Лавров ( венец) на глупостта в Москва

Руският външен министър Сергей Лавров, определян от Бойко Борисов като най-добрия дипломат в света, отново се издъни на терена на елементарната логика. Изложил се е в интервю за руската телевизия “Мир” ( на тия въображението им не отива по-далеч от съветското- и Русия, както СССР, се бори за “мир”, понеже думичката има двоен смисъл на руски и е намек за “миролюбива” световна претенция).

Любимата теза на командирите на хибридната война срещу България е, че българите са си русофили, но някаква шепа узурпатори водели прозападна политика под диктата на Европа и САЩ. Освен, че прозападната политика на Борисов е съчетана с умилкване на Путин, лъжата в тази руска интерпретация на действителността е предимно  във факта, че окритото русофилство не е печеливша политическа тактика в България. Тук всеки може да е “русофил” на думи ( и особено на рублофилската трапеза), но никой не подкрепя нищо руско в своя бит, в предпочитанията си за туризъм, емигриране и т.н. Поради което отявлените русофили, ако искат да поуправляват малко, започват да пеят европейския химн в един момент. Както стори току-що Волен Сидеров.

Сега Лавров твърди същата глупост по отношение на страните от ЕС изобщо. В тях имало “агресивно малцинство”, което налагало волята си против “икономическите интереси” на населението, поддържайки санкциите срещу Русия. Така си представят в Кремъл упражняването на власт, съдейки по своя московски опит, който им се вижда универсален..

За Лавров и подобните му няма значение, че хората в Европа отхвърлят борците срещу санкциите в западните общества. И у нас с логиката на прагматичното прозападно мнозинство беше принудена да се подравни и русофилстващата Цецка Цачева ( не за първи път- тя и за АЕЦ “Белене” пледираше горещо, а после си сложи гербаджийки намордник). След като чистосърдечно, с обезоръжаваща провициална простота в самопризнанието обяви подкрепата си за идеята като президент да се бори за сваляне на санкциите срещу Русия, тя бързо беше принудена да отстъпи в кандитпрезидентската си кампания крачка назад и да започне да криволичи по темата като някакво подобие на “жълтопаветник”. Началникът й Борисов, който криволичи като нея, но право съди по отношение на верните си другарки и другари, я на(д)гради като правосъден министър.

Вярно е, че в същото време Цачева беше победена от “генерала”, който не се отметна по време на предизборната кампания от обещанието си да вади руските кестени от огъня на сакнциите. Но пък за компенса(нк)ция непрекъснато повтаряше в интервютата си, че е татовец…пардон, натовец и е учил ( и) в САЩ. Хибридната тактика сработи, но временно, както се вижда от факта, че на власт дойде правителство на декларативно прозападен премиер, върху когото се покатери един умиротворен яростен русофил – “националист”, влюбен в чужда нация, но усмирен в министерската ризницата на прагматизма, за да може Борисов да си го носи като натовец ( и той!) на гръб до Брюксел, до Чикаго и назад, както би казал авторът на “Бай Ганьо”.

“Агресивните малцинства”, които по мнение на Лавров управлявят в ЕС, са неразбираем феномен за изгладените от чуждомразие и руски шовинистичен махмурлук мозъци. По-добре да не беше се излагал отново. Но на самоубиеца не може да се попречи да отиде докрай дори и в специално пригодена за целта стая със стени, омекотени с цел  да не си разбие главата в тях. Може да постигне целта си и с глад ( поради което в СССР се бореха срещу гладните стачки на политическите затворници чрез насилственото им хранене- не им поздворяваха да станат победители). В руския случай не се очертава Лавров да гладува, но пък гладуващите руснаци ще стават все повече и на кремълските величия стаята им с меките стени в цитатедалата на власта ще им става все по-тясна и опасна. Меката сила на протестиращите и сега им се вижда животозастрашаваща.

На Лавров и началника му им предстои да научат по трудния начин, че и в Русия “агресивните малцинства” , а не робското мълчание на пасивните мнозинства, определят хода на историята.

