Халваджията за бозаджията и в днешната българска милиция

За неизкушените в “подробностите” по темата за МВР, новият вътрешен министър Валентин Радев на пръв поглед не каза нищо особено тази сутрин в интервюто си по БНТ. А и КОЙ да го поровокира да напусне пиедестала на авторекламата? Видяхме комбинация от самодоволство и загриженост за кадрите, с която от първия  си ден на поста министърът се подмазва на системата. За нея може да няма кадри ( за истинската полицейска работа на терена на улично-квартирно-автоджамбазкия бандитизъм, от който много хора са престанали да се оплакват в полицията при предсказумия й отказ да противодейства), но има изобилие от синдикални организации.

Е, не е новина, че и този министър замазва истината за милиционерщината, която не си е отишла ни най-малко от България. Но какво да се прави, инерцията е непосилна. Видя се когато отнесе един от малкото свестни хора, които се опитаха да действат почтено в самотната си лодка в нея, какъвто беше министър Вучков, подал оставка поради своята явна несъвместимост с главния охранител на държавата Борисов.

“Новината”, която новият министър все пак предложи ( нали всички гледат сутрешните блокове и трябва да “нахрани” журналистите  от другите медии с “нещо”), беше замислена като позитивно послание като похвала за добре свършената работа в борбата с призрака на бежанците. Под нейния знак премина цялата предизбрна част на 2016 г., в чието навечерие Бойко Борисов вдигна националистическата вълна в тази борба с предсказанието си за възможния да се случи всеки момент ужас  -да ни прегазят 10 милиона бежанци. На гребена на тази апокалиптична прогноза се качиха най-безскрупулните лъжци в политика. Всеки от тях, когото не го беше срам, захлеби от баницата на внушавания стра. Най-лакомите са днес са в изпълнителната и законодателната власт. Нарекох ги лъженци, сред които лъженец на годината е най-едрият- самият Борисов.

След като изцедиха всяка капка келепир от темата, подпалвачите на страхове от бежанците днес рапортуват колко добре са се справили с измислената от тях опасност, за която са похарчили 130 милиона евро(пейски) средства. И ето че Валентин Радев вече ведро се шегува: желащите да “нахлуят” в България бежанци вече са толкова малко, че само един-двама се появяват на границата. Не за друго, а защото са се объркали нещо…

Положението наистина напомня на “най – добрите” години през комунизма, когато границата можеше да поиска да прекоси с цел бяство в НРБ, а не обратното, само много, объркан чужденец. Или луд. Докато желание за обратното- да напуснат НРБ, дори с риск за живота, имаха хиляди граждани ( и селяни). Заради тях се строяха загражданения и стреляше на месо по границата. В това отношение не се е променил манталитетът на охранителите на България, управлявана от охранителя Борисов. Неговите апологети направиха нужното да разгласят по света и у нас, че трябва с всички средства да покажем на мигрантите, че тук ще ги бият, ще гладуват и т.н. ( по Андрей Райчев). И те, с цялата чувствителнст на мигрантските мембрани, явно схванаха посланието.

Нима каналджиите, ако имаше още тълпи желаещи да пристигав България, са по затворите? Или пък не знаят как да заобиколят уж завършената ( за да не кажем “съвършената) система от бодлива тел? Едва ли. При огромната печалба от бизнеса с трафика, те са непобедими в държавата, в която пазителят на закона е олицетворение на корупцията. Той ти дава разбрешеш, че напразно се жалваш от (примерно) квартирен обир. Били неразкриваеми, заявил наскоро един такъв пазител на нашата сигурност на моя позната, която предоставира дори видеазапис на бандата, заснета от съседен магазин.

Комбина. Това е думата, с която моята позната си обяснява това демонстративно нежелание да се навреди на бандитите. Някой да се съмнява? Или да си въобразява, че ако имаше желаещи мигранти каналджиите щяха да намерят начин да ги прехвърлят през границата у нас?

Валентин Радев каза обаче и нещо още “по-интересно”. Новоназначеният главен секретар Младен Маринов, когото наричам главен охранител на съветския МОЧА в София порад отлично свършената от него поръчка на руското посолство в рамките на мандата му начело на СДВР, изненадал ( приятно, както се подразбира) своя благодетел, който го издигна на поста, с предложение кой да запълни освободения висок пост в СДВР.

