Националевропейският оксиморон в ботушите на Бисмарк- не е партенка

Националистите, които досега бяха нежелани гости в посолствата на съюзническите държави в София поради антиевроатлантическата си платформа за набиране на гласове и подкрепа в страната ( и в Москва), подписаха днес споразумение с гражданите за европейско развитие на България, любимци на Брюксел и по-специално на Европейската народна партия к(ато донори на гласове в голямата партийна игра в европейската столица).

“Reapolitik” , би отсякъл Ото фон Бисмарк по повод на поредния епизод от политиката на свършените факти, чието несъвершенство е видно за всички, но се посреща със заучената през поколенията, приучени на смирение, с върховната форма на българската философия: “това е положението”.

И още нещо би казал железният канцлер, цитиран тук от Сидеров ( “сидер” е “желязо” на гръцки”). “Политиката е изкуството на възможното…”.Точно това изречение ни сервира триумфално Сидеров, обяснявайки как се е претопил в добричкия и смирен Волен в наши дни. Дали знае кого цитира, няма значение. Важното е, че вече няма да ни заплашва с арести по улиците със своите шпицкоманди, а само ще ни кове законите и ще оставя други да му вършат уличната работа.

Бисмарк е казал също, че правенето на закони е като производството на кремвиршите: по-добре да не знаеш как се правят.

А също така е казал, че най-добрият начин да излъжеш света е да кажеш истината.

Истината е, че излъгани се оказаха не само онези, които останаха без представителство в Народното събрание. Само най-добрите лъжци успяха да минат през ситото на интригите, в които, както се видя отново, Борисов и компания нямат равни у нас ( а и в чужбина са малцина подобията им с такъв успех) вече едно десетилетие. Техните учители в редиците на старите социнтриганти пак ще играят ролята на подкрепяща опозиция, на дървено желязо, на сидери…

Какво да се прави, ще чакаме потвърждение на мисълта на Бисмарк, според която не бива никога да вярваме на нищо по отношение на политиката докато то не бъде официално опровергано. Не вярвам в искрената дружба между нацоналисти и гербери и че са в договорни отношения. Това е сговор между питон и смок за подялба на зайците и мишките в техния ареал.

Да се надяваме, че мъдрият циник Бисмарк, който през 1888 г. е прогнозирал с абсолютна точност, че голямата европейска война ще започне един ден заради извършена проклета глупост на Балканите, няма да се окаже прав също, че опитите да спреш войната приличат на самоубийство от страх от смъртта.

Политическата война, имам предвид. Вие какво си помислихте? Нещо свързано с Русия и нейната пълна победа на вътрешнополитическия фронт в България?

Не ставайте смешни, тази война приключи по същия начин, по който и нахлуването на Червената армия в България през септември 1944-та: без нито един изстрел на съпротива и в изпълнение на волята на премиера на страната- миролюбивия Константин Муравиев, който не искал да дразни Сталин. Днес си имаме миролюбивия Бойко Борисов, който се постара да зарадва Путин, като отвори пътя за пълната капиталуция пред руското влияние в българския парламент- досущ както съветския агент , военният министър Иван Маринов е направил, отвярайки вратите за съветската окупация чрез манипулиране на правителството да забави с три дни ( точно толкова му трябвали на Сталин) обявяването на война на Германия от страна на България.

Лошата новина е, че канцлерът Меркел напомня по нещо на канцлера Бисмарк. Той също е бил за това да не се дразни Руската монархия и си дружал с нея при цялата си гнусливост към руската изостаналост и нрави. Всъщност мисълта, че “политиката е изкуството на възможното” Бисмарк употребявал именно като оправдание за подкрепата си за Русия. Това го дискредитирало в очите на цивилизованите хора, но за него било по-важно как се подрежда играта му на европейската дъска в полза на възникващата Велика Германия, а не какво си мислят някакви си “либералчета” ( казано на днешен български) или “овцекрадци ( казано по онова време с презрение спрямо жителите на затънтените Балкани).

