(С)помен за 1 май

Определяният като Ден на труда 1 май може да е бил международен, социалистически по своята идеология и работнически по подразбиране в тази връзка ( т.е. някак си не е ден на селянина, на мнозинството от българите по произход- а ден на селянина няма).

Може да е бил какво ли не в разните интерпретации, включително беше и спасителен пояс за потъващата социдея , употребен в зората на българската демокрация за сплотяване на посткомунистическите редици. Илюстрация на това потъване и опитите да бъде реанимирано столетното наследстгво с изкуствено първомайско дишане е фактът, че БСП празнува и днес деня на своя печат, т.е. на удавника в информационния океан в. “Дума”. Все едно , че е жив.

Реалностите в Европа, изплували на изборите в Холандия и Франция, показаха, че западната социалдемокрация не просто бере душа, а е глътнала толкова вода, че е на дъното на общественото доверие. На групата на социалистите все още е отредено почетното второ място по брой депутати в Европейския парламент, но при наличната тенденция никой не може да каже докога  тази фракция ще удържи и тази престижна опозиционна позиция.

На световния хоризонт отдавна просветлява със своите илюминации скепсиса към провалената къде ли не “социалистическа идея”. Нейното уродливо лице се вижда в резервата на доведената до лабораторо чистия й вариант, верен на марксизма-ленинизма-маоизма и в Северна Корея. А във Венецуела гладът, дефицитът, пълната неадекватност на държавата намеса, представяна като грижа на войнстващия управляващ социализъм за бедните, доведе до абсурда една от най-богатите на “черно злато” петролни държави в света да стигне до просешка тояга и накара гражданите да хванат тоягите в очертаващата се поради това гражданска война.

Най-голямата “смешка” обаче произведоха в това отношение работниците в най-галямата икономика на света. Избраха си за работнически лидер милиардер, който едва ли е виждал кирка дори на картинките от миналия век, когато пролетарското изкуство декорираше мускулестите образи на типичния работник по потник задължително с кирка ( и името Кирков на лидера на българските социлисти от началото на века не случайно е избрано комай като псевдоним).

Българските другари гледаха стреснати, трогнати и очаровани победния му ход и зрелището по превръщането на класическия капиталист в работнически кумир ( на белите американци). Защото руските им началници заложиха на него надеждата си той да “разбие статуквото”, да разчупи с кирката на своята нулева политическа опитност замръзнали отношения със САЩ.

“Разбиването на статуквото” днес е един вид еманация на модерното бунтарство. Няма значение срещу какво точно се бори италианският смешник Пепе Грило или някой подобен нему съвременен борец за смъкване оковите на съществуващия политически ред- важното е да размаха убедително кирката на своята нестандартност, за да усмърти стандарното, утвърденото, виновното в очите на всеки неуспял член на обществото статукво.

В Италия и Гърция потъна двуполюсният модел на противопоставянето ляво-дясно. На път е да се случи същото , ако не и вече да се е случило, във Франция. Германия , борбена, както винаги, удържа “фронта” все още , но борците срещу статуквото и там надигат глава. Което не може да се каже за острова на консерватизма Великобритания, където консерваторите поведоха страната към разбиване на стакувото, но не вътре в нея чрез противопоставяне на вечния лейбъристки опонент ( полумъртъв вече), а в рамките на континента.

Само тук, на територията на бавноразвиващите се процеси, загряваме бавно. Статуквото вече близо 10 години се нарича ГЕРБ. Неговите разбивачи си размахват безпомощно червените знаменца. Опитаха да им притурят руска бяла и синя боя по време на президентските избори, после я прибраха в килера за по-добри парламентарни времена, но отново удариха на камъка на статуквото. Всичко, което постигнаха, е затвърждаване на същия онзи двуполюсен модел, отхвърлен и отричан все повече във все повече европейски държави. С други думи, затвърдиха статуквото, което уж си беше отишло с най-нестандартния номер в политиката, виждан в наше време, какъвто беше “авангардният” по своя абсурдизъм съюз между социалисти и монархисти под несъществуващия скиптър на Симеон Сакскобургготски, произведен от задкулисието в чин Премиер със същата циркаджийска лекота, с която той произведе своя охранител в Генерал ( и лидер на статуквото в днешно време).

