Руската провокация с глутницата на “Нощните вълци” получи син картон

Дадох си ден за мълчание след като фенклубът на “Левски” публикува остра декларация срещу планирана повторна руска провокация, подобна на онази от миналата година. https://ivo.bg/2016/06/30/брокерите-на-путин-на-разузнаване-с-бо/

Има термин “радиомълчание”. На война то означава “затишие пред буря”, което цели да лиши врага от всякаква информация, която би могъл да подслуша. Обикновено следва бурята.

Бурята срещу поредната планирана провокация на “Нощните вълци”, руските имитатори на американските рокери, които обаче се различават от оригинала в САЩ по своята официозност като пропагандни пратеници на власта, се завихри по неочакван начин в София. Както винаги тук, може и да с окаже “буря в чаша вода” и въпреки това си заслужава да обърнен внимание на събитието като първа по рода си изява на българския патриотизъм извън досегашните граждански акции срещу руските провокации.

Написах наскоро, че поради системната липса на политическо лидерство в противопоставянето на съветската символика, употребявана за целите на руския постколониализъм в България, тази патриотична ниша ще бъде заета от други българи. Рано или късно.

(Да не си помислихте, че съм намеквал за нашенските националисти, сговорили се да управляват с Бойко Борисов, който изповядва тактика “ да не дразним Путин”? )

Така и стана. Намериха се кандидати да се изправят срещу стърчащата над главите ни съветска колиниална наглост, които говорят от името на голяма група българи.  Фенклубът на футболния отбор на “Левски” не просто се кандидатира, а направо нахлу на този стадион, на който българските партии и техните водещи дейци не желаят или не могат да си позволят да се появят с националния трибагреник срещу обагрения в червено Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА).

На този стадион няма как да не възкликна : “Само Левски”!

https://nkp.bg/?pid=2&id=564

 

image1(1)

57 мнения за “Руската провокация с глутницата на “Нощните вълци” получи син картон”

 1. Нека всеки, който е съгласен с декларацията на левскарите, да изрази това с личен е-мейл до клуба.

 2. Така е. Напълно съм съгласен с позицията Ви, г-н Инджев! Трябва да сложим точка на раболепието ни пред колонизаторите ни! Времето за тотална промяна във всички области на обществото и държавата ни е назряло и вече настъпва.

 3. БРАВО, “ЛЕВСКИ”!!
  ВСИЧКИ СМЕ ОТ “ЛЕВСКИ”!!
  “ЛЕВСКИ” = ЛЕВСКИ = БЪЛГАРИЯ !!!!
  НО, ТРЯБВАТ И ОЩЕ МИЛИОНИ!!
  ВЪН РУСКАТА АГРЕСИВНА ИЗМЕТ!
  Руският натиск и подриване работят по ВСИЧКИ направления!! ВСИЧКИ: Война, политика, дипломация, пропаганда, икономика, търговия, рокери, хидри, телевизии, радиа, туристи…

 4. Браво, тези хора ще вземат да ме направят “левскар” 😉

 5. Обикновено всички антистауквото организации се овладяват от кремъл и това им гарантира липсата на истинска съпротива срещу колонизирането ни. Като започнем с екогласност където Петър Слабаков викаше смърт на комунистите и няма да продължавам до наше време. Обединение на хората които са ЗА БЪЛГАРИЯ срещу тези които са за русия, трябва да има една група достойни и доказали се Българи в заемането на Българска позиция и около тях да се надгражда, разширява успоредно с външните промени. В момента единствената алтернатива е НОВА РЕПУБЛИКА, която продължава да пита какво става с нашата позиция да си поискаме едни надвзети суми от русия (газпром) и по насетне какво става с монополиста лукойл който ни дере ежедневно.

 6. Отдавна не бях чел, извън рамките на ivo.bg, толкова приятен за душата текст! Без да съм футболен запалянко – Сааамо Леевски!!!

 7. Преди две статий коментирах по въпроса с миризливата пасмина на ПУТЛЕР .Тези уроди не тябва да бъдат допускани на 1 Май у нас! И още един път ще кажа браво на феновете на Ф.К. Левски. Само едно не мога да разбера мълчанието на правителството и медиите- такова спотайване здраве му кажи . Сигурен съм че вече са изпекли бели питки и са приготвили сол и пепер като миналата година. Кой знае може би пак ще платят на някой да докара пак някой невинни момиченца да ги посрещнат. Свалям шапка на господин Инджев за отразяването в сайта на това (велико събитие)!IIC…..oIL.

 8. Браво за статията!
  Шапо на левскарите!
  И преди и сега, Левски значи свобода!

 9. Наистина, достоен жест, направо не ми се вярва-моля се Богу това да е първото обръщане на тежката снежна топка!
  Трупа се, братя мили и дано идва обратният цикъл, подобен на Възрожденския и следосвобожденския обрат от 70-те/80-те години. Това е ВЕЛИКОТО ПРОГЛЕЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕЛИТИ И ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ЗА ЗЛОКОБНАТА РОЛЯ НА ВЕЧНИЯ СЕВЕРЕН ХИЩНИК, който от 10 век до ден днешен не спира да души в ноктите си и да ръфа България! Как са могли тогава да се разделят с илюзиите- колко руски възпитаници (вкл. БОТЕВ, КАРАВЕЛОВ, СТАМБОЛОВ), колко вярващи, че дядата Иванушка… и т.н…. в един момент са се вслушали в думите на ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ и са им повярвали.
  Та и сега- наглостта на мужишката сган по Черноморието, нежеланието на тази мръсна азиатска пасмина поне с нещо да засвидетелства уважение към България и ЕВропа, губернаторското нахалство на “дипломатите” им, все повечето ИНТЕРЕСИ на българина в ЕС, младото поколение- това отдалечава България от нейния смъртен враг.
  Но- подхванатото от сините фенове трябва да дочака силна подкрепа от сините политици (което значи- НИТО ЕДИН от сегашния парламент) и НАБЛЯГАМ-публицисти, интелектуалци, обществени фигури, които са пробългарски настроени и не могат да търпят дрънкането на балалайката и копейките в нея)!
  Глутницата путинайкински наглеци, които ще газят и мърсят земята на България, т.е.- ЕВропа мен ако питаш, само НАПАЛМ ги оправя, макар шипове и здрави прътове също да вършат работа!
  Я как мирясаха агентите им в Южна Америка, скоро и в “борческата” червена гладорийница Венецуела ще приключи експеримента!