Има, има кадри за ( високи постове) в МВР. Има и кой да дакрува. Системата на МВР може да страда от липса на бачкатори, но работи като добре смазана машина поо отношение на приемствеността на ключовите позиции. Там “случаен” човек не може да се намърда. Предишният главен секретар Светлозар Лазаров покровителстваше Младен Маринов охранява МОЧА и да ръководи боя над демонстраните среку КОЙ. Лазаров беше издигнат от Цветлин Йовчев, който пък беше кандидатура на едни другари библиотекари. Тях пък отдавна са ги назначили от Москва да държат фронта – тихият в службите, но и шумният в политиката. Така че, можем да не се съмнваме. Овакантеният пост начело на столичната полиция, поради заслужено повишения в шеф на нациналната полиция Лазаров, ще бъде зает по същата логика със същите препоръки и задачи.

А Радев се радва като (президента) Радев, че  приютява под крилото си правилните кадри, които ни кроят ушанката.

18 мнения за “Халваджията за бозаджията и в днешната българска милиция”

 1. Цялата ни българска “система” на видима и невидима сигурност, начело с милици-полицията, сол ташак на ДАНС, е на ниво пикаещ гущер върху глухарче.
  Щом на нейния сияен връх бе ПРЕДЛОЖЕН и ПРИЕТ тлъсто-косматия Магнат Делян, който има дори ПО-МАЛЪК МОЗЪК от на БОКО!

 2. Забелязвам тотална промяна в кабинета “тиквата-З”:преди се назначаваха калинки и некадърници+тук-там някой бандит.
  Сега е обратното.
  Може ли да има писъци на агнетата в главите на овцете?

 3. Жалка картинка – милиционер до милиционера!!!

 4. Оказва се, че завладяването ни от Москва тече дори и по неведомите пътеки на “шоу-бизнеса”, а не само по линия на стратегически важните икономика и национална сигурност.

  “Нашият” участник на тазгодишната “Евровизия” всъщност се оказва русначе и чак сега ми става ясно защо точно този представител избраха на тъмно в БНТ (може дори да се каже, че след недопускането на официалната руска представителка, именно българският руснак е руският кандидат тази година). Обърнете внимание на последното изречение от информацията по-долу:

  “Кристиан Костов също е пял в Крим след анексирането му от Русия

  Българският участник в “Евровизия” Кристиан Костов също е пял в Крим, след като беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г.
  Костов е пял на сцената на детския лагер “Артек” на 1 юни 2014 г., съобщиха руски медии.
  Именно заради участие в Крим през 2015 г. Киев отказа да допусне в Украйна Юлия Самойлова, която трябваше да бъде руският участник в “Евровизия”. Причината е, че според украинските закони всеки, който посети “временно окупираните територии” без разрешение на киевските власти, подлежи на санкция, в това число забрана за достъп до страната.
  За това, че и Кристиан Костов е пял в Крим след анексирането му от Русия, обърна внимание роденият в Украйна влогър Анатолий Шарий.
  Кристиан е роден на 15 март 2000 г. и по време на участието си в Крим е бил на 14 години.
  Той има руско гражданство и московско жителство.”

 5. Добавка към предишния ми коментар за поредната колониална игричка, която си играе с нас империята на злото:

  Руският гражданин Кристиан Костов, който живее постоянно в Москва, но уж представлява България (а е скритата лимонка на Кремъл на “Евровизия”) си е обещал, че ако спечели Евровизията (кристалния микрофон) ще достави наградата първо в Москва и там публично да я счупи:

  “Надеюсь, что вернусь в Москву с “хрустальным микрофоном” (победной наградой “Евровидения”. — Прим. ред.) Что я сделаю? Разобью его! И сделаю видео, которое соберёт много просмотров! Ха-ха!”

  https://life.ru/t/евровидение/1004981/17-lietnii_kristian_kostov_iesli_vyighraiu_ievrovidieniie_priviezu_naghradu_v_moskvu

  Подигравките от страна на азиатската деспотия с нас, българите, стават все по-нетърпими. Но вместо да има категоричен отпор, цял вицепремиер кани днес пред т.нар. тасс (явно предварително поръчано интервю) азиатските изнасилвачи да проникват още по-често и още по-дълбоко в България…..

 6. Поздравления!

  На места е толкова смешно! А като цяло – така тъжно!

 7. Проблем: Скандално участие на българския представител на Евровизия 2017 Кристиан в събитие в анексирания Крим през 2014г.

  Коментари от Фактор.бг:

  1. И както винаги до сега, държавните институции мълчат гордо, като заловени партизани. А тук става въпрос за анти-държавна провокация, накърняваща имиджа на България, като е използвано за целта малолетно дете. Отвратителна и срамна работа!