Европейската мода, да не говорим за американската, винага е закъснявала в България. Но рано или късно пристига и се налага. Така ще стане и сегашното статукво.

А дотогава: честит 1 май! http://www.dw.com/bg/подаръкът-на-хитлер/a-16779112

 

image1(1)

17 мнения за “(С)помен за 1 май”

 1. Знамето на Хитлер е червено.

  И на Сталин е червено.

  Хитлер е управлявал от името на работническата класа, партията на Хитлер се е казвала работническа.

  И Сталин е управлявал от името на работническата класа, неговата система на властта официално се е наричала диктатура на пролетариата.

  Хитлер е мразел демокрацията и се е борел с нея.

  Сталин е мразел демокрацията и се е борел с нея.

  Хитлер е строял социализъм.

  И Сталин е строял социализъм.

  Хитлер е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за извращение.

  И Сталин е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища — за отклонение от генералната линия.

  Хитлер безпощадно е унищожавал съратниците си по партия, които са се отклонявали от правилния път — такива като Рьом и неговото обкръжение.

  Сталин също безпощадно е унищожавал всички, които са се отклонявали от правилния път.

  Хитлер е имал четиригодишен план.

  Сталин — петгодишни.

  При Хитлер една партия е била на власт, останалите — в затвора.

  И при Сталин една партия е била на власт, останалите — в затвора.

  При Хитлер партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната.

  И при Сталин партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната.

  При Хитлер конгресите на партията са били превърнати в грандиозни спектакли.

  При Сталин — също.

  Главните празници в империята на Сталин са били 1 май, 7–8 ноември.

  В империята на Хитлер — 1 май, 8–9 ноември.

  Хитлер е имал хитлерюгенд — млади хитлеристи.

  Сталин е имал комсомол — млади сталинци.

  Официално са наричали Хитлер фюрер, Хитлер — вожд. Извинете, Сталин е бил наричан вожд, а Хитлер — фюрер. В превод е едно и също.

  Хитлер е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Берлин да се изгради най-голямото здание в света — Домът за събрания. Куполът на зданието е с диаметър 250 метра. Главната зала е трябвало да побира 150–180 хиляди души.

  И Сталин е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Москва да се изгради най-голямото здание в света — Дворецът на съветите. Главната зала при Сталин е била по-малка, но пък цялото съоръжение е било много по-високо. Зданието с височина 400 метра е било един вид постамент, над който се е извисявала стометровата статуя на Ленин. Общата височина на съоръжението е 500 метра. Работата по проектите на Дома за събрания в Берлин и Двореца на съветите в Москва се извършва едновременно.

  Хитлер е планирал да разруши Берлин до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.

  Сталин е планирал да разруши Москва до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.

  За Германия Хитлер е бил външен човек. Той е роден в Австрия и почти до момента, когато идва на власт, не е имал германско гражданство.

  Сталин е бил външен човек за Русия. Той не е бил нито руснак, нито дори славянин.

  Понякога, много рядко, Сталин е канел чуждестранни гости в своя кремълски апартамент и те са оставали потресени от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло.

  Хитлер е наредил да публикуват в пресата снимка на неговото жилище. Светът е останал потресен от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло. Само че сивото одеяло на Сталин било на черни райенца, а Хитлеровото — на бели.

  Същевременно на уединени места сред приказна природа Сталин е издигал доста уютни и добре защитени резиденции-крепости, които изобщо не са напомняли отшелническа килия.

  И Хитлер на уединени места сред приказна природа е издигал непристъпни резиденции-крепости, не е жалел за тях нито гранит, нито мрамор. Тези резиденции изобщо не са напомняли отшелническа килия.

  Любимата жена на Хитлер, Гели Раубал, е била 19 години по-млада от него.

  Любимата жена на Сталин, Надежда Алилуева, е била 22 години по-млада от него.