Още от Бисмарк за финал? Добре, сервирам “още от същото” ( както писа в заглавие битанското списание “Икономист” за това как сме пожелали Борисов за втори път да ни управлява през 2014 г.):

“ Глупаците се учат от грешките си. Аз предпочитам да се уча от грешките на другите”, надсмива ни се от дистанцията на неговия 19 век старият Ото.

Не сме глупаци, поне по тази формула. Защото не се учим (дори) от грешките си. Но и определено не се учим от грешките на другите. Ще се окажем май едно нищо или едни “братушки” за чужда употреба.

И една смела прогноза на базата на опита досега: нашият Борисов определено следва съвета на Дизраели ( напускайки постовете си вече 4 пъти – като главен секретар на МВР, кмет на София и премиер), който препоръчвал на политиците, че е по-добре да си тръгнеш 5 минути по-рано, отколкото да останеш 5 години по-дълго. Имам всички основания да смятам, че и този Борисов път ще остане верен на съвета на Дизраели и на себе си.

25 мнения за “Националевропейският оксиморон в ботушите на Бисмарк- не е партенка”

 1. Бенджамин Дизраели (1804-1881) е два пъти премиер на Великобритания и е оформил в сегашния й вид Консервативната партия – най-старата партия на страната (http://bbc.in/2pCdcjL) и една от най-старите партии в света. Той е единственият британски премиер от еврейско семейство, но като дете приема християнството и става като останалите англичани. Освен другото, той е пътешественик и писател, обиколил Европа и Близкия Изток, и написал над 10 книги.
  Правителството на Дизраели е което на Цариградската конференция, 1876 г., представя на карта бъдеща България в приблизителните границите на Българската екзархия.
  Какво се получава с България е различен – то е Решено в Райхщад, ОТ РУСИЯ – И ТЯ СИ ГО ПРИЛАГА.
  Русия РАЗКЪСВА НА ДВЕ:
  – 1876-1878 г.: България на България и Източна Румелия;
  – 1885 г.: Не Ще Съединението на България, Британия го подкрепя;
  – 1939 г.: Полша на две, заедно с Германия; Британия, САЩ, Франция подрепят Полша;
  – 1939-1945-1991 г.: ЦЯЛА ЕВРОПА, Откъсвайки източната й част под своя окупация; Западните Съюзници подкрепят Източна Европа да излезе изпод Червения Ботуш(-Каишев);
  – 1917-1991 г.: ЦЕЛИЯТ СВЯТ НА ДВЕ: Комунистически (под прикритие „социалистически”) и Капиталистически, който да пропадне В АДА;
  – 1945-1949 г.: Германия, „освобождавайки” източната й част в народно-демократична (прикритие за „комунистическа”), водена от единна-социалистическа партия (прикритие за „комунистическа);
  – 1939-1945-1950-1953 г.: Корея, опитвайки да превземе Целия полуостров за комунистически;
  – 1955-1975 г.: подкряйки експанзията на Северен (комунистически) Виетнам, целият Виетнам става комунистически;
  – 1990 г.: Молдова, откъсвайки източната част, Приднестровие;
  – 2008 г.: Грузия, откъсвайки две части от нея, Ю. Осетия, Абхазия;
  – 2014 г.: Украйна, откъсвайки две части от нея, Крим, Донбас;
  – ??

 2. Има една приказка:
  „По делата/плодовете им ще ги познаеш” (Библия, Матей 7:16)
  Но има и друга приказка:
  „Заговори, та да те разбера кой/какъв си” (Сократ 470-399 Пр. Хр.)
  Т.е., и по думите им ще ги познаеш.
  Думите говорят за човека – поне колко му е акъла и вижданията му за нещата и света.

  За разлика от RealPolitik, Дизраели е привърженик на „Баланс на силите” (Balance of power). Той казва: „Свършените факти не са езика на (истинската) политиката”, „Светът е уморен от държавници, които демокрацията е деградирала до политици”.
  Той също има изрази: „Никога не възприемай нещата като дадености”, „Човек не е създание на обстоятелствата – обстоятелствата са създание на човека”, „Много по-лесно е да критикуваш, отколкото да си коректен”, „Има три вида лъжи: лъжи, проклети лъжи и статистика”, и т.н.

