Султан Бойко си ги избра

Церемониите по встъпване във властта, както и безцеремонното й напускане – без предупреждение първия път и с предизвестие, както миналата година, се превърнаха в рутина и за медиите. Май малко нашега по Нова телевизия днес излъчиха зад кадър гласа на Борисов да изрича думите на клетвата му без още да се е заклел ( за трети път) като премиер, пускайки просто запис от миналия път.

Тогава и аз, Маргинал Маргиналов, ще си позволя да се пошегувам, след като магистралните медии си позволяват таквиз волности с толкоз велик човек.

Спомняте ли си вица с въпроса за представените на султана кандидатки за харема му? Едната рисувала прекрасно; другата била ненаднимата в бродирането; третата била изтънчена поетеса; четвъртата пеела като славей и т.н. Въпросът е коя ще избере между кандидатките за попълнение на харема си султана? Отговорът е : онази с най-големите задни части!

Да не се обиждат министрите, които днес напоително бяха обсъждани от тълпа коментатори в магистралните телевизии, но съдбата на правителството изобщо не зависи от тях. И не го казвам аз. Заяви го работодателят им ден преди списъкът с имената на адютантите, които ще му лъскат генералските чепици, да бъде обявен. В типичния си безцеремонен стил, с който през годините Борисов говори за НАРОДНИТЕ представители от ГЕРБ, наричайки ги системно “мойте депутати”, запътилият се към трети мандат началник подхвърли пред медиите, че министрите не са важни, защото му е лесно да ги сменя.

Факт! Като този за мнението, което пък е като задника – всеки го  има ( мъдрост, изписана върху туристическа закачка, оформена като сувенир от Ню Йорк).

Всуе се пънете, коментатори. Животът (и) на този кабинет, чието дълголетие се опитвате да познаете, зависи изцяло и отново от желанието или каприза на един единствен човек. Или ще кажете, че когато изненадваше своите министри с изявленията си, че напуска властта с цел нови избори те бяха много щастливи да си рискуват хазартно статуквото? Не, нали. Но кой ги пита!

Като основен ориентир за всеки на “Уолстрийт” важи принципът “следвай парите”. Бил Клинтън пък спечели изборите през 1993 г. срещу Джордж Буш с израза “икономиката, глупако”. У нас нещата са по прости: “следвай глупака” , ако искаш да разбереш какво ще се случи.

А ще се случи следното: Борисов няма да изкара и този мандат. Не му е по вкуса да завършва нищо започнато. Освен милиционерския институт, нищо друго не е завършил- нито мандатът си на катапултиран начело на професионалното ръководство на МВР “генерал”, нито завладяното чрез този трамплин, превърнат в медийна платформа, управление на столицата. За премиерските му аборти по лично негово желание, да не говорим.

Единственият въпрос е кога точно ще се отегчи отново нашият “центрист”, както май за първи с безапелационна категоричност държеше да го нарече тази сутрин любимият на телевизиите пръв циник сред коментаторите Андрей Райчев. Същият, ако си спомняте, пръхтеше от щастие при разгрома на десните от “царя”, обявявайки края на двуполюсния модел ( възкръснал току що в този парламент, но кой да го пита що за лъжливи прогнози прави). Пак Райчев твърдеше още през 2015, че всеки момент Меркел ще бъде пометена от народното недоволство в Германия, а с нея е дошъл и краят на сичкото либерал  в Европа. Меркел размита и в момента с високия си рейтинг пространството в политиката около нея, а при всичките си отстъпления либералното мислене даде урок на путинстите, маскирани главно като националисти в Европа, в една Холандия, а вече и във Франция, явно.

Сега завоалираната похвала към Борисов, че вече не е десен, за какъвто ни го “продаваха” толкова години, а се е развил в желаната ( най-вече от Москва ) посока като всеяден центрист, продължава модната тенденция да бъде рекламиран политикът с късите мандати, с минижупите в политиката, които съблазняват онези със “слабите ангели”, готови да бъдат употребени от него.