  Гели Раубал се самоубива.

  Надежда Алилуева — също.

  Гели Раубал се застрелва с пистолета на Хитлер.

  Надежда Алилуева — с пистолета на Сталин.

  Обстоятелствата около смъртта на Гели Раубал са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Хитлер.

  Обстоятелствата около смъртта на Надежда Алилуева са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Сталин.

  Хитлер е говорел едно, а е вършел друго. Както и Сталин.

  Хитлер е започнал да управлява под лозунга „Германия иска мир“. След това завзема половината Европа.

  Сталин се е борел за „колективна безопасност“ в Европа, не е жалел за това нито сили, нито средства. След това е завзел половината Европа.

  Хитлер е имал Гестапо.

  Сталин — НКВД[1].

  Хитлер е имал Освиенцим, Бухенвалд, Дахау. Сталин — ГУЛАГ.

  Хитлер — Бабий Яр. Сталин — Катин.

  Хитлер е изтребвал хората с милиони. И Сталин — с милиони.

  Хитлер не се е окичвал с ордени, и Сталин не се е окичвал.

  Хитлер е ходел с полувоенна униформа без отличителни знаци.

  И Сталин — с полувоенна униформа без отличителни знаци. Ще ми възразят, че после Сталин е бил привлечен от воинските звания, от маршалските лампази и златните еполети. Така е. Но Сталин си е присъдил званието маршал през 1943 година след победата край Сталинград, когато е станало окончателно ясно, че Хитлер е загубил войната. В момента на присъждането на званието маршал Сталин е бил на 63 години. Маршалската униформа облича за пръв път по време на Техеранската конференция, когато се е срещнал с Рузвелт и Чърчил. В случая ние не можем да сравняваме Хитлер и Сталин просто защото Хитлер не е доживял нито до такава възраст, нито до такива срещи, нито до такива победи.

  А в останалото всичко съвпада. Сталин е без брада, но с прочути мустаци. Хитлер е без брада, но с прочути мустаци.

  Къде тогава е разликата?

  Разликата е във формата на мустаците.

  Има разлика и в това, че светът смяташе действията на Хитлер за огромни злодеяния. А действията на Сталин — за борба за мир и прогрес.

  Светът ненавиждаше Хитлер и съчувстваше на Сталин.

  Хитлер е завзел половината Европа и целият останал свят му е обявил война. Сталин е завзел половината Европа и целият свят го е приветствал.

  -откъс от книгата на Виктор Суворов “Разгромът”

 2. Няколко разлики, убегнали на Димитър Симеонов:
  Хитлер не окупира България, Сталин я окупира.
  Хитлер не избива българския елит и не създава концлагери за българи, Сталин го прави.
  Южна Добруджа е върната на България със съдействието на Хитлер, при Сталин България губи около 40 000кв.км от територията си.
  Както се казва “нищо лично”, просто исторически факти.
  И за да бъда разбрана правилно, ще допълня с цитат на д-р Канов:”Но за да стане всичко това, вината лежи и на плещите на западните полезни идиоти, които унесени да гризат несъществуващите отдавна останки на Хитлер, не забелязаха как създадоха и укрепиха по света новият стар враг на цивилизацията, наметнат с маркистка мантия и държащ в лявата ръка сърп, а в дясната чук.”

 3. КРАТЪК АНАЛИЗ на F-16 – Saab 39 Gripen.
  МИНИСТЪР НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ Е ПРАВ! СТО ПРОЦЕНТА!!
  Насочването към шведските самолети e ЧИСТА ЧЕРВЕНА ПОЛИТИКА на п/резидента Радев ведно с Боко и навярно Курлелия останалите “патриотични”, в полза на РУСИЯ! Най-вероятно указание е генерирано в Кремъл, откъдъто през Решетката или друг е ТРАНСМИСИРАНО към Радев и Боко. И те сега го изпълняват. А и отдавна говорят в полза на това, което става.
  Много вероятно е руснаците да ги е ШУБЕ да има отново американско оръжие близо до тях както вече е в Полша, Румъния, Балтика. РУСИЯ НЕ ИСКА НА БАЛКАНИТЕ И ЧЕРНОМОРИЕТО ДА СЕ НАСИТИ С F-16 И КОМАНДВА СОФИЯ!