20 мнения за “Лавров ( венец) на глупостта в Москва”

 1. Браво!
  Перфектно!
  Не би могло да се каже по-добре, по-ясно и аргументирано!
  Аз лично си мечтая да доживея този момент, в който на Иво няма да му се налага на публични места да носи малката табелка с надпис “СВОБОДА ИЛИ СССР”. Това ще означава, че България вече се е откъснала завинаги от руско-съветската орбита и наистина крачи СВОБОДНА по широкия ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТ.
  Колко бързо ще настъпи този момент зависи И от нас.
  С уважение,

 2. Най-големият дипломат на всички времена и народи, по баце, явно бърка фундаментално и времената и обстоятелствата. Между другото, той ще остане в историята с вредният си навик. Страстен пушач е. 2-3 кутии на ден и в ОНН-то са се хванали за главите. Пуши кат комин из кулоарите на сградата в Ню Йорк въпреки изрична забрана. Та, на всичкото отгоре е и постоянно доказващ се простак.
  Извинявам се за отклонението.
  Та, бочко може и да не знае, той какво ли знае, “чудовищна некомпетентност” по Иван Костов но предполагам, че сл е наясно какъв общо е % на участващите и от двете страни-червени и бели, плюс “маргинали” от рода на зелените на Махно в Гражданската война в матушката. Има-няма 3%. Предполагам, че оттам е формулирал и термина “агресивно малцинство”. Да, ама не. На запад “агресивното мнозинство” е продукт на демократични избори пред които дори вездесъщите хакери на началника МУ-кремълското психо са безсилни. Между другото, бас ловя, че Макрон от умерен путинофоб досега ще го обърнат след разбиване на сървера на щаба на En Marche в яростен русофоб. Каквото повикало, това се обадило.

 3. Жалки изцепки прави ЛАвров – тезите му са само за вътрешна употреба, но в Русия вече не им вярват.

 4. Тази нация-руско-съветцка наистина е сбъркана, не само в буквалния но и в истинския смисъл,тя никога не е била миротворец, а властимаща,терозираща не малко народи по-света.Нас българите,особено младите другари могат да заблудят,но мислищете българи едва ли.Предлагам им да се окопаят като СЕВЕРНА КОРЕЯ и да си ЖИВЕЯТ ЖИВОТА.

 5. До GEORGI NIKOLOV
  ЧЕСТИТО ВИ ИМЕ И ПОБЕДА
  Макрон води убедително пред Льо Пен – Макрон води убедително пред Льо Пен
  Еманюел Макрон е най-вероятният следващ президент на Франция. Центристът води с 60% срещу 40% на Марин льо Пен на балотажа за Елисейския дворец.

  Данните публикува белгийският вестник “Соар”, който се позовава на данните на три института

 6. Дари, Благодарство и за двете. Геният Макрон наистина практически е избран за Президент на Велика Франция. Аз съм малко максималист. Искам поне с 65% да спечели. Това повлича и засилва центробежните сили при меката фашистка и куха лейка, изключително несъстоятелна по всички теми, една гола реторика и на всичкото отгоре пуделка на кремълският психопат. След месец са парламентарните избори и трябва да бутат натикани в ъгъла. В най-добрият случай цифрен брой депутати. Бунтът на племнничката й Марион Марщал-любимка на ФН е въпрос на технологично време. После следва шумен разпад и маргинална Франция трябва да търси другполитик за протестно-наказателният вот

 7. Идат чудесни новини от Франция, идааааааат!
  Честито на Франция!
  Честито, Европа!

 8. Според мен матушка Расия и Щатите играят винаги с поне два “коня”,един явен(за заблуда на врага) и един скрит.

 9. В чест на победата на новият Наполеон или по-скоро, ще да видим, на Макрон на своето време поздравявам приятелите от БЛОГА НИ с
  https://www.youtube.com/watch?v=TKtCVblxDRc
  Междувремено, първото обръщение на новият Президент на Велика Франция.
  Влиза завинаги в историята!