  2. Споко, у Варна, Камчия, Свети Влас, Бургас, Слънчака… та чак до Ахтопол се вее руското знаме, според държавния глава (радев-б.м.) ….. това вече е на Русия. В скоро време ще забием руското знаме в Пловдив и в София …… и цяла България е Руска!!!!
  Честито.
  За несъгласните, вече имаме 400-500,000 рускоговорящи, изкарваме ги на шосетата и държавата е наша; за буйстващите имаме 10 000 зелени човечета и 20 000 паравоенни български предатели. Честито.

 8. Да го кажем направо.
  ДГД от една долна, мръсна гад и на халваджиятя и на бозаджиятя и вся осталная сволочь под милицонерски пагон. До един, говоря за началството но и надолу картината не е много по-различна са путиноиди.
  Към тях прибавям и свинеподобний каракачанов. Даващ висчко от себе си да демонстрира лоялност към ватниците.
  http://www.mediapool.bg/karakachanov-shte-si-pravim-sami-korabi-i-bronirani-mashini-news263748.html
  Цялото интервю, 1:1 в актуално.бг.
  Има и добра новина.Разкрасен е главният кремълски пропагандист, гаднярът на гаднярите киселев.
  Ето един хубав челен опит който може да пренесем на родна почва. Днес в раззия, утре у нас. Колкото повече-толкова повече.

  https://www.obozrevatel.com/abroad/51872-top-propagandist-putina-vernulsya-iz-kryima-so-shramami-i-razbityim-litsom-fotofakt.htm

 9. Поздравления и от мен до ИВО!
  Много сполучлива публикация!
  Както казва NESTOR – “смешно-тъжно”: такава е цялата нашенска картика. И както също сполучливо казва SMS – “примитивно излъчване и характерна миризма”: героите на времето ни…

  Последният полет на Американската ракета Space-X на 1 май т.г.
  Забележете ВРЪЩАНЕТО на ускорителя на земята да бъде пак използван. Той пада меко в ДЕСЕ/ЯТКАТА на кръга. Знаменателен момент – този път заснето от съвсем близо!
  https://www.youtube.com/watch?v=EzQpkQ1etdA
  ТАКАВА РАКЕТА ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ НАШИЯ СПЪТНИК ПРЕЗ ЮНИ!
  goo.gl/6zHQPH

  Русия обвинява Турция, че умишлено е окрала цялата й шпионската апаратура от Оня неин кораб блъснат наскоро до Босфора.
  Ами да, оставя ли се да ръждясва такова нещо на дъното!?
  http://www.chinatopix.com/articles/amp/113901/20170502/russia-alleges-turkey-stole-spy-equipment-codes-sunken-russian-ship.htm

  Руските хакерите срещу Макрон = Руските хакери срещу Американските избори през 2016 г. = КГБ !!
  https://www.theguardian.com/world/2017/may/08/macron-hackers-linked-to-russian-affiliated-group-behind-us-attack

 10. Руските медии направо си казват”коренной москвич”Чух го и как говори български-бърка родовете,не членува,не поставя правилно предлози.Абе руснак в овча кожа”българска”

 11. Днес Путин се обадил на Борисов, за да си поговорят.
  Тема на разговора била реализацията на големите енергийни проекти у нас. И двете страни подчертали взаимния си интерес от изграждането на европейския газов хъб „Балкан” на българска територия. Обсъден бил и проектът за АЕЦ Белене. Министър-председателят Бойко Борисов изплакал, че правителството търсело стратегически частен инвеститор за развитие на проекта. (направо го поканилq фърчащия с гъски: “Идвай, бе, мечко, докога ще чакаме да ни изядеш?)

  Акцент бил поставен и на събитията, посветени на 25-годишнината на българо-руския договор за приятелски отношения и сътрудничество, която е на 4 август 2017, както и на 140 години от Освобождението на България, която ще се отбележела през 2018 г., Като по поръчкаq точно по време на Председателството ни ще си покажат срамотиите и ГЕРБ и БСП, и най-паче патрЕотите! Тъй ами, като ще е излагация, да е международна!

  Досега управляващите демонстративно се “разсеват” и смотават 10-годишнината от членството ни в ЕС като нещо несъществено,ВРЕМЕННО, споменават го така, колкото да не е без хич, между другото, но, виж, годишнината от ОГРАБВАЩИЯ НИ българо-руския договор за приятелство и сътрудничество ще бъде отбелязан най-тържествено, да не говорим за 140-годишнината от “освобождението” ни, за която кметовете по Черноморието, Плевен, Пловдив, София и другите градове с паметници “альоши” се готвят от миналата година, и за която ще бъдат похарчени милиони грешни европари за скъпи ремонти на улици и нови паметници на графа Игнатиев и за помпозни, разлигавени “културни” мероприятия!

