейството върви синхронно с мястото ни в друг позорен парад!
  Ето го!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/26/2960041_reporteri_bez_granici_bulgariia_ostava_stabilno_na/

  Време е за реални санкции на ЕС срещу безобразията в България!
  Например- военен министър е на път да стане тлъст паразит, който се гордее с кариерата си на кука и десарски доносник от най-долния тип – дрънкало “по македонския въпрос”, защото няма проблеми с разбирането на езика на скопската преса.

  Дано божествената Урсула фон дер Лайен прочете тези мои редове… шегувам се, натюрлих :)!
  Министрите на НАТО стават от заседанието и не оБсъждат политически и стратегически въпроси, докато въпросния не изнесе телесата си и така не са покаже ясно на дребните български тарикати и руските им дресьори, че с тези номера-до бариерата на Калотина, защото и Сърбия има по-почтена отбранителна политика и не иска да се преструва, че е в НАТО.

 15. Безличията начело на “държавата” България ли да отговорят на пратеника на Кремъл? Та те са готови да му лижат подметките и го правят съвсем без да се крият вече. Като се започне от милиционера-пожарникар Бойко Борисов и се свърши с “натовския” “генерал” Румен Радев.

 16. Банално е да се каже, че дарик е собственост на Карак и това би трябвало да обяснява всичко…

 17. AWACS, не бързай да се “радваш” за калсацията! Просто близките в класацията държави са паднали малко повече от нас.Също Има голям спад поне в Турция за 2016.
  Но за сметка на това ,когато Нова ТВ и бТВ сменят собствениците си – тогава ние ще паднем директно поне с 20 места тази година. Падането с с още над 10 места ще има и заради скандала с Дончев и Цацаров. И само заради това другата година България ще е след 140 място. Само до сега! А до края на годината има още месеци………..за допълнително падане. Може спокойно да минем и след 150 място.

 18. @ЕМИЛ ИЛИЕВ

  Поздрав за така добре написаното!

  Re:’Репортери без граница’ и тяхната класация. Прекалено снизходителни са към нас. Какво слово?! като тлъстините оно-мат-опеевски са прищипали над 80% от думите. Мерим положението в касапницата.

 19. Пасолът Макаренков е най-типичният пример за примитивизма на обслужващата чекистка шайка в путлерситкият бандитустан. Там почти на всички ръководни постове – от губернаторите до шефовете на Газпрром и Роснефт са назаначани тъпи кагебистки шапкари – колеги на Путлер.
  Но това си е за там. Въпросът е защо примитивните чекистки лакеи на Путлер си развяват трикольорите в НРБ? Защото от създаването на ДАНС през 2007г. ,в НРБ започна директното копиране на путлеристкият режим в НРБ. Създаването на ДАНС доведе до формирането на модела КОЙ?, по путлеристки модел, с неговата помощ и финансиране. И затова Макаренков си е тук като “у дома си”.
  Едва ли Макаренков ще има такава арогантна наглост ,ако изгонят поне 100 пъти повече руски чекисти, отколкото изгонените неоосманските емисари на Ердоган.
  Но това едва ли може да се направи от ДАНС(в сегашното и състояние.), която е конструирана по путлеристкият модел на КГБ!

 20. Строените хора на снимката са прекалено тъжна гледка

  Макаров – един от случаите, при които употребата и на аd hominem е задължителна!

 21. ДГД от една долма, мръсна гад за простака макарав и за гъзолизците от пазарджик устроили бутафорното му посрещане.

 22. Изказването е като от Имперски пратеник до нисше стоящ персонал на победена държавица! А това е ужасно срамно за нас! Гадните милиционерски селяндурници от Герб си сложиха европейски кожуси ама отдолу мирише яко на Бай Ганьовци!
  За съжаление има една приказка, че това, което сам си направиш и най-големия ти враг не може. В историята има много примери за победи и загуби. Който не знае и не може, да не се сърди на другите, че печелели! Колкото си по-слаб, толкова по-слаб противник ще те мачка!!

 23. Не е по темата,поредния МИГ се е излупкал в Бурятия.Все пак по безопастно е да си президент,отколкото летец на руски самолет.