 10. Където има свобода на словото истината побеждава лъжата на путин, въпреки изхарчените пари, където няма свобода на словото побеждава лъжата безплатно.
  СЛАВА НА МАКРОН!!!

 11. Забравих да спомена че медиите ни са в траур от горното и сигурно няма да споменат че МАКРОН е за ЕС и против путин.

 12. Андрей Руденко
  Надеюсь РФ до следуюших выборов президента Франции не доживет.
  И аз се надявам.Черпя днес за победата на Макрон и провала на руския Саурон.

 13. Не е по темата, но все пак днес е денят на капитулацията на Германия във ВСВ…
  Вчера попаднах на това:
  https://zelv.ru/v-mire/47210-akciya-bessmertnyy-polk-byla-provedena-v-ssha.html
  И се облещих от изумление! Чак дотам ли стига наглостта на Путин?!
  Че и общество “Русская молодежь Америки” (руската младеж на Америка)
  Доколкото се подразбира от коментарите в блога на Иво, някои от коментиращите са в САЩ или имат тесни връзки там – нека да пишат вярно ли е това или е пак някоя фейк новина от хибридните гаври на путиновата пропаганда.

 14. ИЗВЪН КЛАСАЦИИТЕ
  Категория: “Муха” или “Слон”?
  -Не, Путин е “Пагон”
  /и Ларвов е неговата ларва/

 15. в допълнение на GEORGI NIKOLOV:

  Лавров е ПЪЛЕН ЗАДНИК, пишат за него колеги дипломати! – Из книга „Спомени на дипломати“:
  „Някои постоянни служители в ООН си спомняли как преди 10 г когато Кофи Анан забранил да се пуши в сградата, Лавров се провикнал – “тази сграда не е негова собственост …
  Повечето дипломати обаче казвали за Лавров “HE’S A COMPLETE ASSHOLE”

 16. “Любимата теза на командирите на хибридната война срещу България е, че българите са си русофили,….”

  Ами как да не е прав Руския Министър Лавров,повече от сигурно е,че той чете нашия сайт редовно и всекидневно вижда ден и нощ,в студ и пек,в избори и след избори фотографиоята на Моча горе вдясно.Тя стои вече непокутната няколко години и не се очертават абсолютно никакви изгледи да бъде свалена или Моча-та да бъде разрушена.
  Руските служби и отговорно лица също следят нашия сайт и той имдава убедитена информация,че бълхарското населние не може да съществува без Русия и руските лъжи,цинизми и наглости.
  Още повече,Лавров и “другите” със сигорно знят,че българчетата съвсем отговорно изхранват и озветяват символите на съветската окуапция и може ли при този факт те да допуснат,че българите не са русофили.Те изхранват и осветявят руски символи,които съвсем не са окуапционни,а какво да кажем за окуапационните….

  Ако в Русия руснаците правят същото с български паметници,съвсем реципрочно всеки бълагарски държавник шще квалифицира руснаците като българофили.

  Така че лавров е напълно прав.
  Ако се върнем на последните президенстки избори,когато бе избран в България комунист-риски резидент,как Лавров ще си смени мнението.При тези два неоспорими факта,ако Лавров каже,че българчетата не изпитват силни влечения към Русия,всики ще му се изсмеят и ще кажат:-А като не изпитват проруски чувства,защо избират прорисднак за свой президент,хайда на Мочите и Альочите не обръшат внимания,но на проруските кандидат-президенти….????
  Тка че всичко си е на мястото-България си е Малката Русия и все ще е съшата простотия…

 17. Извинявам се за многобройните печатни греши,ако е възможно Г-н Редактора да ги коригира.

 18. Като добавка към поста на Georgi Nikolov :
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=590EA0A50CC05&section_id=50A6C962A3D7C
  Линк към публикация в сайта на Каспаров, където повече от грамотно компютърно дама показва и доказва намесата на путинските хакерчета в кампанията на Макрон, осмивайки тяхното безхаберие!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.