 12. По повод поста на SMS:
  Напоследък у мен назрява убеждението, че членството на България спешно и категорично аргументирано, без увъртания и евфемизми, трябва да се набута във фризера и да се стопира финансирането по всякакви европейски програми. Едва след като поизгладнеят “българите-юнаци” ще се хванат за сопата и ще напълнят площадите. Така беше и след Андрей Карлович и след Жан.
  На българина, дето ужким бил “с глас Божи” не му пука нито за дясното, нито за свободата. Дай му на него салам и пърцуца на корем и да може да си покрадва безнаказано /”като ония горе”/пък после го яхай ако щеш.Патриот е ама ако ония “горе” са русофили и той руски флаг ще развява. Ако утре “отгоре” ги сменят марсианци – “патриотът каракачански” марсианското знаме ще вее…

 13. Защо ми се струва, че в момента върви акция по отклоняване на вниманието. Зам. министъра на здравеопазването го уволниха набързо по сигнал на “Господарите на ефира”, но се питам защо ли “Господарите на ефира” не заснеха и излъчиха матриал по описания от Иво проблем. Защо ми се струва, че Господаретите нещо много избиателно започнаха да го раздават.

 14. (От линка на GEORGI NIKOLOV – благодаря за него!)
  По повод Каракачанов в МедияПул:

  ДРОГАРЬО Каракачанов,
  Като си военен миистър на НЕЗАВИСИМА и СЪЮЗНИЧЕСКА държава БЪЛГАРИЯ:

  1) Първо се излиза с кратко заявление по състоянието на българската армия, проблеми, твои виждания за реформа. Заявлението се разпространява деликатно из медиите ни.
  Не е ти работа да даваш ПЪРВО интервю на казашка медия. Казашката медия само ПРЕСЛУШВА какво мисли ТРОЯНСКИЯ Й КОН – БОКОВСКО правителство и министър.

  2) Първо интервю се предизвиква хитро-дипломатично за даване пред БЪЛГАРСКА медия, и СЪЩО ТАКА съюзническа медия – защо не от САЩ? В него се говорят същите неща, показвайки решимост за промени, съвместни проекти и действие.

  3) Огромното “желание” за “направи си сам” е да се легне ниско пред червените казаци, че НЯМА ЧАК ТОЛКОЗ да купуваме нова западно оръжие.

  4)Тъпарското повтаряне, че “някаква страна ни се меси”, е да се насочи пръст към Турция, дето все СЕ СЕЩАМЕ за Ердоган, и ПАК ДА СЕ ПОДМИНЕ РУСИЯ, лягайки ниско.

  5)Баналното повтаряне, че няма да излизаме от ЕС и НАТО, е пак за омилостивяване на казаците и прикриване на веднага следващите думи, че “развиваме с тях двустранните отношения” – А КАЗВАМЕ ЛИ ГО ТОВА ЗА СТРАНИ – СЪЮЗНИЦИ?

  6)Подсещат ме и коментари в МедияПул:
  България до 1944 г. е имала 3 военни авиационни завода, Божурише, Ловеч, Казанлък, конструкторски бюро и ВСИЧКО необходимо. При идването на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ, БЪЛГАРСКАТА РОДНА военна продукция е УНИЖОЩЕНА и замнена с внос на руско оръжие и руски лицензи. По същия начин, СВОБОДНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАЗАР е УНИЩОЖЕН, и натъпкан с руски БРЪКМИ и БОКЛУЦИ – москвичи и подобни, ЗАДЪЛЖИЛИ НИ да им ги купуваме.
  БЪЛГАРИЯ Е ПРОИЗВЕЖДАЛА БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ – ДАР, ЛАЗ, ЧУЧУЛИГА – НАША ГОРДОСТ. Произведени са общо 1000 САМОЛЕТА, проектирани са 40 ПРОТОТИПА! По български проекти, по германски и други ЕВРОПЕЙСКИ лицензи. ДАР идва от Държавна аеропланна работилница, Божурище, с положено начало през 1915 г., заработила от 1925 г., където е имало и германци и други, и поддържала връзка с германски и европейски заводи и фирми. ЛАЗ идва от инженер ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ, конструирал също ДАР. В Ловеч е било Държавна самолетна фабрика, а в Казанлък е било Български Капрони, съвместно с италианци. От Казанлък излизат учебните самолети ЧУЧУЛИГА.