  Ото фон Бисмарк (1815-1898), канцлер на Германия, казва:
  „Имам отляво (на картата) Франция, отдясно Русия – трябва да правя политика с тях и постигам добри договори”.
  Но той също казва за Русия:
  “Споразуменията с Русия не струват дори хартията, върху която са написани (тя не ги спазва и си прави своето)”.
  „Никога не вярвай на руснаците, защото те дори не си вярват един на друг”.

  За разлика от Дизраели и Бисмарк, Боко НИЩО НЕ КАЗВА.
  Той казва: „Шменти-капели”, „КГБ е велика организация, от която може да се поучат и от ЦРУ”, „Американските самолети са бръкми”, „Мразя земята на България да бъде газена от американски танкове (а изказване за руски танкове?)”, „Руският външен министър е най-великият външен министър в света”, „Няма заплаха от Русия в Черно море – там ще посрещнем руснаците с платноходки и чайки”, и т.н.
  А Ниновица казва: „Комунизмът ни ДАДЕ – ДЕМОКРАЦИЯТА НИ ВЗЕ”.
  Радев казва: „Долу санкциите срещу Русия!”, „Русия не е противник на НАТО (А КОЙ Е??) и натиск срещу нея няма да реши нещата”, „Крим да остане в Русия – Донбас Също!”.
  Сидеров пък казва: „Смърт на турците и циганите” (после се съюзява с ДПС, понеже с Атака са от братски резидентури, на К/ДС)

  („Как пониква тиквааа” https://www.vbox7.com/play:a6c46a76,
  Нищо лично към тиквите – благородни, красиви, вкусни създания)

 3. Ако се сбъднат най-гнусните кадрови слухове за МВР и МО, в цяла Източна ЕВропа- както страните, членуващи в НАТО и ЕС, така и в постюгославските Сърбия, БиХ, Македония, в Молдова, Беларус и УКрайна, да не говорим за Хард-атлантиците Черна гора, Албания (вече в НАТО) и Косово, никъде няма да има толкова явна и стръвна руска агентура начело на сектора на сигурността. И-особено в МВР-свързана с криминалните сенки над Балканите.
  Иво ги спомена с официалното им име, разбира се, путерингите, я и аз да ги подпукам за малко с неофициалното:

  -Цум Воол, майне Херен ПУТЕРИНГЕН! Гратулире, честито, както казваме ние, овце-и конекрадците от Нидер-Донау-течението! Показахте с всичко, че за вас СЯНКАТА, ДУХА И ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ И МОРАЛЕН КОЛОС КОНРАД АДЕНАУЕР не струват и 5 пфенига от Ваймарската република (при 15 000 000 000 марки за 1 яйце!) пред файдата от щъкането на един лалугерообразен милицонерски анцуг, започнал работа като фолксполицист в ЩАЗИ и син на шофьора на Маркус Волф или Ерих Милке (да са ви по-ясни ферглайхите, сравненията, зо цу заген!)
  Да са ви по-ясни и по-нататък ферглайхите, че вие адвокатствате на лалугера и неговият бос- (бивш?)тартор на криминална групировка, когато те твърдят, че само Хитлер и Хонекер са построили аутобани из цялата Дойчланд, а (християн и социал)демократите ги рушат, и то да е само магистралите да рушат-клайнигкайт – дребна работа, ами те и целите други 2 Германии, построени от Хитлер и Хонекер, разрушиха!
  Майне Зергеерте Херен ПУТЕРИНГЕН, вие знаете и Зоран Джинджич, блестящият немски докторант по философия и сръбски премиер-реформатор, убит от криминални типове, бивши военни, което за Сърбия и Балканите значи-кръвно свързани с Русия.
  Посреща ли някой от вас като кмет на Берлин, Хамбург, Мюнхен и т.н. с всички почести вдовицата на един от тази шайка, самата тя- съучастница в убийството на Джинджич?

  Целува ли се някой от вас оня ден с рожденика -лидер на ЩУРМ, ние му казваме атака, на Национал-демократическата партия на Германия?
  Кани ли го да участва в Регирунга?