 10. „Франция и Краят на западната социалдемокрация”:
  https://www.foreignaffairs.com/articles/europe/2017-04-25/death-and-life-social-democracy?cid=nlc-twofa-20170427&sp_mid=53952057&sp_rid=cGxhbWVuLnNvZmlhQGdtYWlsLmNvbQS2&spMailingID=53952057&spUserID=MjEwNDg3NTQ4OTQxS0&spJobID=1144755899&spReportId=MTE0NDc1NTg5OQS2
  У нас “социалдемокрация” и “социализъм” продължават с пълна пара. Но това НЕ Е РЕАЛНАТА социалдемокрация. Това Е комунизъм с маска. Истинската социалдемокрация у нас се заражда още през 1880-те. С нормални, демократични, парламентарни партии, крила, водачи и участия в правителства. НО тя бе КЪРВАВО ликвидирана през 1944 г. и председателят й Кръстю Пастухов, един от големите български държавници, УДУШЕН в КОМУНИСТИЧЕСКИЯ затвор. Това стана, следвайки примера на комунистите в Русия, където руската социалдемокрация, Меншевиките, бяха 100% разстреляни и ликвидирани от тях.

 11. Цял живот съм бил славист. Стигнах до капитан на волейболния отбор на Славия. Най-старият клуб -1913 г. Дали на стари години да не стана левскар? Притеснява ме само ръководителя- бивш комсомолски секретар, шофьор на Стоян Марков, а в момента крупен лондонски бизнесмен!
  Само Левски!

 12. Точно както Макрон е изгонил руските медии от кампанията си, така и ние трябва да изритаме говното Макаров и всички останали руски дипломати от България.

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/makron-goni-kremalski-medii-moskva-myarkata-e-skandalna

  Няма нищо скандално в това да се почисти кремълския боклук 🙂

 13. Само Левски!
  Най-после едно истински патриотично послание!Мед ми падна на душата! Дано и управниците ни се сетят, че топката може да се обърне и тогава политическите театрални сценки ще бъдат пометени!

 14. Днес, казвам го единствено в контекста на изключитрелното важно събитие, преломно, дълбоко вярвам, с цялото ми уважение към привържениците на другите отбори, от ЛЕВСКИ!
  Само Левски, Обичаме те!

 15. Браво, Румене! Винаги съм играл с удоволствие срещу тебе и до тебе. Всички срешу “Нощните вълци”!

 16. Доживях! Напълнихте ми душата. Винаги съм била от ЛЕВСКИ, не само заради личността му, но и защото техния цвят е син и тази позиция на феновете в този текст съвпада с моето мнение.

 17. Зарадваха ме много! Ясна, справедлива, силна позиция; както и спортната чест предполага.

 18. Наистина добро послание от левскарите.
  Но за сметка на това решетниковите резиденти на Дондуков2 са потвърдили единоначалието на своите началници от метрополията, бодро рапортувайки и спазвайки уставите на Червената армия,още откакто са започнали обучението си в БНА преди 30-40 години.
  Ето и потвърждението за пълната фатмащина на тъпите шапкари ,които продължават да командват БНА. А отскоро и на Дондуков2:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/4399-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/4400-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B0
  В първата статия резидента на Решетников се опитва да наставлява Ненчев и депутати от ГЕРБ, които са изразили учудване от нелепото решение на едно служебно правителство да определя избора на основната модернизационна програма на БНА със съвременни самолети! Сякаш не се видя пълната му фатмашка и шапкарска тъпотия, с която се намесваше в работата на това правителство, допълнена и с допълнителни противоконституционни гафове, само за първите 100 дни. Тоя фатмак не разбра ,че избора на самолет не е някакъв еднократен и изолиран акт, сам за себе си. Не е нещо отделено от политиката и цивилния живот, както е било по времето на соца в казармите на БНА, където с “полИтика” се занимаваха само политкомисарите на БКП, а другите фатмаци бяха “само” членове на БКП, и не се “знимаваха” с “полИтика”. И дори един самолет да е класиран според МОМЕНТНИТЕ си технически параметри пръв – това не означава непременно ,че ще е най-добрият и в близка и далечна перспектива.Уви! А освен това техническите параметри са само ЧАСТ от критериите при избор на такава ОСНОВНА за БНА военна техника. Пак-УВИ!
  Но фатмашкото мислене е тясно насочено и не може да го осъзнае. Нали!
  А за втората статия няма какво да се говори по нея. Трябва да се зачете……
  Докато фатмаците с червени будьоновки и главнокомандващ избран от Решетников се чудят отгоре на това – ЗАЩО не ги допускат на минимална дистанция до най-новият СТЕЛТ самолет Ф-35?!?!?
  Това само показва с какво “доверие” се ползват фатмаците на БНА(зависими от Решетников и Кремъл!), сред останалите съюници от НАТО , и от САЩ!

