Адепти на Путин у нас провокират с ръмжене ( на мотори)

Виждам, че тезата за разделението на българите не минава по остта ляво-дясно, става все по-коментирана ( ако не и възприета от хиляди българи). Като автор на многобройни и дългогодишни публикации по въпроса, държа да изясня ( отново): не съм отричал съществуването на лявото и дясното, а твърдя, че главният разлом в умовете на българите минава по линията Изток-Запад.

Западът печели сред абсолютното мнозинство българи. Вижда се от бита, от посоката на емигриране, от културната ни ориентация ( въпреки жалките опити да бъде контрирана с контракултурата на “Любе” и Йосиф Кобзон). Обаче същата прозападна ориентация е абсолютно неспособна да се противопостави на руската агресия чрез пропаганда и лъжи, базирани на исторически интрепретации в полза на руското влияние.

Справка от днес: наградената от ( разобличения като крадец на стотици милиони долари ) руски премиер Медведев за успехи в проуската пропаганда в България Светлана Шаренкова, изявявайки от екрана на телевизия БиАйТи, отново упорито втълпяваната лъжа , че “ние” сме си били близки с Русия от…хлядолетия. Трябва да си напълно невеж, за да не знаеш колко по-късно Русия е възникнала като държава от България, за да говориш за “хилядолетия”. Но по-вярното в случая е, че Шаренкова предпочита да лъже на принципа “който вярва, вярва” и повтаря тази глупост, която игнорира брутално историческата истина- включително по отношение на началото на руско-българските “отношения”, поставено от варварите на княз Светослав, нападнал българската държава на цар Петър в гръб по финансова заръка на Византния, в резултат на което империята заграбва разорената от руските орди България за близо два века. “Дружба от векове за векове”…

Няма конфликт или кауза, чрез която Русия да не подкрепя в днешно време мракобесието от антизападни позиции. Най-новото потвърждение е фактът, че Москва открито застана на страната на онези, които биха опозицията в парламента в Скопие и обвини битите за кървавото меле. Излиза, че побойниците са направили добро дело – тъкмо защото деянието им беше осъдено от ЕС и САЩ . Което било намеса от чужбина, според декларация на руското външно министерство – явно руската намеса, видна от това подстрекателство на екстремизма, не се брои в Москва за външна. Кремъл смята създването, раздухването и скалацията на “македонския въпрос” за своя вътрешна работа и проявява ревност, ако някой оспори московския монопол.

Шаренкова, която се нагажда като (пато)генно модифициран слънчоглед по прожекторите на Кремъл, не се спря дори пред похвалите за успешния референдум на Ердоган. Щом като той се харесва на Москва, Шаренкова и компания също смятат, че да подготвиш в условията на масови репресии по политически признак, при пълен правителствен контрол над медиите и на насаждан страх чрез неспирни арести на стотици хиляди ( мними или не) опоненти на Ердоган допитване за промяна на съществуващия светски по същество конституционен ред в Република Турция, било “за добро”.

“Доброто” и “злото” в гледните точки на Запада и Москва се разминават днес диаметрално по толкова много конкретни и фундаментални азимути, че неутралитетът между тях е практически невъзможен в ерата на съвременните комуникации. Не можеш да се скриеш от новините ( си помислих онзи ден по повод чудесата на съвременните технологии, наблюдавайки изключително окаяна на вид просякиня да си говори на бул. Витоша в София по мобилния си телефон). Който казва, че “не знае” какво става по света, направо лъже- виж, да нехае за истината, може.

Русофилстващите печелят от това. За тях е лесно да действат в юмрук. Имат си непоклатим ориентир. Не мислят, а вярват. Достатъчно е да доловят сигнала на кремълските камбани и вече знаят, кое е правилно за тях. Докато сред прозападните българи от 100 души можеш да чуеш 100 нюанса в менията. Ето защо 5 пръста при рашизоидните българи означават юмрук ( като този, който демонстртивно беше стоварен върху Сидеров , за да го преобрази в смирен коалиционен партньор на Борисов), а 100-те мнения на прозападните българи парадоксално се оказаха разединена “тълпа от индивиди”, заплашвана от юмрука.

