На МОЧА всичко е неспокойно

Както можеше да се очаква при заявката да има провокация с българско подобие на руските “Нощни вълци”,  проводници на кремълската пропаганда , днешният 1 май се оказа не празник на труда, а ден за развяване на руски знамена и българско противодействие срещу тази московска бутафория.

НА СНИМКАТА:  Българските “нощни вълци” позират пред фотографи ( авторстовото е на клуб Klub Z ) доволни, че могат да услужат като заместители на руската глутница 

От ранни зори Монументът на окупационната червена армия ( МОЧА) беше “резервиран” за путинофилска акция. Желаещите да протестират срещу това български граждани и представители на украинската диаспора в България бяха пренасочени от полицията в периферията на мегаломанския комплекс, почитащ съветската окупация на България.

Местят ни все по-далеч от подстъпите на МОЧА. Последният път, въпреки официално заявения пред общината протест, бяхме блокирани на стълбите от провокатори с агресивно поведение, но вместо да санкционира тях, властта мобилизира дори жандармрения да ги пази от нас. Днес, както (ни) се полага явно на като втора категория граждани спрямо правоимащите на полицейска протекция русофили, бяхме “леко заплашени” от офицер, че към нас ще приложат “силата на закона”, защото не сме заявили по законен ред желанието си да протестираме ( точно както и провокаторите от “Червена сила” не го бяха заявили миналия път, но попаднаха под протекцията на полицията).

Рускини с “особено” поведение ( една от тях, която ни навираше в лицата руския “кукиш” с палец между останалите пръсти в юмрука, бе разпозната като съпруга на соцдепутата Таско Ерменков), както и някакъв българоид с буйни пози на бабаит с разперени като покана за схватка ръце, час по час наминаваха край протестиращите със знамената на България, ЕС и Украйна, за ни покажат неприличен жест, да се кълчат подигравателно под звуците на съветски маршове, да ни се хилят пободеносно зад гърбовете на полицаите или да провокират надвиквания. Нито веднъж полицаите не ги възпряха.

Ескортирани от моторизиран отряд на полицията в качеството на ценни  гости на руското шовинистично шоу в центъра на българската столица по една от алеите край МОЧА се появиха българските адепти на Путин, които се правят на “нощни вълци” по подобие на руските имитатори на американските рокери от глутницата на “Доктора”, посетила миналия юли България.

За финал по булевард “Руски” ( че как иначе да се казва!?) премина група граждани с вид на колхозници от стар съветски филм, размахващи автоматично по стар навик червени знамена.

За отбелязване беше, че развяването на руския флаг бяха поверили на своите клонинги, за които беше резервирано почетно място под позлатените букви. На освиркванията на протестиращите срещу преминаващите пленници на демокрацията отвърнаха с хибриден звук между музиката на Пинк Флойд ( вероятно дълбоко непонятна за бабите и дядовците, но по нечие “модерно внушение” внушаваща вероятно алюзия за “рушене на стената”, т.е. на статуквото, срещу което уж се борят) и любими песньовки на другарките и другарите. В хибридната боза изпъкваше саундтрака от “На всеки километър”, безсмъртната тъпня на българското соцкино, която, ако зависеше от мен, бих промотирал като мото с репликата на един инфантилен “партизанин”, повтарящ екзалтирано във филма : “ другари, хайде да нападнем” !

Междувременно интересното се случва от южната, невидимата откъм булеварда страна. Там монументът се руши страховито сам. Половината каменни плочи в основата са изпопадали от едната гравитация и без патриотична помощ от страна на протестиращи. Алегоричен факт, напомнящ как самият СССР си отиде, сгромолясал се под тежестта на собствената си непригодност към нормално функциониране като държава.

IMG_6130

“Задният двор” на МОЧА е надраскан с разни шарении, но това не подбужда полицията към среднощни арести, както в случаите, когато някой посегне със спрей към златните букви, с които на фасадата е изписана лъжата за благодарността на българския народ за съветската окупация. Явно камерите, които шпионират българските граждани на този съветски обект, закупени с руски пари преди близо две години, не аламрират простата на столичната полиция, която долита мълниеносно като подгонен от спешна нужда да се облекчи човек при всяко посегателство над скъпоченната физиономия на МОЧА.

МОЧА, напомням, на руски означава пикня. Връзката с простатата е очевидна.

Участието ми в този сблъсък на цивилизациите приключи с “опит за убийство” с поглед от страна на възрастен белокос и беломустакат полицай. Дуелирахме се погледи. В неговия, когато го подминавах, недвусмислено прочетох: “ само да ми паднеш”!