 24. Пак и пак: “Освободителната” роля на Русия в Корея. Как се стигна до разделението на Корея и до безкрайните напрежения, каквото е днешното.
  Подобно на Германия, чиито войски на нацизма са победени, войски на Америка и Русия побеждават японския милитаризъм, окупирал Корея, и заемат южната и северната половина на полуострова, допирайки се до 38-я паралел.
  Пак подобно на Германия, Америкя няма намерение да разделя. А да ПОМАГА да се направи НОРМАЛНА, ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА.
  НО РУСИЯ ИМА. DIVIDE ET IMPERA. Разделяй и Владей! През 1950 г. Северна Корея, трансформирана в Комунистическа – като България от 1944 г. – подпомагана от Русия включително с оръжие и пряко участие на пилоти на Мигове(като Румен) напада Южна Корея: Корейската война.
  И т.н.
  http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2017/04/infographic-history-koreas-170425090508219.html
  Подобна картинка и във Виетнам. Северн (комунистически) и Южен, и тъй нататък.
  Един ден Корея ще бъде ОБЕДИНЕНА. Но не като комунистическа.
  ЩЕ СТАНЕ Като Германия.
  Но трябват пак трупове и кръв.
  ПРИЧИНЕНО ОТ РУСИЯ.
  “Освободителката”

 25. @Емил Илиев: Не е нужно да се извиняваш Емил Илиев.
  Напротив:В тези мътни времена на ментета крепени от овци мислещи с телевизора си,а не с главите си;времена на медийно ембарго на малцинството и “изриване на западната пяна”(по Решетников) дължината на текста няма никакво значение.
  Имаш интелект+дар слово и е грехота да НЕ го ползваш за правдиви каузи.
  Respect.

 26. @ SMG

  Преди 28 години си купих в Мишколц легендарния плакат “Товарищи, конец”-емблемата на сиктир-марша по адрес на монголоида-окупатор и стартът в кариерата на
  Орбан като звезда на източноевропейския антикомунизъм.

  Днешна ЕВропа точно в този момент е надвесена над деструктивните въртопи от “националните специфики и интереси”, дето все не му се угажда на Орбан да ги постигне. Всичките тези специфики пък, ей, тъй на, как ли, ну, вот, все водят към Кремльовските куранты, а от подмокрянията на нашенските рублояди по “прагматизма” му ми се повдига колкото и от карабалъка уроди, изроди и мелези помежду тях в “Доналд Тръмп – сосайатиту” им.
  Само че- нека повторя- Орбан НИКОГА няма да посегне на ПАМЕТТА И СИМВОЛИТЕ НА ВЕЛИКИЯ УНГАРСКИ ОКТОМВРИ 1956, Орбан ще спонсорира Музея на антикомунистическата съпротива. Няма как да помириш Католическата църква в Унгария с безбожните азиатски варвари, които разстрелваха свещениците- въстаници. Самият КАРДИНАЛ ЙОЖЕФ МИНДСЕНТИ- ВЕЧНА МУ СЛАВА И ПАМЕТ поведе бунта!
  Ами кошмара на т.н. Унгарска съветска република още от 1919 г.! Убедени левичари особено подгонени по-късно от Хитлер еврейски интелектуалци стават хард – антикомунисти от световен ранг – КАРЛ МАНХАЙМ и КАРЛ ПОПЪР стигат- като виждат зверствата на ултра-изверга (медицински диагностициран садист! знам документа) бэла кун (кон де, таквоз имце…между другото, горещо приветствам решението на тов. Сталин, който през 1938 г. му казва дружески, в партиен дух, строго, но справедливо “е, много се увлякохте, тов. Кун, а ну пошел к стене!”, протестирам обаче срещу престъпната доброта на Йосиф Висарионович- пръв жора мастыката трябваше да опита специалитета му – “мазето на Лубянка+ куршум в кратуната”)
  Ето без думи за УнгСР от 1919:

  https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8&tbm=isch&imgil=AKS7CePjnd_EkM%253A%253BteRnbdnI5jfsdM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fzagadki-istorii.ru%25252Flegendy-28.html&source=iu&pf=m&fir=AKS7CePjnd_EkM%253A%252CteRnbdnI5jfsdM%252C_&usg=__jf7w–Kutc_iiiPNGJXggB_ry08%3D&biw=1366&bih=643&dpr=1&ved=0ahUKEwip1Or75sHTAhWpKJoKHY1_DtUQyjcIPQ&ei=xmcAWanZFqnR6ASN_7moDQ#imgrc=AKS7CePjnd_EkM:&spf=191