 19. Бях за една седмица в Москва…. Останах с (надявам се лъжливото) впечатление, че народът се е примирил. Стараят се да си живеят в собствения, паралелен на държавата микросвят, вдигат рамене, че от тях нищо не зависи и оцеляват кой катко се справи. Навици от соца… Спомних си стария виц, в който двама се срещат: Единият: “Ще има лунно затъмнение” – другият: “Да правят каквото си щат”…
  Досега, като гледах упоритостта на нашето петоколоние, си мислех, че е по-лесно да се изчака руснаците да се отърват от Путин и на нашите да им секне кранчето… Май ще трябва да разчитаме само на собствените си сили…
  Само Левски!

 20. Шашнат съм!
  Като знам кои са били собственици и спонсори на „Левски” –Батков, цариста Русев, мекерето Георги Марков сега ГЕРБ-депутат, Грашнов, Цветан Василев, Пеевски…И обикновено контролират клуба на феновете. Никога не съм очаквал, че от тук ще „изскочи заек” !
  Български лъвове срещу проскубаните, мършави и вечно гладни , гадни руски мечки –сега маскирани на рокери !
  Феновете на „Левски”! ПРОТИВ руските рокери-провокатори! ЗА премахване на МОЧА!
  Цесекар съм още от времето на ЦДНА, но по случая ще викна: „Левски- Оле, оле, оле …!”

 21. Ето я и добрата новина!
  В цитираната статия авторът иронизира, че ако Льо Пен спечели, ще тръгне да сваля санкците заедно с Австрия, Италия и Унгария. Най-много и Словакия да ги подкрепи. А нас ни няма в тази блестяща компания! Излиза, че в очите на руските либерали Корнелия и Румен са толкова незначителни, че дори не ги броят за заплаха…. (пу, пу, да не им е уроки или по-скоро – да ни ги амбицирам). Между другото, подочно безобразие съм забелязал и по-рано (ние се пъчим, че сме троянски кон, а те и за магаре не ни броят).

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59023E945C5DB

 22. Декларацията съгласувана ли е с ГЕРБ ,БСП ,ДПС и Патриотите.

 23. https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6195667

  Тази тения обаче сигурно ще излиже асфалта пред моторите на путинските тении ( а почему они карат Харли, Кавасаки, БМВ и Ямаха, не знам, че нали има ИЖ, Урал,Ковровец, Сова, очень надеждни съветские и русские марки, вярно още 2-тактови, но това така и няма значение, защото те вървят само при изключен двигател по голямо надолнище като от Балкана към Айтос, тук обаче ти трябва и прът за спирачка 🙂
  Във всеки случай алэксандр сымав след горько!горько! ще трябва да съчетава идентичността си на малака със съпружески задължения към горкото момиче… Като гледам тъста обаче, все са му останали няколко куфарчета от ЛукаНаго…

 24. Поредна идиотщина на друга червена тения -вече със световен периметър на пълзене и овоняване… разбира се това е ултраидиотът чомский…

  http://topnovini.bg/node/765784

  СРЕЩУ НЕГОВИТЕ МЕРЗОСТИ – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТИВО-ВЕЛИКОЛЕПНАТА КНИГА НА ДЕЙВИД ХОРОВИЦ`

  David Joel Horowitz The 101 Most Dangerous Academics in America

  EVERYONE ELSE` на ход си, приятелю!

  Нашите панты, щибидары, бездары, ныны и пр. ще ви се видят ангели на духа и знанието в сравнение с това, което описаните там изроди вършат в университетите на Америка!

  Ето защо ОБИЧАМ ЕВРЕИНА ХОРОВИЦ И МРАЗЯ чифутина чомский!

 25. Не зная чия е тази инициатива за декларацията на СИНИТЕ срещу “нощните вълци”, за което заслужават подкрепа и адмирации, но какво ще кажете за днешната им проява (става въпрос за приваржениците им – “болелщики”) на стадиона с расистката им насоченост и фашисткиге им символи (свастики)! В интерес на истината, до този момент почти всички ръководители (и собственици) на ФК “Левски” и финансовите им средства винаги са били оцветени в червено и кафяво!

 26. @клюкар,
  Моля не бъркайте спонсорите и собствениците на “Левски” с привържениците и симпатизантите му!
  Това е все едно да приемеш, че “института” Стефан Стамболов на Митьо Гестапото има нещо общо с идеите и духа на ДЪРЖАВНИКА Стефан Стамболов!
  Ценностните системи са различни! Тези помияри, които са се кичили и се кичат с титлата “собственик”, нямат нищо общо с духа и морала на на милионите превърженици и симпатизанти на отбора на народа и неговите кумири като Борис Ласков, Васил Спасов, Борис Апостолов, Стефан Абаджиев, Христо Илиев, Георги Соколов, Георги Аспарухов! Аз си спомням какъв страх и паника изпитваше “народната власт” пред спонтанното многохиледно шествие при погребението на Аспарухов и Котков през Юли 1971г ! Защото се бояха някоя искра да не запали народния гняв тъй като се тиражираха много слухове в онзи момент, кой е виновен за смърта им!

 27. @Караиванов
  Опасявам се, че истината е малко по-друга….Вероятно на Путин сме им толкома сигурни ( в подкрепата за тях ), че вече ни броят като “сигурна ръка”

 28. ТЕЗИ МОМЧЕТА МЕ ОСТАВИХА БЕЗ ДЪХ!!!
  СТАНАХ ЛЕВСКАР, ДЕКЛАРИРАМ ГО ОФИЦИАЛНО.