Логиката подсказва, че обединението на застрашените от руската хибридна война срещу България и нейната прозападна ориентация българи не могат да намерят платформа за обединение единство в дясната политическа ниша ( заета от съглашателската с Москва партия ГЕРБ). Външната заплаха, на която служат вътрешните сили на московската пета колона в България ( включително и моторизираната, заканваща се на 1 май да дефилира провокативно в София и страната), би трябвало да е тъкмо каузата за обединение на принципа на противодействието. Противникът е  ( все по-) ясен, но не предизвиква реакцията на евентуалните обединители срещу него.

Инициативата за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) призова съмишленците да заяват отново позицията си пред този жалон на съветския колониализъм ( по израза на скулптора и автор на главната композиция на МОЧА проф. Любомир Далчев). Желаещите са поканени на събитието от 10.30 сутринта на 1 май, понеделник.

Да попитам в аванс: дали медиите ще проявят интерес към тази иницатива? Или ще следят само заявеното намерение на българските моторизирани братушки, които приблизително по същото време щели да започнат свой поход от България към Берлин. Щели да се присъединят в Будапеща към онази мотоглутница на Путин, която ни посети миналия юни, за да демонстрира с ръмжене ( на мотори), както и с побой на местни руски слуги над неколците българи от Варна, дръзнали да ги посрещнат с протест, че се чувстват тук като у дома си.

 

image1(1)

26 мнения за “Адепти на Путин у нас провокират с ръмжене ( на мотори)”

 1. ГМО Шаренкова си е намерила икономическа ниша където плащат по-добре отколкото ако продава марули на пазара. Има една приказка че кервана си върви, кучетата си лаят . . .
  Относно моторите. Акцията може да бъде успешна и неуспешна. Много е важно как ще се отрази и какво ще е отношението. Руснаците обичат да вдигат пушилка. Ако поемем прахта – губим. Ако го отразим като: Имали пари за бензин, разходили се. Или “мотористите откриха летния туристически сезон”. Може и да се забравят след ден два.
  Относно дясното: Народа знае ли кое е ляво и кое дясно?
  От къде да научи? Как да разбере той от кои е?
  На теория образованието идва от “дебелите книги”. На практика човек се учи или поне осъвременява знанията си от вестниците.
  Предлагам да отворим диалог на тема: Какво е Ляво и какво Дясно.
  Тогава ще има база за сближаване.

 2. Докато българската история не влезе в българските учебници, където в момента битува руската й “подделка”,българите няма да се чувстват българи, ще продължават да вярват ,че са “братя” на азиатските орки и ще веят руските им байраци с двуглавия мутант!

  КОЙ ЩЕ БЪДЕ НОВИЯТ МИНИСТЪР НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ?

  БЪЛГАРИН ЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЛИ ПАК “РУСКА ПОДДЕЛКА” ????

 3. “главният разлом в умовете на българите минава по линията Изток-Запад.” (И.Инджев)

  Съвсем точно казано! Бих доуточнил само: Патриотарски Изток – Космополитен Запад.

  За съжаление, българската патриотарщина е не по-малко примитивна от македонската (която я видяхме наскоро каква е). Специално българската е зачената с русофилщина, и има свойството да се разраства, колкото повече е критикувана (един от ефектите на Мърфи). Критиката й действа както червеният плащ на бика.

  На Шаренкова може до утре да й обясняваме, че през средновековието, социалната идентификация на хората е била по религиозен, а не по етнически признак. Обществата са били етнически смесени, но религиозно-диференцирани. Тя ще си знае своето – “дружба от векове за векове”.

  Но и повечето от нашите историци си ги бива. Не искат да приемат съвременните принципи и констатации на историческата наука и това си е. А вече сме в ЕС от 10 години. Срамота!