  Банален ставам – Орбан може да играе с Путин от енергетиката до “консервативните ценности”, но интегритета на унгарския дух и култура няма да помръднат. Както не помръднаха и през комуната- и сега можем с удоволствие да чуем ОМЕГА, да гледаме Миклош Янчо, да четем литературата от този период- ТАЗИ СВОБОДА ХОРАТА СИ Я ИЗВОЮВАХА!
  Разтърсващият унгарски филм “Елдорадо” е правен при формално небутната комунистическа власт през 1987-88 (само този откъс намерих в Тубата https://www.youtube.com/watch?v=jr5wosQrybY

  За разлика от Унгария в България има смисъл самият въпрос за духовното оцеляване- остави чисто агентурните мрежи, такива Русия подържа навсякъде, ами -фалшива вяра, фалшива история, фалшиви “интелектуални авторитети”, фалшиви паметници, спонсориран от Кремъл фалш и фейк във всичко.

 27. Аз предлагам Н.П. Гьокче да се разходи другата седмица до Хасково и да го посрещнат с турски знамена, пък нека после посмеят да му кажат, че се меси в българската политика…

 28. 26 АПРИЛ 1986 Г.
  Датата на Чернобилската ТРАГЕДИЯ.
  ДО ДНЕС руската власт не си е признала и разкрила НАПЪЛНО какво е станало. Ясно и в отделен документ, който ТЯ да публикува.
  Тя дори го нарича “Авария” – попито и от мнозина у нас. Авария е да ти се повреди САМ струга в цеха или да ти аварира нещо колата на пътя. Само в Русия, България и подобни е възприето “авария”.
  ПРИЧИНЕНО е Бедствие – повече от държавен ИНЦИДЕНТ. Ядрената енергетика, ядрената дейност, ядрената продукция и качество в Русия са под конртола на ЦК на КаПе$$.
  Преките жертви веднага и за три месеца са над 30. Починалите следващите месеци и години в Украйна и съседните страни са поне 5000, а общо през годините, там и по света, предимно от ПРИЧИНЕНИЯ РАК, са над 27 000!
  И ПАК АМЕРИКАНЦИТЕ задвижват нещата и подтикват каквото трябва.
  В нощта на 26-и в централата екипът симулира авария, за проверка на системата на сигурност, която изключват, обаче тя се случва наистина. Заради лош дизайн, лошо качество на производството, неправилни действия на операторите. Причинени са парни взривове, те разкъсват корпуса на реактора, графитният успокоител се възпламенява, излъчването в атмосферата е няколко седмици.
  Токът наоколо е спрян бързо, но радиоактивен облак, духан от вятъра, се е насочил северозападно, през съветизирани Украйна, Беларус, Балтика и морето към Швеция. Той достига шведския бряг, над шведската ядрена централа Форсмaрк край морето, от друата страна на Балтийските. Детекторите на централата започват да пищят за радиация, последва евакуация, но и търсене къде в нея има авария. Като не откриват нищо, мислят откъде може да е дошъл облакът според посоката на вятъра. Теглят медианна черта на картата и тя отвежда на югоизток, към Балтика и още нататък, към съветските Коремни вътрешности, където има повече подобни централи. Но шведите, Нормална държава (а и приятел на Америка поради това) НЕ МОГАТ ДА ПРЕДПОЛОЖАТ, ЧЕ, АКО ИМА ИЗТОЧНИЕК ВЪВ ВЪТРЕШНИ НАСЕЛЕНИ РАЙОНИ, РУСИЯ ЩЕ ОСТАВА БЕЗМЪЛВНА РАДИАЦИЯТА ДА МОРИ ХОРАТА Й. Питат веднага Москва, да не би някоя съвеЦка централа в балтийския район или друга да е гръмнала. МОСКВА МЪЛЧИ. Балтийците също мълчат, Всички там просто мълчат – ТЕ НЯМАТ ГЛАС. Комунизмът е Съвършенство (трябва комунистът да бъде изхвърлен от компартията, за да МОЖЕ да бъде подсъден)
  Тогава шведите се обаждат на Американското правителство за съдействие. Роналд Рейгън разпорежда на спътниковото разузнаване да види добре снимките си над целия този район от последните часове. Спътниковото разузнаване “връща кадрите назад” и забелязва как край Припят, след полунощ, има кратки проблясъци (взривовете), после всички светещи точки наоколо и в голям район изчезват и настава мрак. Съобщават обратно на Швеция. В Америка и Швеция се разприказват, започват съобщения, коментари и ПИТАНИЯ Навсякъде в Свободния свят. Накрая, СЛЕД ДВА ДНИ, на 28-И ВЕЧЕРТА, ПРИТИСНАТА, освобождаваща Русия го казва. Но не пряко от уста на правителството, а чрез Великата Телевизионна програма ВРЕМЯ – РУПОР НА ЦК и подрезидентурна на КГБ – за няколко секунди, че “се е случила авария”. Тасс и подобни изчадия започват бълвоча от антизападна пропаганда за маскировка. Снишилите се другари в България, получили сигнала да мълчат, получават и този сигнал, и повтарят както трябва.
  НО, Чернобил стана една от причините добре да се раздруса и по-нататък да падне цялата комунистическа система!
  П О З О Р !