  Толкова е достатъчно, ГЕНУГ!
  Двойните стандарти, майне Херен Путеринген винаги се връщат като сметка с тройна и четворна цена!

 4. Малей-й-й-й, я вижте какво евразийско животно, какъв Ба()бУИНИН е осмърдявал гостеприимный админцентр Болхарско -Задунайской губернии Софѝя (обясних разликата в предишен пост по “славянското” сборище).
  Оценявам високо твърдата евроатлантическа реакция на всички твърди и все по-втвърдяващи се евроатлантически държавници от двата начални номера на “дондуков”, както и подчинените им (е, подчинени и малко на североизток) служби за сигурност.
  ТА ТЕ НЕ СА ПОСРЕЩНАЛИ С ВОЕННИ ПОЧЕСТИ, ПЪЛЕН ПРОТОКОЛ, ХЛЯБ + СОЛ, ДУХОВА МУЗИКА, МАЖОРЕТКИ под звуците на “Союз нерушимыЙ”, “Малая земля” и “Катюша” гостите и участниците в Славянския Собор! Ну, как возможно, да как они смеют!?- за това преступление по службе тов. посол Макаров може да им се скара най-строго, да ги бие с лъжицата за борш, и да нареди на тайния съветник ГеБист ГРУич СТУКАЧевский – ковчежник от Казначейството да ги глоби с равностойност на 3-месечното им жалование, при това-в рубли!

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6192139

 5. Доклад на Френските разузнавателни служби, представен от министъра на външните работи:
  „Режимът на Башар Асад е извършил химическата атака на 4-и Април”:
  http://bit.ly/2pkFz5c
  Сирийският режимът ЛЪЖЕ и лилипутският му патрон също ЛЪЖЕ, че не е така.

 6. Всичко написано до тук,според мен,може да се обобщи с доказала своята жизненост и липса на морал поговорка:ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!

 7. Бисмарк е имал своят аналог в княжество България – Стамболов. Вторият райх е почти връстник на княжеството. И двете формиращи се държави в края на 19 век ,са имали доста сходни проблеми за решаване, които са довели и до подобни личности ,които да ги разрешат.
  А за днешните български “политици” – Винету, Сидеров(има и подобна фамилия в Русия – СидОров!), Нинова, Доган, Пеевски, …и т.н., споменаването им заедно със Стамболов и Бисмарк е малко “неравностойно”.
  Зависимостите им просто са съвсем различни и това ги прави толкова различни. Едните са само номинални “политици”, и служат само за фасада на истинските си кукловоди и господари. Това е и разликата между тях. А, Стамболов и Бисмарк имат своите цели и начини за достигането им. Докато Винету не става за повече от кмет на село, където да си полага поредната порция асфалт ,доставен със евросредства. Там няма нужда от политика , а само от някакви бакалски сметки и желание за рязане на лентички. Няма нужда от спазване на обещания ,които даже не осмисляш напълно..За това и Винету не може да ги спазва.Добавено и към зависимостите му. Няма как да стане.

 8. Не,приятели, от този БАБУИниН се носи уникална, неповторима, дълбаеща дори дъната и върховете на руската кочина, несравнима с нищо всепроникваща воня, всепроникваща нациналболшевишка смрад дори и до прозопографичната подробност, че е роден на 31 януари- когато БОГ ДАВА НА БЪЛГАРИЯ СТЕФАН СТАМБОЛОВ!
  Ама четете, не ви трябва “Стършел” в случая с този ДОМУЗ-СУРАТЛЪ!
  Аз умрях да се кикотя- сега, значит, той е кандидат от Комунделската партия на Российската Федерация, ама я какви ги реди за Христа Бога Ради, консерватизма, ценностите и православието!

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BD,_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

  Имайте обаче предвид, че посолът бойка коцэв му е донесъл в(Л)изата на крака и с поклон. Не се съмнявайте, че тази помия чинно се структурира като опорни точки във всекидневна пропаганда от местната руска агентура- бэсъпэ, гэрб, каракачаны, волэны, марэшкие, дэпэсэ и пр. Няма, няма у нас някой да посрещне уроди като този подчовек с репликата на братята ни украинци: ГОНИТЬ ВАТНУЮ ЗАРАЗУ-ЗРАЗУ! (Гони веднага ватената чума!)

