КОЙ кой е в медийния бизнес – четиво за прохождащи и проглеждащи

Когато атовете в медийния бизнес се ритат, магаретата, свикнали да си носят товара сами, се инатят и не мълчат.

Чрез този магарешки увод препоръчвам четивото, излязло под перото на Недялко Недялков, без да се наемам да кажа под каква част от текста в проценти от него бих се подписал като неканен страничен съдебен заседател. Информативно е.

http://pik.bg/венелина-гочева-придоби-24-часа-и-труд-след-рекет-над-любомир-павлов-и-огнян-донев-24-часа-news653258.html

 

image1(1)

9 мнения за “КОЙ кой е в медийния бизнес – четиво за прохождащи и проглеждащи”

 1. Асфалтът, асфалтът.
  Асфалтът е по-важен. Каква си там медийна рИформа.
  При това, по руско-марксовата метода – “количествените натрупвания, водят до качествени изменения”. Колкото повече километри, толкова по-малко реформи, НО, толкова повече престояване във властта, повече парички и влияние.
  Реформата – тя ще накара хората, начело с вратовете, да намразят властта. Асфалтът дава задоволството джиповете на вратовете да хвърчат по-бързо, и изпитват наслаждението от по-дългия престой на БОКО на върха.

 2. Еманюел Макрон ЗАБРАНЯВА руската агенция „СПутник” и телевизионен канал RT да имат достъп до него и събитията му преди изборите.
  Той окачествява двете изчадия като „ЕДНО СЪЩЕСТВО С ДВЕ ГЛАВИ, ИЗЛЪЧВАЩО РУСКА ДЪРЖАВНА ПРОПАГАНДА И ФАЛШИВИ НОВИНИ”!:
  https://www.theguardian.com/world/2017/apr/27/russia-emmanuel-macron-banned-news-outlets-discrimination
  БРАВÓ, Еманюел – ЗАТВОРИ И И З Г О Н И ИЗВЪН ФРАНЦИЯ Цялата Руска Pезидентурщина!

 3. И още малко за Франция:
  Еманюел Макрон се обръща към французите за втория тур:
  „Сега всичко е във вашите ръце!”:
  „Вие сте Европа, ние сме Европа (срещу М. льо Пен) – в ЕС и с Еврото, ние сме суверенни – да напуснем Европа – Това е ВОЙНА! – „патриотите” ни НЕ СА френски патриоти!”:
  https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/855538744442724352/photo/1
  https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/857316387169218561
  Усещате ли малката разлика, в ОБЩЕСТВАТА ни?
  Той се обръща към Французите – припознал е себе си в тях – те припознават себе си в него – подкрепят го и гласуват – и той СТАВА президент. Така и ще стане.
  У нас, тези, които са като Макрон, Трайков-Събев, Радев, Иванов и маалко още други, също се обръщат към българите – и отправят подобните си послания.
  НО, Мнозинството, не ги припознава – то не вижда себе си в тях: едва под 10%.
  Мнозинството, в милата ни татковина, още ЛАПА РУСКИ МУХИ. То се припознава в русофилските отбори на офицерщината от К/ДС. Социалисти, „патриоти”, „граждани”, аптеко-бензинджийски Марешковци.
  Още 100 Години? (30 вече минаха)