Дано Боже ( че кой друг да даде – наместникът му на земята е дал вече на дашните булки всичко от себе си, ама чак цялата опашка от желаещи да обслужи не може) поне демографската политика да оправят, ако не нас. Че както се вижда, цял вицепремиер е предвиден да следи за оправянето ( как точно, през ключалката ли ще ни наставлява?), за което султанът си е назначил вицесултан на този специално създаден смехотворен пост, за да може да цъфти народното творчество в областта на вицовете- стар отдушник на народното недоволство от управленското самодоволство.

По вероятно е обаче да ни оправят пак магистрално ( любимо възклицание на късния Живков). Не чрез магистрали, а като на магистралата. Ние се движим на автостоп, а те спират кортежите си и ни предлагат да ни извозят. Нямаме пари? Няма проблем. Ще ни включат в програмата си за тренировки по решаване на демографската криза и ако пак не родим след това, вината си е в нашата калпава фертилност. Не сме за гинеколог обаче, а за Гинес.

23 мнения за “Султан Бойко си ги избра”

 1. Г-н Инджев трябва да допълни и за взаимното “харесване”. Защото патрЕотарите можеха да откажат на ГЕРБ. И в 2013г. Боко “спечели” изборите, но друг стана “премиер”, защото “златният пръст” на сидеров така го пожела. И сигурно , и тогава , и сега атакистите са “осребрили” подркепата си. Поточно са “озлатили” , защото със сребро май-много да имаш “сребърен пръст”, докато сидеров има доказано – “златни пръсти” със рублово “п(ри)окритие” за втори път. А сега и с другите патрЕотари подкрепиха ГЕРБ със “златните пръсти”, а можеха да предпочетат БСП и ДПС. Златните рубли решават КОЙ? да подкрепят “златните пръсти” на патрЕотарите. Явно Боко е дало по-добра оферта и на “златните рубли”, и на подчинените й “златни патрЕотарски пръсти”, за да ГО “подкрепят”. Поне докато си спазва “зависимостите” към тях, НАЛИ!
  “Симпатиите” им за порционнозависими , и “взаимни”!

 2. Как ще има пари като българският рашибозук е единствения отазал компенсации и/или предоговаряне с Газпром за което изпреварващо пише чужда медия- в. “Комерсант”.за позицията ни към Лукойл?
  За БГ избирателя няма да споменавам че Иво Инджев няма толкова червени точки за малолетни.

 3. “СЛЕДВАЙ ГЛУПАКА”!
  Това е то.
  Ако лудият е СВЕСТНИЯТ, то Глупакът е ГЕНИЯТ!
  Това е у нас.
  Три пъти “харесвам” (бутон “Like”) за ИВО!

 4. Толкова са самодоволни – “чувството” на г-н каракачанов може да се отдели от него и да изиграе самостоятелно един победен кючек.

 5. Разликата между съпруг и съпруга при семейства Тръмп и Макрон е 25 години.
  Да де, в обратна посока.
  Майстори шивачи…
  https://www.washingtonpost.com/world/europe/french-women-see-revenge-in-macrons-marriage-to-an-older-woman/2017/05/03/3b21fc1a-2f47-11e7-9dec-764dc781686f_story.html?utm_term=.1aacc2a2a570&wpisrc=nl_headlines&wpmm=1
  http://www.telegraph.co.uk/news/0/french-election-latest-polls-odds-tracker/
  НО, Макрон не подкрепя Брекзит, не ще Франция извън ЕС, не ще Франция извън НАТО, не ще Франция извън Еврото, НЕ Е е приятел на Русия и Путин. Той е истински Френски Патриот. ТОЧНО ОБРАТНОТО НА НАШИТЕ “патриоти” и техните управляващ тим приятели, всичките поставящи РУСИЯ НАЙ-НАПРЕД.
  Снощи той разби буля Марин в телевизионния дебат.
  Развел омъжената си даскалица с 3 деца и се оженил за нея. French Affair. Всички французойки са влюбени в него, млади и стари – и ще гласуват за него. Но не само заради това ще е успеха.
  А, както се вижда, и Америка е зад него – и той е зад нея.
  ТОЙ ЩЕ Е. Най-малко с 60% на 40%.

