Главният охранител на МОЧА е повишен за награда в главен секретар на МВР

Сайтът FrogNews публикува днес собствена информация, според която директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи ( СДВР) Младен Маринов е предложен за главен секретар на МВР от новия вътрешен министър Валентин Радев след 1 милион лева, платени за тази цел от депутата от ДПС Делян Пеевски. В публикацията се цитира сайтът Биволъ за връзки на Маринов в миналото с известни герои от криминалните хроники, с осъждан бизнесмен и с главния секратар МВР Светлозар Лазаров от времето на правителствето на Орешарски, появил се демонстративно вчера пред Монумента на окупационната червен армия МОЧА в компанията на най-видните атакисти и прочее путинофили , закичен като тях с путинофилска символика.

http://frognews.bg/news_134394/KOI-broil-1-mln-leva-za-posta-glavsek-na-MVR/

Цитирайки Биволъ, Mediapoll развива на 5 януари 2015 г. темата с допълнителни твърдения за миналото на Маринов и с коментари в същата посока. http://www.mediapool.bg/glavniyat-sekretar-na-mvr-e-pohapval-sas-saden-za-dds-izmami-news228946.html

На снимката от фейсбук, запламетена от сайта Биволъ преди да бъде премахната от фейсбук ( заедно с възклицанието под нея “Наздраве, да ни е честите главният сектар на МВР”, се вижда как Светлозар Лазазаров, покровителят на главния охранител на МОЧА Младен Маринов, празнува в руския ресторант в София “Петър Първи” повишението си с осъдения за ДДС измами и други престъпления бизнесмен Арбен Хвальов.

905d9d47afb6da8e9bab8a1a5812a526

 

 

 

 

 

 

Днес Лазаров вече не се крие по руски ресторанти- направо дефилира пред най-важния символ на съветското влияние в България в компанията на себеподобни със съответната путинофилска символика на ревера, както направи на вчерашшния 9 май. Вижда се от тази снимка, публикувана в КлубZ.

Unknown

 

 

 

 

Не мога да потвърдря информацията на колегите, а и източниците по отношение на подобна “чувствителна тема” са строго пазена тайна дори и между лични приятели сред журналистите ( да припомня, че журналистът Огнян Стефанов, собственикът на FrogNews, беше зверски пребит до кома на 22 септември 2008 г. в София и за малко не плати с живота си във връзка с твърдения, подобни на тези по своята “чувствителност”, а извършителите така и си останаха неразкрити за назидание на всички волнодумци ).

Знаейки от първа ръка, т.е. от личен свидетел, мога само да попитам без да споменавам име: на кого от босовете на силовите групировки се е изявявал като личен шофьор Младен Маринов в неговия паралелен живот на охранител, преди да започне да се катери стремително в кариерата си? Дотук с информацията, чийто източик не мога да оповестя. Останалото е съпоставяне на публично достъпни за проверка факти.

Кариерата на Маринов, както отбелязва FrogNews, е изцяло свързана с дейността на охранителната полиция в София. Същата, която той ръководи като подчинен на главния секратар на МВР Светлозар Лазаров, ръководейки полицейските акции срещу протестиращите срещу правителството на Орешарски в центъра на столицата през 2013- 2014 г. За тези ( а вероятно и за други подобни) свои заслуги Младен Маринов е повишен на 25 юли 2014 г. като директор на СДВР.

Назначен е от Цветлин Йовчев в последните му дни като вътрешен министър с прозрачното намерение путинофилската групировка, наричана от някои още “библиотекарско-сарайска” заради явната й връзка с ДПС и люпилнята на верни на Кремъл кадри в т.н. библиотекалски институт на Стоян Денчев, да остави след себе си свой човек на върха на централната столична полицейска институция преди служебният кабинет на Близнашки да бъде обявен на 8 август от президента Плевнелиев, а министърът на вътрешните работи в него Йордан Бакалов да бъде принуден да работи с продължението на модела КОЙ.

Това, изглежда, е била едновремено поощрителната награда за старанието на Маринов и същевременно –  “малко отмъщение” на Йовчев срещу протестиращите, скандиращи искането си за оставката на министъра във връзка с годишнината от ръководената от Маринов полицейската разправа край Народното събрание в “нощта на белия автобус” на 23 юли 2013 г., която демонстранти отбелязват точно година по-късно на улицата. А и да е случайно съвпадение, пак е символичнно : нещо от рода на “вие си скандирайте, а пък ние ще ви нахлупим една от нашите верни руски ушанки на устата”.