 9. 240 души Рашибозук-това е 44то НС.като 240 капки блатна вода.

 10. “три дни ( точно толкова му трябвали на Сталин) обявяването на война на Германия.

  Г-н Инджев, мисля че става въпрос за България.

 11. Г-н Инджев, напълно съм съгласен, че е крайно вероятно Борисов да се докаже като верен последовател на този завет на Дизраели, и за пореден път да се измъкне от отговорност пет минути по-рано.

  За триумфа на Русия, съм минимално по-скептичен (в същност по-оптимистичен). Словоизверженията на Аксаков/Симов/Зарков/Нинова и др. другари категорично говорят, че очакваха повече от тези избори. Струва ми се че по-точна диагноза е, че целта им не е постигната, но да, за съжаление настъплението продължава относително необезпокоявано. Решаващо за окончателният изход на сблъсъка Запад/Изток у нас ще бъде дали рубловложенията на Путлер в Западния свят ще дадат резултат. И в този план изглежда че махалото обръща хода си (Майкъл Флин е разкрит/провал във Франция и Холандия/някои руски медии смятат за провал и резултата в България!?). А ако номерът не мине, рублопотокът ще свърши и петоколонниците ще изпуснат парата.

  Относно сдържаната политика на Меркел към Путин, мисля че част от проблема идва от факта, че:
  – има напрежение дали ако се види съвсем притиснат Путин няма да се реши на масивен военен конфликт. Не може да се отхвърли напълно; останал без изход той няма какво да губи.
  – Запада има нужда да подготви вътрешна опозиция в Русия, така че свалянето на Путин да доведе до предвидими подлежащи на прогнозиране последици.

 12. Към Ив.Терзийски:

  Става дума за онези три дни, през които правителството на Муравиев, скъсало вече с Германия, е планирало да обяви война на същата, за да избегне съветката окупация- Сталин още през юни ( ако не и преди това) е дал да се разбере, че това е условието му. Съветският агент Иван Маринов, поканен за министър на отбраната ( според моята теория от силния човек в кабинета Атанас Буров, който е имал отлични връзки със съветското посолство и е бил русофил, макар и противник на комунистите!) прави всичко възможно да забави решението за обявване на война на Германия. Предлогът му бил, че ще се застраши сигурността на българските войски в Македония, които могат да попаднат в германски плен ( самият Маринов е повикан от Македония, където е командвал дивизия). С това протакане Маринов дава възможност на Сталин да обвини България в нежелание да изпълни условието му и той обявява война на царството на 5 септември. Сметките на Буров, по мое мнение, са били да умилостиви Сталин с издигането на малко известния генерал Маринов, защото е бил женен за сестрата на комунистическия вожд Георги Кирков. Разбрал грешката си, Буров възкликва, когато го отвеждат с белезници след присъдатат му от “Народния съд”, че сегашните му мъчители са щели да бъдат вече “два метра под земята”, ако не е сбъркал. Остава да гадаем какво точно е станало в края на август и началото на септември 1944 г., но най-вероятният сценарий е този, който описах по-горе. Ерго- да си овластен русофил винаги е пагубно за България, дори и тогава, когато си “отявлен капиталист” и противник на комунистите.
  Последиците ги носим и днес.

 13. Ето я и другарката Юлия Кръстева..

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/26/2960400_juliia_krusteva_lyo_pen_ne_e_jena_a_matrona_koiato/

  Със свойте притчи между “светците”,
  казала е глупост между глупците…

  Не се изразявала политически, щото–?! че като се търкаляше с Червената книжка на Мао сред левите идиоти през 1968 г. по парижките булеварди против капитализма, не се ли изразяваше политически, ма, cher camarade Julie?

  Че когато пребиваха сънародниците ти за един виц и съсипваха живота на децата им занапред, ти не се ли изказваше със снобското си мълчание пред такива дреболии?