А че полицията е в сигурни русофилски ръце, стана ясно от старателно документиране на всеки един полицай от нашата неканена охрана от страна на цивилен, закичен с “георгиевска лентичка” ( за да е ясно, че е началник по руска линия). Той буквално ги “разстрелваше” с камера в упор едни по един от близко разстояние. Физиономия по физиономия. И нито един от пазителите на реда не се дръпна или не възрази. Явно такава е процедурата. Да се знае кой е бил на акцията – в случай, че стане “нещо”. Завидна дисциплина, завидна организация. Молодцы!

IMG_6150

26 мнения за “На МОЧА всичко е неспокойно”

 1. Първото нещо което ми дойде на ума, като видях тези на снимката, е възклицанието на външния министър на любимата им държава по време на една негова пресконференция: “Дебилы, блядь!”

 2. Скъпи приятели. Аз бях там. Искам да споделя, че това, което ми направи особено впечатление по отношение на полицията е, че тя стоеше с лице само към хората, които протестираха срещу руската наглост. Много показателно, нали?

 3. Добре че Американците ги храниха. Иначе щяха да видят една победа.
  Помните ли кога социализма изпадна в обща криза? – когато Германия изплати репарациите. После рашко трябва да плаща и работата стана кахърна.

 4. Наистина какво стана със сините фенове и тяхната декларация. Ето така ни объркват и разединяват. Сред хората които бяха дошли имаше такива които казаха че са подкрепили тиквата на отминалите избори Радан Кънев не бил свестен. Извода основен източник за объркване и дезинформация пеевските (руски) медии. Затова изхода е само един. Медия под егидата на НАТО И ЕС с представител от България :НОВА РЕПУБЛИКА. Телевизия от времето на БНТ няколко часа в праймтайма на разположение на ПРОЗАПАДНИЯ ЕЛИТ консолидиран около НОВА РЕПУБЛИКА с европейска и натовска финансова и юридическа защита.Финансовите средства да бъдат осигурени като взети компенсации от газпром за надвзетите ни суми.
  СРОКА ИЗТИЧА НА 04 МАЙ.НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА ПОВДИГНЕ ВЪПРОСА. ИСКАМЕ 5 Милиарда Компенсация примерно. Всички останали приказки са защита на русия.

 5. За кой ли път управляващите дават на ‘матеряла’ ясно да разбере в Европа ли е България или в Евразия.

 6. Уважаеми г-н Инджев,
  Минавало ли Ви е през ум, като първи етап в борбата за преместването на МОЧА да се настоява за адекватна информационна табела, която да представя истината за този паметник?
  Нещо от сорта на „Издигнат от управляващите в знак на благодарност, за това че СССР вероломно обяви война на Царство България (което и в най-тежките за СССР години на Втората световна война поддържаше с него дипломатически отношения), окупира страната и наложи сталинския модел на управление. Според народната памет и някои изследователи решението за издигане на паметника е взето от управляващите след смазването на Горянското движение, за да напомня на българския народ, че зад гърба им стои цялата военна мощ на Съветския съюз“. Сигурен съм, че Вие ще го формулирате още по-точно.
  Разбирам, че издигането на междинно искане може да отклони вниманието от единственото справедливо решение и крие опасност след постигането му, част от поддръжниците на идеята да се задоволят с постигнатото. Но такава табела ще бъде добро начало… знам ли?

 7. “А какво стана с агитката на левски?”

  Posted by Деян | май 1, 2017, 17:22
  И аз бих попитал същото, Деяне.
  Ако бяха изпратили стотина (не повече!) от техните хора в подкрепа на протестиращите срещу Мочата, дали ситуацията нямаше да е различна?
  Ех, мечти, мечти…
  Прочее, направи ли ви впечатление как “синята” ТВ Эвропа отрази протеста на Българските патриоти-европейци, с българските флагове и сините знамена на Евросъюза и НАТО и флага на братска Украйна?
  И какъв лакейническо-угоднически репортаж пусна за “концерта” на вълците и БйеСйеПйе първомайското шествие?
  Сега разбирате ли покварата колко дълбоко е пуснала корени?
  Моля г-н Инджев, изтрийте предния ми коментар заради дребната граматическа грешка.