 29. “Боят настана…тупат сърцата ни, ето ги близо ..нашти душмани(вълците на хуйло)”
  Да ги посрещнем братя с камъне и дърве!
  Дошло е време за големиьот кьотек!
  Поклон пред синята агитка на “ЛЕВСКИ”!!!!

 30. Какви вълци, бе? Това си е една, чиста проба – хомо дружинка.

 31. С А М О Л Е В С К И !!!
  ВЪВ ВСЯКАКЪВ СМИСЪЛ!

 32. А колко би било хубаво ако към този патриотичен жест на левскарите се присъединят и феновете на ЦСКА. Нека се мразят на терена, но това е прекрасна кауза, която може да ги обедини. А може би и други фенклубове. Много по-добре, отколкото да се пребиват по улиците.

 33. Гордея се с позицията на Левски. Заставам до нея. Браво, патриоти, истински! Никога не съм бил от Левски преди, но от днес съм техен фен! Само Левски!

 34. Е тоя път руските диваци ще ядат бой.
  И е време Картаген да бъде разрушен!

 35. Към Танчо:
  Използвам репликата, за да добавя, че в в моето детство и юношество милицията “прибираше” превантивно запалянковци на “Левски” преди мач на отбора в София. А хилядите почитатели на загиналите в катастрофата Гунди и Котков, които отидоха на погребението им ( вместо да скърбят за загиналите по същото време съветски космонавти) , вбесиха властите със своята масовост. Проблемът на управниците беше свързан и с това, че не можеха да скрият събитието с огромното присъстве на хора погребението, но и не искаха да го популяризират чрез публично заклеймяване. Или , както писаха в “Работническо дело” на 4 ноември 1989-та за състоялата се предишния ден първа по рода си демонстрация срещу режима на Живков ( и последна, защото само седмица по-късно си направиха преврата срещу него), започнала като протест на еколози и завършила със скандирания за дмокрация, ставало дума за “група граждани”.

  Имах честта да бъда между “групата граждани”. Репортерът на Телевизията , пратен уж да снима ( кадри от събитието , въпреки наличието на оператри, така и не бяха излъчени), реагира, като ме видя сред протестиращите по следния злъчно-ехиден начин: ” искаш ли да те снимам и да те покажа”. Отвърнах му, че за мен ще бъде чест. А той се отеги с онози нахилена физономия, с която стана известен от прословутото му “интервю” с Живков вече като арестант в Бояна.
  Същият Райчо Райков,говорител на правителството на ДПС и Мултигруп, който минаваше за юрист по образование, беше истинският автор на формулировката на злополучната заповед за моето уволнение като диектор на БТА от првителството на мафията Мултигруп. Прочете я пред камерите и микрофоните лично с нескрито самодоволство ( от собствента си лакейщина и посредственост). Пазя си текста на нескопосания указ, оповестен на 3 юни 1993 г. в момента, когато бях на официален обяд с Лорд Карингтън ( имам и снимка с него ) в британското посолство. Карингтън се ядоса ( сдържано) и включи този ход на правителството, който нарушаваше конституцията ( доказах го скоро във Върховния съд, а после и Конституционният го потвърди) като тема на официалните преговори.Т.е. мулгигруповците си вкараха автогол. Слугинските вестници на червената мафия ме обвиниха по този повод, че съм развалил отношенията с Великобритания…
  Отплеснах се, но е хубаво някои неща да се припомнят.

 36. Към инж. Симеонов:

  Не следя събитията по стадионите. Не мога да не се съглася, че това, за което споменавате, наистина е проблем.
  Декларацията на фенклуба беше прочетна от конкретни хора, за които не знам нищо извън факта, че са застанали зад теза и призив, които изцяло подкрепям. А за нацистките изстъпления трябва да бъдат държани отговорни същото така конкретните виновници. Само че у нас нацистката пропаганда среща “съпротива” от властите точно толкова, колкото и националрашистката. Не знам дали е за “баланс” или просто двете явления се схващат като братски по генезис и сходни по форма, близка до сърцето и умовете на бездействащите ни властници, които се пишат големи европейци – поне такава е табелката им.

  Вече има събитие, обявено във фейсбук, призоваващо за протест пред МОЧА на 1 май от 10.30. Написано е като коментар на стената на моята страница ( използвам случая да кажа, че използвам фейсбук само за публикуване на статиите си и изобщо не следя пряко както се случва в тази мрежа- дал съм права за публикуването на статиите ми на администратор).
  Силно се надявам провокатори със свастики да не опорочат идеята за демонтиране на МОЧА и да не ни лепнат етикета “фашисти”, за каквито и без свастики са ни обявявали “контрапротестиращи” националрашисти с червени знамена.

 37. @ТАНЧО
  О.К.
  Но и ти смесваш ланшният сняг с тазгодищния. Всеизвестно е, че собствениците контролират клуба на феновете под различни форми -да не навлизам в подробности. Всеизвестно е също, че България е рекордьор по брой застреляни собственици на футболни клубове. Абсолютен клубен рекордьор е Локо Пд – всеки сам може да ги сметне колко са на брой. Не искам да изместваме темата, защото така се омаловажава една ПРЕКРАСНА проява!. Лошо ли е да си призная? Бях изненадан, че “заякът изскочи” точно от там! Нали “Признат грях е половин грях”? Иначе и аз бих отишъл с бастуна на МОЧА,да “приветствам” братушките-вълци Но в случая аз изобщо не съм интересен!ВАЖНОТО Е: ФЕНОВЕТЕ на „Левски”! ПРОТИВ руските рокери-провокатори! ЗА премахване на МОЧА!
  И пак: “Левски” -Оле, оле, оле…