 6. За много хора беше ясно,че има договорки с руснаците президента Плевнелиев да не бъде предложен за втори мандат.
  На още повече хора им беше ясно,че безнадеждната кандидатура на Цеци Цач и репликата на ББ,че ако тя не спечели се отива на нови избори,е ход в угода на масква.
  Но щом и самия Император Тиквоний Трети си го признава в прав текст,то ние какви сме,че да спорим с него! 🙂
  =================================

  “Новият премиер: Дадох им властта на тепсия, не я взеха”

  http://clubz.bg/53528-noviqt_premier_dadoh_im_vlastta_na_tepsiq_ne_q_vzeha

 7. Вече и от Русия си признават че ни ограбват:
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/05/04/2965466_komersant_samo_bulgariia_e_gotova_da_prosti_na_gazprom/
  Но от пазителите на стабилността в този грабеж нито дума.
  Ами ако добавим грабежа с една атомна централа, една банка, една телекомуникационна компания, един хидровъзел, един панаир, едни заменки, едни хотели и т.н. ще разберем ли защо е това мълчание?
  Ако не, не сме нито за гинеколог нито за Гинес ами сме за психиатър.
  Десет години sans changement и застой във все същото корупционно блато.
  Ето на това е представител новото/старо правителство.
  Но важното е да знаем че за всичко са виновни Костов и Кънев.
  На тези които искат тази стабилност и на тези които не им пука честито!

 8. @ТЕНКО: Поздравления за коментара с една добавка: Теменужката днес заяви в прав текст че ограбването с атомния чайник в Белене ще продължи. Тоест ще се дават още пари с пълното съзнание че Европейската Комисия чрез ЕВРОАТОМ просто няма да издаде сертификат за ядрен оператор и гьола ще е набъбнал с още няколко милиарда.
  Докато има “данък мафия” (обществени поръчки, Пеевски и ТЕЦовете на Ковачки) + “данък Русия” (ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ, ТЕЦ Русе) Европа ще дава пари по еврофондовете за да потъват в олигархични дупки+Русия и затова народа ще мизерства и изчезва

 9. Нивото на българският “гласоподавател” си е на “нивото” на премиера-милиционер! Трети път (си) пИчели изборите пожарникарят – иска си го българския “народ”!?!
  Срам и позор!

 10. До НИКОЛА ПАВЛОВ:
  Благодаря за линка към интересното интервю, казващо много!

  До БОРЕТО:
  ТОВА е трагичната ни битност.
  Народопсихология – манталитет.

 11. Румънският депутат в Европейска парламент Зигфрид Мурешан предлага да се създаде и ЕС да финансира с 3 млн. Евро проект за БОРБА с руската пропаганда по социалните медии и разпространяваните РУСКИ ЛЪЖИ. Проектът да ангажира специалисти в представителствата на ЕК из страните-членки и източните съседи на ЕС да извършват мониторинг на мрежите и медиите за водене на такава борба. И т.н.
  Може ли български депутат от София или от Брюксел да измисли и подкрепи такова нещо??
  Защо да, или защо не?
  Вижда ли някой, някъде, въобще някаква опасна за България руска пропаганда??
  http://www.euractiv.com/section/europe-s-east/news/romanian-mep-calls-for-eu-funded-anti-russian-propaganda-project/?nl_ref=36924969

 12. Българският модел – бягане с препятсвия в кръг в центъра на пустинята.