  ДУМА едничка каза ли по световните медии за смазаната в клещите на палачите “твоя”-не те е срам!- България?

  Да си чувала за тези СВЕТОВНИ ПИСАТЕЛИ и ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ! Те също живяха в Париж като изгнаници, но не спряха докрай да изобличават комунистическите зверства в техните родини:
  ЧЕСЛАВ МИЛОШ-Полша
  ЙОЖЕН ЙОНЕСКУ, МИРЧА ЕЛИАДЕ, ЕМИЛ ЧОРАН, МОНИКА ЛОВИНЕСКУ- Румъния, КУНДЕРА- Чехия

  Тук е и достойната руска емиграция около великолепния НЯКОГА до 1989 г. седмичник “Русская Мысль”. Имаше тогава блестящи антикомунистически текстове и исторически материали!- Бродски, Н. Горбаневская, Л. Богораз – отчаяните протестиращи от демонстрацията на Червения площад срещу агресията в ЧССР!
  Ясно ви е за какви руснаци става дума-награди ги лично Хавел, на Наталия Горбаневска й дадоха почетно полско гражданство, ако бяха живи, завалиите, щяха да пишат и при нас в блога, за 1 такъв руснак, дето казва ЗАХАРИЙ, давам цялата членска маса на.. която си изберете рубладжийска партия от нашенско!

  СКЪПИ ЖОРЖ, не заслужава да я поканиш другарката Кръстева на една софра, няма да миряса!

 14. До Иво Инджев:

  Благодаря ви за интересните факти. Много от тях чувам за пръв път.

 15. Драги Стамбо, юк отдавна съм я дегидо-сал. “Матроната” наша маринка е дърта лъжкиня, хибрид на ксенофоб, щовинист, демагог, нацист-комунист и с една дума БОКЛУК.
  Чакам с нетърпение “дебатът” на 3 май с гения Макрон, който се стоварва върху абсолютно несъстоятелните й опорни точки със силата на парен чук.

 16. Известното Американско издание Defense News, близко до американското Министерство на отбраната (но не негово притежание):
  “България преговаря с швеската SAAB за закупуване на 8 самолета (бръкми?) Grippen, предпочетени пред португалски F-16 и италиански Eurofighter Typhoon, да замени остарялите си руски Миг-29:
  http://www.defensenews.com/articles/bulgaria-opts-for-swedish-gripen-combat-jets
  Пак последни на опашката в НАТО. ВСИЧКИ останали членки досега си купиха десетки нови самолетчета и почти подмениха старите си руски таратайки. И доставката ще бъде обявена, като автобусите по София и другите градове, като Огромна Загриженост, НАВРЕМЕННА и отдавна обмисляна ПРИДОБИВКА ЗА НАЦИЯТА.
  (Какви са хубави шведските, ще взема да си продам Корсата да си купя един, барем се навозя без друсане и с най-голяма скорост.)

 17. Драги СТАМБО – по повод “интервюто” в 24 Часа, дало терен за целия Повърнат Бълвоч на Бабунин:
  БЕЗОБРАЗИЕ и ЛИЦЕМЕРИЕ – новата Путин-Дугин “интелектуална” вълна:
  Кой напада православни Грузия и Украйна??
  Кой откъсва територии и разкъсва на парчета православни страни??
  Кой забранява “чужди” християнски групи и изповеди в страната си??
  АМЕРИКА ЛИ?
  РУСИЯ ЛИ ЩЕ СПАСЯВА СВЕТА ОТ мюсюлмани??
  Та тя ги има над 20 Милиона – включително НАД 4000 Главорези, отишли в Ислямската държава.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-39304984
  http://bit.ly/2qbOjsm
  Пълно Отчаяние и Гърчове – в това Идейно състояние се намира Русия днес.
  И въобще.
  Китай вече направи втори самолетоносач.
  Русия едва сколасва с един – който ПУШИ с дим като от Кьомюр (въглиша).
  Руският език трябва да бъде ЗАБРАНЕН като международен. Дали го говорят и 120 млн. души като майчин.
  За съжаление, все още много ГЛУПАЦИ – РУСОФИЛИ у нас – Полезни идиоти, разстилащи червено килимче на РУСКИ БАБУИНИ.