 38. За протокола. “Челниците” на спортните сайтове у нас, гонг и спортал за декларацията на НКП Левски ни дума, ни вопъл, ни стон. А пълнят “страниците” си с какви ли не глупости, жълтини и всяко изпущане на баце по спортни теми колкото и да е повърхностно и нищонеозначаващо се извежда като водеща новина. Що ли не съм изненадан.
  Вземам повод и от спомена на Иво за да върна лентата малко по-назад. След мача ЦСКА “Червено знаме”-Левски на 17.11.1968г. завършил 2:7 ББС в късната си емисия него ден резюмира култовият резултат като “победа на отбора на народа срещу този на властта”. След мача една огромна тълпа от порядъка на 10-тина хиляди левскари неуправляемо, инстиктивно се изнася към военният клуб носещ тогава името ЦДНА. Изразявайки безграничната си радост от победата от една страна и “обиждайки” от друга “армейците”. Разпръснати са от милицията. “Инцидентът” е охарактеризан само за “служебно” ползване като заплаха за народната власт защото имало критична маса от хора с неясни цели.
  Само 2 месеца по-късно, на 22 януари 1969г. беще направен опит, донякъде сполучлив, да бъде сменена парагдигмата на неписаното отношение на другарите към публиката на Левски:”Не всеки левскар е фашист, но всеки фашист е левскар”. Централизирано, Левски беше “обединен” с отбора на “народната милиция”-Спартак.
  Зрителите на мачовете на Левски с изключение на тези с ЦСКА “Септемврийско знаме” и срещите в ЕКТ видимо намаляха.

 39. SMS,

  Немея, братко!

  Още повече, че имам най-преки наблюдения от Камчия! Такава ОТВРАТ, такова подлизурство – точно преди да седна на софрата с продуктите на собствените си земеделски усилия-много ми идва!
  И знаеш ли кое всъщност ме отврати най-много в този гнусен помиярски репортаж? Това, че нито 1 от руските навлеци, наглеци и лапачи, легендирани като “писатели”, нито 1 от техните болхарские домакины-лакеи, ибрикчии и платени рубладжии- не струва повече от кръгла 0, 000, 000 в съответната литуратура и култура!
  Така помияри с български имена посрещат руски отпадъци, мусоры, боклуци, лайнояди, пълни шитове, но на българска земя и за позор на България…
  Но няма го ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ да ги изгони от София през т.н. Славянски събор, няма го КИРИЛ ХРИСТОВ да забие психясалия враг на България Леонид Андреев (в сравнение с камчийските анинимни дрисъци, НЯКАКЪВ писател, все пак!, нарекъл българите Андреев нарича българите „цигани на панаир, хора продажни, с раздвоени езици, които играят кървав танец на духовна нищета, коварни и подли убийци, стадо овце“)

  ЕТО КАКВО МУ Е ОТВЪРНАЛ КИРИЛ ХРИСТОВ:

  Право куме, та в очи”.

  “Ония от моите съотечественици, които удостоиха с отговор ругателното Ви писмо, сториха според мен една голяма грешка, третирайки Ви като велик писател. Аз искам преди всичко да поправя това. За да покажат, че българският народ не се състои от ония, както Вие казвате, редица наши писатели посочват грамадната Ви популярност в България. Действително, почти няма Ваше творение, което да не е преведено на български – дори по дваж, триж. Но важен белег за величие ли е то? Младите народи предпочитат тъй страстно чуждото пред своето, на чиито големи качества трудно вярват. България даде, може би, максималния курс на Вашите съчинения. Аз познавам непосредствено популярността Ви на Запад. За интелектуална Германия, Англия и Франция внасяте един куриоз с много условен смисъл…. Покрай Достоевски, Тургенев, Толстой, дори Чехов и покрай съвременници като великите естети Балмонт и Брюсов Вие сте едно нервно човече, едно истерично джудже, Вие сте в отношение на един черковен клисар спрямо владици и патриарси.
  Смятам за нужно да отбележа това, за да обърна внимание на моите съотечственици, че те Ви надцениха, че те трябва с малко повече хумор да гледат на Вашите пози и крясъци, че Вие далеч не сте от ония властелини на вековете, от ония пророци, чийто мнения намират път да изменят смисъла на събитията и да задължат историята…
  Припомняйки си писанията Ви, аз не мога да се спра на един Ваш разказ (за драмите Ви съвсем не говоря), който да ме е обжегнал с огъня на едно откровение, който с новостта на своите художнически средства да говори за една непозната досега в никой народ и неповторима индивидуалност, който да не е нещо отдавна и много пъти четено в най-различни варианти на западните езици.
  Вие можете да излъжете ония непридирчиви хора, които нямат представление за изумителните съкровища на европейските литератури и които четат белетристика само за забавление, за почивка…Може би най-оригиналният Ви разказ е “Бездна”, но то е оригиналност, за която Вие по-скоро трябва да се срамувате…
  Българинът държи сметка на коя страна е правдата. Славянски декламации няма да замъглят със сълзите на расов сантиментализъм ясния му поглед за нещата. Оня, който заслужава честта да живее в нашето велико време, колкото като русин, французин или англичанин – да не му изнася да признае истината, трябва да разбере, че той не може да я измени – какъвто и магесник да бъде.
  В края аз се питам: защо собствено Леонид Андреев е написал своето паслание до българите? В неговия случай един мъдър писател би уловил перото само след като пресметне, че онова, което ще напише, ще докара една реална полза, ще спечели адепти на поставената цел. Никой при случая на Леонид Андреев не пише, за да наругае и отблъсне още повече ония, които уж иска да спечели…

  Мене от писателска колегиалност ме е срам от Леонид Андреев…

  Кирил Христов, председател на Съюза на българските писатели
  Къде сте, сенки на истински български писатели и патриоти, къде сте! Защо не сме достойни днес и за един ваш ред?