  1) Проста стратегическа логика:
  – За Русия е по-изгодно всяка страна от НАТО, включително България, да има по-слабо оръжие.
  – За Русия е по-изгодно всяка страна от НАТО да е по-далеч от Америка, а и да се вслушва повече в Москва, отколкото в Брюксел и Вашингтон.
  – За Русия също е по-изгодно присъствието на САЩ във всяка страна от НАТО да бъде по-слабо, и ако може руското влияние в нея да е по-голямо.
  – Прост въпрос: Можеше ли по времето на Варшавския договор да има Забежки от Москва, да НЕ СЕ купува РУСКО ОРЪЖИЕ и НЕВАРШАВСКО оръжие, да се ограничава присъствието на Русия в България, да се слуша друга столица, а не Кремъл??
  Отговорът е СТО ПЪТИ НЕ, но не в това е сегашният паралел!

  2) ПОЛИТИЧЕСКИЯТ момент у нас и връзката с Русия:
  – Боко отдавна нарича американските самолети “уж” бръкми.
  – Боко поначало има желание да не са американски самолетите ни, а да са други.
  – Радев също няма становище новите бойни самолети на България да са американски.
  – Радев дълго време пречеше на модернизирането на бълкарската авиация, още докато командваше въздушните сили. Той задържаше да няма покупка на нови самолети, още по-малко американски, и в българската авиация макимално дълго време да има САМО руски.
  – Боко и Радев използват сега момента на служебното правителство с удобен ЧЕРВЕН МИНИСТЪР на отбраната. Те подтикват правителството да свърши нещата, “измиват” си ръцете с него, че е Решило въпроса. Това правителство скоро изчезва и ИМАМЕ СВЪРШЕН ФАКТ.

  3) Какво показва СРАВНЕНИЕТО F-16 – Gripen? НЕ САМО ТЕХНИЧЕСКОТО сравнение.
  Шведите са Големи приятели и съюзници на Америка. Шведите са Големи производители на Качествени оръжия. Самолетите Gripen се произвеждат в съответствие със стандартите на НАТО и пристигат в страната-купувач заедно с тренажори, има курсове за пилоти и друг състав.
  Но, самолетът им е като детска играчка – Това е по-важно. Също – Щвеция не е от НАТО, но това не е толкова важно.
  Американският е Доказано по-добро. Поне от няколко аспекта:
  Вижте сами:
  – F-16 досега са произведени над 4573 броя! Самолети 39 Gripen досега са произведени САМО 247!
  – F-16 са на въоръжение в 25 страни: САЩ, Румъния, Гърция, Полша, Холандия, Белгия, Дания, Норвегия, Португалия, Израел, Турция, Пакистан, Египет, Венецуела (ДА!), Чили, Индонеция, Емиратите, Мароко и още.
  Gripen са на въоръжение само в Швеция, Унгария, Чехия и Южна Африка. Тайланд и Великобритания ги използват за убечни, но може и да закупят бойни. Други страни ги обсъждат, но досега не са ги закупили.
  – F-16 ИМА СОЛИДНА БОЙНА ИСТОРИЯ – ДОКАЗАНА, СПОСОБНА МАШИНА. ТЛЪСТО ПОРТФОЛИО.
  Gripen НЯМА СОЛИДНА БОЙНА ИСТОРИЯ. Не са известни сражения да е участвал и да е гърмял добре по руските “машини”. F-16 е участвал в МНОГО БИТКИ и е побеждавал.
  – НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, НАЙ-МОЩНИТЕ ВЪЗДУШНИ сили в света, от западните съюзници и близки до тях, И НАЙ-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ авиации, са въоръжени с F-16. Например, Израелските авиосили (IAF). Те са една от най-професионалната, опитна и успешна авиация в света. НАФРАШКАНИ са с F-16. Също, американски, западноевропейски, арабски и други авиации, които редовно участват в сраженията в Близкия Изток, или патрулират из Източна Европа. В Турция те са също основен самолет. ТАм има и голям завод за производство на F-16, какъвто свали оня руски самолет край Сирия.
  – ЦЕНАТА НА F-16 като нов е 2-3 ПЪТИ ПО-НИСКА, отколкото на Gripen.
  Тогава, цената на американския самолет като втора ръка е Още Повече по-ниска и позволява купуване на МНОГО ПОВЕЧЕ на брой самолети.
  – Маневреност, таван и други параметри са почти еднакви.
  НО, F-16 носи повече оръжие, има по-голяма скорост и по-мощен двигантел.
  – F-16 постоянно търпят модерницация. Те се произвеждат от 1970-те години, но един от сегашните им варианти, Block 60 (70), просто ги прави отново съвършени. АКО са бръкми, както ПРОСТАШКОТО НИВО НА БОКО ги окачестваява, няма 25 СТРАНИ ПО СВЕТА, въоръжени с тях, още да се занимават с 50-годишни таратайки, НАЛИ??
  – ЗАКУПУВАНЕТО НА Американски, а не Други самолети, увеличава тежестта на присъствието на Америка в Района, при наличие вече на F-16 в Румъния, Гърция, Турция. Веригата се попълва. САЩ са основната страна в НАТО и дават НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАЗХОДИ ЗА НАТО И ЗА СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПА! Ако не на американската сила, на кого друг разчита най-напред НАТО – На асфалта на БОКО ли? Или на руската ни Курлелия и руските ни “патриоти”?
  – Закупуването на Американски самолети прави и България по-добър СЪЮЗНИК НА АМЕРИКА И НАТО.
  НЕ СЪЮЗНИК НА РУСИЯ – ДРУГАРЮ РАДЕВ и ДРУГАРЮ БОКО!