  7) ПИСНА МИ ОТ ОФИЦЕРИ ОТ ДС да се изхождат и управляват ВОЕНЩИНАТА в българия. Членове на антинародна, геноцидна, убийствена огранизация, червено-кървава руска марионетка – К/ДС – кълняли се в СЪВЕТСКА И КОМУНИСТИЧЕСКА вярност ДА ПОУЧУВАТ НА СЪЮЗНИЧЕСТВО и НАТО и отношение към РУСИЯ!
  Такива, които бяха ПАТРИОТИ до 1944 г. и не ЛЕГНАХА на казаците – тях К/ДС И КГБ просто ги РАЗСТРЕЛЯХА тогава.

  8) ЦЯЛОТО “ВМРО”, заедно с всички офицери в него от К/ДС като Каракачански, е проект на ДС и КГБ към 1989 г. да бъде уловена “македонската” линия у нас.
  Това го знаят добре далеч не само в НАТО. НО за разлика от КГБ и Русия, там са толерантни и НЕ РАЗСТРТЕЛВАТ, както разстрелваха също от Варшавския “договор”.

 15. Всички проблеми на България се дължат на това, че е руско мислеща държава – няма респект от свободата и човешката личност, има респект от насилието и силните личности, спасители, охранители, патриоти и др.

 16. Бившите депутати от “Атака” Николай Пехливанов и Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители – съответно на София­ -град и на София­-област.

  Два поста към тази вълнуваща информация:

  №1 Контраатака

  И това доживяхме:в европейска столица да назначават за неин областен управител човек от проруска и антиевропейска партия!!! Брюксел знае ли затова? Това е поредната свинщина на българските управници,тръгнали по пътя на компромисите и задкулисните договорки.Защо не назначат направо някой руснак за областен управител или направо да въведат “временно руско управление”? СРАМ! При това слагат на постове хулигани,които вилнееха по улиците на София и крещяха антизападни лозунги.А на всичко отгоре единият е от Кюстендил, вместо да бере череши, дошъл и той в София да се пъчи като провинциална мутра. При това положение на софиянци не им остава нищо друго,освен да се изнесат от столицата.

  №2 “Айвазовски парк” /550апарт./ -Green Life Development and Resorts/Рублы

  Николай Пехливанов, основател и председател на борда на директорите на Green Life Development and Resorts:
  Жилищният комплекс “Айвазовски парк” се изгражда в най-тихата и зелена централна градска част на Поморие. Инвеститор на обекта е Green Life Development, а архитектурният проект е поверен на “Танков Архитекти”. Комплексът носи името на именития руски художник Иван Айвазовски, известен главно с морските си пейзажи. “Айвазовски парк” се простира на площ 12 000 кв.м и включва 25 000 кв.м РЗП. Той ще се изгражда на три етапа. Първата фаза предвижда строителството на три сгради с 251 апартамента, разположени на 5 жилищни и 1 партерен етаж. До момента са изградени две от зданията, като предстои започването на третата сграда. В своя завършен вид комплексът ще разполага с общо 550 апартамента, просторен парк, търговски площи, СПА и балнеологичен център, детски комплекс. Архитектурата на “Айвазовски парк” е изпълнена в класически стил, включващ фасадни орнаменти и изчистени форми. Проектът предвижда 75% озеленяване и едва 18% плътност на застрояване. Комплексът ще разполага със собствен парк, който ще се простира на площ 6000 кв.м и ще бъде свързан с градската градина. Целта е да се създаде усещането за живот сред природата, който обаче не е лишен от удобствата на града. Концепцията на проекта е свързана с тишината, спокойствието и естетиката. Тя умело съчетава най-доброто от градския живот с морската плажна атмосфера. Николай Пехливанов е основател и председател на борда на директорите на Green Life Development and Resorts!

  СЕГА, НА ТАЗИ ВЛАСТОВА ПОЗИЦИЯ, КАКВО МОЖЕ ДА МУ ПОПРЕЧИ НА ПЕХЛИВАНИНА ДА ПОСТРОИ И ТУК, В СОФИЯ, ЕДИН “СОФИЙСКИ АЙВАЗОВСКИ ПАРК” И ПОЗНАЙТЕ ОТ ЕДИН ПЪТ “ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАЩИ” ОТ КОЙ ЕТНОС ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ В ПАРКА МУ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.