  А НЯМА ГО И РУСОФИЛЪТ ВАЗОВ!
  ЕТО И НЕГОВИЯ ДОСТОЕН ОТГОВОР НА пациента на психиатрията – но на служба на руската имперщина Леонид Андреев:

  Преди да сме видели любовта Ви, ние виждаме днес омразата ви. Преди да сте били някога наш приятел, Вие излизате като съдия и хулител на българския народ и с бич в ръка, в преддверието на славянския храм, искате да бъдете олицетворение на висшата правда. Вие се считате за един от избраните и отредените да пазят светините на този славянски храм.
  Не нас, а Вас би трябвало да накаже бичът на благородното негодувание, защото Вие именно, опиянени от злоба, не виждате истината. С вас заедно заслужават бичуването и онези, за които се застъпвате тай горещо, защото те именно неотдавна търгуваха в славянския храм и след като сториха толкова грехове спроти братята си, отиват да просят от тях в същия храм.
  По-рано Вас ви нямаше там, защото миналите събития не Ви засягаха. Но каква морална сила се крие у Вас, когато черните името на цял народ и го наричате тълпа от джебчии?
  „Не проч обжарит карман брата должника“, казвате Вие за нас. Какво духовно благородство и каква човешка съвест изразявате, когато, заслепени от несправедлив гняв, злоба, ни зовете българите „цигани на панаир, хора продажни, с раздвоени езици, които играят кървав танец на духовна нищета, коварни и подли убийци, стадо овце“.
  Та кой сте Вие и какво ви дава право да сипете хули и клевети върху един народ, който не познавате и който никога не сте искали да знаете, за когото съдите по думите на неговите най-големи клеветници и зложелатели – по думите на неговите братя изменници. Къде бяхте вие – един от най-благородните членове на славянското семейство;Вие, който се срамувате от нас и пророкувате духовната ни гибел – къде бяхте неотдавна, когато се извършиха толкова много и толкова жестоки славянски неправди? Къде бяхте да се възмутите, когато разкъсваха на части българското отечество и злорадстваха братята сърби, съюзени с гърци и румъни, Вие, който казвате гордо за себе си, че сте политик и дипломат, а сте писател, за когото най-високо стоят интересите на справедливостта? Къде бяхте да се възмутите, когато сърбите унищожаваха българската народност в Македония с най-варварски средства? Вие, който казвате, че за Вас няма друг авторитет, освен всегласното чувство на негодувание и скръб?
  За Вас ние сме най-недостойните синове в славянското семейство, защото не сме извършили нито една неправда над свои братя; но кажете и сърбите ли са в това честно славянско семейство и те ли навеждат очи от срам, когато чуят името българин?
  Във второто си писмо Вие, за да закръглите фразата си навярно, казвате, че не съчувствате на българските стражари, които влачат в затвора сърби. Вие знаете много добре, че такъв случай не е имало, защото ние не владеем и не сме имали никога намерението да владеем сърби. Но го казвате, при все това, за да запазите позата на разгневен и вдъхновен писател на висшата правда.
  В първото си писмо наричате сърбите, може би без да сте забелязали това, „братя длъжници“. А знаете ли как са изпаднали те до положението на длъжници и какво ни дължат всъщност? Но какво е за България, какво е Македония – те могат и да съществуват, могат и да изчезнат – за Вас то ще бъде все едно. Позволете и на другите да обичат отечеството си. Въпросът за нашето национално съществувание не е въпрос на търгашество, както се изразявате Вие. Нашият народ никога не е търгувал със съвестта си и не е изменявал на задълженията си. Това, което са вършили сърбите спроти нас и което вярвам Ви е много добре известно, ни един българин не е вършил спроти тях и не ще извърши.
  Нека ни обвиняват в престъпна наивност, но не и в предателство и безсловесност, че след толкова разочарования, след толкова горчиви опити, които сме почерпили от отношенията си със сърбите в продължение на стотина години, че ние сме забравяли често пъти миналото и сме се залавяли да работим заедно с тях, да им помагаме, за да бъдем отново измъчени и да се гаврят отново с нашата наивност собствените ни братя славяни. Ако бяхме реални политици, както ни наричате в писмото си, ние не щяхме да позволим да възкликват над нещастието ни тъкмо онези, които днес искат помощта ни.
  Нашите съседи и братя славяни, които вчера не се поколебаха да забият ножа в сърцето ни – в Македония – днес дирят по хитър начин помощта ни. Защо им сме ние? Нали те сами ни презряха вчера и първи ни се надсмяха. От всички славянски народи може би те най-добре умеят да правят реална политика. Какво чувство на национална гордост и чест притежават те, ако днес просят от оногова, когото вече са обрали, отритнали и охулили? Българският народ не ще стори това. И в името на какво се иска помощта ни? В името на славянското единство ли, на което те вчера тъй коварно измениха. Когато бяхме силни, те с презрение говореха за нас и готови бяха да ни унищожат, и днес, понеже тяхната интелигенция се срамува да се обърне направо към нас, прислужва си с Вашето писателско име? Ако тяхната съвест е чиста, нека те сами хвърлят камък върху нас, защо Вие да вършите това? Но към нас те не смеят да се обърнат, защото знаят какъв отговор ще получат и защото нямат морален кураж да признаят греха си и да искат открито нашата братска помощ. Те се обръщат към Вас, говорят Ви с Вашите фрази, с Вашите литературни образи и Вас ви вдъхновява неискреността на тяхното слово. Те вярват, че Вашата хулна реч ще накърни сърцата ни. За да им служите, вие сте се въоръжили с всички книжни копия и стрели на една клеветническа риторика. И всяка Ваша дума се опитвате да превърнете в хула и гавра с българското име.
  Желал бих никой в нашата страна да не почувства сърцето си наранено от Вашето злословие. Във Вашето писмо, написано с отрова, злоба и ненавист, във Вашите безосновни и престъпни хули, аз не виждам нито величието на художник, нито благородството на човека.
  Желал бих още нито един български писател да не се чувства ваш ученик и да не следва стъпките Ви и стъпките на Вашето сляпо възмущение.
  Мене ми е мъчно, когато някои Вии наричат учител на българската интелигенция. Това не е право. Отделните случайни увлечения не са свидетелства за духовния живот на нашата интелигенция. За щастие тя има по-достойни учители и Вие с Вашето творчество не сте държали в плен ни един от първите ни поети и художници, но сега това Ваше писмо ще даде възможност на всички мои събратя да Ви разберат и оценят; то ще ги доведе още веднъж до убеждението, че личността на писатели и неговите творения не трябва да се прокарва граница и че Вие не сте роден за учител на поколенията.
  Обзет от пророчески екстаз, и в двете си писма Вие сипете словесни мълнии върху нас и виждате вече нашата духовна гибел – опомнете си! Не сте Вие човекът, който ще ни осъжда за греховете ни и ще проглежда в бъдещето ни. Вие не ни познавате и нямате право да говорите за нас. Българският народ не съществува по ваша воля и Вашите лъжепророчества няма да го смутят. Той ще оцени и Вас, както е оценил и други с по-малко фирмени имена.
  Уверен съм, че след време Вие ще съгледате собствените си престъпни заблуждения и ще се червите за клеветническите си думи. Днес това не виждаме у Вас, защото вие, в злобата и омразата си, все още не можете да вникнете в смисъла на онова, което вършите и говорите.