 18. Това със Иван Маринов и Атанас Буров не мога да го разбера. Едно е да си русофил, съвсем друго комунист! Нали Сталин е грузински евреин а не руснак. Какво общо има русофилията със комунизма? Даже русофилите би трябвало да мразят комунистите! Те им убиха царя и семейството му, забраниха вярата им, избиха милиони руснаци а други прогониха…
  Иван Маринов и Атанас Буров знаели ли са какво ще се случи с България ако пуснат червената армия в България?? За хилядите убити техни сънародници, за унищожените църкви и погубени свещеници? За поробения народ и отровената земя? Тези хора все пак са родени в България и докато стигнат на тези постове са дали много за народа и държавата.
  И Гешев е стоял и той ли и не е направил нищо? Не е спасил Цар Борис, не е попречил на съветските агенти!? А според мен няма спор, че Цар Борис е убит от комунистите! След толкова много атентати срещу него, най-после са успели за голямо съжаление! А после са хвърлили тялото му на прасетата…
  Българските комунисти би трябвало да потънат в земята от срам, заради ужасните престъпления на партията им и да не смеят дума да продумат за комунизъма.

  А може би е било неижбежно, заради сделката между двамата евреи Сталин и Рузвелт! Имаше документален филм за усилията на Чърчъл да спаси България и Сърбия и за двойния отказ на Рузвелт, да се съгласи английската армия да влезе на Балканите. Може би това се крие, защото ние открай време сме разкъсвани от американски и комунистически интереси. Тези два Звяра не се интересуват от живота на обикновения човек. Не случайно стигнахме до ядрената война. Един друг се помпат а ние не виждаме това! В България много комунисти скачаха за ядрени електроцентрали, обаче сега хората се чудят каква вода да пият и коя бира да си купят! А млякото, което пием от кравите? Кравите пият тази вода а после ние пием млякото им. На ви Аецове, на ви Империи!! Империите растат със кръвта на поданиците си! Китай се превърна също в огромен звяр, благодарение на американския бизнес и сега взима работните места на много нации а това значи слаби народи, слаби държави. Европа е почти изнемощяла и турчина дори я нарече болен човек. Дори се осмели да каже, че бъдещето на Европа са турците. От китай са половината храни в България и западането на нацията е и заради китайските стоки. Обикновения човек е поробен във адските фабрики на алчния капитал, който няма сърце, както наскоро се изрази Тръмп! Той си го призна, че сърцето пречи на бизнеса! А сърцето, това е душата на човека! Оттам идват всички проблеми. Екологични катастрофи, войни, измиране на природата а човека не е робот. А сега ако следите, следващата цел на адския бизнес е да направи изкуствен човек. Пускаш му ток от Ядрените централи и той бачка! После пък ще почне и да мачка. Роботите войници и полицаи вече се правят и до 100 години ще са на терена! Еххх …. Само се чудя тези, които ги мислят тези идеи, на коя планета ще идат да живеят!! Науката трябва да се развива но как се прилага е съвсем друг въпрос! Когато тя е в ръцете на бездушните богаташи, които не знаят мярка за глупостта си и алчността си, света и всеки човек, растение или животно са в голяма опасност!!

 19. СТАМБО, свалих ти шапка вчера за коментарите. Днес се връщам.

  Публикацията в ‘Дневник’ ме закикоти. Две матрони. Едната твърди, че другата не е жена. Как така не е жена? Има 3 деца.
  Но да приемем, че ‘майчинството’ е страстна теоретизация; духаш добре темперирана супа… втренчена в океана.
  И да забравим, че зад Ю. Кръстева също стоеше ‘твърд, мъжки свят’.
  Остава един въпрос: коя от двете матрони слага очна линия по-добре?

  ps: за френската интелектуалност, с нос прищипан от КГБ, изобщо не отварям дума. Помниш как А. Варда виждаше Кастро между две скали, същински ангел.

 20. Благодаря, скъпи EVERYONE ELSE, за чудесната реплика, а диагнозата ти за френската интелектуалност ме умори от смях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.