  По този повод, си струва да се види интервюто с известния историк-българист Раймонд Детрез

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/15366

 4. Призовавам всички коментатори и читатели на БЛОГА НИ които имат възможност утре в 10,30 часа пред МОЧА. Поне, освен всичко друго, ще се запознаят помежду си и ще имат възможност на живо да стиснат ръката на Стопанинът на ivo.bg.
  “Лично и начело”, има такъв лаф от литературата, се обръщам към ТАНЧО.
  ТАНЧО, Приятелю, наборе, съфене-левскар, “упълмощавам” те, стига обсточтелствата да ти позволяват, да ме представляваш на събитието.
  По темата. Вижте сами какъв боклук е тав.шаренкова. Понякога “съжалявам” Иво, че е принуден да “комуникара” с “опоненти”, невероятно ниски топки които му пречат да разгърне изцяло огромният си потенциал на ерудит и полемист.

 5. Не мога да не споделя и разочарованието си от тукашният матрИял. Миниум 10 милиона “граждани” на Велика Франция са готови да Фърлят за кухата лейка, пуделка на психопата от кремъл, дивата популистка нашамаринка. Поне още толкова не виждат никаква разлика между нея и гения Макрон и ще въздържат на балотажа на 7 май. Само един факт. За митинга си в Лион той е подготвил … 47 версии. И всичко го кара по памет и импровизация. Оная смръдла нито за секунда не се отделя от опорните точки течащи пред нея.
  Т.е., съотношението в интелектуално, професионално, морално и т.н. и т.н. е аналогично между Иво Инджев и светлана шаренкова.
  Правете му сами сметка за какво иде реч.

 6. Г-н не споменавайте вече само МОЧА а споменавайте и останалите паметници като АЛЪОША в Пловдив ,паметника в Бургас и всички останали паметници на РУСКО-СЪВЕТСКИЯТ тоталиризъм

 7. Едно си баба знае, едно си бае.Шаренкова и майка си ще продаде ако трябва за руски значки и медали.Макар че скоро ще и се наложи да се извърта като …,защото за Путин и Русия е настанало обратно броене.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5904783D3AFA5

 8. „Народа знае ли кое е ляво и кое дясно? От къде да научи? Как да разбере той от кои е?“
  Много уместен въпрос, Читателю. Основен недостатък на специалистите в дадена област е, че си мислят, че това, което за тях е очевидно, е очевидно и за останалите. И се пазят да не обясняват очевидни неща. По този повод М. Вешим в предпоследния брой на „Стършел“ съвсем основателно възкликва „… наивно си мислех, че позитанската и пеевската пропаганда, отляво и отдясно, срещу „соросоидите“, „протестърите“ и „жълтопаветниците“ отива на вятъра… Че може ли нормален, мислещ човек да вярва на тия измишльотини…? Много съм се лъгал. Излиза, че цялата тази омраза, която се бълва от вестници, сайтове и телевизии намира благодатна почва и пониква в главите, най-вече на младите, които нямат памет за тоталитарна България“
  Да не говорим за отрязания достъп до централните медии на поддръжниците на истината…
  Та че пробивът на И. Инджев в ефира на Канал 1 (да не му е уроки, …на канала де) дано да е само първата стъпка…
  Поздравления!

 9. Като чуя как русо/рублофилите убеждават, че с Русия ни свързвала обща история и култура, па и хилядолетна, направо се чудя на какво отгоре. Някъде на село да ви нагости някоя баба с пелмени и блини, със шчи или боршч? В Русия да ви сервират пълнени чушки или сърми? Това е обща култура на битово ниво. Не тениски с путин и с руския герб.

 10. Г-н Инджев, поздравления за участието Ви в предаването на БНТ, в което благодарение на Вас, “събеседничката” Ви изглеждаше твърде жалка и неубедителна! Поздравления и за водещия Георги Любенов, който Ви даде възможност, свободно да изразите тезите си (без да Ви прекъсва), а до известна степен изрази и своето съпричастие към казаното от Вас.