  Иван Вазов

 40. ЕТО И ВЗРИВА В ПИСМОТО НА КИРИЛ ХРИСТОВ-С ВСЯКА ДУМА АКТУАЛНО И ДНЕС!

  Върху това има цяла литература, която за жалост в България е почти неизвестна. И знаете ли вие, Леонид Андреев, в какви наивни фантазии тогава руската съвест подирва успокоение? Дава се ум на правителството да определи една богата местност на Кавказ, дето да бъдели прекарани всички заддунавски българи, та когато Русия отново поведе война за оживелия на сърцето й Цариград, да не става тя причина да се доизтреби тоя нещастен славянски народ. Даже местността е била определена…
  Е, устремений към звездите господине, ако наистина руският народ е баща на българския, не заслужава ли тоя безподобно жесток баща най-малко една храчка в лицето?
  Никой не е причинил такива беди на българския народ, каквито му са причинили русите! Нашето освобождение, дори ако беше то един безкористен идеалистически акт, не би било благодеяние, а плащане само на една частица от великия дълг на Русия към нас и, от друга страна, един данък на съвестта. А знаем колко безкористен е този акт, знаем по цяла грамада дипломатически документи, че не за нашите черни очи дойде Русия да ни освобождава; че тя хубавичко се беше наготвила да не мръдне оттука, но че дипломацията й пак остана, както винаги, на пясъка и видя-невидя, трябваше да се подчини на волята на Европа и да се измете из България, като я остави сама да се урежда.
  Така че, дори ако Русия беше ни освободила от „славянска любов“, дори ако нямаше помен от хилядите дипломатически гадости преди преврата на 9 август и след тая дата, дори ако в 1912-1913 год. нейното държане към нас бе осветено с грижата на един истински баща, който не пуща сам разбойниците в къщата на своя син – ние пак не само няма за какво да бъдем признателни на Русия, но трябва с всички най-силни средства да поставим въпроса на нейната колосална отговорност за изтреблението на българския народ. И идат поколения, които ще покажат, че не Турция е попречила на българския народ да бъде той днес в реда на най-големите и могъщи народи в Европа, а християнска православна Русия; че по нейна вина са изгаснали много сили, много нереализирани възможности за могъщество и култура

 41. Четох, четох и все не можех да повярвам на очите си.

  Хайде хаирлия да е, днес в София, утре и в други градове. Поморийският пример, когато през август 2015 на поморийци им писна от рАЗИЯтските безчинства и набързо превъзпитаха шайка вилнеещи сибирски павиани на плажа с указателни табели, дръжки от чадъри и пр. през зъбите, най-сетне намира своето продължение.

  Там сме всички, носете яйца и гнили домати! САМО ЛЕВСКИ!

 42. След тази похвална проява на свободния български дух,какво ли го чака Спас Русев за
  допуснатото своеволие в подопечната му територия,въпреки че той формално няма права над
  непокорния фенклуб.Твърде е възможно някой да му “набие канчето”яко – за едната благословия
  само не се поемат футболни клубове със задължения милиони,без надеждата или уговорката за
  политическо съдействие при изчистването на дълга.А мераците на нашите политици-русофили за
  влияние във футболните фенклубове не са скрити.Добре,че лакардията за спонсорството на
  “Газпром”не излезе вярна,та щеше да стане още по-сложно,но пък алтернативно в публичното
  пространство витаят съмнения за интереси(дали не и собственост?)към ПФК”Левски” на лица
  свързани с модела “Кой”,което в крайна сметка има приблизително еднакво значение с първото.
  Освен това,струва ми се съвсем вероятна версията инициативата на фенклуба да е минала през
  парафа на самия Русев,като чрез нея той цели да упражни някакъв натиск върху политиците,канещи
  се да влязат скоро във властта и същевременно да направи реверанс към голямата турска фирма,с
  която се водят преговори за спонсорство на клуба.
  Бих искал от изказаните предположения да се окаже единствено вярна патриотичната мотивация на
  фенклуба на ПФК”Левски”,но ако погледнем списъка на последните клубни президенти,политическата
  им ангажираност е неоспорима – факт,говорещ достатъчно сам по себеси.