  https://www.youtube.com/watch?v=JbypHqjsvrA
  https://www.youtube.com/watch?v=Qi_LQ28yYL8
  https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon
  https://en.wikipedia.org/wiki/Saab_JAS_39_Gripen

 4. Най-грозното нещо, което видях днес пред паметника на руската окупационна армия МОЧА, беше ескортирането на тримата безродници на мотори /принадлежащи към фащизираните Нощни вълци на Путин/ от Български милиционери /ние полиция все още нямаме!/ на мотори, а след това и благословията на български свещенници /явно с пагони/! Останах изумен!

  към Димитър Симеонов и Андонова:

  Основната разлика между близнаците Хитлер и Сталин е в броя на оставените след тях и техните наследници трупове. Пропорцията е 1:100 в полза на Русия:

  “И докато нацизмът и фашизмът преди 70 години бяха победени, забранени, осъдени и днес изучавани като нещо много лошо, то комунизмът – Коренът на злото – беше оставен непокътнат.
  Какво донесе това на човечеството? Според “Черната книга на комунизма”, том I; на Стефан Куртоа /С, 1999, 767 стр, имам я с посвещение от автора/:
  “Въпреки цифрите, които са приблизителни, занижени и изискват още множество уточнения, може да се направи равносметка, която дава представа за размерите на феномена и позволява да се проникне в сериозността на проблема:
  -СССР – 20 милиона убити,
  -Китай – 65 милиона убити,
  -Виетнам – 1 милион убити,
  -Северна Корея – 2 милиона убити,
  -Камбоджа – 2 милиона убити,
  -Източна Европа – 1 милион убити,
  -Латинска Америка – 150 хиляди убити.
  -Африка – 1 милион и 700 хиляди убити,
  -Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити,
  -международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са на власт – десетки хиляди убити.
  Общата сума се доближава до 100 милиона убити.”
  Най-вероятно жертвите на комунизма са между 120 и 130 милиона души.
  Жертвите на фашизма са 13 милиона, а на комунизма 130 милиона.”