Фактът, че Младен Маринов е работил само в държавния (?) охранителен бизнес, се вижда от справката в сайта на СДВР.

mladen_marinov_sdvr

Постъпил на работа в МВР през 1991 г.

Назначен е на офицерска длъжност през 1997 г. в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Преминава през следните длъжности:

 

Полицай в направление “Полиция” – СДВР.

Полицейски командир в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Н-к група в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Н-к сектор в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Зам.-началник отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Началник отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Зам.-директор на СДВР.

Интересното е, каква тенденция рязко се засилва по путинофилска линия в тази дирекция, която и без това е съхранила духа на ленинизма, видно от снимката на Ленин в един кабинетите, която публикувах в ivo.bg на 25 октомври 2014. ( на снимката).

20141008_174658

 

 

 

 

 

На 8 септември, при масирана акция – проведена като за противодействие на някаква опасна банда, в ранни зори, екипи от специално сформиран за (дено)нощно наблюдение на Монумента на окупационната червена армия МОЧА ( както става ясно по-късно на арестуваните от лични наблюдения) връхлитат на мястото на “престъплението”. Младежи са заловени със спрейове. На място полицаите им четат злобни лекции. Обясняват им, че без тази съветска армия сме щели да говорим днес на турски език. Слагат белезници на заподозрените, натикват ги грубо по колите и ги закачат да висят “на трамвая” в Първо районно управление цяла нощ.

Какво се е случило, какво ново е станало, че изведнъж такава бойна сила на полицията реагира по този начин на рутинно от години събитие? От страна на младежите- нищо , което да нарушава законите, доколкото дейнието им е квалифицирано по – късно от прокуратурата, която прекратява преписката, като политическо волеизявление. Но за подчинените на Маринов това е демонстрация на лояност пред началството, което не случайно е избрало него на най-важния полицейски пост като охранител, на когото е вменено да охранява приоритетно от противници на съветско-руския диктат в България техния МОЧА. За целта междувременно в полицията е монтиран отделен монитор, за който дежурни да следят българските врагове на съветската символика и да реагират с будуващи посред нощ екипи като при тревога от най-висша степен.

Това се случва след като руското посолство подарява на столичната полиция нови камери с голяма разделително способност с цел да се шпионират неблагонадежни от руска гледна точка български граждани на най-големия обект с жалони на съветското робство ( по проф. Люмобир Далчев, автор на централната група от скулптората). Хората на Младен Маринов, козирувал вече на “когото трябва”, подбрани специално с “правилни възгледи” ( проявени от псевдоисторическите им излияния по време на ареста), изпълняват с хъс задачата. И не веднъж.

В руското посолство потриват ръце, че желанието на българи да висят закопчани в Първа районно, разтакавани по следователи прокурори и съдилища, чувствително е намаляло. Как да не наградят за този успех главния охранител на МОЧА?

Откакто охранителният полиций номер едно в София Младен Маринов е издигнат лично да пази МОЧА, достъпният преди символ на съветската окупация за протестни акции срещу този главен тотем на колониализма беше превърнат в място, на което протестиращите биват демонстративно арестувани или тормозени от путинофилстващи хулигани, закриляни не просто от полицията, но дори от жандармерия, която на едно от събитията на това място ( при разрешен от властите митинг на искащите демонтирането на монумента) беше изпратена да охранява контрапротестиращите нарушители на обществения ред ( не и според софийската полиция).

Ето че услугите на Маринов са оценени по достойнство. Вече го гласят да охранява руското влияние на най-високия професионален пост във вътрешното министерство. Очаква се указ за назначаването му на поста от президента Радев, който вчера, на 9 май, приравни в свое изявление значението на Деня на Европа с руското честване на съветския вариант на победата над “хитлерофашизма” ( т.е. над националсоциализма, чието международно призната в евроатлантическите страни название на Радев не е позволено дори да произнесе по автентичен начин, за да не нарани чувствата на Путин).

Някой да се съмнява още кой командва ( от Червения площад) парада в София?