 43. И все пак…Не прибързвате ли малко с еуфорията ? Нямам предвид клубната , разбира се . И аз цял живот съм славист – цял друг път , до появата на “футболните президенти” – от тогава вътрешното ни първенство мана да ме интересува . Обаче впечатления имам , и още как . От новините – бой преди мача , бой след мача , изпочупени автобуси и трамваи , трибуните останали без седалки , ранени – от камъни , бутилки и бомби…

  Е как да заподозрем тези полуграмотни получовеци в авторство на подобна декларация ?
  А може би просто са си избрали свястно ръководство ? Според мен е по – вероятно да са избрали бай си бойко .
  Сигурен съм , че никой тук не допуска хипотетична възможност куките да са оставили такива лесно управляеми , организирани и големи хорски маси да се “развиват” без контрол . Майната му на футбола . Контролът е по – важен . Вероятно зтова откомандироваха от Лондон шофьорчето на Стен Марк , което заедно с шефа си произвеждаше там от разни миленвелчевци и “ники”василевци бъдещи стратегически инвеститори в отечеството на отците им , работили усърдно преди тях за неговото затриване .

  Но съм съгласен , че тази “фенска” изява е доста необичайна и интересна . Много интересна .
  Малко търпение и ще разберем защо .

  А през това време не забравяйте за куките , моля !

 44. Няма да копирам текста от коментара на СТАМБО; вместо това ще го изпиша ритуално, давам свое време на всяка дума:

  Е, УСТРЕМЕНИЙ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ ГОСПОДИНЕ, АКО НАИСТИНА РУСКИЯТ НАРОД Е БАЩА НА БЪЛГАРСКИЯ, НЕ ЗАСЛУЖАВА ЛИ ТОЯ БЕЗПОДОБНО ЖЕСТОК БАЩА НАЙ–МАЛКО ЕДНА ХРАЧКА В ЛИЦЕТО?

  Този силен с истината си цитат от писмото на КИРИЛ ХРИСТОВ трябва да бъде отпечатан като пощенска картичка, която да разпратим (по списък) на всеки проявил се говноядец.

 45. С риск да ме обвиниш в национализъм и патриотарщина, ааа, СТАМБО, БРАТЕ, недей подценява балканската академична екстраваганца. Подредил си ги по-горе, светят вампиролози, спиртолози, кремлинолизи-активисти, не можем ги назова.
  Общото между тях и отвъдокеанските валентности е споделената норма и ситуационната ‘етика’ (педя история/лакът спонсор; не че не ми харесва какво се е случило, но повече ми харесва какво не се е случило, и т.н), но уильям оливер стооун и гноам хомский могат само да се учат от нашите игриви говноядци. Зад океана още се щрапулкат из ластарите на постмодерните исторически наративи. Нашите пропуснаха тази обиколка и затова пак са начело в писането на едната История. Питай ги, ще ти кажат – от тях зависи.
  Сетих се за Ибряма на една сватба преди години, една просълзена баба го питала какво ще стане с момчето, останало сирак, отишло на гурбет… Той отместил кларинета за миг: ‘От мен зависи, бабо!’

 46. Браво Левски. Но къде са останалите клубове? Руската демонстрация е добър повод и на останалите клубове да насочат енергията си към нещо по-достойно.

 47. Към Стамбо
  Огромно благодаря за цитираните безценни свидетелства.

  Към SMS
  Отдавна исках да благодаря и на Вас за многобройните постинги и постоянството с което разобличавате инвазията по морето – много ценни свидетелства също.

 48. Браво, момчета.Мисля си, че ако привържениците на ЦСКА направят нещо подобно, може за пръв път да има много смислена идея, която да обедини футболните фенове. С ясното съзнание, че там/футболните агитки/плявата е повече от нормалността, нямам нищо против тази енергия да бъде използвана “на ползу роду”. С малко инициатива и моча ще замине в историята. Трудно би се противопоставил не СОС, ами и правителството.

 49. В този блог сме съмишленици в желанието си да изчистим България от натрапените ни съветски символи. И тъй като всички обръщат внимание само на паметниците, аз пиша винаги за друг, не по-малко вреден и обиден съветски символ, клониран и наложен с продължителна, нетърпима от всеки мислещ човек пропаганда – “спортен” клуб цска. Със съветската си красноармейска абревиатура, с красноармейската си петолъчка. И продължавам да твърдя, че докато се поддържа и съществува в България този съветски символ, ще си стърчат и мочите, и альошите. И едва под тази статия се потвърдиха подозренията ми, че не само един от съблогърите се вдъхновява от тази символика. А, по скромното ми мнение, да съзнаваш облъчването от русия и ссср, да те обзема гняв, гледайки стърчащите над главата ти чучела, но гордо да носиш фланелки, шалове, значки с абревиатура и красноармейска звезда (липсват само сърп и чук) и да дереш гърло за същата абревиатура, е, меко казано, шизофренно.

 50. Запомнете и друго – така наречените “армейци”, красноармейците никога няма да изразят позиция срещу съветските армейски паметници, никога! Напротив, те са и винаги ще бъдат сред тези, които яростно ще ги бранят.

 51. Малко отклонение за етническият холокост на (интер)НАЦИоналсоциализма:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59082165C2328
  И “братските” и “братушковите” етноси ,като украинският и казахстанският ,малко преди това бяха подложени на етнически гладоциден холокост.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.