 11. Към инж. СИМЕОНОВ:

  Озадачихте ме, г-н Симеонов.
  В предаването на Георги Любенов съм бил единствено на 10 май 2015 г., когато след мен влетя в студиото Татяна Дончева с ледена физиономия покрай мен и заяви, че по уродлива позиция , от моята, не била чувала. А ставаше дума за подкрепяната от почти всички български възрожденци и революционери, включително и от основателите на социалима в България, теза, че Русия се стреми към Проливите, а не към българската свобода. След това близо две години бях забранен в публицистиката на БНТ ( едва наскоро се “престрашиха” да ме поканят по международна тема в “Още от деня”).

 12. “Това не е мойта битка” повтаря господжа другарката Шаренкова.
  Е па коя е твойта битка, де кажи накрая! Стига си я крила.

  Другарката Шаренкова беше много джалка. Обаче стана едно хубаво предаване. Чу се гласът ни чрез блестящото представяне на г-н Инджев.
  И вече се говори, говори се! А това е важното. Това ги вбесява рубладжиите.

  Нема да го биде тоя касапски тотем.

 13. До инж. Симеонов
  Понеже, обаче, защото аз пуснах клипа да поясня. Това е старо предаване качено в мрежата на 24 юни 2012г. 5 години станаха и все така е актуално споделеното от Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Сега, инфо на Фниманието на столичният кмет Фъндъкова. Челен полски опит за предстоящото наществение на вуците на кремълският гном. Вижте сами коментарната част. До един взелите отношение се отнасят с насмешка и презрение кън солт……. на психопата.

  https://www.gazeta.ru/auto/news/2017/05/01/n_9993107.shtml#comments

 14. Слушах сутринта по Нова ,няма да минават през България, нашите рокери заминават за Унгария,за да се съберат там с руските рокери

 15. @ Иво Инджев, Георги Николов
  Извинявам се много, но аз погрешно съм разбрал (тъй като няма дата за това събитие), че показаният от уважаемият Георги Николов клип не се отнася за последното участие на г-н Инджев в предаване на БНТ (което не съм гледал директно). Ще ви помоля, който от вас би могъл да ми посочи линк, от последното предаване. Благодаря предварително за това.

 16. За съжаление не можах да ги “изпратя”, но видях снимки.Лицата им плачат за вклюване в колекцията на Ломброзо – най-добре – препарирани.
  NW

 17. До прекрасният коментатор инж. Симеонов. Изкопах от мрежата последното телевизионно участие на Иво. Дали върши работа-не знам. Но за мен беше удоволствие да го изгледам.

 18. @GEORGY NIKOLOV
  Благодаря ти Жоро или Жорж според уважаемият съфорумник Стамбо (ако ми позволите да се обръщам към Вас по този начин) за показания клип, с което напълно се изясни моята грешка. Но трябва да призная, че изявите на нашия стопанин на блога, макар и в минало време, винаги са интерестни и невероятно актуални и в днешни дни. В това се убедих и днес, когато преглеждах публикациите от 2011 г., когато г-н Инджев е избран за журналист на годината и особенно, тези които се отнасят за индивида Волен Сидерев и неговата профашистка и русофилска “патриотична” партия, която в момента е един от “стожерите” на “новото” управление на България! А що се отнася до теб, уважаеми Жорж, аз редовно следя публикаците ти, от които научавам доста нови неща и коментариите, които почти винаги съвпадат и с моето мнение!

 19. До инж. Симеонов
  Благодаря за добрите думи и предлагам да минем на “ти”. Това, че сме привърженици на двата ни пишман гранда със затихващи функции по-скоро би трчбвало и в тази област най-малкото да ни направи съпричастни.
  А коментарите които пускаш винаги не само ме карат да се замисля но и ми помагат да се надградя благодарение на хирургическата им точност и дълбочина.
  И по-често се включвай.
  Всичко добро!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.