 4. @Поправка на клюкар
  Г-не, поздравявам Ви за коментарите!
  Заинтересувахте ме много! Има ли начин за контакт с Вас?
  Posted by skyspirit | април 5, 2017, 17:06
  По някакви причини/и няма практически никакво значение какви са- технически или геронтологически/ не бях в състояние веднага да Ви отговоря.
  Като Ви благодаря за вниманието, предварителният отговора на въпроса Ви се съдържа в многократното ми обяснение /защото многократно бях провокиран/ за присъствието ми тук и снизхождението на г-н Инджев да позволява понякога да „плюнча” сайта му, както се изразиха някои „доброжелатели.
  Извън това, бих добавил, че съм Ви благодарен за поправката.
  В живота си винаги съм се стремял/доколко успявам е отделен въпрос/ да „извлека полза „ от поправки и критики, когато съм „кривнал” , за да се поправя.
  Благодарен съм, но не чак да се гъна в кръста до земи и да получа дискова херния. Ако има положителен ефект, заслугата на критиката е до половината- останалата си е моя!
  А каква е ползата от похвалата?
  Ако има песъчинка такава, то вредата е колкото планина.
  И няма значение дали е дума, лентата на манифестацията ,преди или орден за заслуги , сега.И няма значение, дали е планината-вреда от „Стефан Стамболов” на Митьо Гестапото или песъчинката –полза от„Сър” на английската кралица .
  Първо води до високомерен поглед, вирнат нос и все някога до внезапното „осенение” , че всичко знаеш.
  После до желанието непременно да го споделиш с другите
  След това, да не се интересуваш от мнението на друг, даже до нежеланието да го слушаш.
  И накрая до арогантността да ви каже/а ако може и да ви наложи/ какво да мислим, какво да говорим, какво да правим и как да ЖИВЕЕМ.
  С една дума,похвалата най често води до най- смъртният човешки/и християнски/ грях – ГОРДЕЛИВОСТТА!
  И няма значение кои сме аз и Вие и останалите, и какво е името на нашия Бог.
  Защото, дали ще блаженства в ада, или ще се гърчи в катрана, човешкият Дух е безсмъртен.
  И къде ще пребивава във вечността личният ни Човешкият дух-дали в Едем или Геената,или само в паметта на хората/роднини,колеги, приятели или не, съмишленици или не/ решава Онова ,каквото и да е То, каквото и да е неговото име, а не човеците /дори и светиите и пророците/, които говорят от негово име.
  А в момента, в реалността целокупна българска, най-важното е , че по Конституция сме Парламентарна Република.
  Преведено на прост и разбираем език, най-важното е 240-121-61!

  От КЛЮКАР или ПЛЮНКАР,няма значение!
  С уважение!
  …….
  П.П. Бях спрял до тук, но като прочетох написаното, се опасявам да не бъда разбран погрешно/думите са мъртва плява или зърно,а живи и зелени са мислите и чувствата на житата във полята-животи на всеки /ще добавя още малко.И пак не „Един ми каза,че…”
  Като млад баща, нямах много време.Бях прекалено зает със строителството на социализма и разни други глупости.С децата се занимаваше повечето жена ми/лека и пръст/ и когато се роди и поотрасна първата ми внучка, почувствах болка- колко много бях пропуснал. Реших да наваксам. И за да не сбъркам нещо в общуването си и възпитанието на най-,най-, най-…мъника на света, изчетох цяла библиотека по темата.Естествено и „Педагогика” на най-умния,на Емануел Кант от Кьонигсберг/после съвеЦки Калининград/,който между другото съветва, да бъдем по снизходителни към лудориите на децата с аргумента , че децата имат по – висока температура, т.е. „кръвта им ври и кипи”.
  Имам много добър приятел, началник на такова отделение в н-ската болница, пред който ежедневно умират ,но с подобрение/извинявам се за дебелашката шега, но помагам си да бъда по-ясен/ , хора.И както всички тела се раждат равни-еднакво голи и безпомощни, така и всички живи просто умират и телата им са еднакво равни и безпомощни и тленни – и в земята , и в пирамиди и гробници , и в мавзолеи…
  Освен инцидентните случаи, имаме си от години точно определени дни и часове когато си пием кафето в заведението на…
  И като му разказвах колко и защо е щура внучката, той се тресеше от смях и се оля с кафето.Възприемаше всичко за шега, имайки предвид битността ми на инженер/”от всякъде гонен и навсякъде приет”/на който освен много други неща, му се е налагало да мери както много високи температури/например с пирометри, защото е нямало друг начин/ така и много ниски/ например замразяването и размразяването в течен азот при точно определен график на смъртоносни вируси при производство на ваксини/
  Когато се позовах на първоизточника си, Доктора спря да се смее и каза „ И най- умният може да си мисли и говори глупости.А Кант като е нямал под ръка деца, внуци и термометри , ти поне ги имаш достатъчно! Защо не провери?”И тъкмо щях да се защитя с „Може ли човек всичко да проверява?” ,той добави още по сериозен :”Да си мисли глупости, до говори глупости и да вярва в глупости. И колкото е по-тъп и мързелив да ги налага и на другите!”
  Та исках да се поясня.Не защото от всеки можем да научим нещо, а от някой особено много.
  Не защото „Подлагай всичко на съмнение”.
  Не и защото позоваването на авторитети /Кант, Маркс, Тръмп, Путин,Борисов, Костов…/ е постоянно използван ефикасен начин за манипулация.
  А защото за мен няма значение КОЙ го е казал, а КАКВО е казал.
  Веднъж тук в сайта, някакъв АНТИКОМУНИСТ искаше да му уязви чрез НИК-а ми КЛЮКАР.
  Но той умишлено е такъв, за да напомня на хората да се стараят да контролират мислите и действията си – все някой ще се намери да ги изклюкяри.
  Кой съм аз, няма никакво значение.Аз съм грешник като всички останали – кой с по –големи, кой с по- малки грехове.
  Но твърдо вярвам, че „ Всеки светец има минало и всеки грешник има бъдеще!”