 5. До ТОДОР ТОДОРОВ:
  Руският документален сериал “История на Русия през 20-и век”, (“История России ХХ века” http://bit.ly/2pPLEaK), посочва общ брой на ДЕМОГРАФСКСКИТЕ ЗАГУБИ в Русия за 1917-1960 г. 60 МИЛИОНА ЧОВЕКА!!
  Подобни данни имат известните Александър Солженицин и Дмитрий Волкогонов. Около 65 милиона за 1917-1991 г. Волкогонов бе генерал от съветската армия, по образование и професия червен философ и писател, но сам се доказа, че е силно критичен към Вл. Ленин, съветския режим и комунизма, срещу които написа МНОГО и Добри книги. Има слухове, че смъртта му е била причинена. Солженицин също бе силен критик на комунизма и руските комунисти, но после се оказа, че е Голям националист и Путин и Елцин не му причиниха нищо.
  А известната за мнозина цифра 20 млн. загуби през Втората световна е всъщност много по-голяма. Нявярно най-малко 27 милиона. При това, повече от половината руснаци НЕ СА загинали в сражения и на фронтове. Цифрата 27 млн. споменават най-често изследователите Л. Рибаковски, Ю. Поляков, А. Шевяков (29 млн.!) и други.
  РУСИЯ и ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪВЕТСКА РУСИЯ, което е същото, с друга политическа доктрина, ОЩЕ ПО-АГРЕСИВНА И ЖЕСТОКА, Е НАЙ-ГОЛЯМ, НАЙ-МАСОВ, НАЙ-ИНТЕНЗИВЕН ПРАВИТЕЛСТВЕН УБИЕЦ НА ЗЕМЯТА!
  Нейното коварство продължи 74 години. То целеше да Комунизира Цялата Земя: рус. “Светлото бъдеще на човечествдото е Комунизмът!” Ако я нямаше Америка – нямаше кой да събори Съветска Русия, и то щеше ДА ПРОДЪЛЖИ оше. Пример и Доказателство – ВИЖТЕ РЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ.
  Германския нацизъм бе едно наивно и дори глупаво Германско избухване, за 13 години, с мерак да завладее света и създаде нацистки райх за 1000 ГОДИНИ.
  Америка ДЕНАЦИФИЦИРА Германия и я превърна, заедно с германците, в държава-образец за демокрация на Цялата Земя, във всяко отношение.
  Русия имаше за цел ДА ОТКЪСНЕ от Германия голямо парче, заедно с ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА, и по този начин да заплашва цяла ЕВРОПА и Целия Свят.
  След 1991 г. Русия НЕ БЕ ДЕКОМУНИЗИРАНА, ЗАТОВА сега продължава в подобен дух. Подобно се случи и в България, която НЕ БЕ ДЕКОМУНИЗИРАТА В СЪЩИЯ СМИСЪЛ, както Германия бе денацифицирана – БЕЗ НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ НАЦИЗМА!!! (доколкото съществуват неонацисти, те са по-скоро хлапашка работа и дори подобие на нацизъм в Германия няма и не може да има).

 6. AWACS, специфичното за Грипен е , че е предназначен за вътрешна употреба на Швеция. Изискванията към него са съобразени с извънблоковият статут на Швеция и нейният неутралитет! Докато Ф-16 е конструиран според изискванията и на САЩ , и на НАТО. Освен това Ф-16 се разработва и с участие на Холандия, Норвегия , Белгия и Дания. Ф-16 е модернизиран много повече от Грипен.
  Това е най-слабата страна на Грипен-а , той е разработван за специфичната военна доктрина на Швеция.
  Европейският Еврофайтър е разработен от Германия, Великобритания, Италия и Испания. В началото и Франция.Има около 400 доставени самолета.
  Много важно е и бъдещото развитие и около трите самолета. Те засега се модернизират, което е добре , но Путлер има вече СТЕЛТ самолет! САЩ също имат СТЕЛТ самолетИ, а и европейските страни,които конструираха Еврофайтър-а също имат някакви планове за разработване на самолети от следващо поколение.Докато за Швеция няма някаква конкретна информация , с какво ще замени Грипен-а, след време?!?!? Това са най-големите въпросителни за Грипен – неговата специфика, и неговият заместник!