 8. Нашата дегенерация, регресът в близко бъдеще ще ни изхвърли от международната цивилизована общност, към която преди четвърт век тръгнахме да се приобщаваме с толкова ентусиазирани надежди, а в по-далечно бъдеще и от битието ще ни изхвърли. Не по чужда – по наша собствена вина, поради безумието, с което в свободен съзнателен избор тръгнахме до превръщахме комунизма в наша трайна национална съдба, а вековния враг на нашата национална независимост и на нашето демократизиране – Русия – в наш приятел и спътник към бъдещето.
  Едно бъдеще, устремено не към просперитета, към духовното и материално благосъстояние, а към тресавището на миналото./Димитър Бочев/

 9. “НИЕ ПРИНАДЛЕЖИМ НА ЕВРОПА!” Със знамена “Европа! Европа!”
  Голям протест в Будапеща 1-и май.
  Насочен СРЕЩУ ПО-МАЛКАТА РУСОФИЛЩИНА на унгарското правителство на Виктор Орбан, отколкото НАШЕНСКАТА.
  “Орбан тласка унгарската нация към Москва!”
  “Вместо към богата, свободна и модерна Европа, Орбан ни дава за образец бедна, потисническа и неразвита Русия!”
  “Стига правителството е пречело на Брюксел!”
  http://bigstory.ap.org/0acd5770a54441b1bfa3965915429ce3
  Май прилича на положението тук!?

 10. Мисля че повечето от привържениците на МОЧА не са чували за Горянското движение и не знаят защо паметникът е бил построен не през 1944 г.,а 10 години по-късно.Тези факти трябва да бъдат осветлени в информационната табела – току виж просветнало нещо в мозъците им,промити от комунистическа пропаганда.

 11. АЗ МОЛЯ БОГ, БЪЛГАРОФИЛИ ДА СЕ РАЖДАТ,
  В ИЗМЪЧЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ,
  И ТУКА БЪДЕЩЕТО ДА ИЗГРАЖДАТ,
  А НЕ, ДА БЯГАТ ПО СВЕТА!
  НО, БОГ ИЗВЪРНАЛ Е ОТ НАС ЛИЦЕ,
  УМИРА БАВНО, МОЕТО СЪРЦЕ!

 12. Подкрепям КАРАИВАНОВ.

  Такива информационни табели трябва да има до всеки съветски и комунистически паметник в България.

 13. Въпроса за табела с истинските причини за издигане на такъв паметник и последствията от последвалата окупация е актуален и реално осъществим.След като отваря очите на хората,управляващата московска клика сама ще го махне.

 14. Как ли ще се отнесат руснаците (техните власти, а и обикновените хора), ако български рокери тръгнат на мото-поход към Волжка България?

  Ама то е ясно, че няма такива храбри кандидати. Никой не иска да си чупи мотора по руските пътища (ако изобщо намери пътища в Русия), нито иска да му чупят главата руското МВР, ОМОН и паравоенните формирования, наричащи се “казаци”.

 15. Руската филология да изпълни решението на Столичния общински съвет преди години за събарянето на паметника на съветската окупация на България 50 години!

 16. Колега Караиванов, няма различни модели на комунизъм, има само един-единствен, а това е комунистическата диктатура, състояща се от бандитизъм и идиотизъм.
  Точно тук има няколко различия-в бандитизма и идиотизма на комунистите. Те помежду си се избиват и обвиняват. Сиреч по бандитски.
  Нали знаеш че съветските комунисти избиха около 700 български комунисти в Съветския Съюз, наред с 800 югославски и над 1200 полски , както и немски, унгарски, литовски, испански, италиански и др.
  Разликата в тези бандитски нюанси са само комунистически романси, но не различни видове комунизъм.
  Няма нито Сталински, нито Ленински комунизъм, нито Брежневски или Хрушчовски, нито Димитровски нито Червенковски или Живковски.

  А Веселин е напълно прав-комунистическата лъжлива пропаганда дезинформира и раздинява наивниците.

 17. Много са стреснати тези рохери, пък и костюмите, май ги слагат за първи път.Измислени герои, с цел нарочна.
  Няма по-антибългарска дейност от колаборацията с кремляните!

 18. Шефът на “сините” фенове Степан Хиндлиян подаде оставка -https://www.24chasa.bg/sport/article/6203422

  А ето точния отговор на всички въпроси свързани с темата,повдигнати в последните статии на Иво и коментиращите ги:
  „Дали е Спас Русев или е следващият, на мен лично не може да ми бъде враг. На мен ми е враг моделът, който е създаден в „Левски“ – политико-икономическите отношения, които се преплитат в клуба. Дали е КОЙ или е той или е онзи, или е бай, нямам идея. Важното е, че моделът е порочен. На мен моделът ми е враг“, категоричен е председателят на НКП на „Левски“.- Степан Хиндлиян,
  http://www.bitelevision.com/shefat-na-sinite-fenove-levski-e-politiko-ikonomicheski-zavisim-spas-rusev-byaga-ot-vaprosite-na-bi-aj-ti/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.