 29. Из “Кадровикът Теофраст” от Радой Ралин стр. 45

  “А в Москва е малко по-другояче! Там туристите се стараят да проявяват научно издържано любопитство. Спомням си, когато ни показваха най-новото висотно здание, бай Ангел, доста добър наш другар, приготви молив и бележник:
  — Колко е височината?
  — 210 метра! — отвръща екскурзоводката професнонално- уверено.
  – Ама над морското равнище ли? доуточнява се бай Ангел.
  Когaто разглеждахме Московския университет, екскурзоводката, за да бъде съвсем изчерпателна, се стараеше да се изразява фигуративно:
  – Аудитории, зали, кабинети, лаборатории. . . толкова много на брой, че ако едно новородено дете преспива всяка нощ в различно помещение, докато ги изреди, ще навърши 60 години!
  – Ама опити правени ли са? — с възторжено-светнали очи прекъсва бай Ангел. — В коя стая е детето? Хайде да се фотографираме с него.
  Екскурзоводката се прави, че нищо не е чула, но добавя:
  – Университетът беше завършен преди четири години.. .
  – Аха! – зарадва се бай Ангел. – Значи бебето е на четири години. . . Как не узнахме по-рано. . . Щяхме да му донесем подарък от България.
  🙂

 30. На този окупатор обаче му дръпнаха килимчето, затова беснее срещу Черна Гора! И-забележете-низостта и тъпотията на фатмашкото мислене! Сесесерският фатмак нищо освен дивизии не може да брои и повтаря въпроса на Сталин “А колко дивизии има Папата?”.
  Ами тя и Исландия няма дивизии, бе, скотина, но е в НАТО, защото държи да живее нормално и защото има стандарт на живот 100 пъти по-висок от вашия!

  http://www.faktor.bg/bg/articles/shoygu-cherna-gora-e-nuzhna-na-nato-za-da-uvelichi-kontrola-si-na-balkanite

 31. Ето виждате ВЪЛКЪТ и ЧЕРВЕНИТЕ ШАПКИ и млади момиченца!До кога този овчи народ ще се кланя на тази миризлива и алкохолизирана пасмена дошла у нас и се разполага като у дома си и се меси в вътрешните работи на държавата ни ,няма ли правителството ни да се намеси и да ги изгони от родината ни. Оказва се че и правителството би трябвало по същия начин и то да замине с тази напас защото и то е като този ВЪЛК мечтае за РАЗИЯ а гледа към ЗАПАД.Господин Инджев прав сте само че ако бехме бананова република и народа ни беше вид маймуни този народ нямаше да гладува.IIC…..oIL

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.