 7. До Тодор Тодоров
  Основната разлика е и, че аз не съм потърпевша от Хитлер, но Сталин ми съсипа живота.Основна разлика има и в разказите на баба ми за присъствието на немските войски и след това на съветските.Би трябвало и Вие да сте усетили тези дребни разлики, освен ако не сте от партизански или яташки род.

 8. хитлер и сталин – два звяра пуснати от ада. всеки който им е служил е бил погълнат от пламъците!

 9. Милицията ни е руска, в кабинетите на началниците на МВР- висят портрети на Сталин, Ленин,Дзержински. Всеки новопостъпил в редиците на народната милиция се заклева във вярност и преданост първо към Русия, а след това да служи на родината. Така че г-н Инджев, днес сте били заобиколени дефакто от кагебисти в български униформи.

 10. към AWACS:

  Благадаря за уточнението – много важно уточнение.

  към АНДОНОВА:

  Баба ми ми е разказвала същото, но ме е учила, че махленския тон не добро нещо.

 11. @Андонова: Поздравления за коментара Ви, но още ген.Патън в телеграма до Рузвелт пише: “Г-н Президент убеден съм че НЕ подкрепихме когото трябва”.
  Бабите са умни хора с богат житейски опит и в добавка за бабите и махленския тон моята баба ме учеше че “Прекален светец и Богу не е драг”

 12. Да, изброените от Виктор Суворов прилики между двмата диктатори е напълно вярна и показателна, но и до днес не се приема сериозно в повечето страни, а за България да не говорим.

  На фона на тези личности политиката на България и специално на нейния Държаввн глава Н.В. Цар Борис-Трети е уникално явление в историята и политиката. Точно това е единствената причина руските чекисти и до днес да не ни връщат документите от Двореца, както и много други наши държавни архиви.
  Политиката на Съветския Съюз към Балканите и специално към България се явявя лакмус за Германското ръководство за истинските цели на Съветския Съюз и само три седмици след посещението на Съветския зам-министър на НКИД Аркадий Соболев в България, Германския Канцлер подписва Директивата за подготовка на оперативния план “Барбароса”-нападение срещу Съветския Съюз.
  Е, точно в архива на Двореца се съхраняват стенографираните записи от срещата му с Царя. И Соболев и посланика Лаврищев са убедени, че политиката на Царя и Държавата въобще ,е мирна и не антисъветска. След техните доклади до Молотов и Сталин, натиска на болшевиките към България силно намалява.
  Историята на България не е написана и никога нама да бъде написана, защото никога чекистите от Москва няма да ни върнат държавните архиви.

 13. До Тодоров
  Май уцелих в десетката, а? И надутият червен балон се спука.

 14. До ТОДОР ТОДОРОВ:
  Една от най-меродавните книги в международен план относно жертвите на комунизма е тази:
  “Черната книга на комунизма: престъпления, терор, репресии”, 1999 г., от френския автор Стефан Куртоа. Той посочва “над 100 МИЛИОНА”.
  Livre Noir Du Communisme: Crimes, Terreur, Répression
  Stéphane Courtois
  https://books.google.bg/books?id=H1jsgYCoRioC&redir_esc=y
  Мир на праха им, R.I.P!
  Има я и на български език: http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=1064181&title=Черната%20книга%20на%20комунизма
  Във всеки случай, анализирайки и обобщавайки всичко по страните, може с увереност да се каже, че те са НАД 120 МИЛИОНА. Авторът, както повечето западни автори, хваща есенцията, акцентира на основното и дава цифри винаги около и под средното, за да е повече абсолютно сигурно, отколкото несигурно.
  Вижте и това:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_Communist_regimes
  Успехи!

 15. Г-жо Андонова,
  Не разбирам какво червено видяхте в постингите на Тодор Тодоров. Моля да ми поясните, нещо ми се губи в разпрата между вас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.