13 мнения за “Главният охранител на МОЧА е повишен за награда в главен секретар на МВР”

 1. Милиционерите – полицаите в България са доказали, че се “реализират” основно в 4-5 насоки :
  – да рекетират заедно с бандитите, делкайки си с тях, или самостоятелно, или като катаджии по завоите-хранилки из шосетата, или по всякакъв друг начин;
  – да се пенсионират рано, само на 40-и-няколко години, първа категория, с осигурена висока пенсия да капе всеки месец, и подхванат нещо по-гот за живота нататък;
  – да използват като пенсионери мрежата на полицията, достигаща до всяко кътче, да пипнат я фирмичка, я барче, я бензиностанцийка, я магазин за строителни материали и други доходни обектчета, разпределението между които все между (бивши) ченгета става именно в тази мрежа, завардила отрано обектите;
  – да имат връзки от всякакъв характер, та да им оправят евтино и бързо колата, да ремонтират къща, да ги улеснят на митница, да ги нагостят в ресторант, да им доставят лесно нещо рядко и други такива;
  – да се издигнат в обществото, но но чрез интелект, който пречи, а пак чрез тези връзки и познати и продължат да вървят из мрежата на облаги.

 2. Да си припомним САЛФЕТКАТА ОТ 1944-А:
  Какво казват разсекретените британски и американски архиви за процентите ВЛИЯНИЕ върху нашата страна – отмъщението на Русия, при вече ОКУПИРАНА ОТ ЧЕРВЕНИЯ БОТУШ БЪЛГАРИЯ:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/05/09/2967604_procentnoto_sporazumenie_stalin_otmushtava_na_bulgariia/

  Само ЕДИН чужд ръководител е присъствал на парада в Москва на 9 май 2017 г.: президентът на Молдова Игор Додон:
  https://themoscowtimes.com/news/only-one-foreign-leader-attended-this-years-victory-day-parade-in-moscow-57946
  През 2005 г. на парада са били много президенти и премиери, включително на САЩ и Китай.
  (А на Боко как му се искашее…)

  Карикатура:
  Рамо на подкрепа от Америка за Макрон: Статуята на свободата с „Четката” си: „Да Живее Франция!”:
  http://www.politicalcartoons.com/cartoon/7E66131B-4896-43E0-90BA-23EBE1EA659E.html

 3. Годината е 2011-а, месец септември. Държавата Бойкоборисовия обявява търг за приватизация/продажба на печелившо и успешно предприятие като „Булгартабак”. Сделката е осъществена безпрепятствено, а цената е под себестойността на компанията. Някакси в договора е включен и отбора от Подуяне, който намира свой нов спонсор, а самия Министър-председател се хвали, че е намерил тези пари за любимия си клуб. И Иво Тонев се настанява в управата на „Левски”, както Цола Драгойчева през 1947-а. D éjà-vu . Въпросът е, след колко време това ще бъде обявено за репресия!?

 4. Руските лакеи изпълзяха от презиподнята! Но какво може да очакваме от главнияТ лакей на Путинката в България, пожарникарят-премиер Бойко Борисов??? Та този човек напусна любимата си милиция през 1990 година за да остане в редиците на БКП! През 2006 година само преименува партията си!

 5. Въпросът не е КОЙ е назначил охранителната МУТРА начело на СДВР? – дали е Йовчев или кукловодите му?!? Въпросът е КОЙ не го свали от СДВР след като взе властта за втори път в края на
  2014г.?!? А освен това махна от министър на МВР Вучков, вместо да уволни Лазаров и Писанчев?!? А сега отново , за трети път , се гласи за министър-председател?!?
  Никой никога няма да гласува нито за Маринов , нито за Лазаров, нито за Йовчев, нито за Пеевски , Денчевци
  , Доганци…. и т.н., и въпреки това няКОЙ си, ги вкарва отново и отново във изпълнителната власт на високи постове. И този няКОЙ ще е отново премиер. Той легитимира всякакви нелегитимни субекти ,въпреки че едва ли голяма част от електората му ще одобри това, при това за трети път.
  А пък за патрЕотарите в коалицията му , които ще го крепят сега ,това също няма значение, стига денгите да текат. А освен това си взеха и министри на концесия, та за един охранител на МВР ли ще се сетят. За тях са важни властовите квоти ,които са си договорили с Винету, колкото и патрЕотара Симеонов да се пъчи ,че уж не се борили за квоти ,а за “единен”, повтарям -“единен екип”. Е , наистина са единни…. при разпределението на порциите.