 13. Ако не се събуди народа , до дереджето на Венецуела ли ще го докараме?
  Ограбват ни , като за рекорд на Гинес, а ние си мълчим.Вижте каква разбойническа шайка е правителството ни.Малко е да кажа, че ме е срам.Отвращение е по-точно.Целунаха Газпром по задника нашичките, че и се извиниха.Подиграват ни се даже в руската преса, все едно България е някаква …
  А ние пак мълчим и докога?

 14. През целия преход българите реално излязоха на Майдана само веднъж – когато Виденов ги докара до просешка тояга. И сега, докато има какво да ядат българските овце няма да се превърнат в лъвове.

 15. Без да поискаме и получихме външна помощ от съюзници и съмишленици наистина вървим или по пътя на Венецуела (гражданска война от глад) ,или по пътя на Крим като преди това ще излезем доброволно от НАТО.
  ЗАТОВА ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ОКОЛО НОВА РЕПУБЛИКА И С НАША ПОДДРЪЖКА ДА ИЗИСКВАТ ПОМОЩ ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЧУЖДИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕСИЧАНЕ НА ТОТАЛНАТА РУСКА ОКУПАЦИЯ.
  ПОСЛЕДНИЯ ФАКТ ЗА ГОРНОТО Е СТАНОВИЩЕТО (ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО) НА БЪЛГАРИЯ ЗА ГАЗПРОМ. ТОВА СТАНОВИЩЕ Е СТАНОВИЩЕТО НА РУСИЯ.

 16. Гнусна сбирщина наистина.

  За стабилността на правителството, е трудно да се прогнозира.
  Това не е Реформаторския блок, който ако не отстоява определени идеали се разпада (както и стана).
  Събрали са се хора без идеали, и с обща цел – “келепира”. “Патриотите” знаят, че това им е шанса, не се знае ще видят ли друг път толкова власт.

  Да се опитаме междувременно да подпомогнем създаването на силна про-западна партия. Това е нашият шанс. Все пак дори и в това безвремие има 15% различни българи. Усилието на всеки от нас е важно. Дори и ако просто говорим и популяризираме каузата е нещо.

 17. Избра си ги ЗВЕРСКИ! Нали сега такае модерно да се говори по бъгарските медии особено за автомобилни катастрофи, макар че не ми е известно нито едно животно, което да умее да кара лека кола, освен някои човешки екземпляри. Е, тато ди тути капи си ги избра ЗВЕРСКИ както звяра си избира жертвите, внимателно и потепенно.

 18. До “GG”
  Няма смисъл всеки път да почваме от нулата “на чисто”. Всички водещи политици от НОВА РЕПУБЛИКА са изключително достойни пробългарски=прозападни смели водачи. Трябва само да ги подпомагаме ние мислещите хора с пробългарски=прозападно съзнание. Всичко останало са лъжи на московската пропаганда.

 19. Тъй като имам навика да чета архивни неща, попаднах на това: http://www.mediapool.bg/kokinov-kam-borisov-za-tsatsarov-ne-mi-se-podsmihvai-ti-si-go-izbira-news205766.html
  Избрани цитати:
  “Б.Б.: Той си е откровен педерас.
  Б.Б.: Те всички педераси са умни. И аз вече почвам да викам, че съм пидал. за да ме вземат, че съм интелигентен. Ти. ако не се дупиш… (смях в стаята). Кольо Филчев. той ми разказва цялата (история), той нали е като CD – като му щракнеш копче, почва да разказва с години, с дати, толкова бистра мисъл има…
  Б.Б.: Роман може ли да си ебе Джамбазов или не може?” И последното негово откровение, което е еманиция на случващото се и в момента: “Б.Б.: Не е виновен тоя, който яде баницата, а който му я дава.”
  Какви работи ги говори Тиквоча, направо е пълен цирк! Срам ме е, че живея в тази гнусна държава, управлявана от долни, цинични простаци, в която само едно незначително малцинство е мислещо, а останалите са пълен отпадък! Добре, че ми остава само още година да се изнеса в чужбина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.