  И не е към никой от неуважение !
  Още веднъж с уважение!
  От КЛЮКАР .

 5. Повече ми прилича на стартиране на „активно мероприятие. Този не може да преживее дълбок катарзис,както вече се представя обръщането на палачинката . Може да е настъпил мина и след снемане на доверието ня”КОЙ” си взема дадените пари.., или проста завист защо другите повече.., или „контролиран приятелски огън” -да видим какво ще се случи, да се преброим – издатели, писачи, тролове. Е, все такива ченгесарски похвати.

 6. Дo AWACS:

  Напълно съм съгласен с Вас. Това което ДС службите успяха да постигнат по време на контролирания от тях преход (наред с много други “успехи”) е да унищожат институцията на общественото образование, средно и университетско. В момента има малък брой елитни гимназии и малък брой конкурентно способни групи (дори не катедри) в някои факултети. Ефекта е, че пълноценно образование получават много малко хора, които успяват да попаднат на живи места тук или имат средствата да учат в чужбина.

  Високият % българи остават необразовани (дори и с диплома) и с много тесен кръгозор и възможности (почти не пътуват). Няма как едно такова “стадо” да се разпознае в съвременни ерудирани лидери. Това е и причината бабаитко Борисов да резонира толкова добре с масовия избирател.

  В старите демокрации в континентална Европа, като Франция и Германия, се поддържа високо средно ниво на грамотност и добър среден стандарт на живот. Много трудно е знаещи и относително доволни от живота си хора масово да бъдат уловени на куката на популизма. За това Макрон и французите се разпознават взаимно. А избирателите на Ле Пен са преимуществено париите на френското общество, работническо селския пролетариат на който винаги е разчитал комунизма.

 7. Катарзисът е категория от поетиката на Аристотел. Но-о-о, ние познаваме и поетиката на Брехт. В нея катарзис изживяват не героите, а зрителите (дано). нИдялко (и други, отлъчени от бозката, напр. Цветан Василев), изведнаж се оказват (уж) прогледнали, трагически очистени. Но са обречени като Mutter Courage да бутат медийната си сергия сред труповете, където някъде са и нейните деца.

 8. @(класическия :)SMS
  След трите филма за кастро, задължително да снима поне 8 филма за путин. Току-що видях последните му антиамериканизми; вече се чудя дали жириновски и стоун не са един и същи човек.
  https://www.youtube.com/watch?v=mUfbd3uS6QY
  Ако са двама, единствената разлика е, че единият е по-добре платен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.