 6. Ние вече имаме прецедент – Боко също тръгна като мутра, стана главен секретар, а сега е премиер. Защо и тая мутра да не направи “кариера”. Отдавна не е ясно къде свършва МВР и къде започват групировките. Те направо си действат като взаимни банки кадри. А най-талантливите след това отиват в голямата политика. Така се оказахме с премиер гангстер. Странното е, че Маринов идва от ВИС, докато Боко е кадър на СИК, което за пореден път доказва, че те са просто от едно общо котило. Проблемът не е в това, че все повече кадри в политиката са откровени разбойници, а в това, че на избирателите започнаха наистина да им харесват. Нищо читаво или поне нормално не можа да влезе в парламента ако това сборище на дегенерати изобщо може да се нарече парламент. Интересно докога ще продължи тази гротеска и докога ЕС ще си затваря очите. В интерес на истината вече нищо не може да се направи. Тези нищо не може да ги стресне, а тези, които можеха да им бъдат сериозни противници в страната масово емигрираха. Когато мангизите от Европа спрат или свършат ще последва един бърз референдум за излизане от ЕС и НАТО – просто още не му е времето, както се казва или “Еще не вечер”, както обичат да се заканват петоколонниците на Москва. Не се заблуждавайте, след очергъртването на про-европейските политици ще дойде време на отцепването на територията. Те вече я контролират напълно. Европа и Щатите си имат други проблеми и “стабилността”, която подвеждащо им осигурява Мутрата засега ги урежда. После ще стане късно, но Западът отдавна изпусна възможността да сложи България под контрол.

 7. “говноядите” пълзят нагоре и вече са превзели самия връх.Сега не остава нищо друго освен от собствената си тежест да се сгромолясат надолу.

 8. Силно въздействащ текст и снимков материал! Дано да стигне до повече българи!
  Като им гледам лицата на Младен Маринов, Светлозар Лазаров, Илия Илиев и останалите “говноядци”, всичките имат нещо общо: примитивното излъчване и характерната миризма.

 9. Влизаш в затвора, ако разпространяваш, че СССР и нацистска Германия са били съюзници

  В своя „Справочник за руската информационна война“ експертът Кейр Джайлс, цитиран от подразделението по контрапропагандата на ЕС, описва 5 цели на информационната война на Русия, подредени по значение и „амбициозност“ на задачите:
  — стратегическа победа, при която влиянието на информацията сама по себе си може в определени случаи да замени въоръжената намеса и да доведе до смяната на правителството;
  — „рефлексивен контрол“, практика предопределяща вземането на решения от противника в полза на Русия чрез
  промяна на ключовите фактори в ценностната система на противника;
  — постигане на обстановка на „всепозволеност“, разпространяване на дезинформация в медиите и социалните мрежи, създаваща обстановка на „всепозволеност“ на общественото мнение, когато руската дезинформация е представена като „правдива информация“;
  — подривна дейност и дестабилизация, широкомащабно, дългосрочно отслабване и разколебаване на обществото като цяло, без някакви конкретни дългосрочни цели, освен увеличаване на относителната сила на Русия в класическата антагонистична игра;
  — и, накрая, защитни мерки, охраняващи националното информационно пространство от възможна употреба на описаните по-горе методи.
  Според Кейр Джайлс, тези задачи за осигуряване на сигурността са присъствали още в съветските времена и той цитира изречение от книгата Lettres de Russie на Астолф де Кюстин (написана през 1839 година): „Политическата система на Русия не би издържала 20 години свободно общуване със Западна Европа“.
  В съвременната епоха тези
  „защитни мерки“
  включват ограничаване на правото на чужди граждани да притежават медии, строг контрол над лицензиите за ретранслация или закриване на „непокорни“ медии.
  „Информационният контрол още повече се засилва посредством мерки като цензура на учебниците, насочена така, че да развие у жителите на Русия позитивно отношение не само към актуалните събития, но и към историята на страната.
  Като пряк ефект от смазването на свободата на мисълта в съветски и царски времена, Русия криминализира позоваването на исторически факти, неизгодни за сегашната политика.
  Джайлс цитира случая с 37-годишния руснак Владимир Лузгин, който е бил съден и наказан с глоба заради това, че е препубликувал в социалната мрежа материал, в който пише, че СССР и нацистска Германия са били съюзници и заедно са нахлули в Полша през 1939 година.
  Сега в Русия е забранено разпространяването на изображения на Путин в „макияж“. Министерството на правосъдието дори е вписало едно такова изображение в списъка с „екстремистки“ материали: обикновено препостване на това изображение може да доведе до 15-дневен затвор.

 10. Една маймуна колкото по-нависоко се катери по дървото си, толкова по-надалеч се вижда лъсналия и задник.
  Стига да има кой да я гледа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.